0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Nurul Asmayani 'Found 44 Related Products
Filtered By
author
By Nurul Ain Syuhada
“Kau ni ahli sihir eh?! Kau yang sebabkan aku patah kaki!” “Aku bagi tahu apa yang aku nampak aje!” Zap! Teringatkan ejekan demi ejekan sewaktu dia masih kecil itu buat jantung Mareeya bagai direntap. Semuanya bagai deja vu. Sebolehnya dia tidak mahu kelebihan itu. Mampu melihat masa depan dari anak mata seseorang? Itu semua malapetaka baginya. Mareeya berdoa semoga suatu hari nanti dia menjadi manusia yang normal. Tapi… Setelah 24 tahun memiliki kebolehan itu, ti Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Nurul Asmayani , Ami Susiani
Koleksi Kisah Penyuntik Semangat Anak-anak Agar Rajin Solat dan Puasa. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Nurul Hakimah Mohamad
Siang dan malam. Tanpa henti. Sentiasa merindui. Walaupun di ambang mati. Dalam doa pada saban malam, bermunajat Nabi kepada Tuhan, melampiaskan kerisauan terhadap umatnya. Dari jeluk hati mulia, tidak lekang ingatan kepadamu. Wahai Tuhan, mohon umat sentiasa teguh di jalan yang Engkau redai. Jangan Kau mengazab mereka, sungguh mereka tidak mampu menanggung murka. Nabi mencintaimu. Malah, menangis keranamu. Sedangkan Nabi dengan kita tidak pernah berjumpa, air matany Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

Kru dari Langit adalah cerita-cerita dari petugas lapangan terbang, ikuti segala cabaran yang dihadapi oleh mereka. Bermula dari penjaga kaunter sehinggalah para juruterbang berkongsi cerita sisi lain yang anda tidak akan dengar melainkan dari kaca mata mereka yang bertugas. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nurul Amirah Abdul Rahim
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Nurul Husna
Bermula cerita apabila seorang budak lelaki merangkap sepupu tinggal bersama-sama keluarganya di bawah satu bumbung yang sama. Perasaan apabila ada lelaki bukan mahram di dalam rumah, menyerabutkan. Itulah yang dirasakan oleh anak perempuan sulung keluarga itu. Hal utama yang harus dipastikannya, aurat, ikhtilat, keseopanan dan kesusilaan juga harus dijaga. Ironinya, Perbualan panjang pertama mereka tentang couple. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Nurulhuda
Dari Malaysia ke bumi Eropah, Menuntut ilmu mengejar ijazah, Merseyside Liverpool terbentang megah, Terkenang Penciptanya yang Maha Indah, Old Trafford Manchester menggamit memori, Bekerja di kilang menyara diri, Glasgow dan Edinburgh di cuti semester, Mencari tanda-tanda kebesaran-Nya, Di London berkumpulnya umat Muhammad, Solidariti tanda sayang dan penyelamat umat, Pulang ke Malaysia dengan kenangan terindah, Membentuk keluarga sakinah mawaddah, Ke bumi Mesir kami selusuri Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Nurul Nadiah Mz
Kenapa harus memiliki buku ini: Mengandungi tujuh rekaan tudung instant yang terkini. Terdapat dua bonus menjahit inner iaitu inner magic dan inner loops. Disertakan dengan pola bercetak. Mengandungi tip dan info Diajar dari mula, cara mengukur, memotong dan menjahit tudung. Mudah difahami dengan gambar rajah yang terang dan jelas. Tudung yang dihasilkan juga labuh dan menutup aurat. Bukan sekadar rekaan fesyen semata-mata. Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Nurul Ain Syuhada
MARYAM, gadis yang umurnya kian lanjut usia dan belum terbuka pintu hatinya buat sang arjuna setelah pernah dikecewakan… Sehinggalah dirinya mula didatangi seseorang yang baik bicaranya, murah dengan senyumannya. Tanpa diduga, mereka berdua menetap di bawah satu kondo yang sama! “Kenapa saya tak pernah nampak awak?” – MIKAEL “Resident kat sini mungkin beribu. Probability awak nak terserempak dengan saya macam satu nisbah tujuh ribu. So, memanglah kita tak pernah t Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Dr. Nurul Khairiyah Khairuddin
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

MAAF. Di dalam buku ini tidak ada aksi panjat gunung tanpa tali. Atau ejen-ejen sulit memakai cermin mata hitam waktu malam sambil berguling tembak-menembak tanpa tercicir cermin mata atau kotor baju. Juga tiada gajet-gajet canggih untuk membuat topeng menukar wajah atau pen yang boleh meletup. Ya, ini impossible yang lebih hakiki. Kita temui saban hari. Dalam buku ini anda akan bertemu 'ejen-ejen' dengan mission yang lebih mencabar. Misi dan mission merawat dan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nurul Badriyah Ali
Tip-tip meluaskan rezeki mengikut Al-Quran dan Sunnah. Tahukah Anda? Ramai antara kita yang sering tertanya-tanya. "Rutinku keluar pagi balik petang, dapat gaji bayar hutang, bila nak kaya?" "Aku kaya, tapi tak bahagia, dia miskin tapi hidupnya gembira." Ada cara untuk kita keluar dari belenggu ini. Justeru itu, kita perlu kembali kepada Al-Quran dan Sunnah. Pastinya sukar untuk anda mencari cara meluaskan rezeki mengikut Al-Quran dan Sunnah. Buku ini memudahka Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Nurul Syahida
Saya nak jadi macam kucing. Tahu makna setia, tapi cukup berdikari untuk buat keputusan sendiri. Kucing ada banyak baka. Ada baka American Shorthair yang manja dan sukakan orang, ada baka Bombay yang lincah dan hebat berburu, ada juga baka Snowshoe yang lebih suka bersendiri tetapi amat setia. Khadijah alias 'Kat' tahu semua itu. Sebagai seorang pencinta kucing, dia suka semua jenis kucing, kenal semua baka dan semua sifatnya. Tetapi apa yang Khadijah tidak tahu, manusia ju Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Nurul Nurdin
Beg aktiviti Marvel Avengers Assemble yang mengandungi: Buku mengenai watak-watak Avenger Bahagian aktivit yang menarik untuk kanak-kanak Mempunyai lebih daripada 100 stiker Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Nurul Izah
Rupa, harta atau cinta? Nurul Abyannajah atau nama gelarannya Abie, gadis kecil molek yang menggalas semua bebanan dalam hidupnya. Dilahirkan dalam keluarga bermasalah menjadikan tugas menyara keluarga menjadi tanggungjawabnya. Kerana kasih kepada orang tua, dia cuba menyenangkan keluarganya walaupun kadangkala permintaan mereka di luar kemampuan. Dia pasrah. Sehinggalah emaknya mahu mengahwinkan dia dengan lelaki kaya di kampung, dia tidak mampu untuk menolak. Kehadira Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nurul Shuhada
Sejak kehadiran Khalisha dalam hidupnya, Iman Rania nekad untuk memberikan seluruh kehidupannya kepada Nur Khalisha Muhammad Benjamin. Bagi Iman Rania, Khalisha ibarat nyawanya.“Don’t worry, I’m not gonna let anybody to hurt you again. I’m here to protect you. Always here at your side. Ibu pernah gagal dulu tapi kali ni, ibu akan buat yang terbaik untuk Isha. Ibu sayang sangat Isha. Jadi jangan bersedih lagi sebab ibu tak boleh tengok Isha sedih. It hurts me.” Itul Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Nurul Hajjar Atan , Sharifah Abdul Samad , Sabrina Zaifulizan
Dalam dunia ini memang wujud ‘wanita songsang’. Dia bukan songsang sebab kepala kat bawah, kaki kat atas. Tapi, dia tafsir al-Quran ikut suka dia. Boleh pulak dia kata tak pakai tudung tu tak kena rogol? Hmm jap.. Kenapa ek diorang sebok tak nak hudud, nak risau apa pasal hudud? Dah Nampak dah kesongsangan tu. Jap, ada lagi.. Wanita songsang nak jadi pemimpin? Nak jadi Perdana Menteri? OK fine! Silakan, tapi jangan lupa uruskan rumahtangga elok-elok dulu. Wanita son Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

Hospital. Lazimnya, kita menggambarkan hospital sebagai tempat untuk mendapatkan rawatan. Tetapi, dalam naskhah antologi cerpen Hospital ini, para penulisnya menggambarkan hospital daripada sisi lain – sisi gelap, suram yang penuh misteri serta mistik. Melalui olahan yang mendebarkan jantung, para penulis berjaya membawa keseraman sebuah hospital kepada sesiapa sahaja yang membacanya. Hospital, menggabungkan 20 orang penulis dengan penghasilan 20 buah karya cerpen Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

Kali Pertama, membawa pelbagai makna dalam hidup. bukan sekadar kali pertama kita buat jahat pada orang lain atau orang lain buat jahat kepada kita. Kali pertama kita bunuh orang. Kali pertama kita jumpa dengan alien. Kali pertama ditegur dengan hantu dalam kereta. Kali pertama pembongkaran rahsia besar dan macam-macam lagi. Biarlah kali pertama itu menjadi kali pertama yang bermakna dalam hidup anda. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Nurul Farhana Zakaria
Sentapnya tuh di sini! "Hidup cuma sekali, jadi kita enjoy!" Alangkah lucunya manusia, tahu pula hidup hanya sekali, tetapi masih diisi dengan perkara yang sia-sia. Berbaloikah enjoy di dunia, tetapi sengsara di alam abadi? Berbaloikah kaya di dunia, tetapi papa kedana memohon mengemis di akhirat nanti? Kawan, masih muda tidak bermakna akan hidup lama, masih muda tidak bermakna kematian masih malu-malu mahu menjemput. Justeru, 28 coretan dalam buku ini mampu me Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Julie Jasmin , Cahaya Izzati , Nurul Syahida , Lynn Dayana
BONJOUR PARIS,KOTA IMPIAN! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Nurul Husna
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Nurul Ihsan , Ust Zanzuari , Mohd Nor Ameen
USUAL: RM16.90

NOW: RM 16.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.21 (-10%)

By Nurul Badriyah Ali
Suatu hari Alia terdengar bunyi tembakan di hutan yang terletak di seberang sungai. Alia lihat beberapa orang pemburu berada di situ. Setelah pemburu-pemburu itu beredar, Alia terjumpa sesuatu di tebing sungai. Alia namakannya, Bobo. Alia begitu menyayangi Bobo. Setiap hari Alia bawa makanan untuk Bobo. Namun, setelah atuk mengetahui rahsia Alia dan Bobo, sesuatu telah berlaku kepada Alia menyebabkan Alia tergelincir ke dalam sungai. Apakah yang berlaku kepada Alia? Siapakah Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nurul Syahida
Teori dan praktikal dalam hubungan adalah dua benda yang berbeza. Semuanya bagaikan sudah selesai. Si novelis kembali pada lelaki berambut merah itu. Bahagia selama-lamanya. Oh tidak sekali-sekali. Ada banyak yang Safiah perlu sedar. Menerima lelaki yang aneh seperti Roul sebagai kekasihnya memerlukan komitmen dan kesabaran. Menerima khabar tentang perkahwinan rakan karibnya memerlukan kekuatan dan kesedaran. Dan apabila dia berkenalan dengan Zaniel dan melihat sendiri hid Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Nurul Ain Syuhada
HUBUNGAN baik yang terjalin di antara Elman dan Hannah sejak dari kecil retak dek satu insiden. Walaupun bukan salah Hannah, namun gadis itu tetap bersalah pada pandangan mata Elman hinggakan lelaki itu membencinya sehingga mereka melonjak dewasa. Perasaan SAYANG itu bukan susah untuk menjadi BENCI... Kerana harta, Elman akur dengan permintaan ibu bapanya asalkan harta keluarganya tidak jatuh ke tangan orang lain. Walaupun dulu memang sayang, dulu memang cinta, namun peras Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Nurul Suhada
Nabi Adam a.s. adalah manusia pertama yang dicipta oleh Allah s.w.t. daripada tanah. Semua malaikat dan iblis diperintahkan Allah untuk sujud kepadanya. Iblis yang dijadikan daripada api dan merasakan dirinya lebih mulia, tidak berpuas hati dan enggan menurut perintah Allah s.w.t. Maka, iblis dibuang dari syurga. Disebabkan itu, iblis berjanji bahawa dia dan kaumnya akan menyesatkan manusia hingga hari kiamat. Kisah-Kisah Terbaik daripada Al-Quran menghimpunkan pelbagai kisa Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Nurul Nurdin
“Ini semua sebab kau. Kalau tak, mesti kitorang dapat free je semua barang tu!” ujar Yana. Wajahnya memerah. “Tapi, perkara itu kan tak elok. Mencuri itu berdosa,” jawab Aisyah. Aisyah dan Yana... Walaupun mempunyai sejarah hidup yang hampir sama, namun sikap mereka jelas berbeza. Aisyah sering menjadi mangsa buli Yana. Namun, sikap Aisyah yang tidak pernah melawan menambahkan lagi rasa sakit hatinya. Malah, perangai degil Yana semakin menjadi-jadi! Aisyah sudah Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nurulhuda
BILA USTAZ DAH PAYUNG Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nurul Badriyah
Airiz dan Alisya berkongsi banyak rahsia antara mereka. Alisya, si adik comel dan manja suka bercerita kepada kakaknya, Airiz. Airiz pula setia mendengar celoteh Alisya dengan sepenuh perhatian bahkan mudah saja memberikan bantuan. Suatu hari, di bawah pohon jambu air, Airiz menunjukkan keajaiban kepada Alisya. Bukan sahaja alam ciptaan Allah SWT ini indah tapi ia juga menunjukkan cara untuk manusia membuat pilihan dalam kehidupan. Apakah agaknya hikmah pohon jambu yang mem Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nurul Qomariyah
Al-Quran sebagai mukjizat terbesar yang dikumiakan Allah S.W.T. kepada Nabi Muhammad S.A.W. mengandungi berhagai manfaat dan kehebatan yang tidak teijangkau dengan akal likiran manusia. di dalam huku ini cliningkaikan mengenai kelebillan dan ketitantaan yang akin diperoleh apabila inembaca Surah Yusuf clan Small Maryam. Dila insan mulia ciptaan Allah s.w.t. yang dikurniakan berbagai kelebillan dalam mengliarungi kehidupan mereka di Awn dunia ini. Penulis buku ini, berkeyakina Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Nurul Alna
Bidadari-Bidadari Muhammad • Khadijah ra. • Saudah binti Zam'ah • Aisyah ra. • Hafshah binti Umar ra. • Zainab binti Khuzaimah ra. • Hindun binti Abi Umayyah ra. • Zainab binti Jahsyi ra. • Juwairiyah binti Al-Harits ra. • Shafiyyah binti Huyay ra. • Ramlah binti Abu Sufyan ra. • Maimunah binti Al-Harits ra. • Mariyah binti Syam'un Al-Qibthiyah ra. • Raihanah binti Zaid ra. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nurul Syahida
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Nurul Syahida
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Zara Amani , Nurul Syahida , Liza Nur
Ceritera Lea bermula dengan tragis. Dia yang sepatutnya dinikahkan di rumahnya terpaksa menanggung aib apabila pengantin lelaki yang sudah bergelar kekasihnya selama lebih 7 tahun, Imran tidak menunjukkan muka. Lea sedar cinta tanpa lafaz akad nikah hanyalah satu destinasi yang tidak ada kepastian. Dia mahu cinta berhenti setakat itu. Jangan ada cinta yang menjengah lagi. Noah hadir bersama seribu satu misteri, cuba melembutkan hati yang kononnya sudah menjadi sekeras kerikil Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Nurul Jannah
NADIA Asyila, seorang polis wanita yang periang. Dirinya dikelilingi sahabat-sahabat yang gila-gila dan satu kepala dengannya. Dia juga dicintai Iqmal Hisyam tetapi dia tidak pernah membalas kasih lelaki itu. Hatinya telah diberikan sepenuhnya kepada Fazar Azameer, lelaki yang tidak pernah mencintainya. Walaupun Fazar Azameer sering menghina tetapi lelaki itu juga yang terus bertakhta dalam hatinya. Saat selangkah dengan kematian, Nadia Asyila mendapat cinta yang dia ingi Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Nurul Farehah Jamaad
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Nurul Omar
Ditakdirkan Emierda mampu melihat dan mendengar benda-benda ghaib. Lalu dunianya terasa sepi, lantaran kemampuannya itu membuat dirinya begitu terasing. Sam, pemuda yang senang didampingi akhirnya menjejakkan kaki ke vila yang sering kali muncul dalam mimpi-mimpinya. Vila Belanda, kediaman separa kolonial bakal menyaksikan sebuah majlis persandingan di mana di vila ini juga Emierda dan Sam bertemu buat pertama kali. Sejarah silam vila itu akan menghubungkan mereka. Satu Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Nurul Badriyah , Que Lyana , Saadah
“Mana semua orang ni? Kawan-kawan... Man ada banyak cerita ni... Nak tahu tak? Cepatlah ikut Man! Jom!” Nama manja Luqman ialah Man. Man memang manja... Terutamanya dengan Kak Ana dan Abang Im. Namun, Man juga seorang anak kecil yang bijak. Walaupun Man selalu terbuat salah tetapi Man akan belajar dan memperbaiki dirinya. Barulah Man boleh jadi anak Muslim yang beriman. Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Nurul Hafizah
USUAL: RM14.50

NOW: RM 14.50 (-0%)

MEMBER: RM 13.05 (-10%)

By Nurul Izah
Adat berumah sewa, bila tuan rumah menghantar anak lelakinya tinggal di rumah banglo biru itu Nur Alia terpaksa mengalah. Semenjak Nadhir Fahmi tinggal di situ, perasaan Nur Alia asyik berdebar saja. Apatah lagi pandangan mata Nadhir Fahmi seakan sentiasa memerhatikannya. Akibat salah faham, mereka terperangkap dalam ikatan perkahwinan di atas sebab yang memalukan. Segala-galanya bagai mimpi, baru sebentar bergelar bujang kini beristeri. Nadhir Fahmi rela, tidak bagi Nur A Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Nurul Asmayani
USUAL: RM21.50

NOW: RM 21.50 (-0%)

MEMBER: RM 19.35 (-10%)

By Nurul Izham
KELEBIHAN & FADILAT SURAH2 AL-QURAN Learn More
USUAL: RM4.80

NOW: RM 4.80 (-0%)

MEMBER: RM 4.32 (-10%)

By Nurul Izah
Amira, wanita yang cekal menghadapi dugaan hidup. Selepas dirinya dinoda, dia membawa diri mengubah kehidupan walaupun terpaksa melupakan cinta pertamanya. Pertemuan semula kekasih hati, KhairulAzmi mengingatkan semula kisah lama. Sikap Khairul Azmi yang bersahaja, menjadikan dia yakin lelaki itu tidak lagi mencintainya. Apatah lagi Khairul Azmi memilih Suraya menjadi suri hatinya. Amira sedar dia tidak layak untuk lelaki sesuci Khairul Azmi. Dalam kekecewaan dia akhirnya Learn More
USUAL: RM18.90

NOW: RM 18.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.01 (-10%)

44 Item(s)

*

Back to Top