0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Ummu Sakinah Muhamad 'Found 53 Related Products
Filtered By
author
By Siti Khadijah Muhamad Radzi
Dalam kita berusaha menegakkan sunnah, perkara utama adalah kita mengenal dahulu Rasulullah s.a.w., dan satu daripada perkara untuk mengenal baginda adalah kita menyusuri perbuatan dan amal dalam kehidupan sehariannya. Penulisan pada kali ini adalah satu usaha untuk menyebarkan kembali gaya hidup junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w. supaya kita dapat bersama-sama beramal dengan sunnah Nabi s.a.w. Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By
Tafsir Mini Surah al-A’la merupakan antara surah yang menjadi amalan bacaan Rasulullah saw dalam solat dua hari raya dan solat Jumaat. Surah ini mengandungi intipati dan mesej yang sangat penting untuk diambil perhatian oleh orang yang beriman dan seluruh umat manusia. Antara mesej yang disampaikan dalam surah ini ialah kita boleh melihat pada permulaan surah ini, Allah swt memberitahu kepada kita bukti-bukti kekuasaan-Nya yang tidak dapat ditandingi oleh sesiapa pun. Kekua Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
Menerangkan dengan lebih mendalam tentang surah al- Syams sehingga anak-anak boleh memahami dan mentadabbur setiap ayat. Membantu ibu bapa dan para pendidik memupuk rasa gembira dalam diri anak-anak sewaktu dan mentadabbur kitab suci al-Quran Disertai ilustrasi serta aktiviti menarik bagi membantu mengekalkan minat dan memeudahkan pemahaman setiap ayat suci Al-Quran. Sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik untuk menggalakkan kominikasi berkesan dengan anak-anak melalui Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Muhamad Isa Dawud
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
• Buku ini memberikan penerangan yang mendalam tentang surah al- Fil dengan gaya bahasa yang mudah, sesuai untuk anak-anak. • Disertai ilustrasi serta aktiviti menarik bagi membantu mengekalkan minat dam memudahkan pemahaman anak anak tentang setiap ayat suci al-Quran. • Amat sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik untuk menggalakkan komunikasi berkesan dengan anak-anak seperti melalui penceritaan, soalan uji minda dan sebagainya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
• Buku ini memberikan penerangan yang mendalam tentang surah al- ‘Ashr dengan gaya bahasa yang mudah, sesuai untuk anak-anak. • Disertai ilustrasi serta aktiviti menarik bagi membantu mengekalkan minat dam memudahkan pemahaman anak anak tentang setiap ayat suci al-Quran. • Amat sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik untuk menggalakkan komunikasi berkesan dengan anak-anak seperti melalui penceritaan, soalan uji minda dan sebagainya. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Ummu Hanan
KEMBAR SONGSANG Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Dr. Muhamad Rozaimi Ramle
Rasulullah SAW bersabda: "Barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari kemudian, maka hendaklah ia mengucapkan kata yang baik dan kalau tidak, harus diam." [HR Bukhari dan Muslim] Jadi, hidup ini hendaklah diisi dengan kebaikan dan sumbangan kepada orang lain. Jauhi fitnah dan jangan kata apa yang orang tak kata. Buku ini adalah reaksi pelbagai isu menarik disekeliling kita yang diulas oleh Dr. Rozaimi Ramle. Antara isi menarik dalam buku ini seperti; - Talfiq Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ummu Ainul Muhammad
USUAL: RM6.80

NOW: RM 6.80 (-0%)

MEMBER: RM 6.12 (-10%)

MAAF. Di dalam buku ini tidak ada aksi panjat gunung tanpa tali. Atau ejen-ejen sulit memakai cermin mata hitam waktu malam sambil berguling tembak-menembak tanpa tercicir cermin mata atau kotor baju. Juga tiada gajet-gajet canggih untuk membuat topeng menukar wajah atau pen yang boleh meletup. Ya, ini impossible yang lebih hakiki. Kita temui saban hari. Dalam buku ini anda akan bertemu 'ejen-ejen' dengan mission yang lebih mencabar. Misi dan mission merawat dan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Dr Muhamad Rozaimi Ramle
Buku ini adalah himpunan soal jawab bersama Dr. Rozaimi. Ianya wajar dimiliki oleh semua, kerana Dr. Rozaimi memberikan hujah yang sangat luas dalam membicarakan isu-isu berkaitan fikah dan lain-lain. Antara yang menarik adalah; :: Bolehkah sabun mengantikan tanah untuk menyucikan najis mughallazah? :: Apakah perbezaan antara Fikah dan Usul Fikah (Fikah)? :: Adakah salah mengamalkan ajaran daripada mazhab lain selain mazhab Imam asy-Syafi‘i? :: Adakah menyiram a Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Azraei Muhamad
Apakah kemerdekaan pada kau? Kebebasan untuk baring sepanjang hari tanpa berbuat apa-apa atau kebebasan buat benda yang kau nak buat selama ni (tapi tak buat-buat)? Untuk kemerdekaan yang ke-58, aku ambil basikal, pack baju sikit dan pergi berkayuh satu semenanjung seorang diri. Satu kebebasan dan kemerdekaan yang sebenar apabila seorang budak gemuk berjaya (ataupun gagal) buat semua ini. Kau yang kurus pun tidur sepanjang hari merdeka. Kena gelak je dengan penjajah kal Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Sakinah Salleh
Buku ini mempersembahkan realiti sebenar asam garam yang berlaku dalam alam rumah tangga. Turut dikongsi inspirasi kekeluargaan serta info fiqh penting yang boleh dijadikan motivasi, buat bekalan bakal pengantin mahupun pasangan yang sudah berkahwin, sebagai panduan bersama. Jadi, baca dulu buku ini. Selesai baca, baru boleh tahu sama ada ‘Anda berani ataupun tidak’. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Ummu Wafa
Obes, tapi manis. Itulah Siti Ajira. Ada yang memanggil beliau Siti dan ada juga yang memanggilnya Ajira. Berjaya di desa dan juga cemerlang di kota. Namun, ujian yang melanda di usia remaja, berterusan hingga ke alam rumah tangga. Farhan seorang yang kaya, handsome, bergaya dan merupakan usahawan aksesori dan servis kenderaan mewah di suburb KL metropolis. Namun, kedua-duanya anti cinta. Siti Ajira benci pada lelaki kerana baginya lelaki banyak yang jahat dari yang baik. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ummu Hani Abu Hassan , Norhayati Abu Bakar , Hanafi Sarif , Ahmad Fouad
Buku ini mengungkapkan juzuk-juzuk pengalaman sekumpulan rakyat Malaysia yang pernah 'hinggap' di Korea Selatan. Kisah-kisah yang berlaku di Korea Selatan ini dikumpulkan bagi membenarkan tanggapan bahawa setiap peristiwa yang berlaku mempunyai hikmah dan manfaat. Perbezaan budaya, agama, pemikiran dan geografi adalah aset untuk dikongsikan dengan para pembaca di Malaysia khususnya tentang Korea Selatan. Menariknya, setiap penulis mengungkapkan variasi pengalaman dengan b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Muhamad Rozaimi Ramle
[1] Seringkali ada orang mendakwa melihat hantu, tetapi jika diminta membuktikan dakwaannya, maka orang itu gagal. Begitulah hari ini, ada golongan menuduh sebahagian orang sebagai sesat, pengganas (Terroris) dan sebagainya. Sedang orang yang dituduh itu tidak tahu kerana apa ia dituduh!. Lalu jadilah mereka golongan yang ekstrem. [2] Hari ini manusia cari duit dengan "Busking" main gitar, tapi zaman dulu (Zaman Tabiin) sudah muncul manusia yang "Busking" dengan hadis. Me Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Muhamad Rafiqi Hehsan
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ummu Wafa
Kasdina Alya - Seorang gadis cun, cekal dan bersemangat waja. Bersendirian mengharungi suka-duka kehidupan di kota London. Anas Irfan - Jejaka handsome yang poyo giler. Buat part-time di tempat yang sama dengan tempat Kasdina bekerja. Walaupun munculnya cuma dua hari dalam seminggu, namun kewujudannya sudah cukup membuatkan Kasdina sesak nafas dan huru-hara. Suatu hari, Anas menyelamatkan Kasdina daripada dilanggar kereta. Pertolongan tersebut diwartanya sebagai hutan Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ummu Anas
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
Buku Tafsir Mini Surah al-Tin untuk Anak-anak ini masih mengekalkan konsep "Pictorial Mnemonics and Sound Contrasting" sama seperti buku penulis sebelum ini iaitu Tafsir Mini Surah Al- Duha. Insya Allah, kaedah ini mampu menambah perbendaharaan kata kepada anak-anak khususnya. Setiap ayat disertakan dengan ilustrasi yang sesuai dan menarik bagi membantu anak-anak memahami ayat-ayat yang dibaca. Selain itu, peta cerita bergambar yang memberikan gambaran menyeluruh berkenaan su Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Ummu Ammar Amir , Abu Ammar Romlie
Buku ini hadir untuk membantu ibu bapa dan guru bagi mentadabbur bacaan ayat-ayat suci Allah SWT kepada generasi muda dengan gaya yang lebih interaktif dan menarik minat anak-anak. Buku ini juga menggunakan pendekatan “Pictorial Mnemonics and Sound Contrasting” yang terbukti mampu menambah perbendaharaan kata. Hampir setiap ayat disertakan dengan ilustrasi yang sesuai dan menarik bagi membantu anak-anak memahami ayat-ayat yang dibaca. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Ummu Ainul Muhammad
Sudah menjadi suatu sunnah Rasulullah s.a.w dan amalan salatusoleh iaitu memberikan nama yang baik kepada bayi yang baru dilahirkan. Ini dinyatakan sebagaimana yang disabdakan oleh Rasulullah s.a.w yang maksudnya: "Sesungguhnya kamu akan dipanggil pada hari kiamat dengan nama-nama kamu dan nama-nama ayah kamu maka oleh itu perbaikilah nama-nama kamu." "Berilah nama (anak kamu) dengan nama-nama nabi dan nama-nama yang paling (balk) disenangi Allah s.wt. iaitu Abdullah dan Abd Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dr Ali Muhamad As-Salabi
Buku ini mengisahkan tentang peristiwa-peristiwa bersejarah, keadaan-keadaan alam sebelum perutusan Nabi. Kebudayaan-kebudayaan, keadaan politik, ekonomi, social dan akhlak pada zaman perutusan, peristiwa-peristiwa penting sebelum kelahiran Nabi, penurunan wahyu, tahap-tahap dakwah, pembinaan fikiran, akhlak dan ibadat pada peringkat Makkah, kaedah-kaedah kaum musyrikin di dalam memerangi dakwah, hijrah ke Habsyah, ujian di Thaif, ujian Israk dan Mikraj, tawaf ke atas kabilah Learn More
USUAL: RM150.00

NOW: RM 150.00 (-0%)

MEMBER: RM 135.00 (-10%)

By Muhamad Zuhaili
20 TIP USIA MUDA BERPAHALA Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Muhamad Amin
USUAL: RM16.90

NOW: RM 13.52 (-20%)

MEMBER: RM 13.52 (-20%)

By Muhamad Najmi
USUAL: RM18.90

NOW: RM 15.12 (-20%)

MEMBER: RM 15.12 (-20%)

By Ummu Naufal
Merungkai dan menjelaskan pelbagai permasalahan secara mendalam tentang penyembelihan, perburuan, pemakanan, ibadah korban dan akikah. Sebuah kupasan berdasarkan rujukan kitab-kitab ulama muktabar dan dipersembahka dalam bentuk yang mudah dan ringan. Ibadah Mukmin: Sembelihan, wajar dimiliki oleh semua lapisan masyarakat, agar pengamalannya berdasarkan ilmu yang betul, bukan sekadar ikut-ikutan. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

Seram, adakah ia hanya menyeramkan apabila kita berhadapan dengan hantu? Atau, adakah seram jika hantu berhadapan dengan kita? Seram bukan hanya perasaan, ia juga boleh dirasai oleh jiwa. Kalau jumpa hantu tak cukup seram, mungkin kita sendiri yang perlu jadi hantu tu. Mungkin hantu ada di sekeliling kita sahaja? Gabungan 20 orang penulis; -Muhamad Fazrin -Nur Mayani -Uu Syaurah -Nur Dila -J Hamzah Shaari -Oked -Muhamad Faizal -Ramizah R Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ummu Naufal
Mereka bangkit dari kesedihan untuk menikmati sepenuhnya ciptaan Tuhan kerana yakin...syurga-Nya menanti di hujung jalan. Satu tribut kepada kehadiran Balqis Fathiyah Taibah (Kakak) dalam keluarga kami. Teruslah tersenyum kerana senyumanmu sungguh membahagiakan jiwa Umi. Teruslah tersenyum hingga ke syurga. Kelak, apabila Kakak Aqish tiba di pintu syurga, mohonlah daripada Penciptamu, Allah Yang Maha Mengampuni, untuk izinkan Umi, Abi, Naufal, Nadiyah, Wardah, Nasif dan Na Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ku Muhamad Asmadi Ku Mohd Saad , Nor Syahida Ahmad
Harumnya Mawar Merah Kesayangan Rasulullah SAW Buku AISYAH HUMAIRA: HARUMNYA MAWAR MERAH harus dimiliki oleh semua wanita Muslimah daripada pelbagai lapisan umur. Ini kerana Ummul Mukminin Sayyidatina Aisyah RA merupakan seorang tokoh wanita yang memiliki kelebihan hidup bersama Rasulullah SAW. Akhlak beliau harus diteladani oleh para wanita. Buku ini adalah sebahagian daripada usaha kecil kita untuk mengenali isteri tercinta Baginda. Perjalanan hidup Sayyidatina Aisya Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By sakinah salleh
10TOKOH IDOLA MUSLIMAH Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Ummu Wafa
SUATU hari, kereta katak Ariel rosak di tengah jalan. Seorang mekanik datang untuk membantu. Mekanik ni nampak lain daripada yang lain. Bersarung tangan, berkulit cantik dan bertopi baseball. Tiba-tiba Ariel rasa suka pada mekanik ni. Eh, takkan aku boleh suka kaum sejenis pulak?! Mula-mula bertentang mata dengan tuan punya kereta katak ni… Amir terpegun. Handsome gila! Aduh, boleh angau aku dibuatnya. Alamak, macam mana nak cakap dengan dia ni? Alah… terpaksalah dia b Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Muhamad Mat Yakim
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Muhamad Safri Ibrahim
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Prof Madya Rasid Muhamad
CALON PENGHUNI SYURGA Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Ku Muhamad Asmadi
Sedekah bukan sahaja berbentuk kewangan dan harta benda. Bahkan sedekah mencakupi aspek tenaga, usaha, tindakan, ketelusan dan ketulusan dalam usaha melebarkan manfaat buat diri, masyarakat serta umat manusia. Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud, “Setiap kebaikan dan kebajikan itu adalah sedekah.” Inilah prinsip yang mesti dipegang oleh setiap Muslim agar setiap detik kehidupan itu terus-menerus diberi ganjaran pahala yang besar di sisi Allah. Ingatlah, derma daripada seo Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Muhamad Isa Dawud
Para ilmuan berpendapat, bumi ini telah wujud lebih daripada 1000 juta tahun lampau. Namun hal ini tidak bermakna kehidupan manusia di bumi bermula sejak itu, hanya bahagian besar daripada rangkaian kehidupan masa lalu yang hidup dan menguasai planet ini. Kehidupan manusia dikatakan hanya wujud selepas kebinasaan makhluk yang terdahulu; makhluk-makhluk yang asing dan tidak kita ketahui. Tetapi apakah makhluk itu? bukti bahawa kehidupan masa lalu sebenarnya pernah menghuni b Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Prof.Madya Rasid Muhamad
MENYELAMI PENGURUSAN UMAR ABDUL AZIZ Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Sakinah Ariff Johor
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ku Muhamad Asmadi
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Muhamad Fauzi
USUAL: RM22.50

NOW: RM 18.00 (-20%)

MEMBER: RM 18.00 (-20%)

By Sakinah Salleh
Meneraju bahtera rumah tangga, membina keluarga bahagia, berpaksi cara hidup Islam yang hakiki, menuju syurga abadi. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Prof. Madya Rasid Muhamad
MENJADI TETAMU BARZAKH Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Ummu Wafa
SONIA, anak hartawan yang bekerja sebagai cleaner. Bekerja untuk meredakan tekanan dan mencari kebahagiaan yang telah lama hilang. Dalam diam, dia mula mencuri pandang pada bosnya yang berwajah sejuk tapi mahal dengan senyuman. Perasaannya kembali terisi. Tapi ikhlaskah lelaki itu menerima dirinya yang serba kekurangan itu? JOE, lelaki hebat, baik dan prihatin. Dia ada segalanya, tapi hatinya kosong tanpa cinta. Tanpa diduga, kehadiran Sonia mula mewarnai hari-harinya. Di sa Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Prof. Madya Rasid Muhamad
SOALAN BOCOR DARI KUBUR Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Muhamad Syakir
Isu Palestin merupakan permasalahan penting dan utama di dalam kehidupan umat Islam, sepanjang sejarah pertentangannya dengan Yahudi. Permasalahan Palestin telah menguras fikiran dan emosi para pemerhati permasalahan umat Islam. Bahkan permasalahan besar ini telah dijadikan objek sejumlah kajian, penelitian dan karya-karya ilmiah dari berbagai macam disiplin ilmu yang ada. Permasalahan ini masih menjadi pusat perhatian para peneliti dan ilmuan Arab, Yahudi, Eropah, Amerika Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ummu Ainul Muhammad
Nama itu adalah doa dan harapan kedua ibubapa kepada anak-anak mereka. Nama juga merupakan harta yang pertama yang akan dibawa oleh si anak hingga ke akhir hayat, dianugerahkan oleh ibubapa kepada anak. Namakanlah putera-putera anda dengan nama yang elok dan indah maknanya. Semoga putera anda berperibadi mulia, soleh dan sentiasa taat kepada Allah, Rasul dan ibubapanya. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ummu Ainul Muhammad
Nama itu adalah doa dan harapan kedua ibubapa kepada anak-anak mereka. Nama juga merupakan harta yang pertama yang akan dibawa oleh si anak hingga ke akhir hayat, dianugerahkan oleh ibubapa kepada anak. Namakanlah anak-anak anda dengan nama yang elok dan indah maknanya. Semoga anda akan dianugerahkan puteri yang bijak, cantik dan tinggi akhlaknya Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Ummu Abdullah Naurah
Setiap ibu yang sedang mengandung hakikatnya sedang diuji oleh Allah s.w.t. Mereka akan mengalami perubahan-perubahan fizikal, mental dan rohani selama lebih kurang sembilan bulan sepuluh hari. Di samping bantuan daripada pihak lain terutamanya suami, mereka juga sebnarnya perlu sentiasa mendekatkan diri dengan Allah s.w.t. Caranya ialah dengan banyak berzikir dan berdoa kepada-Nya. Yakinlah bahawa Allah sahaja yang dapat mengurangkan dan menyelesaikan segala masalah kita di Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.50 (-10%)

By Ummu Hani Abu Hassan
Zaitun dijatuhi hukuman gantung sampai mati dan sedang menanti pengampunan atas kesalahan mengedar dadah. Sewaktu di dalam penjara, ibunya meninggal dunia, membuatkan hidupnya kosong. Hatinya terdorong untuk menulis kisah hidupnya untuk iktibar kepada orang lain. Bukunya Surat Ibu Dari Penjara itu mendapat perhatian pengarah penjara, Tuan Ahmad Dhiak. Anak Tuan Ahmad Dhiak, Akbar, seorang remaja yang nakal. Dia sering menghabiskan masa bersama rakan-rakan mat rempit dan melan Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Siti Nor Bahyah , Muhammad Zakaria , Ummu Sakinah Muhamad
Kehamilan adalah satu keistimewaan hanya milik kaum wanita. Hamil bukan satu bebanan tetapi satu harapan, kesabaran dan kebahagiaan bagi seorang ibu. Allah menjanjikan pahala yang berlipat ganda bagi seorang ibu yang hamil. Sahabat Rasullulah  dalam keadaan sangat miskin dan papa sekalipun, tetap berkeinginan mempunyai anak yang ramai. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ummu Abdillah Naurah
Wanita hamil boleh membacanya sendiri dan menghembuskan pada tubuhnya sendiri, dan juga pada segelas air untuk kemudian diminum, jika ia mampu. Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.50 (-10%)

53 Item(s)

*

Back to Top