0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Teme Abdullah 'Found 6 Related Products
Filtered By
author
By Teme Abdullah
"Aku faham perasaan yang kau cerita kat aku mula-mula tadi..." "Rasa macam seakan-akan dilahirkan bodoh daripada orang lain." "Orang lain boleh score exam. Aku pulak tak boleh score. Dahlah lambat membaca. Huruf-huruf pun aku tertukar-tukar. Gagap pula tu..." "Bila aku cerita kat orang, orang tak percaya sebab diorang tak lalui. Diorang ingat aku memang malas. Diorang ingat aku reka cerita dan kasi alasan. Padahal Allah saja tahu macam mana aku ‘struggle’ nak jad Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 29.70 (-10%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Teme Abdullah
Ribuan tahun selepas peperangan yang memusnahkan hampir keseluruhan dunia. Nusantara kembali aman di bawah naungan sultan; sehingga datang mereka yang mendakwa – kekuasaan itu hasil perjanjian dengan syaitan. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Teme Abdullah
Orang kata melukis tak boleh jadi kaya. Tak boleh jadi jutawan. Tak apa. Biar aku cuba. Hey korang... It''s me, Teme Abdullah. Macam ni; Hari tu aku terbaca satu kenyataan di media sosial. Kenyataan tu berbunyi, 'melukis memang tak boleh buat duit', 'jadi artis ni tak ada masa depan', 'siapa yang ada cita-cita nak jadi pelukis tu batalkanlah niat', melukis ni tak ke mana'. Selepas baca kenyataan tu; Aku rasa semacam. Aku tak setuju. Aku tak suka. Aku kura Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Teme Abdullah
Ilmu agama ini umpama senjata yang boleh dimiliki sesiapa. Jika senjata itu jatuh ke tangan yang baik, akan digunakan senjata itu untuk menyerang yang jahat. Namun, jika ia jatuh ke tangan yang jahat, akan digunakan senjata itu untuk memusnahkan yang baik. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Teme Abdullah
To be honest, aku bosan dah dengar orang cakap, “Belajarlah kerana Allah.” Setiap kali aku mengadu down, setiap kali aku mengeluh nak give up... Aku diam sajalah, acah-acah makan dalam. Yalah, orang picisan macam aku ni, mana layak membantah ayat-ayat daripada budak-budak usrah.   Tapi sebenarnya kan…Aku tak pernah faham pun maksud ‘belajar kerana Allah’ tu. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Teme Abdullah
Dapat biasiswa ke luar negara Terkandas di A-Level Sambung belajar di UK dengan biaya sendiri Kerja di fast food restauran untuk survive Bank account balance = 0 Ditikam belakang oleh rakan sekelas Sebulan makan nasi+telur+garam Mula melukis di jalanan Lukisan mula menempah nama di Instagram Dikenali sebagai Teme, si Pelukis Jalanan “Jika diberi peluang berpatah balik masa,perbetulkan semuanya,mengelak kegagalan berlaku, dan hidup dengan selesa, aku akan memilih Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

6 Item(s)

*

Back to Top