0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kin 'Found 21 Related Products
Filtered By
author
By Kin & Estheryu
Untuk meraikan ulang tahun ke-50 sekolah, Kelab Bintang Idola dan Kelab Drama berkolaborasi untuk adakan satu persembahan teater. Mampukah Nicky yang pemalu mengatasi gugup pentas sebelum tiba hari persembahan? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Syikin Zainal
Kecewa dengan jejaka yang diidamkan sejak dari kecil, Zetty mula bangkit. Sedar dirinya tidak mempunyai kelulusan, Zetty nekad untuk menceburi penternakan kambing. Usahanya itu menjadi hingga dia digelar 'ZettyKambing'. Kejayaan Zetty dicemburui oleh Saleha. Musuh tradisinya. Irfan sesorang lelaki yang sentiasa bertindak melulu. Mudah dipengaruhi dan tidak tetap pendirian. Selalu memandang semua perkara dengan remeh. Tidak pernah serius. Kecewa dengan perkahwinan yang di Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Mukin Fathi Al-Haddad
"Solat sepatutnya sebagai aktiviti yang menyenangkan bagi setiap muslim. Ini memandangkan ia memiliki manfaat yang begitu besar dalam kehidupan kita. Agar solat mampu memberi keberkesanan dalam kehidupan kita, buku ini cuba mendedahkan kepada kita bagaimanakah cara melaksanakan solat lima waktu dengan khusyuk dan dengan itu solat mampu merubah kehidupan kita menjadi lebih baik dan lebih bermakna. Semoga hidup anda lebih bermakna dengan solat. Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 30.40 (-20%)

MEMBER: RM 30.40 (-20%)

By Kin & Estheryu
Barbara memberikan tugasan kepada C.E.O Remaja untuk melengkapkan larian maraton sejauh 5 km. Zach yang amat benci bersenam serta lemah fizikal akhirnya pengsan dan dihantar ke hospital setelah berlari sejauh 3 km. Dapatkah Zach bertahan dan menyempurnakan tugasan ini? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Syikin Zainal
Embun, pewaris keturunan dukun hitam, seorang dukun yang benar-benar ampuh di zaman silam. Kedua-dua orang tuanya dibunuh oleh neneknya sendiri yakni Nek Kuntum semasa dia kecil. Sejak kecil Embun hanya didedahkan dengan segala macam sihir dan ilmu hitam. Dia diasingkan oleh masyarakat kerana dua sebab. Pertama, kerana Nek Kuntum mahu menyediakan dia sebagai pewaris ilmu tengkorak hitam dan sekali gus menjadi pewaris dukun hitam. Dan yang sebab kedua, kerana dia adalah cucu N Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

Tahukah anda bahawa Hospital (lama) Changi di Singapura, hospital Nocton Hall di England, hospital Universitario di Honduras, hospital (lunatic) Beechworth di Australia, dan sebuah hospital yang tidak diketahui namanya di Jepun telah tersenarai sebagai 5 buah hospital paling berhantu di dunia. Malah, carian di internet mencatatkan terdapat beratus-ratus lagi hospital di dunia pernah mengalami peristiwa-peristiwa misteri serta menyeramkan. "Makcik-makcik cleaner yang selalu j Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Kin
Kawasan pinggir bandar tidak begitu berpenghuni. Sebab itu banyak roh suka berkumpul di situ. Orang tua selalu ingatkan, jangan panggil nama sebenar ketika berada dalam hutan. Kalau tidak, nanti hantu mempermainkan kamu! Bukan itu sahaja, jangan cakap yang bukan-bukan dan mengutip objek sembarangan kerana tindakan ini mungkin akan menyinggung perasaan 'mereka'! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By SYIKIN ZAUZI
DISLOKASI JIWA Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Kin
Selepas cuti penggal persekolahan, Du Nan kembali ke sekolah dan bertemu beberapa murid pelik yang baru masuk kelas dia! Dikelilingi rakan-rakan sekelas yang "pelik", kejadian "pelik" dan cerita-cerita "pelik", Du Nan tetap tak gentar malah tak peduli pun! Jadi sebenarnya siapa yang pelik, rakan sekolah dia ataupun sebenarnya Du Nan sendiri yang pelik? Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Kin
Apabila kanak-kanak sudah sampai tahap umur tertentu, mereka akan dihantar ke satu tempat dipanggil ‘sekolah’ untuk belajar. Dari saat itu, mereka dah tak boleh berlari ke sana sini dan dah tak boleh makan snek sesuka hati. Tidur dan bangun lambat pun tak boleh! Itu tak boleh, ini tak boleh, kenapa kena pergi sekolah? Papa dan mama cakap, sekolah itu tempat untuk dapat ramai kawan. Apa? Kawan?!! Saya nak!!! Saya nak pergi sekolah!!! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Syikin Zainal
ERICA SOFFEA melonjak kegembiraan. Mana tidaknya, dialah bakal peneraju Khaleeda Holding. Walaupun hubungannya dengan arwah nenda bukanlah baik sangat pun. Terasa macam hendak buat aksi akrobatik ketika namanya diumumkan. Naik senak kepala Erica bila dia terpaksa dijodohkan dengan sotong peliharaan nendanya, Farish. Dahlah tak macho, pakai baju warna pink. Kalau bercakap tangan bukan main lentik lagi macam orang nak main mak yong. Farish terpaksa menerima Erica kerana dua seb Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Nur Asyikin Haithami
Sebuah rumah tangga dibina oleh sepasang suami isteri kearah kehidupan bersama yang bahagia dan membahagiakan. Ini mudah dimiliki oleh mana-mana suami isteri. Tetapi, sebuah rumah tangga yang dibina oleh sepasang suami isteri Muslim perlu menerapkan nilai-nilai Islam di dalamnya demi kebaikan kehidupan di dunia dan abadi di akhirat. Bersama-sama melunaskan sunah Rasulullah dan memburu reda Ilahi. Untuk membina rumah tangga Muslim ini, ilmu sangat penting. Oleh itu, pasangan Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Syikin Zainal
IRDINA dan Zafri, ibarat anjing dan kucing. Pantang bersua muka. Ada sahaja perkara yang mahu ditelagahkan. Makin cuba menjauh, makin ia dekat. Namun, dekat itu tidak mendatangkan apa-apa. Perang tetap perang. Namun, kuasa ALLAH, siapa yang mampu menghalang. Saat perang terus dilancar, ada satu kejadian yang buat Irdina memberi perspektif baru tentang Zafri. Dan Zafri, mula nampak bahagian putih milik Irdina. Mulut cuba menafikan, tapi hati, sudah saling terpaut. Sehari tidak Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Kin
Setiap hari ulang alik pergi sekolah, balik dari sekolah, belajar, pergi rehat, siapkan kerja sekolah... Tak rasa bosanke kehidupan macam ni? Namun agak susah bagi Du Nan untuk merasa bosan dalam kelas 1C yang dipenuhi budak-budak pelik ini. Hampir setiap hari berlaku kejadian pelik de sekeliling dia sampai dia pun keliru sama ada hari yang berlaku kejadian pelik hari normal ataupun hari sebaliknya tu normal... Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Fuad Hj Sam , Noor Ashikin Mohd Yusop , Norazizah Abdul Rahman
70 MOTIVASI KEHIDUPAN Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Norashikin Hashim
Mendalami dunia kanak-kanak merupakan detik-detik indah yang menghiasi kehidupan penulis. Sentiasa mendalami ilmu-ilmu baru dan terkini yang berkaitan perkembangan anak-anak pada zaman yang serba moden kini. Pengalaman yang dialami penulis telah membawa kepada terhasilnya buku 'Ibu Bijak, Anak Bahagia'. Pengisian buku ini sarat dengan ilmu pengetahuan, kaedah-kaedah yang mudah dalam mengatasi masalah atau salah faham yang berlaku kepada anak-anak bermula daripada bayi sehi Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Salikin Sidek
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syikin Zainal
Persahabatan Qarina dimusuhi teman baik sendiri. Sepuluh tahun dia mengunci rapat pintu hatinya. Baginya, kasih pada Iqram adalah kasih tersimpul mati. Dia sudah serik mempunyai teman baik dan kekasih hati. Fareez Aiman memegang prinsip cintanya sendiri. Cinta sebelum kahwin, sorry... memang dia tidak layan. Baginya, cinta selepas berkahwin penuh dengan nikmat dan berkat. Tetapi ada yang kata, dia tidak pandai bercinta kerana dia kategori mamat poyo. Kerana cinta terl Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Philip Yungkin Lee
This portable, user-friendly Chinese language guide, phrasebook and dictionary is the cheapest and easiest way to learn Chinese before and during your trip. If you only want one Chinese language book--Essential Chinese is the way to go. Part of Tuttle Publishing's Essential Phrasebooks Series, it is a great first introduction and beginner guide to the language of China and Taiwan and is also designed as a great Chinese phrasebook, making it the most v Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Nur Asyikin Haithami
PEDOMAN AMALAN IBU MENGANDUNG Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Salikin Sidek
USUAL: RM49.90

NOW: RM 39.92 (-20%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

21 Item(s)

*

Back to Top