0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Mohd Fadzilah Kamsah 'Found 263 Related Products
Filtered By
author
By Mastura Mohd Salim
Nak tahu cerita di sebalik kisah-kisah di sebalik orang-orang yang bekerja di bank? Mesti banyak ceritanya kan? Semuanya boleh dibaca melalui perkongsian menarik tentang situasi bekerja di bank yang ditulis penulis di dalam buku ini. Bukan setakat dengan kerja yang pelbagai dan menimbun, tetapi juga dalam menghadapi pelbagai karenah pelanggan, terutamanya yang masih tidak faham tentang apa itu Perbankan Islam. Selain daripada membaca kisah yang dikongsi, dengan membaca buku Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Mohd Shafiee Hamzah
"Walaupun hanya dua jengkal, kadang-kadang perjalanan ini tidak ketemu penghujungnya. Walaupun akal memandang segala bukti kekuasan Allah SWT namun belum tetu hati mengakuinya." Perjalanan pendek ini bagaikan maze, lorong berliku dan berselirat. Mudah tersesat tanpa panduan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Tang Ah Chai , Imran Bin Mohd Rasid , Jeremy Lim Jiang Shen , Yvonne Tan Yit Fong
"Malaysia Baharu ini bukanlah hasrat Tun Dr. Mahathir Mohamad, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng, Mohamad Sabu, atau saya sendiri, sebaliknya ini adalah hasrat berama rakyat Malaysia... [dan] sepertimana yang disimpulkan oleh jurnalis Malaysia Juliet Yeow dalam artikel terbarunya, 'sungguhpun kita belum menjadi Malaysia Baharu, kita sekarang sudah ada upaya untuk menyebut dengan penuh yakin bahawa kita tidak akan sekali-kali balik ke Malaysia lama!" - Lim Kit Siang Buku Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Mohd Solleh Ab Razak
Ramai manusia yang diperdayakan oleh cahaya samar kerana dia dalam gelap. Perasaannya didahulukan daripada pertimbangannya. Dia datang kepada cahaya yang baru itu. Sampai di sana, yang dicarinya tidak ada sama sekali. Akan kembali pulang ke tempat asal, jalan yang telah lebih gelap daripada dahulu, lantaran ia tidak sabar menunggu cahaya yang sejati. Memang, sebab-sebab buat mencapai bahagia amat banyak, tetapi kita manusia mencari juga yang lain. Dia ada dalam tangan kita, Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Mohd Jaffri
USUAL: RM18.90

NOW: RM 14.90 (-21%)

MEMBER: RM 14.90 (-21%)

By Wan Ali Akbar & Dr. Mohd Yusuf
Siapakah Umar yang dimaksudkan dalam buku ini? Apakah yang dimaksudkan dengan Muwafaqat Umar? Bagaimanakah yang dikatakan dengan ketepatan pandangan Umar berlandasankan wahyu? Dapatkan segala jawapan berkaitan Muwafaqat Umar yang berlandaskan wahyu Allah S.W.T dalam buku ini. Tuntas, terperinci dan padat. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim
Buku ini menjelaskan hukum hakam ilmu Tajwid melalui bait-bait syair indah yang disusun oleh Syeikh Sulaiman al-Jamzuri. Syair yang mengandungi 61 bait ini mengumpulkan hukum hakam ilmu Tajwid bermula dengan hukum Nun Mati dan Tanwin, hukum Nun dan Mim yang Bersabdu, hukum Mim Sakinah, hukum Lam Ta’rif dan Lam Fi’il, hukum Idgham Mislain, Mutaqaribain dan Mutajanisain serta pembahagian Mad. Ustaz Mohd Hazri Hashim al-Bindany mensyarahkan syair ini dengan ringkas, mudah, b Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr Mohd Daud Bakar
Buku ini cukup sesuai bagi mereka yang perlu melaksanakan banyak perkara, namun tidak cukup masa bagi melaksanakannya. Buku ini juga memang ideal bagi mereka yang mengalami defisit masa saban hari. Pengarang buku ni berulang kali ditanya bagamana beliau menguruskan masanya , dan beliau menjawab mudah "Saya tak begitu mengurus masa saya ; saya sebaliknya menjana lebih banyak masa. " Jika anda yakin masa secara teknikal mampu dikembangkan bagi menyediakan ruang tambahan bagi p Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 45.00 (-10%)

By Mohd Faez Mohd Shah
Buku 30 JAM BELAJAR TAJWID MUDAH ini memuatkan secar ringkas dan padat mengenai asas hukum-hukum Tajwid yang perlu diketahui dan diamalkan oleh setiap pembaca al-Quran dalam bentuk yang mudah difahami. Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Muhammad Syafiq Mohd Yusof
Buku 200 Tip Memimpin Gaya Rasulullah memberi informasi kepada kita gaya kepimpinan bermula dari diri sendiri, seterusnya keluarga, organisasi dan akhir sekali masyarakat. Setiap orang wajib memimpin sekurang-kurang memimpin diri sendiri. Kehidupan ini tidak boleh lari daripada memimpin. Buku ini menghuraikan 200 tip untuk kita memimpin berdasarkan 40 hadis Rasulullah s.a.w. Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Mohd Fadzilah Kamsah & Syaidatun Nazirah binti Abu Zaharin
Buku ini mengupas persoalan cinta menurut perspektif Islam dan psikologi. Ia turut membincangkan nilai-nilai yang berkait rapat dengan cinta seperti rasa tanggungjawab, kasih sayang, keprihatinan, kemesraan, kerinduan, persaudaraan dan juga kebencian yang dikupas mengikut perspektif Islam. Terdapat pelbagai definisi, jenis dan kefahaman yang berkaitan dengan cinta. Persoalan cinta membabitkan semua golongan bermula dari dalam kandungan sehinggalah menjelang hari kematian. Ole Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ahmad Naim Jaafar & Mohd Fadzi
Ramai yang mahu menjadi seorang yang menarik. Mereka membelanjakan wang yang banyak bagi membeli baju yang cantik supaya kelihatan menarik. Satu lagi faktor yang menyebabkan orang dianggap menarik adalah mereka melakukan sesuatu yang luar biasa. Buku ini membongkar rahsia bagaimana menjadi individu yang menarik tanpa membelanjakan wang yang banyak dan tanpa melakukan perkara yang luar biasa. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr Mohd Daud Bakar
Mereka yang berusaha lebih mudah bernasib baik berbanding mereka yang malas berusaha. Orang yang malas berusaha tapi berangan-angan berjaya ibarat sang burung yang ingin terbang ke seluruh pelusuk dunia tapi tak pernah belajar cara terbang. Siapakah diri anda sebenarnya? Lihatlah diari anda. Diari anda adalah diri anda. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Emylia Mohd Nor
"Coretan penuh nostalgia buat perindu dekad-dekad ikonik yang telah hilang ditelan zaman. sebagai bonus, terbongkar jua akhirnya himpunan rahsia kehidupan asrama perempuan yang selama ini tersorok di sebalik pagar. Apa lagi? Marilah sekodeng!" -SHAH IBRAHIM- Penulis buku Budak Meja Belakang "Salah satu daripada prinsip yang saya percaya adalah, setiap kita mempunyai kebolehan dan kemampuan mencapai impian jika kita mahukannya. Di mana pun kita bermula, dan dari mana kita Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Mohd Razali Kamarudin
Dengan izin Allah, Buku Mudah Ingat Makna Surah Ad-Dhuha hingga An-Nas : untuk bacaan dalam solat dapat membantu anda mencapai hasrat ini. . Menariknya, buku ini ditulis oleh seorang yang tiada asas Bahasa Arab. Menerusi buku ini, anda akan dipandu untuk memahami makna surah Al-Duha hingga surah Al-Nas dengan lima langkah mudah berikut : 1. Faham keunikan dan latar belakang surah. 2. Baca semua ayat dalam sesuatu surah beserta maknanya dan kaitkan dengan keunikan da Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 16.20 (-10%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki
Siapa cakap didik anak itu mudah ? Cakap sahaja memang boleh tapi untuk laksana jika tiada ilmu ibu bapa akan gagal ! Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki
Dalil daripada Al-Quran, hadith, dan pendapat ulama. Bertemakan '1 hari 1 tip', disertakan 365 Tip Jom Amal lengkap sebagai bimbingan ibu bapa untuk setahun Setiap topik dinyatakan kelebihan dan tujuan pelaksanaannya. Contoh cadangan aktiviti yang boleh dilakukan oleh ibu bapa bersama anak-anak. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Mohd.Razif Bin Hamzah
Alam ghaib dan alam nyata pada hakikatnya adalah satu. Tapi kedua-dua alam ini dipisahkan oleh pandangan mata! Apabila tersingkap pandangan, maka akan terbukalah di sisi anda hal-hal yang pelik, aneh dan ganjil berkaitan dengan soal-soal mistik dan kesaktian, oleh adanya manusia-manusia sakti dan makhluk-makhluk yang ghaib. Namun oleh terlalu kuatnya pengaruh falsafah kebendaan yang bersifat sekular semata-mata, maka masih ada saja yang menafikan keberadaannya. Bagi mereka, Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mazliham Mohd Su'ud , Muhd Kamil Ibrahim
"Ia bukan soal pandai, pandai sedikit atau tidak pandai" Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

Perkerjaan sebagai seorang Jurutera tidaklah semudah yang di sangka, mereka berperanan memudah dan menyelesaikan urusan manusia dengan teknologi. Sebagai seorang jurutera tidak akan lari dari masalah sehinggalah ia selesai, meskipun terpaksa menggali lubang lain demi mencari puncanya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

Kru dari Langit adalah cerita-cerita dari petugas lapangan terbang, ikuti segala cabaran yang dihadapi oleh mereka. Bermula dari penjaga kaunter sehinggalah para juruterbang berkongsi cerita sisi lain yang anda tidak akan dengar melainkan dari kaca mata mereka yang bertugas. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Mohd Hasnil Abu Bakar
USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Mohd Nazmi Abdul Karim
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.71 (-10%)

By Marzuki Mohd Noor
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Dato' Dr. Mohd Fadzillah Kamsah & Fadzli Yusof
Sebuah buku motivasi yang "evergreen" dan "bestseller". Sudah terjual melebihi 30 000 naskah. Bukan sahaja mengandungi cerita-cerita menarik, bahkan tips-tips praktikal yang dapat diamalkan terus. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mohd Zulkifli Shafie
Bukan mudah, tapi ia tidak mustahil. Sesiapa sahaja mampu bebas daripada hutang jika ada ilmu, kesedaran dan keazaman yang kuat. Kebanyakan mereka yang mengadu masalah kewangan, bukan disebabkan gaji yang diterimanya tak cukup, tetapi disebabkan masalah hutang yang dibuatnya sendiri. Bukan tak boleh berhutang, namun biarlah berhutang pada perkara yang benar-benar perlu, dan berhutanglah secara bijak (yang menjadikan kita lebih kaya). Beban kewangan terbesar bagi kebanyakan ra Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim Al-Bidany
Sewaktu dakwah Islam bermula, golongan muda turut terlibat dan sama-sama menghadapi penyeksaan dan penindasan oleh kafir Quraisy. Namun semua itu tidak pernah mematahkan semangat dan cinta mereka kepada Rasulullah SAW dan agama Islam yang bagaikan cahaya dalam kehidupan mereka. Cahaya itulah yang menjadi jihad mereka untuk disebarkan ke segenap dunia. Membesar dengan asuhan dan didikan Rasulullah, merekalah antara pemuda yang dibanggakan Baginda sebagai generasi terbaik. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Syed Mohd Norhisyam ; Ustazah Dr Sharifah Fa
Raja dalam diri setiap manusia adalah hatinya. Ia menjadi “remote control” kepada seluruh tubuh, sama ada menjadi baik lalu memenuhi syarat-syarat untuk berbahagia di dunia dan akhirat, atau mungkin juga memandu manusia ke arah kecelakaan dengan memperhambakan diri kepada hawa nafsu. Buku Apa Khabar Hati hadir sebagai hadiah kepada pembaca agar kita sama-sama berusaha menguruskan sekeping hati dengan sebaiknya. Sekeping hati ini akan menentukan sejauh mana baik dan bur Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Mohd Puzhi Bin Usop
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Mohd Fhakhrurazi Abdul Halim
Buku ini dihasilkan dengan mengeluarkan 13 kisah-kisah mereka yang beriman yang bukan rasul daripada al-Quran. Kisah mereka yang tersebut dan dinyatakan dalam al-Quran. Ada yang disebut secara jelas dan ada yang kurang jelas. Maka kajian mengenai mereka itu digali lagi dengan mengumpulkan ayat-ayat berkaitan, diikuti dengan rujukan daripada hadis, tafsir muktabar dan kitab-kitab yang dipercayai kebenarannya. Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Pahrol Mohd Juoi
Profesor Dr. Hamka menegaskan, “Dakwah itu mengajak, bukan mengejek. Dakwah itu menyejukkan, bukan memojokkan. Dakwah itu mengajar, bukan menghajar.” Berdakwah dengan berdialog adalah kaedah yang paling berkesan untuk melembutkan hati yang keras dan menundukkan fikiran yang degil. Dengan dialog, pengajaran-pengajaran yang baik mampu disampakan dengan lembut dan penuh kasih sayang. Dengan dialog juga, hati yang keras dan fikiran yang terbabas dapat dilembutkan dan dilurus Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Shahrul Zaman Lukman , Dr. Mohd Khamizi Aziz , Kushairi Ismail
Kisah tentang lelaki hebat yang sanggup menjadi ‘suri rumah’. Ini kisah-kisah bapa penyayang. Ini adalah kisah-kisah hero yang tidak didendang! Mereka bertiga adalah lelaki berkarier yang akhirnya memilih untuk melindungi dan membantu keluarga dengan cara mereka. Masing-masing punya alasan dan situasi yang berbeza-beza, namun yang pasti ketiga-tiga mereka menyandang jawatan yang sama – MR MAMA! Sebenarnya, ada banyak sebab mengapa kisah-kisah ini perlu dibukukan. Per Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Ustaz Dato` Dr Mohd Izhar Ariff
Buku Hidayah Milik Allah Bro! menampilkan perkongsian Dato’ Dr. Izhar Ariff Mohd Kashim tentang beberapa perkara penting mengenai hidayah dan kepentingan menjaganya. Bab-bab awal buku ini menampilkan perkongsian Dr. Izhar Ariff tentang perjalanan kisah benar beberapa individu yang telah mendapat hidayah termasuklah kisah aktor terkenal, Dato’ Jalaluddin Hassan. Sementara bab-bab seterusnya merumuskan bagaimana sifat mereka yang mendapat hidayah serta kepentingan menjagany Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Mohd Hariri Mohamad Daud
HIMPUNAN DOA RABBANA Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Mohd Hariri Mohamad Daud
HIMPUNAN DOA ALLAHUMA Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali
1. Diterjemahkan daripada versi Inggeris - My Name Is Hasmah. Sudah dua kali diulang cetak 2. Menceritakan mengenai rahsia dan kisah-kisah peribadi hidup beliau dari zaman beliau bergelar kanak-kanak, remaja, pelajar, doktor, isteri kepada Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad sehinggalah gelarannya bertukar menjadi nenek. "Banyak rahsia saya terkandung dalam buku ini, kisah ketika kecil serta kehidupan saya sepanjang sebagai isteri bekas perdana menteri.” 3. Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Pahrol Mohd Juoi
MELAKAR DAMAI DI JIWA Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Rozlan Mohd Noor
In a sleazy back alley of Kuala Lumpur, the body of a young woman is found. She was killed in a sadistic manner and her features erased beyond recognition. Inspector Mislan Latif and Detective Sergeant Johan Kamaruddin of Special Investigations (D9) take the case. What puzzles them is that no one had lodged a missing-persons report, so the young woman is not only faceless but completely unknown. An autopsy by Dr. Safia reveals a mysterious object lodged in the victim’s s Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ustaz Mohd Fadli Yusof
18 Product Description Pernah suatu ketika, seorang pesakit datang kepada seorang arif, Sofyan r.m. Pesakit itu bertanya kepadanya, “Ya Sofyan, aku ini menderita penyakit jauh daripada Allah Taala. Tolong beri aku ubat penyembuhnya, ya Sofyan.” Sofyan r.m, ulama yang arif itu lalu berkata kepadanya, “Ya saudaraku, hendaklah kau mengambil beberapa buah akar KEIKHLASAN, daundaunan KESABARAN, dan perahan KERENDAHAN HATI. Letakkan semua dalam wadah KETAKWAAN, lalu tuangkan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Faridah Mohd Tap
USUAL: RM16.00

NOW: RM 12.80 (-20%)

MEMBER: RM 12.80 (-20%)

By Rosli Mohd Sah
Kematian Habsah, seorang wanita terkaya di Kampung Sungai Teberau telah menyebabkan anaknya Akob, terabai. Segala harta benda peninggalannya pula dirampas oleh Pak Li yang merupakan adik kandungnya sendiri. Sejak dari itu, Akob sudah seperti orang kurang siuman dan kemunculannya yang tidak menentu membuatkan orang ramai sering mengaitkan Akob dengan pontianak pokok medang di simpang tiga kampung itu. Pak Li dan sekutunya pula berada dalam ketakutan apabila rahsia yang telah d Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Mohd Nidzam Abd Kadir
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Adnin Roslan & Siddiq Mohd Ami
Hmm… Aku selalu fikir. Kenapa, kenapa setiap kali bila aku nak buat baik, mesti ada orang kutuk. Setiap kali aku nak berubah, mesti akan ada orang pertikai dan ungkit kisah silam aku. Kenapa tiap kali aku nak ajak orang buat baik, aku akan di label dengan pelbagai labelan dan kutukan…. Aku rasa, siapa yang pernah tegur kawan dia, mesti pernah kena kutuk dengan ayat-ayat macam ni: “Kau nak tegur, checkla diri kau dulu! Tak payah nak bajet baik. Kau tu poyo je lebih!” Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ust. Mohd Zanzuari Husain
SET IQRA': KAEDAH PANTAS MEMBACA AL-QURAN Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Ustaz Mohd Hariri , Ustaz Mohd Zarifi , Ustaz Mohd Ihsan
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Prof.Madya Dr.Mohd Asri Zainul
PENAWAR DUKA PENGUBAT SENGSARA Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Mohd Faiz Abidin
Kecintaan yang benar-benar hadir dalam diri seseorang tentunya tidak sama dengan cintanya baginda Nabi Muhammad terhadap umat-Nya. Begitulah istimewanya keperibadian insan yang paling agung di atas muka bumi in i yang tiada tolok- ban dingannya. Kitab yang berada di tangan pembaca berjudulThamratul Hubb tulisan Ustaz Mohd Faiz Abidin ini,memperincikan kisah kecintaan yang menjadi kewajipan kepada kita untuk mencintai baginda Nabi Muhammad Learn More
USUAL: RM65.00

NOW: RM 65.00 (-0%)

MEMBER: RM 58.50 (-10%)

By Mohd Solleh Ab Razak
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim Al-Bindany
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Mohd Nizam Abdul Kadir
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By MOHD KHAIRUL ANWAR ISMAIL
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hajah Rohani Datuk Hj Mohd Sha
Apakah maksud kekayaan yang sebenar? Berapa banyak wang yang kita perlukan untuk bahagia? Kenapa kita sentiasa merasa tidak cukup? Kebiasaannya, berapa banyak pun wang yang kita miliki, pasti kita masih belum puas dengan apa yang kita ada. Itu yang menyebabkan selalu terjadi, setiap kali gaji kita hanya dapat memegangnya sekejap. Duit gaji akan diagihkan untuk membayar hutang dan pada hujung bulan kita kembali menghitung hari untuk menerima gaji semula. Jangan biarkan rutin Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Raudah Mohd Yunus
Displaced. Forgotten. Having nowhere to go. A heart-breaking tales of persecution, forced migration, separation and exploitation. Anecdotes of courage, resilience, faith and hope. Behind all the complex academic discussions and sensational news in the media about wars and displacement, refugees are after all humans. Displaced and Forgotten: Memoirs of Refugees is hoped to bridge the gap between the majority population and this vulnerable group which is often misund Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nur Farzana Mohd Fauzi
Liyana, seorang gadis yang bijak dan lemah lembut, namun berperwatakan tergopoh-gapah. Sikapnya itu sering menimbulkan masalah kepada dirinya sendiri dan orang di sekelilingnya. Tetapi, itu yang membuatkan orang lain geli hati dan mudah mesra dengannya. Liyana bersahabat baik dengan Dania dan Hanis. Mereka bertiga seperti belangkas! Sentiasa bersama-sama walau ke mana sahaja. Tetapi tiada siapa tahu, Liyana berbakat besar dalam bidang lukisan. Ini membuatkan Maya, pelajar ya Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Mohd Razali Kamarudin
Ingin tahu bagaimana cara memahami dan mengingati makna bacaan dalam solat? Teknik bagaimana memahami dan mengingati makna bacaan dalam solat kini dibongkar oleh seorang pengamal teknik faham Arab Al-Quran tanpa asas Bahasa Arab. Dengan izin Allah, segalanya ada di dalam buku ini. Anda akan ketahui bagaimana mudahnya: -Merancang hafalan makna bacaan dalam solat selama tujuh hari tanpa menjejaskan aktiviti harian. - Memotivasi diri sendirir bagi menyahut cabaran tuj Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 16.20 (-10%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Mohd Tajuddin
USUAL: RM18.50

NOW: RM 14.80 (-20%)

MEMBER: RM 14.80 (-20%)

By Pahrol Mohd Juoi
Dunia semakin pantas putarannya, Dunia semakin lebar perkembangannya, Dunia semakin rakus merentap ketenangan manusia, Manusia kian hilang arah dan tuju, Manusia kian longlai menggapai keabadian, Manusia kian keliru dalam mencari tenang yang abadi, Tenanglah hati yang setia kepada agama yang satu, Tenanglah jiwa yang kiblatnya Kaabah nan satu, Tenanglah kehidupan yang kenal Tuhan nan Satu. Baca, Selami, Hadam. Biiznillah, Tenang Ada Di Sini. Latar penulisan buku Tenang Ada Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Zulkifli Mohd Al-Bakri
Rumahku Syurgaku Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mohd Sukur Ibrahim , Bahruddin Bekri
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim Al-Bindany
Dalam Islam, terdapat 3 syarat utama untuk seseorang itu digelar Sahabat Rasulullah SAW. Mereka mestilah sempat hidup sezaman dengan Rasulullah SAW serta sempat bersua muka atau mendengar suara Baginda. Keduanya, mereka mestilah beriman dan ketiga, mereka kekal dalam agama Islam sehingga meninggal dunia. Jumlah mereka tidak dapat dikenal pasti secara tepat. Namun kisah kehebatan dan jasa bakti mereka sentiasa diulang-ulang dan terakam kemas dalam bentuk buku khususnya. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

1-263 of 263

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top