0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Syed Mahadzir Syed Ibrahim 'Found 146 Related Products
Filtered By
author
By Ustaz Syed Mohd Norhisyam
Hidup ini adalah untuk diuji. Siapalah kita untuk menolak dan membenci ujian yang diberikan oleh Allah SWT. Namun sesukar mana pun ujian yang kita alami, pasti adanya jawapan dan jalan keluar. Dan sudah tentu juga pasti adanya hikmah yang dapat dijadikan pelajaran hidup. Buku Kisah Buat Hati menjawab setiap persoalan ‘how’ yang dialami kita. Semua persoalan dijawab dalam setiap anekdot@kisah ringkas. Dan setiap kisah-kisah yang diceritakan diselitkan dengan pelbagai Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Sejarah sudah mencatatkan bahawa banyak tamadun di dunia ini yang sudah lenyap ditelan zaman. Ada diantaranya tidak langsung meninggalkan sebarang kesan sejarah, tidak ditemui sebarang artifak tinggalan malah dilupakan begitu sahaja. Namun begitu ada juga tamadun yang hilang tetapi masih dapat dihayati kewujudannya melalui pelbagai artifak tinggalan hasil dari penggalian pakar-pakar arkeologi. Antara tamadun yang sudah hilang ditelaan zaman ialah tamadun Olmek, tamadun Aztek, Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Iblis adalah jeneral atau panglima besar dari semua kejahatan dan perilaku buruk yang dilakukan manusia. Ia sudah hadir di dunia ini sejak zaman Nabi Adam lagi dan akan tetap hidup sampai hari kiamat. Iblis memiliki dendam turun temurun terhadap anak cucu Adam. Learn More
USUAL: RM26.90

NOW: RM 26.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.52 (-20%)

By Muhd Kamil Ibrahim
Beri Dua Minit merupakan himpunan tazkirah pendek yang disampaikan oleh penulis kepada khalayak tidak kira di mana pun lokasinya. Misalnya di R&R, penulis diminta menjadi imam. Masing-masing mahu pantas beredar kerana sedang dalam perjalanan. * Usai memberi salam, saya menghadap mereka dan bertanya, “Boleh beri saya dua minit? Saya mahu menyebut satu terjemahan hadis. Insya-Allah ... boleh jadi ilmu bermanfaat.” Mereka fikir dua minit masa singkat. Hampir kesemuan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Muhd Kamil Ibrahim
Didik Anak Cemerlang (DAC) merupakan buku petua atau menyemai idea untuk mereka yang bakal atau baru melangkah ke alam rumah tangga. Penulis berkongsi 15 petua yang wajar dipertimbangkan oleh ibu bapa untuk melahirkan anak yang cemerlang. Cemerlang bukan dalam erti cemerlang akademik sahaja, tetapi yang lebih penting ialah cemerlang sebagai anak yang soleh. Terdapat juga 15 anekdot perjalanan kehidupan penulis dalam menimba ilmu yang mahu dijadikan panduan. Ia kisah-kisah y Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Shah Ibrahim
Buku ini adalah sequel daripada buku Budak Meja Belakang. Jika Budak Meja Belakang pertama adalah berkenaan kisah coretan penulisan semasa daripada bangku sekolah rendah, sehingga ke sekolah menengah, Budak Meja Belakang Pax Americana pula adalah sambungan kisah beliau melanjutkan pelajaran ke Amerika. Selain daripada kejutan budaya, pelbagai kisah menarik bersama rakan-rakan Mat dan Minah Salleh, serta rakan serumah, pensyarah dan masyarakat sekeliling lain. Dalam Budak M Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Siti Fatiha Yahya , Sharifah Nursyahidah Syed Annuar
Di tangan Siti Fatiha & Sharifah Nursyahidah, Hallyu bukan sekadar produk budaya popular Korea Selatan – drama, filem, muzik, makanan segera & fesyen – tetapi juga kuasa lunak (soft power) yang memiliki dimensi ekonomi dan politik. Melalui olahan yang kemas dan padat, penulis menghuraikan bagaimana Hallyu terbentuk hasil perubahan struktur ekonomi Korea Selatan yang kemudiannya menjadi bahan eksport yang menguntungkan ekonomi serta sosio-politik Korea Selatan. Tidak puas Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Keindahan dan kenikmatan di syurga tidak dapat digambarkan oleh akal manusia fana. Pelbagai kisah tentang syurga sering diceritakan dalam berbagai surah Al-Quran sebagai tempat keabadian berupa Jannah (taman yang indah atau kebun) yang terdapat sungai-sungai mengalir dibawahnya. Sesungguhnya syurga adalah negeri kemuliaan yang abadi iaitu negeri yang penuh dengan kenikmatan dan keindahan maha sempurna. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Ustaz Syed Shahridzan
Ilmu fikah memainkan peranan yang besar sebagai pencerah setiap jalan yang dilalui oleh seseorang Muslim bagi memastikan ia bertepatan dengan kehendak syariat. Tanpa ilmu ini umat Islam tidak dapat membezakan antara halal dan haram, sunat dan wajib serta hukum-hakam yang lain dalam urusan harian mereka. Naskhah ini merupakan koleksi soalan yang berkaitan dengan hukum-hakam fikah yang diajukan kepada penulis melalui media sosial. Sebanyak 99 soal jawab yang terpilih yang dira Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Reyna Ibrahim
Naskhah ini adalah diksi-diksi hati seorang ibu yang bergelar ibu, mama, umi, bonda dan seangkatan dengannya. Sebagai wanita yang bergelar ibu, sungguh sulit memperincikan perasaan yang terbenam, sukar menzahirkan apa yang bergolak serta perit menyimpan perasaan gusar tatkala melihat masa yang teramat pantas berjalan seiring dengan kedewasaan putera puteri kita. Masa yang berlalu membawa bersama detik-detik kejauhan anak-anak daripada kita (sebagai ibu mereka). Tanpa seda Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Ibrahim Kamal Adham
"Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan. Barang siapa yang mengikuti langkah-langkah syaitan, maka sesungguhnya syaitan itu menyusuh mengerjakan perbuatan yang keji dan yang mungkar..." (surah An-Nur :21) Learn More
USUAL: RM59.00

NOW: RM 53.10 (-10%)

MEMBER: RM 53.10 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Dua aspek berbeza tentang soal kiamat adalah dari aspek persepsi yang ditimbulkan oleh sains dan aspek reality yang ditimbulkan oleh firman dan sabda. Teori-teori sains fizik, pandangan sains tentang kiamat, teori evolusi bintang dan sebagainya juga turut diceritakan bagi memperlihatkan keluasan minda tentang kiamat yang wujud sekitar kita. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 31.92 (-20%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Ibrahim Ahmad
Syurga itu bukan perlu dikejar oleh golongan berusia seolah-olah mati itu hanya datang menjemput di usia tua. Jadilah pengejar syurga Allah SWT dari sekarang, terutamanya di saat usia masih muda. Saat kudrat masih kuat, kesihatan tubuh badan masih baik dan masih ada banyak masa terluang untuk diri sendiri. Inilah saatnya kita berlumba-lumba dalam mengejar syurga Allah SWT tanpa mengira usia kita pada ketika ini. Buku “Jannah Chaser” yang kini berada di tangan anda dapat Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ibrahim Ahmad
Buku “Jom Beramal Soleh” ini dapat memberikan input terbaik untuk beramal soleh dalam kehidupan seharian dengan sempurna. Ia mengingatkan kita pada tujuan penciptaan manusia iaitu untuk beribadah serta keadaan manusia yang sentiasa berada dalam bingkai ibadah walaupun sedang tidur. Jangan menunggu usia tua untuk fokus pada melakukan amal soleh apabila hari esok pun belum tentu dijanjikan untuk kita melihatnya. Kerana mati itu bakal menjemput kita pada bila-bila masa tan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Faiz Ibrahim
Kaisar Karu daripada Faiz Ibrahim ni merupakan sebuah buku puisi yang membawa seribu satu rasa dan perasaan. Ianya dihasilkan atas permintaan hangat daripada pembaca yang idamkan sebuah buku Puisi khas, selepas mereka membaca Reinkarnasi, Rehabilitasi dan Regraduasi. Kaisar Karu ini adalah sebuah corak kata-kata indah, perjalanan kehidupan dan perasaan yang tidak terlepas oleh bicara manusia. Kaisar Karu ini membawa pembaca, untuk rasa dan hayati segala perasaan yang tidak te Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Sha Ibrahim
Yang ‘hantu’ itu Hud, itu persepsi Orked terhadap lelaki itu pada pertemuan pertama mereka. Gelaran itu diberi kerana Hud makan di tengah hari di bulan puasa. Bagi Orked, dia tidak menganggap Hud sebagai musuhnya, dia cuma tidak sukakan lelaki itu. Tapi, setiap kali bertemu Hud, ada saja perang mulut terjadi. “Hati saya kuat mengatakan encik memang tak puasa.”– Orked "Nasib baik aku fikir ni kampung kau. Kalau tak, tahu lah nasib kau.” – Hud. Dan apabila tiba-ti Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim & Roza Rosli
“Kreativiti sambil melihat sesuatu isu dalam keadaan sedikit berbeza memberi kesan yang luar biasa kepada khalayak pembaca.” Jika sebaris ayat yang diperlukan, itulah yang ingin saya simpulkan setelah membaca manuskrip 50 Tip Motivasi Haji & Umrah. Begit Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim
"Ya Allah, aku mohon keampunan-Mu. Ya Allah, aku mohon kerahmatan-Mu. Ya Allah, aku mohon taufik dan hidayah-Mu. Ya Allah, aku mohon kepada-Mu, izinkanlah aku bercerita tentang pengalaman dan pengajaran yang telah aku lalui semasa menunaikan fardu haji. Y Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mazliham Mohd Su'ud , Muhd Kamil Ibrahim
"Ia bukan soal pandai, pandai sedikit atau tidak pandai" Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Faiz Ibrahim
19 Hari Untuk Rasa Bahagia merupakan sebuah warkah buat mereka yang sedang hidup tapi masih kosong jiwanya dan masih tercari-cari satu formula untuk ada kehidupan yang lebih indah yakni lebih bahagia dari sebelumnya. Kerna ramai antara kita hidup tapi tidak bahagia dan itu amat merugikan sekali. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Heliza Helmi , Syed Kadir Aljoofre , Faris Zulkharnane
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syed Kadir Aljoofre , Muhammad Syukri
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Fadli Salleh , Reyna Ibrahim , Shahidan Shuib
"Ada murid bawa mainan ke sekolah tanpa pengetahuan ibu bapa. Malah, pernah berlaku murid bawa kucing dlm beg nak tunjuk dekat kawan-kawan! ini bukan gurauan, ini kejadian benar."-Fadli Salleh "Kesilapan kita mendidik juga mungkin akan mengakibatkan satu generasi 'tersilap' dalam didikan asuhan. Ramai berkata pekerjaan guru seolah-olah berada dalam ladang pahala namun mungkin sahaja dosa mengajar terhasil akibat hal-hal yang tidak sedari."-Shahidan Shuib "Mengajar ABC dan 1 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ustaz Syed Mohd Norhisyam ; Ustazah Dr Sharifah Fa
Raja dalam diri setiap manusia adalah hatinya. Ia menjadi “remote control” kepada seluruh tubuh, sama ada menjadi baik lalu memenuhi syarat-syarat untuk berbahagia di dunia dan akhirat, atau mungkin juga memandu manusia ke arah kecelakaan dengan memperhambakan diri kepada hawa nafsu. Buku Apa Khabar Hati hadir sebagai hadiah kepada pembaca agar kita sama-sama berusaha menguruskan sekeping hati dengan sebaiknya. Sekeping hati ini akan menentukan sejauh mana baik dan bur Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zaid Ibrahim
Zaid Ibrahim is a political insider turned political outsider whose provocative views on the political, social and economic landscape of Malaysia has courted controversy and legal actions ever since he started publically airing his views. In this collection of essays, the author cautions that Malaysia under the current regime is sliding into authoritarian rule and considers strategies that would reaffirm democratic principles that would save Malaysia. While many of the articl Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Lemuria adalah sebuah tamadun yang hebat dengan kepakaran dalam seni bina yang canggih, sezaman dengan tamadun Atlantis. Tamadun Lemuria dikatakan milik bangsa Melayu yang wujud berlokasi di kepulauan nusantara suatu ketika dulu. Namun, sehingga kini tamadun Lemuria terus lenyap bersama sejarah bangsa Melayu yang gemilang, seolah-olah sengaja ditutup. Buku ini bukan sahaja membongkar misteri kehilangan Empayar Lemuria tetapi turut mendedahkan kegemilangan Bangsa Melayu suatu Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 31.12 (-20%)

MEMBER: RM 31.12 (-20%)

By Syed Alwi Alatas
Bila Allah Menduga Kita lebih terperinci tentang aspek-aspek kehidupan manusia seharian. Ianya berkisarkan tentang permasalahan dan persoalan hidup yang sentiasa menyelubungi diri setiap insan. Setiap masalah yang timbul ada kebaikan dan keburukan, terpulang pada individu bagaimana langkah-langkah yang perlu diambil untuk menangani masalah tersebut. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 23.40 (-10%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Reyna Ibrahim
Bahagia itu pelbagai bentuknya. Bahagia itu luas definasinya. Bahagia itu ada di mana-mana. Bahagia itu berhak untuk setiap kita. Dan, bahagia itu kita yang mencorakkannya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syed Azharul Asriq
Perjuangan para Nabi penuh pahit getir dan suka duka. Mereka tidaklah berjalan di atas karpet merah ditabur bunga dipuji orang, melainkan berjuang mengorbankan tenaga, diancam nyawa, dan dibenci orang. Kisah para Nabi sudah berlalu ribuan tahun. Namun adakah masih relevan pada zaman kini? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 16.20 (-10%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Azhar Ibrahim
History conditions the way that society discusses its problems. Treating history as a form of 'imagination', Azhar Ibrahim invites readers to probe the colonialist and nationalist tampering, suppression, and distortion of narratives on the Malays. In this thought-provoking book, the author encourages contemporary historians to move beyond the practice of Orientalist scholars: collecting data and describing facts. Instead, he promotes an alternative reading of history, one tha Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Syed Husin Ali
The People’s Constitutional Proposals for Malaya 70th Anniversary Edition Author: Syed Husin Ali, Ariffin Omar, Jeyakumar Devaraj, Fahmi Reza Paperback, 144 pages Publisher: SIRD Published: 2017 ISBN: 9789670960913 Drafted by Representative of the PUSAT TENAGA RA’AYAT or PUTERA and the ALL-MALAYA COUNCIL OF JOINT ACTION between the months of May and August, 1947; and approved by two Conferences of Delegates from the PUTERA and the AMCJA on July 4-7, and on August 1 Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Roza Roslan & Muhd Kamil Ibrahim
Selamat Pengantin Baharu: RAIKAN CINTA – Pesanan Buat Semua merupakan anekdot pemikiran yang dicatatkan penulis tentang urusan perkahwinan, menantu, mentua, anak dan kaum keluarga melalui satu detik penting kehidupan manusia. Ia berupa panduan dan pesananpesanan yang boleh dimanfaatkan khalayak. Salah satunya, bagaimana mengatur majlis perkahwinan yang patuh syariah. Amat sesuai untuk bacaan bakal pengantin dan bakal mentua. Malah, sesuai dijadikan cenderamata untuk jempu Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By 馬修·施雅德
  ★英國亞馬遜網路書店暢銷榜   ★美國亞馬遜網路書店讀者四顆半星評價   ★國際重量級媒體好評推薦:   英國《泰晤士報》、《書商雜誌》、   美國《紐約時報》、《出版者週刊》、香港《新報》   99%的成功者不是天才,只是比別人更加努力!   在成功與失敗的背後,有一股更微妙、更深奧的力量在運作,   關鍵不在於基因或天賦, Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim & Fazimah Hayati
Penawar Kehidupan mengisahkan betapa manusia sentiasa diuji dan bagaimana manusia membuat pilihan bagi mencari jalan keluar. Ada yang semakin jauh tersasar dari Pencipta. Jalan lurus diketepikan. Mereka memilih laluan sukar kerana tidak mahu berfikir. Bagaimana manusia jahil boleh terjebak ke lembah maksiat dan melakukan syirik dan khurafat? Biar setinggi mana pun pelajaran, jika tanpa pertimbangan akal dan iman, seseorang itu akan mudah diseret syaitan untuk mengingkari p Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Syed Azharul Asriq
Jatuh cintaku pada bumi Kota Tinggi di Johor membuatkan daku menulis buku ini. Bumi yang bersejarah, saksi kepada kisah megah, tragis dan romantis. Walaupun tinggalan sejarah yang ada di Kota Tinggi hanyalah runtuhan kota, desa sunyi dan makam-makam lama di tepi sungai, namun khayal mengenang kisah silam di sana sungguh mengasyikkan. Sudah beberapa kali saya ke sana, semakin lama semakin mendalamlah rasa cinta. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Al-Fadhil Al-Ustaz Hj. Ahmad Bin Hj. Ibrahim
KOLEKSI 100 SOLAT-SOLAT SUNAT Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Faiz Ibrahim
Cerita ini mengisahkan tentang seorang budak bernama Hafiz yang mengalami penyakit MPD (Multiple Personality Disorder), di mana dia ada dua personaliti di dalam badannya tanpa dia sedar pada mulanya. Personaliti pertama ialah Hafiz, yang kedua, namanya ialah H. Mia pula seorang gadis bandar yang lengkap dengan segalanya. Dia sudah ada segalanya dan dia membenci Hafiz kerana dia ingat, Hafiz mahu mengikis duit bapanya Mia. Hafiz pula tidak berapa suka Mia kerana merasakan Mi Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By 克里斯汀·柯爾派翠克 , 易普欣·漢諾納
  脂肪肝,最沉默的流行病   據統計,全台每2位上班族,就有1人有脂肪肝   80%的肝炎、肝硬化、肝癌的初期徵兆,都是脂肪肝!      肝臟是健康的基石,一旦肝臟出問題,身體就會像斷了電的工廠徹底停擺。然而,現代人不良的飲食習慣和生活作息,不僅造成許多人身體「肥胖」,也讓「脂肪肝」成為一種流行病。只不過,身體的肥胖看得見, Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Ustaz Ghazali Ibrahim
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Shah Ibrahim
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zaid Ibrahim
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Ada tiga jenis orang yang terkena laknat Allah s.w.t. iaitu orang yang membenci ibu bapanya, orang yang berusaha menceraikan sepasang suami isteri, kemudian setelah isteri tersebut dicerai dia menggantikannya sebagai suaminya, dan orang yang berusaha agar orang-orang Mukmin saling membenci dan saling mendengki antara satu sama lain dengan hasutan-hasutannya.” (Hadis riwayat Ad-Dailami daripada Umar r.a.) Menurut al-Qurtubi, d Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Mohd Sukur Ibrahim , Bahruddin Bekri
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Faiz Ibrahim
27 Hari untuk Move On ini merupakan sebuah warkah ikhlas daripada aku buat insan yang pernah jadi seperti aku pada suatu ketika dahulu. Buku ini dikarangkan buat insan yang sedang bengkak atau retak hatinya dek kerana ditinggal oleh manusia yang dia pernah sayang sepenuh hatinya. Buku ini akan mengajar mereka bahawa, cinta itu penting tetapi ianya bukan segalanya. Buku ini merupakan satu nafas baru buat insan yang perlukan kekuatan dan sedikit kata penghidup untuk buat dia Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Izzat Ibrahim
" Sudah bersedia untuk masuk ke dalam hutan?" tanya Encik Jamal kepada kami ketika dalam perjalanan dari stesen kereta api ke kawasan penempatan pelarian Calais. " Oh, dalam hutan ke kawasannya?" tanya saya dalam hati. Ketika itu fikiran saya teringat akan sekeping gambar yang tersebar di Facebook berkenaan perbezaan antara kem-kem pelarian di beberapa buah negara. Kem di Perancis adalah antara yang paling teruk. Kem pelarian di Calais, Perancis ini digelar sebagai T Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Reyna Ibrahim
Hari-hari adalah pengorbanan. Melepaskan sesuatu yang amat dekat di hati adalah pengorbanan terbesar seorang insan. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Roza Roslan & Muhd Kamil Ibrahim
DI SEBALIK TEMBOK YAHUDI ADA DAMAI DI AL-AQSA Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Zaid Ibrahim
I, Too, Am Malay, is a collection of Zaid Ibrahim's innermost thoughts on values, attitudes and how future politics in Malaysia must be based on that which is positive and unites all ethnic groups. Tackling controversial issues such as Ketuanan Melayu (Malay Supremacy), the rule of law, and the role of the monarchy, Zaid speaks candidly but sincerely about the way forward for democracy in this country currently plagued by political crises. A successful corporate attorney wh Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Syed Alwi Alatas
Man ‘arafa Nafsah ‘arafa Rabbah Jangan sekali-kali membunuh impian yang baik. Selama impian itu mulia dan tidak bertentangan dengan agama, maka sila kejar dan raih. Jangan biarkan orang lain menguburkan impianmu. Impian itu adalah permulaan daripada sebuah pencapaian. Pada masa kini, boleh dikatakan ramai yang menghadapi konflik self-confidence dan self-esteem. Apabila terdapat sedikit kekurangan atau kecacatan pada diri seperti gemuk, berkulit gelap, miskin dan seb Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Abu Huzaifah Ibrahim Ibn Muhammad
Setiap yang bernyawa pasti akan mati kerana mati itu pasti. Setiap hari kita berdoa agar dikurniakan kesudahan yang Husnul Khatimah dan dihindarkan daripada kesudahan yang buruk dan sia-sia. Bagaimana caranya untuk mencapai kesudahan yang baik atau untuk mati tersenyum? Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Ibrahim Rabi' Al-Askandi Ali-Haddadi
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

LANGKAH DEMI LANGKAH SOLAT LELAKI & PEREMPUAN Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.21 (-10%)

By Haja Syed Oli.N
USUAL: RM20.90

NOW: RM 20.90 (-0%)

MEMBER: RM 18.81 (-10%)

By S.A Seyed Ibrahim
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By Ust al hafiz seyed ibrahim , Ust zanzuari husain.
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Seyed Ibrahim Al-Bukhari
366 Q & A DARIPADA AL-QURAN Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Mouvli Al-Hafiz S.A. Seyed Ibrahim Al-Bukhari M.A
USUAL: RM49.00

NOW: RM 49.00 (-0%)

MEMBER: RM 44.10 (-10%)

By Moulvi Al-Hafiz S.A.Seyed Ibrahim
BUKU TERAS ANAK ISLAM : KUMPULAN HADIS BUKHARI & MUSLIM Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 22.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.61 (-10%)

By Moulvi Al-Hafiz S.A.Seyed Ibrahim Al-Bukhari M.A
366 CERITA DARI AL-QURAN DAN HADIS Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

1-146 of 146

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
*

Back to Top