0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Syu Ariani 'Found 38 Related Products
Filtered By
author
By 宮路秀作
  唯有學習地理,你才能看清楚這個世界!   日本升東大連鎖補習班最具實力的地理名師,最受歡迎的原創地理講座課程精華!   超過50幅地圖及圖表生動解說 ╳ 世界經濟重要統計數據   長踞 Amazon Japan 地理類圖書 TOP 10!   ●從地利就可以解讀一個國家的經濟戰略!   ●從資源就可以看出哪些國家講話很大聲!   ●從地理看清貿易在世界賴 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Syuhada Safian
Wah, banyaknya kucing yang sayangkan Luqman! Tapi, mana Comel, kucing peliharaan Luqman ni? Comel bersembunyi lagi ke? Luqman harap Comel tak sedih dengan Luqman sebab Luqman selalu main dengan kucing dan haiwan-haiwan yang lain. Kalau boleh, Luqman nak sayang dan jaga semua haiwan di dunia ni. Barulah kita semua gembira! Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.18 (-25%)

MEMBER: RM 8.18 (-25%)

By Nurul Ain Syuhada
“Kau ni ahli sihir eh?! Kau yang sebabkan aku patah kaki!” “Aku bagi tahu apa yang aku nampak aje!” Zap! Teringatkan ejekan demi ejekan sewaktu dia masih kecil itu buat jantung Mareeya bagai direntap. Semuanya bagai deja vu. Sebolehnya dia tidak mahu kelebihan itu. Mampu melihat masa depan dari anak mata seseorang? Itu semua malapetaka baginya. Mareeya berdoa semoga suatu hari nanti dia menjadi manusia yang normal. Tapi… Setelah 24 tahun memiliki kebolehan itu, ti Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Syuhada , Aisyah , Era
Nasihat Nabi Kita adalah himpunan hadis-hadis Rasulullah SAW dan disertakan dengan cerita yang menarik dan penuh manfaat sebagai rujukan kepada kawan-kawan! Pelajari cara Rasulullah SAW menjaga silaturahim. Cara Rasulullah SAW bekerja dan beribadah. Serta pelbagai lagi sunah Rasulullah SAW. Selamat membaca. Semoga kita tergolong dalam kalangan umat yang mencintai dan dicintai Rasulullah SAW. Selamat membaca. Semoga kita tergolong dalam kalangan umat yang mencintai dan cinta Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Syu Ariani
Anastasia dan Drizella. Nama kakak-kakak tiri Cinderella. Adalah satu klise apabila mereka membenci dan sentiasa mendengki Cinderella, berusaha merampas prince charming daripadanya. Tetapi bagaimana pula sekiranya kakak tiri Cinderella ikhlas menyayanginya sehingga dia tegar memperjudikan nyawa sendiri demi si adik tiri? Bagaimana pula sekiranya kakak tiri Cinderella rela kuburkan isi hatinya demi kebahagiaan si adik tiri? Aina Natasha. Dia sanggup membahayakan diri sendiri Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Syuhada Safian
Kawan - kawan, Amani ada 1 rahsia tau. Rahsia tentang sayur - sayur yang bertukar menjadi raksasa hijau di dalam pinggan Amani. Takutnya! Tapi mama kata, Amani kena perlu atasi rasa takut ini. Amani perlu tewaskan raksasa hijau itu. Nak tahu caranya? Kawan - kawan kenalah baca buku ini! Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Andika , Syurahbil
Komik Tuah yang menggabungkan unsur-unsur aksi, adiwira, mistik dan komedi diharapkan dapat menarik pihak golongan muda untuk mengikuti perjalanan hidup pelajar bernama Khai dari seorang remaja biasa hingga menjadi seorang adiwira. Idea untuk komik ini adalah berdasarkan pahlawan lagenda Hang Tuah. Contohi sifat Hang Tuah seperti pahlawan yang berani, gagah, jujur dan setia dapat dijadikan panduan untuk golongan muda kini. Kata-kata misteri dari Hang Tuah: 'Pada tahun ce Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Andika , Syurahbil
Komik Tuah yang menggabungkan unsur-unsur aksi, adiwira, mistik dan komedi diharapkan dapat menarik pihak golongan muda untuk mengikuti perjalanan hidup pelajar bernama Khai dari seorang remaja biasa hingga menjadi seorang adiwira. Idea untuk komik ini adalah berdasarkan pahlawan lagenda Hang Tuah. Contohi sifat Hang Tuah seperti pahlawan yang berani, gagah, jujur dan setia dapat dijadikan panduan untuk golongan muda kini. Kata-kata misteri dari Hang Tuah: 'Pada tahun ce Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Andika , Syurahbil
Komik Tuah yang menggabungkan unsur-unsur aksi, adiwira, mistik dan komedi diharapkan dapat menarik pihak golongan muda untuk mengikuti perjalanan hidup pelajar bernama Khai dari seorang remaja biasa hingga menjadi seorang adiwira. Idea untuk komik ini adalah berdasarkan pahlawan lagenda Hang Tuah. Contohi sifat Hang Tuah seperti pahlawan yang berani, gagah, jujur dan setia dapat dijadikan panduan untuk golongan muda kini. Kata-kata misteri dari Hang Tuah: 'Pada tahun ce Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Syu Ariani
Hidup Lyssa yang selama ini aman dengan rutin seorang penuntut di sebuah kolej, tiba-tiba berubah selepas Lyssa jatuh tergelincir di Ledang. Sudahlah didiagnos dengan Retrograde Amnesia, malah boleh mendengar suara-suara halus. Dan kebolehan itu akhirnya membawa Lyssa kepada penemuan satu mayat di dalam hutan. “Jangan percayakan papa Lyssa, Saf dan Fitri.” Itu yang dititipkan suara halus itu. Lyssa panasaran. Namun, ketenangannnya sekali lagi berkocak. Kali ini, Lyss Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Nuruk Ain Syuhada
Selepas pemergian kedua orang abang kembarnya, Nur Aina yang lebih dikenali Nunu mula dipersiakan kedua orang tua apabila mereka lebih memilih kerja daripada dirinya sendiri untuk mengubat luka perit kehilangan anak kembar itu. Tertekan dengan perlakuan kedua orang tuanya, Nunu sentiasa membuat masalah di sekolah hanya untuk meraih perhatian dan sedikit masa dari orang tuanya. “Bukan salah dia orang I’m spoiled! Ayah pernah cermin diri tak? Bilanya mama dengan ayah ada m Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Kak Adah , Kak Syu
SWEET ANA SOLEHAH 12 Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Syed Kadir Aljoofre , Muhammad Syukri
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

Tahukah anda bahawa Hospital (lama) Changi di Singapura, hospital Nocton Hall di England, hospital Universitario di Honduras, hospital (lunatic) Beechworth di Australia, dan sebuah hospital yang tidak diketahui namanya di Jepun telah tersenarai sebagai 5 buah hospital paling berhantu di dunia. Malah, carian di internet mencatatkan terdapat beratus-ratus lagi hospital di dunia pernah mengalami peristiwa-peristiwa misteri serta menyeramkan. "Makcik-makcik cleaner yang selalu j Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Syu Ariani
Airina Hanissa menjadi tunangan Harris tanpa sebarang rasa cinta. Setelah Harris ketahuan hanya mempergunakan Airina untuk memburu cinta wanita lain, Airina nekad untuk putuskan pertunangan sekaligus membatalkan majlis perkahwinan mereka. Hazizul Amin, adik sebapa Harris, muncul memberi idea. “Kita kahwin. Untuk 100 hari. Kalau lepas 100 hari kita masih tak boleh terima satu sama lain, aku janji aku lepaskan kau.” – Hazizul Amin “Tapi kenapa 100 hari?” – Airin Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Nur Syuhada
USUAL: RM16.90

NOW: RM 16.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.21 (-10%)

By Nurul Ain Syuhada
MARYAM, gadis yang umurnya kian lanjut usia dan belum terbuka pintu hatinya buat sang arjuna setelah pernah dikecewakan… Sehinggalah dirinya mula didatangi seseorang yang baik bicaranya, murah dengan senyumannya. Tanpa diduga, mereka berdua menetap di bawah satu kondo yang sama! “Kenapa saya tak pernah nampak awak?” – MIKAEL “Resident kat sini mungkin beribu. Probability awak nak terserempak dengan saya macam satu nisbah tujuh ribu. So, memanglah kita tak pernah t Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Kak Adah & Kak Syu
SKAS : SWEET ANA SOLEHAH 11 Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Syuhada Safian
ANA #INSTAFAMOUS Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Syuhada Safian
SNAS : ANA IDOLISTA Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 9.68 (-25%)

MEMBER: RM 9.68 (-25%)

By Al-Qadhi Abu Syuja
24 JAM DIPAYUNGI SYARIAT Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Dato` Aliff Syukri Kamarzaman
Dato' Aliff Syukri: Bermula Sebuah Kisah Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Nuraqilah Syuhaida
“Abang, mana abang pergi selama ni? Rina rindu abang...Rindu sangat-sangat...” Selepas kehilangan insan yang tersayang, Khai berubah menjadi dirinya yang dulu, iaitu seorang tomboi. Baginya, lebih baik dia mencari punca kehilangan suaminya meskipun terpaksa bertindak sendirian! Ya, Khai berani melakukannya. Demi menuntut kebenaran yang tiada siapa dapat merungkaikannya. Namun, tak mungkin Khairul dan Azman akan membiarkan Khai bertindak sendirian. Dengan bantuan mereka Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Syud
Dia tu macam... vignette.Keliling gelap, tengah-tengah sahaja yang jelas. Dan tak ada garis jelas yang memisahkan antara keliling yang gelap dengan tengah yang terang itu. Macam mimpi. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abdul Syukur
"Panduan Lengkap Ibadah Wanita" adalah sebuah buku yang diadun khas untuk kaum Hawa. Kewujudan buku ini sangat membantu kaum Hawa untuk mendalami dan mengetahui dengan lebih jelas tentang ibadah yang berkaitan dengan mereka. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Abdul Syukur Al-Azizi
Kehidupan yang kita lalui pada masa kini adalah sambungan daripada sejarah masa lampau. Peredaran zaman mungkin menjadi penyebab kita lupa kepada sejarah. Namun kewujudan Al-Quran Al-Karim menjadi bukti kukuh dan mampan bahawa para Rasul AS dan para Nabi hakikatnya memang wujud pada suatu masa dahulu. Tiada siapan pun dapat menyangkal kewujudan mereka kerana bukan sahaja Al-Quran Al-Karim mengesahkan dan menceritakan perihal mereka dan kaum-kaum mereka, malahan sebagagian Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syuhada Safian
Terima Kasih Allah!' adalah lanjutan daripada novel 'Yeay... Ramadan Datang Lagi' dan 'Hmm... Dugaannya Berpuasa Ni...'. Tajuk 'Mama Tak Puasa Ke?', mengungkap hari-hari tertentu dalam sebulan yang membenarkan seorang perempuan yang telah akil baligh untuk tidak berpuasa di bulan Ramadan. Nenek sebagai pembimbing bertanggungjawab menerangkan perkara tersebut kepada Amani. Tajuk 'Saat al-Quran Turun Ke Bumi' pula menceritakan tentang bagaimana Allah SWT menurunkan al-Quran kep Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Syuhada Safian
REVOLUSI SATRIA BULAN BINTANG 5 Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Syuhada Safian
Siri Terima Kasih Allah ini memberi pendedahan awal sains kepada kanak-kanak tentang sains penciptaan dan kejadian. Beberapa tema yang telah dipilih iaitu deria, anggota badan, organ tubuh dan alam semesta merupakan aspek yang paling hampir dengan dunia kanak-kanak. Siri Terima Kasih Allah ini akan menunjukkan secara sederhana dan ringkas beberapa ciptaan yang Allah kurniakan kepada kita dalam bentuk cerita dan ilustrasi yang menarik agar mudah difahami. Selain menyediakan ba Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syuhada Safian
Ima nak jadi doktor clown juga?” tanya Dr Sway menginginkan kepastian. “Haah. Ima suka Dr Sway dan Dr Rara. Doktor berdua baik sangat. Suka buat kami ketawa,” jawab Ima bersungguh-sungguh. Dr Sway terharu. Walaupun terpaksa ‘tinggal’ di wad pediatrik selama beberapa bulan, namun ia jelas tidak meruntuhkan semangat Ima. Ima, pesakit leukemia di wad 151 tetap ceria untuk menghiburkan setiap penghuninya. Dia mahu menjadi doktor badut seperti Doktor Sway dan Dok Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nurul Ain Syuhada
HUBUNGAN baik yang terjalin di antara Elman dan Hannah sejak dari kecil retak dek satu insiden. Walaupun bukan salah Hannah, namun gadis itu tetap bersalah pada pandangan mata Elman hinggakan lelaki itu membencinya sehingga mereka melonjak dewasa. Perasaan SAYANG itu bukan susah untuk menjadi BENCI... Kerana harta, Elman akur dengan permintaan ibu bapanya asalkan harta keluarganya tidak jatuh ke tangan orang lain. Walaupun dulu memang sayang, dulu memang cinta, namun peras Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ahmad Syukran Baharuddin
Sesungguhnya saat umat Islam berada pada tahap kelemahan dan kealpaan, maka jihad adalah pencetus kebangkitan umat yang mampu mengembalikan mereka kepada pentasnya yang asal. Tanpa jihad, umat Islam akan dipandang hina dan rendah. Justeru, buku ini adalah salah satu pencetus kepada perubahan yang dinanti-nantikan oleh dunia. Buku ini juga sebagai wadah dalam menerangkan hakikat sebenar jihad yang luas, tidak terbatas kepada peperangan tetapi kepada semua aspek kehidupan manus Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Syuhada Safian
“Eh, Auni pun ada? Jomlah kita rehat samasama,” ajak Delisya pula. “Tak apalah Delisya, Auni rehat dengan Aisya nanti,” tingkah Auni. Dia terpaksa berbohong. Dia tidak mahu Safiya bertambah sakit hati terhadapnya.A uni dan Safiya merupakan sahabat baik. Namun disebabkan satu peristiwa, hubungan mereka menjadi renggang. Sejak hari itu, Safiya tidak mahu bertegur sapa dan cuba menjauhkan diri daripada Auni. Hal itu membuatkan Auni berasa bersalah dan cuba untuk berbaik Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nur Ain Syuhada
“Alfan dengan Dyla dah habis. Maaflah. Dyla memang tak pernah suka kat Alfan pun sebelum ni. Maaf bagi harapan.” “Dyla tahu Alfan tak pernah pandang perempuan lain selain Dyla, kan? You are my first love! Waktu Alfan nak SPM, kenapa baru sekarang bagi tahu?” Semua orang ada kisah silam masing-masing. Cuma yang bezanya, kisah itu tamat begitu sahaja. Tapi tidak pada Nur Haidyla dan Alfan. Kisah silam membawa mereka kepada sebuah dendam dan penyesalan. “... Kau Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Nur Ain Syuhada
"Oi cicak kobeng! Ayat aku tu! Yang kau sibuk-sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal? Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak!" Aku semburkan ayat-ayatku dihadapan wajahnya. Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya. Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah butik terkemuka yang dimiliki oleh Datin Aleeya. Muhammad Danial Fr Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Prof.Dr.H.M.Amin Syukur.M.A
“Saya laksanakan zikir dan doa sesuai dengan apa yang diajarkan oleh Saudara Amin. Beberapa bulan kemudian, saya dapat merasakan bahawa keadaan saya membaik hingga saya sembuh sepenuhnya.” - Muhammad Budiyanto (Bekas penghidap kanser saluran pernafasan). “Tidak perlu berdoa yang susah-susah. Memadai yang ringkas dan mudah, contohnya Allahumma sihat. Yang penting kita ikhlas dan pasrah.” Begitu saranan saudara Amin kepada saya. Dan, alhamdulillah saya sembuh dan sih Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Syuhada Safian
“Oh My Allah! Guys, you have to look at this!” ujar Syira. Wajahnya cuak. “Ni ke water rafting? Ekin tak nak masuk lah!” ujar Ekin yang sudah mula hendak menangis. “Ekin, janganlah macam ni. Hana pun takut juga. Tapi Hana yakin insya-Allah tak ada apa-apa,” ujar Hana yang menjadi penenang untuk kesekian kalinya itu. “Tapi, Kila tengok gambar dalam telefon Syirah tu macam berbahaya je,” balas Akila yang menambahkan semula ketakutan Ekin. Ekin, Syirah, H Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Yanuardi Syukur
Facebook memang amat popular pada dekad ini. Ia telah menjadi sarana komunikasi manusia seluruh dunia. Namun tahukah kita bagaimana sejarah facebook dan siapakah. yang menerajuinya? Buku karangan Yanuardlly Syukur kelahiran Tobelo (Halmahera Utara), Indonesia ini akan merunkai jawapannya.Tajuk bukunya "facebook: SEBELAH SYURGA SEBELAH NERAKA" begitu unik sekali dan pastinya ia membicarakan sesuatu dari sudut yang positif dan negatif. Di dalam buku ini diselitkan juga aplik Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

38 Item(s)

*

Back to Top