0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Nisa Abas 'Found 39 Related Products
Filtered By
author
By Dr. Nur Hanisah
"Best ke belajar medik kat India? Dengar cerita, banyak mayat kat sana." "Wah!Belajar kat India? Jumpa Shah Rukh Khan?" "Oh, belajar kat India! Reti la ni cakap bahasa Hindi?" Pelbagai soalan menghujani aku apabila aku memberitahu aku seorang pelajar perubatan di sebuah universiti di India. Tidak semua orang fasih berbahasa Hindi di India. Setiap daerah ada dialek mereka yang tersendiri. Tu belum cerita pasal gaya angguk kepala pun dah macam geleng kepala. Bayangkan kala Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By 塔妮莎·秋恩朋 , 婫拉媞妲·侖樂昂葛雅
全年齡!零基礎! 無論你幾歲,通通說得出口!   超萬用!超百搭!   只要你會A-Z,就可以開口說英文!   《全年齡!零基礎!用156組會話學英文》,   「國外出差」、「出國進修」、「打工度假」必學的口說攻略!   只要156組超級好學的會話,   萬種話題舉一反三隨你說!   沒有英文程度限制,一定學得會的英語會話!   只要156組生 Learn More
USUAL: RM58.35

NOW: RM 58.35 (-0%)

MEMBER: RM 52.52 (-10%)

By Anisa , Chuyada , Kongphum
  香醇牛奶、時令海鮮、正宗拉麵、鐵板烤羊肉,樣樣必吃;   札幌電視塔、小樽運河、函館夜景、旭川動物園,點點必去!   北海道這麼大,要用最精省的時間,玩到最了無遺憾;   必去景點這麼多,請用最省心的方式,規劃最走心的獨特旅程!   夏天有一望無際的薰衣草花田、拼布之路,   冬天有獨一無二的滑雪、燈祭、賞流冰活動;   Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Dr. Nurhanisah , Dr. Siti Fairu
Akhlak merupakan cerminan daripada pancaran keimanan yang telah meresapi dan menepati dalam hati seseorang. Oleh sebab itu, akhlak yang lahir daripada seseorang merupakan tindak balas automatik daripada minda bawah sedarnya tanpa boleh dibuat-buat. Jika baik imannya, maka baik akhlaknya. Begitulah sebaliknya. Learn More
USUAL: RM75.00

NOW: RM 75.00 (-0%)

MEMBER: RM 67.50 (-10%)

By 塔妮莎·秋恩朋
全年齡!零基礎! 只要你會A-Z,英文從此變簡單! 超簡單!超好學! 樓上揪樓下,阿公揪阿嬤,爸爸揪媽媽, 8-88歲通通看得懂! 《全年齡!零基礎!用320個句型學英文》, 年度「親子共讀」、「自修家教」、「課外讀物」最佳必備教材! 只用320個超級簡單的句型, 一次讓你學好英文!   保証能開口、一定學得會!   學好句型,聽、說、讀、寫樣樣 Learn More
USUAL: RM58.35

NOW: RM 58.35 (-0%)

MEMBER: RM 52.52 (-10%)

By Ummi Nisa
Sebagai ibu bapa, kita tidak boleh lari daripada menghadapi pelbagai cabaran dan dugaan dalam mendidik anak-anak. Apatah lagi apabila anak kita sudah pandai untuk berkata-kata; “Mama, saya tak nak makan!”, “Papa, saya tak nak tidur!” dan banyak lagi keletah si anak yang kadangkala menguji kesabaran ibu bapa. Siri Akhlak Anak Muslim ini diharap dapat membantu ibu bapa membimbing dan menangani cabaran mengasuh anak-anak, melalui penceritaan yang ringkas dan mudah difah Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 25.52 (-20%)

MEMBER: RM 25.52 (-20%)

By Umairah Shafei , Jannatun Nisa Jahasnum
Buku ini mengupas cara memanfaatkan waktu satu minit agar kita beroleh pahala yang melimpah. Bagaimana dalam satu minit kita beroleh pahala yang setara melakukan kebaikan sebanyak dua belas kali jumlah kaum Muslimin. Bagaimana dalam satu minit, kita beroleh pahala yang setara berbuat kebaikan sebanyak 6100 kali, dan dalam satu minit beroleh pahala melakukan seribu kebaikan dan dihapus seribu kesalahan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Khairunnisa' Abdullah
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By 室利·尼薩加達塔·馬哈拉吉
地球上曾經存在的最重要證言,抵達了文字所無法抵達的真實 聖經指引人走上尋找上帝的這條路; 《我是那》則引領人超越一切神的存在、直抵實相。   印度當代最偉大的智者之一 超越時代的經典教導   被許多人視為是當代最重要靈性經典   最早於一九七三年出版的I Am That一書   持續不斷地吸引新世代讀者,   啟發了熱切追尋自我了悟的求道者 Learn More
USUAL: RM100.10

NOW: RM 100.10 (-0%)

MEMBER: RM 90.09 (-10%)

By Khairunnisa Hamzah
Menjadi suri rumah bukanlah perkara mudah dan segalanya perlu dipelajari. Bagaimana mahu mengurus rumah agar selesa dan kemas dalam masa yang singkat? Apakah aktiviti kekeluargaan yang sesuai dilakukan pada hujung minggu? Bagaimana untuk mengajar dan mendidik anak-anak agar berperibadi mulia? Apa yang perlu dilakukan untuk menarik minat ahli keluarga untuk turut membantu melakukan kerja rumah? Segala persoalan ini dan banyak lagi persoalan dijawab dalam buku yang amat bernil Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By 室利·尼薩加達塔·馬哈拉吉
近乎文盲的香菸小販,五年開悟的心法指引   他是20世紀影響歐美靈性發展的巨人   他是最被佛教徒廣泛討論的一個非佛教徒   他是《當下的力量》作者艾克哈特‧托勒──衷心推崇的證悟大師   尼薩加達塔是我最重要的導師,他的智慧引領了我的寫作、演講,   和我所有的人際關係。──偉恩.戴爾博士,知名心靈作家   所有的路 Learn More
USUAL: RM51.50

NOW: RM 41.20 (-20%)

MEMBER: RM 41.20 (-20%)

Mengganggu! Itu sahaja yang dapat kita gambarkan apabila berbicara mengenai kelibat. Hidup kita yang tenang sering terganggu oleh ‘si kelibat’ yang sengaja mahu melihat kita dalam keadaan takut. Kelibat, usah biarkan diri kita diselubungi ketakutan ___ Syafeza Sauli Faten Anur Harith Hakeem Zafirdani Norhanisamila Nurdilla Zaini Izzati Mukhali Norzaymah al-Rashid Web Sutera Baharuddin Sairi Chua Pei Yong Azizon Othman Qa Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

Hospital. Lazimnya, kita menggambarkan hospital sebagai tempat untuk mendapatkan rawatan. Tetapi, dalam naskhah antologi cerpen Hospital ini, para penulisnya menggambarkan hospital daripada sisi lain – sisi gelap, suram yang penuh misteri serta mistik. Melalui olahan yang mendebarkan jantung, para penulis berjaya membawa keseraman sebuah hospital kepada sesiapa sahaja yang membacanya. Hospital, menggabungkan 20 orang penulis dengan penghasilan 20 buah karya cerpen Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

Kali Pertama, membawa pelbagai makna dalam hidup. bukan sekadar kali pertama kita buat jahat pada orang lain atau orang lain buat jahat kepada kita. Kali pertama kita bunuh orang. Kali pertama kita jumpa dengan alien. Kali pertama ditegur dengan hantu dalam kereta. Kali pertama pembongkaran rahsia besar dan macam-macam lagi. Biarlah kali pertama itu menjadi kali pertama yang bermakna dalam hidup anda. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

Antologi Cerpen Layar Pena 2015 merupakan gabungan 20 buah cerpen yang dihasilkan oleh gabungan penulis lama dan penulis baru.Terim kasih kepada penulis -penulis,yang telah memberi kerjasama kepada Layar Pena .20 buah cerpen terbaik yang bertemakan cinta dan kehidupan ini mempunyai pelbagai kish yang berbeza ,pelbagai ini mempunyai pelbagai kisah yang berbeza , pelbagai situasi dan berlainan ,pelbagai encah dan rasa..telah kami pilih untuk menghiburkan anda.Di harap kisah-kis Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

Ayah; orang kata tak kahwin tak boleh jadi ayah. Ingat kalau kahwin tu lesen layak jadi ayah? Ada ayah watak putih. Ada ayah watak hitam. Umpama musang berbulu ayam, harapkan pegar, pegar makan padi. Utamanya kita dengar, ayahlah pemimpin kita sedari kecil. Sebatan ayah yang menjadikan kita manusia pada hari ini. Ada ke ayah yang jadi ibu? Siapa ayah? Selami hati 21 penulis yang menyulam 21 kisah ayah. ——— Muhammad Faizal Ramizah Ramli Muhammad F Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr. Anisah Adbul Ghani
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Fieyta An Nisa'
“Lain kali, jalan tu pakai mata. Apa, dah tak cukup kau pakai empat mata sekarang?” - WAFIQ “Kau ni nak apa lagi dengan aku? Tak puas hati dengan aku?” - HUMAIRA Pertemuan pertama taklah seindah mana. Bertikam lidah itu perkara biasa. Namun, kerana ‘peristiwa’ itu, tiba-tiba Wafiq jatuh cinta. Dan kerana kesungguhan Wafiq, dia dan Humaira disatukan jua. DAMIA HUMAIRA - Gadis yang baru bertatih dalam hijrahnya mencari cinta Tuhan. Semakin dia ingin meraih ka Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Domi Nisa
IRDINA bernikah dengan Rayyan saat kekasih hatinya, Dani memandang sayu kepadanya. Dia akur kalau keputusan yang diperlukan sangat singkat. Bukan mudah sebenarnya kalau Rayyan itu abang Dani. RAYYAN, seorang pelukis dan pemilik galeri lukisan yang mengetahui hubungan Dani dan Irdina, bermati-matian menghalang perhubungan mereka, tanpa menyangka dialah jodoh Irdina. Saat hati gusar dan enggan, Rayyan yang digelar ‘Singa Period’ oleh Irdina bertukar jadi ‘Singa Miang’ Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Muziana Mosni , Khairunnisa Jaafar
Islamkah gelombang fesyen busana Muslimah masa kini? Ibu hamil juga boleh bergaya dan mengikut perkembangan fesyen tetapi... 1. Saya perlu memahami aurat wanita muslimah secara lengkap. 2. Ibu hamil masih boleh bergaya dengan tip dan panduan fesyen berilustrasi. 3. Paling menarik, semua panduan patuh syariah. 4. Saya perlu menyampaikan dakwah ini dalam keluarga, laman sosial, usrah dan mengajak masyarakat kembali mengikut kehendak Allah. Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Nisah Haron
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By STUDIOKUUHIYOSA , UNISA
最全面、親切的和服全書! 和服讓生活成為美好旅行。 讓日式美感提升生活質感, 用日常領略文化, 和服之樂,面面俱到! 首刷書附特製贈品,先搶先贏! 親愛的和服,與我共度甜蜜生活吧! 越深邃的文化,越貼近日常。 讓精緻的和服進入生活, 從此,平凡的每一天都綻放成, 花的姿態。 和服昂貴到只可遠觀不可褻玩? 如何用低預算買到超值和服? Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By 龔熙媞 , 湯妮莎
要把英文學到很好,真的很難!   但要用英文交朋友,真的真的很簡單!!   當你走出台灣,迎向全世界,   你會遇到二種人,   一種是「英語系」國家的朋友,   一種是「非英語系」國家的朋友。   英語系國家的朋友,就算你亂講一通他們也聽得懂,   就像老外講中文,就算講得再差,你也能懂其意思。   而非英語系國家的朋友 Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Iris Ixora , Hanisah Othman , Lynn Dayana , Zakiah Abd.
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Fieta An Nisa
"Eh, wait Adriana... Awak bakal isteri saya!!!"- FARIS "Hah, apa?!"- ADRIANA FARIS AR RAYYAN - Pensyarah muda yang dididik dengan ilmu agama dan tarbiah yang hebat. Dididik sepaya menghargai, melindungi dan meraikan wanita di sekelilingnya. Dia dilamar oleh sahabat abinya, Encik Nazri untuk menjadi suami kepada anak gadisnya sebelum lelaki itu berangkat ke Jepun. ADRIANA QISTINA - Seorang gadis yang ceria dan positif dengan hidupnya sendiri. Daripada gadis yang biasa Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Hanisah Shamsudin , Halimah Mohd Ibrahim
Kehilangan pesawat MH370 dan penembakan jatuh pesawat MH17 adalah seolah-olah suatu kejadian yang sama sebagai suatu peristiwa tunggal yang merangkumi perancangan utama yang dibuat selama beberapa tahun, inter alia untuk mendominasi dan menawan rakyat di Malaysia! Penerbitan kecil di tangan anda ini meminta untuk menukar yang keruh kepada yang jernih. Iktibarkan diri dalam perjalanan yang dipandu dalam linkungan muka surat ini untuk memeriksa bukti- bukti tersembunyi yan Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 31.20 (-20%)

MEMBER: RM 31.20 (-20%)

By Kuzie Ku Abas
OH!MUDAHNYA JAHIT TUDUNG! Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Sofia Abas
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ummi Nisa
Sebagai ibu bapa, kita tidak boleh lari daripada menghadapi pelbagai cabaran dan dugaan dalam mendidik anak-anak. Apatah lagi apabila anak kita sudah pandai untuk berkata-kata; “Mama, saya tak nak makan!”, “Papa, saya tak nak tidur!” dan banyak lagi keletah si anak yang kadangkala menguji kesabaran ibu bapa. Siri Akhlak Anak Muslim ini diharap dapat membantu ibu bapa membimbing dan menangani cabaran mengasuh anak-anak, melalui penceritaan yang ringkas dan mudah difah Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 25.52 (-20%)

MEMBER: RM 25.52 (-20%)

By Ummi Nisa
Sebagai ibu bapa, kita tidak boleh lari daripada menghadapi pelbagai cabaran dan dugaan dalam mendidik anak-anak. Apatah lagi apabila anak kita sudah pandai untuk berkata-kata; “Mama, saya tak nak makan!”, “Papa, saya tak nak tidur!” dan banyak lagi keletah si anak yang kadangkala menguji kesabaran ibu bapa. Siri Akhlak Anak Muslim ini diharap dapat membantu ibu bapa membimbing dan menangani cabaran mengasuh anak-anak, melalui penceritaan yang ringkas dan mudah difah Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 25.52 (-20%)

MEMBER: RM 25.52 (-20%)

By Ummi Nisa
Sebagai ibu bapa, kita tidak boleh lari daripada menghadapi pelbagai cabaran dan dugaan dalam mendidik anak-anak. Apatah lagi apabila anak kita sudah pandai untuk berkata-kata; “Mama, saya tak nak makan!”, “Papa, saya tak nak tidur!” dan banyak lagi keletah si anak yang kadangkala menguji kesabaran ibu bapa. Siri Akhlak Anak Muslim ini diharap dapat membantu ibu bapa membimbing dan menangani cabaran mengasuh anak-anak, melalui penceritaan yang ringkas dan mudah difah Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 25.52 (-20%)

MEMBER: RM 25.52 (-20%)

By Ustazah Maznah Daud & Ustazah Dr. Anisah Ab Ghani
Semuanya Tentang Kecantikan, Perhiasan, Aurat dan Pergaulan! > Panduan yang sangat istimewa buat wanita. > Berbentuk soal-jawab. > Lengkap dengan dalil yang jelas dan mudah difahami. > Ilustrasi yang cantik dan menarik. ✔ Hukum melihat dan menyentuh aurat antara suami isteri ✔ Melihat dan Menyentuh Bukan Mahram ✔ Bertelanjang Ketika Bersendirian ✔ Pergaulan lelaki - wanita, sejauh mana dibolehkan? ✔ Melihat dan Menyentuh Aurat Ketika Darurat ✔ Hukum Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Nisa Abas
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ummi Nisa
Sebagai ibu bapa, kita tidak boleh lari daripada menghadapi pelbagai cabaran dan dugaan dalam mendidik anak-anak. Apatah lagi apabila anak kita sudah pandai untuk berkata-kata; “Mama, saya tak nak makan!”, “Papa, saya tak nak tidur!” dan banyak lagi keletah si anak yang kadangkala menguji kesabaran ibu bapa. Siri Akhlak Anak Muslim ini diharap dapat membantu ibu bapa membimbing dan menangani cabaran mengasuh anak-anak, melalui penceritaan yang ringkas dan mudah difaha Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By Khairunnisa Abdullah
Adalah menjadi tuntutan dan merupakan sunnah Nabi apabila lahir saja zuriat ke dunia, maka akan dinamakan nama-nama yang baik dan indah. Apatah lagi sekiranya nama-nama tersebut mempunyai kemuliaan di sisi Allah SWT. Selain daripada menamakan dengan nama yang baik dan indah kepada anak-anak kita, para ibu dan bakal ibu juga dianjurkan untuk mengamalkan beberapa amalan mulia khususnya untuk si ibu yang sedang hamil. Amalan-amalan yang dianjurkan ini mempunyai khasiat dan manf Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Nisa Abas
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ummi Nisa
Selamat Hari Raya Aidiladha, Amani! Seronoknya Amani menyambut Hari Raya? Aidiladha bersama keluarga.Along, papa dan atuk bergotong-royong membantu menyembelih?lembu untuk ibadah korban bersama penduduk di taman perumahan mereka. Manakala Amani, mama dan nenek di rumah sibuk menyediakan hidangan istimewa. Tujuh bulan kemudian, ada satu berita yang mengejutkan Amani. Amani terpaksa berpisah dengan mama dan papa selama 44 hari. Amani berasa sedih. Dia ser Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

Menangislah... Menangislah tatkala mengenang dosa-dosa silam. Sebutir air mata yang jatuh kerana keinsafan lebih baik daripada sejuta mutiara di lautan. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

39 Item(s)

*

Back to Top