0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Ummu Abdillah Naurah 'Found 29 Related Products
Filtered By
author
By
Tafsir Mini Surah al-A’la merupakan antara surah yang menjadi amalan bacaan Rasulullah saw dalam solat dua hari raya dan solat Jumaat. Surah ini mengandungi intipati dan mesej yang sangat penting untuk diambil perhatian oleh orang yang beriman dan seluruh umat manusia. Antara mesej yang disampaikan dalam surah ini ialah kita boleh melihat pada permulaan surah ini, Allah swt memberitahu kepada kita bukti-bukti kekuasaan-Nya yang tidak dapat ditandingi oleh sesiapa pun. Kekua Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
Menerangkan dengan lebih mendalam tentang surah al- Syams sehingga anak-anak boleh memahami dan mentadabbur setiap ayat. Membantu ibu bapa dan para pendidik memupuk rasa gembira dalam diri anak-anak sewaktu dan mentadabbur kitab suci al-Quran Disertai ilustrasi serta aktiviti menarik bagi membantu mengekalkan minat dan memeudahkan pemahaman setiap ayat suci Al-Quran. Sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik untuk menggalakkan kominikasi berkesan dengan anak-anak melalui Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
• Buku ini memberikan penerangan yang mendalam tentang surah al- Fil dengan gaya bahasa yang mudah, sesuai untuk anak-anak. • Disertai ilustrasi serta aktiviti menarik bagi membantu mengekalkan minat dam memudahkan pemahaman anak anak tentang setiap ayat suci al-Quran. • Amat sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik untuk menggalakkan komunikasi berkesan dengan anak-anak seperti melalui penceritaan, soalan uji minda dan sebagainya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
• Buku ini memberikan penerangan yang mendalam tentang surah al- ‘Ashr dengan gaya bahasa yang mudah, sesuai untuk anak-anak. • Disertai ilustrasi serta aktiviti menarik bagi membantu mengekalkan minat dam memudahkan pemahaman anak anak tentang setiap ayat suci al-Quran. • Amat sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik untuk menggalakkan komunikasi berkesan dengan anak-anak seperti melalui penceritaan, soalan uji minda dan sebagainya. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Ummu Hanan
KEMBAR SONGSANG Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Ummu Ainul Muhammad
USUAL: RM6.80

NOW: RM 6.80 (-0%)

MEMBER: RM 6.12 (-10%)

By Ummu Wafa
Obes, tapi manis. Itulah Siti Ajira. Ada yang memanggil beliau Siti dan ada juga yang memanggilnya Ajira. Berjaya di desa dan juga cemerlang di kota. Namun, ujian yang melanda di usia remaja, berterusan hingga ke alam rumah tangga. Farhan seorang yang kaya, handsome, bergaya dan merupakan usahawan aksesori dan servis kenderaan mewah di suburb KL metropolis. Namun, kedua-duanya anti cinta. Siti Ajira benci pada lelaki kerana baginya lelaki banyak yang jahat dari yang baik. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ummu Hani Abu Hassan , Norhayati Abu Bakar , Hanafi Sarif , Ahmad Fouad
Buku ini mengungkapkan juzuk-juzuk pengalaman sekumpulan rakyat Malaysia yang pernah 'hinggap' di Korea Selatan. Kisah-kisah yang berlaku di Korea Selatan ini dikumpulkan bagi membenarkan tanggapan bahawa setiap peristiwa yang berlaku mempunyai hikmah dan manfaat. Perbezaan budaya, agama, pemikiran dan geografi adalah aset untuk dikongsikan dengan para pembaca di Malaysia khususnya tentang Korea Selatan. Menariknya, setiap penulis mengungkapkan variasi pengalaman dengan b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ummu Wafa
Kasdina Alya - Seorang gadis cun, cekal dan bersemangat waja. Bersendirian mengharungi suka-duka kehidupan di kota London. Anas Irfan - Jejaka handsome yang poyo giler. Buat part-time di tempat yang sama dengan tempat Kasdina bekerja. Walaupun munculnya cuma dua hari dalam seminggu, namun kewujudannya sudah cukup membuatkan Kasdina sesak nafas dan huru-hara. Suatu hari, Anas menyelamatkan Kasdina daripada dilanggar kereta. Pertolongan tersebut diwartanya sebagai hutan Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ummu Anas
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
Buku Tafsir Mini Surah al-Tin untuk Anak-anak ini masih mengekalkan konsep "Pictorial Mnemonics and Sound Contrasting" sama seperti buku penulis sebelum ini iaitu Tafsir Mini Surah Al- Duha. Insya Allah, kaedah ini mampu menambah perbendaharaan kata kepada anak-anak khususnya. Setiap ayat disertakan dengan ilustrasi yang sesuai dan menarik bagi membantu anak-anak memahami ayat-ayat yang dibaca. Selain itu, peta cerita bergambar yang memberikan gambaran menyeluruh berkenaan su Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
Buku ini hadir untuk membantu ibu bapa dan guru bagi mentadabbur bacaan ayat-ayat suci Allah SWT kepada generasi muda dengan gaya yang lebih interaktif dan menarik minat anak-anak. Buku ini juga menggunakan pendekatan “Pictorial Mnemonics and Sound Contrasting” yang terbukti mampu menambah perbendaharaan kata. Hampir setiap ayat disertakan dengan ilustrasi yang sesuai dan menarik bagi membantu anak-anak memahami ayat-ayat yang dibaca. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Ummu Ainul Muhammad
Sudah menjadi suatu sunnah Rasulullah s.a.w dan amalan salatusoleh iaitu memberikan nama yang baik kepada bayi yang baru dilahirkan. Ini dinyatakan sebagaimana yang disabdakan oleh Rasulullah s.a.w yang maksudnya: "Sesungguhnya kamu akan dipanggil pada hari kiamat dengan nama-nama kamu dan nama-nama ayah kamu maka oleh itu perbaikilah nama-nama kamu." "Berilah nama (anak kamu) dengan nama-nama nabi dan nama-nama yang paling (balk) disenangi Allah s.wt. iaitu Abdullah dan Abd Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ummu Naufal
Merungkai dan menjelaskan pelbagai permasalahan secara mendalam tentang penyembelihan, perburuan, pemakanan, ibadah korban dan akikah. Sebuah kupasan berdasarkan rujukan kitab-kitab ulama muktabar dan dipersembahka dalam bentuk yang mudah dan ringan. Ibadah Mukmin: Sembelihan, wajar dimiliki oleh semua lapisan masyarakat, agar pengamalannya berdasarkan ilmu yang betul, bukan sekadar ikut-ikutan. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ummu Naufal
Mereka bangkit dari kesedihan untuk menikmati sepenuhnya ciptaan Tuhan kerana yakin...syurga-Nya menanti di hujung jalan. Satu tribut kepada kehadiran Balqis Fathiyah Taibah (Kakak) dalam keluarga kami. Teruslah tersenyum kerana senyumanmu sungguh membahagiakan jiwa Umi. Teruslah tersenyum hingga ke syurga. Kelak, apabila Kakak Aqish tiba di pintu syurga, mohonlah daripada Penciptamu, Allah Yang Maha Mengampuni, untuk izinkan Umi, Abi, Naufal, Nadiyah, Wardah, Nasif dan Na Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Naurah Iman
SAAT BULAN JATUH KE RIBA Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ummu Wafa
SUATU hari, kereta katak Ariel rosak di tengah jalan. Seorang mekanik datang untuk membantu. Mekanik ni nampak lain daripada yang lain. Bersarung tangan, berkulit cantik dan bertopi baseball. Tiba-tiba Ariel rasa suka pada mekanik ni. Eh, takkan aku boleh suka kaum sejenis pulak?! Mula-mula bertentang mata dengan tuan punya kereta katak ni… Amir terpegun. Handsome gila! Aduh, boleh angau aku dibuatnya. Alamak, macam mana nak cakap dengan dia ni? Alah… terpaksalah dia b Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Al-Imam Abu Abdillah Muhammad
Tujuan kami menterjemahkan Kitab Qasidah Burdah, yang berisi untaian sya’ir indah pujian Baginda Nabi Muhammad, tulisan dan karya agung al-Imam Abu Abdillah Muhammad bin Sa’id al-Busiri adalah untuk lebih mudah difahami dan dihayati oleh kaum muslimin, khususnya orang awam. Ia juga sebagai mukadimmah bagi mengetahui keagungan serta kemuliaan Baginda Nabi Muhammad. Mengetahui dan memahami isi kitab ini, secara tidak langsung akan menanamkan keimanan dan kecintaan di dalam Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Ummu Wafa
SONIA, anak hartawan yang bekerja sebagai cleaner. Bekerja untuk meredakan tekanan dan mencari kebahagiaan yang telah lama hilang. Dalam diam, dia mula mencuri pandang pada bosnya yang berwajah sejuk tapi mahal dengan senyuman. Perasaannya kembali terisi. Tapi ikhlaskah lelaki itu menerima dirinya yang serba kekurangan itu? JOE, lelaki hebat, baik dan prihatin. Dia ada segalanya, tapi hatinya kosong tanpa cinta. Tanpa diduga, kehadiran Sonia mula mewarnai hari-harinya. Di sa Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By DR. SOLEH FAUZAN ABDILLAH
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Syeikh Allamah Abi Abdillah
Sebagaimana ulama salaf mengatakan seorang ahli fiqh beramal sedikit akan tetapi mendapatkan pahala yang besar. Ahli fiqh itu orang yang menyelami isi kitab Allah dan sunnah Nabi, kemudian meneliti pendapat-pendapat para ulama. Setelah mengadakan penelitian di dalam doa-doa para nabi, maka mereka itulah orang-orang yang mendapatkan hidayah Allah. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ummu Ainul Muhammad
Nama itu adalah doa dan harapan kedua ibubapa kepada anak-anak mereka. Nama juga merupakan harta yang pertama yang akan dibawa oleh si anak hingga ke akhir hayat, dianugerahkan oleh ibubapa kepada anak. Namakanlah putera-putera anda dengan nama yang elok dan indah maknanya. Semoga putera anda berperibadi mulia, soleh dan sentiasa taat kepada Allah, Rasul dan ibubapanya. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ummu Ainul Muhammad
Nama itu adalah doa dan harapan kedua ibubapa kepada anak-anak mereka. Nama juga merupakan harta yang pertama yang akan dibawa oleh si anak hingga ke akhir hayat, dianugerahkan oleh ibubapa kepada anak. Namakanlah anak-anak anda dengan nama yang elok dan indah maknanya. Semoga anda akan dianugerahkan puteri yang bijak, cantik dan tinggi akhlaknya Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Ummu Abdullah Naurah
Setiap ibu yang sedang mengandung hakikatnya sedang diuji oleh Allah s.w.t. Mereka akan mengalami perubahan-perubahan fizikal, mental dan rohani selama lebih kurang sembilan bulan sepuluh hari. Di samping bantuan daripada pihak lain terutamanya suami, mereka juga sebnarnya perlu sentiasa mendekatkan diri dengan Allah s.w.t. Caranya ialah dengan banyak berzikir dan berdoa kepada-Nya. Yakinlah bahawa Allah sahaja yang dapat mengurangkan dan menyelesaikan segala masalah kita di Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.50 (-10%)

By Ummu Hani Abu Hassan
Zaitun dijatuhi hukuman gantung sampai mati dan sedang menanti pengampunan atas kesalahan mengedar dadah. Sewaktu di dalam penjara, ibunya meninggal dunia, membuatkan hidupnya kosong. Hatinya terdorong untuk menulis kisah hidupnya untuk iktibar kepada orang lain. Bukunya Surat Ibu Dari Penjara itu mendapat perhatian pengarah penjara, Tuan Ahmad Dhiak. Anak Tuan Ahmad Dhiak, Akbar, seorang remaja yang nakal. Dia sering menghabiskan masa bersama rakan-rakan mat rempit dan melan Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

Buku ini menghuraikan tentang contoh teladan Rasulullah dalam hal-hal rumah tangga, tidur, wuduk, solat dan banyak lagi sifat-sifat Rasulullah yang dapat kita cungkil daripada buku ini. Semoga dengan perkongsian ini dapatlah kita menerapkan dalam kehidupan kita sehari-hari serta mengamalkannya dengan istiqamah agar is dapat membimbing terus ke jalan yang diredai Allah S.W.T. serta mendapat syafaat daripada Nabi kita Muhammad SAW. di akhirat kelak. Insya-Allah. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Abu 'Abdillah Bin Luqman Al-Atsari
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.50 (-10%)

By Siti Nor Bahyah , Muhammad Zakaria , Ummu Sakinah Muhamad
Kehamilan adalah satu keistimewaan hanya milik kaum wanita. Hamil bukan satu bebanan tetapi satu harapan, kesabaran dan kebahagiaan bagi seorang ibu. Allah menjanjikan pahala yang berlipat ganda bagi seorang ibu yang hamil. Sahabat Rasullulah  dalam keadaan sangat miskin dan papa sekalipun, tetap berkeinginan mempunyai anak yang ramai. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ummu Abdillah Naurah
Wanita hamil boleh membacanya sendiri dan menghembuskan pada tubuhnya sendiri, dan juga pada segelas air untuk kemudian diminum, jika ia mampu. Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.50 (-10%)

29 Item(s)

*

Back to Top