0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Rashid Trekker 'Found 13 Related Products
Filtered By
author
By Rashid Trekker
Pengembaraan adalah sesuatu yang hebat kepada yang menguatkan hati dan mebuka mata hikmah. Rashid Trekker sekali lagi meneruskan pengembaraanya, dan kali ini ke tebing barat Jordan dan Palestine. banyak kenagan pahit manis semasa di dalam pengembaraan telah dicatatkan oleh penulis di dalam buku terbarunya ini. Semuanya telah dicatatkan oleh penulis di dalam jurnal travelog ini untuk tatapan semua. pengalaman bersusah payah untuk memasuki sempadan antara negara Jordan dan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Farid Rashidi
Tak salah seseorang menyukai seseorang, kerana itu adalah fitrah manusia yang dibekalkan naluri untuk kasih mengasihi sesama manusia. Cumanya, jika belum bersedia, usah diluahkan pada empunya diri, bimbang ia akan menyusahkan kita kelak. Berdoalah pada Allah SWT, mohon petunjuk daripada-Nya. Perbanyakkan istikharah agar dipermudahkan urusan memilih calon terbaik. Jika hati rasa tenang kepadanya, maka usahakan untuk memiliki secara halal. Kalau sudah jodoh, segalanya terasa mu Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Farid Rashidi
LA TASTASLIM Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ooi Kok Hin , Kumar Aish , Nik Mohamed Rashid Ni
24 universities. 7 countries. 1 hope. These are the voices of young Malaysians all over the world--penning down our dreams, fears, concerns, aspirations, and hope to our nation, our home. Featuring letters by: Azalia Zaharuddin, Fikri Fisal, Ng Jung Kian, Aish Kumar, Zaryff Razali, Tan Heang Lee, Billy Hoo, Nurul Ismawi, Ooi Kok Hin, David Lim, Rexy Prakash, Tharmelinggem Pillai, Abdul Rahman Shah, Shamil Norshidi, Shahir Shukor, Benedict Weerasena, Nik Mohamed Rashid Nik Z Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ramlah Rashid
PERTEMUAN pertama di pantri membuatkan Adam Aiman menyangka Shaza Amira sebagai ‘tea lady’ baru meskipun penampilan gadis itu langsung tidak menyamai pekerjaan itu. Dengan pakaian Muslimah moden yang ‘trendy’ dan berjenama, Shaza Amira layak dianggap seorang pengurus muda atau anak pengarah syarikat. Tetapi kerana ego berdepan gadis yang cerdik dan cantik, Adam Aiman sengaja menyakiti lebih-lebih lagi apabila mengetahui gadis itu adik tirinya. Shaza Amira mengikut sah Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

Mengganggu! Itu sahaja yang dapat kita gambarkan apabila berbicara mengenai kelibat. Hidup kita yang tenang sering terganggu oleh ‘si kelibat’ yang sengaja mahu melihat kita dalam keadaan takut. Kelibat, usah biarkan diri kita diselubungi ketakutan ___ Syafeza Sauli Faten Anur Harith Hakeem Zafirdani Norhanisamila Nurdilla Zaini Izzati Mukhali Norzaymah al-Rashid Web Sutera Baharuddin Sairi Chua Pei Yong Azizon Othman Qa Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Rashidah Othman
Perigi Misteri adalah satu di antara cerpen-cerpen yang dimuatkan dalam himpunan cerpen-cerpen tulisan B. Irwan yang pernah diterbitkan di dalam majalah Ana Muslim. Tajuk lain yang terdapat dalam buku ini adalah: Selendang Impian, Aku Sudah Faham, Belajar Berdikari, Jambu Haji Badrun, Siapa Yang Kirim?, Anak Patung, Siapa Aisyah?, Saling Membantu, Pakcik Karim. Kenapa korang takut nak ambil air di perigi Haji Badrun tu?” aku kehairanan. Amran dan Roslan bertukar-tukar pand Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Rashidah Othman
Ibu, kenapa kulit Adam hitam?” soal Adam.Ibu Liza tersentak mendengar soalan anak kesayangannya itu. “Adam, warna kulit dan rupa paras kita semuanya ciptaan dan pemberian daripada Allah. Kita mesti bersyukur dengan apa yang telah Allah berikan kepada kita,” nasihat Ibu Liza kepada Adam. “Tapi… Kawan-kawan Adam ejek Adam Kicap sebab kulit Adam gelap. Adam tak sukalah, ibu!” jawab Adam dengan wajah yang muram. Ibu Liza merenung wajah Adam dengan sayu. Memiliki wajah Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Prof Dr Zainurrashid Bin Zainuddin
Kemenangan umat ini adalah sesuatu yang telah dijanjikan Allah SWT apabila umat Islam kembali memiliki cirri-ciri umat yang cemerlang serta layak memiliki kemenangan. Namun setelah sekian lama bumi berkat yang bernama Palestin ini dijajah, Masjid al-Aqsa yang mulia ini dinodai oleh zionis laknatullah dan maruah umat tercalar, hati sanubari umat Islam kini kerap bertanya tentang BILAKAH KEMENANGAN ITU AKAN KEMBALI MENJADI MILIK KITA? Maka, yakinlah kemenangan yang dijanjika Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Siti Aryani Rashid
Siri Cita-cita Amani ini memberi pendedahan awal kepada kanak-kanak tentang sesuatu kerjaya. Amani digambarkan sebagai seorang kanak-kanak ceria yang mempunyai impian dan bercita-cita tinggi. Amani akan berusaha bersungguh-sungguh untuk merealisasikan impiannya. Melalui pengalaman dan warna-warni kehidupan yang dilalui setiap hari, telah menguatkan lagi azam Amani untuk menjadi seorang insan yang berjaya di dunia dan di akhirat. Buku ini juga mengandungi doa-doa harian di dal Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Al Syiekh Walid bin Rashid Al-Suaidan
USUAL: RM38.00

NOW: RM 30.40 (-20%)

MEMBER: RM 30.40 (-20%)

By Ramlah Rashid
Mati itu pasti. Tiada siapa terkecuali, semua pasti pergi. Disayangi atau dibenci, ditunggu atau tidak dinanti. Allah memberi janji dan kuasanya tidak usah diragui. Namun mesti rela mahupun paksa, kematian pasti ditangisi kerana yang pergi tidak pernah akan kembali. Menangislah anak, menangislah suami, tetapi usah diratapi. - Faisal Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Mr Ahmed Rashid

*This book may have some markings; but be rest assured, they are not used books.
*The book cover and summary displayed may be of a different edition or binding for the same title.

Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

13 Item(s)

*

Back to Top