0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Muhammad Syaari Abdul Rahman 'Found 666 Related Products
Filtered By
author
By Abdul Latip Talib
Al Quran menceritakan bahawa Firaun dan bala tenteranya mati tenggelam dalam laut merah; “Dan (kenangkanlah) ketika Kami belahkan laut (Merah) untuk kamu lalui (kerana melarikan diri dari angkara Firaun), maka Kami selamatkan kamu dan Kami tenggelamkan Firaun bersama-sama tenteranya, sedang kamu semua menyaksikannya.” (al Baqarah, ayat 50) Kemudian Allah pelihara jasad Firaun sebagai bukti kebenaran Al Quran sebagai peringatan dan iktibar kepada manusia; “Maka pada h Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Buku Ensiklopedia Sejarah Turki ini terdiri daripada tiga jilid. Jilid pertama bermula dengan sejarah Turki Zaman Klasik sekitar abad ke-6M di wilayah Turkistan, Asia Tengah. Dua buah kerajaan Turki yang penting ketika itu ialah Kerajaan Qarakhan dan Seljuq. Dari asia Tengah bangsa Turki berhijrah ke Asia Barat dan menguasai Kerajaan Abbasiyah (750-1258) di Baghdad pada Zaman Pertengahan melalui peranan kaum Mamalik Turki dan Turki Seljuq, di samping tertubuh kerajaan-kerajaa Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Ilya Abdullah
ELEANOR… anak kedua Datuk Ariffin yang kuat memberontak dan paling keras kepala. Berang dengan aturan perkahwinan untuk menyatukan dia dengan anak lelaki Puan Marlia, kasanova tersohor mengundang kematian papanya. Pelbagai masalah mengepung hidupnya. Masalah hutang syarikat papanya, keretakan hubungan di antara dia dengan adik perempuannya, Elena Maria… permusuhan dengan kakak iparnya, Susana dan bosnya yang mahu menjadikan dia isteri ketiga. Juga cintanya yang dikhianat Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Mastura Abdullah
Kahwin dengan pilot handsome? Oh, Itu mungkin harapan gadis cantik yang lain tetapi bukan impian Nadyne Umairah! Kerana Dayyan Putra adalah pilihan mama, mahu tak mahu Umairah akur. Rupa-rupanya, ada sesuatu yang Umairah tidak tahu tentang Dayyan. Lelaki itu, tanpa segan silu mengajak dirinya membuat dosa menyebabkan Nadyne Umairah membenci Dayyan. Umairah bertekad, biarpun terpaksa melukakan hati mama, dia tidak akan sekali-kali mengahwini Dayyan. “Terima kasih atas semua Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Ustaz Khairuddin Muhammad
Siapakah Zulqarnain yang disebut di dalam surah al-Kahfi? Di manakah tiga tempat yang dilaluinya? Apakah kepentingan mengetahui Zulqarnain? Apakah kaitannya Zulqarnain yang diceritakan di dalam al-Quran dengan Iskandar Zulqarnain di Alam Melayu? Semua persoalan ini akan dijawab secara santai melalui travelog budaya, sejarah, dan eskatologi. Penulis telah pergi sendiri ke tempat-tempat yang disebut di dalam al-Quran dan bertemu sendiri dengan penduduk setempat, menyaksikan bu Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.20 (-20%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Muhammad Yusuf
JIKA ANDA MEMILIKI KEINGINAN YANG TERASA BERAT UNTUK DIKABULKAN, ATAU ANDA MEMILIKI HAJAT YANG INGIN SECEPATNYA TERCAPAI, ATAU ANDA MEMPUNYAI MASALAH YANG TAK KUNJUNG SELESAI, ADUKAN SEMUANYA KEPADA ALLAH SWT MELALUI SOLAT HAJAT. NESCAYA ALLAH SWT AKAN MEMUDAHKAN JALAN ANDA UNTUK MEREALISASIKAN SEMUA IMPIAN ANDA DAN MEMBERIKAN JALAN KELUAR BAGI KESULITAN YANG ANDA HADAPI. SUDAH BANYAK BUKTI YANG MENUNJUKKAN "KEAMPUHAN" SOLAT HAJAT SEBAGAI JALAN UNTUK MERAIH IMPIAN. BUKU Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Muhammad Abdul Aziz Al-Khuly
"YA ALLAH .. GUNAKANLAH DIRIKU, MASAKU, HARTAKU, HATTA NYAWAKU HANYA UNTUK AGAMAMU" Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Ustaz Muhammad Abdullah Al-Amin
Membina rumah tanggga mungkin tidak sukar, tetapi memastikan rumah tangga dan keluarga itu aman damai, bahagia dan berjalan lancar itulah cabaran yang tidak dapat dielakkan. Panduan untuk menghadapi cabaran dalam berumah tangga dan berkeluarga berpandukan ayat-ayat suci al-Quran al-Karim didedahkan dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Dr. Muhammad Nidzam Abdul Kadir
Buku Fiqh Awlawiyyat ini mendedahkan kepada para pembaca panduan daripada al-Quran dan sunah bagaimana memahami apa yang lebih utama. Tajuk-tajuk seperti ini akan sentiasa segar dan relevan untuk dibahaskan kerana sangat berkait rapat dengan hidup kita. Penulis mendatangkan contoh-contoh yang sangat membumi dan dekat dengan masyarakat disertakan dengan huraian daripada al-Quran dan sunah. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ezdiani Abd Rahman
“Lain kali nak parking kereta guna akal, bukan guna kepala lutut. Kalau dah tahu nak keluar lama tinggalkan nombor telefon. Taklah menyusahkan. Stupid!” – Raif Widad Ditulis sebesar-besarnya pesanan itu kepada pemilik kereta yang menghalang keretanya. Puas hati bila dapat menconteng bonet kereta itu. “Eh, awak ni memang samseng jalanan ke? Sesuka hati pecahkan cermin tingkap kereta saya tu. Tahulah kereta saya tu murah tak semahal kereta awak.” - Eshal Perkenala Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Abdul Mun'Im Muhammad
Naskhah yang menceritakan tentang riwayat hidup Khadijah binti Khuwailid. Di sebalik kelembutan wanita Quraisy ini, beliau merupakan ahli perniagaan yang amat dikenali dan memiliki harta kekayaan yang banyak. Wanita pertama yang beriman kepada ALLAH SWT dan Rasul-NYA ini banyak membantu dari segi menginfakkan hartanya dan memperteguhkan tekad baginda me¬laksanakan risalah dakwah. Malah beliau pernah menerima salam daripada ALLAH SWT dan malaikat Jibril. Betapa mulianya keper Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Syaari Ab Rahman
Kita melihat bintang untuk mendapat ketenangan, mereka memandang bintang untuk mendapat panduan. Kisah-kisah dalam Al-Quran bukan sekadar cerita penghias Al-Quran. Kisah-kisah yang bertaburan ini berperanan seperti bintang-bintang di langit - bukan hanya menerangi malam tetapi sebagai panduan bagi yang mencari arah. Terkadang kita rasa seperti kisah-kisah ini adalah cerita lampau, jauh dan tiada kaitan dengan kehidupan masa kini. Buku ini hadir untuk merapatkan jurang terse Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Habiburrahman El Shirazy
"Novel ini mendeskripsikan dunia pesantren dengan bagus. Khazanah dan nilai-nilai pesantren yang tinggi mutunya pun disampaikan dalam bahasa sastera yang indah. Lebih dari itu, novel ini memotivasi para generasi muda pada umumnya untuk meraih kejayaan dengan bekerja keras, tidak mudah putus asa, rendah hati dan menebar kebaikan secara universal. Saya menggalakan novel ini dibaca semua anak muda!" - PROF. DR. MASYKURI ABDILLAH, MA, DIREKTUR SEKOLAH PASCASARJANA UIN SYARIF HI Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Abdul Ghani Yahya , Umar Yusuf
"Semua Rasul diturunkan Allah S.W.T untuk membawa agama tauhid, yakni membimbing dan memberi petunjuk kepada manusia agar mengetahui dirinya dan Tuhannya. Tauhid yang disusun dan digubal oleh ulama Ahlul-sunnah seperti lmran Hasan al-Asy'ari dan Imam Maturidi telah lama diikuti oleh umat Islam di Nusantara sejak beratus-ratus tahun yang lalu. Bertolak dari sini, adalah sangat perlu memahami dengan lebih mendalam tentang Tauhid Ahlul-Sunnah menerusi dalil-dalil Aqli dan NaqI Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dato' Dr Abd Basit Abd. Rahman
Sementelah itu buku, “SunnahMu AmalanKu” merupakan buku yang diketengahkan oleh penulis tentang sunah-sunah Rasulullah saw yang perlu kita cakna agar boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian. Mudah-mudahan kita dapat berusaha untuk mengamalkan sunah-sunah baginda saw dalam kehidupan ini sebagai bukti keimanan dan kecintaan kita kepada baginda saw . Pihak penerbit mengharapkan buku ini dapat memberi manfaat kepada para pembaca dan sebarkanlah setiap kebaikan daripada b Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Fuad Abdurrahman
Tangan di Atas Lebih Baik daripada Tangan di Bawah Akan datang suatu masa ketika seorang lelaki berkeliling dengan membawa sedekahnya, tidak ada seorang pun yang mau menerimanya. Setiap orang yang didatanginya selalu berkata, “Seandainya kamu datang kemarin, pasti akan saya terima. Adapun sekarang, saya sudah tidak membutuhkannya lagi.” (Hadis Rasulullah) Hmmm … kenapa ya, orang tidak membutuhkan sedekah lagi? Apakah dia sudah merasa kaya? Buku Kehebatan Sedekah akan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Ilya Abdullah
Kematian Bidan Senah menarik perhatian seorang wartawan muda, Benjy. Dia sanggup meredah kampung itu untuk mendapatkan cerita. "Siapa perempuan cantik itu, tok?" "Namanya Mas Ayu." Mas Ayu, kehadirannya ke kampung itu sangat tidak disenangi orang kampung, terutamanya Mak Puteh dan Melati. Ini kerana suami Melati, Musa, tergila-gilakan Mas Ayu. Mereka berpakat untuk membunuh Mas Ayu. "Manalah saya tahu siapa yang bunuh dia." "Habis macam mana boleh kamu kata yan Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Muhammad Danial Ramli
Mesir Kuno yang dikenali sebagai Bumi Firaun merupakan anatara tamadun terawal dunia yang melambangkan kehebatan peradaban dunia silam yang semakin hilang daripada garis pensejarahan terutama dari sudut pandang Timur kerana kurang diberi perhatian akan peripentingnya. Buku ini juga menghuraikan tentang latar belakang kemunculan tamadun Mesir Kuno meliputi latar masa dan kedudukan geografinya. Juga sistem pemerintahan, sistem ekonomi dan sosial Mesir Kuno. Buku ini turut me Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Muhammad Abdulloh Suradi
Kisah para Nabi r.a dan sirah Nabi s.a.w yang biasa kita baca tidak terlepas dari riwayat yang tidak sahih. Begitu juga kisah para sahabat Nabi dan tokoh Islam. Justeru itu, harus kita mengutamakan riwayat yang sahih ketika membaca kisah insan-insan mulia yang sebahagian namanya terpateri dan mewangi dalam al-Quran dan as-Sunnah. Buku ini juga turut kongsikan riwayat sahih tentang masa awal penciptaan makhluk sebelum manusia, langit, bumi, malaikat, jin, dan manusia hingga h Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 20.72 (-20%)

MEMBER: RM 20.72 (-20%)

By Muhammad Ali Imran
Wahai TuhanKu, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu dengan menyebut nama-Mu yg suci, yang baik yang penuh keberkataan, yang lebih Engkau sukai, iaitu nama yang apabila diseru akan Dikau dengan nama itu, Engkau perkenankan permohonan dan apabila dipohonkan kepada-Mu itu,Engkau kabulkan dan apabila dimintakan sesuatu rahmat kepada-Mu dengan nama itu,Engkau kurniakan rahmat itu dan apabila dipohonkan kelapangan daripada-Mu dengan nama-nama itu,maka Engkau lapangkan"(HR Al-Hak Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Haji Muhammad Zuhirsyan
Dalam kehidupan seharian kita, terkadang pelbagai peringatan dan petanda diberikan oleh Allah SWT kepada kita, hamba-Nya yang sering lalai dan alpa sama ada kita menyedarinya atau pun tidak. Petunjuk-Nya datang dalam berbagai bentuk dan cara supaya kita tidak terus hanyut dalam melakukan dosa dan maksiat terhadap Allah SWT. Tetapi sayang, jika kita tidak pernah membuka mata hati untuk melihat dan memahami tanda-tanda cinta-Nya sehingga datanglah suatu tanda yang tidak lagi k Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Prof Dr Muhammad Sameh Said
Nabi Muhammad SAW seorang Nabi yang memiliki kisah hidup yang penuh dengan ujian dan cabaran. Sejak kecil, Baginda kematian ayahnya, diikuti ibunya dan kemudia datuk yang sangat menyayanginya. Namun, Allah SWT mengkendaki lelaki ini menjadi seorang pemimpin yang agung dan disegani ketika mempersiapkannya sebagai Rasul terakhir. Statusnya sebagai anak yatim piatu bukan halangan bagi Baginda untuk dicintai oleh para sahabat. Malah Baginda amat disegani oleh pihak lawan. Kep Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Muhammad Syafiq Mohd Yusof
Buku 200 Tip Memimpin Gaya Rasulullah memberi informasi kepada kita gaya kepimpinan bermula dari diri sendiri, seterusnya keluarga, organisasi dan akhir sekali masyarakat. Setiap orang wajib memimpin sekurang-kurang memimpin diri sendiri. Kehidupan ini tidak boleh lari daripada memimpin. Buku ini menghuraikan 200 tip untuk kita memimpin berdasarkan 40 hadis Rasulullah s.a.w. Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Muhammad Yusof
Hidup ternyata potongan-potongan babak yang rencam dan cacamarba. Dan kita adalah pelakon sekaligus penontonnya. Hidup ini Popcorn! menyorot babak-babak ini secara bersahaja tetapi tetap mengherdik. Sama ada hidup yang diterjemahkan menjadi filem, atau filem yang dikupas dalam perspektif hidup, ia tetap guru (dan musuh) yang menjadikan manusia lebih manusia. Dapatkan popcorn anda, duduk, dan nikmatilah. Sebuah tayangan berjudul: KEHIDUPAN Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Tahukah kita bahawa sebelum kemunculan Dajjal, akan datang kira-kira 30 dajjal? Mereka inilah dajjal sebelum Dajjal Hakiki. Sama ada kita sedar ataupun tidak, para dajjal telah wujud di dunia ini sejak zaman dahulu sehingga kini. Apabila semua dajjal itu telah muncul, maka muncullah Dajjal Hakiki yang kelak akan diperangi oleh Imam Mahdi bersama kumpulan Panji-panji Hitam Islam yang sejati. Kemuncak peperangan ialah apabila Nabi Isa AS turun di Masjid Menara Putih di Damsyi Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Dr Abdul Latif
Menurut Imam Al-Ghazali, rawatan hati sangat penting dalam merawat tubuh yang sakit. Tambahan pula manusia sering diuji dengan pelbagai cara, daripada seringan - ringan hinggalah seberat - berat ujian. Kegagalan menguruskan ujian menyebabkan ramai terdedah kepada masalah mental. Oleh itu, Dr. Abdul Latif Abdul Razak tampil mengetengahkan satu pendekatan yang mampu memberikan kaedah perubatan psikologi dan psikoterapi yang islamik, seimbang dan menyeluruh dikenali sebagai Tera Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Hj Muhammad Nasir
Dalam rangka itu pulatah, kami menterjemahkan buku mengenai masalah kesihatan dpengubatan dalam ajaran Islam. Buku tersebut adalah “ATH-THIBBUN NABawIY” yang merupakan hasil karya seorang ulama besar dan terkenal lbnul Oayyim Al-Jauziyah, dan katml terjemahkan dengan memakai judul “RASULULLAH IS MY DOCTOR” . Buku aslinya terdiri dart kumpulan fasal demi fasal tanpa ada pembahagian bab. Oleh sebab itu, agar lebih senang dibaca dan mudah difahami, maka dalam menterjemah Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Hj Muhammad Nasir
Dialah yang menyediakan segala kenikmatan dan rezeki kepada seluruh umat manusia. Selawat dan Salam semoga sentiasa tercurah ke atas junjungan dan suri tauladan kita, Nabi Muhammad SAW berserta keluarga, sahabat dan orang-orang yang sentiasa beristiqamah di jalan-Nya hingga hari akhir. Seorang doktor Yunani zaman dahulu, Hipokrates berkata, \\\\\\\'Jadikanlah makananmu sebagai ubatmu dan ubatilah setiap orang yang sakit dengan tanaman bumi. Tanaman itu lebih mampu mendatang Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada kese Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.91 (-10%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada ke Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Ustaz Abdullah Khairi
Tuhan Bayar Cash! mengumpulkan 48 topik berkenaan akhlak yang dikupas dalam bentuk santai. Diselitkan dengan 'sound sedas' daripada Ustaz Abdullah Khairi dalam setiap topik memberikan impak luar biasa kepada pembaca. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Nik Omar Nik Abdul Aziz
Nukilan ini adalah hasil ilmu, pengalaman dan pengamatan saya kepada senario dakwah dalam kehidupan kita bermasyarakat di Malaysia. Begitu banyak individu dan kumpulan yang komited kepada usaha dakwah dalam pelbagai jalur dan wadah. Masing-masing berusaha atas kapasiti dan keupayaan yang dianugerahkan oleh Allah s.w.t. kepada mereka bagi membawa mesej rahmatan lil Alamin. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Muhammad Fauzi Yusuf , Ustazah Sabariah Bakri
Ensiklopedia Nama-nama Anak dilihat menyahut seruan Islam menerusi bidang penulisan. Informasi yang terkandung di dalamnya merupakan mutiara panduan buat ibu bapa yang bakal menimang cahaya mata. Koleksi nama yang bercirikan Islam sangat sesuai untuk disunting buat permata hati yang baru dilahirkan. Ia adalah satu bentuk transformasi dan penambahbaikan dalam usaha melahirkan generasi muttaqin Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 69.00 (-0%)

MEMBER: RM 62.10 (-10%)

By Muhammad Damanhuri Ahmad
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ustaz Syaari Abdul
Mengapa kita perlu mengetahui kisah-kisah Nabi Musa a.s. dan Bani Israel? Bukankah itu semua kisah-kisah lalu yang sudah menjadi sejarah? Tapi, adakah kita tahu bahawa satu pertiga kisah dalam al-Quran adalah kisah Nabi Musa a.s. dan umatnya, Israel? Bukankah ini suatu petanda jelas daripada Allah SWT kepada kita supaya mengenali dengan sebenar-benarnya siapa Bani Israel. Apakah tabiat, ciri-ciri dan matlamat mereka? Buku ini merungkai sejarah Bani Israel yang pernah ditinda Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Amin Muhammad
Kian hari umur bumi kian meningkat, tanda-tanda kemunculan Imam Mahdi semakin jelas. Manusia kini sedang berada dalam fasa akhir zaman di mana kemunculan Imam Mahdi ditunggu-tunggu sementara kehadiran Dajjal digeruni. Imam Mahdi akan segera muncul, tidak ada yang tahu dan tidak dinyatakan waktu bagi munculnya Imam Mahdi. Nabi SAW hanya menyebutkan tentang siapa Imam Mahdi, ciri cirinya, dan apa tanda menjelang kemunculan Imam Mahdi. Dia akan memenuhi bumi ini dengan keadilan Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By Ilya Abdullah , Syasya
Pulangkan: Illya Abdullah "Kau dah ambil 'sesuatu' yang bukan milik kau!" Tumpang: Syasya Bellyna "Di sini ia menumpang, datang dan pergi bersama mangsanya." Selfie: Aziah Zainal "Hati yang kosong akan sentiasa inginkan perhatian manusia lebih daripada perhatian tuhan." Jin Hitam: Saidee Nor Azam "Kehadirannya tidak diundang, seram menyelubungi tatkala ia menjelmakan sifatnya." Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Khairul Hakimin Muhammad
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syeikh Abu Muhammad
Buku ini memaparkan secara berkaitan dengan tuntutan dan kelebihan menyintai Rasullah SAW, tuntutan menyatakan bukit kecintaan kepada beliau SAW melalui selawat, kelebihan berselawat dan keburukan orang yang tidak berselawat, serta kisah pengalaman ameh orang yang mengamalkan selawat. Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By Abdullah Al-Oarani
Bukan rupa menjadi ukuran, bukan juga kerjaya menjadi buruan, tetapi iman dan akhlak mulia yang menjanjikan kebahagiaan hidup di dunia dan di akhirat. Namun, bukan mudah untuk memilikinya, tapi tidaklah menyusahkan untuk meraihnya. Asalkan diri sendiri sedia untuk dibimbing, mujahadah dan tekun beramal, insyaAllah segalanya boleh dimiliki. Semahunya rumah tangga yang dibuna mencetuskan kedamaian di jiwa dan sentiasa muhasabah diri. Ingatan tidak lupa pada Maha Pencipta lantas Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Haji Muhammad Nasir
Sunnah-sunnah Pilihan Haji & Umrah Sunnah nabi adalah teladan yang dicontohkan Rasulullah s.a.w bagi segenap umat Islam. Di dalamnya terkandung segala pertuturan dan tingkah laku serta berbagai ketentuan pokok yang harus dilaksanakan oleh setiap muslim di dalam mengharungi kehidupannya. Rasulullah s.a.w. bersabda yang maksudnya: “Kutinggalkan untuk kamu dua perkara, tidaklah akan tersesat selama-lamanya,selagi kamu berpegang kepada keduanya,iaitu Kitabullah (Al-Quran) da Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Afdholul Rahman
Tak apa. Jangan kau salahkan dirimu, jangan kau salahkan sesiapa. Kau manusia, Merapatlah dengan Tuhan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Khairul Abdullah
"Kenapa masyarakat didunia sebelah sana lebih baik daripada kita? Kenapa nilia-nilai yang dituntut oleh agama dipraktikkan oleh mereka dan bukannya kita"? Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
Sejak kecil lagi saya didedahkan dengan kartun Jepun dan budaya popular Jepun yang lain. Saya pernah bercita-cita untuk ke Jepun tetapi tidak berkemampuan. Apabila sudah dewasa, saya sudah pun lupa akan cita-cita saya itu sehinggalah Karen menjemput saya untuk pergi ke Jepun. Semua cita-cita zaman kecil saya kembali hidup dan saya rasa saya perlu melaksanakannya. Tokyo merupakan bandar yang dahulunya saya hanya mampu lihat di televisyen. Kini saya sudah tiba di Tokyo dan pe Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
“One shot! One shot! One shot!” Hanya Tuhan sahaja yang tahu bagaimana perasaan saya ketika itu. Tangan saya sudah memegang gelas berisi soju, dan kini semua orang sedang bersorak menunggu saya minum. Saya jadi panik, dan semua muzik yang dipasang di padang besbol itu tidak lagi masuk ke dalam gegendang telinga saya. Inilah perkara yang terjadi apabila saya cemas. Saya tahu bahawa saya tidak boleh minum soju, tetapi bagaimana harus saya beritahu mereka yang sedang bersor Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
Apakah yang berlaku apabila anda gabungkan tiga orang lelaki yang mempunyai ciri-ciri ini: 1) Seorang yang ada gout 2) Seorang yang takut serba-serbi 3) Seorang yang cepat stres dan cepat penat Dan, bawa mereka bertiga ke satu percutian berbajet rendah, tanpa perancangan perjalanan yang baik, serta tidak berminat untuk pergi melawat tempat tumpuan pelancong. Tujuan utama untuk datang ke kota Jakarta hanyalah untuk melihat persembahan daripada kumpulan yang terdiri daripa Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zura Rahman
Kahwin? Agenda kahwin itu tidak pernah termaktub dalam perancangan hidup CK. Tidak pernah terlintas dalam hatinya. Apatah lagi apabila berkahwin dengan KASEH HADANA, kawan baiknya sendiri. Bekas tunang kawan baiknya, NAUFAL. Mana tidaknya, CK ibarat dari planet Marikh dan Hadana pula ibarat dari planet Zuhrah. Apabila bertemu di planet bumi, peperangan demi peperanganlah yang berlaku! Malah, mereka berkahwin pun disebabkan satu peristiwa hitam yang terjadi kepada Hadana. Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Rozilawati Abdullah
Buku Oh! Mudahnya Jahit Jubah Moden sangat istimewa kerana mengandungi pola mengikut ukuran asas badan untuk memudahkan pembaca yang tiada asas jahitan belajar daripadanya. Anda hanya perlu menekap pola pada kain sebelum memotongnya. Bukan itu sahaja, cara menghasilkan pola juga diajar untuk pemahaman dengan lebih jelas lagi. Tidak hanya cara pengiraan ukuran, bahkan cara mencantum juga ditunjukkan. Dipaparkan juga cara menjahit secara langkah demi langkah dengan gambar da Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By MAYA RAHMAN
Dari seorang majikan egois a.k.a ‘bapa singa’ menjadi seorang suami? Danial Firdaus, lelaki yang diburui kerna harta,rupa. Tapi siapa sangka jodohnya disatukan kedua ibu bapanya bersama Aisya Sofia . Gadis yang berpendidikan tapi masih dididik penuh agama. "CEO kita yg dah macam singa tu kau tak kenal?" -Fatini "Awak, nak pergi honeymoon tak?" – Aisya Sofia "Kalau kau nak pergi, pergi lah sorang-sorang. Kalau nak pergi dengan aku, honeymoon kita dekat lobby office."- Da Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Teme Abdullah
Orang kata melukis tak boleh jadi kaya. Tak boleh jadi jutawan. Tak apa. Biar aku cuba. Hey korang... It''s me, Teme Abdullah. Macam ni; Hari tu aku terbaca satu kenyataan di media sosial. Kenyataan tu berbunyi, 'melukis memang tak boleh buat duit', 'jadi artis ni tak ada masa depan', 'siapa yang ada cita-cita nak jadi pelukis tu batalkanlah niat', melukis ni tak ke mana'. Selepas baca kenyataan tu; Aku rasa semacam. Aku tak setuju. Aku tak suka. Aku kura Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 26.40 (-20%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Teme Abdullah
Ilmu agama ini umpama senjata yang boleh dimiliki sesiapa. Jika senjata itu jatuh ke tangan yang baik, akan digunakan senjata itu untuk menyerang yang jahat. Namun, jika ia jatuh ke tangan yang jahat, akan digunakan senjata itu untuk memusnahkan yang baik. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Syed Kadir Aljoofre , Muhammad Syukri
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Nurul Amirah Abdul Rahim
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Salah Abdul Fattah Al-Khalidi
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ustaz Mohd Nazmi Abdul Karim
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.71 (-10%)

By Ustaz Muhammad Abdullah Al-Amin
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Bonda Nor , Farizah Shamsudin , Ammar Kamilin , Abdul Muiez Ruslee
Buku ini memperkatakan tentang satu hal yang sangat penting dalam kehidupan. Tentang perjuangan. Daripada sekecil-kecil perkara yang menjadi rutin biasa, hinggalah kepada sebesar-besar perkara yang melibatkan nyawa. Sebutlah apa-apa jenis ujian sekalipun, bergelutlah dengan apa-apa perjuangan sekalipun, hakikatnya, manusia tidak akan mudah mengalah jika fokusnya jelas untuk menadah redha Allah. Terus kuat! Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Mastura Abdullah
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ahmad Affzan Abdullah
Kau tahu, ketika kau GAGAL, macam-macam persoalan yang akan berlegar-legar dalam fikiran. “Apa yang aku buat salah?” “Kalau aku pilih cara lain, mungkin boleh berjaya.” “Kalau akau tak buat begini, mungkin tak teruk sangat.” Macam aku, sembilan tahun aku menyeksa diri memikirkan jawapan kepada persoalan-persoalan tadi, hidup aku jadi serabut. Aku kerap jatuh sakit, demam. Walaupun banyak benda aku cuba dalam hidup, aku tetap tak puas hati. Kenapa a Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

1-666 of 666

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top