0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Nurul Nadiah Mz 'Found 75 Related Products
Filtered By
author
By Dr. Mohd Shafiee Hamzah
"Walaupun hanya dua jengkal, kadang-kadang perjalanan ini tidak ketemu penghujungnya. Walaupun akal memandang segala bukti kekuasan Allah SWT namun belum tetu hati mengakuinya." Perjalanan pendek ini bagaikan maze, lorong berliku dan berselirat. Mudah tersesat tanpa panduan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Nurul Ain Syuhada
“Kau ni ahli sihir eh?! Kau yang sebabkan aku patah kaki!” “Aku bagi tahu apa yang aku nampak aje!” Zap! Teringatkan ejekan demi ejekan sewaktu dia masih kecil itu buat jantung Mareeya bagai direntap. Semuanya bagai deja vu. Sebolehnya dia tidak mahu kelebihan itu. Mampu melihat masa depan dari anak mata seseorang? Itu semua malapetaka baginya. Mareeya berdoa semoga suatu hari nanti dia menjadi manusia yang normal. Tapi… Setelah 24 tahun memiliki kebolehan itu, ti Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Nurul Asmayani , Ami Susiani
Koleksi Kisah Penyuntik Semangat Anak-anak Agar Rajin Solat dan Puasa. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Nurul Hakimah Mohamad
Siang dan malam. Tanpa henti. Sentiasa merindui. Walaupun di ambang mati. Dalam doa pada saban malam, bermunajat Nabi kepada Tuhan, melampiaskan kerisauan terhadap umatnya. Dari jeluk hati mulia, tidak lekang ingatan kepadamu. Wahai Tuhan, mohon umat sentiasa teguh di jalan yang Engkau redai. Jangan Kau mengazab mereka, sungguh mereka tidak mampu menanggung murka. Nabi mencintaimu. Malah, menangis keranamu. Sedangkan Nabi dengan kita tidak pernah berjumpa, air matany Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Zamzuri Hasri
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Mohd.Razif Bin Hamzah
Alam ghaib dan alam nyata pada hakikatnya adalah satu. Tapi kedua-dua alam ini dipisahkan oleh pandangan mata! Apabila tersingkap pandangan, maka akan terbukalah di sisi anda hal-hal yang pelik, aneh dan ganjil berkaitan dengan soal-soal mistik dan kesaktian, oleh adanya manusia-manusia sakti dan makhluk-makhluk yang ghaib. Namun oleh terlalu kuatnya pengaruh falsafah kebendaan yang bersifat sekular semata-mata, maka masih ada saja yang menafikan keberadaannya. Bagi mereka, Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Rosmawati Hamzah
Buku Pink ini berkongsi cerita dan pengalaman para pertugas kesihatan mengendalikan kehamilan dan kelahiran. Ikuti pengalaman Suspens, lucu, menyedikan dan menggembirakan semasa mengenai kehamilan dan kelahiran. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

Kru dari Langit adalah cerita-cerita dari petugas lapangan terbang, ikuti segala cabaran yang dihadapi oleh mereka. Bermula dari penjaga kaunter sehinggalah para juruterbang berkongsi cerita sisi lain yang anda tidak akan dengar melainkan dari kaca mata mereka yang bertugas. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nurul Amirah Abdul Rahim
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Nurul Husna
Bermula cerita apabila seorang budak lelaki merangkap sepupu tinggal bersama-sama keluarganya di bawah satu bumbung yang sama. Perasaan apabila ada lelaki bukan mahram di dalam rumah, menyerabutkan. Itulah yang dirasakan oleh anak perempuan sulung keluarga itu. Hal utama yang harus dipastikannya, aurat, ikhtilat, keseopanan dan kesusilaan juga harus dijaga. Ironinya, Perbualan panjang pertama mereka tentang couple. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

Tahukah anda bahawa Hospital (lama) Changi di Singapura, hospital Nocton Hall di England, hospital Universitario di Honduras, hospital (lunatic) Beechworth di Australia, dan sebuah hospital yang tidak diketahui namanya di Jepun telah tersenarai sebagai 5 buah hospital paling berhantu di dunia. Malah, carian di internet mencatatkan terdapat beratus-ratus lagi hospital di dunia pernah mengalami peristiwa-peristiwa misteri serta menyeramkan. "Makcik-makcik cleaner yang selalu j Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Nurulhuda
Dari Malaysia ke bumi Eropah, Menuntut ilmu mengejar ijazah, Merseyside Liverpool terbentang megah, Terkenang Penciptanya yang Maha Indah, Old Trafford Manchester menggamit memori, Bekerja di kilang menyara diri, Glasgow dan Edinburgh di cuti semester, Mencari tanda-tanda kebesaran-Nya, Di London berkumpulnya umat Muhammad, Solidariti tanda sayang dan penyelamat umat, Pulang ke Malaysia dengan kenangan terindah, Membentuk keluarga sakinah mawaddah, Ke bumi Mesir kami selusuri Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Amir Hamzah Aziz
Hakim memeluk tubuh kerana kesejukan. Walaupun pulau itu terletak di tengah laut, namun bunyi ombak laut itu ditenggelamkan oleh arus sungai yang agak deras itu. Hakim akui, Pulau Oakle sememangnya besar dari segi saiznya dan belum diterokai sepenuhnya. Mungkin banyak khazanah yang tersembunyi di situ. Vroommm! Tiba-tiba kedengaran deruman enjin sebuah lori yang meluru laju ke dalam hutan berhampiran. Hakim terkejut. Dia melihat jam di tangannya. Sudah jam 1.15 pagi. Apa yang Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nurul Nadiah Mz
Kenapa harus memiliki buku ini: Mengandungi tujuh rekaan tudung instant yang terkini. Terdapat dua bonus menjahit inner iaitu inner magic dan inner loops. Disertakan dengan pola bercetak. Mengandungi tip dan info Diajar dari mula, cara mengukur, memotong dan menjahit tudung. Mudah difahami dengan gambar rajah yang terang dan jelas. Tudung yang dihasilkan juga labuh dan menutup aurat. Bukan sekadar rekaan fesyen semata-mata. Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Nurul Ain Syuhada
MARYAM, gadis yang umurnya kian lanjut usia dan belum terbuka pintu hatinya buat sang arjuna setelah pernah dikecewakan… Sehinggalah dirinya mula didatangi seseorang yang baik bicaranya, murah dengan senyumannya. Tanpa diduga, mereka berdua menetap di bawah satu kondo yang sama! “Kenapa saya tak pernah nampak awak?” – MIKAEL “Resident kat sini mungkin beribu. Probability awak nak terserempak dengan saya macam satu nisbah tujuh ribu. So, memanglah kita tak pernah t Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Amal Nadiah Ghazali
Amal Nadiah Ghazali explores the fascinating tale about a young woman who gets dumped by her boyfriend a day before her birthday. Follow her many adventures in travelling, bad dates, hilarious hiccups and wake-up calls as she pursues the purpose of it all. Through her journey, she recalls lessons on growing up, what love really means, finding her footing in the world, and discovering whether there is more to life than just a good story. Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 35.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.31 (-10%)

By Dr. Nurul Khairiyah Khairuddin
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

Written for both practising mechanical engineers and students, FUNDAMENTALS OF MECHANICAL ENGINEERING is packed with comprehensive, practical and instant references to terms, formulae, graphs and tables. This book explains complex technologies through vivid, practical illustrations, informative features and in-depth discussions on current topics and developments in the field of engineering today. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

MAAF. Di dalam buku ini tidak ada aksi panjat gunung tanpa tali. Atau ejen-ejen sulit memakai cermin mata hitam waktu malam sambil berguling tembak-menembak tanpa tercicir cermin mata atau kotor baju. Juga tiada gajet-gajet canggih untuk membuat topeng menukar wajah atau pen yang boleh meletup. Ya, ini impossible yang lebih hakiki. Kita temui saban hari. Dalam buku ini anda akan bertemu 'ejen-ejen' dengan mission yang lebih mencabar. Misi dan mission merawat dan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nigar Hashimzade , Gareth D. Myles , John Black
This authoritative and comprehensive dictionary contains clear, concise definitions of approximately 3,500 key economic terms. Covering all aspects of economics including economic theory and policy, applied microeconomics and macroeconomics, labour economics, public economics and public finance, monetary economics, and environmental economics, this is the essential reference work in this area. The new edition of this dictionary has been updated to include entries on China, In Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Mohd. Razif Bin Hamzah
Novel ini membuktikan betapa alam ghaib itu wujud.Bukan ada di kejauhan,akan tetapi ada di kedekatan iaitu di dalam persekitaran anda! Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Nurul Badriyah Ali
Tip-tip meluaskan rezeki mengikut Al-Quran dan Sunnah. Tahukah Anda? Ramai antara kita yang sering tertanya-tanya. "Rutinku keluar pagi balik petang, dapat gaji bayar hutang, bila nak kaya?" "Aku kaya, tapi tak bahagia, dia miskin tapi hidupnya gembira." Ada cara untuk kita keluar dari belenggu ini. Justeru itu, kita perlu kembali kepada Al-Quran dan Sunnah. Pastinya sukar untuk anda mencari cara meluaskan rezeki mengikut Al-Quran dan Sunnah. Buku ini memudahka Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr Mohd Shafiee Hamzah
Dalam buku ini ada 25 kisah, antaranya.... "Aku tak tahu. Pelik sungguh solat subuh pagi ini. Ramai sangat orang kampung! Tua muda, kecil besar, lelaki, perempuan, semuanya datang. Aku tak pahamlah. Kalau macam ini keadaannya, pukul 3.30 pagi tadi dah keluar solat subuh di Masjid. Ada yang berkata. "Apa pun yang kita buat, yang penting hati. Apa guna pakai tudung kalau hati kotor. Jangan jadi hipokrit. Saya ini jenis mulut sahaja nampak laser, tetapi hati saya baik." Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Khairunnisa Hamzah
Menjadi suri rumah bukanlah perkara mudah dan segalanya perlu dipelajari. Bagaimana mahu mengurus rumah agar selesa dan kemas dalam masa yang singkat? Apakah aktiviti kekeluargaan yang sesuai dilakukan pada hujung minggu? Bagaimana untuk mengajar dan mendidik anak-anak agar berperibadi mulia? Apa yang perlu dilakukan untuk menarik minat ahli keluarga untuk turut membantu melakukan kerja rumah? Segala persoalan ini dan banyak lagi persoalan dijawab dalam buku yang amat bernil Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Nurul Syahida
Saya nak jadi macam kucing. Tahu makna setia, tapi cukup berdikari untuk buat keputusan sendiri. Kucing ada banyak baka. Ada baka American Shorthair yang manja dan sukakan orang, ada baka Bombay yang lincah dan hebat berburu, ada juga baka Snowshoe yang lebih suka bersendiri tetapi amat setia. Khadijah alias 'Kat' tahu semua itu. Sebagai seorang pencinta kucing, dia suka semua jenis kucing, kenal semua baka dan semua sifatnya. Tetapi apa yang Khadijah tidak tahu, manusia ju Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Nurul Nurdin
Beg aktiviti Marvel Avengers Assemble yang mengandungi: Buku mengenai watak-watak Avenger Bahagian aktivit yang menarik untuk kanak-kanak Mempunyai lebih daripada 100 stiker Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Dr Mohd Shafiee Hamzah
BISMILLAH YANG HILANG. Cuba tengok solat kita. Bila kita baca al-Fatihah, kita akan sebut bismillah. Tidak sah solat kita kalau tertinggal bismillah. Tapi lepas kita bagi salam, bismillah mula hilang dari kehidupan kita. Kenapa dalam solat tadi, bismillah selalu dibaca? Tapi lepas habis solat, bismillah pun lesap. Ke mana hilangnya bismillah yang kita baca dalam solat tadi? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Nurul Izah
Rupa, harta atau cinta? Nurul Abyannajah atau nama gelarannya Abie, gadis kecil molek yang menggalas semua bebanan dalam hidupnya. Dilahirkan dalam keluarga bermasalah menjadikan tugas menyara keluarga menjadi tanggungjawabnya. Kerana kasih kepada orang tua, dia cuba menyenangkan keluarganya walaupun kadangkala permintaan mereka di luar kemampuan. Dia pasrah. Sehinggalah emaknya mahu mengahwinkan dia dengan lelaki kaya di kampung, dia tidak mampu untuk menolak. Kehadira Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nurul Shuhada
Sejak kehadiran Khalisha dalam hidupnya, Iman Rania nekad untuk memberikan seluruh kehidupannya kepada Nur Khalisha Muhammad Benjamin. Bagi Iman Rania, Khalisha ibarat nyawanya.“Don’t worry, I’m not gonna let anybody to hurt you again. I’m here to protect you. Always here at your side. Ibu pernah gagal dulu tapi kali ni, ibu akan buat yang terbaik untuk Isha. Ibu sayang sangat Isha. Jadi jangan bersedih lagi sebab ibu tak boleh tengok Isha sedih. It hurts me.” Itul Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Nurul Hajjar Atan , Sharifah Abdul Samad , Sabrina Zaifulizan
Dalam dunia ini memang wujud ‘wanita songsang’. Dia bukan songsang sebab kepala kat bawah, kaki kat atas. Tapi, dia tafsir al-Quran ikut suka dia. Boleh pulak dia kata tak pakai tudung tu tak kena rogol? Hmm jap.. Kenapa ek diorang sebok tak nak hudud, nak risau apa pasal hudud? Dah Nampak dah kesongsangan tu. Jap, ada lagi.. Wanita songsang nak jadi pemimpin? Nak jadi Perdana Menteri? OK fine! Silakan, tapi jangan lupa uruskan rumahtangga elok-elok dulu. Wanita son Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

Hospital. Lazimnya, kita menggambarkan hospital sebagai tempat untuk mendapatkan rawatan. Tetapi, dalam naskhah antologi cerpen Hospital ini, para penulisnya menggambarkan hospital daripada sisi lain – sisi gelap, suram yang penuh misteri serta mistik. Melalui olahan yang mendebarkan jantung, para penulis berjaya membawa keseraman sebuah hospital kepada sesiapa sahaja yang membacanya. Hospital, menggabungkan 20 orang penulis dengan penghasilan 20 buah karya cerpen Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

Kali Pertama, membawa pelbagai makna dalam hidup. bukan sekadar kali pertama kita buat jahat pada orang lain atau orang lain buat jahat kepada kita. Kali pertama kita bunuh orang. Kali pertama kita jumpa dengan alien. Kali pertama ditegur dengan hantu dalam kereta. Kali pertama pembongkaran rahsia besar dan macam-macam lagi. Biarlah kali pertama itu menjadi kali pertama yang bermakna dalam hidup anda. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By 安妮亞·馮·布連姆森
以食物的稜鏡重塑蘇聯歷史 這是我的「毒瑪德蓮」回憶錄   「我依然強烈地感覺到流亡的疏離感──就與第一個淒涼的費城冬日無異。資本主義者正在替鴨去骨,張羅佳節盛宴,而我卻未被邀請。在充斥開心果青醬和嫩煎磨菇醬的八○年代「美食」世界裡,我不過是個早已出局的輸家,說不定還是個階級敵人。」──安妮亞‧馮‧布連姆森   玫瑰色的火 Learn More
USUAL: RM68.60

NOW: RM 68.60 (-0%)

MEMBER: RM 61.74 (-10%)

Seram, adakah ia hanya menyeramkan apabila kita berhadapan dengan hantu? Atau, adakah seram jika hantu berhadapan dengan kita? Seram bukan hanya perasaan, ia juga boleh dirasai oleh jiwa. Kalau jumpa hantu tak cukup seram, mungkin kita sendiri yang perlu jadi hantu tu. Mungkin hantu ada di sekeliling kita sahaja? Gabungan 20 orang penulis; -Muhamad Fazrin -Nur Mayani -Uu Syaurah -Nur Dila -J Hamzah Shaari -Oked -Muhamad Faizal -Ramizah R Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Nurul Farhana Zakaria
Sentapnya tuh di sini! "Hidup cuma sekali, jadi kita enjoy!" Alangkah lucunya manusia, tahu pula hidup hanya sekali, tetapi masih diisi dengan perkara yang sia-sia. Berbaloikah enjoy di dunia, tetapi sengsara di alam abadi? Berbaloikah kaya di dunia, tetapi papa kedana memohon mengemis di akhirat nanti? Kawan, masih muda tidak bermakna akan hidup lama, masih muda tidak bermakna kematian masih malu-malu mahu menjemput. Justeru, 28 coretan dalam buku ini mampu me Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Amir Hamzah Aziz
Mama kata bersedekah bukan sahaja menggunakan wang ringgit, tetapi jika kita senyum dan memberi makanan kepada jiran tetangga juga merupakan satu sedekah. Jadi, Amani berikan basikal lama Amani kepada jiran Amani yang lebih memerlukan dan memasukkan duit ke tabung derma di masjid. Kalau kawan-kawan nak tahu, papa juga ada menerangkan tentang infak, sedekah dan zakat. Apa agaknya ketiga-tiga perkara itu ya? Oh ya, papa dan mama Amani juga ada membawa Amani mendengar Kuliah Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Julie Jasmin , Cahaya Izzati , Nurul Syahida , Lynn Dayana
BONJOUR PARIS,KOTA IMPIAN! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Amir Hamzah Aziz
Siri Cita-cita Amani ini memberi pendedahan awal kepada kanak-kanak tentang sesuatu kerjaya. Amani digambarkan sebagai seorang kanak-kanak ceria yang mempunyai impian dan bercita-cita tinggi. Amani akan berusaha bersungguh-sungguh untuk merealisasikan impiannya. Melalui pengalaman dan warna-warni kehidupan yang dilalui setiap hari, telah menguatkan lagi azam Amani untuk menjadi seorang insan yang berjaya di dunia dan di akhirat. Buku ini juga mengandungi doa-doa harian di dal Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Sharifah Nadiah
MUKZIJAT ZIKIR-ZIKIR ASMAUL HUSNA - WANITA Learn More
USUAL: RM3.50

NOW: RM 3.50 (-0%)

MEMBER: RM 3.15 (-10%)

By Nurul Husna
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Nurul Ihsan , Ust Zanzuari , Mohd Nor Ameen
USUAL: RM16.90

NOW: RM 16.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.21 (-10%)

By Dr Rubiah Hamzah
RAWATLAH HATI Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Nurul Badriyah Ali
Suatu hari Alia terdengar bunyi tembakan di hutan yang terletak di seberang sungai. Alia lihat beberapa orang pemburu berada di situ. Setelah pemburu-pemburu itu beredar, Alia terjumpa sesuatu di tebing sungai. Alia namakannya, Bobo. Alia begitu menyayangi Bobo. Setiap hari Alia bawa makanan untuk Bobo. Namun, setelah atuk mengetahui rahsia Alia dan Bobo, sesuatu telah berlaku kepada Alia menyebabkan Alia tergelincir ke dalam sungai. Apakah yang berlaku kepada Alia? Siapakah Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nurul Syahida
Teori dan praktikal dalam hubungan adalah dua benda yang berbeza. Semuanya bagaikan sudah selesai. Si novelis kembali pada lelaki berambut merah itu. Bahagia selama-lamanya. Oh tidak sekali-sekali. Ada banyak yang Safiah perlu sedar. Menerima lelaki yang aneh seperti Roul sebagai kekasihnya memerlukan komitmen dan kesabaran. Menerima khabar tentang perkahwinan rakan karibnya memerlukan kekuatan dan kesedaran. Dan apabila dia berkenalan dengan Zaniel dan melihat sendiri hid Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Nurul Ain Syuhada
HUBUNGAN baik yang terjalin di antara Elman dan Hannah sejak dari kecil retak dek satu insiden. Walaupun bukan salah Hannah, namun gadis itu tetap bersalah pada pandangan mata Elman hinggakan lelaki itu membencinya sehingga mereka melonjak dewasa. Perasaan SAYANG itu bukan susah untuk menjadi BENCI... Kerana harta, Elman akur dengan permintaan ibu bapanya asalkan harta keluarganya tidak jatuh ke tangan orang lain. Walaupun dulu memang sayang, dulu memang cinta, namun peras Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Nurul Suhada
Nabi Adam a.s. adalah manusia pertama yang dicipta oleh Allah s.w.t. daripada tanah. Semua malaikat dan iblis diperintahkan Allah untuk sujud kepadanya. Iblis yang dijadikan daripada api dan merasakan dirinya lebih mulia, tidak berpuas hati dan enggan menurut perintah Allah s.w.t. Maka, iblis dibuang dari syurga. Disebabkan itu, iblis berjanji bahawa dia dan kaumnya akan menyesatkan manusia hingga hari kiamat. Kisah-Kisah Terbaik daripada Al-Quran menghimpunkan pelbagai kisa Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Amir Hamzah Aziz
“Hah, baik Man tolong bungkus sekarang. Bila Abang Im balik nanti, mesti dia gembira kerana ais krimnya telah siap untuk dijual! Entah-entah nanti, Abang Im akan beri upah!” kata Luqman. Lalu Luqman pun mengeluarkan kedua-dua buah jag itu dari dalam peti ais. Malang tidak berbau. Jag yang berisi air sirap itu terlalu penuh lalu tertumpah kerana tangan Luqman yang kecil dan dia hilang imbangan. Luqman kaget! Buat seketika, dia hanya mampu berdiri sambil memerhatikan lantai Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Nurul Nurdin
“Ini semua sebab kau. Kalau tak, mesti kitorang dapat free je semua barang tu!” ujar Yana. Wajahnya memerah. “Tapi, perkara itu kan tak elok. Mencuri itu berdosa,” jawab Aisyah. Aisyah dan Yana... Walaupun mempunyai sejarah hidup yang hampir sama, namun sikap mereka jelas berbeza. Aisyah sering menjadi mangsa buli Yana. Namun, sikap Aisyah yang tidak pernah melawan menambahkan lagi rasa sakit hatinya. Malah, perangai degil Yana semakin menjadi-jadi! Aisyah sudah Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Munira Hamzah
Assalamualaikum! I’m Anas, and this is Meow. I love to draw our adventures together! Together, Meow and I learn a lot about the meaning of family, friendship, Islam, nature, creativity and much more. I hope you like my drawings and get to learn a lot, too. I want to see drawings of your adventures, too. Come join me and Meow! Assalamualaikum! Saya Anas, dan ini Meow. Anas suka melukis kehidupan harian kami bersama. Anas dan Meow banyak belajar tentang erti keluarga, persaha Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Dr Robiah K. Hamzah
PADANYA ADA BAHAGIAN Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Nurulhuda
BILA USTAZ DAH PAYUNG Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Dr Robiah Kulop Hamzah
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Nurul Badriyah
Airiz dan Alisya berkongsi banyak rahsia antara mereka. Alisya, si adik comel dan manja suka bercerita kepada kakaknya, Airiz. Airiz pula setia mendengar celoteh Alisya dengan sepenuh perhatian bahkan mudah saja memberikan bantuan. Suatu hari, di bawah pohon jambu air, Airiz menunjukkan keajaiban kepada Alisya. Bukan sahaja alam ciptaan Allah SWT ini indah tapi ia juga menunjukkan cara untuk manusia membuat pilihan dalam kehidupan. Apakah agaknya hikmah pohon jambu yang mem Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nurul Qomariyah
Al-Quran sebagai mukjizat terbesar yang dikumiakan Allah S.W.T. kepada Nabi Muhammad S.A.W. mengandungi berhagai manfaat dan kehebatan yang tidak teijangkau dengan akal likiran manusia. di dalam huku ini cliningkaikan mengenai kelebillan dan ketitantaan yang akin diperoleh apabila inembaca Surah Yusuf clan Small Maryam. Dila insan mulia ciptaan Allah s.w.t. yang dikurniakan berbagai kelebillan dalam mengliarungi kehidupan mereka di Awn dunia ini. Penulis buku ini, berkeyakina Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ustaz Muhammad Ramzi Omar
Kisah Indah Dari Syurga Siapa tidak mahu masuk syurga? Allah dan Rasul-Nya, Nabi Muhammad s.a.w menggambarkan syurga sebagai sebuah tempat yang sangat indah. Malah bayangan keindahannya langsung tidak dapat digambarkan. Dunia ini saja sudah cukup indah. Namun masih lebih jauh daripada keindahan alam syurga. Kita semua berlumba untuk ke sana. Namun, ramai yang tidak sanggup menempuh jalan ke syurga. Berbicara tentang kematian saja pun sudah cukup menaikkan bulu roma dan ke Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Nurul Alna
Bidadari-Bidadari Muhammad • Khadijah ra. • Saudah binti Zam'ah • Aisyah ra. • Hafshah binti Umar ra. • Zainab binti Khuzaimah ra. • Hindun binti Abi Umayyah ra. • Zainab binti Jahsyi ra. • Juwairiyah binti Al-Harits ra. • Shafiyyah binti Huyay ra. • Ramlah binti Abu Sufyan ra. • Maimunah binti Al-Harits ra. • Mariyah binti Syam'un Al-Qibthiyah ra. • Raihanah binti Zaid ra. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Megat Ramzi
USUAL: RM16.50

NOW: RM 16.50 (-0%)

MEMBER: RM 14.85 (-10%)

By Nurul Syahida
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Dr. Robiah K.Hamzah
PUJUKLAH RASA Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Nurul Syahida
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

1-75 of 75

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top