0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Sharifah Nursyahidah Syed Annuar 'Found 55 Related Products
Filtered By
author
By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Sejarah sudah mencatatkan bahawa banyak tamadun di dunia ini yang sudah lenyap ditelan zaman. Ada diantaranya tidak langsung meninggalkan sebarang kesan sejarah, tidak ditemui sebarang artifak tinggalan malah dilupakan begitu sahaja. Namun begitu ada juga tamadun yang hilang tetapi masih dapat dihayati kewujudannya melalui pelbagai artifak tinggalan hasil dari penggalian pakar-pakar arkeologi. Antara tamadun yang sudah hilang ditelaan zaman ialah tamadun Olmek, tamadun Aztek, Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Ustaz Syed Mohd Norhisyam
Hidup ini adalah untuk diuji. Siapalah kita untuk menolak dan membenci ujian yang diberikan oleh Allah SWT. Namun sesukar mana pun ujian yang kita alami, pasti adanya jawapan dan jalan keluar. Dan sudah tentu juga pasti adanya hikmah yang dapat dijadikan pelajaran hidup. Buku Kisah Buat Hati menjawab setiap persoalan ‘how’ yang dialami kita. Semua persoalan dijawab dalam setiap anekdot@kisah ringkas. Dan setiap kisah-kisah yang diceritakan diselitkan dengan pelbagai Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Iblis adalah jeneral atau panglima besar dari semua kejahatan dan perilaku buruk yang dilakukan manusia. Ia sudah hadir di dunia ini sejak zaman Nabi Adam lagi dan akan tetap hidup sampai hari kiamat. Iblis memiliki dendam turun temurun terhadap anak cucu Adam. Learn More
USUAL: RM26.90

NOW: RM 26.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.52 (-20%)

By Siti Fatiha Yahya , Sharifah Nursyahidah Syed Annuar
Di tangan Siti Fatiha & Sharifah Nursyahidah, Hallyu bukan sekadar produk budaya popular Korea Selatan – drama, filem, muzik, makanan segera & fesyen – tetapi juga kuasa lunak (soft power) yang memiliki dimensi ekonomi dan politik. Melalui olahan yang kemas dan padat, penulis menghuraikan bagaimana Hallyu terbentuk hasil perubahan struktur ekonomi Korea Selatan yang kemudiannya menjadi bahan eksport yang menguntungkan ekonomi serta sosio-politik Korea Selatan. Tidak puas Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ustaz Syed Shahridzan
Ilmu fikah memainkan peranan yang besar sebagai pencerah setiap jalan yang dilalui oleh seseorang Muslim bagi memastikan ia bertepatan dengan kehendak syariat. Tanpa ilmu ini umat Islam tidak dapat membezakan antara halal dan haram, sunat dan wajib serta hukum-hakam yang lain dalam urusan harian mereka. Naskhah ini merupakan koleksi soalan yang berkaitan dengan hukum-hakam fikah yang diajukan kepada penulis melalui media sosial. Sebanyak 99 soal jawab yang terpilih yang dira Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Keindahan dan kenikmatan di syurga tidak dapat digambarkan oleh akal manusia fana. Pelbagai kisah tentang syurga sering diceritakan dalam berbagai surah Al-Quran sebagai tempat keabadian berupa Jannah (taman yang indah atau kebun) yang terdapat sungai-sungai mengalir dibawahnya. Sesungguhnya syurga adalah negeri kemuliaan yang abadi iaitu negeri yang penuh dengan kenikmatan dan keindahan maha sempurna. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Dua aspek berbeza tentang soal kiamat adalah dari aspek persepsi yang ditimbulkan oleh sains dan aspek reality yang ditimbulkan oleh firman dan sabda. Teori-teori sains fizik, pandangan sains tentang kiamat, teori evolusi bintang dan sebagainya juga turut diceritakan bagi memperlihatkan keluasan minda tentang kiamat yang wujud sekitar kita. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 31.92 (-20%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Prof Madya Dr Sharifah Hayati
Ini petua ibu dan anak.. Ibu-ibu, gegar iman dulu sebelum gegar iman anak. Power kan ilmu supaya 'tak kalah' dengan anak. Eh! Fizikal perlu kuat, perlu sihat, baru pantas dan aktif. Bertolak ansur untuk perkara 'harus'. Bersabar, bersabar dan bersabar lagi. Tunjuk kasih, tunjuk sayang. InsyaAllah bahagia akan datang. Jangan bisu, tegur bila perlu, jaga bahasa. Anak, dengarlah. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Heliza Helmi , Syed Kadir Aljoofre , Faris Zulkharnane
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syed Kadir Aljoofre , Muhammad Syukri
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ustaz Syed Mohd Norhisyam ; Ustazah Dr Sharifah Fa
Raja dalam diri setiap manusia adalah hatinya. Ia menjadi “remote control” kepada seluruh tubuh, sama ada menjadi baik lalu memenuhi syarat-syarat untuk berbahagia di dunia dan akhirat, atau mungkin juga memandu manusia ke arah kecelakaan dengan memperhambakan diri kepada hawa nafsu. Buku Apa Khabar Hati hadir sebagai hadiah kepada pembaca agar kita sama-sama berusaha menguruskan sekeping hati dengan sebaiknya. Sekeping hati ini akan menentukan sejauh mana baik dan bur Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Lemuria adalah sebuah tamadun yang hebat dengan kepakaran dalam seni bina yang canggih, sezaman dengan tamadun Atlantis. Tamadun Lemuria dikatakan milik bangsa Melayu yang wujud berlokasi di kepulauan nusantara suatu ketika dulu. Namun, sehingga kini tamadun Lemuria terus lenyap bersama sejarah bangsa Melayu yang gemilang, seolah-olah sengaja ditutup. Buku ini bukan sahaja membongkar misteri kehilangan Empayar Lemuria tetapi turut mendedahkan kegemilangan Bangsa Melayu suatu Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 31.12 (-20%)

MEMBER: RM 31.12 (-20%)

By Syed Azharul Asriq
Perjuangan para Nabi penuh pahit getir dan suka duka. Mereka tidaklah berjalan di atas karpet merah ditabur bunga dipuji orang, melainkan berjuang mengorbankan tenaga, diancam nyawa, dan dibenci orang. Kisah para Nabi sudah berlalu ribuan tahun. Namun adakah masih relevan pada zaman kini? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 16.20 (-10%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Syed Alwi Alatas
Bila Allah Menduga Kita lebih terperinci tentang aspek-aspek kehidupan manusia seharian. Ianya berkisarkan tentang permasalahan dan persoalan hidup yang sentiasa menyelubungi diri setiap insan. Setiap masalah yang timbul ada kebaikan dan keburukan, terpulang pada individu bagaimana langkah-langkah yang perlu diambil untuk menangani masalah tersebut. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 23.40 (-10%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Syed Husin Ali
The People’s Constitutional Proposals for Malaya 70th Anniversary Edition Author: Syed Husin Ali, Ariffin Omar, Jeyakumar Devaraj, Fahmi Reza Paperback, 144 pages Publisher: SIRD Published: 2017 ISBN: 9789670960913 Drafted by Representative of the PUSAT TENAGA RA’AYAT or PUTERA and the ALL-MALAYA COUNCIL OF JOINT ACTION between the months of May and August, 1947; and approved by two Conferences of Delegates from the PUTERA and the AMCJA on July 4-7, and on August 1 Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By 馬修·施雅德
  ★英國亞馬遜網路書店暢銷榜   ★美國亞馬遜網路書店讀者四顆半星評價   ★國際重量級媒體好評推薦:   英國《泰晤士報》、《書商雜誌》、   美國《紐約時報》、《出版者週刊》、香港《新報》   99%的成功者不是天才,只是比別人更加努力!   在成功與失敗的背後,有一股更微妙、更深奧的力量在運作,   關鍵不在於基因或天賦, Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Syed Azharul Asriq
Jatuh cintaku pada bumi Kota Tinggi di Johor membuatkan daku menulis buku ini. Bumi yang bersejarah, saksi kepada kisah megah, tragis dan romantis. Walaupun tinggalan sejarah yang ada di Kota Tinggi hanyalah runtuhan kota, desa sunyi dan makam-makam lama di tepi sungai, namun khayal mengenang kisah silam di sana sungguh mengasyikkan. Sudah beberapa kali saya ke sana, semakin lama semakin mendalamlah rasa cinta. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Ada tiga jenis orang yang terkena laknat Allah s.w.t. iaitu orang yang membenci ibu bapanya, orang yang berusaha menceraikan sepasang suami isteri, kemudian setelah isteri tersebut dicerai dia menggantikannya sebagai suaminya, dan orang yang berusaha agar orang-orang Mukmin saling membenci dan saling mendengki antara satu sama lain dengan hasutan-hasutannya.” (Hadis riwayat Ad-Dailami daripada Umar r.a.) Menurut al-Qurtubi, d Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Sharifah Abu Salem
Sekembali dari perantauan kerana melanjutkan pelajaran ke luar negara, Qhalif dikahwinkan dengan Mia atas pilihan ibunya. Kenapa dengan Mia sedangkan dia amat mencintai kakaknya, Adira? Bukti cinta itu terpahat di dalam setiap surat yang dikirimkan sepanjang tempoh 20 tahun sungguhpun Adira tidak pernah membalasnya. Adira hanya pasrah. Dia tidak meminta sesuatu selain kebahagiaan Mia. Biarlah rasa cinta itu dipendam seorang diri. Tidak mahu melayani kekecewaan, dia menjal Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By Syed Alwi Alatas
Man ‘arafa Nafsah ‘arafa Rabbah Jangan sekali-kali membunuh impian yang baik. Selama impian itu mulia dan tidak bertentangan dengan agama, maka sila kejar dan raih. Jangan biarkan orang lain menguburkan impianmu. Impian itu adalah permulaan daripada sebuah pencapaian. Pada masa kini, boleh dikatakan ramai yang menghadapi konflik self-confidence dan self-esteem. Apabila terdapat sedikit kekurangan atau kecacatan pada diri seperti gemuk, berkulit gelap, miskin dan seb Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Haja Syed Oli.N
USUAL: RM20.90

NOW: RM 20.90 (-0%)

MEMBER: RM 18.81 (-10%)

LANGKAH DEMI LANGKAH SOLAT LELAKI & PEREMPUAN Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.21 (-10%)

By Syed Azharul Asriq
“Di sebalik helaian dan perenggan buku ini, saya dapat merasakan seolah-olah penyusunan semula ide-ide yang sering saya kongsikan bersama beliau lewat bicara santai kami di kafe Human Sciences dan juga siri ceramah saya di Youtube. Istimewanya, Syed dapat mengolahkannya dalam bentuk yang lebih menarik dengan mengaitkannya dengan ilmu-ilmu yang beliau miliki.” Dr. Maszlee Malik, pensyarah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM). “ Penulis buku ini berjaya menja Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Syed Salahuddin Syed Ayob
"Bilakah kali terakhir hatimu DIBASAHI Iman?" "Bilakah kali terakhir pipimu DIBASAHI air mata keinsafan?" - Adakah hatimu gelisah? Adakah hatimu gundah-gulana? - Adakah hatimu pedih, sedih dan sempit dek kerana dosa dan pelbagai masalah yang menimpa? - Mungkinkah HATIMU sudah lama tidak di BASAHI dengan iman? - Bagaimana pula dengan air matamu? - Sudah berapa lama ia kekeringan? - Sudah berapa lama ia tidak berlinangan kerana penyesalan? - Dan sudah berapa lama pi Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syed Alwi Alatas
Jika Bukan Sekarang, Bila Lagi? Yang Penting Mulakan... Sebelum mencari di kejauhan, mengapa tidak mulakan saja dengan yang dekat, iaitu diri sendiri? Sebelum mengharap perubahan pada manusia lain, mengapa tak mulakan saja daripada manusia yang satu ini? Ya, diri kita sendiri! Tidak ada manusia yang sampai ke destinasi yang dicita-citakan hanya dengan satu langkah. Mulakanlah dengan diri sendiri kerana itulah yang paling dekat. Pilihlah jalan yang paling tepat yang ak Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Nazri M. Annuar
Arman dan krew kapal angkasa Rajawali menjalankan khidmat pengangkutan kargo antara planet. Polisi mereka mudah: Bayar, dan kami akan angkut. Tiada soalan akan ditanya. Satu tugasan mudah, mengiring seorang gadis, Faridah Hanum pulang ke keluarga bapa saudaranya bertukar menjadi perjuangan survival krew Rajawali. Lanun-lanun angkasa dan organisasi misteri memburu gadis itu, dan mereka perlu melindunginya. Tiada siapa sangka, gadis itu adalah seorang daripada Empat Pewaris K Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Syed Faiz Al-Idrus
Apabila remaja bertanya soalan kepada PU Faiz, pelbagai isu yang diutarakan meliputi setiap aspek kehidupan. Bukan sekadar ibadah, malah persoalan mengenai perhiasan, hubungan antara lelaki dan wanita, perkahwinan, adab, hiburan dan lain-lain. Antara pertanyaan yang dijawab PU Faiz dalam buku ini:  Apakah hukum menahan kentut semasa solat?  Apa hukum lelaki tangkap curi gambar wanita?  Apakah hukum memakai contact lens?  Apakah hukum asyik tering Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Syed Mohd Norhisyam Tuan Padang
Kejahilan dan kedegilan mesti diperangi oleh senjata. Senjata itu ialah kasih sayang. Kasih sayang itulah inti pati akhlak yang menjadikan perjuangan Rasulullah dan para sahabat diterima dengan baik oleh manusia tanpa mengira warna kulit, masa dan tempat. Insyaallah kejayaan ini boleh diteladani dan diulang lagi pada masa kini jika kita berjaya menegakkan akhlak islamiah dalam diri,keluarga dan masyarakat. Karya ini juga merupakan sebahagian usaha meneruskan legasi ulama dal Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Haja Syed Oli.N
USUAL: RM20.90

NOW: RM 20.90 (-0%)

MEMBER: RM 18.81 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
BUKU MENGGAPAI CINTA ALLAH (Seindah Peribadi Ashabul Kahfi) ini memaparkan pelbagai kisah tentang Ashabul Kahfi. Ashabul Kahfi sebagai teladan dalam membentuk generasi yang diredai seterusnya mengembalikan kegemilangan Islam di akhir zaman nanti. Ashabul Kahfi terkenal dengan pemuda-pemuda yang beriman dan bertakwa kepada Allah swt, dan seharusnya menjadi ikutan generasi sekarang dalam membina keimanan dan ketakwaan kepada Allah swt. Orang-orang Islam, di manapun mereka bera Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

USUAL: RM17.90

NOW: RM 17.90 (-0%)

MEMBER: RM 16.11 (-10%)

By Nurul Hajjar Atan , Sharifah Abdul Samad , Sabrina Zaifulizan
Dalam dunia ini memang wujud ‘wanita songsang’. Dia bukan songsang sebab kepala kat bawah, kaki kat atas. Tapi, dia tafsir al-Quran ikut suka dia. Boleh pulak dia kata tak pakai tudung tu tak kena rogol? Hmm jap.. Kenapa ek diorang sebok tak nak hudud, nak risau apa pasal hudud? Dah Nampak dah kesongsangan tu. Jap, ada lagi.. Wanita songsang nak jadi pemimpin? Nak jadi Perdana Menteri? OK fine! Silakan, tapi jangan lupa uruskan rumahtangga elok-elok dulu. Wanita son Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Al-Quran banyak mencatit sejarah perihal kaum terdahulu yang ingkar akan perintah Allah swt dan RasulNya. Akibatnya, mereka menerima azab seksa yang amat dahsyat. Ke manakah kaum Ad, kaum Sodom, penduduk Saba’ dan beberapa kaum gah terdahulu? Diturunkan al-Quran kepada Nabi Muhammad saw sebagai petunjuk kepada umat terkemudian. Bahkan diciptakan manusia di muka bumi ini untuk beribadah kepadaNya. Sedarlah, tidak mustahil apa yang berlaku pada umat terdahulu, juga boleh Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.71 (-10%)

By Syed Yusainee Syed Yahaya
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Syed Alwi Alatas
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Sharifah Al-Qhadri
TINTA DARI HATI Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

USUAL: RM16.90

NOW: RM 16.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.21 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Ini ialah himpunan kisah sufi. Kisah keajaiban dan kesaktian golongan sufi. Ada kisah yang sukar dicerna akal. Malahan ada juga yang langsung tidak masuk akal. Inilah kelebihan-kelebihan yang dikurniakan Allah kepada mereka, golongan yang bibirnya tidak pernah putus menzikirkan nama Allah dan hati yang sepenuhnya bergantung kepada Allah untuk semua urusannya, kecil atau besar. Tiada yang pelik dan aneh sebenarnya. Ia hanya setitis daripada ilmu Allah yang Maha Lua Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Sharifah Nadiah
MUKZIJAT ZIKIR-ZIKIR ASMAUL HUSNA - WANITA Learn More
USUAL: RM3.50

NOW: RM 3.50 (-0%)

MEMBER: RM 3.15 (-10%)

USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Syed Mahadzir
Buku ANAKKU SOLEH, ANAKKU SOLEHAH ini dihasilkan sebagai panduan kepada ibu bapa dalam aspek mendidik anak-anak menjadi soleh dan solehah. Dalam buku ini banyak dipaparkan kaedah yang perlu digunakan dalam merealisasikan hasrat yang murni tersebut. Kaedah adalah cara yang digunakan untuk mendidik anak, contohnya doa Nabi Ibrahim yang termaktub dalam al-Quran menerusi surah Ibrahim ayat 35-41 boleh dijadikan panduan. Dalam beberapa ayat ini, Nabi Ibrahim mengajar cara untuk me Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Buku MISTERI KEAJAIBAN ALAM CIPTAAN TUHAN: TUMBUHAN PENYEMBUH PENYAKIT ini diterbitkan bertujuan untuk mengajak para pembaca supaya melihat kembali tumbuhan yang tumbuh subur di sekitar kita, yang mempunyai banyak khasiat perubatan serta boleh digunakan terutama sebagai bahan perubatan alternatif. Buku ini memaparkan pelbagai spesies tumbuhan hijau yang ada di sekitar kita yang boleh digunakan untuk tujukan perubatan sekiranya perlu. Sesunguhnya, benarlah kalam Allah swt Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Syed Alwi Al-Atas
BIOGRAFI AGUNG SALAHUDDIN AL-AYUBI Learn More
USUAL: RM32.50

NOW: RM 32.50 (-0%)

MEMBER: RM 29.25 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Kisah-kisah pengalaman para jemaah di tanah suci selalu menjadi perhatian ramai. Ada saja kisah yang dapat dikongsi sebagai iktibar semua. Ada juga yang takut menjejakkan kaki ke sana kerana berasa dirinya bergelumang dosa. Mereka bimbang "diberi balasan tunai" oleh Allah. Hakikatnya Allah sangat mencintai hamba-hamba-Nya. Segala "fitnah" terhadap balasan daripada Allah itu adalah panah-panah syaitan yang tidak mahu kita melengkapkan lima rukun Islam. Dan sekiranya Allah Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Syed Sabri
USUAL: RM22.90

NOW: RM 22.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.61 (-10%)

By Ustazah Sharifah Rogayah Syed Salim Al Habshi
Hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu, ya Allah, Hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu, Hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu, tidak ada sekutu bagi-Mu, hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu, Sesungguhnya segala pujian dan nikmat, Dan pemerintahan adalah milik-Mu, Tidak ada sekutu bagi-Mu. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Imam Ghazali - Umpama Lautan Tidak Bertepi " Sangat nyata bagiku bahawa aku tidak akan dapat mencapai kebahagiaan akhirat, melainkan dengan bertakwa dan mengekang nafsu. Paling utama ialah memotong tali ikatan hati kepada dunia dengan meninggalkan negeri yang penuh tipu daya ini dan kembali ke negeri yang kekal abadi, serta menghadap Allah dengan sepenuh hati. Ini tidak aka tercapai melainkan dengan membuang segala kemegahan dan kekayaan serta menjauhkan diri dari segala kes Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syed A.Israa`
“Kakistokrasi ertinya sebuah pemerintahan di bawah pimpinan orang yang paling teruk dan tidak layak memimpin. Aneh, jika mereka orang yang teruk dan tidak layak, mengapa masih di tampuk kepimpinan? Namun itulah hakikatnya yang sedang berlaku. Baik di tanah air kita, mahupun di dunia seluruhnya. Orang yang jelik fikirannya, buruk lidahnya, keras hatinya – pendek kata korup dalam dan luar – orang itulah yang menentukan letak duduk urusan-urusan orang ramai, berdiri di te Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Azlan Mildan , Hanan Othman , Farah Ruslin , Sharifah A. Samad
Buku ini sarat dengan motivasi kepada mahasiswa. Menghimpunkan penulis-penulis dengan latar belakang yang berbeza untuk membantu anda menjadi antara budak dekan yang mampu mengejar kejayaan didunia dan juga akhirat. Mengupas beberapa teknik pembelajaran yang menarik dan juga teratur bagi membantu pelajar-pelajar menyusun strategi menghadapi “peperangan” menuntut ilmu di alam universiti. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syed Ahmad Helmi
USUAL: RM18.50

NOW: RM 18.50 (-0%)

MEMBER: RM 16.65 (-10%)

By Syed Danial
USUAL: RM22.50

NOW: RM 22.50 (-0%)

MEMBER: RM 20.25 (-10%)

By Qairiah Nur Izyan Annuar
Ia adalah himpunan cerpen pendek tentang pengalaman-pengalaman kehidupan manusia. Buku ini merupakan beberapa kisah benar yang dinukilkan oleh penulis. Nilai-nilai kehidupan melalui pengalaman penulis ketika menetap di Korea Selatan selama beberapa tahun juga diterapkan. Di celah-celah perkongsian cerita sebenar yang ditulis dalam buku ini, terselit pelbagai hikmah dan pengajaran yang boleh diangkat menjadi iktibar kehidupan. Learn More
USUAL: RM18.50

NOW: RM 18.50 (-0%)

MEMBER: RM 16.65 (-10%)

By Syed Husin Ali
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Hj. Dr.Syed Ibrahim
USUAL: RM37.50

NOW: RM 37.50 (-0%)

MEMBER: RM 33.75 (-10%)

By Hj. Dr.Syed Ibrahim
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

55 Item(s)

*

Back to Top