0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Jamil Bin Dato'Tajuddin 'Found 369 Related Products
Filtered By
author
By 維多麗亞·賓德倫
  不必振作堅強、不用假裝開心,   當我們不再問自己「為什麼快樂不起來」,   學會面對不愉快的感覺,人生就自由了!   你覺得怎樣才會快樂呢?   生活順利圓滿,工作輕鬆開心不加班?   伴侶溫柔體貼,兩人心意相通,從來不爭吵?   減個十公斤、練出人魚線,有錢有閒朝聖各種美食和景點,   讓人覺得自己很會享受生活?    Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By Mariam Sarbini
Jaka dan Puspa adalah anak kepada sahabat baik ayah Anas dan Anis. Mereka diterbangkan oleh orang tua mereka dari Australia untuk menghabiskan cuti hujung tahun bersama Anas dan Anis. Anas dan Anis gembira dapat bercuti bersama kawan baharu. Pada suatu hari, mereka dalam perjalanan ke utara tanah air untuk mengambil ibu Anas dan Anis dari berkursus. Kereta yang dinaiki mereka yang dipandu oleh ayah Anas dan Anis terlibat dengan kemalangan kecil. Mereka terkandas di kawasan s Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Tang Ah Chai , Imran Bin Mohd Rasid , Jeremy Lim Jiang Shen , Yvonne Tan Yit Fong
"Malaysia Baharu ini bukanlah hasrat Tun Dr. Mahathir Mohamad, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng, Mohamad Sabu, atau saya sendiri, sebaliknya ini adalah hasrat berama rakyat Malaysia... [dan] sepertimana yang disimpulkan oleh jurnalis Malaysia Juliet Yeow dalam artikel terbarunya, 'sungguhpun kita belum menjadi Malaysia Baharu, kita sekarang sudah ada upaya untuk menyebut dengan penuh yakin bahawa kita tidak akan sekali-kali balik ke Malaysia lama!" - Lim Kit Siang Buku Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Jaafar Bin Salleh
Kita jarang-jarang didedahkan dengan kejadian dan peristiwa aneh yang terjadi kepada Nabi Muhammad SAW. Antara yang dipaparkan dalam buku ini ialah tentang kejadian semasa Baginda dilahirkan, peristiwa-peristiwa aneh yang dilalui sepanjang usia Baginda dan ramalan-ramalan peristiwa yang bakal terjadi pada akhir zaman menjelang kiamat dan lain-lain yang boleh didapati dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.72 (-20%)

By Zalina Binti Yahaya
Kandungan 6 Prakata 8 Mengenali Chef Zalina Yahaya 10 Ramuan dan Rempah yang Biasa Digunakan Daging 18 Kari Daging Utara 20 Masak Lemak Cili Padi Daging dengan Belimbing Buluh 22 Singgang Daging 24 Daging Goreng Kunyit 26 Daging Salai Goreng Pedas 28 Goulash Ekor Lembu 30 Daging Masak Merah 32 Daging Goreng Kerisik 34 Gulai Daging dan Rebung Utara 36 Sup Tulang Thai 38 Daging Goreng Lada Hitam 40 Daging Masak Hitam 42 Kerabu Daging Ala Thai Ayam dan Itik Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Robin Sharma
Legendary leadership and elite performance expert Robin Sharma introduced The 5am Club concept over twenty years ago, based on a revolutionary morning routine that has helped his clients maximize their productivity, activate their best health and bulletproof their serenity in this age of overwhelming complexity. Now, in this life-changing book, handcrafted by the author over a rigorous four-year period, you will discover the early-rising habit that has helped so many accompl Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 55.90 (-20%)

MEMBER: RM 55.90 (-20%)

By 麥克·葛雷格 , 金·史東 , 羅蘋·羅伯森
  全球第一本科學實證   逆轉15大慢性致死疾病的全食物蔬食料理   引領健康新浪潮,挽救生命的革命性飲食法   全食物蔬食 × 全天然調味 × 無油健康烹調   你知道心臟病、糖尿病、高血壓、癌症等嚴重威脅現代人健康的致死慢性病,   確實可以靠全食物蔬食來恢復健康嗎?   麥克‧葛雷格醫師在《食療聖經》一書中,以多年的臨床研究證 Learn More
USUAL: RM107.65

NOW: RM 86.12 (-20%)

MEMBER: RM 86.12 (-20%)

By 柯姆·托賓
愛爾蘭文學巨匠柯姆.托賓大膽改寫經典希臘史詩—— 以驚人心理攻略書寫王室覆滅。 在這個歸凡離神的當代版本中, 賦予原作沉默的女性人物血肉, 並有意回應當代被沉默縱容而一再發生或陷入無解的暴力事件。   希臘的邁錫尼王國,以阿迦門農為首的阿垂阿斯家族(Atreus),受到神明的詛咒,人人為了各自的欲望、權力殘殺內鬥,家族世代互相殺戮。 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By 羅賓·克羅斯
  希特勒的顢頇不安 VS 史達林的豁達冷靜   領導者的個性和決策模式,如何影響戰爭結果?   庫斯克打的不只是兵力,還是打科技、打國力。   蘇德戰爭的分水嶺   1943年春季和初夏,庫斯克,烏克蘭草原的突出地帶。希特勒、史達林兩人都面臨著庫斯克「衛城」作戰的戰略難題。      這場被後世稱為「二戰最大的會戰」,不管在規模和殘 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By Jamil Bin Dato'Tajuddin
Amalan Qiamullail mengupas serba-serbi tentang qiamullail, merangkumi tip untuk mudah berqiamullail, amalan ketika qiamullail, doa-doa serta zikir yang sahih. Juga panduan lengkap solat sunat Tarawih. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Jamil Bin Dato'Tajuddin
Menghimpunkan zikir-zikir yang diambil daripada sumber yang jelas kesahihannya. Himpunan Zikir Muttaqin merangkumi Ratib al-Haddad, zikir pagi dan petang, zikir selepas solat fardu, selawat dan doa-doa mustajab. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Robin Elise Weiss , Dr. Marcello Pietrantoni
  史上最完整!準爸媽備孕技能點滿手冊   從懷孕到生產40週安心養孕,關於生小孩的行前準備全收錄   跟著美國孕產專家,調整孕程身心靈節奏   陪準爸媽從新手變熟手、疑難雜症全破解的孕期自我照顧課   讓寶寶開心、媽媽安心、爸爸放心,0~40週好吃好睡好好孕!   【孕期當週備忘錄,不怕手忙腳亂】   食衣住行育樂醫,0~40週懷孕 Learn More
USUAL: RM73.90

NOW: RM 73.90 (-0%)

MEMBER: RM 66.51 (-10%)

By Tony Robbins
*THE NEW YORK TIMES BESTSELLER* Tony Robbins, arguably the most recognizable life and business strategist and guru, is back with a timely, unique follow-up to his smash New York Times bestseller Money: Master the Game. Market corrections are as constant as seasons are in nature. There have been 30 such corrections in the past 30 years, yet there’s never been an action plan for how not only to survive, but thrive through each change in the stock market. Building upon th Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By 肯·羅賓森
  TED最激勵人心的演說家、紐約時報暢銷作家肯‧羅賓森爵士,   繼《讓天賦自由》鼓舞無數讀者活出生命後,又一最新力作!   羅賓森爵士的《讓天賦自由》激發與感動了全球無數讀者,   這本大家期待已久的續作,解答了許多讀者心中的疑問,包括:   • 我該如何發掘天賦、點燃熱情?   • 萬一欠缺天份來從事我所熱愛的事物,該怎麼 Learn More
USUAL: RM61.60

NOW: RM 61.60 (-0%)

MEMBER: RM 55.44 (-10%)

By 羅賓·德義智
  美麗色彩、高度智商、有能力說話……   只要給予適當照護、訓練和關注,鸚鵡會是最傑出又熱情的寵物。種種優點讓他們數百年來一直是人類眼中的熱門寵物。   無論你才剛開始考慮要養鸚鵡,或是已經和鸚鵡相處許久,本書都能提供最完整的指南,讓你把鳥寶照顧得快樂又健康!   為想提供最好照護、與鳥寶建立親密關係而努力的飼主   提 Learn More
USUAL: RM69.30

NOW: RM 69.30 (-0%)

MEMBER: RM 62.37 (-10%)

By Mohd Fadzilah Kamsah & Syaidatun Nazirah binti Abu Zaharin
Buku ini mengupas persoalan cinta menurut perspektif Islam dan psikologi. Ia turut membincangkan nilai-nilai yang berkait rapat dengan cinta seperti rasa tanggungjawab, kasih sayang, keprihatinan, kemesraan, kerinduan, persaudaraan dan juga kebencian yang dikupas mengikut perspektif Islam. Terdapat pelbagai definisi, jenis dan kefahaman yang berkaitan dengan cinta. Persoalan cinta membabitkan semua golongan bermula dari dalam kandungan sehinggalah menjelang hari kematian. Ole Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By A.Faiz Salbini
Buku ini memberikan pengenalan kepada ilmu falak atau astronomi. Ia memberikan asas pemahaman tentang objek-objek yang ada di langit dan angkasa lepas. Ilmu falak telah lama dipelajari oleh ilmuwan Islam; malah orang Islam merupakan pelopornya. Ilmu falak memberikan banyak manfaat kepada manusia. Pada masa yang sama, ia menunjukkan keagungan dan kesempurnaan ciptaan Yang Maha Esa. Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 25.52 (-20%)

MEMBER: RM 25.52 (-20%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada kese Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.91 (-10%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada ke Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Ramji Bin Rabi
USUAL: RM12.90

NOW: RM 11.61 (-10%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Ramji Bin Rabi
USUAL: RM12.90

NOW: RM 11.61 (-10%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By 羅賓·德瑞克 , 卡麥隆·史陶斯
《商業內幕》(Business Insider)網路媒體評選為2017年最佳商業書   信任,是人際間最強大的力量。   擁有信任,你將無往不利。   「如果你能精通理解別人的技巧,就能真正出類拔萃。你會備受尊崇、人見人愛,而且炙手可熱。這就是信任的力量。」   超級暢銷書《FBI教你讀心術》作者 喬•納瓦羅 專文推薦   真正的信任難以具體言說,在這 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By 梅尔·罗宾斯
每个人在发挥行动本能与扼杀本能之间,都有5秒钟的窗口期。 在此期间,你都有能力改变“默认”的思维设置与习惯。 本书作者梅尔.罗宾斯曾面临人生的四面楚歌,事业陷入瓶颈期,婚姻差点触礁,又几乎破产。当时的生活太过艰难,以至于每天起床时,都要经历一场自我斗争,终日困在心理学家所说的“习惯循环”中。 直到有一天,她听从内心的行动 Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By 肯·羅賓森 , 盧·亞若尼卡
  每一個人,在任何時候,只要願意,都可以活出自己!   四個關鍵問題,決定你是否活出自己   天資/什麼是你真正的力量所在?   熱情/哪件事讓你永遠充滿活力?   態度/你讓際遇左右生命,還是用態度創造運氣?   機會/如何為你的熱情找到實踐的管道?   你是否在用自己的人生,實現別人的夢想?   你是否受限於社會制約,妥 Learn More
USUAL: RM61.60

NOW: RM 61.60 (-0%)

MEMBER: RM 55.44 (-10%)

By Tammy Robinson

'Heart warming and heart breaking - you will need tissues!' Hello!

A spellbinding young love story of hopes, dreams and sacrifice, for anyone who loved The Fault in Our Stars or Me Before You.

If it doesn't break your heart, it isn't love...

For Maddy, life is all about routine. It has to be, to keep her autistic sister happy and healthy. With just Maddy and her mother as Bee's full-tim Learn More

USUAL: RM45.90

NOW: RM 34.43 (-25%)

MEMBER: RM 34.43 (-25%)

By 米立恩·費歐德-拜比諾
  每天只要使用十分鐘,與愛貓進行訓練與遊戲互動,   讓本書幫助你:   ▲把你的愛貓救離無聊的苦海   ▲改善愛貓問題行為   ▲學習與了解更多愛貓的獨特性格   ▲讓你與愛貓互動的時間更有意義   才短短十分鐘的時間,是能讓愛貓學到什麼東西呢? 多到讓你不敢相信……   想不想讓你的愛貓學會依照指令走到你的身邊、讓愛貓趴 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By Mohd.Razif Bin Hamzah
Alam ghaib dan alam nyata pada hakikatnya adalah satu. Tapi kedua-dua alam ini dipisahkan oleh pandangan mata! Apabila tersingkap pandangan, maka akan terbukalah di sisi anda hal-hal yang pelik, aneh dan ganjil berkaitan dengan soal-soal mistik dan kesaktian, oleh adanya manusia-manusia sakti dan makhluk-makhluk yang ghaib. Namun oleh terlalu kuatnya pengaruh falsafah kebendaan yang bersifat sekular semata-mata, maka masih ada saja yang menafikan keberadaannya. Bagi mereka, Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Gretchen Rubin
I love Gretchen Rubin - she helps me understand both myself and the people around me' Cathy Rentzenbrink, 'Obliger' and bestselling author of The Last Act of Love During her investigation to understand human nature, Gretchen Rubin realised that by asking the seemingly dry question 'How do I respond to expectations?' we gain explosive self-knowledge. She discovered that based on their answer, people fit into four Tendencies: Upholders, Questioners, Obligers, and Rebels. Our Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
Sejak kecil lagi saya didedahkan dengan kartun Jepun dan budaya popular Jepun yang lain. Saya pernah bercita-cita untuk ke Jepun tetapi tidak berkemampuan. Apabila sudah dewasa, saya sudah pun lupa akan cita-cita saya itu sehinggalah Karen menjemput saya untuk pergi ke Jepun. Semua cita-cita zaman kecil saya kembali hidup dan saya rasa saya perlu melaksanakannya. Tokyo merupakan bandar yang dahulunya saya hanya mampu lihat di televisyen. Kini saya sudah tiba di Tokyo dan pe Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
“One shot! One shot! One shot!” Hanya Tuhan sahaja yang tahu bagaimana perasaan saya ketika itu. Tangan saya sudah memegang gelas berisi soju, dan kini semua orang sedang bersorak menunggu saya minum. Saya jadi panik, dan semua muzik yang dipasang di padang besbol itu tidak lagi masuk ke dalam gegendang telinga saya. Inilah perkara yang terjadi apabila saya cemas. Saya tahu bahawa saya tidak boleh minum soju, tetapi bagaimana harus saya beritahu mereka yang sedang bersor Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Ahmad Bin Abdul
Apakah yang berlaku apabila anda gabungkan tiga orang lelaki yang mempunyai ciri-ciri ini: 1) Seorang yang ada gout 2) Seorang yang takut serba-serbi 3) Seorang yang cepat stres dan cepat penat Dan, bawa mereka bertiga ke satu percutian berbajet rendah, tanpa perancangan perjalanan yang baik, serta tidak berminat untuk pergi melawat tempat tumpuan pelancong. Tujuan utama untuk datang ke kota Jakarta hanyalah untuk melihat persembahan daripada kumpulan yang terdiri daripa Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By 梅爾·羅賓斯
★TED最受歡迎演講之一,點閱率超過13,000,000次★ YouTube、FB、Twitter……全球社群百萬網友實證推薦 Instagram標籤近5萬筆 #5SecondRule   當腦中有個想法,   如何讓自己立刻行動不拖延?   只要在心中倒數5……4……3……2……1,衝了!   就能把自己像火箭一樣順利發射出去,   無論什麼目標,屢試不爽!   想想看,你是不是都有以下經驗:   早 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By Sir Ken Robinson , Lou Aronica
USUAL: RM59.95

NOW: RM 59.95 (-0%)

MEMBER: RM 53.96 (-10%)

By 奈爾·霍賓斯
晚年要活得精彩,節食減肥不再是目標 你已經到達人生的一個新里程碑,能吃就是福 從現在開始每一口吃進肚子裡的食物都是讓生命發光的養分 吃對+運動,延長趴趴走、生活自主自理的歲月 這才是人生該有的境界!   醫院裡,體弱多病的老年人多數患有多重共病,失智症、帕金森氏症、中風、心臟病、走不穩、肌少症,都與嚴重營養不良有關。   在 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By Colm Toibin
On the day of his daughter's wedding, Agamemnon orders her sacrifice. His daughter is led to her death, and Agamemnon leads his army into battle, where he is rewarded with glorious victory. Three years later, he returns home and his murderous action has set the entire family - mother, brother, sister - on a path of intimate violence, as they enter a world of hushed commands and soundless journeys through the palace's dungeons and bedchambers. As his wife seeks his dea Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By Noor Suraya binti Adnan Sallehudin
101 Resipi Air Tangan Mak Cik Raja Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By The Bingkisan Hati
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Jamilah Samian , Ahmad Fakhri
Leadership in Parenting presents the idea of raising children with a clear, strong purpose: to raise them as future leaders, based on the Hierarchy of Successful Parenting Leadership Model. Learn the five levels of parenting function, and the Proactive Purposeful Parenting Approach. Packed with real stories, examples and practical strategies, the book expands your capacity to lead your child better, to become your child's Inspirer, so they earn their place as future leaders. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By 蘿賓·諾伍德
長銷30餘年、譯為25種語言 改變全球300萬讀者生命的心理學愛情經典 本書詳盡剖析 為什麼我們會付出過度的愛?   越是渴求愛,往往越得不到愛;   但是,越是放手,往往越能吸引有能力付出愛的人。   我們都相信,只要有愛,自己的生命就會完整。   可是,有些時候,不管我們再怎麼努力,好像都得不到最渴望的愛。   此時,我們內心經常響 Learn More
USUAL: RM52.35

NOW: RM 52.35 (-0%)

MEMBER: RM 47.12 (-10%)

By Anthony Robbins
Buku ini sebenarnya tidak memperkatakan tentang wang, ia menceritakan bagaimana hendak mencipta kehidupan yang kita inginkan. Sebahagian daripadanya memperkatakan tentang membuat keputusan terhadap peranan wang yang kita mahu dalam kehidupan masing-masing. Kita semua memiliki wang dalam kehidupan, apa yang penting adalah kita tidak membiarkan wang itu menguasai kita. Barulah kita bebas untuk menjalani kehidupan sebagaimana yang kita inginkan. Learn More
USUAL: RM100.00

NOW: RM 100.00 (-0%)

MEMBER: RM 90.00 (-10%)

By Dr. Mohd Puzhi Bin Usop
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By 萨宾·达兰特
为了追求艾丽斯,保罗为自己编造了一个完美身世,然而他不知道的是,艾丽斯本就认识他,并对他的一切都了如指掌。可是艾丽斯不但没有揭穿这一切,还陷入了保罗的疯狂追求之中。 保罗决定与艾丽斯一起前往希腊度假,可是原本甜蜜的旅行被一桩命案打破,十年前失踪的少女再度出现在众人面前,而所有的疑点再次指向了谎话连篇的保罗,这一次他要如 Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By 瑪莎·戴維斯 , 伊莉莎白·艾許曼 , 馬修·麥凱
洪仲清臨床心理師嚴選好書 一本搞定生活中各式各樣的壓力,資訊最齊全的權威減壓指南!   壓力,是現代人難以擺脫的陰影,而且時時刻刻包圍著我們。   你是否瞭解自己平時如何應對壓力?   又是否瞭解身心正發出哪些警訊?該如何有效對治?   壓力是日常生活的一部份,無論生活再怎麼規律、井然有序,還是會產生源源不絕的潛在壓力。面 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By Khairul Zaman Khobin
“Aku dapat jemputan dari Ustad.” “Kau nak pergi jemputan Ustad? Wei, kau tak ingat ke apa kita buat kat dia dulu? Kita ni pembuli dia tahu tak!” “Pergi jelah. Dia kan Ustad. Mesti dia maafkan kita.” Bot tiba-tiba melantun tinggi ke udara. Bahagian bawa bot seperti dihentam objek keras. Dan enjin bot mati! Di enjin bot tersebut, terlekat satu mayat yang entah dari mana datangnya. Jasadnya kelihatan seperti sudah dihiris-hiris dengan pisau kerana terkena enjin bo Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By H. Muhammad Yusuf Bin Abdurrahman
Kematian merupakan pengakhiran kepada kehidupan manusia di dunia ini. Ia memisahkan antara nyawa dan roh setiap makhluk yang hidup. Setelah berlakunya kematian, manusia akan menempuhi sebuah kehidupan di alam barzakh yang ada kaitannya dengan dua nama malaikat yang sangat sinonim dengan alam ini iaitu malaikat Munkar dan Nakir. Di dalam buku ini, penulis telah menjelaskan mengenai kisah-kisah yang ada kaitannya dengan kematian, alam barzakh, seksaan-seksaan, nikmat-nikmat ser Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Ustaz Abdul Jamil
86 DOA MUSTAJAB DALAM AL-QURAN Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By Robin Benway
WINNER OF THE U.S. NATIONAL BOOK AWARD 2017 FOR YOUNG PEOPLE'S LITERATURE!

'Sometimes, family hurts each other. But after that's done you bandage each other up, and you move on. Together. So you can go and think that you're some lone wolf, but you're not. You've got us now, like it or not, and we've got you.'


When 16 year-old Grace gives up her baby for adoption, she decides that the time has come to find out more about her own biol Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By The Bingkisan Hati
Buku ALLAH KAN ADA dikarang oleh empunya nama pena The Bingkisan Hati adalah sebuah buku motivasi yang mengumpulkan pesanan-pesanan selain coretan dan nukilan di dalamnya. Buku ini juga disisipkan dengan puisi dan kata-kata mutiara serta beberapa kisah pengalaman hidup agar lebih dekat dengan pembaca. Setiap ujian dan musibah yang Allah hantarkan dalam kehidupan kita bukan disengajakan. Apabila diuji, kita hanya perlu cari jalan penyelesaian. Sepanjang proses kehidupan, akan Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By 山口敏太郎
各國地獄x死後世界x異空間x妖怪產地 全球神祕詭異景點詳盡圖解,此生最不可理喻的聖地巡禮!   這本書裡沒有半個正常的地方!   充滿內臟與烈火的地獄景象,妖異幽闇的世界妖怪村落,不斷吞噬人類的異次元空間,   日本重磅靈異作家山口敏太郎,帶你走一趟人生最驚悚奇幻的百詭夜行!   最詳盡的地獄導覽   日本地獄、中國地獄、埃及地 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By K. Y. Robinson
The Chaos of Longing is a brutally honest exploration of desire-physical, emotional, and spiritual. This revised and expanded edition contains over 50 pages of all-new material.

Organized in four sections - Inception, Longing, Chaos, and Epiphany - K.Y. Robinson's debut poetry collection explores what it is to want in spite of trauma, shame, injustice, and mental illness. It is one survivor's powerful testimony, and a love letter "to those who lie aw Learn More
USUAL: RM79.95

NOW: RM 79.95 (-0%)

MEMBER: RM 71.96 (-10%)

By Ken Robinson
Ken Robinson argues that organisations everywhere are trying to fix a problem that originates in schools and universities: "It is often said that education and training are the keys to the future. They are, but a key can be turned in two directions. Turn it one way and you lock resources away, even from those they belong to. Turn it the other way and you release resources and give people back to themselves. To realize our true creative potential-in our organizations, in our s Learn More
USUAL: RM98.90

NOW: RM 98.90 (-0%)

MEMBER: RM 89.01 (-10%)

By Chef Zalina Binti Yahaya
101 RESIPI KEK KONTINENTAL'NOV17/SEASHOR Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Gretchen Rubin

THE NEW YORK TIMES BESTSELLER 'I love Gretchen Rubin - she helps me understand both myself and the people around me' Cathy Rentzenbrink, 'Obliger' and author of The Last Act of Love. 'If you want to change anything in your life you need Gretchen Rubin.' Viv Groskop 'Rebel'

OBLIGER? REBEL? QUESTIONER? UPHOLDER? Which one are you? Everyone falls into 1 of 4 personality types and knowing yours could make you happier and more s Learn More

USUAL: RM74.90

NOW: RM 74.90 (-0%)

MEMBER: RM 67.41 (-10%)

By Robin Benway
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Dr Masiq Bin Khalid Ali
USUAL: RM32.00

NOW: RM 25.60 (-20%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Al-Fadhil Al-Ustaz Hj. Ahmad Bin Hj. Ibrahim
KOLEKSI 100 SOLAT-SOLAT SUNAT Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Peter Robinson

A shocking mass murder occurs at a wedding in a small Dales church and a huge manhunt follows. Eventually, the shooter is run to ground and things take their inevitable course.

But Banks is plagued with doubts as to exactly what happened outside the church that day, and why. Struggling with the death of his first serious girlfriend and the return of profiler Jenny Fuller into his life, Banks feels the need to dig deeper into the murders, and as he does so, he uncover Learn More

USUAL: RM75.90

NOW: RM 75.90 (-0%)

MEMBER: RM 68.31 (-10%)

By 安德魯·羅賓森
優美的字符,神祕的意義,失傳的讀音,謎樣的聯結…… 人類最偉大的發明──文字   美觀的楔形文字、神祕的象形文字、奇妙的馬雅符號,這些古老文字令人好奇而神往。然後,經過學者專家的譯解後,卻發現其內容與神祕浪漫完全沾不上邊,它們所闡述的不外乎是:1.君王政令宣傳 2.葬禮銘文 3.占卜未來吉兇。   你知道世界上最古老的文字是什麼 Learn More
USUAL: RM92.40

NOW: RM 92.40 (-0%)

MEMBER: RM 83.16 (-10%)

By 勞倫·比內
羅蘭巴特死因翻案 語言學思辨推理小說 向安伯托‧艾可《玫瑰的名字》致敬之作 媲美《達文西密碼》的後現代符號學推理小說   1980年,羅蘭.巴特參加總統候選人密特朗的早餐會後,在巴黎大街上發生車禍,一個月後逐漸好轉的他卻突然死亡,這場致命的車禍被歸咎為意外。   這場「意外」簡直是離奇至極。   先是由「警探」來偵辦「車禍」;再 Learn More
USUAL: RM97.00

NOW: RM 97.00 (-0%)

MEMBER: RM 87.30 (-10%)

By 羅賓遜
  我們追求的是具體的目標,不是遙遠空虛的願望。我們的字比較大,文筆比較好,內容比較充實,故事比較精彩;本書創作的目的,在與眾不同,目標是心靈百萬富翁(Millionaire):擺脫貧窮,邁向富有!最在意的是深層的探討,就像英國詩人波普說──:   A little learning is a dangerous thing. Drink deep, or taste not the Pierian spring.   ------ Alexandre Pope, 1688-1744, Bri Learn More
USUAL: RM61.60

NOW: RM 61.60 (-0%)

MEMBER: RM 55.44 (-10%)

1-369 of 369

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top