0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Yim 'Found 36 Related Products
Filtered By
author
By Yim Kang Jae
The Spirit in School Uniform Students staying in school alone might run into a spirit in its winter uniform. Some say it brings you good luck. April Fool The classmates came up with a trick to fool their teacher. All classmates took part except Ri Sun. One night, Ri Sun stayed in the study room alone and her friends, En Jin, came to look for her. Seven Mysteries Tae Seo and his friends were discussing about the seven mysteries of their school. They were excited when tal Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Syima Syawal
“Aku akan potong gaji kau sebab patahkan batang anak lada tu.” - FAWWAZ RADI “Eh mana boleh, namanya pun dah ‘ter’… bukan sengaja pun.” - DAYANG IRDINA “Cuba aku ‘ter’patahkan jari kau, kau nak tak?” – FAWWAZ RADI “Eh jangan tuan muda. Nanti tuan muda ‘ter’kahwin pula dengan saya sebab dah patahkan jari saya ni… tuan muda nak ke ada isteri jari yang dah patah? Tak nak, kan… kan?”- DAYANG IRDINA Dari tak suka, boleh saja bertukar Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Yim Kang Jae
KOMIK DAN KISAH NGERI YANG MENYESAKKAN DADA Hantu yang Memakai Uniform Sekolah Dikatakan bahawa seekor hantu yang memakai uniform musim sejuk akan muncul jika ada orang bersendirian di sekolah. Khabarnya, orang yang bertembung dengan hantu tersebut akan mendapat nasib yang baik. April Fool Sempena hari April Fool, para pelajar telah memikirkan satu idea untuk memperolokkan guru mereka kecuali seorang pelajar yang bernama Ri Sun. Pada suatu hari, rakan sekelas Ri Sun d Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 10.32 (-20%)

MEMBER: RM 10.32 (-20%)

By Marzhatul Syima
Buku ini sangat sesuai untuk kanak-kanak dan juga umat Islam yang baru mula belajar solat dan ibadat berkaitan dengannya. Buku ini menerangkan secara asas dan ringkas perkara yang berkaitan dengan wuduk, tayamum, solat fardu, zikir dan doa. Setiap tatacara berwuduk, tayamum dan solat ini dipaparkan secara bergambar bagi panduan mudah pembaca. Disediakan juga bacaan dalam solat lengkap dengan terjemahannya. Buku ini sesuai dijadikan panduan belajar solat secara sempurna sama Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Yim Kang Jae
Komik ini menceritakan kisah hantu di sekolah yang ada di Amerika Syarikat. Meskipun Amerika Syarikat semakin berkembang maju namun kes kehilangan kanak-kanak bertambah setiap tahun. Di manakah kanak-kanak tersebut? Adakah mereka telah disorok oleh hantu atau bunian? Buku ini ada jawapannya. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Yim Kang Jae
KOMIK DAN KISAH NGERI YANG MENYESAKKAN DADA Rakan Sekolah Menjadi Jiangshi Pada suatu hari, Zhi Shan dan Jun Feng telah bertembung dengan Wei Tao yang baru meninggal dunia. Mereka telah mengekori Wei Tao sehingga mereka tiba di bekas rumahnya lalu mendedahkan sebuah rahsia yang cukup mengejutkan! Bunga Api Sempena cuti Tahun Baru Cina, Zhi Sen dan Wei An telah curi-curi masuk ke kawasan sekolah untuk bermain mercun. Namun, apinya akan terus terpadam sebaik sahaja ia d Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Yim Kang Jae
KOMIK DAN KISAH NGERI YANG MENYESAKKAN DADA Majlis Pengijazahan Alex mempelawa Masha untuk menari bersama-sama dalam majlis pengijazahan. Mereka dipilih sebagai raja dan ratu bagi majlis tersebut. Selepas majlis berakhir, Alex menceritakan sebuah legenda kepada Masha... Badut Sejak khabar angin tentang penculikan tersebar, para pelajar dan guru berasa tidak tenteram. Setelah membuat siasatan, para guru berjaya mendedahkan satu rahsia tentang badut. Peminat Zombie Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Yim Kang Jae
Komik dan Kisah Ngeri yang Menyesakkan Dada Hantu di Kolam Renang Apabila Hitomi sedang berenang, dia mendapati Takeshi telah pengsan di dasar kolam. Apabila Hitomi cuba mendapatkan pertolongan, kakinya dipasang oleh Takeshi…… Surat Tanpa Nama Rakuyou telah mati dalam satu kejadian namun ada rahsia yang tersembunyi di sebalik kematiannya. Pada suatu hari, Tetsuo yang tahu tentang punca kematian Rakuyou telah menerima sepucuk surat misteri... Permaian Telefon Bi Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Yim , Kangjae
Dalam jilid-jilid yang lepas, pelbagai jenis cerita hantu dan makhluk hidup yang aneh telah diperkenalkan. Kali ini, sekali lagi sebuah pengembaraan yang baharu bakal bermula bagi mengumpulkan kisah-kisah seram dari seluruh dunia. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Syima Syawal
RABIATUL ADAWIYAH... Kerana kekhilafannya, dia dihalau oleh keluarga. Dibuang tanpa diberikan peluang untuk meminta keampunan dan menebus dosa semalam. Kerana kesilapannya juga, dia keseorangan selama lima tahun. Dia hilang cinta, dia hilang jejak keluarganya dan dia juga hilang permata hati. Dan sehingga kini mimpi ngeri itu sentiasa mengganggu lena tidurnya. SYAKRI... Saat dia bakal bertunang, dia bertemu dengan si gadis misteri, gadis berniqab yang menyewa di sebelah ru Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Yim , Kangjae
Benua Afrika dan benua Amerika penuh dengan misteri yang tidak terungkai, misalnya Sumpahan Firaun Tutankhamun, Legenda El Dorado dan misteri tamadun yang hilang. Komik ini menyajikan pelbagai jenis legenda ataupun peristiwa pelik dari kedua-dua tempat itu. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Ibnu Qayyim Al-Jauziah
“Yang demikian itu adalah sebahagian daripada berita-berita ghaib yang Kami wahyukan kepada kamu wahai Muhammad, padahal kamu tidak berada di tengah-tengah mereka.” [Ali Imran: 44] Terdapat banyak perubahan antara gaya hidup masyarakat kini dengan umat pada zaman Nabi. Banyak perbezaan yang dapat dilihat sama ada dari segi pakaian, pemakanan, perbualan antara masyarakat dan sebagainya. Namun kelebihan yang ada pada Nabi SAW membolehkan baginda membayangkan perkara yan Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Syima Syawal
“Happy birthday to you… Happy birthday to you… Happy birthday to you...” Andai lagu itu selalu dinyanyikan ketika majlis ulang tahunnya sebelum ini… namun berbeza tatkala irama dan lagunya bertukar menjadi… “Aku terima nikah Mira Maira binti Amir…” Ketika dia menginjak usia 19 tahun, MIRA MAIRA rasa bingung, keliru dan pasrah. Dengan rasminya dia telah menjadi isteri kepada lelaki yang bernama ALIF HAZRIQ BIN DATO MUSTAFFA HARUN. CEO sebuah syarikat Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Yim Kang Jae
Di Eropah terdapat banyak istana atau kubu yang bersejarah. Kononnya hantu selalu muncul di tempat-tempat tersebut. Antara makhluk-makhluk ghaib yang terkenal di Eropah adalah seperti Frankenstein yang berbadan tegap, Vampire yang menghisap darah dan Serigala Jadian yang menjelma dan menjadi ganas semasa bulan purnama. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Muhammad Shayim
Pelbagai cubaan dan dugaan yang dihadapi oleh setiap orang. Ada yang susah ada pula yang senang. Ada yang bahagia ada pula yang menderita. Ada juga yang sempurna sebaliknya ada juga yang tidak sempurna, sama ada dari segi zahir atau batinnya. Ini semua adalah ujian yang ditimpakan kepada manusia. Di sinilah fungsinya keimanan dalam mengharungi kehidupan yang penuh dengan pelbagai ujian ini. Dengan keimanan dan kepercayaan yang utuh terhadap kebesaran dan kekuasaan Allah, it Learn More
USUAL: RM9.00

NOW: RM 9.00 (-0%)

MEMBER: RM 8.10 (-10%)

By Ibnu Qayyim Al-Jauziyah
Sudah sempurnakah solatku? Itulah yang sering kita fikir setiap kali kita muhasabah semula setiap amalan yang diamatkan setiap hari. Sekiranya bersolat itu wajib maka menuntut ilmu dan belajar cara menunaikan solat dengan betul dan sempurna juga adalah wajib. lni kerana sekiranya solat kita tidak sempurna maka amalan solat kita mungkin cacat dan kurang sempurna. Buku ini menghadirkan kepada anda rahsia bagaimana untuk menunaikan solat yang sempurna. Semoga dengan adanya buku Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By Ibnul Qayyim Al-Jauziyah
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ibnu Qayyim Al-Jauziyah
Panduan ilmu perubatan dan kesihatan syariah yang berdasarkan Al-Quran dan Ilmu Pengubatan Rasulullah s.a.w. ini telah dipraktikkan sejak ratusan tahun yang lalu. Tahukah anda? Ilmu Pengubatan Nabi atau lebih dikenali dengan Thibbun Nabawiy adalah merupakan inspirasi kepada perkembangan kedoktoran moden yang ada pada saat ini. Dapatkan pelbagai tip, ratusan ramuan alami, khasiat Al-Quran dan doa untuk mengatasi penyakit fizikal ringan ataupun berat, baik rohani mahupu Learn More
USUAL: RM100.00

NOW: RM 100.00 (-0%)

MEMBER: RM 90.00 (-10%)

By Ibnu Qayyim Al-Jauziah
Dan janganlah kamu lemah (hilang semangat) dalam memburu musuh (yang menceroboh) itu; kerana kalau kamu menderita sakit (luka atau mati) maka sesungguhnya mereka pun menderita sakitnya seperti penderitaan kamu; sedang kamu mengharapkan daripada Allah apa yang mereka tidak harapkan (iaitu balasan yang baik pada hari akhirat kelak). Dan (ingatlah) Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana. (An-Nisa’: 104) Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Syima Syawal
5 KISAH NABI Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By Ibnu Qayyim al-Jauziyah
Buku berjudul Roh ini mengungkap dengan jelas tentang hakikat roh, karakter dan sifatnya serta kaitannya dengan jiwa dan kehidupan. Antara persoalan-persoalan yang bakal terjawab di dalam judul ini adalah; adakah roh mengetahui ziarah manusia ke kubur? Adakah roh orang yang mati saling bertemu dan berkumpul? Adakah roh orang yang hidup boleh bertemu dengan roh orang sudah mati? Apakah yang mati, roh atau jasad? Adakah selepas mati, roh akan menjelma menjadi sesuatu yang lain? Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 45.00 (-10%)

By Ibnu Qayyim al-Jauziyah
Jika kita perhati masa kini, pembangunan yang pesat dan kemajuan yang canggih dalam pelbagai bidang tidak boleh disangkal lagi. Namun dari sudut kesihatan pula, semakin canggih dan maju teknologi perubatan, pelbagai penyakit, virus dan bakteria berbahaya yang timbul. Malah kini sering mendengar bahawa penyakit itu juga dikategorikan mengikut tahap bahayanya. Mengapa ini berlaku walaupun wujudnya kemodenan dan kecanggihan dalam teknologi perubatan, pencegahan dan pemulihan? K Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

By Ibnu Qayyim Al-Jauziyah
Buku ini sangat istimewa kerana penulis telah membahagikan isi kandungan buku ini kepada beberapa perbahasan berkenaan selawat, periwayat, hadis mursal dan mauquf, serta perbincangan berkenaan selawat, waktu-waktu dan keadaan yang dituntut berselawat serta fadilat-fadilatnya. Buku tulisan ulama besar ini sangat menarik untuk dibaca, mudah untuk difahami dan dihayati serta sangat memotivasikan para pembaca untuk terus mengecapi kelazatan dan keindahan berselawat kepada bagi Learn More
USUAL: RM65.00

NOW: RM 65.00 (-0%)

MEMBER: RM 58.50 (-10%)

By Muhammad Shayim
Manusia merupakan makhluk ciptaan yang lemah dan banyak melakukan kesalahan, baik yang dipengaruhi hawa nafsunya, ketamakan jiwanya, mahupun kerana tipu daya syaitan. Namun, seorang mukmin sejati akan segera memohon keampunan dan bertaubat yang disertai penyesalan pada apa yang telah dia lakukan, serta bertekad agar tidak mengulangi perbuatannya kembali. Semoga dengan percerahan dan perkongsian yang terdapat di dalam buku ini dapat kita manfaatkan sebaiknya. Lebih-lebih lagi Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Ibnu Qayyim Al-Jauziah
USUAL: RM39.50

NOW: RM 31.60 (-20%)

MEMBER: RM 31.60 (-20%)

By 嚴志雄
詩歌作為一種美學形式與實踐, 是否與牧齋的政治理想、抱負有所交集,可以互動互為? 病榻纏綿,隆冬苦寒,賦詩作為一種創作及心靈活動, 對行將就木的牧齋而言,有何特別意義? 透過詩序及詩作, 牧齋希望留下一個怎樣的自我形象? 〈病榻消寒〉詩反映出怎樣的精神世界、生命情態? 本書研究、箋釋明清之際文壇宗主錢謙益(牧齋,1582-1664) Learn More
USUAL: RM82.90

NOW: RM 82.90 (-0%)

MEMBER: RM 74.61 (-10%)

By Syima Syawal
“ Bunga tahi ayam?!” - ELLA “ Cuba kau jangan lihat dari namanya, tapi kau pandang pada keindahannya. Biarpun baunya busuk, tapi tetap mampu menyerikan taman. Betul tak?” - HAKIMi Bila awek rock bertemu dengan mamat K-pop, hasilnya memang sangat mengujakan. Bukan sefahaman tetapi huru-hara jadinya. ELLA dan HAKIMI berlainan minat, berlainan fesyen. Masing-masing sering mengutuk antara satu sama lain. Namun dalam diam, Ella suka mencuri – curi pandang. Gaya lel Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abdul Mun'Im Al-Hasyimi
Rasulullah SAW adalah peribadi yang luar biasa. Allah SWT menyebut Rasulullah SAW sebagai manusia yang berbudi pekerti luhur. Di antara akhlak luhur baginda adalah: 1. Rendah hati (tawaduk) 2. Sabar 3. Berkata baik dan menghormati jiran tetangga 4. Ceria dan riang gembira 5. Pemberani 6. Jujur 7. Lemah lembut 8. Dipercayai 9. Malu 10. Zuhud 11. Pemaaf 12. Kasih sayang 13. Bergaul dengan cepat 14. Menepati janji 15. Cinta perdamaian Akhlak-akhlak mulia Nabi Learn More
USUAL: RM44.00

NOW: RM 35.20 (-20%)

MEMBER: RM 35.20 (-20%)

By Ibnul Qayyim Jauzi
SETIAP orang Islam mengetahui dan hafal bacaan surah Al-Fatihah. Setiap hari mereka mengerjakan solat dan didalamnya mereka wajib membaca surah Al-Fatihah. Meskipun demikian, tidak semua orang yang memahami tentang keistimewaan surah Al-Fatihah. Tidak semua orang mampu mengingat pesanan Allah SWT melalui surah Al-Fatihah tersebut. Sesungguhnya, Allah SWT menurunkan wahyu menerusi surah Al-Fatihah itu bukan sekadar untuk dilantunkan bacaannya. Tidak pula hanya sebagai pelen Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Syima Syawal
USUAL: RM7.50

NOW: RM 7.50 (-0%)

MEMBER: RM 6.75 (-10%)

By Ibnu Qayyim Al-Jauziah
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Yimei
  《非玩不可我的机缝拼布旅行簿》是一本拼布旅行簿,Yamei将在南非短暂的生活用拼布记录下来,将所见所闻化作设计灵感与您分享,跟着作者一起去彩虹之国——南非旅行吧! 《非玩不可我的机缝拼布旅行簿》介绍了书袋、笔袋、口金包、化妆包、午餐袋、CD收纳袋等30余款各种包袋的制作方法,作品设计突出了浓浓的非洲风土人情和特色,主题独特鲜明 Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Eva Nyimas , Christopher Byrnes
Complete Indonesian is a comprehensive book and audio language course that takes you from beginner to intermediate level.The new edition of this successful course has been fully revised and is packed with new learning features to give you the language, practice and skills to communicate with confidence.-17 learning units plus vocabulary section-Teaches the key skills - reading, writing, listening and speaking Learn More
USUAL: RM119.90

NOW: RM 119.90 (-0%)

MEMBER: RM 107.91 (-10%)

By Yim Kang Jae
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Yim Kang-Jae
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Yim Kang-Jae
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

36 Item(s)

*

Back to Top