0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' SENTAP PRESS 'Found 14 Related Products
Filtered By
publisher
By Shukery Azizan , Aiman Afeef
Meninggalkan maksiat, tidaklah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi kalau ianya ditahap ketagihan. Ya, amat susah nak tinggalkan! Disudut hati orang yang bermaksiat, dia hakikatnya nak berubah. Dia menangis berkali-kali, bertaubat, namun taubatnya itu tak mampu menghilangkan ketagihannya. Dosa itu menghantui. Jatuh bangun, jatuh dan bangun, taubat dan taubat, tangisan demi tangisan. Seolah TIADA JALAN KELUAR untuk meninggalkan maksiat. Buku ini sesuai untuk ; 1. O Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Aizuddin Hamid
“Pernah tak kamu terfikir, macam mana kalau Allah terus balas ‘cash’ atas maksiat dan dosa yang kamu buat? Contohnya, kamu suka tengok aurat perempuan, tiba-tiba Allah tarik nikmat mata kamu sampai jadi buta. Tapi, Allah tak buat macam tu sebab Allah nak bagi kamu peluang untuk bertaubat.” - Malik - . “Melalui internet dan media sosial, fitnah sekarang ini di hujung jari. Agama Islam bebas diperlekeh dan dimalukan begitu saja. Ajaran sesat dan golongan LGBT pula b Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Jibrail Fitrah
Pernahkah dikau merasa kehilangan dalam diri? Kau mencari dan mencari akan kehilangan itu, namun kau tidak temui? Kau rasa resah.. Gelisah.. Hidup kau tidak tenang akan ujian demi ujian yang datang menemani hidup kau. Zikir dan solat kau itu tiada lagi rasa nikmat. Kau merasa sangat berat, kerana terpenjara dalam musakat. Hidup kau serabut ! Rupanya cinta dunia yang selalu kau jemput. Dan itu membuat kau merasa hilang. Apa yang "hilang"? "Ku mencari dan mencari diri ku yang h Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Shukery Azizan
Untuk siapa buku ini? • Untuk mereka yang rasa bahawa hidup ini hanya makan, minum, belajar, kerja, kahwin, dapat anak, pencen, goyang kaki, lepas tu tunggu mati. • Untuk mereka yang merasakan bahawa nak jiwa selalu kacau, rasa tak bahagia, solat tak khusyuk, tak pernah buat pengorbanan, baca al-Quran pun tergagap, dan tak tahu sejarah diri sendiri. • Untuk mereka yang merasakan dakwah tu hanya untuk ustazah, ulamak mufti, padahal dakwah tu untuk semua umat Islam a Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aizuddin Hamid
BUKU TERBARU PALING 'PANAS' TAHUN 2016 - LARI DARI NERAKA!!! ⛔ Anda SUSAH NAK ELAKKAN DIRI daripada buat dosa, atau mungkin anda sendiri tak sedar yang anda dah buat dosa? ⛔ Anda SELALU BUAT DOSA2 seperti mengumpat, dengki, sangka buruk, panas baran, ‘ujub (bangga diri), riak (suka menunjuk), takabbur (sombong) dan lain2, tapi anda BENAR2 NAK BERUBAH dan tinggalkan semua itu? Jika ya, teruskan membaca... ====================== APA YANG BEST BUKU INI? ======== Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Amirul Eqhwan
Buku ‘Mahasiswa Bukan Robot’ ialah sebuah buku berkisarkan segala isu, permasalahan, solusi, serta perkongsian pengalaman berharga mahasiswa semester akhir, serta pemimpin pelajar di universiti nombor satu negara iaitu Amirul Eqhwan. Apa yang menarik dalam buku ‘Mahasiswa Bukan Robot’? Antaranya ialah; 1. Doktrinasi Songsang Terhadap Sistem Meritokrasi 2. Amboih! Seronoknya Kau Dah Habis Exam! 3. Baucer Buku 1 Malaysia : Sejauh Mana Integriti Mahasiswa? 4. Acah-a Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abeben
“Mengapa Allah ciptakan bakat, kalau bukan untuk kita gunakannya atas jalan kebaikan?” Aku tertunduk. Aku merenung dalam-dalam. “Kau pandai lukis? Kau pandai menyanyi? Kau pandai buat musik? Kau petah berkata-kata? Kau pakar buat filem?” “Ingat, apa sahaja bakat yang kau ada, gunakan untuk kebaikan, untuk membimbing manusia!” “Lukisan tarbiah” 50 komik yang sarat dengan pengajaran. 50 komik yang amat berkait rapat tentang pahit manis kehidupan. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Jibrail Fitrah
Pernahkah dikau merasa kekosongan di hati? Serba tidak kena. Resah menghantui diri. Masalah demi masalah dating tanpa menimpa hidup. Resah dan gundah menjadi peneman. Pernah tak dikau rasai kekosongan seperti itu? Mencari jawapan mengapa ia terjadi namun tidak timbul juga. “Si Kosong” “Akan tiba satu saat dalam hidup, kau akan merasai kekosongan. Ketahuilah, ketika itu, kau memerlukanNya” Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Kelab Zaujati Tobibatun
Sekilas Tentang Buku Ini… Kahwin bukan benda main-main. Kahwin ni satu benda besar, ia satu Sunnah yang agung, bahkan ianya adalah satu jalan ketaqwaan. Amat malang andai kita merasakan kahwin ini hanyalah tempat pemuas nafsu dan hiburan semata-mata. Atau cukup setakat nak “halal”kan perhubungan yang selama ini tidak halal. Atau hanya semata untuk meninggalkan maksiat. Kahwin ini lebih jauh dari itu matlamatnya. ISTERIKU SEORANG DOKTOR bukanlah novel cinta. Bukan j Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hamka Kereta Mayat
Kata cikgu Isa selepas keretanya rosak, “Ada Dajjal di kampung kita”. Mahdi Infradi seorang nelayan yang selalu alami tayar motosikal pancit, setuju dengan kata kata Cikgu Isa, lalu menyeru Pemandu Kereta mayat yang sedang dalam perjalanan membeli makanan yang bini sedang mengidam, untuk pergi bersama mereka menangkap Dajjal. Dijalanan, tidak kami sedari, rupanya ada Yakjud Makjud sedang mara merobohkan masjid… Kisah dalam buku ini selain menceritakan peristiwa Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Asyraf Farique
"Kisah cinta ini bukan kisah Firaun, tetapi kisah cinta manusia yang mahu meninggalkan segala karat jahiliyah dan maksiat". Gadis pertama yang membuatkan hatiku tertawan tatkala meminjakkan kaki ke bumi Urdun ini. Dia peramah, riang, ceria, sopan orangnya. Bertubuh sederhana, berkaca mata, mempunyai rona mata yang sayup.Uhh...Siapa yang tidak tertawan. Ayu, berbaju kurung lagi... Baik agama, baik akhlaknya, memang sukar untuk aku tinggalkan. Aku tidak mengerti, kenap Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aizuddin Hamid
Untuk mereka yang rasa bahawa hidup ini hanya suka-suki dan senda gurau, sedangkan manusia ini ada fungsi dan tujuan hidup. - Untuk mereka yang merasakan bahawa ujian dari Allah ini menyusahkan, sedangkan Allah uji kita berdasarkan kemampuan kita. - Untuk mereka yang ragu-ragu tentang takdir, pilihan, ketetapan maut, jodoh dan rezeki, sedangkan Allah dah beri pilihan dalam masa yang sama menetapkan takdir. - Untuk mereka yang dah terlanjur berzina, ketagih tengok video luc Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Adnin Roslan
*Untuk orang yang merasakan dirinya tak pernah buat dosa. Mungkin dia lupa, yang maksum hanya Rasulullah. *Untuk orang yang merasakan dirinya tak pernah bertaubat. Mungkin dia lupa, Rasulullah pun setiap hari bertaubat tak kurang dari 100 kali sehari. *Untuk orang yang merasakan umur dia masih muda. Mungkin dia lupa, ajal boleh datang bila-bila. *Untuk orang yang terlalu over confident bahawa taubatnya pasti diterima. Mungkin dia lupa, angan-angan dan terlalu over co Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Najmi Fetih
“Takkan nak ngorat awek tengah-tengah jalan kot bro? ni set-set tudung labuh pun kau minat?” tanya Khai. “Bukan Khai.. Ni haaa dua perempuan pakai khemah atas kepala ni rasa dah besar sangat nak tegur aku. Hahahaha.” Gelak Is kuat, diikuti Hanif. “Eh kau cakap baik sikit eh? Siapa yang kau cakap pakai khemah atas kepala?” marah Solehah. Darahnya naik setelah diperli sedemikian rupa. “Takkan sebab tu je kau nak buang masa bergaduh dengan dua budak tak matang n Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

14 Item(s)

*

Back to Top