0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Ruqayyah Muhd; Hakim Zakaria; M.H Nizam 'Found 92 Related Products
Filtered By
author
By Ruqayyah Muhd
Semua ibu, mahu berikan yang terbaik buat anak di dalam kandungan. Mahu anak yang sihat dan lahir sempurna. Apabila melalui alam berpantang, tiada ibu mahu melalui tempoh berpantang yang sukar. Sering kali juga dimomokkan dengan mitos-mitos yang tidak masuk akal. Tempoh berpantang juga adalah tempoh ibu belajar menyusukan anak. Semua ibu yang menyusukan anak, mahukan air susu itu dapat menjadi sumber nutrisi yang berkualiti buat anak. Matlamat mahu menyusukan anak secara eks Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nizam Bachok
Iri dan cemburu punti mengatasi kewarasan akal. Dia tak peduli sama ada musuhnya itu darah dagingnya dendiri atau tidak, yang penting dendamnya terbalas biarpun dirinya diperlaku kejam. Melati, si cantik manis dambaan ramai jejaka. Namun dia memilih jati tanpa mengetahui ada hati yang tercalar. Penyatuan mereka menyuburkan lagi kesumat di hati punti. Mungkinkah dengan darah boleh memuaskan punti? Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Nurul Hakimah Mohamad
Siang dan malam. Tanpa henti. Sentiasa merindui. Walaupun di ambang mati. Dalam doa pada saban malam, bermunajat Nabi kepada Tuhan, melampiaskan kerisauan terhadap umatnya. Dari jeluk hati mulia, tidak lekang ingatan kepadamu. Wahai Tuhan, mohon umat sentiasa teguh di jalan yang Engkau redai. Jangan Kau mengazab mereka, sungguh mereka tidak mampu menanggung murka. Nabi mencintaimu. Malah, menangis keranamu. Sedangkan Nabi dengan kita tidak pernah berjumpa, air matany Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Haris Hakimi
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Khairul Hakimin Muhammad
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Khairul Nizam Khairani
"Cerita orang, suatu hari sewaktu Raja Tengah termenung di tengah-tengah tanahnya yang tandus, hujan panas turun tiba-tiba. Hujan panas itu amat lebat sehingga tanah tandusnya becak. Muncul seorang lelaki berpakaian seperti panglima Melayu. Lelaki itu mengaut sekepal tanah yang basah lalu diserahkan kepada Raja Tengah. Lelaki itu hilang sebaik hujan panas itu berhenti. Raja Tengah mendapati tanah itu mengandungi bijih.” Demi hidup senang, Raja Tengah telah membuat perjanj Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Luqman Hakim
Sejarah Para Anbiya’ yang selalu dipaparkan kepada kita menyingkapkan perjuangan yang disulami dengan pengorbanan dan penderitaan yang dihadapi para Nabi ketika menyampaikan risalah Allah SWT kepada kaurnnya. Maka didalam buku yang sedang para pembaca budiman tatap ini turut mengajak kita mengimbau kembali dengan hati yang insaf dan berazam untuk sama-sama meneruskan perjuangan yang suci dan mulia ini. Intisari daripada usaha dakwah yang menjadi agenda utama para nabi itu d Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 26.10 (-10%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

Perkerjaan sebagai seorang Jurutera tidaklah semudah yang di sangka, mereka berperanan memudah dan menyelesaikan urusan manusia dengan teknologi. Sebagai seorang jurutera tidak akan lari dari masalah sehinggalah ia selesai, meskipun terpaksa menggali lubang lain demi mencari puncanya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Khairul Hakimim Muhammad
Kek ala-ala kampung yang tak dihiasi krim kalau dimakan memang enak sekali. Mak-mak kita selalunya akan buat apabila tiba musim peryaan. Dibakar dan dikukus mengikut cara lama mengimbau nostalgia zaman kita kanak-kanak. Hati rasa teruja apabila hasilnya sangat unik. sehingga kini, kek kampung masih menkajdi rebutan oleh pengikut dan penggemar kek. Khairul hakimin menampilkan 40 jenis kek kampung yang direka dengan pelbagai bentuk dan rasa. Kekuatan buku: -Resipi yang di Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ruqayyah Muhd; Hakim Zakaria; M.H Nizam
Diet-Licious adalah rakaman anekdotal tiga orang dietician (pakar pemakanan) dalam berdepan pelbagai kerenah pesakit (dan godaan makanan, ahah). Ditulis secara santai dan lucu, serta sarat informasi berkaitan nutrisi dan pemakanan. Bacaan ringan yang sesuai untuk mereka yang nak 'jaga makan'. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Khairul Nizam Khairani
“Kaduk, main jelangkung tu apa?” tanya Je’am. “Kira macam main spirit-spirit tapi tak pakai duit syiling.” “Habis tu pakai apa? Pakai kad kredit?” Sekumpulan pelajar Sekolah Menengah Dato' Bentara, Kijem, Begok, Ijan, Kaduk, dan Je’am terpaksa curi-curi bermalam di asrama semasa cuti sekolah. Pada malam itu, Ijan secara tidak sengaja termasukkan kakinya ke dalam besen yang menjadi bekas mereka merendam mi segera dan menyebabkan mi segera itu me Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ustaz Hakim Hamidon
ISTIGHFAR: TAUBAT SEBELUM TERLAMBAT Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
BIMBINGAN PRAKTIKAL SOLAT PEREMPUAN Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
BIMBINGAN PRAKTIKAL SOLAT LELAKI Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Nizam Razak , Anas Abdul Aziz
Gerai Kokotiam Tok Aba telah diserang oleh si alien yang mahu membalas dendam terhadap apa yang telah BoBoiBoy lakukan kepada nasib dirinya. Tok Aba, Ochobot dan penduduk bumi yang lain kini diancam bahaya! Mampukah BoBoiBoy dan rakan-rakan mempertahankan bumi serta Power Sphera dari keganasan alien baru ini? Apa yang telah BoBoiBoy lakukan sehingga alien dari planet lain sanggup datang ke bumi demi melaksanakan misinya. Juga memaparkan episod khas yang eksklusif! Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM5.80

NOW: RM 5.80 (-0%)

MEMBER: RM 5.22 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM4.80

NOW: RM 4.80 (-0%)

MEMBER: RM 4.32 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM4.00

NOW: RM 4.00 (-0%)

MEMBER: RM 3.60 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM3.50

NOW: RM 3.50 (-0%)

MEMBER: RM 3.15 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM4.00

NOW: RM 4.00 (-0%)

MEMBER: RM 3.60 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM3.50

NOW: RM 3.50 (-0%)

MEMBER: RM 3.15 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM4.80

NOW: RM 4.80 (-0%)

MEMBER: RM 4.32 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM3.80

NOW: RM 3.80 (-0%)

MEMBER: RM 3.42 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM4.80

NOW: RM 4.80 (-0%)

MEMBER: RM 4.32 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM3.80

NOW: RM 3.80 (-0%)

MEMBER: RM 3.42 (-10%)

By Nizam Razak , Anas Abdul Aziz
Kembara Bersama Boboiboy! Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Khairul Nizam , Zayana Yusof
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Nizam Razak , Anas Abdul Aziz
Boboiboy dan rakan-rakan diberikan misi untuk menghantar bungkusan kepada salah seorang bekas ahli TAPOPS di Planet Dargha’ya. Namun, misi tersebut tidaklah semudah yang disangka. Berbagai rintangan yang harus dilalui mereka termasuklah menghadapi serangan makhluk asing yang merbahaya! Dalam misi mereka untuk menyelamatkan Power Sphera seterusnya pula, mereka bakal bertemu dengan saingan baru yang terhebat..dan tidak dijangkal? Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Lokman Hakim
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Dr. Mohd Nizam Abdul Kadir
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Nizam Razak , Anas Abdul Aziz
Power Sphera- sekumpulan robot yang mampu menganugerahkan kuasa luar biasa sentiasa menjadi sasaran pemburu-pemburu Power Sphera sejak dahulu lagi. Oleh itu, satu organisasi rahsia yang dinamakn TAPOPS (Tracckers and Protectors of Power Spheras) yang diketuai oleh Komander Ciciko/Kokoci berusaha mencari dan menyelamatkan kesemua Power Sphera bagi mengelakkan kuasa-kuasa ini jatuh ke tangan yang salah. Dalam buku komik Boboiboy Galaxy:Kembara ke Angkasa, Boboiboy dan rakan-r Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Nizam Razak , Anas Abdul Aziz
Boboiboy dan rakan-rakan memulakan pengembaraan mereka ke angkasa! Namun perjalanan mereka dipenuhi dengan pelbagai rintangan. Mampukan mereka mengharungi cabaran-cabaran yang bakal tiba? Mungkinkah pertolongan akan tiba daripada seseorang yang mereka kenal? Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Khairul Nizam Khairani
Sarjan Awai Anak Gamung yang dituduh membunuh peguamnya kini terasak apabila diburu oleh pihak berkuasa dan juga tentera upahan yang motifnya masih misteri. Hasratnya mahu melarikan diri pulang ke Sarawak terhalang apabila mengetahui anaknya, Desmond telah diculik kumpulan tentera upahan yang memburunya. Menyedari nyawa Desmond menjadi taruhan, Awai enggan lagi melarikan diri. Dia memilih untuk berjuang bukan sahaja demi maruahnya, namun juga demi nyawa anaknya. Darah pahlawa Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Khairul Hakimin Muhammad
Facebook bukan sekadar media sosial untuk kita berkongsi cerita. Sebaliknya, ia sudah menjadi platform bisnes, kerja-kerja komuniti, pertubuhan dan sebagainya. Mempunyai jumlah follower yang ramai adalah salah satu sasaran setiap pemilik akaun. Ia bukan lagi semata-mata untuk mendapatkan perhatian, sebaliknya untuk meluaskan lagi capaian maklumat terhadap produk dan aktiviti pemiliknya. Bagaimana mahu mendapatkan follower yang ramai? Apa strateginya? Apa tindakannya? Ba Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Lokman Hakim
Siapakah robot? Siapakah manusia? Adakah kedua-duanya sudah menyatu? Atau bertukar jati diri? Faril dan Rumia, saling menjaga antara satu sama lain. Ada kalanya emosi itu mati, tetapi ia bukan selamanya. Ada kalanya emosi itu juga artifisial, tapi apakah ia memadai? Pada masa yang sama, Menusa, sejenis cyborg mencari persempadanan antara manusiawi dan robotik. Kerakusan manusia mahu hidup berkekalan dan juga penanaman sifat manusiawi pada mesin, membuatkan sempadan antara d Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

Tidak lama lagi sang fajar akan terbit. Akan tetapi, fajar yang sebentar lagi terbit ini bergantung pada eksistensi kita dalam menorehkan satu bidang luas atau panjang garis tertentu. Namun bila mana kita keluar dari batas-batas peribadi kita, nescaya kita akan mendapati pada setiap saat. Bahkan setiap detik di dunia ini, fajar baru yang terbit bersinar menerangi alam ini. Setiap saat terdapat seruan, “Hayya ‘alash shalah”, panggilan yang ditujukan demi (mewujudka Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Hakim Hamidon
Apakah perbezaan khusyuk iman dan khusyuk munafik? Siapakah syaitan yang dipanggil Khanzab dan apa kaitannya dengan khusyuk? Apakah perbuatan yang dikatakan khusyuk tetapi tercela? Mari baca dan tambah ilmu bagi memantapkan tahap khusyuk semasa solat. Moga solat kita menjadi sempurna dan lebih baik dari hari ke hari walaupun sedikit. Antara tip khusyuk solat: -Memilih saf hadapan -Makan dahulu jika makanan sudah terhidang -Memahami makna bacaan Turut dimuatk Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Lily Moha , Ruqayyah Muhd
Makan. Semua orang suka makan. Sedih ke, gembira ke, kurus ke, berisi ke. Makan tetap makan. Kita perhati tak apa yang kita makan? Biasanya kita 'ngap' saja. Mari sini, dua orang dietitian ni nak bercerita tentang makan. Sedap sangat makan itu ini. Rupanya menambahkan penyakit. Buat badan jadi tak sihat. Selamat membaca. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Amy Cooper Hakim
USUAL: RM64.95

NOW: RM 64.95 (-0%)

MEMBER: RM 58.46 (-10%)

By Nizam Bachok
20 himpunan cerita seram Nizam Bachok kembali menghantui malam pembaca. Cerita tentang nenek kebayan. syaitan dan jelmaan jin serta banyak lagi pasti buat semua tak lena tidur. Dapatkan naskhah korang segera. ‘Dari Alam Angker: Hantu Engsot’ pasti mengacau hidup korang... Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Farhan Hakimi
Siri Haiwan Teladan ini menghimpunkan pelbagai kisah menarik untuk bacaan santai, tetapi berinformasi sesuai untuk kanak-kanak. Siri ini didatangkan dengan enam tajuk yang berlainan dan perlu dimiliki sebagai koleksi untuk bacaan harian kanak-kanak. Banyak pengajaran dan teladan yang dapat diambil daripada kisah haiwan-haiwan ini. Bagaimana kura-kura yang bijak menggunakan helah bagi menyelamatkan dirinya daripada dicampak oleh tukang kebun. Kisah kura-kura ini dan banyak Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Amy Cooper Hakim , Muriel Solomon
USUAL: RM59.95

NOW: RM 59.95 (-0%)

MEMBER: RM 53.96 (-10%)

By Hakim Hamidon
"Jika salah seorang antara kamu inginkan sesuatu, berdoalah: Ya Allah aku memohon petunjuk daripada-Mu dengan ilmu-Mu. " Riwayat Bukhari. Penjelasan yang terang dan cemerlang mengenai: - Hukum-hukum berkenaan Istikharah - Alternatif istisyarah di samping Istikharah - Tatacara dalam melakukan Istikharah - Petunjuk yang diperoleh sesudah Istikharah - Mengapa Istikharah gagal membuahkan hasil Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By  Farah Aisyah Ahmad , Abdul Hakim Othman
Bulan Ramadan menyimpan banyak limpahan rahmat dan kasih sayang Allah SWT. Allah SWT amat pemurah untuk merahmati setiap amal ibadah hamba-Nya dengan pelbagai ganjaran pahala. Lantas, menjadi tugas hamba-hamba-Nya pula untuk berebut-rebut meraih sebanyak mungkin ganjaran daripada-Nya. Tidak kira sama ada lelaki, wanita, orang tua atau orang muda, semuanya berpeluang menikmati ganjaran pahala daripada-Nya. Cuma, ada beberapa kemusykilan yang masih wujud tentang hukum-hakam da Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Nizam Bachok
Kompilasi seram Nizam Bachok kini kembali menghantui. 20 karya meremangkan dihidangkan kepada penggemar karya seram. Tunggu apa lagi? Jom dapatkan “Dari Alam Angker: Pendamping”. Hati-hati.... Jangan baca kalau lemah semangat… Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Lokman Hakim
Syukri mahukan kehidupannya kembali. Nora dengan penyakit autisme sedang bergelut dengan refleksi seorang lelaki aneh yang mahu masuk ke dalam hidupnya. Fateha pula berhempas-pulas untuk membantu Nora keluar dari kesukaran autisme itu. Sebuah manuskrip telah mengubah hidup mereka. Mungkin sekadar penulisnya. Ataupun editornya. Tiada siapa yang pasti. Bulan berbentuk kiub berapungan di langit menjadi enigma buat mereka yang menyedari. Namun begitu, tidak semua yang menyedari Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Azim Hakimi
Harris Hafizul berkemahiran dalam menggodam pelbagai jenis permainan video. Disebabkan kemahiran yang dimilikinya itu, dia menjadi sasaran Miss H yang bersifat tamak. Miss H mengarahkan orang suruhannya menculik Harris bagi membolehkan dia melaksanakan misi jahatnya, iaitu menghuru-harakan dunia melalui aplikasi media sosial yang akan digodam. Berjayakah Miss H melaksanakan misinya? Apakah pula nasib Harris? Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Farah Aisyah Ahmad , Abdul Hakim Othman
Ketahuilah bahawa wanita merupakan makhluk Allah yang sangat mulia. Wanita menjadi seindah-indah perhiasan dunia. Wanita pembawa bahagia, pendamai jiwa. Wanita pelengkap kepada dua jiwa; seorang jejaka maka seorang lagi wanita. Wanitalah tonggak penting dan watak signifikan yang rancak memacu kemajuan. Baik intelektual mahupun spiritual. Sudah terlalu banyak bukti ditonjolkan melalui cerminan zaman. Lantas ketahuilah bahawa Islam tidak sekali-kali merendahkan wanita. Islam d Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Khairul Nizam Khairani
Sarjan Awai Anak Gamung adalah salah seorang anggota Angkatan Tentera Malaysia yang ditugaskan di Bosnia di bawah misi IFOR. Kerana terlalu mengikut perasaan, Sarjan Awai telah bertindak di luar batasan dengan membunuh seorang jeneral pasukan tentera Serbia, Jeneral Revan Tanovic. Akibat diburu rasa bersalah atas tindakannya yang melampaui batas, Sarjan Awai telah meringkuk di dalam penjara di Croatia selamat lima tahun sebelum Angkatan Tentera Malaysia berjaya menemuinya dan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hakim Ahmad
‘ALIH’ perkataan itu muncul lagi. Aril semakin hairan. Perkataan itu sering muncul sejak dia berpindah ke flat itu. Usikan itu hanya permulaan. Aril dikejutkan dengan jelmaan seorang kanak-kanak perempuan yang duduk bersimpuh di atas dadanya ketika terjaga dari lena. Ditambah pula dengan kehadiran Natasya, anak jirannya. Renungan Natasya yang kosong itu sering menjadi igauan Aril. Taman tasik berhampiran flat itu menjadi titik permulaan terungkai segala misteri! “Oh… Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Zharulnizam Shah Zainal Abidin
Sejak Kampung Longkai dilanda geruh, kejadian pelik sering berlaku. Haji Ipin sedar ada kuasa jahat yang mengganggu. Makhluk durjana itu tiba-tiba muncul. Haji Ipin diserang penyakit misteri. Matanya berulat dan perutnya membusuk. Dia tahu angkara siapa, tapi mulutnya bagai dipasung. Kiai Shamsudin yang jauh di Batu Pahat mendapat firasat yang Haji Ipin, rakan seperguruannya sedang diuji permainan sihir. Sebagai pendakwah, dia wajib menyeru yang hak dan menentang yang batil. Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Mansur Hakim
Asma’Al-Husna yang dimiliki Allah SWT tidak ditentukan penjelasannya dalam hadis sahih, hadis yang banyak diketahui dalam hal ini, adalah hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslim dari Abu Hurairah RA. Beliau mengatakan: Rasulullah SAW bersabda: “Allah SWT memiliki sembilan puluh sembilan nama, ada seratus kecuali yang satu. Barangsiapa mengamalkannya, maka dia masuk syurga, sesungguhnya itu adalah ganjil dan menyukai yang ganjil.” Sampai di sini sahaja dalam p Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Nizam Bachok
Seram sejuk menatap 20 karya seram Nizam Bachok berjudul "Dari Alam Angker: Saka" ini. Biarpun begitu, ia juga penuh dengan sindiran. Setiap helaian diharap membuka mata pihak yang alpa dan tidak peduli tentang saat-saat akhir berdiri di muka bumi. Jangan biarkan hidup anda tersasar. Peluang kedua diberi namun… Hayati karya artis komik berbakat ini! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Zharulnizam Shah Zainal Abidin
Malam itu, guruh menabuh langit bertalu-talu. Petir sabung-menyabung membelah sepi. Tiba-tiba lampu di rumah itu terpadam. Kedengaran suara mengeras. Suara lelaki dan perempuan yang menahan rengsa. Bulu roma Budin meremang. Seperti ada ‘benda asing’ di belakangnya. Dia meraba-raba mencari ayah dan ibunya. Dia terkejut ketika kilat memancar selepas guruh berdentum menampakkan ayahnya mengerekot seperti huruf ‘wau’ dan ibunya terbaring memegang dada dan tidak bergerak. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ruqayyah Farhani , Abdullah Mubarak
Aku melahirkan dua anak dengan satu kematian, sedangkan orang lain melahirkan anak lalu diambil terus oleh Tuhan. Aku melahirkan ketika suami di kejauhan, sedangkan orang lain melahirkan ketika suami bertemu Tuhan. Sebaik sahaja aku masuk ke bilik itu, kelihatan dari jauh tiga orang doktor di katil Maryam. Aku segera mendekati, dan hancur luluh hatiku. Muka maryam sudah berubah, tersangat lain. Berlaku pendarahan sangat banyak. Darah keluar dari mulut dan hidung. Mary Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Adnin Roslan , Shukery Azizan , Qamarul Nazrin , Hakim Sufian , Muaz Faris
Buku kompilasi kisah sentap jiwa. Kisah 5 penulis buku ini sendiri..Ada di kalangan penulis pernah di buang sekolah, pernah masuk kes polis, derhaka ibu bapa, tidak solat, jauh dari agama, buruk akhlak, mencuri merosakkan harta benda sekolah, pemalas, sombong, ego dan bagaikan tiada harapan untuk berubah. Tapi itu kisah mereka dahulu. Kini, ada di kalangan mereka, berjaya menghafal 30 juzuk Al-quran, mendapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan dan degree, memberi cera Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mansur Abdul Hakim
MALAIKAT MALIS AS: PENJAGA NERAKA Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Saifulamri M.Hussin
Pepatah Cina ada disebutkan; Dengan kata-kata, orang yang pandai berbahasa boleh memanggil burung yang sedang terbang di langit, turun hinggap dan makan di tapak tangannya.” Demikian hebatnya bait kata yang dilafazkan oleh seseorang. Apatah lagi jika seseorang itu adalah seorang yang berpengaruh dan ramai pengikutnya. Pasti setiap bait kata yang terpantul dari ulas bibirnya akan memberikan kesan kepada orang yang mendengarnya. Begitulah bait kata yang terpantul dari ula Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Imam An-Nawawi , Hakim Rosly
ADAB BERDAMPING DENGAN AL-QURAN Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Mansur Abdul Hakim
JIBRAIL A.S PENYAMPAI WAHYU Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

1-92 of 92

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top