0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kak Syu 'Found 91 Related Products
Filtered By
author
By Kaku , Michio
Human civilization is on the verge of living beyond Earth. But how will it happen? World-renowned physicist Michio Kaku takes us on a journey to the future, introducing the mind-boggling developments in robotics, nanotechnology and biotechnology that will one day enable us to make our homes among the stars. Learn More
USUAL: RM57.95

NOW: RM 46.36 (-20%)

MEMBER: RM 46.36 (-20%)

By 宮路秀作
  唯有學習地理,你才能看清楚這個世界!   日本升東大連鎖補習班最具實力的地理名師,最受歡迎的原創地理講座課程精華!   超過50幅地圖及圖表生動解說 ╳ 世界經濟重要統計數據   長踞 Amazon Japan 地理類圖書 TOP 10!   ●從地利就可以解讀一個國家的經濟戰略!   ●從資源就可以看出哪些國家講話很大聲!   ●從地理看清貿易在世界賴 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Nurul Ain Syuhada
“Kau ni ahli sihir eh?! Kau yang sebabkan aku patah kaki!” “Aku bagi tahu apa yang aku nampak aje!” Zap! Teringatkan ejekan demi ejekan sewaktu dia masih kecil itu buat jantung Mareeya bagai direntap. Semuanya bagai deja vu. Sebolehnya dia tidak mahu kelebihan itu. Mampu melihat masa depan dari anak mata seseorang? Itu semua malapetaka baginya. Mareeya berdoa semoga suatu hari nanti dia menjadi manusia yang normal. Tapi… Setelah 24 tahun memiliki kebolehan itu, ti Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Syuhada , Aisyah , Era
Nasihat Nabi Kita adalah himpunan hadis-hadis Rasulullah SAW dan disertakan dengan cerita yang menarik dan penuh manfaat sebagai rujukan kepada kawan-kawan! Pelajari cara Rasulullah SAW menjaga silaturahim. Cara Rasulullah SAW bekerja dan beribadah. Serta pelbagai lagi sunah Rasulullah SAW. Selamat membaca. Semoga kita tergolong dalam kalangan umat yang mencintai dan dicintai Rasulullah SAW. Selamat membaca. Semoga kita tergolong dalam kalangan umat yang mencintai dan cinta Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Kak Amal , Kak Era
Assalamualaikum, semua! Mia nak ucapkan terima kasih kepada umi dan abah dan adik Mia, Muaz kerana sentiasa sayangkan Mia. Mia juga mahu ucapkan terima kasih kepada kawan-kawan kerana sentiasa gembirakan Mia. Hari-hari Mia sentiasa indah. Alhamdulillah! Jom kawan-kawan, ikut Mia untuk menyelami kehidupan Mia yang cukup istimewa. Pasti kawan-kawan akan seronok! Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By 垣谷美雨
為了國家,請去死吧。 重振經濟最有力的方法,就是將七十歲以上的老人一律安樂死…… 一條法案挑起了家庭與社會的爭端,也揭露出最真實的人性。 伴隨而來的究竟會是絕望,還是人生的救贖?   高齡者占比已超過全國總人口三成,瀕臨崩解的日本政府強行通過「七十歲死亡法案」。甫宣布,即引發社會上正反兩面聲浪不斷交鋒。   離實施還有 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By 加來道雄
20世紀發明電腦 21世紀會發明什麼?   ☛ 用念力搖控電視機?   ☛ 吃顆藥丸就能遺忘記憶?   ☛ 還能將自己的意識上傳臉書?      沒錯!科幻電影《阿凡達》、《駭客任務》、《鋼鐵人》的異想世界即將成真!   未來我們能上傳下載記憶,奈米機器人能讓我們青春永駐,可以用心電感應了解他人的想法……這一切即將改變我們的世界。    Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 46.80 (-20%)

MEMBER: RM 46.80 (-20%)

By 加來道雄
紐約時報暢銷作家、當代物理大師 加來道雄經典代表作 透過理解百年後的科技進展,我們將能在今日決定人類走向何方   ✦ 全球暖化將會摧毀地球?或者我們能找到為地球降溫的方法?   ✦ 節約能源的文明與浪費能源的文明,誰能在宇宙中活更久?   ✦ 《銀河飛龍》、《星際大戰》中的世界,真的代表未來的模樣嗎?   ✦ 從現代社會走向 Learn More
USUAL: RM61.60

NOW: RM 49.28 (-20%)

MEMBER: RM 49.28 (-20%)

By 加來道雄
  繼紐約時報暢銷書《2100科技大未來》後   弦論奠基人、當代物理學大師 加來道雄   預言改造火星、星際旅行、長生不朽與後地球時代的終極命運   21世紀地球的下一步是什麼?當鋼鐵人馬斯克揭露其醞釀已久的太空旅遊計畫、波音公司總裁米倫伯格表示太空發射系統已臻成熟,全球產業鏈移轉、科技股應聲上漲,新一波太空科技競賽宣告正式開打 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 51.76 (-20%)

MEMBER: RM 51.76 (-20%)

By Syu Ariani
Anastasia dan Drizella. Nama kakak-kakak tiri Cinderella. Adalah satu klise apabila mereka membenci dan sentiasa mendengki Cinderella, berusaha merampas prince charming daripadanya. Tetapi bagaimana pula sekiranya kakak tiri Cinderella ikhlas menyayanginya sehingga dia tegar memperjudikan nyawa sendiri demi si adik tiri? Bagaimana pula sekiranya kakak tiri Cinderella rela kuburkan isi hatinya demi kebahagiaan si adik tiri? Aina Natasha. Dia sanggup membahayakan diri sendiri Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Syuhada Safian
Kawan - kawan, Amani ada 1 rahsia tau. Rahsia tentang sayur - sayur yang bertukar menjadi raksasa hijau di dalam pinggan Amani. Takutnya! Tapi mama kata, Amani kena perlu atasi rasa takut ini. Amani perlu tewaskan raksasa hijau itu. Nak tahu caranya? Kawan - kawan kenalah baca buku ini! Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Akiyoshi Rikako
Shirashi Itsumi, gadis paling cantik dan berkarisma di Sekoilah Tinggi Perempuan Seibo Maria yang juga ketua Kelab Literasi ditemui mati memegang setangkai bungu lili. Dibunuh?Bunuh diri?Tiapa siapa yang tahu..... Seminggu kemudian, semua ahli Kelab Literasi dipanggil untuk berkumpul. Mereka harus membaca cerpen yang menganalisis siapa pembunuh ketua mereka. Akan tetapi, bukti kejadian membawa kepada sesuatu tidak disangka. Apakah kebenaran di sebalik kematian Itsumi? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Andika , Syurahbil
Komik Tuah yang menggabungkan unsur-unsur aksi, adiwira, mistik dan komedi diharapkan dapat menarik pihak golongan muda untuk mengikuti perjalanan hidup pelajar bernama Khai dari seorang remaja biasa hingga menjadi seorang adiwira. Idea untuk komik ini adalah berdasarkan pahlawan lagenda Hang Tuah. Contohi sifat Hang Tuah seperti pahlawan yang berani, gagah, jujur dan setia dapat dijadikan panduan untuk golongan muda kini. Kata-kata misteri dari Hang Tuah: 'Pada tahun ce Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Andika , Syurahbil
Komik Tuah yang menggabungkan unsur-unsur aksi, adiwira, mistik dan komedi diharapkan dapat menarik pihak golongan muda untuk mengikuti perjalanan hidup pelajar bernama Khai dari seorang remaja biasa hingga menjadi seorang adiwira. Idea untuk komik ini adalah berdasarkan pahlawan lagenda Hang Tuah. Contohi sifat Hang Tuah seperti pahlawan yang berani, gagah, jujur dan setia dapat dijadikan panduan untuk golongan muda kini. Kata-kata misteri dari Hang Tuah: 'Pada tahun ce Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Andika , Syurahbil
Komik Tuah yang menggabungkan unsur-unsur aksi, adiwira, mistik dan komedi diharapkan dapat menarik pihak golongan muda untuk mengikuti perjalanan hidup pelajar bernama Khai dari seorang remaja biasa hingga menjadi seorang adiwira. Idea untuk komik ini adalah berdasarkan pahlawan lagenda Hang Tuah. Contohi sifat Hang Tuah seperti pahlawan yang berani, gagah, jujur dan setia dapat dijadikan panduan untuk golongan muda kini. Kata-kata misteri dari Hang Tuah: 'Pada tahun ce Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Syu Ariani
Hidup Lyssa yang selama ini aman dengan rutin seorang penuntut di sebuah kolej, tiba-tiba berubah selepas Lyssa jatuh tergelincir di Ledang. Sudahlah didiagnos dengan Retrograde Amnesia, malah boleh mendengar suara-suara halus. Dan kebolehan itu akhirnya membawa Lyssa kepada penemuan satu mayat di dalam hutan. “Jangan percayakan papa Lyssa, Saf dan Fitri.” Itu yang dititipkan suara halus itu. Lyssa panasaran. Namun, ketenangannnya sekali lagi berkocak. Kali ini, Lyss Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Nuruk Ain Syuhada
Selepas pemergian kedua orang abang kembarnya, Nur Aina yang lebih dikenali Nunu mula dipersiakan kedua orang tua apabila mereka lebih memilih kerja daripada dirinya sendiri untuk mengubat luka perit kehilangan anak kembar itu. Tertekan dengan perlakuan kedua orang tuanya, Nunu sentiasa membuat masalah di sekolah hanya untuk meraih perhatian dan sedikit masa dari orang tuanya. “Bukan salah dia orang I’m spoiled! Ayah pernah cermin diri tak? Bilanya mama dengan ayah ada m Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Kak Adah , Kak Syu
SWEET ANA SOLEHAH 12 Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Syed Kadir Aljoofre , Muhammad Syukri
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

Tahukah anda bahawa Hospital (lama) Changi di Singapura, hospital Nocton Hall di England, hospital Universitario di Honduras, hospital (lunatic) Beechworth di Australia, dan sebuah hospital yang tidak diketahui namanya di Jepun telah tersenarai sebagai 5 buah hospital paling berhantu di dunia. Malah, carian di internet mencatatkan terdapat beratus-ratus lagi hospital di dunia pernah mengalami peristiwa-peristiwa misteri serta menyeramkan. "Makcik-makcik cleaner yang selalu j Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Thaqif Isman
” Jeritan kamu semua memang berani, lawan dengan aku.” Perempuan itu menjerit di hadapan musuhnya. Sangkala perang telah kedengaran. Bunyi tembakan dan bom yang diletupkan memekakkan telinga. Tentera musuh nampaknya telah berjaya mendominasi seluruh penjuru kawasan pekan. Dalam situasi yang cantik keluar dari tempat persembunyian. Dengan sisa tenaga yang ada, mangsa perang itu terus mencapai gunting di tangan doktor tersebut terhenti, nadinya tidak terdenyut lagi, darahny Learn More
USUAL: RM16.90

NOW: RM 16.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.21 (-10%)

By 境貴子
※日本年度熱搜話題───最科學的練肌瘦身法! --養出肌肉,才能幫助你更快燃燒脂肪,達到瘦身目的-- 讓肌肉發揮短時強瘦爆發力,2個月擁有深腹肌 X 蘋果臀 X 神美腿   每日6秒 X 5回 = 1天最多只要專心使力30秒!!!   做1天,休息2天!!!   就可完成比爆汗舉啞鈴30分鐘更強的效果!   卻不用擔心舉重帶來過於強壯的肌肉線條。   原 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By Syu Ariani
Airina Hanissa menjadi tunangan Harris tanpa sebarang rasa cinta. Setelah Harris ketahuan hanya mempergunakan Airina untuk memburu cinta wanita lain, Airina nekad untuk putuskan pertunangan sekaligus membatalkan majlis perkahwinan mereka. Hazizul Amin, adik sebapa Harris, muncul memberi idea. “Kita kahwin. Untuk 100 hari. Kalau lepas 100 hari kita masih tak boleh terima satu sama lain, aku janji aku lepaskan kau.” – Hazizul Amin “Tapi kenapa 100 hari?” – Airin Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Nur Syuhada
USUAL: RM16.90

NOW: RM 16.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.21 (-10%)

By 岡倉天心
與時代逆流 一本直指未來的先見之書   茶源自中國,卻在發展成日常飲品後喪失了曾經到達的高度精神性。自十六世紀千利休以來,日本茶人揉合了老莊思想、禪學,形成茶的哲學。大和民族悟出的「茶道」,由岡倉天心這位日本近代藝術的啟蒙者以詩意流暢的英文向西方傳達。   「偉大的概念藏在微小的事物裡,深遠的世界就在日常當中。」   以 Learn More
USUAL: RM40.05

NOW: RM 40.05 (-0%)

MEMBER: RM 36.05 (-10%)

By Nurul Ain Syuhada
MARYAM, gadis yang umurnya kian lanjut usia dan belum terbuka pintu hatinya buat sang arjuna setelah pernah dikecewakan… Sehinggalah dirinya mula didatangi seseorang yang baik bicaranya, murah dengan senyumannya. Tanpa diduga, mereka berdua menetap di bawah satu kondo yang sama! “Kenapa saya tak pernah nampak awak?” – MIKAEL “Resident kat sini mungkin beribu. Probability awak nak terserempak dengan saya macam satu nisbah tujuh ribu. So, memanglah kita tak pernah t Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Kak Adah & Kak Syu
SKAS : SWEET ANA SOLEHAH 11 Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Syuhada Safian
ANA #INSTAFAMOUS Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Syuhada Safian
SNAS : ANA IDOLISTA Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 9.68 (-25%)

MEMBER: RM 9.68 (-25%)

By 岡本由加子
不需要烘烤,只要運用市售的餅乾蛋糕製作基底, 透過加入各種水果、堅果、糖漿、巧克力…讓口味口感變得豐富, 就能成為出眾的夢幻甜點。 絕對迷人的簡單,初學者也不需擔心會失敗。 請享用我們都愛的美味。   慶祝的日子,最適合端出不費事的冰淇淋蛋糕,成就華麗歡樂饗宴。   冰淇淋蛋糕是慶祝生日時的夢幻甜點,但市售品不僅販賣的地方 Learn More
USUAL: RM41.60

NOW: RM 41.60 (-0%)

MEMBER: RM 37.44 (-10%)

By 松本仲子
下廚,是學著讓手法「到位」, 進而完成料理「到味」的美好過程。      厲害的料理人,   就連燙青菜都可以超好吃!        明明照著食譜做,為什麼茄子還是會發黑?   別人的煎肉排,為什麼可以焦香又多汁,我的卻乾乾柴柴?   為什麼熱炒店的炒青菜油亮青翠,我的炒青菜卻總是軟趴趴不清爽?      每一個學習料理的人,都有 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Al-Qadhi Abu Syuja
24 JAM DIPAYUNGI SYARIAT Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Dato` Aliff Syukri Kamarzaman
Dato' Aliff Syukri: Bermula Sebuah Kisah Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By 川崎貴子
不論是誰,都必定會有那麼一位, 適合妳的真命天子存在著。 只是,等待是不會有任何的結果, 主動改變才有可能縮短與幸福的距離。   致所有嚮往「對的人」的女孩:   所謂的期待,並不是指「總有一天,我的白馬王子將會來迎接我!」這類不可能實現的幻想,而是該設下一個更具體實際的目標,並捫心自問:「我想跟誰踏上怎麼樣的人生旅途?」 Learn More
USUAL: RM44.40

NOW: RM 44.40 (-0%)

MEMBER: RM 39.96 (-10%)

By 柿崎一郎
不想再走馬看花、隨便拍張照片上傳臉書或instagram了嗎? 期待蘊含人文素養的深度旅行的您, 本書絕對是能帶給您知性之旅的另類旅伴!   全書分為七章,從序章開始先介紹泰國的風土民情,讓您先初步了解泰國的人文色彩。之後章節則依照地區分類,精選出該地區最值得遊覽的地點,以一則小故事或是逸話,介紹此地的由來或是歷史等,帶領您窺探鮮為 Learn More
USUAL: RM59.05

NOW: RM 59.05 (-0%)

MEMBER: RM 53.15 (-10%)

By 高倉豐
◎老闆要我想想怎麼替公司產品打開新市場,沒有業界慣例,我拿什麼當參考? ◎想轉職換跑道,對方說我沒相關經驗,我怎麼把這項弱勢變優勢? ◎想做出和別人不一樣的成果,與其天馬行空沒頭緒,我該如何發想?   此時你最需要的,就是「拼裝思考」(bricolage):   利用手邊現有素材,創造出遠遠超過他人的強烈差距,   就算沒經驗、沒想法, Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 22.00 (-45%)

MEMBER: RM 22.00 (-45%)

By 增島實 , 桑野貴子 , 鈴木さちこ
*CP值最高住宿指南:房價27~100美金的泰國、峇里島、龍目島優質度假酒店,住宿費用節省了,讓預算花在更對的地方! *嚴選5大標準:住宿費用低於100美金、絕佳地理位置、乾淨舒適的室內環境、供應美味的早餐、高品質貼心服務,每家酒店都是物超所值的極上之選! *完整住宿&交通資訊:包含酒店聯絡資訊、前往方式、房價及設備、可收信用卡類別、 Learn More
USUAL: RM50.05

NOW: RM 50.05 (-0%)

MEMBER: RM 45.05 (-10%)

By Nuraqilah Syuhaida
“Abang, mana abang pergi selama ni? Rina rindu abang...Rindu sangat-sangat...” Selepas kehilangan insan yang tersayang, Khai berubah menjadi dirinya yang dulu, iaitu seorang tomboi. Baginya, lebih baik dia mencari punca kehilangan suaminya meskipun terpaksa bertindak sendirian! Ya, Khai berani melakukannya. Demi menuntut kebenaran yang tiada siapa dapat merungkaikannya. Namun, tak mungkin Khairul dan Azman akan membiarkan Khai bertindak sendirian. Dengan bantuan mereka Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By 柿木隆介
與記憶相關的驚人新常識! ●科學式提升記憶力的3大重點 ●「腦部活性化=預防失智症」並沒有科學根據 ●48.6%東大生都活用的「客廳學習法」的功效 ●古希臘賢人所使用的人類最早的記憶術 ●腦科學所催生的測謊器的構造 ●為何人不會忘記別人的臉?   腦研究的領跑者揭露記憶的機制!   我們是如何記住,以及遺忘事物?   人常常會忘東忘西, Learn More
USUAL: RM37.20

NOW: RM 37.20 (-0%)

MEMBER: RM 33.48 (-10%)

By 小澤貴子
美白彩妝保養品導致白斑病變? 道盡檯面上不敢說的事實。   了解彩妝保養品的真相,選對產品才能美麗!   ●高價位的化妝品等於高品質嗎?   ●因為是植物萃取成分,所以使用安心?   ●有機成分、無添加化學成分、敏感肌膚專用彩妝保養品,其實充滿危機!   本書內容破解化妝品的迷思,並介紹愛美女性不能不知的保養知識。日本東京美 Learn More
USUAL: RM45.80

NOW: RM 45.80 (-0%)

MEMBER: RM 41.22 (-10%)

By Syud
Dia tu macam... vignette.Keliling gelap, tengah-tengah sahaja yang jelas. Dan tak ada garis jelas yang memisahkan antara keliling yang gelap dengan tengah yang terang itu. Macam mimpi. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 上杮元 勝
11位世界頂尖主廚特別撰文推薦 師承新潮烹調米其林三星名廚Alain Chapel 集Le Duc、PIC、JAMIN、TROISGROS、Daniel、Per Se...精華 廚藝美食界必定收藏的唯一聖經!   ★料理人必備:14類SAUCES精準分類速查,快速應用。   ★老饕們必讀:魚貝海鮮、小牛肉、野味…,看懂米其林餐廳菜單裡沒寫的眉眉角角。   ★作者四十年料理經驗,將龐雜多變的醬汁歸納出易 Learn More
USUAL: RM111.50

NOW: RM 111.50 (-0%)

MEMBER: RM 100.35 (-10%)

By 高子大樹
日本整復名師獨創「掃黑體操」,比止痛藥還有效!   ★疼痛的驚人大發現!徹底分析疼痛原因,改變你對疼痛治療的看法,不花錢、不吃藥,用獨家掃黑體操,就能照顧全家人的健康!     ★權威專家專業剖析:執業超過二十年的整脊專家,分享疼痛的幕後黑手是「收縮的肌肉」!每年改變2萬名病患的親自驗證。     ★腰痛、肩膀酸痛無法靠 Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By Abdul Syukur
"Panduan Lengkap Ibadah Wanita" adalah sebuah buku yang diadun khas untuk kaum Hawa. Kewujudan buku ini sangat membantu kaum Hawa untuk mendalami dan mengetahui dengan lebih jelas tentang ibadah yang berkaitan dengan mereka. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Abdul Syukur Al-Azizi
Kehidupan yang kita lalui pada masa kini adalah sambungan daripada sejarah masa lampau. Peredaran zaman mungkin menjadi penyebab kita lupa kepada sejarah. Namun kewujudan Al-Quran Al-Karim menjadi bukti kukuh dan mampan bahawa para Rasul AS dan para Nabi hakikatnya memang wujud pada suatu masa dahulu. Tiada siapan pun dapat menyangkal kewujudan mereka kerana bukan sahaja Al-Quran Al-Karim mengesahkan dan menceritakan perihal mereka dan kaum-kaum mereka, malahan sebagagian Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syuhada Safian
Terima Kasih Allah!' adalah lanjutan daripada novel 'Yeay... Ramadan Datang Lagi' dan 'Hmm... Dugaannya Berpuasa Ni...'. Tajuk 'Mama Tak Puasa Ke?', mengungkap hari-hari tertentu dalam sebulan yang membenarkan seorang perempuan yang telah akil baligh untuk tidak berpuasa di bulan Ramadan. Nenek sebagai pembimbing bertanggungjawab menerangkan perkara tersebut kepada Amani. Tajuk 'Saat al-Quran Turun Ke Bumi' pula menceritakan tentang bagaimana Allah SWT menurunkan al-Quran kep Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Syuhada Safian
REVOLUSI SATRIA BULAN BINTANG 5 Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By 长谷川香子
《102只老鼠》是启发精选世界畅销绘本系列之一,适合2岁以上儿童阅读。   在一颗高大的树干下面,有一扇小小的门,那是老鼠啾啾的家。每天早上,鼠爸爸多多和鼠妈妈加加都要忙个不停,因为……他们有100个活泼、调皮的鼠宝宝!这一天,啾啾家的草莓酱吃完了,爸爸妈妈说要去老奶奶家摘草莓,鼠宝宝们听说了,都争着抢着要跟着爸爸妈妈一起去摘草 Learn More
USUAL: RM35.80

NOW: RM 35.80 (-0%)

MEMBER: RM 32.22 (-10%)

By Syuhada Safian
Siri Terima Kasih Allah ini memberi pendedahan awal sains kepada kanak-kanak tentang sains penciptaan dan kejadian. Beberapa tema yang telah dipilih iaitu deria, anggota badan, organ tubuh dan alam semesta merupakan aspek yang paling hampir dengan dunia kanak-kanak. Siri Terima Kasih Allah ini akan menunjukkan secara sederhana dan ringkas beberapa ciptaan yang Allah kurniakan kepada kita dalam bentuk cerita dan ilustrasi yang menarik agar mudah difahami. Selain menyediakan ba Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By 榊一郎
  ★改編為動畫、漫畫、ドラマCD   ★講談社文庫人氣作品!   ★挑戰你對動漫界的知識與宅梗!   美女X泳裝 男人X男人(?)   眾人的情緒CRY到MAX!   日本與奇幻世界「神聖艾爾丹特帝國」藉由謎一般的「洞穴」 相連,為了讓御宅文化滲透進這個世界而創設的貿易公司「安謬特克」,其成員們將迎來一段連續假期,為了消耗掉美埜里累積 Learn More
USUAL: RM33.90

NOW: RM 33.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.51 (-10%)

By Kak Hassanah
Kita manusia, iman naik turun. Ketika kita iman turun, semua benda jahiliah kita nak pulun. Namun kita sentiasa ada harapan. Kita sentiasa ada pilihan. Terpulang kepada diri kita sama ada pilih untuk kekal jahiliah ataupun menuju jannah. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 加來道雄
《紐約時報》暢銷排行榜第1名   摩根大通(JPMorgan)推薦10大好書   全國最受歡迎科普網站「泛科學Pansci.tw」強力推薦      20世紀發明電腦   21世紀會發明什麼?   用念力搖控電視機?吃顆藥丸就能遺忘記憶?還能將自己的情緒上傳臉書?      沒錯!科幻電影《阿凡達》、《駭客任務》、《鋼鐵人》的異想世界即將成真!未來我們能上傳下 Learn More
USUAL: RM54.30

NOW: RM 54.30 (-0%)

MEMBER: RM 48.87 (-10%)

By Syuhada Safian
Ima nak jadi doktor clown juga?” tanya Dr Sway menginginkan kepastian. “Haah. Ima suka Dr Sway dan Dr Rara. Doktor berdua baik sangat. Suka buat kami ketawa,” jawab Ima bersungguh-sungguh. Dr Sway terharu. Walaupun terpaksa ‘tinggal’ di wad pediatrik selama beberapa bulan, namun ia jelas tidak meruntuhkan semangat Ima. Ima, pesakit leukemia di wad 151 tetap ceria untuk menghiburkan setiap penghuninya. Dia mahu menjadi doktor badut seperti Doktor Sway dan Dok Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Michio Kaku
Michio Kaku, the New York Times bestselling author of Physics of the Impossible and Physics of the Future tackles the most fascinating and complex object in the known universe: the human brain. The Future of the Mind brings a topic that once belonged solely to the province of science fiction into a startling new reality. This scientific tour de force unveils the astonishing research being done in top laboratories around the world--all based on the latest advancements in neuro Learn More
USUAL: RM57.95

NOW: RM 46.36 (-20%)

MEMBER: RM 46.36 (-20%)

By 榊一郎
★神曲奏界紅系列第十集,壯闊神曲世界最具代表之色──即將邁入終章!   「我喜歡你,佛隆學長。大概——從初次見面就喜歡上你了。」   以克緹卡兒蒂的發言:「夫拉梅爾是我跟佛隆的孩子」為契機,   貝爾莎妮朵開始意識到自己的戀情。   另一方面,梅尼斯帝國中,   因為與精靈相關的事件急速增加,使得反精靈勢力的動能開始增強… Learn More
USUAL: RM30.80

NOW: RM 30.80 (-0%)

MEMBER: RM 27.72 (-10%)

By 榊一郎
 天下由「豐聰」移權至「德河」,太平盛世持續了好一段日子。征戰無數的巨型機關甲冑已無用武之地。然而,挺身力抗這股洪流,少年曉月操縱黑色機關甲冑〈紅月〉討伐仇敵。另一方面,幕府的軍神暨天部眾.朽葉詩織前往神隱事件頻傳的安藝之國進行調查。之後他們巧遇了謎之少女沙霧──當這段宿緣相繫,盤踞國家的黑暗勢力便有所行動!鋼鐵機關與 Learn More
USUAL: RM25.70

NOW: RM 25.70 (-0%)

MEMBER: RM 23.13 (-10%)

By Nurul Ain Syuhada
HUBUNGAN baik yang terjalin di antara Elman dan Hannah sejak dari kecil retak dek satu insiden. Walaupun bukan salah Hannah, namun gadis itu tetap bersalah pada pandangan mata Elman hinggakan lelaki itu membencinya sehingga mereka melonjak dewasa. Perasaan SAYANG itu bukan susah untuk menjadi BENCI... Kerana harta, Elman akur dengan permintaan ibu bapanya asalkan harta keluarganya tidak jatuh ke tangan orang lain. Walaupun dulu memang sayang, dulu memang cinta, namun peras Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ahmad Syukran Baharuddin
Sesungguhnya saat umat Islam berada pada tahap kelemahan dan kealpaan, maka jihad adalah pencetus kebangkitan umat yang mampu mengembalikan mereka kepada pentasnya yang asal. Tanpa jihad, umat Islam akan dipandang hina dan rendah. Justeru, buku ini adalah salah satu pencetus kepada perubahan yang dinanti-nantikan oleh dunia. Buku ini juga sebagai wadah dalam menerangkan hakikat sebenar jihad yang luas, tidak terbatas kepada peperangan tetapi kepada semua aspek kehidupan manus Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Syuhada Safian
“Eh, Auni pun ada? Jomlah kita rehat samasama,” ajak Delisya pula. “Tak apalah Delisya, Auni rehat dengan Aisya nanti,” tingkah Auni. Dia terpaksa berbohong. Dia tidak mahu Safiya bertambah sakit hati terhadapnya.A uni dan Safiya merupakan sahabat baik. Namun disebabkan satu peristiwa, hubungan mereka menjadi renggang. Sejak hari itu, Safiya tidak mahu bertegur sapa dan cuba menjauhkan diri daripada Auni. Hal itu membuatkan Auni berasa bersalah dan cuba untuk berbaik Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nur Ain Syuhada
“Alfan dengan Dyla dah habis. Maaflah. Dyla memang tak pernah suka kat Alfan pun sebelum ni. Maaf bagi harapan.” “Dyla tahu Alfan tak pernah pandang perempuan lain selain Dyla, kan? You are my first love! Waktu Alfan nak SPM, kenapa baru sekarang bagi tahu?” Semua orang ada kisah silam masing-masing. Cuma yang bezanya, kisah itu tamat begitu sahaja. Tapi tidak pada Nur Haidyla dan Alfan. Kisah silam membawa mereka kepada sebuah dendam dan penyesalan. “... Kau Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

1-91 of 91

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top