0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Shah Ibrahim 'Found 183 Related Products
Filtered By
author
By Neil Shah
Remap your path to success with effective motivational techniques. Neurolinguistic programming (NLP) involves a range of psychological techniques that help you to 'reprogram' your brain - replacing the negative attitudes that hold you back with positive thought patterns that will enable you to be more effective, confident and successful. In just under 20 simple steps, Neil Shah shows you how to use NLP to develop new habits of behaviour and thought that will help you succee Learn More
USUAL: RM34.95

NOW: RM 34.95 (-0%)

MEMBER: RM 31.46 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim
Beri Dua Minit merupakan himpunan tazkirah pendek yang disampaikan oleh penulis kepada khalayak tidak kira di mana pun lokasinya. Misalnya di R&R, penulis diminta menjadi imam. Masing-masing mahu pantas beredar kerana sedang dalam perjalanan. * Usai memberi salam, saya menghadap mereka dan bertanya, “Boleh beri saya dua minit? Saya mahu menyebut satu terjemahan hadis. Insya-Allah ... boleh jadi ilmu bermanfaat.” Mereka fikir dua minit masa singkat. Hampir kesemuan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Shah Ibrahim
Buku ini adalah sequel daripada buku Budak Meja Belakang. Jika Budak Meja Belakang pertama adalah berkenaan kisah coretan penulisan semasa daripada bangku sekolah rendah, sehingga ke sekolah menengah, Budak Meja Belakang Pax Americana pula adalah sambungan kisah beliau melanjutkan pelajaran ke Amerika. Selain daripada kejutan budaya, pelbagai kisah menarik bersama rakan-rakan Mat dan Minah Salleh, serta rakan serumah, pensyarah dan masyarakat sekeliling lain. Dalam Budak M Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Keindahan dan kenikmatan di syurga tidak dapat digambarkan oleh akal manusia fana. Pelbagai kisah tentang syurga sering diceritakan dalam berbagai surah Al-Quran sebagai tempat keabadian berupa Jannah (taman yang indah atau kebun) yang terdapat sungai-sungai mengalir dibawahnya. Sesungguhnya syurga adalah negeri kemuliaan yang abadi iaitu negeri yang penuh dengan kenikmatan dan keindahan maha sempurna. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Ustaz Syed Shahridzan
Ilmu fikah memainkan peranan yang besar sebagai pencerah setiap jalan yang dilalui oleh seseorang Muslim bagi memastikan ia bertepatan dengan kehendak syariat. Tanpa ilmu ini umat Islam tidak dapat membezakan antara halal dan haram, sunat dan wajib serta hukum-hakam yang lain dalam urusan harian mereka. Naskhah ini merupakan koleksi soalan yang berkaitan dengan hukum-hakam fikah yang diajukan kepada penulis melalui media sosial. Sebanyak 99 soal jawab yang terpilih yang dira Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Siti Eshah Md Rejab
Formula Kekayaan - Buku ini mempunyai 1001 strategi dalam selok-belok perancangan kewangan di masa hadapan. Ia menyajikan tip-tip tentang amalan menjemput rezeki, bagaimana menjana pendapatan sampingan, cara mengubah gaya berbelanja, 20 kesilapan kewangan yang sering dilakukan dan banyak lagi topik menarik yang telah disajikan. Salah satu contoh topik seperti amalan menjemput rezeki telah dikupas dengan terperinci tentang petua bagaimana menjemput rezeki dalam kehidupan seseo Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Reyna Ibrahim
Naskhah ini adalah diksi-diksi hati seorang ibu yang bergelar ibu, mama, umi, bonda dan seangkatan dengannya. Sebagai wanita yang bergelar ibu, sungguh sulit memperincikan perasaan yang terbenam, sukar menzahirkan apa yang bergolak serta perit menyimpan perasaan gusar tatkala melihat masa yang teramat pantas berjalan seiring dengan kedewasaan putera puteri kita. Masa yang berlalu membawa bersama detik-detik kejauhan anak-anak daripada kita (sebagai ibu mereka). Tanpa seda Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Ibrahim Kamal Adham
"Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan. Barang siapa yang mengikuti langkah-langkah syaitan, maka sesungguhnya syaitan itu menyusuh mengerjakan perbuatan yang keji dan yang mungkar..." (surah An-Nur :21) Learn More
USUAL: RM59.00

NOW: RM 53.10 (-10%)

MEMBER: RM 53.10 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Dua aspek berbeza tentang soal kiamat adalah dari aspek persepsi yang ditimbulkan oleh sains dan aspek reality yang ditimbulkan oleh firman dan sabda. Teori-teori sains fizik, pandangan sains tentang kiamat, teori evolusi bintang dan sebagainya juga turut diceritakan bagi memperlihatkan keluasan minda tentang kiamat yang wujud sekitar kita. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Resmanshah
Penyeru adalah orang yang menyeru atau menyerukan. Terbit daripada kata dasar seru, bermaksud memanggil atau melaung dengan suara yang nyaring untuk menarik perhatian. DIA seorang lelaki yang hidup dengan jiwa yang terseksa dan merana. Kerana dia dilahirkan dengan hati yang baik dan jujur. Tetapi pada usia kanak-kanak, kehidupannya dirampas. Dia terpaksa bekerja. Gajinya besar. Hidupnya mewah. Dia mampu memiliki kereta yang berharga jutaan ringgit. Kerjanya itu adalah membun Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ibrahim Ahmad
Syurga itu bukan perlu dikejar oleh golongan berusia seolah-olah mati itu hanya datang menjemput di usia tua. Jadilah pengejar syurga Allah SWT dari sekarang, terutamanya di saat usia masih muda. Saat kudrat masih kuat, kesihatan tubuh badan masih baik dan masih ada banyak masa terluang untuk diri sendiri. Inilah saatnya kita berlumba-lumba dalam mengejar syurga Allah SWT tanpa mengira usia kita pada ketika ini. Buku “Jannah Chaser” yang kini berada di tangan anda dapat Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ibrahim Ahmad
Buku “Jom Beramal Soleh” ini dapat memberikan input terbaik untuk beramal soleh dalam kehidupan seharian dengan sempurna. Ia mengingatkan kita pada tujuan penciptaan manusia iaitu untuk beribadah serta keadaan manusia yang sentiasa berada dalam bingkai ibadah walaupun sedang tidur. Jangan menunggu usia tua untuk fokus pada melakukan amal soleh apabila hari esok pun belum tentu dijanjikan untuk kita melihatnya. Kerana mati itu bakal menjemput kita pada bila-bila masa tan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Faiz Ibrahim
Kaisar Karu daripada Faiz Ibrahim ni merupakan sebuah buku puisi yang membawa seribu satu rasa dan perasaan. Ianya dihasilkan atas permintaan hangat daripada pembaca yang idamkan sebuah buku Puisi khas, selepas mereka membaca Reinkarnasi, Rehabilitasi dan Regraduasi. Kaisar Karu ini adalah sebuah corak kata-kata indah, perjalanan kehidupan dan perasaan yang tidak terlepas oleh bicara manusia. Kaisar Karu ini membawa pembaca, untuk rasa dan hayati segala perasaan yang tidak te Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Mohd Faez Mohd Shah
Buku 30 JAM BELAJAR TAJWID MUDAH ini memuatkan secar ringkas dan padat mengenai asas hukum-hukum Tajwid yang perlu diketahui dan diamalkan oleh setiap pembaca al-Quran dalam bentuk yang mudah difahami. Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Sha Ibrahim
Yang ‘hantu’ itu Hud, itu persepsi Orked terhadap lelaki itu pada pertemuan pertama mereka. Gelaran itu diberi kerana Hud makan di tengah hari di bulan puasa. Bagi Orked, dia tidak menganggap Hud sebagai musuhnya, dia cuma tidak sukakan lelaki itu. Tapi, setiap kali bertemu Hud, ada saja perang mulut terjadi. “Hati saya kuat mengatakan encik memang tak puasa.”– Orked "Nasib baik aku fikir ni kampung kau. Kalau tak, tahu lah nasib kau.” – Hud. Dan apabila tiba-ti Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim & Roza Rosli
“Kreativiti sambil melihat sesuatu isu dalam keadaan sedikit berbeza memberi kesan yang luar biasa kepada khalayak pembaca.” Jika sebaris ayat yang diperlukan, itulah yang ingin saya simpulkan setelah membaca manuskrip 50 Tip Motivasi Haji & Umrah. Begit Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim
"Ya Allah, aku mohon keampunan-Mu. Ya Allah, aku mohon kerahmatan-Mu. Ya Allah, aku mohon taufik dan hidayah-Mu. Ya Allah, aku mohon kepada-Mu, izinkanlah aku bercerita tentang pengalaman dan pengajaran yang telah aku lalui semasa menunaikan fardu haji. Y Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mazliham Mohd Su'ud , Muhd Kamil Ibrahim
"Ia bukan soal pandai, pandai sedikit atau tidak pandai" Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Faiz Ibrahim
19 Hari Untuk Rasa Bahagia merupakan sebuah warkah buat mereka yang sedang hidup tapi masih kosong jiwanya dan masih tercari-cari satu formula untuk ada kehidupan yang lebih indah yakni lebih bahagia dari sebelumnya. Kerna ramai antara kita hidup tapi tidak bahagia dan itu amat merugikan sekali. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

Perkerjaan sebagai seorang Jurutera tidaklah semudah yang di sangka, mereka berperanan memudah dan menyelesaikan urusan manusia dengan teknologi. Sebagai seorang jurutera tidak akan lari dari masalah sehinggalah ia selesai, meskipun terpaksa menggali lubang lain demi mencari puncanya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Farah Shahirah
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Fadli Salleh , Reyna Ibrahim , Shahidan Shuib
"Ada murid bawa mainan ke sekolah tanpa pengetahuan ibu bapa. Malah, pernah berlaku murid bawa kucing dlm beg nak tunjuk dekat kawan-kawan! ini bukan gurauan, ini kejadian benar."-Fadli Salleh "Kesilapan kita mendidik juga mungkin akan mengakibatkan satu generasi 'tersilap' dalam didikan asuhan. Ramai berkata pekerjaan guru seolah-olah berada dalam ladang pahala namun mungkin sahaja dosa mengajar terhasil akibat hal-hal yang tidak sedari."-Shahidan Shuib "Mengajar ABC dan 1 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Resmanshah
Bersiap untuk menghantui diri anda lagi dengan cerita yang lebih seram hingga membuatkan anda semua berasa menyesal dan geram sakan. Keseraman jalan cerita yang ada di dalam buku kali ini lebih mantap dan lebih mengelirukan. Pasti ada yang terkeliru atau mungkin juga ada yang terasa menyesal kerana sudah membaca buku ini. Menyesal kerana kisah-kisah seram di dalam buku ini pasti akan terus menghantui hidup anda sehingga anda mahu menceritakannya kepada rakan taulan, saudara-m Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Zaid Ibrahim
Zaid Ibrahim is a political insider turned political outsider whose provocative views on the political, social and economic landscape of Malaysia has courted controversy and legal actions ever since he started publically airing his views. In this collection of essays, the author cautions that Malaysia under the current regime is sliding into authoritarian rule and considers strategies that would reaffirm democratic principles that would save Malaysia. While many of the articl Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Lemuria adalah sebuah tamadun yang hebat dengan kepakaran dalam seni bina yang canggih, sezaman dengan tamadun Atlantis. Tamadun Lemuria dikatakan milik bangsa Melayu yang wujud berlokasi di kepulauan nusantara suatu ketika dulu. Namun, sehingga kini tamadun Lemuria terus lenyap bersama sejarah bangsa Melayu yang gemilang, seolah-olah sengaja ditutup. Buku ini bukan sahaja membongkar misteri kehilangan Empayar Lemuria tetapi turut mendedahkan kegemilangan Bangsa Melayu suatu Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 31.12 (-20%)

MEMBER: RM 31.12 (-20%)

By Shahray Zulkkifli
Sebuah buku motivasi berdasarkan kisah hidup penulis bersama ibunya Seniwati Datuk Hajjah Sarimah Ahmad. Pelbagai isu yang disentuh melibatkan hal kekeluargaan yang dapat memberikan inspirasi kepada pembaca. Bukan sekadar kisah biasa, ia sarat dengan maklumat dan perkongsian ikhlas dari diri penulis. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Shahrul Zaman Lukman , Dr. Mohd Khamizi Aziz , Kushairi Ismail
Kisah tentang lelaki hebat yang sanggup menjadi ‘suri rumah’. Ini kisah-kisah bapa penyayang. Ini adalah kisah-kisah hero yang tidak didendang! Mereka bertiga adalah lelaki berkarier yang akhirnya memilih untuk melindungi dan membantu keluarga dengan cara mereka. Masing-masing punya alasan dan situasi yang berbeza-beza, namun yang pasti ketiga-tiga mereka menyandang jawatan yang sama – MR MAMA! Sebenarnya, ada banyak sebab mengapa kisah-kisah ini perlu dibukukan. Per Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Reyna Ibrahim
Bahagia itu pelbagai bentuknya. Bahagia itu luas definasinya. Bahagia itu ada di mana-mana. Bahagia itu berhak untuk setiap kita. Dan, bahagia itu kita yang mencorakkannya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Azhar Ibrahim
History conditions the way that society discusses its problems. Treating history as a form of 'imagination', Azhar Ibrahim invites readers to probe the colonialist and nationalist tampering, suppression, and distortion of narratives on the Malays. In this thought-provoking book, the author encourages contemporary historians to move beyond the practice of Orientalist scholars: collecting data and describing facts. Instead, he promotes an alternative reading of history, one tha Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Roza Roslan & Muhd Kamil Ibrahim
Selamat Pengantin Baharu: RAIKAN CINTA – Pesanan Buat Semua merupakan anekdot pemikiran yang dicatatkan penulis tentang urusan perkahwinan, menantu, mentua, anak dan kaum keluarga melalui satu detik penting kehidupan manusia. Ia berupa panduan dan pesananpesanan yang boleh dimanfaatkan khalayak. Salah satunya, bagaimana mengatur majlis perkahwinan yang patuh syariah. Amat sesuai untuk bacaan bakal pengantin dan bakal mentua. Malah, sesuai dijadikan cenderamata untuk jempu Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim & Fazimah Hayati
Penawar Kehidupan mengisahkan betapa manusia sentiasa diuji dan bagaimana manusia membuat pilihan bagi mencari jalan keluar. Ada yang semakin jauh tersasar dari Pencipta. Jalan lurus diketepikan. Mereka memilih laluan sukar kerana tidak mahu berfikir. Bagaimana manusia jahil boleh terjebak ke lembah maksiat dan melakukan syirik dan khurafat? Biar setinggi mana pun pelajaran, jika tanpa pertimbangan akal dan iman, seseorang itu akan mudah diseret syaitan untuk mengingkari p Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Shahya Ali , Rashiela Nurain
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Shahya Ali , Rashiela Nurain
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Al-Fadhil Al-Ustaz Hj. Ahmad Bin Hj. Ibrahim
KOLEKSI 100 SOLAT-SOLAT SUNAT Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Faiz Ibrahim
Cerita ini mengisahkan tentang seorang budak bernama Hafiz yang mengalami penyakit MPD (Multiple Personality Disorder), di mana dia ada dua personaliti di dalam badannya tanpa dia sedar pada mulanya. Personaliti pertama ialah Hafiz, yang kedua, namanya ialah H. Mia pula seorang gadis bandar yang lengkap dengan segalanya. Dia sudah ada segalanya dan dia membenci Hafiz kerana dia ingat, Hafiz mahu mengikis duit bapanya Mia. Hafiz pula tidak berapa suka Mia kerana merasakan Mi Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 27.92 (-20%)

MEMBER: RM 27.92 (-20%)

By Tal Ben-Shahar , Angus Ridgway

The difference between flourishing and floundering is 10X. The difference between quantity and quality is a factor of 10. The difference in levels of engagement is exponential. People functioning at the highest level are what the authors call 10x leaders. Research on these leaders consistently brought up five major strengths. This book teaches readers to become a 10x leader using these five key areas, the SHARP framework.

Strengths 10X lead Learn More

USUAL: RM94.40

NOW: RM 94.40 (-0%)

MEMBER: RM 84.96 (-10%)

By 克里斯汀·柯爾派翠克 , 易普欣·漢諾納
  脂肪肝,最沉默的流行病   據統計,全台每2位上班族,就有1人有脂肪肝   80%的肝炎、肝硬化、肝癌的初期徵兆,都是脂肪肝!      肝臟是健康的基石,一旦肝臟出問題,身體就會像斷了電的工廠徹底停擺。然而,現代人不良的飲食習慣和生活作息,不僅造成許多人身體「肥胖」,也讓「脂肪肝」成為一種流行病。只不過,身體的肥胖看得見, Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Ustaz Ghazali Ibrahim
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Shah Ibrahim
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zaid Ibrahim
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Shahkang
Ada penyokong Manchester United, yang turun ke lapangan terbang London, sedangkan jauh lebih mudah sekiranya turun ke lapangan terbang Manchester. Ada yang kata darurat dan terpaksa makan makanan tidak halal, sedangkan UK adalah antara negara yang banyak menjual makanan halal. Ada yang rasa bosan, hanya berlegar-legar di kota, sedangkan UK mempunyai kawasan countryside antara yang tercantik di Eropah. Senarai 'kerugian' ini sebenarnya lebih panjang, dan buku ini b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Ada tiga jenis orang yang terkena laknat Allah s.w.t. iaitu orang yang membenci ibu bapanya, orang yang berusaha menceraikan sepasang suami isteri, kemudian setelah isteri tersebut dicerai dia menggantikannya sebagai suaminya, dan orang yang berusaha agar orang-orang Mukmin saling membenci dan saling mendengki antara satu sama lain dengan hasutan-hasutannya.” (Hadis riwayat Ad-Dailami daripada Umar r.a.) Menurut al-Qurtubi, d Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Shahaini Zahar
Dari orang biasa, aku jadi luar biasa! Aku boleh dengar 'sesuatu' lebih dari manusia normal yang lain. Sekelip mata aku dikenali dan jadi harapan kumpulan orkestra sekolah. Gadis idaman pun mudah didekati. Setelah sekian lama aku ingin dihargai, peluang depan mata ini takkan aku sia-siakan... "Sampai bila kita mampu bertahan dengan kepura-puraan semata-mata untuk diterima dan disanjung? Kenapa perlu menjadi orang lain kalau kita diberi pilihan menjadi diri sendiri?" "Se Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Fitri Hussin , Syaida Ilmuna , Resmanshah
PROJEK THRILLER: BAYI Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Naim Tamdjis , S.Kausari , Resmanshah
PROJEK THRILLER: UBAT Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Mohd Sukur Ibrahim , Bahruddin Bekri
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Dato' Ustaz Badli Shah Alauddi
Ramai orang suka makan ketam. Tapi tak ramai orang tahu bahawa ketam adalah binatang yang memiliki sifat dengki yang sangat kuat. Jika ketam-ketam yang masih hidup dimasukkan ke dalam baldi, kita akan dapati perkara yang menghairankan iaitu tidak ada seekor pun ketam yang akan merangkak atau memanjat keluar. Kenapa tidak ada ketam yang berjaya keluar? Itu antara puluhan kisah penuh iktibar dan kisah kejayaan beberapa individu yang istimewa di dalam buku ini. Istimewa kera Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Faiz Ibrahim
27 Hari untuk Move On ini merupakan sebuah warkah ikhlas daripada aku buat insan yang pernah jadi seperti aku pada suatu ketika dahulu. Buku ini dikarangkan buat insan yang sedang bengkak atau retak hatinya dek kerana ditinggal oleh manusia yang dia pernah sayang sepenuh hatinya. Buku ini akan mengajar mereka bahawa, cinta itu penting tetapi ianya bukan segalanya. Buku ini merupakan satu nafas baru buat insan yang perlukan kekuatan dan sedikit kata penghidup untuk buat dia Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 16.80 (-20%)

MEMBER: RM 16.80 (-20%)

By Ayu Balqishah
ISTERIKU NANNY Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Izzat Ibrahim
" Sudah bersedia untuk masuk ke dalam hutan?" tanya Encik Jamal kepada kami ketika dalam perjalanan dari stesen kereta api ke kawasan penempatan pelarian Calais. " Oh, dalam hutan ke kawasannya?" tanya saya dalam hati. Ketika itu fikiran saya teringat akan sekeping gambar yang tersebar di Facebook berkenaan perbezaan antara kem-kem pelarian di beberapa buah negara. Kem di Perancis adalah antara yang paling teruk. Kem pelarian di Calais, Perancis ini digelar sebagai T Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Reyna Ibrahim
Hari-hari adalah pengorbanan. Melepaskan sesuatu yang amat dekat di hati adalah pengorbanan terbesar seorang insan. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Roza Roslan & Muhd Kamil Ibrahim
DI SEBALIK TEMBOK YAHUDI ADA DAMAI DI AL-AQSA Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Zaid Ibrahim
I, Too, Am Malay, is a collection of Zaid Ibrahim's innermost thoughts on values, attitudes and how future politics in Malaysia must be based on that which is positive and unites all ethnic groups. Tackling controversial issues such as Ketuanan Melayu (Malay Supremacy), the rule of law, and the role of the monarchy, Zaid speaks candidly but sincerely about the way forward for democracy in this country currently plagued by political crises. A successful corporate attorney wh Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Ninie Othman , Resmanshah , Helmi Effendy
Kau Kuseru - Ninie Othman Desakan untuk mencari rumah sewa baru telah membawa Amira, Melissa dan Erin hingga ke bangunan rumah pangsa, Blok Mawar. Dengan bantuan Zairil, mereka bertiga berpindah masuk ke situ. Selepas seminggu tinggal di situ, mereka diuji dengan pelbagai peristiwa pelik sejak hari pertama mereka menyewa di flat itu. Amira sering kali ternampak gadis berpakaian putih yang dikotori darah, Melissa seringkali mencium bau hanyir darah ketika berada di kawasan li Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

MAAF. Di dalam buku ini tidak ada aksi panjat gunung tanpa tali. Atau ejen-ejen sulit memakai cermin mata hitam waktu malam sambil berguling tembak-menembak tanpa tercicir cermin mata atau kotor baju. Juga tiada gajet-gajet canggih untuk membuat topeng menukar wajah atau pen yang boleh meletup. Ya, ini impossible yang lebih hakiki. Kita temui saban hari. Dalam buku ini anda akan bertemu 'ejen-ejen' dengan mission yang lebih mencabar. Misi dan mission merawat dan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Shahkang
Pernahkah anda terfikir, bagaimana jika seorang manusia boleh memahami bahasa kucing? Itulah kelebihan Danial Aqasha, seorang pensyarah bujang yang baru sahaja putus tunang. Danial membela seekor kucing hitam bernama Tam. Tujuannya hanya satu - untuk memikat seorang guru sekolah dan peminat kucing bernama Kajol Cempaka. Asalnya hanya untuk dijadikan umpan memikat Kajol Cempaka, kehadiran Tam membawa erti yang jauh lebih besar. Danial mula memahami permasalahan komuniti k Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abu Huzaifah Ibrahim Ibn Muhammad
Setiap yang bernyawa pasti akan mati kerana mati itu pasti. Setiap hari kita berdoa agar dikurniakan kesudahan yang Husnul Khatimah dan dihindarkan daripada kesudahan yang buruk dan sia-sia. Bagaimana caranya untuk mencapai kesudahan yang baik atau untuk mati tersenyum? Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 12.80 (-20%)

MEMBER: RM 12.80 (-20%)

By Ibrahim Rabi' Al-Askandi Ali-Haddadi
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

LANGKAH DEMI LANGKAH SOLAT LELAKI & PEREMPUAN Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.21 (-10%)

1-183 of 183

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
*

Back to Top