0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Saadah Taib 'Found 16 Related Products
Filtered By
author
By Jamal Saifufbads , Syafiq Taib
7 Steps FB Ads for Business Owner (Edisi Bahasa Melayu) Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Kamal Muhammad Taib
Buku ini menyajikan anekdot berkaitan ilmu yang dipelajari di madrasah aliran tradisional pondok tanahair dan digabungkan dengan pengajian hadis madrasah aliran Deobandi. Setiap babak disusun mirip kitab Fekab Mazhab Syafii, mengandungi ilmu yang bermanfaat dan babak-babak yang lucu. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Saadah Taib
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Saadah , Qurratul
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Era , Saadah , Siti Aisyah
Papa belikan Amani sebuah basikal baharu. Alhamdulillah, gembiranya Amani. Ketika bermain basikal bersama Husna. Husna hendak meminjam basikal Amani. Ish, mana boleh. Mama pula belikan Amani sebuah buku cerita baharu. Kali ini, Raidah pula hendak pinjam. Mama masak ikan bakar. Sedapnya... Tapi, Mimi mahu ikan bakar Amani. Ish... Ini Amani punya lah. Tapi, ada sesuatu yang buat Amani sedar betapa indahnya jika kita berkongsi sesuatu yang kita miliki. Kalau kawan-kawan nak tahu Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Saadah Taib
SWEET ANA SOLEHAH 1 Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Q_Lyana , Saadah
Siapa Anna Aisya? Well tajuk pun macam exclusive je. Macam orang famous pulak kan? Haha. Aku ni bukanlah siapa-siapa pun. Nak kata anak Dato’, Tan Sri atau anak kerabat Diraja jauh sekalilah. Tapi yang pasti aku orang KL je... Hihi (Nak up jugak nampak.) Semua orang ada cerita, begitu juga aku. Cerita aku cerita suka dan adakalanya duka. Biasalah, mana ada semuanya manis kan? Nak juga rasa pahit, masin, tawar dan pedas, barulah kenikmatan hidup ini terasa bermakna. Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Que Lyana , Saadah
Kehidupan di kampung, bukan sahaja ‘mengalihkan dunia’ aku, tetapi juga mengubah diri aku yang biasabiasa je ni. Tapi dalam biasa-biasa je tu, banyak juga perkara yang aku belajar. Paling besar adalah kesabaran. Huiii… Ingat kat bandar je ke yang mampu mencabar kesabaran? Kat kampung pun 2 x 5 juga! Kalau tak kerana iman aku yang senipis kulit bawang ni, rasanya boleh tsunami kampung atuk aku dek gara-gara perangai manusia ‘yang hidup’ di sekeliling aku ni! Ta Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Saadah Taib
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Saadah Taib
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Saadah , Mohd Yatim , Eradah
Manusia adalah sebaik-baik makhluk ciptaan Allah SWT. Setiap makhluk-Nya, pasti ada kelebihan dan kekurangan. Begitu juga dengan haiwan. Namun, istimewanya, setiap kelebihan dan kekurangan haiwan itu boleh dijadikan sebagai iktibar dan pengajaran. Kak Ana, Abang Im dan kawan-kawan Luqman, sering menjadikan kisah kehidupan, tabiat dan sifat sesuatu haiwan itu untuk mengingatkan dan memperbaiki diri serta kesilapan yang sering Luqman lakukan. Seronok tau! Kalau kawan-kaw Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Saadah , Shuhada
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Nurul Badriyah , Que Lyana , Saadah
“Mana semua orang ni? Kawan-kawan... Man ada banyak cerita ni... Nak tahu tak? Cepatlah ikut Man! Jom!” Nama manja Luqman ialah Man. Man memang manja... Terutamanya dengan Kak Ana dan Abang Im. Namun, Man juga seorang anak kecil yang bijak. Walaupun Man selalu terbuat salah tetapi Man akan belajar dan memperbaiki dirinya. Barulah Man boleh jadi anak Muslim yang beriman. Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Era , Saadah , Siti Aisyah
Cuti sekolah ini, Amani dan Along berkhemah tanpa papa dan mama. Seronok tau! Amani dan Along bermain dan berbual bersama. Tapi, tiba-tiba... Guruh berdentum dengan kuat! Hujan pun turun dengan sangat lebatnya. Amani takut! Amani dan Along hanya duduk di dalam khemah. Setelah hujan berhenti, Amani nampak ada dua lembaga hitam di luar khemah kami. Lembaga apakah itu? Amani perlu cari idea untuk menyelamatkan diri. Kalau kawan-kawan nak tahu apakah idea Amani, jomlah baca buku Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Saadah Taib
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Umar Taib
Mudah.my sememangnya laman web yang begitu popular dalam kalangan peniaga dan pembeli khususnya yang meminati urusan jual beli secara online. Selain kepelbagaian produk dan servis yang ditawarkan. urusan jual belinya juga mudah dan tidak membebankan. Buku ini memberi peluang kepada kita bagi meneroka setiap ruang dan peluang bagi menjana pendapatan dan mengurangkan risiko kegagalan menerusi laman web ini. Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

16 Item(s)

*

Back to Top