0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Mardiana Nordin 'Found 71 Related Products
Filtered By
author
By Wannie Nordin
“Nama saya Intan Darissa binti Ahmad Imran.” – Darissa Bagaikan terpaku Hakim mendengar suara itu memperkenalkan dirinya. Cantik macam bidadari kayangan! Memang cantik, secantik Miss Universe! Ya… Miss Universe! Itulah gelaran yang sewajarnya diberi untuk gadis cantik yang telah berjaya membuat hati lelakinya terusik dan terpikat dengan hanya sekali pandang sahaja. Tetapi, ternyata untuk memiliki cinta Miss Universe yang bernama Darissa itu bukannya mudah; penuh deng Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nur Kamilia Naaimah Nordin
Buku 200 Tip Keluarga Bahagia Gaya Rasulullah memberi informasi kepada kita tentang bagaimana ingin menjadi bakal pasangan, suami isteri, ibu bapa, anak serta keluarga mengikut panduan Islam dan acuan gaya Rasulullah s.a.w. Buku ini memberi menyediakan 200 tip yang praktikal dalam menuju ke arah pembentukan keluarga bahagia gaya Rasulullah s.a.w. Buku ini juga menyediakan 40 hadith sahih dan hasan yang sesuai dijadikan amalan serta panduan dalam membina keluarga yang de Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sebut saja coklat, pasti ramai yang terliur. Ia kegemaran semua daripada kanak-kanak kepada orang dewasa dan orang-orang tua. Malah ia adalah cenderahati yang pasti membuat penerimanya tersenyum lebar. Jadi, bolehkah anda buat coklat sendiri? Jawabnya, ya! Pelajari aneka cara untuk menyediakan snek coklat lazat yang mudah dan menarik. Resipi yang ada memang sesuai bukan saja untuk sarapan, minum petang atau di majlis ulangtahun. Yang paling mustahak, anda perlu ikuti Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Riangkan hati orang tersayang dengan pelbagai resipi di dalam buku ini! Ia adalah cabaran untuk menghasilkan resipi kek kukus dari negara Barat. Bahan-bahan asas boleh dibeli di pasaraya atau kedai barangan bakeri. Antara bahan yang sering digunakan ialah keju, kopi, coklat untuk Kek Kopi Kit Kat, Kek Keju Browni atau Kek Cawan Mentega Keju. Nikmati rasa mewah Kek Susu Mexico atau Kek Pelangi (cuma guna putih telur). Pesonakan citarasa anda dengan keharuman lavender den Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Ingin menikmati manisan yang enak tetapi tidak memiliki ketuhar? Jangan risau! Buku masakan ini menyajikan 25 manisan lazat yang pasti akan membuat anda teruja. Anda akan mendapat pengalaman kaedah menyediakan manisan di atas dapur, kesemuanya dijelaskan bersama foto langkah-demi-langkah. Cubalah Halwa Badam atau Halwa Suji yang amat mudah. Kagumkan keluarga dan rakan taulan ketika makan malam dengan Tiramisu Buah-buahan atau Biskut Lasagne. Gemarkan Oreo? Anda boleh Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sudah ketandusan idea untuk memasak Mi, Kuetiau atau Mihun? Tidak lagi dengan pilihan 25 resipi di dalam buku ini. Dengan bahan-bahan yang mudah didapati dan kaedah memasak yang dilengkapi foto langkah-demi-langkah ini pasti menggembirakan sesiapa saja untuk mencubanya. Mi, Kuetiau atau Mihun memang pilihan di sebarang majlis. Ada di antara kita juga ingin sediakan sesuatu yang ringkas untuk keluarga terutama pada hujung minggu. Lazimnya hidangan nasi bersama pelbaga Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sejuk, nyaman dan sesuai membasahkan tekak selepas makanan utama. Ada orang memanggil pencuci mulut atau dessert sebagai puding, jeli atau agar-agar. Apakah pula perbezaannya? Agar-agar selalunya amat mudah. Bahan-bahan utama adalah serbuk agar-agar, air, gula dan pewarna atau perisa. Sementara jeli pula menggunakan serbuk gelatin, air, gula dan pewarna atau perisa. Ada juga jeli yang menggunakan serbuk jeli konnyaku. Terdapat jeli yang tidak perlu dimasak, cukup sekad Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Bau makanan yang baru dipanggang menggamit selera sesiapa saja. Campuran rempah-ratus bersama dedaun herba, aneka sos dan pelbagai ramuan lagi menjadikan sajian panggang sungguh istimewa. Memang tidak sukar menyediakan makanan berpanggang. Yang mustahak ia mesti diperap supaya bumbunya akan meresap ke dalam bahan utama seperti ayam, ikan, daging, makanan laut dan seumpamanya. Apabila memanggang, boleh pilih cara yang digemari. Misalnya, memanggang di atas bara api s Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Teringin menyediakan Ayam Belanda Panggang atau Paha Kambing Panggang dengan Sos Epal untuk sajian hari sabtu malam? Kini anda boleh! Senangkah membuatnya? Tentulah tidak dengan foto langkah demi langkah sebagai panduan. Kaedah membuatnya diringkaskan dan dijelaskan dengan terperinci bagi menghindarkan sesiapa yang membuatnya ‘sesat’ (tidak faham). Anda juga boleh sediakan juadah ringan seperti Sup Cendawan atau Salad Caesar. Kalau suka ubi kentang, anda boleh temu Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Kuih-muih sentiasa menjadi pilihan terutama waktu sarapan dan minum petang. Di merata tempat ada orang menjual kuih tetapi ada kalanya tidak menepati citarasa. Jadi, apa kata cuba 25 resipi di dalam buku ini dan anda boleh ubahsuai mengikut kesukaan, seperti mengurangkan gula atau garam, menambah kelapa atau membuat dalam jumlah yang banyak (namun tak mahal) untuk majlis meraikan sesuatu. Membuat Pulut Serawa Durian, Kuih Lopes atau Dodol Kentang memang mudah apabila Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Ayam goreng sememangnya kegemaran ramai. Sudah bosan dengan resipi ayam goreng yang biasa? Cubalah 25 resipi ayam goreng yang pasti memikat selera, apatah lagi ia menjadi kegemaran di tempat berbeza di seluruh dunia. Buku ini membawa anda meneroka bukan sahaja resipi ayam goreng di Indonesia, Australia dan Eropah tetapi juga resipi yang berusia 300 tahun dari Amerika Syarikat! Nampaknya ayam goreng disukai ramai sejak dahulu kala. Untuk mendapatkan ayam goreng yang sed Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Selain ikan, ayam merupakan pilihan utama lauk-pauk terutama waktu makan tengah hari atau malam. Ia juga dimasukkan sebagai bumbu nasi atau mihun goreng. Pelbagai masakan ayam seperti Ayam Mustika, Ayam Kalio atau Ayam Kofta pasti menggamit selera mereka yang inginkan kelainan. Kebanyakan resipi ayam amat mudah disediakan. Kaedah memasak juga tidak rumit. Contohnya, ayam digoreng, dimasak berkuah atau berempah, dikukus atau dijadikan sup. Pendek kata, ayam sesuai untuk se Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Menggoreng adalah di antara teknik memasak yang boleh dikatakan paling mudah. Kesemua 25 resipi di dalam buku ini mampu memenuhi citarasa semua. Selain savuri seperti Rol Sardin, Kebab Kambing dan lain-lain, ada Aiskrim Goreng dan Oreo Goreng. Sungguh unik, bukan? Kebanyakan masakan untuk digoreng boleh disediakan terlebih dahulu. Ia boleh disimpan di dalam peti pembeku, dikeluarkan dan dicelup di dalam bater sebelum digoreng. Ada juga yang boleh digoreng sekejap (separuh Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sebagai orang Asia, nasi merupakan makanan ruji. Nasi amat popular sehingga ada yang menyajikannya untuk sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Malah ada orang tidak kenyang kalau tidak makan nasi. Begitulah besarnya pengaruh nasi. Pelbagai resipi nasi ada di dalam buku ini. Bagi peminat makanan Indonesia penyet, apa kata kita sediakan untuk keluarga (dengan harga yang berpatutan). Bukan itu saja, ada Nasi Luwet, Nasi Uduk dan Nasi Ambeng yang sudah sekian lama diper Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Mardiana Nordin
Buku Pengajian Malaysia Edisi Keenam ini disediakan sebagai rujukan lengkap para pelajar Institut Pengajian Tinggi Awam dan Swasta yang mengambil kursus Pengajian Malaysia di peringkat Sijil, Diploma dan Sarjana Muda di institusi pendidikan masing-masing. Buku ini mengandungi enam bab keseluruhannya yang mencakupi kesemua tema utama seperti yang digariskan oleh Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia dalam sukatan Mata Pelajaran Pengajian Umum (MPU). Keseluruhannya, kandung Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By WANNIE NORDIN
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Nor Zailina Nordin
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
KEK & KEK KEJU'APR17/SEASHORE Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Eksklusif @ Popular Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Eksklusif @ Popular Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Eksklusif @ Popular Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
CROSS STITCH, JAHITAN SILANG CORAK SI COMEL Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Badrul Hisham , Ida Yunus , Meor Farid , Nazri Arshad , Nordin Yahaya , Rafiee Ghani , Siti Noridah , Wazari Wazir
Walaupun Buku Ini Bertajuk "7 Benua", Tetapi Cerita Yang Dipersembahkan Bukanlah Daripada Kesemua Tujuh Benua Yang Ada Di Muka Bumi. Ianya Sekadar Merujuk Kepada Ruangan Bumi Yang Menjadi Destinasi Mana-Mana Pengembara. Semoga Semua Pembaca Terinspirasi Dengan Kisah Dan Ilmu Yang Ingin Dikongsi Di Dalam Buku Ini. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nordin Hashm
"Uweeekkkk.... Uweekkkk!" "Bunyi apa tu, Iqram?" Jason bertanya. Aku pun tak tahu," jawab Iqram. Mereka memusatkan pendengaran kepada bunyi yang semakin menghampiri mereka. Masing-masing mula diselubungi perasaan cemas. "Uweekkkk!! Uweekkkk!! Uweekkk!!" Alangkah terkejutnya mereka. Di hadapan mereka sekumpulan dinosour sedang mata. Apa lagi, mereka pun lari lintang-pukang. Dapatkah mereka melarikan diri daripada dinosour yang ganas itu? Apakah yang terjadi kepada mereka seter Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Chef Norzailina Nordin
Karya ke 43 Chef Norzailina Nordin ini menjanjikan kelainan kerana di dalam buku ini mengandungi himpunan resipi kek, biskut, manisan dan kudapan. Pembaca tidak perlu tercari-cari resipi yang diperlukan di dalam buku-buku yang berlainan. Di samping itu Chef Norzailina juga menggunakan bahan-bahan yang ringkas dan mudah didapati. Penyediaan yang disertakan dengan gambar langkah demi langkah dapat membantu pembaca menyediakan resipi yang diidamkan. Selamat mencuba! Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Nordin Jaafar
"Orang ramai berasa kagum melihat barang dagangan aneh itu dipunggah masuk ke Thebes: balang tembikar yang dipenuhi setanggi dan rempah ratus; pokok mir yang masih hidup; emas, perak gading dan kayu hitam; babun, zirafah serta haiwan lain yang menakjubkan. Seluruh pandangan beralih kepada pemimpin Mesir, firaun Hatshepsut. Walaupun baginda mendakwa ekspedisi ke Tanah Punt ialah satu rancangan baginda sendiri. Baca kisah mendebarkan tentang kehidupan 10 orang raja dan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Hanya boleh didapati di Popular! Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Di Eropah terdapat banyak istana atau kubu yang bersejarah. Kononnya hantu selalu muncul di tempat-tempat tersebut. Antara makhluk-makhluk ghaib yang terkenal di Eropah adalah seperti Frankenstein yang berbadan tegap, Vampire yang menghisap darah dan Serigala Jadian yang menjelma dan menjadi ganas semasa bulan purnama. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Wannie Nordin
Zafri Hadif - Dia bukan lelaki yang mudah untuk mencintai seseorang. Tetapi kenapa bila dengan perempuan yang satu ini, tiba-tiba terasa seperti jatuh cinta pula? Pertemuan yang tak sampai 10 minit, perbualan yang tak sampai satu muka surat dan perkenalan yang langsung tak terjadi dalam suasana yang romantik. Tetapi, hanya berbekalkan satu senyuman, hati lelakinya sudah terusik? Dengan hanya bermodalkan lesung pipit di pipi, sudah membuatkan dia menjadi angau dan hanya kerana Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
Terdapat pelbagai jenis hantu yang dahsyat di Korea. Antara hantu yang paling dahsyat ialah hantu anak dara. Hantu anak dara merupakan gadis yang mati diaiaya. Oleh itu, hantu anak dara berdendam dan berkeliaran di dunia manusia untuk mencederakan sesiapa sahaja. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Elee Mardiana
Kahwin? Minta maaflah! Widelia mahu jadi lawyer dan mak andam glamor terlebih dahulu. Berapa ramai pun lelaki yang mama mahu kenalkan, dia tetap tidak akan terima. Alasannya not my taste! Tapi… lelaki bernama Haikal tu lain daripada yang lain. Walau Wedia jawab tak suka, dia terus kejar dan paksa gadis itu jatuh cinta padanya. Agresif betul mamat tu! Muka temboklah katakan… Iqbal juga sukakan Widea. Tapi cuma simpan dalam hati saja. Tak berani konon! Helo, encik abang. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
101 RESIPI PENGIKAT KASIH MERTUA'APR15 Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Norzailina Nordin
BELAJAR MEMASAK 2 Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Norzailina Nordin
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

1-71 of 71

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top