0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Nor Hanis Hashim 'Found 546 Related Products
Filtered By
author
By 威廉·歐康納
  ~「中國四大龍王」、「日本龍神」、「貝奧武夫與巨龍」……   13大令人歎為觀止的巨龍和傳奇英雄!~   遠古的神話與傳說總是塵封在學術研究或是舊書店的冷門書區中,   現在,壯闊的神話世界即將再臨。   你手上的筆,就是具現傳說的魔杖,   試著探索所有的可能性,創造嶄新壯闊的史詩之作!   如果你已經接觸過《幻獸藝術誌》 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By Wannie Nordin
“Nama saya Intan Darissa binti Ahmad Imran.” – Darissa Bagaikan terpaku Hakim mendengar suara itu memperkenalkan dirinya. Cantik macam bidadari kayangan! Memang cantik, secantik Miss Universe! Ya… Miss Universe! Itulah gelaran yang sewajarnya diberi untuk gadis cantik yang telah berjaya membuat hati lelakinya terusik dan terpikat dengan hanya sekali pandang sahaja. Tetapi, ternyata untuk memiliki cinta Miss Universe yang bernama Darissa itu bukannya mudah; penuh deng Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Norra Hassan
Kata Adhara, dia tidak akan menuntut hak sebagai sebagai isteri. "Walaupun I tak minta cinta, I minta you berlaku setia." - ADHARA Pinta Altair, jangan jatuh cinta kepadanya. "Aku tak akan jatuh cinta dengan kau. Aku hanya mahukan Nazira." - ALTAIR Demi menyembunyikan aib dalam perut, Adhara mencari seorang suami. Demi melindungi Nazira yang dicintai, Altair rela mempertaruhkan diri walaupun nanti si kekasih bakal membenci. Atas persetujuan bersama, akad dimaterai. Mereka Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Izam Nor
Mek Siah Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Normaliza Mahadi
Mak, mak… Orang kata mak ini multitasking orangnya. Sambil memasak pun, dia masih sempat membasuh pinggan mangkuk yang penuh di sinki, masih sempat mengemop lantai, masih sempat masukkan baju dalam mesin basuh. Mak masih sempat jerit pada anak suruh mandi! Tapi dalam dipuji multitasking dan superwomen pun, mak-mak letih sebenarnya bila kudrat dicurah sini sana. Lelaki-lelaki, inilah masa untuk tunjukkan ‘kesadoan’. Bantu isteri dengan kerja-kerja rumah yang tak pernah Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By 卡娅·努尔英恩
我们为什么会有不同的人格? 学习和记忆的方式有何不同? 男人和女人的方向感为何不同? 喜怒哀乐与大脑有什么关系? 听莫扎特的音乐就能变聪明吗? 你的大脑让你成为你自己。是大脑让你得以与其他人沟通,从简单的寒暄交流,到理解别人说的是“反话”或“话里有话”,都靠它。大脑也赋予你不同的感受和个性。大脑会记得童年发生的事,会学习,会 Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

By 克莉絲汀·諾瑟普
令人討厭的「能量吸血鬼」,為什麼偏偏盯上你? 守護你的社交能量! 你的善良,不該被錯的人利用!   關係是一種能量的交換,你的能量輸出及輸入,失衡了嗎?   你未療癒的內在傷口,會吸引「能量吸血鬼」前來依附   「能量吸血鬼」靠著你的能量壯大,卻將你的人生撕個粉碎   最後,讓你在身體健康、心理、財務上,蒙受極大損失   所 Learn More
USUAL: RM50.80

NOW: RM 40.64 (-20%)

MEMBER: RM 40.64 (-20%)

By Nora Roberts
The gripping sequel to New York Times number one bestseller Year One - an epic story of love, war, family and magic. Thirteen years ago, a catastrophic pandemic known as The Doom killed billions. For those left behind, it is a chance to build a new world. But The Doom was no ordinary virus. In some survivors, it awoke strange powers - to heal, to harm, even to predict the future. Fallon Swift has no memories of the old world - but she is destined to shape this new one. Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Normi Nas
BACKPACK INDIA: PUNJAB KE KASHMIR Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By 愛蓮娜·霍奇曼·波特
  全世界公認的「快樂聖經」、「樂觀守則」,全美上市一個月創造百萬銷量,為千百萬讀者指引人生方向的幸福讀本!   影響力無遠弗屆,連心理學都因為這本書生出新詞彙「波麗安娜效應」!   ▍不幸的事有千千百百種,但只要有波麗安娜的開心妙方,每天都可以快快樂樂的過!▍   十一歲的波麗安娜在失去父母之後,被送去和素未謀面的波麗 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By Nadiyah Hashim
Dia makin merapatiku, seperti yang aku jangka dia mengangkat sesuatu untuk menikamku, terus aku tarik pisau yang ada dan menikamnya terlebih dahulu. Kain hitam tersingkap. “Mama!” jeritku. Bas brek mengejut, semua orang dalam bas turut menjerit dan aku terjaga. Pemandu memberhentikan bas di tepi jalan. Lampu bas dibuka. “Siapa yang menjerit tadi?” tanyanya. “Kalau berlaku kemalangan tadi, selalu yang disalahkan pemandu. Pemandu cuailah, pemandu bawa lajulah. Tapi ka Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim
Buku ini menjelaskan hukum hakam ilmu Tajwid melalui bait-bait syair indah yang disusun oleh Syeikh Sulaiman al-Jamzuri. Syair yang mengandungi 61 bait ini mengumpulkan hukum hakam ilmu Tajwid bermula dengan hukum Nun Mati dan Tanwin, hukum Nun dan Mim yang Bersabdu, hukum Mim Sakinah, hukum Lam Ta’rif dan Lam Fi’il, hukum Idgham Mislain, Mutaqaribain dan Mutajanisain serta pembahagian Mad. Ustaz Mohd Hazri Hashim al-Bindany mensyarahkan syair ini dengan ringkas, mudah, b Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Hashim Musa , Rohaidah Kamaruddin , Shamshull Kamar Ahmad
Buku ini adalah kesinambungan buku Hang Tuah: Catatan Okinawa bagi membuktikan kewujudan watak Hang Tuah dalam sejarah Melayu Nusantara. Bagi membuktikan lagi kewujudan watak laksamana Melaka ini, penulis telah ke Vijayanagara, India seperti yang tercatat dalam buku Hikayat Hang Tuah. Hikayat Hang Tuah mencatatkan bahawa Laksamana telah ke Vijayanagara untuk berkhidmat di bawah Maharaja India di jajahan Vijayanagara. Semoga dengan penulisan ini menambah kukuhnya dapatan adiwi Learn More
USUAL: RM54.00

NOW: RM 54.00 (-0%)

MEMBER: RM 48.60 (-10%)

By Noriss Nur
Kenapa harus memiliki buku ini: Pola bercetak secara percuma Lengkap langkah demi langkah bergambar Senang untuk difahami Penulis yang berpengalaman dalam bidang jahitan Kesemua langkah lengkap diajar bermula dari membuat pola, memotong kain dan sehingga menjahit kain. Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 40.50 (-10%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

这是一本十分珍贵的食谱: 10位日本一流大师经典之作,传承职人味道! 轻软湿润的蛋糕,包裹着浓郁柔滑的馅料,蛋糕卷的口味变化多端,而且制作简便,不分男女老少,任谁都能恣意品尝,只要随手一切,你一块我一块地与人一同享用。 若想做出让人彷佛坠入爱河般的美味蛋糕卷,请务必翻阅这本珍贵的食谱! 书中收录了10位日本一流大师经千锤百炼的绝 Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Jeff Katzman , Dan O'Connor
USUAL: RM79.95

NOW: RM 79.95 (-0%)

MEMBER: RM 71.96 (-10%)

By Mihaela Noroc

Photographs and stories of 500 women from around the world, based on the author's hugely popular website.

Since 2013 Mihaela Noroc has travelled the world with her backpack and camera taking photos of everyday women to showcase the diversity and beauty all around us. The Atlas of Beauty is a collection of her photographs that celebrates women from fifty countries across the globe and shows that beauty is everywhere, regardless of money, race or social s Learn More

USUAL: RM63.95

NOW: RM 63.95 (-0%)

MEMBER: RM 57.56 (-10%)

By 金川顯教
總著作累計暢銷100萬本 世界頂尖7年級會計師, 顛覆傳統PDCA的「CAPD法則」, 14天行動計畫,徹底改變工作效率!   你是認真工作,還是奴性太重?請檢視你是否有以下的「社畜思維」:   ➡「命都賣給公司了……」   ➡「光整理代辦清單,一整天都沒了……」   ➡「因為工作做不完,所以最近睡眠不足……zZZ」   ➡「我也想看書充實自己,但 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Dr. Nur Hanisah
"Best ke belajar medik kat India? Dengar cerita, banyak mayat kat sana." "Wah!Belajar kat India? Jumpa Shah Rukh Khan?" "Oh, belajar kat India! Reti la ni cakap bahasa Hindi?" Pelbagai soalan menghujani aku apabila aku memberitahu aku seorang pelajar perubatan di sebuah universiti di India. Tidak semua orang fasih berbahasa Hindi di India. Setiap daerah ada dialek mereka yang tersendiri. Tu belum cerita pasal gaya angguk kepala pun dah macam geleng kepala. Bayangkan kala Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Saidee Nor Azam
Hazwadi seorang pelukis psikik yang sering membantu pihak polis sering terlihat bayangan ngeri pembunuhan yang dilakukan si Topeng Berdarah. Setiap kali dia beradu pastinya bayangan pembunuhan terlayar di mindanya. Kematian demi kematian seolah benar-benar terjadi di hadapan matanya. Anehnya Hazwadi bukannya seorang yang pandai berlawan, membunuh makhluk bernyawa jauh sekali. Apakah kaitan Hazwadi dengan Topeng Berdarah? Siapakah Topeng Berdarah itu sebenarnya? “Aku akan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Nor Fadilah
Gelaran isteri solehah pasti menjadi dambaan setiap Muslimah. Untuk menjadi isteri solehah, seorang isteri mesti mempunyai komitmen dalam melaksanakan segala kewajipan sebagai isteri iaitu melayani suami dengan penuh ketulusan, cinta dan kasih sayang. Di dalam buku ini, penulis telah menjalankan kajian dengan meneroka fenomena yang berlaku sekarang ini, iaitu ramai isteri yang mengabaikan tugas dan tanggungjawab terhadap suami dengan membandingkan kepada sikap dan teladan ya Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Nor Aniza Mad Azeri
Buku 200 Tip Mudah dan Rajin Solat Gaya Rasulullah memberi informasi kepada kita tentang ganjaran solat, mudahnya solat dan rajin solat mengikut gaya Rasulullah. Solat adalah perintah Allah s.w.t. yang wajib dilaksanakan oleh orang Islam. Solat terbahagi kepada dua, iaitu solat fardu dan solat-solat sunat. Solat fardu adalah rukun Islam yang kedua. Ibadah solat ini sukar dilakukan dalam kehidupan seharian kita kerana ia ibadah yang berat. Buku ini menghuraikan 200 tip Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Nur Kamilia Naaimah Nordin
Buku 200 Tip Keluarga Bahagia Gaya Rasulullah memberi informasi kepada kita tentang bagaimana ingin menjadi bakal pasangan, suami isteri, ibu bapa, anak serta keluarga mengikut panduan Islam dan acuan gaya Rasulullah s.a.w. Buku ini memberi menyediakan 200 tip yang praktikal dalam menuju ke arah pembentukan keluarga bahagia gaya Rasulullah s.a.w. Buku ini juga menyediakan 40 hadith sahih dan hasan yang sesuai dijadikan amalan serta panduan dalam membina keluarga yang de Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sebut saja coklat, pasti ramai yang terliur. Ia kegemaran semua daripada kanak-kanak kepada orang dewasa dan orang-orang tua. Malah ia adalah cenderahati yang pasti membuat penerimanya tersenyum lebar. Jadi, bolehkah anda buat coklat sendiri? Jawabnya, ya! Pelajari aneka cara untuk menyediakan snek coklat lazat yang mudah dan menarik. Resipi yang ada memang sesuai bukan saja untuk sarapan, minum petang atau di majlis ulangtahun. Yang paling mustahak, anda perlu ikuti Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Riangkan hati orang tersayang dengan pelbagai resipi di dalam buku ini! Ia adalah cabaran untuk menghasilkan resipi kek kukus dari negara Barat. Bahan-bahan asas boleh dibeli di pasaraya atau kedai barangan bakeri. Antara bahan yang sering digunakan ialah keju, kopi, coklat untuk Kek Kopi Kit Kat, Kek Keju Browni atau Kek Cawan Mentega Keju. Nikmati rasa mewah Kek Susu Mexico atau Kek Pelangi (cuma guna putih telur). Pesonakan citarasa anda dengan keharuman lavender den Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Ingin menikmati manisan yang enak tetapi tidak memiliki ketuhar? Jangan risau! Buku masakan ini menyajikan 25 manisan lazat yang pasti akan membuat anda teruja. Anda akan mendapat pengalaman kaedah menyediakan manisan di atas dapur, kesemuanya dijelaskan bersama foto langkah-demi-langkah. Cubalah Halwa Badam atau Halwa Suji yang amat mudah. Kagumkan keluarga dan rakan taulan ketika makan malam dengan Tiramisu Buah-buahan atau Biskut Lasagne. Gemarkan Oreo? Anda boleh Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sudah ketandusan idea untuk memasak Mi, Kuetiau atau Mihun? Tidak lagi dengan pilihan 25 resipi di dalam buku ini. Dengan bahan-bahan yang mudah didapati dan kaedah memasak yang dilengkapi foto langkah-demi-langkah ini pasti menggembirakan sesiapa saja untuk mencubanya. Mi, Kuetiau atau Mihun memang pilihan di sebarang majlis. Ada di antara kita juga ingin sediakan sesuatu yang ringkas untuk keluarga terutama pada hujung minggu. Lazimnya hidangan nasi bersama pelbaga Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sejuk, nyaman dan sesuai membasahkan tekak selepas makanan utama. Ada orang memanggil pencuci mulut atau dessert sebagai puding, jeli atau agar-agar. Apakah pula perbezaannya? Agar-agar selalunya amat mudah. Bahan-bahan utama adalah serbuk agar-agar, air, gula dan pewarna atau perisa. Sementara jeli pula menggunakan serbuk gelatin, air, gula dan pewarna atau perisa. Ada juga jeli yang menggunakan serbuk jeli konnyaku. Terdapat jeli yang tidak perlu dimasak, cukup sekad Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Bau makanan yang baru dipanggang menggamit selera sesiapa saja. Campuran rempah-ratus bersama dedaun herba, aneka sos dan pelbagai ramuan lagi menjadikan sajian panggang sungguh istimewa. Memang tidak sukar menyediakan makanan berpanggang. Yang mustahak ia mesti diperap supaya bumbunya akan meresap ke dalam bahan utama seperti ayam, ikan, daging, makanan laut dan seumpamanya. Apabila memanggang, boleh pilih cara yang digemari. Misalnya, memanggang di atas bara api s Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Teringin menyediakan Ayam Belanda Panggang atau Paha Kambing Panggang dengan Sos Epal untuk sajian hari sabtu malam? Kini anda boleh! Senangkah membuatnya? Tentulah tidak dengan foto langkah demi langkah sebagai panduan. Kaedah membuatnya diringkaskan dan dijelaskan dengan terperinci bagi menghindarkan sesiapa yang membuatnya ‘sesat’ (tidak faham). Anda juga boleh sediakan juadah ringan seperti Sup Cendawan atau Salad Caesar. Kalau suka ubi kentang, anda boleh temu Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Kuih-muih sentiasa menjadi pilihan terutama waktu sarapan dan minum petang. Di merata tempat ada orang menjual kuih tetapi ada kalanya tidak menepati citarasa. Jadi, apa kata cuba 25 resipi di dalam buku ini dan anda boleh ubahsuai mengikut kesukaan, seperti mengurangkan gula atau garam, menambah kelapa atau membuat dalam jumlah yang banyak (namun tak mahal) untuk majlis meraikan sesuatu. Membuat Pulut Serawa Durian, Kuih Lopes atau Dodol Kentang memang mudah apabila Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By 宮澤正憲
  你是不是也有「有能力改善,卻沒能力創造新事物」的困擾呢?   如果是的話,那就要恭喜你了。因為本書作者將傳授給你一種思考方式的架構「領結式思考(輸入、概念制定、產出)」,一種有系統的學習「能夠創造出新事物的思考法」,只要學會這種架構就能夠創造出「新的事物」,就算當你遇到「沒有正確答案的問題」,只要能靈活運用這種基本 Learn More
USUAL: RM46.20

NOW: RM 46.20 (-0%)

MEMBER: RM 41.58 (-10%)

By Zulfati Hanis
Benarlah orang kata, rindu pada yang telah tiada amat menyakitkan. Lapan tahun menduda, Nasrul masih berpegang erat pada sumpah setia. Lebih terkilan bila insan yang dinikahi menghadap ILAHI selepas beberapa bulan hidup bersama. Dunia terasa gelap-gelita. Hidup seperti tiada rasa.Datanglah berapa ramai pun calon isteri, tetap tiada seorang pun yang lekat di hati. Bagi Nasrul, Zabrina telah membawa seluruh cintanya ke alam abadi. Sebagai pelukis jalanan, segala apa yang dirasa Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Norshiemah Md Yasan
Mamat jual burger kena jadi CEO? Biar betul! Hidup Hadif berubah 180 darjah apabila menerima wasiat daripada Tan Sri Hamdan. Masalahnya, tidak sampai sehari dia kenal lelaki itu. Oleh kerana mahu menyelamatkan pekerja Mentari Jingga, dia terima juga wasiat itu. Masalahnya, dia perlu berkahwin dengan Diana, anak Tan Sri Hamdan. Namun jika salah seorang berkahwin dengan orang lain, wasiat kedua akan dibacakan. “Hei! Aku pun tak hingin la nak kahwin dengan kau!” – Diana. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Emylia Mohd Nor
"Coretan penuh nostalgia buat perindu dekad-dekad ikonik yang telah hilang ditelan zaman. sebagai bonus, terbongkar jua akhirnya himpunan rahsia kehidupan asrama perempuan yang selama ini tersorok di sebalik pagar. Apa lagi? Marilah sekodeng!" -SHAH IBRAHIM- Penulis buku Budak Meja Belakang "Salah satu daripada prinsip yang saya percaya adalah, setiap kita mempunyai kebolehan dan kemampuan mencapai impian jika kita mahukannya. Di mana pun kita bermula, dan dari mana kita Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Bonda Nor
Kalau kita gambarkan pelangi sebagai kebahagiaan, maka kita kena faham satu perkara. Kebahagiaan memerlukan waktu suka dan duka. Kebahagiaan tidak boleh hadir dengan waktu yang kita anggap senang dan gembira saja. Ia juga memerlukan waktu susah, waktu duka, waktu marah dan waktu mengalirkan air mata. Benar. Kedua-dua elemen yang sangat kontra antara satu sama lain sebenarnya saling memerlukan. Rintik air dan cahaya matahari membentuk pelangi. Suka dan duka, itulah juga yang s Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By 塔妮莎·秋恩朋 , 婫拉媞妲·侖樂昂葛雅
全年齡!零基礎! 無論你幾歲,通通說得出口!   超萬用!超百搭!   只要你會A-Z,就可以開口說英文!   《全年齡!零基礎!用156組會話學英文》,   「國外出差」、「出國進修」、「打工度假」必學的口說攻略!   只要156組超級好學的會話,   萬種話題舉一反三隨你說!   沒有英文程度限制,一定學得會的英語會話!   只要156組生 Learn More
USUAL: RM58.35

NOW: RM 58.35 (-0%)

MEMBER: RM 52.52 (-10%)

By Siti Nordiana
Dunia yang sekadar persinggahan, namun kita sering terlupa kepada yang namanya pinjaman, lalu kita lemas dalam ujian, hanyut dalam kecewa yang berpanjangan. Sedar dan bangkit dalam kealpaan, itu yang seharusnya kita lakukan, kerana akan lemahlah jiwa jika kita berlagak lemah, akan kuat semula jika kita berlagak lemah, akan kuat semula jika kita berlagak gagah, biarpun tidak mudah dalam mengorak langkah, namun hati yang berat ini harus dipaksa-paksa. Wahai hati yang hebat diu Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By 诺曼·怀特
本书本书是每一对相爱的人都能从中受益的心理励志读本。 享誉全美的婚姻咨询师、心灵导师、演说家及畅销书作家诺曼?怀特揭示了为什么爱意正浓的夫妻会难以融合甚至终形同陌路。尽管彼此的相似使他们走到一起,但所有的新郎和新娘就像是来自“不同国度”的人,生长在不同的文化中,对相同的话的着不同的理解,也的着不同的沟通方式。达到完美融合 Learn More
USUAL: RM39.80

NOW: RM 39.80 (-0%)

MEMBER: RM 35.82 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Ayam goreng sememangnya kegemaran ramai. Sudah bosan dengan resipi ayam goreng yang biasa? Cubalah 25 resipi ayam goreng yang pasti memikat selera, apatah lagi ia menjadi kegemaran di tempat berbeza di seluruh dunia. Buku ini membawa anda meneroka bukan sahaja resipi ayam goreng di Indonesia, Australia dan Eropah tetapi juga resipi yang berusia 300 tahun dari Amerika Syarikat! Nampaknya ayam goreng disukai ramai sejak dahulu kala. Untuk mendapatkan ayam goreng yang sed Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Selain ikan, ayam merupakan pilihan utama lauk-pauk terutama waktu makan tengah hari atau malam. Ia juga dimasukkan sebagai bumbu nasi atau mihun goreng. Pelbagai masakan ayam seperti Ayam Mustika, Ayam Kalio atau Ayam Kofta pasti menggamit selera mereka yang inginkan kelainan. Kebanyakan resipi ayam amat mudah disediakan. Kaedah memasak juga tidak rumit. Contohnya, ayam digoreng, dimasak berkuah atau berempah, dikukus atau dijadikan sup. Pendek kata, ayam sesuai untuk se Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Menggoreng adalah di antara teknik memasak yang boleh dikatakan paling mudah. Kesemua 25 resipi di dalam buku ini mampu memenuhi citarasa semua. Selain savuri seperti Rol Sardin, Kebab Kambing dan lain-lain, ada Aiskrim Goreng dan Oreo Goreng. Sungguh unik, bukan? Kebanyakan masakan untuk digoreng boleh disediakan terlebih dahulu. Ia boleh disimpan di dalam peti pembeku, dikeluarkan dan dicelup di dalam bater sebelum digoreng. Ada juga yang boleh digoreng sekejap (separuh Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sebagai orang Asia, nasi merupakan makanan ruji. Nasi amat popular sehingga ada yang menyajikannya untuk sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Malah ada orang tidak kenyang kalau tidak makan nasi. Begitulah besarnya pengaruh nasi. Pelbagai resipi nasi ada di dalam buku ini. Bagi peminat makanan Indonesia penyet, apa kata kita sediakan untuk keluarga (dengan harga yang berpatutan). Bukan itu saja, ada Nasi Luwet, Nasi Uduk dan Nasi Ambeng yang sudah sekian lama diper Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Norhafsah Hamid
Letters to God is about a journey of a young girl named Sarah in trying to find her footing in a challenging world. An introvert by nature, Sarah struggles to balance her work, life and her spiritual longing while trying to adapt to her new surroundings. She found friendship along the way and also experienced hostility and heartache. Not knowing who to turn to, she decided to rant and rave to her Creator. This is a story of how a young girl, who made a decision to write lette Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nora Roberts

A vengeful goddess hunts for three jewels: fallen stars that will give her endless power. To save the world, six friends have joined forces to stop her. Now, on the wild and beautiful coast of County Clare, their battle reaches its dramatic climax.

Doyle Mac Cleirich - soldier and reluctant immortal - has always vowed never to return home. But when his search for the final star leads him to Ireland, it becomes clear that fate has other plans.

Solitary b Learn More

USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

The Breakfast Club meets One Day in Floored, a unique collaborative novel by seven bestselling and award-winning YA authors: Sara Barnard, Holly Bourne, Tanya Byrne, Non Pratt, Melinda Salisbury, Lisa Williamson and Eleanor Wood.

When they got in the lift that morning, they were strangers. Sasha, who is at the UK's biggest TV centre desperately trying to deliver a parcel; Hugo, who knows he's by far the richest - and best-looking - guy in the l Learn More

USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By 橋本和惠
  不景氣時代,創造銷售奇蹟的基礎銷售力訓練法則!   賣光光的思維力:沒有賣不動的商品,只有不會賣的畫地自限   掌握顧客潛在需求的觀察力:一眼就能看出的煩惱與購買需求   接近顧客的黏著力:讓客人放下戒心不會跑掉的接近法   提升商品魅力的說明力:只用30個字,從客人的立場解釋商品   推進成交的交涉力:突破理性與感性的障 Learn More
USUAL: RM50.80

NOW: RM 50.80 (-0%)

MEMBER: RM 45.72 (-10%)

By 安卓雅·雷諾
  你不必孤單走過深谷,也不必獨自面對巨大傷痛。   你不需要一個人勇敢、一個人相信、一個人盼望。   你將被滿滿的愛包圍,這愛如清水,滋潤你乾渴的心靈。   你的委屈,是你還沒讓光照進你的心。   那些日常的美好片刻,就能把心裡的黑暗一整個照亮。   與神同行能夠得到的勇氣、力量與希望!   孩童在地鐵上剝橘子。眼神和藹、 Learn More
USUAL: RM43.10

NOW: RM 43.10 (-0%)

MEMBER: RM 38.79 (-10%)

By Mardiana Nordin
Buku Pengajian Malaysia Edisi Keenam ini disediakan sebagai rujukan lengkap para pelajar Institut Pengajian Tinggi Awam dan Swasta yang mengambil kursus Pengajian Malaysia di peringkat Sijil, Diploma dan Sarjana Muda di institusi pendidikan masing-masing. Buku ini mengandungi enam bab keseluruhannya yang mencakupi kesemua tema utama seperti yang digariskan oleh Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia dalam sukatan Mata Pelajaran Pengajian Umum (MPU). Keseluruhannya, kandung Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Nora Ephron

'I have bought more copies of this book to give to people, in a frenzy of enthusiasm, than any other . . . Heartburn is the perfect, bittersweet, sobbingly funny, all-too-true confessional novel' Nigella Lawson

Seven months into her pregnancy, Rachel discovers that her husband is in love with another woman. The fact that this woman has a 'neck as long as an arm and a nose as long as a thumb' is no consolation. Food sometimes is, though, since Rachel is a cook Learn More

USUAL: RM54.90

NOW: RM 54.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.41 (-10%)

By Dr. Nurhanisah , Dr. Siti Fairu
Akhlak merupakan cerminan daripada pancaran keimanan yang telah meresapi dan menepati dalam hati seseorang. Oleh sebab itu, akhlak yang lahir daripada seseorang merupakan tindak balas automatik daripada minda bawah sedarnya tanpa boleh dibuat-buat. Jika baik imannya, maka baik akhlaknya. Begitulah sebaliknya. Learn More
USUAL: RM75.00

NOW: RM 75.00 (-0%)

MEMBER: RM 67.50 (-10%)

By Siti Noraidah
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Nor Hayati , Norsa'adah
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Bonda Nor
Antologi UP TO YOU adalah himpunan tulisan 20 orang penulis lama dan baharu. Ia ditulis dalam bentuk cerpen dengan mengadaptasi kisah-kisah benar yang berlaku di kalangan kanak-kanak dan remaja. Fokus penulisannya bermula pada sisi kesilapan dan pemberontakan. Kemudian fokusnya beralih pada natijah dan ibrah. Sangat banyak yang boleh kita jadikan pengajaran! Istimewa untuk orang dewasa, membacanya bagai mengembalikan nostalgia zaman kanak-kanak dan remaja sendiri. Benar. Ki Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Berani Menjadi Aku menyajikan 20 kisah yang diadaptasi daripada kisah-kisah benar dalam masyarakat. Ia berkisar tentang cerita santai zaman kanak-kanak dan remaja yang setiap pembaca juga mungkin pernah melaluinya. Ia kisah kita! Kisah zaman ‘tak cukup akal’ yang mempamerkan pemikiran yang dangkal. Kisah yang menjadi bukti bahawa satu ketika dahulu kita juga pernah menjadi keliru dan mungkin tersilap memilih sesuatu. Namun, ia kemudiannya menjadi kisah menarik yang telah Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Noriyuki Konishi
Keita Amano ialah budak lelaki yang sangat biasa dari segala segi. Inaho Misora pula budak perempuan yang agak pelik, meminati SF (science fiction) dan percaya kewujudan makhluk asing. Dua budak tahun 5 sekolah rendah ni kembali lagi dengan kisah komedi pelik bersama pelbagai Yo-kai luar biasa! Dalam volum 11 ni, Yo-kai dari USA semakin ramai datang ke Jepun!!! Pembukaan bagi siri yang baru ♪ Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ain Maisarah , Izanor Sharif
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Nori Ryoko
#ShittyPoetry is a poetry book that revolves around love, heartbreaks and slice of life. It is filled with cringe-worthy poems that might also make you giggle as you reminisce moments with the love of your life; it is also filled with desolated poems where your heartbreaks and uncertainties flashes before your eyes; and it touches on parts of life where the poems are not love-bound or painful, but it's there for a light touch between the weight of the lines. But hey, if y Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Normi Nas
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Normi Nas
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

1-546 of 546

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top