0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Norliza Abu Bakar 'Found 208 Related Products
Filtered By
author
By 吉野源三郎
  宮崎駿為它復出,親自改編電影   撫慰騷動不安的靈魂,找到人生方向的最佳著作   無論世界變得如何混亂與殘酷,   我們還是可以決定要用什麼樣的姿態好好活著。   有痛苦、有逆境,正是人生往前邁進的證明。   一切的思考、所有的煩惱,都是有價值的!   看了這本書,你將從中得到無比的激勵。   ★日本「百年最愛書籍」    Learn More
USUAL: RM44.65

NOW: RM 44.65 (-0%)

MEMBER: RM 40.19 (-10%)

By Fadzil Abu Samah
Bahria Kami berhenti di atas sebuah bukit yang tinggi. Aku turun dari kenderaan, melihat kawasan sekeliling. Semuanya lereng bukit pasir yang curam. Berdiri di atas puncak bukit pasir itu dan meihat ke bawah seolah-olah seperti berada di atas bumbung bangunan 5 tingkat. Pemandu kami menegeluarkan papan luncur dari bonet dari bonet kenderaannya. Aku lihst dia menyapu lilin di balik papan luncur itu. Kemudian dia duduk di atasnya dan terus meluncur ke bawah. Kami suka meliha Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr Mohd Daud Bakar
Buku ini cukup sesuai bagi mereka yang perlu melaksanakan banyak perkara, namun tidak cukup masa bagi melaksanakannya. Buku ini juga memang ideal bagi mereka yang mengalami defisit masa saban hari. Pengarang buku ni berulang kali ditanya bagamana beliau menguruskan masanya , dan beliau menjawab mudah "Saya tak begitu mengurus masa saya ; saya sebaliknya menjana lebih banyak masa. " Jika anda yakin masa secara teknikal mampu dikembangkan bagi menyediakan ruang tambahan bagi p Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 45.00 (-10%)

By 木几
  ★第三屆尖端原創小說大賞 浮文字特別獎得獎作品!   「想成為Youtuber,就先和我成為情侶吧!」   「那是另一本得獎作品啦。」   「想跟我成為情侶,就加入推理研究社吧!」   「才沒有,妳只是想盡情使喚我而已啊──」   被迫與美少女們進行燒腦推理對決……這麼重口味真的沒問題嗎?   ★超人氣繪師「PieroRabu」傾力繪製!      Learn More
USUAL: RM33.90

NOW: RM 33.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.51 (-10%)

By Raihan Abu Bakar
Kalau kau masuk U, Kau jangan ikut perangai budak-budak dalam buku ini, Mati la nak, Sampai ke tua pun tak konvo. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Abu Talhah Iqamuddin
Sejak akhir-akhir ini, telah menampakkan kecenderungan masyarakat kita kepada kisah-kisah misteri dan aneh begitu ketara sekali. Walaupun timbul berbagai tanggapan dan anggapan, tetapi di dalam ajaran Islam tidak menafikan wujudnya peristiwa itu. Ini disebut di dalam firman Allah yang bermaksud, \\\'Iaitu mereka yang beriman kepada perkara ghaib\\\'. Maksud PERKARA GHAIB ialah perkara yang tidak boleh dicapai oleh pancaindera dengan beriktikad bahawa ia sesuatu yang maujud. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mohd Fadzilah Kamsah & Syaidatun Nazirah binti Abu Zaharin
Buku ini mengupas persoalan cinta menurut perspektif Islam dan psikologi. Ia turut membincangkan nilai-nilai yang berkait rapat dengan cinta seperti rasa tanggungjawab, kasih sayang, keprihatinan, kemesraan, kerinduan, persaudaraan dan juga kebencian yang dikupas mengikut perspektif Islam. Terdapat pelbagai definisi, jenis dan kefahaman yang berkaitan dengan cinta. Persoalan cinta membabitkan semua golongan bermula dari dalam kandungan sehinggalah menjelang hari kematian. Ole Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr Mohd Daud Bakar
Mereka yang berusaha lebih mudah bernasib baik berbanding mereka yang malas berusaha. Orang yang malas berusaha tapi berangan-angan berjaya ibarat sang burung yang ingin terbang ke seluruh pelusuk dunia tapi tak pernah belajar cara terbang. Siapakah diri anda sebenarnya? Lihatlah diari anda. Diari anda adalah diri anda. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Tahukah kita bahawa sebelum kemunculan Dajjal, akan datang kira-kira 30 dajjal? Mereka inilah dajjal sebelum Dajjal Hakiki. Sama ada kita sedar ataupun tidak, para dajjal telah wujud di dunia ini sejak zaman dahulu sehingga kini. Apabila semua dajjal itu telah muncul, maka muncullah Dajjal Hakiki yang kelak akan diperangi oleh Imam Mahdi bersama kumpulan Panji-panji Hitam Islam yang sejati. Kemuncak peperangan ialah apabila Nabi Isa AS turun di Masjid Menara Putih di Damsyi Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By
Tafsir Mini Surah al-A’la merupakan antara surah yang menjadi amalan bacaan Rasulullah saw dalam solat dua hari raya dan solat Jumaat. Surah ini mengandungi intipati dan mesej yang sangat penting untuk diambil perhatian oleh orang yang beriman dan seluruh umat manusia. Antara mesej yang disampaikan dalam surah ini ialah kita boleh melihat pada permulaan surah ini, Allah swt memberitahu kepada kita bukti-bukti kekuasaan-Nya yang tidak dapat ditandingi oleh sesiapa pun. Kekua Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Haji Abu Mazaya Al-Hafiz
Persediaan yang lengkap adalah amat penting bagi semua bakal Haji dan Umrah sebelum menyahut panggilan Baitullah. Bukan sahaja dari segi fizikal, kesihatan dan kewangan, malah persediaan dari segi psikologi dan ilmu amat dituntut. Khas buat bakal tetamu Allah, risalah ini memuatkan Panduan Haji, Umrah dan Ziarah yang merangkumi amalan rukun, wajib dan sunat yang dipersembahkan secara ringkas dan praktikal. Disertakan dengan doa-doa serta amalan-amalan yang boleh diamalkan bag Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Syeikh Abu Muhammad
Buku ini memaparkan secara berkaitan dengan tuntutan dan kelebihan menyintai Rasullah SAW, tuntutan menyatakan bukit kecintaan kepada beliau SAW melalui selawat, kelebihan berselawat dan keburukan orang yang tidak berselawat, serta kisah pengalaman ameh orang yang mengamalkan selawat. Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
Menerangkan dengan lebih mendalam tentang surah al- Syams sehingga anak-anak boleh memahami dan mentadabbur setiap ayat. Membantu ibu bapa dan para pendidik memupuk rasa gembira dalam diri anak-anak sewaktu dan mentadabbur kitab suci al-Quran Disertai ilustrasi serta aktiviti menarik bagi membantu mengekalkan minat dan memeudahkan pemahaman setiap ayat suci Al-Quran. Sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik untuk menggalakkan kominikasi berkesan dengan anak-anak melalui Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Noraine Abu
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Ustaz Mohd Hasnil Abu Bakar
USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By 水野學
中川政七商店、熊本熊、茅乃舍、東京中城…… 這些超熱門品牌都由他操刀, 為什麼只要跟知名設計師暨創意總監水野學合作, 商品就會持續大賣?   你還在相信「只要做出好商品,就一定會大賣」嗎?   現在這個時代,又好又便宜的商品多得跟山一樣,想在眾多競品中脫穎而出,得到消費者的青睞,「做得好」是基本條件,而搞錯方向的差異化,只會 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Haji Jafri Abu Bakar Mahmoodi
Buku ini menghimpunkan beberapa sunnah Nabi Muhammad SAW sehari-hari yang mesti kita contohi. Bermula dari bangun tidur, membersihkan dan menghias diri, cara berpakaian, cara duduk, cara makan sehinggakan cara bergaul dengan sahabat dan juga isteri. Disertakan gambar dan didatangkan hadis yang menjelaskan sunnah Baginda SAW. Semoga ia mampu menarik pembaca untuk mengamalkan sunnah Rasulullah SAW dalam setiap aspek kehidupan seharian sebagai bukti cinta dan iman kepada Rasulul Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Rezduan Bakar
KURANGKAN CUKAI SECARA SAH Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
• Buku ini memberikan penerangan yang mendalam tentang surah al- Fil dengan gaya bahasa yang mudah, sesuai untuk anak-anak. • Disertai ilustrasi serta aktiviti menarik bagi membantu mengekalkan minat dam memudahkan pemahaman anak anak tentang setiap ayat suci al-Quran. • Amat sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik untuk menggalakkan komunikasi berkesan dengan anak-anak seperti melalui penceritaan, soalan uji minda dan sebagainya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
• Buku ini memberikan penerangan yang mendalam tentang surah al- ‘Ashr dengan gaya bahasa yang mudah, sesuai untuk anak-anak. • Disertai ilustrasi serta aktiviti menarik bagi membantu mengekalkan minat dam memudahkan pemahaman anak anak tentang setiap ayat suci al-Quran. • Amat sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik untuk menggalakkan komunikasi berkesan dengan anak-anak seperti melalui penceritaan, soalan uji minda dan sebagainya. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Abu Muhammad As-Saadi
Iqra' adalah satu kaedah belajar Al-Quran yang tidak asing lagi di negara ini. Kaedah Iqra' adalah salah satu kaedah yang terbukti berkesan apabila ramai pelajar zaman-berzaman yang dapat menguasai Al-Quran dalam masa yang singkat melalui kaedah ini. Maka terbitlah buku Iqra' Al-Furqan ini demi mempelbagaikan lagi pilihan kepada ibu bapa dan para pelajar, di samping memberi nafas baru kepada kaedah penulisan Iqra' yang ada dalam pasaran. Tampil dengan versi 2 warna yang mena Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Sharon Bakar
The roots of education are bitter, but the fruit is sweet – Aristotle The theme for the 2018 D.K. Dutt Award for Literary Excellence was knowledge and education and Bitter Root Sweet Fruit pulls together the best stories submitted for the competition and includes the winning entry by Bathmaloshanee M., and stories by runners-up Ling Low and Sumitra Selvaraj. Here are stories about teachers, sometimes wise and caring, but more often deeply flawed and of young people stru Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Haji Abu Mazaya Al-Hafiz
USUAL: RM11.90

NOW: RM 11.90 (-0%)

MEMBER: RM 10.71 (-10%)

By GABUNGAN PENULIS
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abu Ezzat Al-Mubarak
Bimbingan Solat Jamak & Qasar (Musafir) 2 Colour Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By Alinda Abu Kassim
MEMAPARKAN 7 REKAAN LANGSIR YANG MUDAH DIJAHIT DITUNJUKKAN LANGKAH DEMI LANGKAH GAMBAR RAJAH MENJAHIT LANGSIR – MEMUDAHKAN MEREKA YANG BARU BELAJAR MENGIKUTINYA BERKONSEPKAN PELMET (BUKAN SCALLOP) MENGANDUNGI PEMILIHAN PERALATAN MENJAHIT - SEMUA INI DITUNJUKKAN DI DALAM GAMBAR YANG DIAMBIL OLEH JURUFOTO YANG BERPENGALAMAN MELIHAT CARA MENJAHIT YANG MUDAH - HATI SUDAH TERUJA UNTUK MENJAHIT LANGSIR SETERUSNYA DARIPADA TIDAK MAHIR, TERUS JADI MAHIR HARGA MAMPU MILIK IAITU RM25 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abu Bakar Z.A
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Gabungan Penulis
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abu Tolhah Iqamuddin
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Abu Syeikh Abd Aziz
HAKIKAT KESUCIAN HATI Learn More
USUAL: RM26.90

NOW: RM 26.90 (-0%)

MEMBER: RM 24.21 (-10%)

By Ain Maisarah & Yani Abu Hassan
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Al-Qadhi Abu Syuja
24 JAM DIPAYUNGI SYARIAT Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Segar Raja Manickam and Abu Seman bin Muhammad
Written for both practicing mechanical engineers and students, FUNDAMENTALS OF ELECTRONIC ENGINEERING is packed with comprehensive, practical and instant references to terms, formulae, graphs and tables. This book explains complex technologies through vivid, practical illustrations, informative features and in-depth discussions on current topics and developments in the field of engineering today. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Sharifah Abu Salem
Sekembali dari perantauan kerana melanjutkan pelajaran ke luar negara, Qhalif dikahwinkan dengan Mia atas pilihan ibunya. Kenapa dengan Mia sedangkan dia amat mencintai kakaknya, Adira? Bukti cinta itu terpahat di dalam setiap surat yang dikirimkan sepanjang tempoh 20 tahun sungguhpun Adira tidak pernah membalasnya. Adira hanya pasrah. Dia tidak meminta sesuatu selain kebahagiaan Mia. Biarlah rasa cinta itu dipendam seorang diri. Tidak mahu melayani kekecewaan, dia menjal Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

Bolehkah disambung balik tangan yang dipotong kerana hukum hudud? Bila najis jadi suci? Bolehkah mengubat di negara orang kafir dan mengambil upah daripada mereka? Bolehkah kita berubat dengan dadah? Bagaimana kalau saya sentiasa terkentut? Adakah orang yang menderma organ menanggung dosa si penerima? Itu baru enam daripada begitu banyak hukum-hukum yang diceritakan dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Abu Huzaifah Ibrahim Ibn Muhammad
Setiap yang bernyawa pasti akan mati kerana mati itu pasti. Setiap hari kita berdoa agar dikurniakan kesudahan yang Husnul Khatimah dan dihindarkan daripada kesudahan yang buruk dan sia-sia. Bagaimana caranya untuk mencapai kesudahan yang baik atau untuk mati tersenyum? Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 12.80 (-20%)

MEMBER: RM 12.80 (-20%)

By Abu Tolha Iqamuddin
MISTERI 6 MISTERI DIDEDAHKAN DALAM AL-QURAN Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Faqih Abu Faiq Al-Minangkabawi
Hidup kita tidak pernah dapat dipisahkan daripada hajat. Selagi kita masih bernyawa, selama itulah kita memiliki bermacam-macam hajat. Orang yang kurang harta, hajatnya adalah memiliki harta yang dapat mencukupkan keperluannya. Orang yang sakit, hajatnya adalah mendapat kesembuhan daripada semua penyakitnya. Bagi seorang pelajar pula, hajatnya adalah berjaya menghabiskan pengajian dengan keputusan cemerlang, kemudian berjaya dalam kerjaya yang diceburinya. Begitulah realit Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Fakih Abu Faiq Al-Minangkabawi
Koleksi zikir dan doa yang terkandung dalam buku ini adalah antara yang terpenting diamalkan sepanjang hari. Buku ini memberikan panduan untuk muslimin dan muslimat berzikir dan berdoa mengikut ajaran Nabi Muhammad s.a.w. Semoga ia memberikan manfaat yang berguna dan berkekalan. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Rafiuddin Rabu
Kalau kau tak mampu nak jadi kurus, berusahalah untuk terus menjadi seorang gemok yang sihat dan berjasa. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Rafiuddin Rabu
UJIAN : Merungut Takkan buat kau kuat. MASHARAKAT : Diaorang sibuk sebarkan aib kau di media sosial. hati-hati Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Fakih Abul Faiq Al-Minangkabawi
Sunah-sunah pilihan yang mudah diamalkan dan diberi ganjaran pahala berpanjangan. "Sesiapa yang menghidupkan satu sunah daripada sunah-sunahku, kemudian diamalkan oleh manusia, maka dia akan mendapat pahala seperti pahala orang-orang yang mengamalkannya, dengan tidak mengurangi pahala mereka sedikit pun." Riwayat Ibnu Majah Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Fakih Abul Faiq Al-Minangkabawi
Topik Menarik dalam buku ini Langkah praktikal mengejar kebebasan kewangan. Langkah berkesan meminta hutang. Strategi kewangan Nabi Yusuf AS. Ciri-ciri Mukmin yang kaya. Kaya harta vs Kaya akhlak. Bekerja kerana bos vs Bekerja kerana Allah SWT. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Fakih Abul Faiq Al-Minangkabawi
Panduan Solat di Luar Kebiasaan 1)Kaedah berwuduk dalam kenderaan 2)Kaedah menentukan arah kiblat 3)Solat jamak dan solat qasar 4)Kaedah solat semasa keuzuran 5)Kaedah solat dalam kenderaan 6)Kaedah solat dengan memakai kasut Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abu Muhammad Al-Isfari
Penulis blog yang memiliki ribuan peminat. Pelbagai komen masuk apabila beliau terus memaparkan buku tulisan beliau. Ini blog beliau, http://hikmatul-islam.blogspot.com/ Asas utama menjadi wanita solehah Nak jadi solehah untuk siapa? Mari kita ubah mindset kita tentang solehah. Mendalami maksud Isteri Solehah. Penting sangatkah gelaran wanita solehah. Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Kamsiah Abu
MIA KARMILA, seorang gadis yang biasa hidup dengan cara moden dan penuh kemewahan, langsung tidak menyangka pertemuannya dengan seorang pemandu teksi bernama Shahriman telah berjaya merubah keseluruhan cara hidupnya.Melalui beberapa pertemuan yang tidak pernah dirancang telah membenihkan bibit-bibit cinta yang tulus dalam hati mereka. Adrian, lelaki macho, bergaya dan kaya-raya, terus tidak berputus asa untuk menjinakkan Mia Karmila sebagai kekasih yang dapat memenuhi kerak Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Sharon Bakar
A KL taxi driver becomes obsessed with his passenger an architect working on the biggest project of her professional life becomes the victim of a strange visitation, the lies and evasions of adults begin to unravel for a couple of children in a small American town. From a suicide bomber who escapes detention, to a teacher at the end of her tether, and a father who realizes the necessity of giving his daughter to a stranger, here are stories and poems that run the whole gamut Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Kamsiah Abu
Pertemuan pertama kali Syarina atau ‘Ena’ dengan Azreel Hadi atau ‘Abang Reel’ ketika Syarina masih di sekolah rendah, tidak pernah membuat Syarina lupa akan wajah tampan lelaki itu walaupun setelah terpisah lebih dari 12 tahun. Namun Syarina jadi amat kecewa apabila Azreel Hadi langsung tidak mengenalinya lagi ketika mereka bertemu tanpa diduga. Hati Syarina bertambah parah apabila Azreel Hadi yang merupakan majikannya, sering menggalakkan Syarina menerima cinta Irf Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aishah Abu Hassan
Sakit kepala apabila seorang gadis terpaksa memilih satu daripada dua lelaki. Itu yang terjadi pada Marlisa, gadis yang sering bermasalah. Masalah keluarga belum selesai, dia tersepit pula dengan dua lelaki. Jihan Kamal seorang bintang dan Hazim seorang jurukamera sanggup berperang untuk memenangi hati Marlisa. Hati Hazim menjerit memikirkan Marlisa adalah salah satu peminat nombor satu Jihan Kamal! Bagi Hazim, Marlisa hanya untuknya. Kedua-duanya mencintai Marlisa. P Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Fadzil Abu Samah
Bilamana kita merasa rugi mensyukuri pemberian-Nya Manusia sering lupa apabila mendapat nikmat. Lupa berzikir, lupa berrterima kasih dan alpa seketika. Apabila tidak mendapat nikmat, mereka risau dan gundah-gulana. Tidak semua nikmat itu membahagiakan. Adakala bila ia sudah terlalu banyak dinikmati menjadikan manusia itu sengsara dan merana. Mereka mula merasa dan mengira untung ruginya sehingga mengabaikan nikmat yang dikurnia. Rengsa Mendakap Nikmat, sebuah motivasi Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ida Munira Abu Bakar
Siri Hikayat Teladan ini menghimpunkan pelbagai kisah menarik untuk bacaan santai, tetapi berinformasi sesuai untuk kanak-kanak. Siri ini didatangkan dengan enam tajuk yang berlainan dan perlu dimiliki sebagai koleksi untuk bacaan harian kanak-kanak. Banyak pengajaran dan teladan yang dapat diambil daripada kisah hikayat ini. Bagaimana Pak Malim menggunakan helah untuk menyelamatkan diri daripada menjadi makanannya harimau tua. Kisah Pak Malim yang Pintar ini dan banyak ki Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By 川本三郎
「東京學」第一人、當代東京散步風潮的推手 《我愛過的那個時代》作者全新著作   六○年代,他滿腔熱血、站在學運浪潮上,   見證了那個絕無僅有的不溫柔時代。   七○年代,他以獨到眼光、立身文壇最前線,   引介以《聽風的歌》初試啼聲的村上春樹。   八○年代,當所有人都在讀班雅明的「都市論」,   他踩著老東京的腳步, Learn More
USUAL: RM48.85

NOW: RM 48.85 (-0%)

MEMBER: RM 43.97 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri , Shamsinar Abu Hassan
HERO VS HEROIN Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Dipika Mukherjee , Sharon Bakar
This collection represents the best stories entered for the D.K. Dutt Award for Literary Excellence in its inaugural year, and includes the winning piece by Hanna Alkaf, and by runners-up Marc de Faoite, Saras Manickam, and Tina Isaacs. There are also pieces by veteran sports writer Tony Mariadass and journalists Rehman Rashid and Lionel Yew. Malaysian writers, both new and established, write about how sports bring out the best in us. There are stories about the personal gr Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Ummu Hani Abu Hassan , Norhayati Abu Bakar , Hanafi Sarif , Ahmad Fouad
Buku ini mengungkapkan juzuk-juzuk pengalaman sekumpulan rakyat Malaysia yang pernah 'hinggap' di Korea Selatan. Kisah-kisah yang berlaku di Korea Selatan ini dikumpulkan bagi membenarkan tanggapan bahawa setiap peristiwa yang berlaku mempunyai hikmah dan manfaat. Perbezaan budaya, agama, pemikiran dan geografi adalah aset untuk dikongsikan dengan para pembaca di Malaysia khususnya tentang Korea Selatan. Menariknya, setiap penulis mengungkapkan variasi pengalaman dengan b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abu Marwan
“Mereka tidak henti-henti memerangi dan memperdaya kamu, sampai mereka dapat mengembalikan kamu dari agamamu kepada kekafiran andai saja mereka mampu.” [Al-Baqarah: 217] Dialog-dialog Rasulullah bersama kaum Yahudi mengenai akidah dan agama serta kepelbagaian kehidupan sosial yang bakal dihurai dalam karya ini, adalah sebuah ikhtiar untuk memahami dengan pengertian kukuh segala isi dada dan kecamuk pemikiran manusia-manusia Yahudi, yang sarat dendam kesumat serta perm Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Abu Marwan
Budaya dan tradisi sihir telah sebati dalam diri bangsa Yahudi. Amalan ini telah dilakukan semenjak mereka berada di dalam kem tawanan Babylon, bahkan semasa zaman pemerintahan Musa lagi. Para cendekiawan Yahudi saling bekerjasama dengan pengamal sihir, seperti yang dinyatakan dalam Talmud. Antara penulis kitab dan pengamal sihir ciptaan Talmud adalah: H.C. Agrippa 1487 – 1535 M. Perancis Francesco Zorz 1460 – 1540 M. Itali Thophrostus Paracekous 1493 – 1542 M. Jerm Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Abu Ya’La Kurnaedi , Nizar Sa'Ad Jabal
Buku ini memperkenalkan kaedah praktis pembacaan al-Quran. Ia disusun secara ringkas dan mudah agar dapat digunakan oleh sesiapa sahaja yang ingin mempelajari al-Quran. Buku ini dimulakan dengan hal yang paling asas seperti pengenalan huruf dan harakat. Insyaallah dengan keseragaman tertib ini mampu membantu masyarakat Malaysia yang belum baik bacaannya terhadap huruf-huruf hija’iyyah serta cara-cara membacanya. Kaedah Asy syafi’I ini juga sesuai digunakan sebagai silibu Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
Buku Tafsir Mini Surah al-Tin untuk Anak-anak ini masih mengekalkan konsep "Pictorial Mnemonics and Sound Contrasting" sama seperti buku penulis sebelum ini iaitu Tafsir Mini Surah Al- Duha. Insya Allah, kaedah ini mampu menambah perbendaharaan kata kepada anak-anak khususnya. Setiap ayat disertakan dengan ilustrasi yang sesuai dan menarik bagi membantu anak-anak memahami ayat-ayat yang dibaca. Selain itu, peta cerita bergambar yang memberikan gambaran menyeluruh berkenaan su Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

1-208 of 208

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
*

Back to Top