0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Khairul Abdullah 'Found 161 Related Products
Filtered By
author
By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Buku Ensiklopedia Sejarah Turki ini terdiri daripada tiga jilid. Jilid pertama bermula dengan sejarah Turki Zaman Klasik sekitar abad ke-6M di wilayah Turkistan, Asia Tengah. Dua buah kerajaan Turki yang penting ketika itu ialah Kerajaan Qarakhan dan Seljuq. Dari asia Tengah bangsa Turki berhijrah ke Asia Barat dan menguasai Kerajaan Abbasiyah (750-1258) di Baghdad pada Zaman Pertengahan melalui peranan kaum Mamalik Turki dan Turki Seljuq, di samping tertubuh kerajaan-kerajaa Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Ilya Abdullah
ELEANOR… anak kedua Datuk Ariffin yang kuat memberontak dan paling keras kepala. Berang dengan aturan perkahwinan untuk menyatukan dia dengan anak lelaki Puan Marlia, kasanova tersohor mengundang kematian papanya. Pelbagai masalah mengepung hidupnya. Masalah hutang syarikat papanya, keretakan hubungan di antara dia dengan adik perempuannya, Elena Maria… permusuhan dengan kakak iparnya, Susana dan bosnya yang mahu menjadikan dia isteri ketiga. Juga cintanya yang dikhianat Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ustaz Muhammad Abdullah Al-Amin
Membina rumah tanggga mungkin tidak sukar, tetapi memastikan rumah tangga dan keluarga itu aman damai, bahagia dan berjalan lancar itulah cabaran yang tidak dapat dielakkan. Panduan untuk menghadapi cabaran dalam berumah tangga dan berkeluarga berpandukan ayat-ayat suci al-Quran al-Karim didedahkan dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Khairul Aswad
Sumpahan yang membelenggu keturunan Haji Sulaiman bukanlah suatu cerita cereka semata-mata bagi penduduk Kampung Wang Merak. Selepas kematian Dandalina, Raizal cuba mencari punca kematian isterinya. Dia bersama Bakri menuju ke Kampung Wang Merak. Sebenarnya Raizal takkan boleh lari daripada sumpahan itu. Kematian Dandalina hanyalah umpan dan sekarang masa lelaki itu pula sudah tiba. Raizal pun sebenarnya selalu diganggu dengan macam-macam jelmaan. Dia sendiri keliru ken Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ilya Abdullah
Kematian Bidan Senah menarik perhatian seorang wartawan muda, Benjy. Dia sanggup meredah kampung itu untuk mendapatkan cerita. "Siapa perempuan cantik itu, tok?" "Namanya Mas Ayu." Mas Ayu, kehadirannya ke kampung itu sangat tidak disenangi orang kampung, terutamanya Mak Puteh dan Melati. Ini kerana suami Melati, Musa, tergila-gilakan Mas Ayu. Mereka berpakat untuk membunuh Mas Ayu. "Manalah saya tahu siapa yang bunuh dia." "Habis macam mana boleh kamu kata yang Mas Ayu Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Khairul Ahmad , Del Osmera , Zehann Ur Rakhie
“Aku pernah tengok satu cerita seram macam ni. Aku rasa kita sebenarnya dah mati! Mungkin kita mati berlanggar masa Guan potong lori tu! Dan kini roh kita merayau-rayau di tempat yang kita nak pergi... Taman Tema Teratai!” ucap Bala dengan nada perlahan, hampir sedih dan sayu. Pang! Haikal menampar Bala dengan kuat. “Wei! Kenapa tampar aku!” pekik Bala memegang pipinya yang berdamar. “Sakit tak?” tanya Haikal. “Mestilah sakit!” tempelak Bala marah. “Ka Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Khairul Ghazali
Harga diri individu itu berdasarkan apa yang dilakukan bagi memperbaiki dirinya. "Marah adalah satu antara panah-panah syaitan yang mengandungi racun. Oleh itu, hindari marah supaya kamu dapat menewaskan syaitan dan bala tenteranya." Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada kese Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.91 (-10%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada ke Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Ustaz Abdullah Khairi
Tuhan Bayar Cash! mengumpulkan 48 topik berkenaan akhlak yang dikupas dalam bentuk santai. Diselitkan dengan 'sound sedas' daripada Ustaz Abdullah Khairi dalam setiap topik memberikan impak luar biasa kepada pembaca. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ilya Abdullah , Syasya
Pulangkan: Illya Abdullah "Kau dah ambil 'sesuatu' yang bukan milik kau!" Tumpang: Syasya Bellyna "Di sini ia menumpang, datang dan pergi bersama mangsanya." Selfie: Aziah Zainal "Hati yang kosong akan sentiasa inginkan perhatian manusia lebih daripada perhatian tuhan." Jin Hitam: Saidee Nor Azam "Kehadirannya tidak diundang, seram menyelubungi tatkala ia menjelmakan sifatnya." Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Khairul Hakimin Muhammad
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abdullah Al-Oarani
Bukan rupa menjadi ukuran, bukan juga kerjaya menjadi buruan, tetapi iman dan akhlak mulia yang menjanjikan kebahagiaan hidup di dunia dan di akhirat. Namun, bukan mudah untuk memilikinya, tapi tidaklah menyusahkan untuk meraihnya. Asalkan diri sendiri sedia untuk dibimbing, mujahadah dan tekun beramal, insyaAllah segalanya boleh dimiliki. Semahunya rumah tangga yang dibuna mencetuskan kedamaian di jiwa dan sentiasa muhasabah diri. Ingatan tidak lupa pada Maha Pencipta lantas Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Khairul Nizam Khairani
"Cerita orang, suatu hari sewaktu Raja Tengah termenung di tengah-tengah tanahnya yang tandus, hujan panas turun tiba-tiba. Hujan panas itu amat lebat sehingga tanah tandusnya becak. Muncul seorang lelaki berpakaian seperti panglima Melayu. Lelaki itu mengaut sekepal tanah yang basah lalu diserahkan kepada Raja Tengah. Lelaki itu hilang sebaik hujan panas itu berhenti. Raja Tengah mendapati tanah itu mengandungi bijih.” Demi hidup senang, Raja Tengah telah membuat perjanj Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Khairul Abdullah
"Kenapa masyarakat didunia sebelah sana lebih baik daripada kita? Kenapa nilia-nilai yang dituntut oleh agama dipraktikkan oleh mereka dan bukannya kita"? Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Rozilawati Abdullah
Buku Oh! Mudahnya Jahit Jubah Moden sangat istimewa kerana mengandungi pola mengikut ukuran asas badan untuk memudahkan pembaca yang tiada asas jahitan belajar daripadanya. Anda hanya perlu menekap pola pada kain sebelum memotongnya. Bukan itu sahaja, cara menghasilkan pola juga diajar untuk pemahaman dengan lebih jelas lagi. Tidak hanya cara pengiraan ukuran, bahkan cara mencantum juga ditunjukkan. Dipaparkan juga cara menjahit secara langkah demi langkah dengan gambar da Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Teme Abdullah
Orang kata melukis tak boleh jadi kaya. Tak boleh jadi jutawan. Tak apa. Biar aku cuba. Hey korang... It''s me, Teme Abdullah. Macam ni; Hari tu aku terbaca satu kenyataan di media sosial. Kenyataan tu berbunyi, 'melukis memang tak boleh buat duit', 'jadi artis ni tak ada masa depan', 'siapa yang ada cita-cita nak jadi pelukis tu batalkanlah niat', melukis ni tak ke mana'. Selepas baca kenyataan tu; Aku rasa semacam. Aku tak setuju. Aku tak suka. Aku kura Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 26.40 (-20%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Teme Abdullah
Ilmu agama ini umpama senjata yang boleh dimiliki sesiapa. Jika senjata itu jatuh ke tangan yang baik, akan digunakan senjata itu untuk menyerang yang jahat. Namun, jika ia jatuh ke tangan yang jahat, akan digunakan senjata itu untuk memusnahkan yang baik. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ustaz Muhammad Abdullah Al-Amin
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Mastura Abdullah
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Ahmad Affzan Abdullah
Kau tahu, ketika kau GAGAL, macam-macam persoalan yang akan berlegar-legar dalam fikiran. “Apa yang aku buat salah?” “Kalau aku pilih cara lain, mungkin boleh berjaya.” “Kalau akau tak buat begini, mungkin tak teruk sangat.” Macam aku, sembilan tahun aku menyeksa diri memikirkan jawapan kepada persoalan-persoalan tadi, hidup aku jadi serabut. Aku kerap jatuh sakit, demam. Walaupun banyak benda aku cuba dalam hidup, aku tetap tak puas hati. Kenapa a Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Abdullah Bukhari
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Illya Abdullah
Bila hati termakan hasutan syaitan, yang tidak berdosa menjadi mangsa... Inspektor Ryan diarahkan untuk mengendalikan kes kematian beberapa orang pelajar sebuah kolej yang dipercayai berpunca daripada santau lintah. Hasil siasatannya menemui jalan buntu. Kematian dalam kalangan pelajar kolej itu tidak melibatkan motif dendam atau sakit hati. Mangsa utama terdiri daripada sekumpulan pelajar yang sememangnya saling mengenali dan mempunyai ikatan persahabatan. Zarin, Sephi Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Khairul Hakimim Muhammad
Kek ala-ala kampung yang tak dihiasi krim kalau dimakan memang enak sekali. Mak-mak kita selalunya akan buat apabila tiba musim peryaan. Dibakar dan dikukus mengikut cara lama mengimbau nostalgia zaman kita kanak-kanak. Hati rasa teruja apabila hasilnya sangat unik. sehingga kini, kek kampung masih menkajdi rebutan oleh pengikut dan penggemar kek. Khairul hakimin menampilkan 40 jenis kek kampung yang direka dengan pelbagai bentuk dan rasa. Kekuatan buku: -Resipi yang di Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Khairul Zaman Khobin
“Aku dapat jemputan dari Ustad.” “Kau nak pergi jemputan Ustad? Wei, kau tak ingat ke apa kita buat kat dia dulu? Kita ni pembuli dia tahu tak!” “Pergi jelah. Dia kan Ustad. Mesti dia maafkan kita.” Bot tiba-tiba melantun tinggi ke udara. Bahagian bawa bot seperti dihentam objek keras. Dan enjin bot mati! Di enjin bot tersebut, terlekat satu mayat yang entah dari mana datangnya. Jasadnya kelihatan seperti sudah dihiris-hiris dengan pisau kerana terkena enjin bo Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Abdullah Bukhari Abdul Rahim
Buku Nota Cinta Daripada Tuhan ini merupakan susulan daripada Nota Daripada Tuhan hasil karya Ustaz Abdullah Bukhari Abdul Halim. Buku ini menghimpunkan koleksi nota atau tafsir penulis berinterpretasikan dalam bentuk cerita daripada hadis dan pengalaman penulis sendiri. Sarat dengan nasihat dan pedoman bagi membawa umat Islam menuju syurga yang di redhai-Nya. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Aidh Abdullah Al-Qarni
JANGAN BERSEDIH: DON'T BE SAD ALLAH IS WITH US Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 36.00 (-20%)

MEMBER: RM 36.00 (-20%)

By Khairul Nizam Khairani
“Kaduk, main jelangkung tu apa?” tanya Je’am. “Kira macam main spirit-spirit tapi tak pakai duit syiling.” “Habis tu pakai apa? Pakai kad kredit?” Sekumpulan pelajar Sekolah Menengah Dato' Bentara, Kijem, Begok, Ijan, Kaduk, dan Je’am terpaksa curi-curi bermalam di asrama semasa cuti sekolah. Pada malam itu, Ijan secara tidak sengaja termasukkan kakinya ke dalam besen yang menjadi bekas mereka merendam mi segera dan menyebabkan mi segera itu me Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Khairul Aswad
Alfira yang buta kedua belah matanya selepas terlibat dalam kemalangan ngeri yang turut meragut nyawa walidnya buntu bila dia sering diganggu mimpi ngeri dan menakutkan yang datang berulang-ulang di dalam tidurnya hampir setiap malam. “Fira mimpi lagi ke? Nek Jah boleh dengar Fira menjerit dari bilik tadi.” “Tak apa, nek. Fira okey. Lama-lama nanti bila Fira dah biasa dengan mimpi-mimpi ni.” “Nek Jah risaukan Fira. Kita pergi berubat ya lepas ni?” Tanpa A Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Abdullah Bukhari
Mimpi ialah suatu perkara yang signifikan dalam kehidupan seorang manusia, sama ada kanak-kanak, remaja, dewasa mahupun warga tua. Semuanya pasti tidak akan terlepas daripada mengalami mimpi. Mimpi juga ialah sesuatu yang sangat subjektif untuk dihuraikan, sama ada bagi orang yang mengalami mimpi tersebut atau orang yang mendengar cerita daripada orang yang bermimpi. Mimpi setiap orang berbeza antara satu sama lain, maka sudah pasti huraiannya juga berbeza. Bahkan, persoalan Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 11.20 (-20%)

MEMBER: RM 11.20 (-20%)

By Teme Abdullah
To be honest, aku bosan dah dengar orang cakap, “Belajarlah kerana Allah.” Setiap kali aku mengadu down, setiap kali aku mengeluh nak give up... Aku diam sajalah, acah-acah makan dalam. Yalah, orang picisan macam aku ni, mana layak membantah ayat-ayat daripada budak-budak usrah.   Tapi sebenarnya kan…Aku tak pernah faham pun maksud ‘belajar kerana Allah’ tu. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Khairul Nizam , Zayana Yusof
USUAL: RM45.00

NOW: RM 36.00 (-20%)

MEMBER: RM 36.00 (-20%)

By Nia Azalea , Ilya Abdullah , S. Kausari
DI KAYANGAN – NIA AZALEA Balqis, kadet juruterbang yang tidak pernah lekang daripada masalah, terutamanya sewaktu latihan penerbangan pesawat. Biarpun telah mengejar impian yang tidak berkesudahan, apatah lagi ditolak ke kiri dan kanan oleh kadet-kadet lelaki yang memandang rendah pada dirinya, semangat waja Balqis tidak sedikit pun berkurangan. Pertemuan pertamanya dengan Hariz, lelaki angkuh yang diminatinya dalam diam, membenihkan rasa meluat dengan sikap ego yang tidak Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Dr.Yusof Abdullah Al-Qardhawi
Masyarakat sering bertanya, “Ustaz, apa hukum perbuatan ini?” Sewajarnya kita perlu bertanya, “Ustaz, apa hukum perbuatan ini dan kenapa hukumnya begitu?” Ilmu asas Fiqah ini adalah ilmu yang membicarakan ‘kenapa hukumnya menjadi begini dan begitu’. Disitulah sedikit sebanyak hikmah dan objektif syariat dapat diserlahkan serta keindahannya dapat dirasai. Kita mengamalkan ilmu bukan sekadar ikut-ikutan sahaja, tetapi kita perlu tahu mengapa kita lakukan begini Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Teme Abdullah
Dapat biasiswa ke luar negara Terkandas di A-Level Sambung belajar di UK dengan biaya sendiri Kerja di fast food restauran untuk survive Bank account balance = 0 Ditikam belakang oleh rakan sekelas Sebulan makan nasi+telur+garam Mula melukis di jalanan Lukisan mula menempah nama di Instagram Dikenali sebagai Teme, si Pelukis Jalanan “Jika diberi peluang berpatah balik masa,perbetulkan semuanya,mengelak kegagalan berlaku, dan hidup dengan selesa, aku akan memilih Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ustaz Khairul Anuar Al-Hafiz
CD -AL-QURAN 30 JUZUK Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Dr. Farid Ravi Abdullah
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ustaz Abdullah Khairi
SYURGA PAK HANG! Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By MOHD KHAIRUL ANWAR ISMAIL
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By FURQAN ABDULLAH
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. 'Aidh Abdullah Al-Qarni
JAGALAH ALLAH… ALLAH MENJAGAMU Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 31.92 (-20%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Khairul Nizam Khairani
Sarjan Awai Anak Gamung yang dituduh membunuh peguamnya kini terasak apabila diburu oleh pihak berkuasa dan juga tentera upahan yang motifnya masih misteri. Hasratnya mahu melarikan diri pulang ke Sarawak terhalang apabila mengetahui anaknya, Desmond telah diculik kumpulan tentera upahan yang memburunya. Menyedari nyawa Desmond menjadi taruhan, Awai enggan lagi melarikan diri. Dia memilih untuk berjuang bukan sahaja demi maruahnya, namun juga demi nyawa anaknya. Darah pahlawa Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr. Hana Hadzrami , Dr. Adibah Abdullah , Dr. Khairil Idham Ismail
Sering berbaju biru dan bertopeng muka, doktor bius menjadi figur misteri di hospital. Mereka muncul tiba-tiba, dan pergi tanpa disedari. Dalam dewan bedah mereka hanya bayang-bayang yang muncul antara jaga dan khayal, dan hilang sebelum mata pesakit benar-benar terbuka. Begitu perahsia, sehingga kita tertanya-tanya: siapakah watak-watak biru ini? Beep… beep… Sejak kali pertama berdegup di dalam rahim ibu, jantung tidak pernah berhenti. Menghidupkan organ, menggerakkan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Khairunnisa' Abdullah
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Khairul Hakimin Muhammad
Facebook bukan sekadar media sosial untuk kita berkongsi cerita. Sebaliknya, ia sudah menjadi platform bisnes, kerja-kerja komuniti, pertubuhan dan sebagainya. Mempunyai jumlah follower yang ramai adalah salah satu sasaran setiap pemilik akaun. Ia bukan lagi semata-mata untuk mendapatkan perhatian, sebaliknya untuk meluaskan lagi capaian maklumat terhadap produk dan aktiviti pemiliknya. Bagaimana mahu mendapatkan follower yang ramai? Apa strateginya? Apa tindakannya? Ba Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Rafina Abdullah
Encik Pengacau itu geleran untuk Razlan, seorang pemuda kaya yang hidup dalam dunia gelapnya sendiri, suka bercakap kasar, dingin dan sukar diramal sikapnya. Yang memberi gelaran itu, Amalina, seorang gadis tomboy yang selamba dan lurus. Sejak kali pertama, memang jiwa Amalina jadi kacau sungguh! Layana Razlan yang sekejap okey kemudian tidak okey buat Amalina jadi tidak faham. Makin serabut bila Razlan bila Razlan beria-ia hendak jauhkan diri dari Tommy Edward. "Boleh tak da Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Khairul Abdullah
Jerman ni macam terngiang-ngiang saja di telinga. Banyak kali dengar. Tapi itulah. Setakat dengar saja. Tak terasa nak pergi. Tak ada pulak dalam senarai negara mesti dilawati. Tapi lepas Backpackers Korea dan Eropah, ada buku ni. Jadi mesti ada sebab KENAPA Jerman? Kenapa ada orang, bila dah pergi Jerman sekali, pergi lagi dan lagi? Tak ada negara lain dah? Kenapa ada yang duduk Jerman terus? Rasanya Jerman ni, kes dia adalah 'tak kenal, maka tak cinta'. Bila kau dah kenal d Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ustaz Muhammad Abdullah Al-Amin
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Illya Abdullah
Zaitun, wanita berhati iblis menghasilkan mannequin bernyawa untuk kepentingan diri dan juga sebagai koleksi peribadinya. Kisahnya menjadi tarikan sebuah syarikat produser yang ingin menghasilkan sebuah filem seram berdasarkan kisah benar. Melissa, teraju utama filem itu melakukan sedikit kajian pada watak yang dipegangnya itu. Seorang kru dirasuk. dan seorang kru mati dengan misteri. Melissa pula hilang tanpa jejak. Adam, saudara tiri Melissa pulang untuk menyiasat kehila Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Yusuf bin Abdullah bin Yusuf Al-Wabil MA
Hari Kiamat sudah dekat, manusia semakin ramai dan bumf sudah semakin sempit. Ekonomi semakin meningkatdan pembangunan semakin pesat. Manusia berlumba-lumba membuat bangunan mewah dan tinggi, hutan ditebang dan alam sudah tidak seimbang lagi. Di samping itu rasa kasih sayang sesama manusia semakin hilang. Dimana-mana terjadi pembunuhan sehingga ada orang yang tergamak membunuh anaknya, begitu juga membunuh ayah atau ibunya. Sekarang sifat cemburu dan dengki semakin banyak ber Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Dr 'Aidh Abdullah Al-Qarni 
130 RESIPI UNTUK MENJADI WANITA PALING BAHAGIA DI DUNIA Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Khairul
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By Khairul Ghazali
Bercinta dan berdialog dengan Allah? Bagaimanakah caranya bercinta dan berdialog dengan Allah, sedangkan Allah tidak dapat dilihat. Mungkinkah kita mencintai sesuatu yang tidak dapat kita lihat kewujudannya? Penulis menghuraikan peranan kalbu dan hati untuk berdialog dengan Allah melalui pelbagai amalan. Yang penting amalan tersebut dapat kita sempurnakan dengan sepenuh hati atas nama cinta kepada Allah. Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Khairul Abdullah
Cerita di dalam buku ini ditulis dengan nada dan intonasi yang berbeza dan penuh dengan sindiran, namun ianya demi sebuah cita-cita untuk melihat sebuah negara yang rakyatnya sangat patriotik serta hidup bersatu, maju dan berintergriti. Bukan sahaja maju dari segi infrastruktur namun turut maju dari segi sikap, mentaliti dan juga cara hidup. Paling penting adalah berintergriti di dalam setiap amalan hidup seharian dan tidak mementingkan diri sendiri dan bersikap rasis dan Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Khairul Aswad
" TAK SEMESTINYA LELAKI SINGLE ITU GAY " Ini bukan kisah cinta. Jauh sekali kisah hantu terbang sana - sini atau cerita suamiku si pemungut GST atau tunangku si penggali kubur. Ini kisah lelaki yang biasa - biasa tapi hidupnya tiba - tiba jadi luar biasa dengan kehadiran bukan seorang, tapi berduyun - duyun orang dalam hidupnya. Nak kata tragis, mungkin ya dan mungkin tidak. Apa yang penting, dia dilema. Ikutkan hati dia nak melawan, tapi kuasa veto mengatasi segalanya Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Khairul Ghazali
Jika seorang wanita pernah memiliki dua orang suami di dunia, suami yang mana yang akan menjadi suaminya di akhirat? Mengapa kebanyakan penghuni syurga terdiri daripada orang miskin? Hinakah menjadi orang kaya sehingga orang miskin didahulukan masuk ke syurga? Jika persoalan ini pernah menjentik minda kita namun tidak pula kita ketemu jawapannya, jelas ada sesuatu tentang syurga yang masih belum kita tahu. Syurga itu destinasi impian setiap insan. Indahnya syurga itu, sehi Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Khairul Zaman Khobin
Pada tahun 2025, Malaysia dilanda pelbagai masalah. Penyakit ‘radang matahari’ berbahaya menular dengan pantas akibat daripada perubahan cuaca yang mendadak. Di seluruh dunia, ramai yang mati akibat daripada penyakit ini. Oleh itu, atas dasar utama untuk menjadi negara pertama mencipta vaksin penyakit ini, Dato’ Seri Aman Razali telah menubuhkan sebuah bandar yang dikenali sebagai Medjay ataupun Medical Jaya. Bandar ini merupakan bandar khas untuk segala fasiliti dan ub Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Khairul Ghazali
30 WASIAT IMAM SYAFI'I Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Prof. Dr. Soleh Bin Abdullah Allahin
Kehidupan di dunia merupakan permainan dan senda gurau.Ada kalanya menang ada kalanya kalah.Susah dan senang silih berganti.Senangnya merupakan kesenangan yang menipu,sedihnya merupakan kesengsaraan sementara.Itulah dinamakan kehidupan di alam fana. Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Hasrudi Jawawi , Eqbal Mohaydeen , Illya Abdullah , Noorfadzillah
Percutian Naurah, Puteri, Nora, Masni dan Musliha ke Air Papan Mersing dilanda malapetaka selepas mereka menginap di sebuah tempat penginapan jenis hostel yang tidak berpengunjung. Sejak mereka menjejakkan kaki di tempat penginapan itu, Naurah sudah merasakan ada sesuatu yang tidak kena. Ternyata tebakan dia mengena apabila malam menjelma, mereka hilang seorang demi seorang. Makhluk apa yang telah menculik mereka? Apabila yang berada di hadapan mata, bukanlah yang sebenarn Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

1-161 of 161

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
*

Back to Top