0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Mohd Solleh Ab Razak 'Found 1634 Related Products
Filtered By
author
By 安倍夜郎
平成年最後的相聚時刻, 能一起開懷大吃喜歡的東西是最好不過了!   每一夜故事持續上演,   一道菜,交換一個記憶,   有哭有笑,有失戀也有團聚。   這裡是深夜食堂——   常客們共同的家。   歡迎光臨,今晚想點什麼呢?   炸雞翅、玉米炸餅,老闆的限定菜色總會吸引意想不到的新客來訪。   辣椒風味炒春甘藍包裹著不 Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 29.00 (-12%)

MEMBER: RM 29.00 (-12%)

By 伊麗莎白·柯斯托娃
她走在陌生國度裡,身心俱疲,覺得涉世未深的自己,以戲劇化的方式落入某種更大力量之手。 美國女子亞莉珊卓獨自前往保加利亞旅遊與教書,希望國外的生活能夠療癒她內心的創傷。這份創傷是因為失去摯愛的哥哥所造成。多年前,在一次家庭爬山健行途中,兄妹倆因小事起了口角,對彼此說了無心的傷人話語。亞莉珊卓沒想到,這竟是自己與哥哥最後 Learn More
USUAL: RM73.90

NOW: RM 73.90 (-0%)

MEMBER: RM 66.51 (-10%)

By 強納森·薩克斯拉比
  一種心虛的「以神為名」   當信仰宗教者行事特別強調「以神為名」時,往往就會是要發生悲劇慘事之刻。以基督徒為例,如果能洞悉耶穌的教導「你們的話,是,就說是;不是,就說不是;若再多說就是出於那惡者」,那麼應該說什麼、做什麼,基督徒手潔心清放心言說、實踐就是了,根本不需要大呼口號捍衛自己的言行。這種高喊「以神為名」來壯 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By 夏洛特·亞伯拉罕
  *已售澳洲、紐西蘭、韓國、日本四國版權   *英國亞馬遜書店讀者4.5顆星好評   HYGGE這個象徵丹麥幸福與溫暖生活的關鍵字,   如何改變我們看待世界與自我的方式?   我們如何才能擁有更踏實的滿足與快樂?   英國設計策展人夏洛特親訪丹麥,分享幸福的哲學,   邀你一起擁抱簡單、快樂、放鬆的丹麥式生活。   燭光是HYGGE,現煮 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 46.80 (-20%)

MEMBER: RM 46.80 (-20%)

By Elizabeth Stage
This book will give you many hours of your life back. 'Timely and necessary . . . a must-read' Cal Newport, author of Digital Minimalism Every day, an unseen form of labour creeps into our lives, stealing precious moments of free time, placing a strain on our schedules and relationships, and earning neither appreciation nor compensation in return. Scheduling doctor's appointments. Planning a party. Buying a present. Filling out paperwork. This labour is 'life admin' - t Learn More
USUAL: RM79.95

NOW: RM 79.95 (-0%)

MEMBER: RM 63.96 (-20%)

By Abdul Latip Talib
Al Quran menceritakan bahawa Firaun dan bala tenteranya mati tenggelam dalam laut merah; “Dan (kenangkanlah) ketika Kami belahkan laut (Merah) untuk kamu lalui (kerana melarikan diri dari angkara Firaun), maka Kami selamatkan kamu dan Kami tenggelamkan Firaun bersama-sama tenteranya, sedang kamu semua menyaksikannya.” (al Baqarah, ayat 50) Kemudian Allah pelihara jasad Firaun sebagai bukti kebenaran Al Quran sebagai peringatan dan iktibar kepada manusia; “Maka pada h Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Buku Ensiklopedia Sejarah Turki ini terdiri daripada tiga jilid. Jilid pertama bermula dengan sejarah Turki Zaman Klasik sekitar abad ke-6M di wilayah Turkistan, Asia Tengah. Dua buah kerajaan Turki yang penting ketika itu ialah Kerajaan Qarakhan dan Seljuq. Dari asia Tengah bangsa Turki berhijrah ke Asia Barat dan menguasai Kerajaan Abbasiyah (750-1258) di Baghdad pada Zaman Pertengahan melalui peranan kaum Mamalik Turki dan Turki Seljuq, di samping tertubuh kerajaan-kerajaa Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Mastura Mohd Salim
Nak tahu cerita di sebalik kisah-kisah di sebalik orang-orang yang bekerja di bank? Mesti banyak ceritanya kan? Semuanya boleh dibaca melalui perkongsian menarik tentang situasi bekerja di bank yang ditulis penulis di dalam buku ini. Bukan setakat dengan kerja yang pelbagai dan menimbun, tetapi juga dalam menghadapi pelbagai karenah pelanggan, terutamanya yang masih tidak faham tentang apa itu Perbankan Islam. Selain daripada membaca kisah yang dikongsi, dengan membaca buku Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Mohd Shafiee Hamzah
"Walaupun hanya dua jengkal, kadang-kadang perjalanan ini tidak ketemu penghujungnya. Walaupun akal memandang segala bukti kekuasan Allah SWT namun belum tetu hati mengakuinya." Perjalanan pendek ini bagaikan maze, lorong berliku dan berselirat. Mudah tersesat tanpa panduan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Muhammad Abdul Aziz Al-Khuly
"YA ALLAH .. GUNAKANLAH DIRIKU, MASAKU, HARTAKU, HATTA NYAWAKU HANYA UNTUK AGAMAMU" Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Ustaz Muhammad Abdullah Al-Amin
Membina rumah tanggga mungkin tidak sukar, tetapi memastikan rumah tangga dan keluarga itu aman damai, bahagia dan berjalan lancar itulah cabaran yang tidak dapat dielakkan. Panduan untuk menghadapi cabaran dalam berumah tangga dan berkeluarga berpandukan ayat-ayat suci al-Quran al-Karim didedahkan dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Abeben , Nazr Syaff
Seperti yang dijangka, perang nuklear tercetus. Kutub Utara dan Selatan mencair. Gunung-gunung berapi meledak. Dunia semakin menuju kemusnahan dek tangan-tangan manusia sendiri. Selepas bertahun-tahun penyelidikan, akhirnya saintis berjaya mencipta bahtera terapung untuk menyelamatkan manusia. Namun, ruang tidak cukup untuk semua. Maka, 3 peraturan utama diperkenalkan. Pertama, hanya golongan bijak pandai sahaja dibenarkan menaikinya. Kedua, diharamkan untuk mencipta dan men Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ezdiani Abd Rahman
“Lain kali nak parking kereta guna akal, bukan guna kepala lutut. Kalau dah tahu nak keluar lama tinggalkan nombor telefon. Taklah menyusahkan. Stupid!” – Raif Widad Ditulis sebesar-besarnya pesanan itu kepada pemilik kereta yang menghalang keretanya. Puas hati bila dapat menconteng bonet kereta itu. “Eh, awak ni memang samseng jalanan ke? Sesuka hati pecahkan cermin tingkap kereta saya tu. Tahulah kereta saya tu murah tak semahal kereta awak.” - Eshal Perkenala Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Tang Ah Chai , Imran Bin Mohd Rasid , Jeremy Lim Jiang Shen , Yvonne Tan Yit Fong
"Malaysia Baharu ini bukanlah hasrat Tun Dr. Mahathir Mohamad, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng, Mohamad Sabu, atau saya sendiri, sebaliknya ini adalah hasrat berama rakyat Malaysia... [dan] sepertimana yang disimpulkan oleh jurnalis Malaysia Juliet Yeow dalam artikel terbarunya, 'sungguhpun kita belum menjadi Malaysia Baharu, kita sekarang sudah ada upaya untuk menyebut dengan penuh yakin bahawa kita tidak akan sekali-kali balik ke Malaysia lama!" - Lim Kit Siang Buku Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Abdul Mun'Im Muhammad
Naskhah yang menceritakan tentang riwayat hidup Khadijah binti Khuwailid. Di sebalik kelembutan wanita Quraisy ini, beliau merupakan ahli perniagaan yang amat dikenali dan memiliki harta kekayaan yang banyak. Wanita pertama yang beriman kepada ALLAH SWT dan Rasul-NYA ini banyak membantu dari segi menginfakkan hartanya dan memperteguhkan tekad baginda me¬laksanakan risalah dakwah. Malah beliau pernah menerima salam daripada ALLAH SWT dan malaikat Jibril. Betapa mulianya keper Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Siti Eshah Md Rejab
Formula Kekayaan - Buku ini mempunyai 1001 strategi dalam selok-belok perancangan kewangan di masa hadapan. Ia menyajikan tip-tip tentang amalan menjemput rezeki, bagaimana menjana pendapatan sampingan, cara mengubah gaya berbelanja, 20 kesilapan kewangan yang sering dilakukan dan banyak lagi topik menarik yang telah disajikan. Salah satu contoh topik seperti amalan menjemput rezeki telah dikupas dengan terperinci tentang petua bagaimana menjemput rezeki dalam kehidupan seseo Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By 亞當斯 , 湯普森 , 哈斯
  本書是《微積分之屠龍寶刀》續集,內容從瑕積分、極座標、無窮級數的收斂、空間向量,到參數曲線、多變數函數、偏導數、多重積分、向量場。   想換一種方式,理解這些令人頭疼的課題嗎?歡迎你拿起《微積分之倚天寶劍》,跟隨三位寶貝作者的腳步,一同披荊斬棘,度過危機。 Learn More
USUAL: RM70.85

NOW: RM 70.85 (-0%)

MEMBER: RM 63.77 (-10%)

By 亞當斯 , 湯普森 , 哈斯
  關於函數的極限,正經八百的教科書會告訴你:   若對所有 ε > 0,存在一個 δ > 0 ,使得, f (z) – c, < ε,   其中0 < ,z – a, < δ,則函數 f (z) 有一極限:   limz → a f (z) = c   寫《微積分之屠龍寶刀》的三位教授則會舉實例告訴你:   假設你的鼻尖位置在x,而電風扇的位置在3。   那麼,當你的鼻子朝3 移近,而且愈來愈靠近時(但絕對不要真 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By 安倍夜郎
「找到適合自己的位置,細水長流地走下去,我花了20年呢。」──安倍夜郎 做過19年廣告導演,他從未放棄漫畫家夢, 一部作品反覆磨3年,41歲才以新人獎出道。 得獎的那一刻,他告訴自己:啊,這樣就可以辭職了。 人生的夢想路,走慢一點,也可以。 只要是真心喜愛,總會找到合適自己的路── 漫畫家的人生哲學、暢銷580萬冊 Learn More
USUAL: RM43.10

NOW: RM 34.00 (-21%)

MEMBER: RM 34.48 (-20%)

By 川畑杏奈
基本繡法就能繡出這麼美的圖案! 刺繡作家annas為所有人而設計的實用文字刺繡, 英文字母、數字、日語50音搭配立體插畫繡圖, 繡在任何地方都適用,成為專屬的名字標籤。   翻開書就令人一見傾心,質感精緻的圖文繡面設計,來自刺繡作家annas的匠心獨運,以構圖精美、配色優雅的繪本風原創繡圖提案,帶來用途廣泛的文字刺繡用字型。   ˙以常用的 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By 川畑杏奈
繪本風刺繡!annas的萬用文字繡 ×【GALAXY刺繡材料包】 基本繡法就能繡出這麼美的圖案! 刺繡作家annas為所有人而設計的實用文字刺繡, 英文字母、數字、日語50音搭配立體插畫繡圖, 繡在任何地方都適用,成為專屬的名字標籤。   翻開書就令人一見傾心,質感精緻的圖文繡面設計,來自刺繡作家annas的匠心獨運,以構圖精美、配色優雅的繪本風原創繡圖提 Learn More
USUAL: RM76.85

NOW: RM 76.85 (-0%)

MEMBER: RM 69.17 (-10%)

By Habiburrahman El Shirazy
"Novel ini mendeskripsikan dunia pesantren dengan bagus. Khazanah dan nilai-nilai pesantren yang tinggi mutunya pun disampaikan dalam bahasa sastera yang indah. Lebih dari itu, novel ini memotivasi para generasi muda pada umumnya untuk meraih kejayaan dengan bekerja keras, tidak mudah putus asa, rendah hati dan menebar kebaikan secara universal. Saya menggalakan novel ini dibaca semua anak muda!" - PROF. DR. MASYKURI ABDILLAH, MA, DIREKTUR SEKOLAH PASCASARJANA UIN SYARIF HI Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Abdul Ghani Yahya , Umar Yusuf
"Semua Rasul diturunkan Allah S.W.T untuk membawa agama tauhid, yakni membimbing dan memberi petunjuk kepada manusia agar mengetahui dirinya dan Tuhannya. Tauhid yang disusun dan digubal oleh ulama Ahlul-sunnah seperti lmran Hasan al-Asy'ari dan Imam Maturidi telah lama diikuti oleh umat Islam di Nusantara sejak beratus-ratus tahun yang lalu. Bertolak dari sini, adalah sangat perlu memahami dengan lebih mendalam tentang Tauhid Ahlul-Sunnah menerusi dalil-dalil Aqli dan NaqI Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By 卡比爾
  不要前往花園!   哦,朋友!不要前往;   你的心中就有一座花園。   讓你自己端坐於千瓣蓮花之上,凝視無限之美。   影響泰戈爾最深、最受推崇的印度詩人   *1915年由諾貝爾文學獎得主、「印度詩聖」泰戈爾(Tagore),與英國知名基督教神祕學家伊芙琳・恩德曉(Underhill)共同合作,首次鄭重編選翻譯引介至西方世界。   十 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By 吉野源三郎
  宮崎駿為它復出,親自改編電影   撫慰騷動不安的靈魂,找到人生方向的最佳著作   無論世界變得如何混亂與殘酷,   我們還是可以決定要用什麼樣的姿態好好活著。   有痛苦、有逆境,正是人生往前邁進的證明。   一切的思考、所有的煩惱,都是有價值的!   看了這本書,你將從中得到無比的激勵。   ★日本「百年最愛書籍」    Learn More
USUAL: RM44.65

NOW: RM 44.65 (-0%)

MEMBER: RM 40.19 (-10%)

By Dato' Dr Abd Basit Abd. Rahman
Sementelah itu buku, “SunnahMu AmalanKu” merupakan buku yang diketengahkan oleh penulis tentang sunah-sunah Rasulullah saw yang perlu kita cakna agar boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian. Mudah-mudahan kita dapat berusaha untuk mengamalkan sunah-sunah baginda saw dalam kehidupan ini sebagai bukti keimanan dan kecintaan kita kepada baginda saw . Pihak penerbit mengharapkan buku ini dapat memberi manfaat kepada para pembaca dan sebarkanlah setiap kebaikan daripada b Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Mohd Solleh Ab Razak
Ramai manusia yang diperdayakan oleh cahaya samar kerana dia dalam gelap. Perasaannya didahulukan daripada pertimbangannya. Dia datang kepada cahaya yang baru itu. Sampai di sana, yang dicarinya tidak ada sama sekali. Akan kembali pulang ke tempat asal, jalan yang telah lebih gelap daripada dahulu, lantaran ia tidak sabar menunggu cahaya yang sejati. Memang, sebab-sebab buat mencapai bahagia amat banyak, tetapi kita manusia mencari juga yang lain. Dia ada dalam tangan kita, Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Fuad Abdurrahman
Tangan di Atas Lebih Baik daripada Tangan di Bawah Akan datang suatu masa ketika seorang lelaki berkeliling dengan membawa sedekahnya, tidak ada seorang pun yang mau menerimanya. Setiap orang yang didatanginya selalu berkata, “Seandainya kamu datang kemarin, pasti akan saya terima. Adapun sekarang, saya sudah tidak membutuhkannya lagi.” (Hadis Rasulullah) Hmmm … kenapa ya, orang tidak membutuhkan sedekah lagi? Apakah dia sudah merasa kaya? Buku Kehebatan Sedekah akan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Mohd Jaffri
USUAL: RM18.90

NOW: RM 14.90 (-21%)

MEMBER: RM 14.90 (-21%)

By Fadzil Abu Samah
Bahria Kami berhenti di atas sebuah bukit yang tinggi. Aku turun dari kenderaan, melihat kawasan sekeliling. Semuanya lereng bukit pasir yang curam. Berdiri di atas puncak bukit pasir itu dan meihat ke bawah seolah-olah seperti berada di atas bumbung bangunan 5 tingkat. Pemandu kami menegeluarkan papan luncur dari bonet dari bonet kenderaannya. Aku lihst dia menyapu lilin di balik papan luncur itu. Kemudian dia duduk di atasnya dan terus meluncur ke bawah. Kami suka meliha Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ilya Abdullah
Kematian Bidan Senah menarik perhatian seorang wartawan muda, Benjy. Dia sanggup meredah kampung itu untuk mendapatkan cerita. "Siapa perempuan cantik itu, tok?" "Namanya Mas Ayu." Mas Ayu, kehadirannya ke kampung itu sangat tidak disenangi orang kampung, terutamanya Mak Puteh dan Melati. Ini kerana suami Melati, Musa, tergila-gilakan Mas Ayu. Mereka berpakat untuk membunuh Mas Ayu. "Manalah saya tahu siapa yang bunuh dia." "Habis macam mana boleh kamu kata yang Mas Ayu Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Klaus Schwab
The Fourth Industrial Revolution is changing everything - from the way we relate to each other, to the work we do, the way our economies work, and what it means to be human. We cannot let the brave new world that technology is currently creating simply emerge. All of us need to help shape the future we want to live in. But what do we need to know and do to achieve this? In Shaping the Fourth Industrial Revolution, Klaus Schwab explores how people from all backgrounds and s Learn More
USUAL: RM89.95

NOW: RM 89.95 (-0%)

MEMBER: RM 80.96 (-10%)

By 亞當斯 , 湯普森 , 哈斯
  本書是《微積分之屠龍寶刀》續集,內容從瑕積分、極座標、無窮級數的收斂、空間向量,到參數曲線、多變數函數、偏導數、多重積分、向量場。   想換一種方式,理解這些令人頭疼的課題嗎?歡迎你拿起《微積分之倚天寶劍》,跟隨三位寶貝作者的腳步,一同披荊斬棘,度過危機。 Learn More
USUAL: RM70.85

NOW: RM 70.85 (-0%)

MEMBER: RM 63.77 (-10%)

By 亞當斯 , 湯普森 , 哈斯
  不管你是理工科系的學生,還是學商、國貿、經濟,可能都有這樣的微積分修課經驗:無論多麼專心聽講,教授講的內容你仍然聽不懂。   本書作者試圖告訴讀者:「千萬不要誤以為聽不懂全是自己的錯!」   《微積分之屠龍寶刀》並非正式教科書,除了著重觀念的解釋之外,它還會告訴讀者微積分該怎麼教、好老師該怎麼找、期末考該怎麼考,目 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By 加百列·帕拉西奧斯
  對在乎的人,千萬不要傻傻地愛!   唯有學會分辨對方有沒有說謊,   才能了解他:此時此刻,是否真心愛你。   擁有自信X放膽去愛X不怕被騙   ★本書榮獲瑞士GFK年度暢銷排行榜NO.1   ★蘇絢慧(璞成心遇空間心理諮商所所長、璞成心理學堂創辦人、諮商心理師)好評推薦   「他真的每天都在加班嗎?」   「他真的跟女同事沒什麼嗎? Learn More
USUAL: RM43.10

NOW: RM 43.10 (-0%)

MEMBER: RM 38.79 (-10%)

By Wan Ali Akbar & Dr. Mohd Yusuf
Siapakah Umar yang dimaksudkan dalam buku ini? Apakah yang dimaksudkan dengan Muwafaqat Umar? Bagaimanakah yang dikatakan dengan ketepatan pandangan Umar berlandasankan wahyu? Dapatkan segala jawapan berkaitan Muwafaqat Umar yang berlandaskan wahyu Allah S.W.T dalam buku ini. Tuntas, terperinci dan padat. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim
Buku ini menjelaskan hukum hakam ilmu Tajwid melalui bait-bait syair indah yang disusun oleh Syeikh Sulaiman al-Jamzuri. Syair yang mengandungi 61 bait ini mengumpulkan hukum hakam ilmu Tajwid bermula dengan hukum Nun Mati dan Tanwin, hukum Nun dan Mim yang Bersabdu, hukum Mim Sakinah, hukum Lam Ta’rif dan Lam Fi’il, hukum Idgham Mislain, Mutaqaribain dan Mutajanisain serta pembahagian Mad. Ustaz Mohd Hazri Hashim al-Bindany mensyarahkan syair ini dengan ringkas, mudah, b Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr Mohd Daud Bakar
Buku ini cukup sesuai bagi mereka yang perlu melaksanakan banyak perkara, namun tidak cukup masa bagi melaksanakannya. Buku ini juga memang ideal bagi mereka yang mengalami defisit masa saban hari. Pengarang buku ni berulang kali ditanya bagamana beliau menguruskan masanya , dan beliau menjawab mudah "Saya tak begitu mengurus masa saya ; saya sebaliknya menjana lebih banyak masa. " Jika anda yakin masa secara teknikal mampu dikembangkan bagi menyediakan ruang tambahan bagi p Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 45.00 (-10%)

By Rabihah Nur Ridhuan
Manisnya cinta apabila ia diakhiri dengan sebuah perkahwinan. Impian yang dipendam selama dua tahun oleh Orked dan Raf akhirnya tercapai jua. Raf anak tunggal yang suka dipujuk bukannya memujuk membuatkan Orked jadi keliru sendiri. Walau bagaimanapun, cinta Orked tetap kukuh buat Raf. Namun sayangnya manisnya cinta mereka menemui penamatnya apabila kemunculan skandal di antara bapa Raf iaitu Encik Rahman dan Tasya. Skandal itu menjadi titik permulaan kepada keruntuhan rumah t Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Muhammad Abdulloh Suradi
Kisah para Nabi r.a dan sirah Nabi s.a.w yang biasa kita baca tidak terlepas dari riwayat yang tidak sahih. Begitu juga kisah para sahabat Nabi dan tokoh Islam. Justeru itu, harus kita mengutamakan riwayat yang sahih ketika membaca kisah insan-insan mulia yang sebahagian namanya terpateri dan mewangi dalam al-Quran dan as-Sunnah. Buku ini juga turut kongsikan riwayat sahih tentang masa awal penciptaan makhluk sebelum manusia, langit, bumi, malaikat, jin, dan manusia hingga h Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Nadya Nabila , Mazny M.R
Coklat fondu? Sedapkah coklat fondu? Luna mula menggaru kepala. Mei Ling pula mengerutkan wajahnya. “Apa kata awak beri kami rasa dahulu?” tiba-tiba Yaya memberikan idea. Kelas 6 Zuhal bertungkus lumus hendak memastikan keuntungan gerai memenuhi tabung kelas mereka. Hujung tahun ini, Cikgu Saleha sudah berjanji mahu membawa mereka melawat tempat-tempat menarik di Melaka. Namun, siapa pula yang telah mencuri rancangan mereka hendak menjual coklat fondu itu? Hisy, geram sun Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Abeben
Komik GEN Y, menampilkan komik-komik generasi muda yang penuh dengan cabaran dalam mencari identiti daripada artis-artis komik tempatan yang sedang meningkat naik. AKTIVIS karya IF Moses, EKSLUSIFKAN KEINDAHANMU karya Wazif Bakhtiar, KARIPAP FROZEN karya Irfan Kartunis, KELIRU karya Amnrshid, NIKMAT karya Flan, READ IT FEEL IT karya NZH & Tsuyu Nada, PAUSE karya Abeben. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Abeben
Komik SIFU, menampilkan komik-komik generasi muda yang penuh dengan cabaran dalam mencari identiti daripada artis-artis komik tempatan yang sedang meningkat naik. 1x10=10? karya Abeben, BULI karya Khairul Asyraf, ONLY ONE karya Miiraimi, PROJEK HATI AMIR karya Nash Shahri, JANGAN TINGGALKAN AKU, SHAHEED karya Oz Ishak & Khairul, YA RIJAL karya AbeMat Usul, YANG LEBIH AKU CINTAI karya Abeben & Syafy Zahin. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Abeben , Nazr Syaff
Seperti yang dijangka, perang nuklear tercetus. Kutub Utara dan Selatan mencair. Gunung-gunung berapi meledak. Dunia semakin menuju kemusnahan dek tangan-tangan manusia sendiri. Selepas bertahun-tahun penyelidikan, akhirnya saintis berjaya mencipta bahtera terapung untuk menyelamatkan manusia. Namun, ruang tidak cukup untuk semua. Maka, 3 peraturan utama diperkenalkan. Pertama, hanya golongan bijak pandai sahaja dibenarkan menaikinya. Kedua, diharamkan untuk mencipta dan meng Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Maninex , Naw Labqi
Komik ini merupakan komik strip dakwah yang berkisarkan pelbagai isu dengan mengetengahkan watak yang biasa digunakan penulis iaitu Peah, Farah dan Ustaz Farhan. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Abeben
Komik YOLO, menampilkan komik-komik generasi muda yang penuh dengan cabaran dalam mencari identiti daripada artis-artis komik tempatan yang sedang meningkat naik. SYUKUR karya Xs Rizal, SANG KALA karya Izzah Aida, 17:00 karya PoGoat, SAHABAT HIKMAH karya Syafy Zahin, SYYY … JANGAN TEGUR karya Abeben, HALALKAN CINTA KITA karya Benz Sauzi, 29:2 karya Aniff Zazali & Atiqah Safian. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Samantha Mabry
Sarah Jac Crow and James Holt have fallen in love working in the endless fields that span a bone-dry Southwest in the near future - a land that's a little bit magical, deeply dangerous, and bursting with secrets. To protect themselves, they've learned to work hard and, above all, keep their love hidden from the people who might use it against them. Then, just when Sarah Jac and James have settled in and begun saving money for the home they dream of near the coast, a horrible Learn More
USUAL: RM51.50

NOW: RM 51.50 (-0%)

MEMBER: RM 46.35 (-10%)

By 伊麗莎白·寇伯特
我們之前的世界是什麼模樣?我們未來又將留下什麼樣的世界?      本書作者寇柏特試圖追查的,是一場正在進行中的大滅絕事件,並將這事件放進更寬闊的生命史背景脈絡中。   這脈絡所呈現的是,在跌宕起伏中,生命極為堅韌,卻非永遠如此。      《第六次大滅絕》藉由五種已消失的物種(乳齒象、大海雀、菊石、筆石、尼安德塔人)以 Learn More
USUAL: RM69.30

NOW: RM 69.30 (-0%)

MEMBER: RM 62.37 (-10%)

By 密絲特拉兒
我有可信的幸福 和渺茫的幸福……   我將變成你的內臟,燃燒於   我再也聽不到的你的腳步聲裡,   燃燒於寂寞的海洋般徹夜   瘋狂敲擊的你的痛苦中。   全都離我們而去,全都離我們而去!   ──摘自〈離去〉   ∥必讀拉美文學   「她那注入濃烈情感的抒情詩,使得她的名字   已然成為整個拉丁美洲世界渴求理想的象徵 Learn More
USUAL: RM40.05

NOW: RM 40.05 (-0%)

MEMBER: RM 36.05 (-10%)

By 木几
  ★第三屆尖端原創小說大賞 浮文字特別獎得獎作品!   「想成為Youtuber,就先和我成為情侶吧!」   「那是另一本得獎作品啦。」   「想跟我成為情侶,就加入推理研究社吧!」   「才沒有,妳只是想盡情使喚我而已啊──」   被迫與美少女們進行燒腦推理對決……這麼重口味真的沒問題嗎?   ★超人氣繪師「PieroRabu」傾力繪製!      Learn More
USUAL: RM33.90

NOW: RM 33.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.51 (-10%)

By Julia Heaberlin

'Gripping' The Times
____________

Long ago, Carl Feldman was acquitted of murder.

Now he lives alone in Texas with a few fading memories.

Until the day his daughter arrives and takes him away.

Only she's not his daughter . . .

This woman is sure Carl's a murderer, and that he's killed others.

Including her sister Rachel.

Now they're visiting old crime scenes to s Learn More

USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By Victoria Schwab
Ever since Cass almost drowned (okay, she did drown, but she doesn't like to think about it), she can pull back the Veil that separates the living from the dead . . . and enter the world of spirits. Her best friend is even a ghost. So things are already pretty strange. But they're about to get much stranger. When Cass's parents start hosting a TV show about the world's most haunted places, the family heads off to Edinburgh, Learn More
USUAL: RM46.90

NOW: RM 46.90 (-0%)

MEMBER: RM 42.21 (-10%)

By Raihan Abu Bakar
Kalau kau masuk U, Kau jangan ikut perangai budak-budak dalam buku ini, Mati la nak, Sampai ke tua pun tak konvo. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Sabrina Ismail
“Orang yang banyak duit tak dijemput menjadi tetamu Dia di sini. Logiknya. Orang yang berduit itu yang senang Untuk datang. tak perlu risau tentang kewangan. Tetapi kenapa Kita yang tak berduit ini dipilih oleh Allah?” Seorang suri rumah yang tidak punya simpanan cukup, anak anak Kecil keliling pinggang, juga punya ilmu agama yang kurang dalam dada. hanya satu sahaja yang ada, iaitu doa hati kecilnya Kerana sebuah niat untuk bertamu di rumah Allah, pelbagai ujian dirint Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mohd Faez Mohd Shah
Buku 30 JAM BELAJAR TAJWID MUDAH ini memuatkan secar ringkas dan padat mengenai asas hukum-hukum Tajwid yang perlu diketahui dan diamalkan oleh setiap pembaca al-Quran dalam bentuk yang mudah difahami. Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Abu Talhah Iqamuddin
Sejak akhir-akhir ini, telah menampakkan kecenderungan masyarakat kita kepada kisah-kisah misteri dan aneh begitu ketara sekali. Walaupun timbul berbagai tanggapan dan anggapan, tetapi di dalam ajaran Islam tidak menafikan wujudnya peristiwa itu. Ini disebut di dalam firman Allah yang bermaksud, \\\'Iaitu mereka yang beriman kepada perkara ghaib\\\'. Maksud PERKARA GHAIB ialah perkara yang tidak boleh dicapai oleh pancaindera dengan beriktikad bahawa ia sesuatu yang maujud. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aziah Zainal , Zyra Safiya & Sufi Abqari
Hassan seorang anggota polis yang amat berdedikasi. Pada suatu hari dia terjebak dalam satu kes yang luar biasa. Kes tiga perompak yang melarikan wang tebusan dengan kereta api menjadi rumit apabila ketiga-tiganya hilang tanpa dikesan di Stesen Keretapi Lama secara tiba-tiba. Apakah yang terjadi kepada mereka? Adakah ada yang terkorban akibat kemarahan roh tidak tenteram yang mengganggu tiga perompak itu? Jangan turun sebelum kau sampai ke destinasi! / GHAIB / AZIAH ZAINAL Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Muhammad Syafiq Mohd Yusof
Buku 200 Tip Memimpin Gaya Rasulullah memberi informasi kepada kita gaya kepimpinan bermula dari diri sendiri, seterusnya keluarga, organisasi dan akhir sekali masyarakat. Setiap orang wajib memimpin sekurang-kurang memimpin diri sendiri. Kehidupan ini tidak boleh lari daripada memimpin. Buku ini menghuraikan 200 tip untuk kita memimpin berdasarkan 40 hadis Rasulullah s.a.w. Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Mohd Fadzilah Kamsah & Syaidatun Nazirah binti Abu Zaharin
Buku ini mengupas persoalan cinta menurut perspektif Islam dan psikologi. Ia turut membincangkan nilai-nilai yang berkait rapat dengan cinta seperti rasa tanggungjawab, kasih sayang, keprihatinan, kemesraan, kerinduan, persaudaraan dan juga kebencian yang dikupas mengikut perspektif Islam. Terdapat pelbagai definisi, jenis dan kefahaman yang berkaitan dengan cinta. Persoalan cinta membabitkan semua golongan bermula dari dalam kandungan sehinggalah menjelang hari kematian. Ole Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ahmad Naim Jaafar & Mohd Fadzi
Ramai yang mahu menjadi seorang yang menarik. Mereka membelanjakan wang yang banyak bagi membeli baju yang cantik supaya kelihatan menarik. Satu lagi faktor yang menyebabkan orang dianggap menarik adalah mereka melakukan sesuatu yang luar biasa. Buku ini membongkar rahsia bagaimana menjadi individu yang menarik tanpa membelanjakan wang yang banyak dan tanpa melakukan perkara yang luar biasa. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

1-1634 of 1634

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top