0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Murad Arsad 'Found 13 Related Products
Filtered By
author
By 娜迪雅‧穆拉德 , 珍娜‧克拉耶斯基
★ 中文版獨家收錄娜迪雅‧穆拉德專訪   ★ 2016年諾貝爾和平獎提名   ★ 獲2016年哈維爾國際人權獎   ★ 喬治‧庫隆尼夫人──維權律師艾瑪‧庫隆尼(Amal Clooney)作序   ★《紐約時報》編輯選書   ★《紐約時報》、《華盛頓郵報》、《經濟學人》強力盛讚   ★ 何榮幸、李雪莉、阿潑、房慧真、胡忠信、張鐵志、黃哲斌、陳鳳馨……等新 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By Nadia Murad , Jenna Krajeski
USUAL: RM79.90

NOW: RM 79.90 (-0%)

MEMBER: RM 71.91 (-10%)

By Dr. Mustafa Murad
Seorang pendakwah pernah mengadu kepada Imam Muhammad bin Wasi' r.ahm. yang merupakan seorang tokoh tabiin (wafat 123 Hijrah) mengenai keadaan orang ramai yang tidak berasa terkesan dengan ceramahnya dan tidak pula berasa takut atau menjadi insaf. Lalu Imam Muhammad bin Wasi' pun berkata, 'Sesungguhnya hal itu boleh terjadi kerana berpunca daripada diri kamu sendiri. Hal ini kerana, sesuatu yang datang daripada hati itu pasti akan mudah pula masuk ke dalam hati.' Diharapk Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Murad Arsad
Masa kecil dulu aku rasakan hidup di dunia ni senang je. Bangun pagi, mandi, gosok gigi (itu pun mak suruh, kalau tak abaikan je). Sarapan dah sedia atas meja. Pergi sekolah duduk dalam kelas dengar je apa yang cikgu ajar, lepas tu buat latihan sikit-sikit. Balik sekolah ada orang jemput sampai rumah dapat makan lagi. Lepas tu pergi mengaji, petangnya dah free boleh main dengan kawan-kawan sampai lebam. Malam pula tengok TV lepas tu tidur dan macam tu la juga hari-hari seteru Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Murad Arsad
REVOLUSI SATRIA BULAN BINTANG 4 Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Mustafa Murad
Buku 1,000 Mukjizat Rasulullah SAW ini, sesungguhnya merupakan hadiah terhebat buat umat untuk mencambahkan cinta teragung kepada Baginda SAW. Dengan mengetahui mukjizat yang dianugerahkan Allah SWT kepada Baginda, mampu mengikis sikap bersahaja, sambil lewa terhadap keagungan akhlak dan keperibadian Baginda sebagai kekasih Allah di alam maya ini. Baginda adalah manusia yang paling mulia di sisi Allah SWT, pemimpin seluruh keturunan Adam, manusia pertama yang bangkit dari kub Learn More
USUAL: RM65.00

NOW: RM 65.00 (-0%)

MEMBER: RM 58.50 (-10%)

By Murad Arsad
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Murad Arsad
Meskipun lahir dari perut ibu yang sama, namun bagi pasangan kembar Mia dan Kia, mereka memiliki karakter yang berlainan. Mia seorang anak yang manja tetapi agresif, manakala Kia pula lemah-lembut dan ‘cool’. Mia sering terburu-buru dalam membuat keputusan berlainan dengan pasangannya; Kia. Kia lebih matang dan berhati-hati sebelum bertindak. Kombinasi karakter yang berlainan ini menjadikan konflik yang dihadapi dapat diatasi meskipun terpaksa berhadapan dengan pelbagai m Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Murad Arsad
Rasa depress dengan diri sendiri? Apa saje yang dibuat, semua tak kena. Dah lah tu, asyik kena marah je. Go on, go on… Haha, nampak sangat korang tak pernah baca cerita pasal aku kan? Aku tumpang simpati… Kalau korang baca, mesti korang rasa koranglah manusia paling beruntung dalam dunia ni. Mana taknya, bersikap dramatik sudah menjadi identiti aku. Tumpahkan air, asyik tercedera dan memalukan diri sendiri sudah menjadi rutin harian aku. Dramatik la sangat… Gara-gara ak Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Murad Arsad
“Saya pernah bermimpi melihat wajah awak sewaktu saya tertidur selepas mengaji Al-Quran. Keesokannya saya benar-benar berhadapan dengan awak.” “Yusuf... Yusuf... Tolong! Sakitnya!” Zulaikha seorang pelajar dari Fakulti Pendidikan, Universiti Putra Malaysia yang merancang untuk berkahwin awal agar tidak dihantar bertugas di luar Semenanjung. Justeru, dia meminta bapanya mencarikan seorang calon suami untuknya. Namun pilihan bapanya terpaksa ditolak oleh Zulaikha walaup Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.71 (-10%)

By Murad Arsad
“Ala tak usah beranganlah nak tubuhkan fan club. Korang tu perempuan. Tak sesuai langsung.” “Ooh… Awak cabar saya, ya? Saya sahut cabaran awak tu!” Mengisahkan empat sahabat iaitu Riana, Farah, Dheera dan Syaznor yang fanatik dengan bola. Masing-masing sering bercerita tentang bola sepak di dalam kelas, apatah lagi ketika itu World Cup sedang berlangsung. Keghairahan mereka bercakap tentang bola membuatkan rakan sekelas, Zahar tidak senang hati kerana menganggap mer Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Murad Arsad
Papa dan mama bawa Amani dan Along pulang ke kampung. Di kampung, papa bawa Amani berjalan- jalan di sawah padi. Subhanallah, cantiknya pemandangan di sawah padi. Papa kata, setiap pokok padi mengandungi banyak biji padi. Apabila sebiji padi ditanam semula, ia akan tumbuh dan menghasilkan beratus-ratus biji padi yang boleh dikongsikan bersama ramai orang. Tapi, ada sesuatu yang buat Amani rasa sungguh terharu. Atuk dan nenek beritahu kepada Amani sekeluarga bahawa mereka h Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Abdul Jabbar Murad
Rupanya ramai ulama yang berminat menghimpun empat puluh hadis sebagai buku hingga tidak dapat dipastikan berapa ramai ulama yang telah melakukannya. Ada sesetengah ulama yang berusaha menghimpun empat puluh hadis Nabi S.A.W. dalam sebuah buku yang khusus menumpukan pada hadis-hadis yang berkaitan dengan asas-asas agama (Usuluddin); pada waktu yang sama ada pula yang memberi tumpuan kepada hadis-hadis yang berkaitan dengan jihad, zuhud, adab atau yang berhubungan dengan Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

13 Item(s)

*

Back to Top