0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Rissa Ahdiya 'Found 39 Related Products
Filtered By
author
By Rose Harissa
NUR. Nama itu tidak secerah takdir hidupnya. Dibayangi gelaran tunasusila, Nur berusaha keras untuk keluar dari lorong gelap yang seakan mahu menjebaknya hingga ke akhir hayat. Namun, hidayah Allah membisikkan hatinya agar terus berkunjung ke rumah suci Allah. . Dilempar terompah oleh ahli masjid tidak pernah memadamkan nyalaan hatinya yang tetap mahu mengenali dan mencintai Allah. Bagai disirami air dingin hatinya tatkala mendengar suara indah yang menyampaikan kuliah pada Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.20 (-20%)

By Marissa Meyer
The Renegades Trilogy continues, in this fiercely awaited second installment after the New York Times-bestselling Renegades by Marissa Meyer, author of the Lunar Chronicles. Now a New York Times Bestseller! Time is running out. Together, they can save the world. But they each other's worst nightmare. Nova's double life is about to get a lot more complicated: As Insomnia, she is a full-fledged member of the Renegades, a syndicate of powerful and beloved superheroes. S Learn More
USUAL: RM46.90

NOW: RM 46.90 (-0%)

MEMBER: RM 42.21 (-10%)

By Rissa Ahdiya
Cerita itu. Ya, cerita yang ingin dilupakannya. Bertahun dia menyimpannya sendiri, berharap yang cerita itu akan terkubur sendiri. Siapa tahu, cerita itu muncul semula ketika bahagia di depan mata. Kesuciannya dipersoalkan, kejujurannya diragui. “Fik dah fikirkan dalam-dalam. Ikhlas Fik sayangkan Fiya. Fik tak kesah dengan cerita silam Fiya. Kita kahwin!” - TAUFIK Janji Taufik untuk menerima dirinya seadanya dia, hanya tinggal janji. Kenduri sedang berlangsung. Tetamu su Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Rose Harissa
“Hasil bedah siasat mendapati Tuan Gilbert meninggal kerana kehilangan darah lapan jam selepas ditikam.” “Aku rasa... Bonda kau dah hilang.” Longlai dan terduduk Raid Arjuna saat fakta tentang kedua-dua ibu bapanya dibentangkan di depan matanya. Degil, kerana sikap itu… Hidup Raid Arjuna dihantui rasa bersalah berpanjangan selepas satu insiden terancang telah melibatkan dirinya dan dia menjadi tunjang masalah tersebut. Penculikan. Pembunuhan ayahnya, Tuan Gilbert. K Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Marissa
“Wei!” Linda sahabat baik panggil aku di tempat ketibaan. “Sorrylah. Aku tak tahu handphone aku cicir kat mana.” “Memanglah. Aku telefon, mamat yang jawab. Dia cakap kau tertinggal handphone kat tempat duduk kau.” “Allah.” Aku pegang dahi. Rasanya sebab tu kut lelaki sebelah aku panggil aku. Salah dia jugaklah. Yang panggil aku sayang tu kenapa? Panggil saudari saja tak boleh ke? Kalau dia panggil aku kakak pun aku takkan marah punya. Ini siap panggil sayan Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Rose Harissa
Lapan tahun Reza hidup bersendiri setelah papa dan mamanya meninggal dunia. Kehadiran Uwais dan Qaira, anak hasil perkahwinan kedua arwah papanya buat hidup Reza kucar-kacir. Reza yang tidak pernah mahu mengenali adik-adiknya itu dituduh tidak cakna oleh rakannya dan lepas tangan kerana sering pulang lewat ke rumah. Kematian Alfan, kembarnya membuatkan Reza terasa kosong walaupun perangai kedua-duanya bagai langit dan bumi. “Aku bukan macam Alfan yang cool! Yang boleh rel Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Rissa Ahdiya
Kau janjikan bulan dan bintang, tapi entah mengapa malamku sentiasa kelam… Cinta Nuha kepada Tajul, bukanlah hanya sekadar lafaz. Cinta itu ikhlas dari hati biarpun kadangkala sikap Tajul sangat menyakitkan hati. Sikap Tajul yang panas baran dan cemburu buta membuatkan Nuha terasa lemas. Namun, demi cinta yang tidak berbelah bahagi ditambah dengan rasa simpati, Nuha turutkan kata hati biarpun adakalanya dia rasa ragu-ragu untuk meneruskan hubungan. "Bukan itu caranya Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Marissa Meyer

Secret identities. Extraordinary powers.
She wants vengeance. He wants justice.

The Renegades are a syndicate of prodigies-humans with extraordinary abilities-who emerged from the ruins of a crumbled society and established peace and order where chaos reigned. As champions of justice, they remain a symbol of hope and courage to everyone . . . except the villains they once overthrew.

Nova has a reason to hate the Renegades, and she is on a mission for venge Learn More

USUAL: RM46.90

NOW: RM 46.90 (-0%)

MEMBER: RM 42.21 (-10%)

By Rissa Ahdiya
Kahwin dan sambung belajar atau duduk saja di rumah, tunggu jodoh kamu turun dari langit? - Haji Lutfi Haji Lutfi mengatakan hal sedemikian kerana bersebab. Ada rahsia yang tidak diketahui oleh Najla yang masih disimpan rapi oleh kedua-dua orang tuanya. Firhad. Itulah calon bakal suami Najla, merangkap sepupu Najla juga. Najla yang mula-mula rasa terpaksa, tapi lama-lama terjatuh suka! Yalah, siapa yang tak terpikat dengan Si Firhad tu?Si kacak yang gelagatnya, kata-katany Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Marissa
Bukan senang untuk FAIZAL jatuh cinta. Tapi entah kenapa mudah pula dia jatuh cinta dengan rakan sekerjanya sendiri. Ada sesuatu yang menarik tentang NURUL yang membuatkan FAIZAL tak mampu melupakan cintanya terhadap NURUL. Seksi mungkin tidak, cantik memang ya. Tapi NURUL mampu membuatkan hidup FAIZAL menjadi ceria. FAIZAL terpaksa gigit jari bila NURUL beritahu, dia sudah ada teman lelaki. Perlahan-lahan Faizal tarik diri dan doakan NURUL dari jauh. Namun seperti ada sesuat Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Rose Harissa
Setelah apa yang berlaku kepada Arumi, Tan Sri Arami bertindak memberi amaran kepada Aiyani. Tapi keberanian Aiyani cukup menyentakkannya. “Tan Sri, kasih sayang tu bukan tentang seberapa kerap kita ucapkan sayang, tapi sejauh mana kita buktikan kasih sayang tu.” – Aiyani Namun, kasih sayang yang terwujud antara Arumi dan Aiyani itulah yang membuat musuh mereka mula bertindak ganas. Arumi benar-benar merasakan dorongan yang cukup kuat supaya dia melin Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Rose Harissa
Pertembungan Aiyani dan Arumi di kolej, memulakan segalanya. Kerana sikap angkuh Arumi, Aiyani pandang jengkel kepadanya, apatah lagi Arumi gemar berbahasa Korea dengannya. Tapi denda yang diberikan Qazurah, membuat Aiyani tak boleh mengelak dari Arumi lagi. Arumi yang selama ini dingin, mula memberi perhatian kepada Aiyani bila gadis itu jadi sasaran hasad dengki gadis lain. “Aku dah turunkan tandatangan, maknanya dia hak aku! Kalau kau kacau dia lagi, tunggulah b Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Rissa Ahdiya
Ramai wanita yang selagi boleh, akan mengelak untuk bercinta atau terikat dengan lelaki yang tergolong dalam kategori ‘anak emak’. Tetapi kalau kategori ‘adik kakak’ bagaimana pula? Selama lapan tahun, NURIN HANA menjeruk rasa. Begitu teruk dia dibuli ipar-duai malah tidak pernah sekali pun dia diberi peluang beraya di kampung sendiri. “Kakak mesti tak percaya kan kalau saya beritahu yang Zakwan pernah minta saya bayar sewa rumah ni pada dia? Saya pun tak tahulah Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Marissa Meyer

Long before she was the Queen of Hearts, Catherine Pinkerton was just a girl who wanted to fall in love.

Catherine may be one of the most desired girls in Wonderland, and a favorite of the unmarried King of Hearts, but her interests lie elsewhere. A talented baker, all she wants is to open a shop with her best friend. But according to her mother, such a goal is unthinkable for the young woman who could be the next queen.

Then Cath meets Jest, the handsome and m Learn More

USUAL: RM46.90

NOW: RM 46.90 (-0%)

MEMBER: RM 42.21 (-10%)

面對義務,我們有服從還是反抗的自由嗎?面對抉擇,我的行動準則是什麼? 服從道德是否意味著我們將失去自由?但人若沒有自由意志,仍需負擔道德上的責任嗎? 容許例外的道德,還有價值嗎?不容許例外的道德,還有人性嗎?   當你面對左右為難的處境──   你需要道德哲學,讓你冷靜理性進行辯證,發展出一致的價值和判斷標準。   當你陷入 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Mya Arissa
Danish Haqeem. Dia lelaki yang punya segalanya. Rupa, harta dan pangkat. Cuma satu kurangnya. Dia ego dan hatinya tertanam rasa benci kepada perempuan dan cinta. Tapi demi kasih sayang terhadap insan bergelar mama, dia sanggup melupakan seketika rasa benci tersebut. Ikatan perkahwinan dengan menantu daripada mama diterima walau tanpa rasa cinta. Madina Aisya. Dia hanya seorang wanita dan anak yang patuh kepada kata orang tua. Dia rela kehilangan cinta terdahulu demi memenu Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Marissa
Dia lelaki biasa-biasa saja, tapi apabila menjadi seorang suami, dia menjadi sangat luar biasa. Nakal, seksi, penyayang dan seorang bapa yang baik. Itulah Suami Edisi Terhad yang bernama HAZRUL EFFENDI. “Sayang...” “Emmm...” “Kalau makan ikan, lepas tu jangan minum air tau.” “Kenapa?” “Takut ikan tu berenang dalam perut.” Beginilah nasib seorang isteri bernama AZIAN YUHANIS yang sangat bahagia kerana memiliki seorang suami yang sangat istimewa. Kena Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Charissa Ong T.Y.
Midnight Monologues is Charissa Ong Ty's first published English Poetry and Short Stories book. The book is categorised into four parts, LOST, FOUND, HOPE and Short Stories. In an age of lesser readers and short attention spans, she hopes this book could stir ideas in the most efficient way possible; through really short, melodious writing. View the interview here: https://vulcanpost.com/584148/midnight-monologues-book-publish-charissa-ong/ Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 28.72 (-20%)

MEMBER: RM 28.72 (-20%)

關心政治,是政治狂熱?還是正常公民應有的樣貌? 人民的訴求,是否可用激烈的方式來達成?或是該以維持社會日常運作為優先? 「小確幸」的生活,可以脫離政治處境而存在嗎?   以扎實的哲學閱讀、深刻的辯證和討論,裝備自己的政治信念。   當現實處境遭遇問題和衝突,才能無畏地捍衛自己的政治行動!   本書帶領你發現問題,提出政 Learn More
USUAL: RM50.05

NOW: RM 50.05 (-0%)

MEMBER: RM 45.05 (-10%)

By Larissa Cherry , Jordan Andre , Michael Philip
《分好类 超好背 15000英语单词》(白金版)是一本内容覆盖相当全面的单词口袋书,囊括了生活中常见的17个主题,具体包括基本常识、日常生活、住房、人物、交通出行、娱乐休闲等。每个主题下又细分了很多场景,全书共有495个场景。生活中的方方面面几乎都可以在这里找到!每个场景都罗列了与之相关的20个常用核心词,并精心挑选10个常用单词给出例句 Learn More
USUAL: RM38.60

NOW: RM 38.60 (-0%)

MEMBER: RM 34.74 (-10%)

By Marissa Meyer
Don't miss the thrilling final chapter of Marissa Meyer's Lunar Chronicles series. Princess Winter is admired for her grace, kindness and beauty, despite the scars on her face. She's said to be even more breath-taking than her stepmother, Queen Levana... When Winter develops feelings for the handsome palace guard, Jacin, she fears the evil Queen will crush their romance before it has a chance to begin. But there are stirrings against the Queen across the land. Toget Learn More
USUAL: RM39.95

NOW: RM 39.95 (-0%)

MEMBER: RM 35.96 (-10%)

By Marissa Meyer
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By Charissa Ong
USUAL: RM39.90

NOW: RM 31.92 (-20%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Marissa
"Kau ingat dengan anak ni kau boleh paksa aku ubah keputusan aku? Kau nak ugut aku dengan anak kau ni? Eh! Kau jangan haraplah aku akan ikut kehendak kau. Aku tetap ceraikan kau!" -RYZAL. Sampainya hati Ryzal, hanya kasihnya sudah tertumpah buat Ayu teman baikku sendiri, tergamak dia menyingkirkan aku dalam keadaan begini. Ketika aku mengandungkan anaknya, dia melafazkan talak. Dan ketika aku merasakan aku sudah tiada siapa-siapa lagi di dunia ini dan jalan yang bakal a Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Marissa
Dia hadir waktu aku sudah bergelar tunang orang. Awal-awalnya, aku fikir hanya biasa-biasa saja, tetapi pada hujung-hujungnya, aku tahu semua itu bukan lagi sekadar biasa-biasa saja. Sudah menjadi sangat-sanggat luar biasa. Aduhai… Kenapa dia macam syok sahaja dekat aku? Selalu buat benda-benda yang tidak aku jangkakan. Atau aku yang terlebih syok dekat dia? Kalau betul, apa yang harus aku lakukan? Minta putuskan tali pertunangan? atau aku kena lari bersama dengan si Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Marissa Meyer
Mirror, mirror on the wall, Who is the fairest of them all? Fans of the Lunar Chronicles know Queen Levana as a ruler who uses her "glamour" to gain power. But long before she crossed paths with Cinder, Scarlet, and Cress, Levana lived a very different story - a story that has never been told ...until now. Marissa Meyer spins yet another unforgettable tale about love and war, deceit and death. This extraordinary book includes an excerpt from Winter, the next book in the Lu Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By Marissa Meyer
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By Wafa Arissa
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Marissa
IMANIAH SOFEA tak kisah orang nak kata apa tapi kalau Iman dah suka, Iman tak peduli apa orang kata. Janji Iman suka. Kalau nak kata Iman perigi cari timba pun tak ada masalah. Iman gembira juga. “Aku nak pikat Raees Hamzah.” “Apa?” “Aku nak pikat Raees Hamzah.” “Kau sedar tak apa yang kau cakap ni, Iman? Kerja memikat tu bukan kerja orang perempuan tau tak. Tu kerja orang lelaki. Serupa perigi cari timba. Tapi kau ni bukan perigi lagi. Tapi perigi Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Rissa Ahdiya
Pertemuan pertama kali mereka sebelum akad membuatkan Ammar Hafiz jatuh cinta. Pandangan Iman Suffiyah bisa membuatkan hati Ammar berubah rentak. Jantung sudah tak sekata. Inilah bakal isterinya! Dalam hati sudah berjanji akan cuba membahagiakan Iman Suffiyah. "Iman..." - AMMAR "Ya, saya." - IMAN "Awak sayang saya, kan? - AMMAR "Sayang sangat-sangat, Encik Ammar." - IMAN Perancangan Datuk Azhari mengundang huru-hara. Ammar diminta menikahi Amanda, anak kepada rakan n Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Marissa Meyer
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By Marissa
*Diadaptasi Daripada Filem terbitan Astro. Cinta Itu, Apabila Aku Tahu Kau Tercipta Untukku Hingga Akhir Hayatku... Tiga kali mereka dipertemukan dengan cara yang tidak diduga. Tanpa sedar, ketiga-tiga pertemuan itu rupa-rupanya pembuka jalan untuk mereka saling mengenali. Namun, bukan mudah membina kemesraan. Adil merasakan seperti ada yang tidak kena dengan Thia. Serupa minah senget pun ada. Pelik sungguh, tapi gadis itulah yang membuatkan dia tersenyum dan terin Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Marissa
Berada di dalam kapal terbang sepanjang penerbangan yang mungkin mengambil masa lebih kurang enam jam bersama sepupu yang aku kenal sejak kecil lagi sebenarnya bukanlah sesuatu yang membosankan. Hairiz pandai bercerita dan pasti saja cerita-cerita tentang kenangan kami. “Tahun ni awak dah dua puluh lapan tahun, kan?” soalku. Burger yang aku bawa sudah selamat sampai ke perut. “Baru tahu ke?” soal Hairiz. “Sebab tahulah saya sebut.” “Kenapa tiba-tiba Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Marissa
RAY jejaka tampan yang sudah bertahkta dalam hati Indah Natasya sejak mula, sering saja membuatkan kepala Indah serabut dengan kerenahnya yang selamba dan sedikit angkuh. Tapi disebabkan sayang, Indah pendamkan saja. Mahu diapakan lagi? Nasib badanlah… Siapa suruh gatal bercinta dengan lelaki kerabat diraja itu? “Awak tak takut ke kalau-kalau ada artis yang berkenan kat saya? Manalah tahukan…” - INDAH NATASYA “Awak, tak ada artis yang berkenan kat awak tu. Kal Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Marissa Meyer
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By Rissa Ahdiya
Auni Soraya dan Ahmad Fahim, dua insan yang tidak pernah saling mengenali. Namun, kedua- duanya reda menerima ketentuan jodoh yang telah ditetapkan. Auni Soraya, seorang yang nakal dan kelam-kabut, manakala Ahmad Fahim pula seorang yang tenang dan matang. Mereka tidak pernah bertentang mata sepanjang pertunangan dek tuntutan tugas, namun hati mereka disatukan lewat panggilan telefon dan pesanan ringkas. “Jangan awak tertinggal hati awak merata-rata sudahlah, payah say Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Marissa
Semua, atau tak payah langsung! Beberapa tahun lalu di zaman sekolah menengah… “Oh, jadi kau stalk kita orang, ya? Boleh tahan pervert juga kau ni, ya…” – ZARAA “Ya, aku memang dah lama stalk korang semua. Sekolah aku kat sebelah aje. Sebenarnya aku jealous sebab aku nampak korang bertiga ni selalu aje happy-go-lucky. Aku pula jenis yang susah yang nak cari kawan. Errr, lupa pula aku nak kenalkan diri. Nama aku Aiman.” – AIMAN Bermula dari zaman s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ain Marissa
Kepulangan Qaseh Aira ke tanah air, selepas menamatkan pelajarannya di Jepun menyebabkan hati kembarnya, Qistina Alia semakin tertekan. Perasaan marah dan cemburu yang tertanam dalam hatinya semakin menular sehinggakan memakan diri sendiri.Namun bagi Qaseh Aira, jikalau dengan cara menipu itu saja yang boleh menjernihkan hubungan mereka semula, Qaseh Aira rela. Tetapi, perancangan tuhan lebih hebat dari segalanya.“Bos saya confuse sikit. Bila orang cakap nak air kopi, m Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 22.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.61 (-10%)

By Ain Marissa
Sueraya, gadis lembut yang periang. Walaupun disisih oleh ibu kandung, tidak pernah sebesar zarah pun terbersit dihati untuk membenci ibunya. Duka membaluti hidup Sueraya, apabila dia lumpuh selepas terjadi satu insiden, hidup ibarat bernyawa tapi tidak berjasad. Tanpa lafaz dibibir dia reda dan pasrah dengan suratan hidupnya apabila dijodohkan dengan anak orang gajinya, Firrhan. Firrhan pula hadir dalam hidup Sueraya kerana rasa tanggungjawabnya terhadap kedua ibubapanya. Ga Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 22.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.61 (-10%)

39 Item(s)

*

Back to Top