0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kak Adah 'Found 89 Related Products
Filtered By
author
By Kaku , Michio
Human civilization is on the verge of living beyond Earth. But how will it happen? World-renowned physicist Michio Kaku takes us on a journey to the future, introducing the mind-boggling developments in robotics, nanotechnology and biotechnology that will one day enable us to make our homes among the stars. Learn More
USUAL: RM57.95

NOW: RM 46.36 (-20%)

MEMBER: RM 46.36 (-20%)

By Kak Amal , Kak Era
Assalamualaikum, semua! Mia nak ucapkan terima kasih kepada umi dan abah dan adik Mia, Muaz kerana sentiasa sayangkan Mia. Mia juga mahu ucapkan terima kasih kepada kawan-kawan kerana sentiasa gembirakan Mia. Hari-hari Mia sentiasa indah. Alhamdulillah! Jom kawan-kawan, ikut Mia untuk menyelami kehidupan Mia yang cukup istimewa. Pasti kawan-kawan akan seronok! Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By 垣谷美雨
為了國家,請去死吧。 重振經濟最有力的方法,就是將七十歲以上的老人一律安樂死…… 一條法案挑起了家庭與社會的爭端,也揭露出最真實的人性。 伴隨而來的究竟會是絕望,還是人生的救贖?   高齡者占比已超過全國總人口三成,瀕臨崩解的日本政府強行通過「七十歲死亡法案」。甫宣布,即引發社會上正反兩面聲浪不斷交鋒。   離實施還有 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By 加來道雄
20世紀發明電腦 21世紀會發明什麼?   ☛ 用念力搖控電視機?   ☛ 吃顆藥丸就能遺忘記憶?   ☛ 還能將自己的意識上傳臉書?      沒錯!科幻電影《阿凡達》、《駭客任務》、《鋼鐵人》的異想世界即將成真!   未來我們能上傳下載記憶,奈米機器人能讓我們青春永駐,可以用心電感應了解他人的想法……這一切即將改變我們的世界。    Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 46.80 (-20%)

MEMBER: RM 46.80 (-20%)

By 加來道雄
紐約時報暢銷作家、當代物理大師 加來道雄經典代表作 透過理解百年後的科技進展,我們將能在今日決定人類走向何方   ✦ 全球暖化將會摧毀地球?或者我們能找到為地球降溫的方法?   ✦ 節約能源的文明與浪費能源的文明,誰能在宇宙中活更久?   ✦ 《銀河飛龍》、《星際大戰》中的世界,真的代表未來的模樣嗎?   ✦ 從現代社會走向 Learn More
USUAL: RM61.60

NOW: RM 49.28 (-20%)

MEMBER: RM 49.28 (-20%)

By 加來道雄
  繼紐約時報暢銷書《2100科技大未來》後   弦論奠基人、當代物理學大師 加來道雄   預言改造火星、星際旅行、長生不朽與後地球時代的終極命運   21世紀地球的下一步是什麼?當鋼鐵人馬斯克揭露其醞釀已久的太空旅遊計畫、波音公司總裁米倫伯格表示太空發射系統已臻成熟,全球產業鏈移轉、科技股應聲上漲,新一波太空科技競賽宣告正式開打 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 51.76 (-20%)

MEMBER: RM 51.76 (-20%)

By Nia Adahays
Kasyifah Ul Hanani – Gadis biasa yang berpandangan luar biasa. Katanya kalau tak perigi cari timba, mana nak dapat airnya dan siapa sangka bahawa keputusannya mengundang sakit di hati setelah ‘timba’ yang dikejar pergi meninggalkannya. “Kau ikhlas tak terima Jad?- Huril “Aku ikhlas tapi aku tak cintakan dia...”-Hanani Kerana terpaksa, Hanani relakan. Kerana amanah, Hanani turutkan untuk berkahwin dengan kawan baik sendiri walaupun hatinya sudah dikunci da Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

这是一本十分珍贵的食谱: 10位日本一流大师经典之作,传承职人味道! 轻软湿润的蛋糕,包裹着浓郁柔滑的馅料,蛋糕卷的口味变化多端,而且制作简便,不分男女老少,任谁都能恣意品尝,只要随手一切,你一块我一块地与人一同享用。 若想做出让人彷佛坠入爱河般的美味蛋糕卷,请务必翻阅这本珍贵的食谱! 书中收录了10位日本一流大师经千锤百炼的绝 Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Akiyoshi Rikako
Shirashi Itsumi, gadis paling cantik dan berkarisma di Sekoilah Tinggi Perempuan Seibo Maria yang juga ketua Kelab Literasi ditemui mati memegang setangkai bungu lili. Dibunuh?Bunuh diri?Tiapa siapa yang tahu..... Seminggu kemudian, semua ahli Kelab Literasi dipanggil untuk berkumpul. Mereka harus membaca cerpen yang menganalisis siapa pembunuh ketua mereka. Akan tetapi, bukti kejadian membawa kepada sesuatu tidak disangka. Apakah kebenaran di sebalik kematian Itsumi? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Adah Hamidah
Batrisyia. Orangnya sangat simple. Belajar sambil berkhidmat secara sukarela di Al-Husna. Dalam hidupnya, ada walid, umi, Hilman dan penulis kesayangannya, Mr. Anonymous. Batrisyia percaya, wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik. Bak kata Mr. Anonymous, 'Kebaikan takkan pernah meninggalkan orang yang baik'. Keyakinan itu menyebabkan Batrisyia tanpa ragu-ragu memilih Aidil. "Apa pasal berdiri aje kat luar tu? Nak jadi maling?" ~ Batrisyia "Haah, sebab nak curi hati a Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Nor Hayati , Norsa'adah
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Kak Adah , Kak Syu
SWEET ANA SOLEHAH 12 Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

~網羅地位不可動搖的名作~ 10位一流主廚自信之作,傳承職人味道!   輕軟濕潤的蛋糕,包裹著濃郁柔滑的餡料,   蛋糕卷的口味變化多端,而且製作簡便,   不分男女老少,任誰都能恣意品嘗,   只要隨手一切,你一塊我一塊地與人一同享用。   若想做出讓人彷彿墜入愛河般的美味蛋糕卷,   請務必翻閱這本珍貴的食譜!   書中網羅了 Learn More
USUAL: RM46.20

NOW: RM 46.20 (-0%)

MEMBER: RM 41.58 (-10%)

By Thaqif Isman
” Jeritan kamu semua memang berani, lawan dengan aku.” Perempuan itu menjerit di hadapan musuhnya. Sangkala perang telah kedengaran. Bunyi tembakan dan bom yang diletupkan memekakkan telinga. Tentera musuh nampaknya telah berjaya mendominasi seluruh penjuru kawasan pekan. Dalam situasi yang cantik keluar dari tempat persembunyian. Dengan sisa tenaga yang ada, mangsa perang itu terus mencapai gunting di tangan doktor tersebut terhenti, nadinya tidak terdenyut lagi, darahny Learn More
USUAL: RM16.90

NOW: RM 16.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.21 (-10%)

By 境貴子
※日本年度熱搜話題───最科學的練肌瘦身法! --養出肌肉,才能幫助你更快燃燒脂肪,達到瘦身目的-- 讓肌肉發揮短時強瘦爆發力,2個月擁有深腹肌 X 蘋果臀 X 神美腿   每日6秒 X 5回 = 1天最多只要專心使力30秒!!!   做1天,休息2天!!!   就可完成比爆汗舉啞鈴30分鐘更強的效果!   卻不用擔心舉重帶來過於強壯的肌肉線條。   原 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By 岡倉天心
與時代逆流 一本直指未來的先見之書   茶源自中國,卻在發展成日常飲品後喪失了曾經到達的高度精神性。自十六世紀千利休以來,日本茶人揉合了老莊思想、禪學,形成茶的哲學。大和民族悟出的「茶道」,由岡倉天心這位日本近代藝術的啟蒙者以詩意流暢的英文向西方傳達。   「偉大的概念藏在微小的事物裡,深遠的世界就在日常當中。」   以 Learn More
USUAL: RM40.05

NOW: RM 40.05 (-0%)

MEMBER: RM 36.05 (-10%)

By Kak Adah & Kak Syu
SKAS : SWEET ANA SOLEHAH 11 Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By 岡本由加子
不需要烘烤,只要運用市售的餅乾蛋糕製作基底, 透過加入各種水果、堅果、糖漿、巧克力…讓口味口感變得豐富, 就能成為出眾的夢幻甜點。 絕對迷人的簡單,初學者也不需擔心會失敗。 請享用我們都愛的美味。   慶祝的日子,最適合端出不費事的冰淇淋蛋糕,成就華麗歡樂饗宴。   冰淇淋蛋糕是慶祝生日時的夢幻甜點,但市售品不僅販賣的地方 Learn More
USUAL: RM41.60

NOW: RM 41.60 (-0%)

MEMBER: RM 37.44 (-10%)

By Noor Hayati Yasmin , Norsa' Adah Ahmad
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By 松本仲子
下廚,是學著讓手法「到位」, 進而完成料理「到味」的美好過程。      厲害的料理人,   就連燙青菜都可以超好吃!        明明照著食譜做,為什麼茄子還是會發黑?   別人的煎肉排,為什麼可以焦香又多汁,我的卻乾乾柴柴?   為什麼熱炒店的炒青菜油亮青翠,我的炒青菜卻總是軟趴趴不清爽?      每一個學習料理的人,都有 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Adah Hamidah
NYSA SAKINAH. Cintanya pernah ditolak oleh abang angkatnya, Farish Aqil. Namun Farish Aqil kembali menagih kasih, lalu dengan rela dia menerima. Satu pertemuan membuatkan dia kembalil sedar siapa dirinya. Lantas dia terikat dalam perkahwinan yang menjerat. Lantas dia bertindak menjejaki wanita yang selama ini dicintai oleh suaminya. Kembali memulangkan bahagia buat suaminya. FARISH AQIL. Hati lelakinya dicabar lantas dia terpaksa memulakan semua sedang hanya Lily dihatinya Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 16.80 (-20%)

MEMBER: RM 16.80 (-20%)

By 川崎貴子
不論是誰,都必定會有那麼一位, 適合妳的真命天子存在著。 只是,等待是不會有任何的結果, 主動改變才有可能縮短與幸福的距離。   致所有嚮往「對的人」的女孩:   所謂的期待,並不是指「總有一天,我的白馬王子將會來迎接我!」這類不可能實現的幻想,而是該設下一個更具體實際的目標,並捫心自問:「我想跟誰踏上怎麼樣的人生旅途?」 Learn More
USUAL: RM44.40

NOW: RM 44.40 (-0%)

MEMBER: RM 39.96 (-10%)

By 柿崎一郎
不想再走馬看花、隨便拍張照片上傳臉書或instagram了嗎? 期待蘊含人文素養的深度旅行的您, 本書絕對是能帶給您知性之旅的另類旅伴!   全書分為七章,從序章開始先介紹泰國的風土民情,讓您先初步了解泰國的人文色彩。之後章節則依照地區分類,精選出該地區最值得遊覽的地點,以一則小故事或是逸話,介紹此地的由來或是歷史等,帶領您窺探鮮為 Learn More
USUAL: RM59.05

NOW: RM 59.05 (-0%)

MEMBER: RM 53.15 (-10%)

By 高倉豐
◎老闆要我想想怎麼替公司產品打開新市場,沒有業界慣例,我拿什麼當參考? ◎想轉職換跑道,對方說我沒相關經驗,我怎麼把這項弱勢變優勢? ◎想做出和別人不一樣的成果,與其天馬行空沒頭緒,我該如何發想?   此時你最需要的,就是「拼裝思考」(bricolage):   利用手邊現有素材,創造出遠遠超過他人的強烈差距,   就算沒經驗、沒想法, Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 22.00 (-45%)

MEMBER: RM 22.00 (-45%)

By 增島實 , 桑野貴子 , 鈴木さちこ
*CP值最高住宿指南:房價27~100美金的泰國、峇里島、龍目島優質度假酒店,住宿費用節省了,讓預算花在更對的地方! *嚴選5大標準:住宿費用低於100美金、絕佳地理位置、乾淨舒適的室內環境、供應美味的早餐、高品質貼心服務,每家酒店都是物超所值的極上之選! *完整住宿&交通資訊:包含酒店聯絡資訊、前往方式、房價及設備、可收信用卡類別、 Learn More
USUAL: RM50.05

NOW: RM 50.05 (-0%)

MEMBER: RM 45.05 (-10%)

By 柿木隆介
與記憶相關的驚人新常識! ●科學式提升記憶力的3大重點 ●「腦部活性化=預防失智症」並沒有科學根據 ●48.6%東大生都活用的「客廳學習法」的功效 ●古希臘賢人所使用的人類最早的記憶術 ●腦科學所催生的測謊器的構造 ●為何人不會忘記別人的臉?   腦研究的領跑者揭露記憶的機制!   我們是如何記住,以及遺忘事物?   人常常會忘東忘西, Learn More
USUAL: RM37.20

NOW: RM 37.20 (-0%)

MEMBER: RM 33.48 (-10%)

By 小澤貴子
美白彩妝保養品導致白斑病變? 道盡檯面上不敢說的事實。   了解彩妝保養品的真相,選對產品才能美麗!   ●高價位的化妝品等於高品質嗎?   ●因為是植物萃取成分,所以使用安心?   ●有機成分、無添加化學成分、敏感肌膚專用彩妝保養品,其實充滿危機!   本書內容破解化妝品的迷思,並介紹愛美女性不能不知的保養知識。日本東京美 Learn More
USUAL: RM45.80

NOW: RM 45.80 (-0%)

MEMBER: RM 41.22 (-10%)

By Nur Eradah
"Ini semua salah Marissa!" Along begitu marah kepada Marissa. Bagi Along, kerana Marissa lah dia begitu marah terhadap ibu ketika hendak ke sekolah. Kerana Marissa juga dia sering ditegur oleh ayah dan ibunya. Dia juga berasakan bahawa ayah dan ibunya tidak menyayanginya lagi. Ayah dan ibu selalu sahaja menyebelahi dan memanjakan Marissa. Namun, pada suatu hari, sesuatu berlaku kepada Marissa menyebabkan Along berasa menyesal dan bersalah. Apa yang berlaku kepada Marissa ya? Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Saadah Taib
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By 上杮元 勝
11位世界頂尖主廚特別撰文推薦 師承新潮烹調米其林三星名廚Alain Chapel 集Le Duc、PIC、JAMIN、TROISGROS、Daniel、Per Se...精華 廚藝美食界必定收藏的唯一聖經!   ★料理人必備:14類SAUCES精準分類速查,快速應用。   ★老饕們必讀:魚貝海鮮、小牛肉、野味…,看懂米其林餐廳菜單裡沒寫的眉眉角角。   ★作者四十年料理經驗,將龐雜多變的醬汁歸納出易 Learn More
USUAL: RM111.50

NOW: RM 111.50 (-0%)

MEMBER: RM 100.35 (-10%)

By 高子大樹
日本整復名師獨創「掃黑體操」,比止痛藥還有效!   ★疼痛的驚人大發現!徹底分析疼痛原因,改變你對疼痛治療的看法,不花錢、不吃藥,用獨家掃黑體操,就能照顧全家人的健康!     ★權威專家專業剖析:執業超過二十年的整脊專家,分享疼痛的幕後黑手是「收縮的肌肉」!每年改變2萬名病患的親自驗證。     ★腰痛、肩膀酸痛無法靠 Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By Adah Hamidah
Suraya punya Zulhairi. Sahabat baiknya sejak kecil. Kerana title sahabat baik itu jugalah dia diminta oleh Mak Cik Khamsiah untuk mencarikan jodoh buat Zulhairi. Suraya bingung. Sungguh dia tak mampu. Bukan kerana dia cintakan Zulhairi, tapi dia tahu Zulhairi cukup tidak suka jika urusan peribadinya dicerobohi. Tapi bila Zulhairi sendiri buka mulut, Suraya terpaksa turun padang, membantu. Namun, urusan mencari jodoh bukanlah mudah dan ternyata dia gagal untuk menolong. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By 长谷川香子
《102只老鼠》是启发精选世界畅销绘本系列之一,适合2岁以上儿童阅读。   在一颗高大的树干下面,有一扇小小的门,那是老鼠啾啾的家。每天早上,鼠爸爸多多和鼠妈妈加加都要忙个不停,因为……他们有100个活泼、调皮的鼠宝宝!这一天,啾啾家的草莓酱吃完了,爸爸妈妈说要去老奶奶家摘草莓,鼠宝宝们听说了,都争着抢着要跟着爸爸妈妈一起去摘草 Learn More
USUAL: RM35.80

NOW: RM 35.80 (-0%)

MEMBER: RM 32.22 (-10%)

Seram, adakah ia hanya menyeramkan apabila kita berhadapan dengan hantu? Atau, adakah seram jika hantu berhadapan dengan kita? Seram bukan hanya perasaan, ia juga boleh dirasai oleh jiwa. Kalau jumpa hantu tak cukup seram, mungkin kita sendiri yang perlu jadi hantu tu. Mungkin hantu ada di sekeliling kita sahaja? Gabungan 20 orang penulis; -Muhamad Fazrin -Nur Mayani -Uu Syaurah -Nur Dila -J Hamzah Shaari -Oked -Muhamad Faizal -Ramizah R Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By 榊一郎
  ★改編為動畫、漫畫、ドラマCD   ★講談社文庫人氣作品!   ★挑戰你對動漫界的知識與宅梗!   美女X泳裝 男人X男人(?)   眾人的情緒CRY到MAX!   日本與奇幻世界「神聖艾爾丹特帝國」藉由謎一般的「洞穴」 相連,為了讓御宅文化滲透進這個世界而創設的貿易公司「安謬特克」,其成員們將迎來一段連續假期,為了消耗掉美埜里累積 Learn More
USUAL: RM33.90

NOW: RM 33.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.51 (-10%)

By Kak Hassanah
Kita manusia, iman naik turun. Ketika kita iman turun, semua benda jahiliah kita nak pulun. Namun kita sentiasa ada harapan. Kita sentiasa ada pilihan. Terpulang kepada diri kita sama ada pilih untuk kekal jahiliah ataupun menuju jannah. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 加來道雄
《紐約時報》暢銷排行榜第1名   摩根大通(JPMorgan)推薦10大好書   全國最受歡迎科普網站「泛科學Pansci.tw」強力推薦      20世紀發明電腦   21世紀會發明什麼?   用念力搖控電視機?吃顆藥丸就能遺忘記憶?還能將自己的情緒上傳臉書?      沒錯!科幻電影《阿凡達》、《駭客任務》、《鋼鐵人》的異想世界即將成真!未來我們能上傳下 Learn More
USUAL: RM54.30

NOW: RM 54.30 (-0%)

MEMBER: RM 48.87 (-10%)

By Saadah , Qurratul
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Era , Saadah , Siti Aisyah
Papa belikan Amani sebuah basikal baharu. Alhamdulillah, gembiranya Amani. Ketika bermain basikal bersama Husna. Husna hendak meminjam basikal Amani. Ish, mana boleh. Mama pula belikan Amani sebuah buku cerita baharu. Kali ini, Raidah pula hendak pinjam. Mama masak ikan bakar. Sedapnya... Tapi, Mimi mahu ikan bakar Amani. Ish... Ini Amani punya lah. Tapi, ada sesuatu yang buat Amani sedar betapa indahnya jika kita berkongsi sesuatu yang kita miliki. Kalau kawan-kawan nak tahu Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Saadah Taib
SWEET ANA SOLEHAH 1 Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Q_Lyana , Saadah
Siapa Anna Aisya? Well tajuk pun macam exclusive je. Macam orang famous pulak kan? Haha. Aku ni bukanlah siapa-siapa pun. Nak kata anak Dato’, Tan Sri atau anak kerabat Diraja jauh sekalilah. Tapi yang pasti aku orang KL je... Hihi (Nak up jugak nampak.) Semua orang ada cerita, begitu juga aku. Cerita aku cerita suka dan adakalanya duka. Biasalah, mana ada semuanya manis kan? Nak juga rasa pahit, masin, tawar dan pedas, barulah kenikmatan hidup ini terasa bermakna. Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Michio Kaku
Michio Kaku, the New York Times bestselling author of Physics of the Impossible and Physics of the Future tackles the most fascinating and complex object in the known universe: the human brain. The Future of the Mind brings a topic that once belonged solely to the province of science fiction into a startling new reality. This scientific tour de force unveils the astonishing research being done in top laboratories around the world--all based on the latest advancements in neuro Learn More
USUAL: RM57.95

NOW: RM 46.36 (-20%)

MEMBER: RM 46.36 (-20%)

By Adah Firaisaa
Walau liku hidupnya tak seindah orang lain, namun Marha Karmila masih mampu tersenyum dan ceria. Segala kisah duka dulu cuba dilupakan dan disimpan kemas, jauh di sudut hati. Namun, hanya kerana seorang lelaki yang digelar naga, hidupnya berubah serta merta. “Apa?? Awak kata saya bagi awak bala?? Eh, hello, saya dah minta maaf baik-baik. Suka suki awak cakap saya macam ni ye? Dah lah muka merah macam naga. Sedap mulut je cakap kita bawa bala”~ Marha “Kau ambik baj Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Muhammad Ishak Bin Hammadah
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Nur Eradah
Kawan-kawan ada haiwan peliharaan tak? Amani ada membela seekor kucing. Nama kucing Amani, Mimi. Papa kata, haiwan juga makhluk Allah SWT yang perlu kita jaga dan pelihara dengan baik. Sebab tu Amani sayang sangat dengan Mimi. Walaupun Amani ada haiwan peliharaan yang lain, tapi Mimi tetap buah hati Amani. Kalau kawan-kawan nak tahu betapa Amani menyayangi Mimi, jom dapatkan buku "Mimi Buah Hati Amani!" Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By 榊一郎
★神曲奏界紅系列第十集,壯闊神曲世界最具代表之色──即將邁入終章!   「我喜歡你,佛隆學長。大概——從初次見面就喜歡上你了。」   以克緹卡兒蒂的發言:「夫拉梅爾是我跟佛隆的孩子」為契機,   貝爾莎妮朵開始意識到自己的戀情。   另一方面,梅尼斯帝國中,   因為與精靈相關的事件急速增加,使得反精靈勢力的動能開始增強… Learn More
USUAL: RM30.80

NOW: RM 30.80 (-0%)

MEMBER: RM 27.72 (-10%)

By 榊一郎
 天下由「豐聰」移權至「德河」,太平盛世持續了好一段日子。征戰無數的巨型機關甲冑已無用武之地。然而,挺身力抗這股洪流,少年曉月操縱黑色機關甲冑〈紅月〉討伐仇敵。另一方面,幕府的軍神暨天部眾.朽葉詩織前往神隱事件頻傳的安藝之國進行調查。之後他們巧遇了謎之少女沙霧──當這段宿緣相繫,盤踞國家的黑暗勢力便有所行動!鋼鐵機關與 Learn More
USUAL: RM25.70

NOW: RM 25.70 (-0%)

MEMBER: RM 23.13 (-10%)

By Que Lyana , Saadah
Kehidupan di kampung, bukan sahaja ‘mengalihkan dunia’ aku, tetapi juga mengubah diri aku yang biasabiasa je ni. Tapi dalam biasa-biasa je tu, banyak juga perkara yang aku belajar. Paling besar adalah kesabaran. Huiii… Ingat kat bandar je ke yang mampu mencabar kesabaran? Kat kampung pun 2 x 5 juga! Kalau tak kerana iman aku yang senipis kulit bawang ni, rasanya boleh tsunami kampung atuk aku dek gara-gara perangai manusia ‘yang hidup’ di sekeliling aku ni! Ta Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Saadah Taib
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nur Eradah
'Ini Cerita Amani, Tau!'  Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Eradah , Siti Aisyah
Assalamualaikum, kawan-kawan! Kawan-kawan nak tahu tak, mama Amani selalu mengajar Amani agar membiasakan diri membaca doa-doa harian ketika hendak tidur, bangun tidur, mengulang kaji pelajaran dan banyak lagi. Mama kata, doa-doa ini adalah untuk menunjukkan rasa syukur kepada Allah SWT dan memohon kebaikan tas setiap kerja yang kita llakukan. Dalam buku ini juga mengandungi: Pesan Nabi, Doa Harian, Cerita Amani Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Nur Eradah
Siri Kalimah Toyyibah ini, insya-Allah mampu untuk membimbing anak-anak belajar menyebut kalimah-kalimah yang baik yang sering digunakan dalam kehidupan seharian seorang Muslim. Penyampaian cerita dan ilustrasi yang menarik diharap dapat menimbulkan minat anak-anak untuk membaca selain mempraktikkan ucapan Kalimah Toyyibah dalam kehidupan mereka. Ibu bapa juga disarankan agar dapat menemani anak-anak ketika membaca buku ini. Mintalah anak untuk mengulangi menyebut sesuatu kal Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 25.52 (-20%)

MEMBER: RM 25.52 (-20%)

By Saadah Taib
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Saadah , Mohd Yatim , Eradah
Manusia adalah sebaik-baik makhluk ciptaan Allah SWT. Setiap makhluk-Nya, pasti ada kelebihan dan kekurangan. Begitu juga dengan haiwan. Namun, istimewanya, setiap kelebihan dan kekurangan haiwan itu boleh dijadikan sebagai iktibar dan pengajaran. Kak Ana, Abang Im dan kawan-kawan Luqman, sering menjadikan kisah kehidupan, tabiat dan sifat sesuatu haiwan itu untuk mengingatkan dan memperbaiki diri serta kesilapan yang sering Luqman lakukan. Seronok tau! Kalau kawan-kaw Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Saadah , Shuhada
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By 伊藤由佳子
小酒莊主人私房傳授 最搭紅酒的料理祕笈 暖心暖胃的家傳之味 從法國小酒莊跨海傳真到台灣的廚房 就開一瓶紅酒吧! 多道法國家庭料理,讓微醺更有滋味 讓家裡的餐桌,搖身一變成法國鄉間的小酒莊廚房 跟著作者伊藤由佳子探訪法國鄉村,取得第一手料理食譜, 書中的每一道料理,都是家裡廚房間、料理人的真心誠意。 小酒莊充滿家庭溫暖的家 Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Nur Eradah Ishak
"Amani dah tak payah buat kerja sekolah lagi. Hehehe..." Amani melonjak gembira. Cuti sekolah sudah bermula! Tentu kawan-kawan sudah mempunyai pelbagai aktiviti yang hendak dilakukan sepanjang cuti sekolah ini. Amani juga ada aktiviti yang menarik dilakukan bersama ahli keluarga dan rakan-rakan. Seronok tau! Amani mempelajari sesuatu yang bermanfaat. Kalau kawan-kawan nak tahu apa yang Amani lakukan, bacalah buku 'Yeay, Dah Cuti Sekolah...'.? Selain daripada menghiburk Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By 榊一郎
  (我不知道……在跟我相遇之前的,克緹的過去……)   隨著克緹卡兒蒂在心中的份量逐漸增加,佛隆便愈渴望瞭解她的過去。這樣的想法不斷折磨著他,對此,這位紅髮精靈將糾結的心緒寫在臉上,向佛隆說道:   「佛隆,我……過去曾經——」   佛隆和克緹卡兒蒂一同擊退了闖入托爾巴斯神曲學院的入侵者。另一方面,梅尼斯帝國這幾個月間 Learn More
USUAL: RM32.35

NOW: RM 32.35 (-0%)

MEMBER: RM 29.12 (-10%)

By Nurul Badriyah , Que Lyana , Saadah
“Mana semua orang ni? Kawan-kawan... Man ada banyak cerita ni... Nak tahu tak? Cepatlah ikut Man! Jom!” Nama manja Luqman ialah Man. Man memang manja... Terutamanya dengan Kak Ana dan Abang Im. Namun, Man juga seorang anak kecil yang bijak. Walaupun Man selalu terbuat salah tetapi Man akan belajar dan memperbaiki dirinya. Barulah Man boleh jadi anak Muslim yang beriman. Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Era , Saadah , Siti Aisyah
Cuti sekolah ini, Amani dan Along berkhemah tanpa papa dan mama. Seronok tau! Amani dan Along bermain dan berbual bersama. Tapi, tiba-tiba... Guruh berdentum dengan kuat! Hujan pun turun dengan sangat lebatnya. Amani takut! Amani dan Along hanya duduk di dalam khemah. Setelah hujan berhenti, Amani nampak ada dua lembaga hitam di luar khemah kami. Lembaga apakah itu? Amani perlu cari idea untuk menyelamatkan diri. Kalau kawan-kawan nak tahu apakah idea Amani, jomlah baca buku Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

1-89 of 89

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top