0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Que Lyana Shuhaimi 'Found 16 Related Products
Filtered By
author
By Que Lyana Shuhaimi
SNAS : ANA STAILISTA Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
SNAS : SECANTIK ANA (EKK) Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
Siri Terima Kasih Allah ini memberi pendedahan awal sains kepada kanak-kanak tentang sains penciptaan dan kejadian. Beberapa tema yang telah dipilih iaitu deria, anggota badan, organ tubuh dan alam semesta merupakan aspek yang paling hampir dengan dunia kanak-kanak. Siri Terima Kasih Allah ini akan menunjukkan secara sederhana dan ringkas beberapa ciptaan yang Allah kurniakan kepada kita dalam bentuk cerita dan ilustrasi yang menarik agar mudah difahami. Selain menyediakan ba Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
Apabila engkau ingin mengambil seseorang menjadi teman, maka buatlah dia marah. Kemudian suruh orang bertanya kepadanya tentang dirimu dan rahsiamu. Sekiranya dia mengatakan yang baik dan menyembunyikan rahsiamu, maka ambillah dia menjadi sahabat. “Kate nak tanya sikit, boleh?” “Boleh! Banyak pun boleh...” Kate menggaru kepalanya. Seolah-seolah sedang menyusun ayat di kepala untuk bertanya. Ana sabar menanti. “Nak tanya pasal telekung...” soalan Kate tergant Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
Juz ketiga puluh dalam Al-Quran atau lebih dikenali dengan nama Juzu' Amma memainkan peranan yang amat penting dalam kehidupan orang-orang Islam. Surah-surah di dalam juzu' inilah yang paling banyak dibaca dalam solat dan juga dalam kehidupan seharian. Surah-surahnya pendek dan mudah dihafal. Namun, amat tinggi nilainya. Seperti sabda Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh Ahmad dan Nasai, ”Barangsiapa yang membaca surah Al-Ikhlas, maka seakan-akan dia telah membaca satu Learn More
USUAL: RM89.00

NOW: RM 89.00 (-0%)

MEMBER: RM 80.10 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
“Amira?” soal Ana yang melihat Amira dengan rambut panjang hingga bahagian pinggang. “Oh… Awaklah rupanya hantu tu ya Amira? Kenapa awak takutkan kami?” herdik Idah yang sudah pun bercekak pinggang. “Idah… Sudahlah… Dia dah datang ni, marilah kita fokus pada tugasan kita,” kata Ana. “Lain kali pakailah tudung. Kalau cantik tu tak apalah! Rambut pun macam hantu!” bebel Idah lantas merengus kasar dan berjalan ke hadapan meninggalkan Ana dan Amira. An Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
“Aku rindukan Wafi yang dulu. Wafi yang tabah, sabar dan sentiasa ceria,” kata Najib. “Hidup saya dah musnah, Najib. Saya dah tak mampu nak buat apa-apa. Saya malu dengan keadaan saya macam ni,” kata Wafi. “Wafi, kau sendiri yang kata pada aku... Allah bagi kita ujian kerana Dia rindukan kita. Dia sayang kita. Dia nak kita lebih dekat dengan Dia. Itu yang pernah kau beritahu pada aku. Dan Allah juga ada berfirman, jangan katakan kamu beriman selagi kamu belum diuji. Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
“Perempuan tu harus ada sifat kelembutan??? dalam??? dirinya. Harus ada perasaan malu. Bukan macam ni nak menunjuk yang awak hebat daripada lelaki. Kata-kata tu bisa kalau tak dijaga. Bisanya boleh membawa padah. Jaga suara dan jaga bahasa.” -Amir- “Eh, awak tak payah nak tunjuk bagus pada saya. Saya tak perlukan pertolongan awak pun. Kalau awak tak datang, saya tahu jaga diri saya.” - Anna Aisya Anna Aisya, gadis KL yang dibelenggu masalah keluarga yang membawanya b Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
Ana Solehah bersama adiknya Ibrahim dan Luqman ialah anak yatim. Hidup mereka berubah sejak tinggal di rumah kebajikan Darul Riayah. Di tempat itu bermulalah episod kehidupan Ana bersama adik-adiknya. Pelbagai kisah menarik yang berlaku. Dia semakin matang dan menjadi seorang yang penyayang, baik hati, amanah, bertanggungjawab, rajin belajar dan pelbagai jati diri yang dipelajari melalui pengalaman hidup bersama kawankawannya. “Siapa benarkan dia tinggal di dalam bi Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
“Baguslah kalau awak tolong Lia. Tapi perlu ke awak tolong angkatkan beg Lia setiap hari? Ataupun belikan makanan untuk dia sewaktu rehat?” soal Ana. “Awak cemburu ke?” soal Shahrul seakan mengusiknya. “Bukan saya cemburu. Memang hak awak untuk menolong sesiapa pun yang awak pilih,”jawab Ana. “Habis tu? Kenapa awak marah?” tanya Shahrul lagi. “Saya tak marah pun. Awak buatlah apa yang awak rasakan betul. Saya minta diri dulu. Assalamualaikum,” Ana Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
Akif adalah seorang kanak-kanak pendiam dan suka berangan tetapi bijak dan kreatif. Akif sering terlibat dalam masalah-masalah yang tidak diduga ke mana sahaja dia pergi. Namun, dengan menggunakan kreativiti, Akif bijak mengaplikasi ilmu yang dipelajari di sekolah untuk mengatasi masalah-masalah tersebut. Melalui pengalaman-pengalaman ini serta sokongan daripada keluarga dan sahabat-sahabat yang ditemuinya, Akif juga dapat mempelajari nilai-nilai kehidupan. “Saya mesti lari Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
Qaisara ialah seorang kanak-kanak yang berasal dari keluarga susah. Kesukaran hidupannya membuatkan dia tidak mampu untuk hidup mewah seperti orang lain, namun begitu dia mempunyai impian yang besar. Impiannya itu membuatkan dia suka berangan-angan. Kadangkala angan-angannya itu menyebabkan dia suka berbohong dan meninggi diri. Qaisara sanggup menipu rakan-rakannya dengan menyatakan bahawa dia anak orang kaya. Semua yang dia lakukan hanya kerana mahu menarik perhatian rakan-r Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
Mereka mempunyai wajah yang seiras, sama pintar dan belajar di kelas yang sama. Pun begitu, persamaan yang ada pada mereka sebenarnya mewujudkan rasa tidak puas hati di hati Zana. Bagi Zana, Yani bukan ‘taste’nya, lebih-lebih lagi Yani merupakan anak kepada seorang tukang jahit. Di luar pengetahuan Zana, rupa-rupanya mamanya mempunyai hubungan baik dengan ibu Yani. Sebaik sahaja mengetahui hal tersebut, rasa benci dan marah Zana terhadap Yani semakin meluap-luap. Hal ters Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
Mike, si kambing yang berbau strawberry sangat suka speaking English dan berkawan baik dengan Jali, si murid montel yang selalu dibuli di sekolahnya. Namun begitu, satu peristiwa aneh telah mengubah keadaan Jali, apabila dia tiba-tiba memperolehi kuasa luar biasa sehingga menjadikannya kuat. Pada masa yang sama, banyak perkara aneh telah berlaku di sekolah. Lebih-lebih lagi dengan kemunculan badut dan seorang guru yang penuh misteri. Adakah sekolah mereka dalam keadaan bahaya Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
Bedah Gemuk! Bedah Debab! Bedah Chubby! Bedah Kuat Makan! Bedah... Bedah... Argh... Panggilan yang membuatkan aku rasa sakitnya tuh di sini! Di dalam hatiku! Korang faham tak macam mana rasanya? Ish... Kenapalah gelaran yang tak best ni dapat pada aku? Diorang tak tahu ke yang aku ni ada nama terindah lagi tertarik dan menarik? Gelaran yang tu jugalah yang diorang suka. Lagi satu hal, salah ke kalau aku ni kuat makan? Dah aku suka! Makan tu nikmat tau! Kadang-kadang aku rasa Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
Tatkala bersendirian, Allah uji dengan keikhlasan. Apabila ditimpa masalah, Allah anugerahkan dengan kedewasaan. Dalam kesakitan, Allah latih dengan kesabaran. Tidak sesekali Allah mengambil apa yang kita sayang kecuali menggantikannya dengan yang lebih baik.Setelah itu, dia menyudukan dua sudu penuh sambal belacan ke atas nasinya. Melihat aksi Nabilah itu, Ana mengangkat keningnya. Mampukah kakak angkatya menahan kepedasan itu? Sebelum dia sempat memberi amaran... Ngap! Nabi Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

16 Item(s)

*

Back to Top