0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Shukor Ismail 'Found 78 Related Products
Filtered By
author
By Dato'Hj. Ismail Kamus
Kaedah ringkas dan padat dalam mencontohi solat Rasulullah SAW SOLAT BIAR SEMPURNA merupakan panduan bergambar yang ringkas tetapi padat bagi menjelaskan perihal solat secara keseluruhan. Naskhah ini dilengkapi dengan Augmented Reality di mana pembaca boleh melihat video interaktif dan perkongsian ilmiah daripada penulis. Kesilapan-kesilapan yang sering dilakukan dalam solat tanpa disedari turut diterangkan dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Sabrina Ismail
“Orang yang banyak duit tak dijemput menjadi tetamu Dia di sini. Logiknya. Orang yang berduit itu yang senang Untuk datang. tak perlu risau tentang kewangan. Tetapi kenapa Kita yang tak berduit ini dipilih oleh Allah?” Seorang suri rumah yang tidak punya simpanan cukup, anak anak Kecil keliling pinggang, juga punya ilmu agama yang kurang dalam dada. hanya satu sahaja yang ada, iaitu doa hati kecilnya Kerana sebuah niat untuk bertamu di rumah Allah, pelbagai ujian dirint Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ismi Fa Ismail
Kesinambungan dan novel terakhir untuk Siri Jangan Baca Novel Ni dan Siri Seruan (aka sekuel SeruanTerakhir) Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Mimie Ismail
Hidup Rheya penuh dengan keseronokan duniawi ciptaan kekasih hatinya, Radit.Nasihat orang tuanya dipandang sepi.Namun, kecurangan Radit telah membuka mata hatinya dalam menilai kasih sayang orang tuanya yang tidak bertepi.Radit dilupakan. Rheya kembali taat kepada orang tuanya.Dan luka di hatinya terubat dengan kehadiran Ray yang menyinari hidupnya dengan cinta yang tulus. Namun, takdir mencemburui kebahagiaan Rheya.Ray disahkan menghidapi kaser otak. "Aku nak kau terima gi Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Ustaz Elyas Ismail
Buku Bajet Bagus adalah naskah terbaharu Ustaz Elyas Ismail dalam meneruskan usaha dakwah beliau kepada masyarakat. Bajet Bagus merupakan nasihat serta teguran agar kita tidak melihat diri serba cukup dan sempurna. Ia hadir sebagai pesanan kepada mereka yang mungkin merasakan diri telah baik, ilmu telah banyak, ibadah telah ikhlas dan sebagainya. Bajet Bagus mengajak kita memuhasabah kembali diri agar tidak merasakan kitalah ahli syurga dan orang lain tempatnya di neraka. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Zikrullah Ismail
Bonjour Apa lagi selain ucapan itu yang akan memudahkan urusan kita semasa di Perancis? Sekiranya kita ada pelancong yang mencari keindahan musim, musim mana yang sesuai dengan kita? Musim bunga memang seindah-indah musim. Pemandangan kampung akan penuh dengan bunga. Di bahagian mana pemandangn yang paling indah? Yang berbaloi dengan kos yang akan meninggi? Bagaimana sekiranya musim sejuk yang membuatkan kos menjadi murah? Hey, kita Malaysia tidak ada salji. Bermain den Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mira Ishak , Mus Nasmian , Sabrina Ismail
Hafiz bangun dari kubikelnya untuk bertanya sesuatu kepada Sarah. Tetapi dia terpaku apabila melihat ada susuk lembaga putih sedang berdiri betul-betul di sebelah kubikel Sarah. Lembaga itu membalas pandangannya. Seolah-olah sengaja memunculkan dirinya untuk dilihat. Berselendang merah dan hanya menutup sebahagian rambutnya yang panjang mengurai, lembaga itu pegun. Matanya lohong dan gelap sehingga jatuh ke pipi. Bibirnya hanya garisan hitam, berkedut-kedut di atas kulit muka Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Abdul Aziz Ismail
Rasulullah S.A.W adalah contoh tertinggi dan suri teladan yang terbaik bagi manusia. Daripada sekalian perwatakan Rasulullah S.A.W yang paling menonjol adalah dari segi akhlak. Baginda tiada tandingannya. Rasulullah S.A.W merupakan seorang yang banyak merendahkan diri dan berdoa ke hadrat Allah SWT agar menganugerahkan Baginda dengan kebaikan adab dan kemuliaan budi pekerti/akhlak. Mencintai Rasulullah S.A.W merupakan kewajipan bagi setiap Muslim dan sudah pasti ramai yang Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Shahrul Zaman Lukman , Dr. Mohd Khamizi Aziz , Kushairi Ismail
Kisah tentang lelaki hebat yang sanggup menjadi ‘suri rumah’. Ini kisah-kisah bapa penyayang. Ini adalah kisah-kisah hero yang tidak didendang! Mereka bertiga adalah lelaki berkarier yang akhirnya memilih untuk melindungi dan membantu keluarga dengan cara mereka. Masing-masing punya alasan dan situasi yang berbeza-beza, namun yang pasti ketiga-tiga mereka menyandang jawatan yang sama – MR MAMA! Sebenarnya, ada banyak sebab mengapa kisah-kisah ini perlu dibukukan. Per Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Cik Puan Fifi , Sabrina Ismail , Drfendi Ameen
Dendam Jasmin tidak pernah padam. Sejak hari kematiannya, dia menanam azam untuk membalas dendam terhadap pemandu-pemandu teksi yang jahat dan tidak jujur. Tiga kisah yang berlaku dalam buku ini mungkin pernah benar-benar berlaku kepada kawan kepada kawan kita, atau sepupu kepada kawan kepada kawan kita. Yakinlah, alam ghaib itu wujud. Ia sentiasa menjadi misteri kepada kita, dan rahsia kepada orang-orang yang dianugerahkan Tuhan untuk melihatnya. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ustaz Zamri Mantop , Khairi Ismail
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By MOHD KHAIRUL ANWAR ISMAIL
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ruzita Idias Ismail
Sedapnya Donat Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Khairy Tajudin , Syauqie M.K. , Harith Hakeem , Farhan Ismail
Kisah Daim, Manap, Harith dan Paan yang penuh kelakar, berlaku sebelum kisah Imam Tulang Rusuk. Bermula kisah Daim memasang pickupline, Manap yang keluar dari kampung, Harith yang kecewa dengan Janna dan Paan yang mencari rumah sewa. Mereka sengal dan nakal tapi kacak dan tak mahu mengalah! Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Hana Hadzrami , Dr. Adibah Abdullah , Dr. Khairil Idham Ismail
Sering berbaju biru dan bertopeng muka, doktor bius menjadi figur misteri di hospital. Mereka muncul tiba-tiba, dan pergi tanpa disedari. Dalam dewan bedah mereka hanya bayang-bayang yang muncul antara jaga dan khayal, dan hilang sebelum mata pesakit benar-benar terbuka. Begitu perahsia, sehingga kita tertanya-tanya: siapakah watak-watak biru ini? Beep… beep… Sejak kali pertama berdegup di dalam rahim ibu, jantung tidak pernah berhenti. Menghidupkan organ, menggerakkan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ismi Fa. Ismail
TRILOGI JANGAN BACA NOVEL NI Learn More
USUAL: RM76.70

NOW: RM 61.36 (-20%)

MEMBER: RM 61.36 (-20%)

By Abdul Aziz Ismail
Iman tidak kekal di dalam diri seseorang itu. Ertinya iman itu boleh bertambah dan menjadi rodsk atau menjadi tidak berfungsi atau menjadi batal,jika iman menjadi batal maka orang itu telah terkeluar dari agama Islam Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Hekimoglu Ismail
USUAL: RM16.90

NOW: RM 16.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.21 (-10%)

By Khairi Ismail
"BYAKUGAN BUKAN FANTASI. IA WUJUD DI SEBALIK MATA HATI YANG MEMANDANG TEMBUS SETIAP SISI. YANG PASTI BYAKUGAN ADA PELBAGAI VERSI, KERANA MANUSIA DICIPTA OLEH TUHAN YANG MAHA MENGERTI." Dalam dunia sebenar, manusia mampu memiliki kuasa mirip Byakugan seperti dalam animasi Naruto, Namun yang membezaknnya adalah ia tidak terhasil daripada mata putih, sebaliknya ia terhasil daripada pandangan mata hati. Mata hati tidak berada di mata, tetapi ia berada di lubuk hati. Kehadiran Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Syeikh Dr Ismail
SYEIKH DR. ISMAIL KASSIM ialah seorang pakar motivasi minda, kalbu dan rohani, serta dai yang aktif berdakwah dengan memberi fokus kepada ilmu iman dan akidah. Beliau telah membawa ilmu kalimah La-Ilaha-Illallah berasaskan al-Quran dan sunah ke serata dunia. Ilmu kalimah, baginya, perlu dimiliki oleh setiap Muslim. Malah keperluan terpenting dan paling tinggi sebelum seseorang menjadi Muslim (orang yang menyerah) ialah iman. Bagaimana seseorang menggelar dirinya Muslim s Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Syaida Ilmuna Ismail
PERTEMUAN pertama Bella Amira dan Kaylina sudah cukup membuatkan hatinya diasak seribu macam rasa. Saat tangan mereka bertaut, imbasan hitam putih mula menerjah ke minda Bella. Senyuman seorang wanita berbibir nipis hadir dan kelihatan sebilah pisau tajam bergerigi di tangannya. Pisau itu berlumuran darah! “Bella Amira!” Rizqi cuba membawanya ke alam nyata. Semenjak itu, kehidupan Bella tidak lagi serupa. Isteri baru bekas suaminya itu menyimpan seribu satu macam Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Mohd Shukor Mahfar , Leow Chee Seng
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Ustaz Mohd Hanif Bin Hj.Ismail
Sejak penubuhan negara haram Israel pada tahun 1948, bangsa Yahudi tidak pernah berhenti melakukan kerosakan, pembunuhan dan penindasan termasuk melakukan pencerobohan di Baitulmaqdis. Sejarah pernah memaparkan bahawa bangsa ini sebagai kaum yang pernah tertindas satu masa dahulu, namun itu bukanlah pengajaran terbaik buat mereka daripada terus bersikap sombong dan bongkak. Sehingga hari ini, tanah yang dijanjikan Tuhan itu dianggap sebagai tiket untuk kaum Yahudi melany Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 34.11 (-10%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Ustaz Elyas Ismail
20 SEN UNTUK KE SYURGA Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Dato’ Hj. Al-Ustaz Dato’ Hj. Ismail Kamus'
Membaca al-Quran merupakan satu tugas dan kemuliaan kepada kita sebagai seorang Muslim. Sejak kecil kita diajar sedikit demi sedikit cara membaca al-Quran bermula daripada muqaddam terlebih dahulu. Dari situ kita mula mengenal huruf, mengenal baris, mengenal perkataan dan kalimah- kalimah pendek. Sehinggalah kita mampu membaca ayat-ayat al-Quran dengan baik. Pengalaman ini lebih manis lagi jika memori itu diterjemahkan kembali dengan watak kita sebagai pelajar dan guru mengaj Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Abdul Aziz Ismail
FIRMAN ALLAH di dalam AL-QURAN yang bermaksud; " [1] Wahai orang yang berselimut! [2] Bangunlah(sembahyang Tahajud) pada waktu malam, selain dari sedikit masa (untuk berehat). [3] Iaitu separuh dari waktu malam, atau kurangkan sedikit dari separuh itu." (al-Muzammil [73]:1-3) Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ruzita Idias Ismail
USUAL: RM59.90

NOW: RM 47.92 (-20%)

MEMBER: RM 47.92 (-20%)

By Iskandar Syah Ismail
ORIO BERTEMU ANANO Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Zamri Zainuldin , Khairi Ismail
Kadangkala di saat hati sedih, buntu memikirkan masalah kehidupan yang tidak berkesudahan, kita lebih suka mencari keseronokan lain untuk melupakan masalah. Namun Allah SWT telah menitipkan Al-Quran kepada umat-Nya agar kehidupan manusia terpandu dengan baik. Jika terasa diri jauh daripada Tuhan, buka dan bacalah Al-Quran. Sayangilah Al-Quran melebihi apa yang ada di sekeliling anda, kerana ia kalam Allah. Pastikan Al-Quran sentiasa ada. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

Hitam atau putih Cinta Itu bersih Hidup tanpa cinta Ibarat kopi tak bergula Pahit atau manis Itulah perisanya Sedegup cinta biar membara Selamanya… Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Laila Kamilia , Izza Aripin , Lynn Dayana , Syaida Ilmuna Ismail
Novel antologi bertemakan aksi ini telah ditulis oleh 4 orang penulis hebat terdiri daripada: Lynn Dayana = Sakura Samseng Jalanan Syaida Ilmuna = Tren Laila Kamilia = Cinta Top Secret Versi 1.0 Izza Aripin = Jejak Hantu Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Mohd Haswazie Ismail
SABARLAH WAHAI HATI Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Iskandar Syah Ismail
RAJA DURIAN YANG SOMBONG Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Wan Hassan Wan Ismail
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Mat Rofa Ismail
KERDIPAN BINTANG MELAYU DI LANGIT TURKI Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Shukor Ismail
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Fazalina Bte Ismail
101 RESIPI PENGIKAT KASIH KELUARGA'APR15 Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Ismail Yusoff
Tuan Guru Dato Nik Abdul Aziz bin Nik Mat ialah seorang pemikir yang multidimensi. Selain dikenali sebagai tokoh politik dan pendakwah, beliau juga disegani sebagai pentadbir yang berintegriti tinggi. Beliau dianggap sebagai model pemimpin Islam di Malaysia masa kini. Sebagai seorang tokoh pembaharuan dan intelektual Muslim, beliau mempunyai kesedaran yang tinggi dan keupayaan yang unik dalam meningkatkan fahaman dan pengamalan agama dalam kalangan masyarakat Islam, khus Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

By Chef Fazalina Hj Ismail
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Ismi Fa Ismail
Trilogi Siri 'Jangan Baca Novel Ni" kini sedia ada dalam edisi "Box Set". Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Ustaz Mansoor Bin Ismail Al-Hafiz
“Ustaz, saya masih muda. Mana patut saya pilih dahulu, haji ataupun kahwin?” Jikalau kamu tengok tiang lampu macam awek, wajib kahwin dahulu.” “Saya gatal mahu berkahwin, tetapi masih sekolah. Macam mana Ustaz?” “Jikalau masih sekolah, garu gatal itu dahulu. Jangan sibuk mahu berkahwin sebab ia bukan seronok sahaja, tetapi banyak tanggungjawab.” Ustaz Azhar Idrus, pendakwah nombor 1 di Malaysia, kali ini tampil dengan buku terbaru beliau, Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Iskandar Syah Ismail , Latfy Anuar Latif
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Syeikh Yusuf Ismail An-Nabhani
Keagungan al-Quran tersimpan dalam surah al-Fatihah. Keagungan surah ini mengatasi surah-surah lain yang ada dalam al-Quran. Hal ini diisytiharkan sendiri oleh Baginda Rasulullah SAW dalam sepotong hadis yang bermaksud, :"Surah paling agung dalam al-Quran." (Riwayat Abu Daud). Selain itu, surah ini menjadi lambang keistimewaan al-Quran berbanding kitab Taurat, Injil dan Zabur. Justeru, buku ini mengajak pembaca memahami rahsia-rahsia yang tersembunyi dalam surah al-Fatihah. D Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Prof. Dr. Ab Aziz Al-Safi Ismail
Bekam sebenarnya telah diamalkan semenjak lebih 15 tahun sebelum masihi di seluruh dunia. Kajian saintifik yang telah kami jalankan telah membuktikan bahawa berbekam itu boleh mengawal diabetes dengn menurunkan paras gula darah, menurunkan paras serum urea, kreatinin dan asid urik. Berbekam juga boleh mengawal lemak dengan menurunkan paras kolestrol (LDL,trigliserida) dan meningkatkan HDL kolestrol, menurunkan tekanan darah dan paras antigen VonWillebrand (VWF). Penurunan fak Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Ismi Fa Ismail
Tak payah sinopsis. Anda dah tau buku ini tentang apa. Yang anda perlu tau sekarang, ini yang AKHIR. Tak ada dah lepas ni. Sebab saya dah letih. Lelah hidup dalam kegelapan. Biar buku ini meniadi AKHIR kepada sebuah kisah. Juga kepada setangkai nyawa yang dalam beberapa tahun ini berayun longlai. Sava tak mau seksa dia terus. Saya bukan kejam. Saya hanya seorang yang menyampaikan sebuah cerita, tentang sebuah novel hitam yang kewujudannya hanya mengundang rasa-rasa sakit, ped Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Ismi Fa Ismail
Sebatang besi yang kecil mampu membebas dan memenjara. Membuka dan menutup. Melindung dan memasung. Ia juga jadi tunggak kepada suatu penyelesaian. Dalam masa yang sama, pemutus harapan. Kunci. Iya saya ingin menyerahkan anda satu kunci. Tapi terpulang samada anda ingin menerimanya atau tidak. Ada risiko, saya akui. Tapi saya juga ingin pesan, setiap risiko ada ganjaran. Pilihan di tangan anda. Kunci ini mungkin mampu mencelik mata anda kepada perkara-perkara baru, kunci Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

Dalam zaman yang serba moden ini, banyak masalah-masalah yang perlu di ijtihadkan hukum yang sesuai baginya sejurus dengan peredaran zaman yang begitu pantas. Masalah-masalah ini mungkin tidak pernah berlaku sebelum ini dan tiada hukum yang khusus baginya. Di samping itu, tiada dalil-dalil yang khusus ditujukan kepada masalah tersebut. Oleh itu, para alim ulama, mufti-mufti dan para fuqaha' perlu mengeluarkan fatwa berkaitan dengan fiqh semasa. Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Abdul Aziz Ismail
Sejarah hidup Rasulullah S.A.W. yang boleh dijadikan teladan Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Muhammad Ismail , Luqman Ahmad
Nabi Muhammad SAW dilahirkan di Makkah, satu wilayah yang tandus, bukan merupakan tempat yang baik untuk pembukaan tanah untuk kebun buah. Ia merupakan kawasan perniagaan dan terdapat Kaabah yang sudah diperbaiki sejak zaman Nabi Ibrahim a.s. Makkah merupakan satu tempat bertemunya peniaga dan buah-buahan menjadi komoditi yang diperdagangkan. Apapun jua jenis buah yang tidak ditanam di Makkah namun ia boleh diperoleh. Sejak Nabi Muhammad SAW berhijrah ke Madinah, salah satu Learn More
USUAL: RM23.50

NOW: RM 23.50 (-0%)

MEMBER: RM 21.15 (-10%)

By Syamsul Amri Ismail
SAYA BUKAN USTAZ Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ustaz Elyas Ismail
KRIK-KRIK FAHAM KE TIDAK? Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ismi Fa Ismail
Nak gembira? Nak tersenyum? Nak bahagia? Nak ketenangan? Nak harapan? Nak kesempurnaan? TAK PAYAH. Kalau nak juga, jangan baca novel ni. Tutup dan buang jauh-jauh. Sebab novel ni untuk mereka yang mahu merasakan keTIADAan... Mata anda tidak salah, dan memang benar kulit buku ini kosong! Sebab novel ini tidak mempunyai tajuk. Ia adalah sekuel daripada novel terlaris di pasaran iaitu, 'Jangan Baca Novel Ni'. Masih ingat kulit buku nya yang berwarna hitam dan bert Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Ramlah Ismail
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Ruzita Idias Ismail
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Dr. Muhammad Bakar Ismail
Hikmah adalah kecerdasan, mendapat petunjuk kebenaran, perkataan dan perbuatan yang benar dan tidak ada unsur lain di sebaliknya, maka inilah iman yang sebaik-baik bentuknya, keredaan pada setiap makna-makna yang tersirat di dalamnya. Hikmah juga adalah ketakwaan yang tidak dibiarkan bagi orang yang “panas”, ia juga adalah suatu maksud pada tahap yang tertinggi, keteguhan pada tahap yang terbaik dan juga ia adalah kemuliaan yang terpancar pada diri seorang mukmin, Learn More
USUAL: RM150.00

NOW: RM 150.00 (-0%)

MEMBER: RM 135.00 (-10%)

By Ustaz Abdul Aziz Ismail
USUAL: RM22.90

NOW: RM 22.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.61 (-10%)

By Khairati ismail
SENI GUBAHAN HANTARAN Learn More
USUAL: RM38.50

NOW: RM 38.50 (-0%)

MEMBER: RM 34.65 (-10%)

By Ismail Kamus , Mohd Wahid Abd Hanif
Buku ini menampilkan doa-doa terpilih daripada al-Quran dan hadis Rasulullah SAW yang amat mustajab untuk mengubat penyakit rohaniah yang tidak mungkin disembuhkan oleh perubatan secara fizikal semata-mata. Disertakan juga lafaz dan cara beristighfar yang digunakan untuk membersihkan hati agar doa kita lebih cepat sampai kepada Allah SWT serta dimakbulkan. Istighfar dan taubat juga boleh menghindarkan diri kita daripada bersarangnya sifat-sifat mazmumah dalam diri, sebaliknya Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Yahaya Ismail
Buku politik yang kontroversi ini akan membuka minda pembaca untuk mengetahui siapa sebenarnya Anwar Ibrahim. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Meriam Ismail
This collection of recipes provides the opportunity to experience the flavours of authentic Malay cooking. Surpries your family and friends with dishes like Malay-style Fried Rice, Kelantan-style Laksa, Chicken Rendang, Rojak, and desserts like Serikaya, Akok, Tepung Pasung and many more. Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

1-78 of 78

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top