0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Wira bukit 'Found 99 Related Products
By 和原聪司
魔王打工的快餐店歇业了,魔王因此失去了工作。而住所Wira·Rosa也因为与加百列一战在墙壁上留下一个大洞,急需修葺。魔王笹塚迫于无奈,只好暂时搬出公寓。 失业又失所的失意魔王,在房东志波的建议下,到“海之家”开始了新的工作。那家店的老板就是志波的侄女,名为天祢。没想到暗恋魔王的女高中生千穗和立志消灭魔王的勇者艾米莉娅也都追到海 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 叶俊岑
结合6个州属地区 雪兰莪,吉隆坡,彭亨Bukit Tinggi,森美兰Lukut,马六甲,柔佛Muar 39家好吃的餐馆,Cafe,茶餐室 超过156道特色美食,传统佳肴,Fusion料理,甜品蛋糕和饮料等等 34帖店家独家食谱分享 中餐,西餐,马来餐,泰国餐,韩国餐,日本餐,巴厘餐,KoMex料理,海鲜大餐,应有尽有,任君选择 随书赠送 RM50 【蒸功夫】现金餐券 5年主持【好吃】的经验 Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Umar Muhammad Noor
Generasi para sahabat sepatutnya dipilih sebagai model dan contoh kepada umat Islam. Merekalah para tokoh graduan madrasah tarbiah Rasulullah. Selain mengikuti sunah dan jejak Baginda Nabi, pasti kita juga mahu meneladani mereka. Keimananan, kecerdasan, keperwiraan dan keberanian mereka dirakam dalam lembaran sejarah. Dakwat yang tertulis pada setiap helai kertas, sudah pasti tertumpah juga pada penyaksian makhluk di bumi dan langit. Mereka menjadi umat pujian sepanjang zaman Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ustaz Pahrol Mohamad Juoi
Khas untukmu, suami/isteri tersayang. Kesudianmu menjadi teman hidupku, amat aku syukuri. Buat isteri, terima kasih kerana menerimaku sebagai perwiramu. Buat suami, terima kasih kerana memilihku antara sejuta. Apatah lagi kaulah yang paling sempurna di hatiku. Kesatuan hati mudah dibina dengan sama-sama meletakkan Allah sebagai kuasa Pencatur dan Pengatur dalam apa jua program, aktiviti dan perancangan dalam rumah tangga. Mungkin jarang sekali kututurkan kata cinta, mengucap Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Iffa Zalia
Dhanial Syakim dibesarkan dengan penuh kasih sayang. Muka tampan dan segak namun disebabkan lelaki itu ‘anak emak’ Qistina jadi tidak berselera. “Oh, tidak! Rambut pun masih mama sikatkan! Dah besar panjang macam tu masih dihantar ke kampus? Eii… geli-geleman aku!” ~ QISTINA RAISYA Perbuatan Qistina mengurat Dhanial tanpa segan silu di kampus menjadi tanda tanya. Dia jadi rimas bila ada orang mengganggunya. Sudahnya, takdir mengikat mereka di dalam satu ikatan per Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Khaidir Helmi
Buku keempat PURIS ini merupakan genre seram-thriller. ROOMMATE membawakan kisah Awira yang merupakan pelajar baru di sebuah universiti tempatan dan di situlah dia mengenali Sofi sebagai rakan sebiliknya atau yang sering dipanggil sebagai roommate. Pelbagai kejadian aneh telah berlaku kepada Awira sejak dia menjadi pelajar di situ. Antara gangguan yang berlaku, Awira menyaksikan di depan mata kepala Sofi melekat di dinding bilik mereka. Awira telah terlibat dengan per Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
PILU hati saat dikhabarkan suaminya gugur di medan perang, Catalina rebah tidak sedarkan diri. Sebaik terjaga, dia membicarakan hajatnya ke Hulu Melaka. Ingin mencari lelaki bertanduk dua. Tanpa diduga, takdir menentukan Laksamana Sunan lelaki yang dicari Catalina. Malangnya, Laksamana Sunan bukan lagi wirawan. Kudratnya lenyap dan ditawan penjajah yang menakluk Melaka. Hampir dibunuh musuh, dia diselamatkan oleh cinta yang dipendam Luna. Laksamana Sunan, Catalina dan Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Adiwira Marvel kegemaran anda telah sedia untuk bertempur dalam koleksi cerita yang penuh aksi ini. Terdapat lima pengembaran epik untuk dinikmati berkali-kali. Selami dunia Marvel dan jadilah seorang adiwira. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Nizam Razak , Anas Abdul Aziz
Boboiboy dan rakan-rakan memulakan pengembaraan mereka ke angkasa! Namun perjalanan mereka dipenuhi dengan pelbagai rintangan. Mampukan mereka mengharungi cabaran-cabaran yang bakal tiba? Mungkinkah pertolongan akan tiba daripada seseorang yang mereka kenal? Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 15.92 (-20%)

MEMBER: RM 15.92 (-20%)

By Ard-One
Didi adalah seorang kanak-kanak yang tidak mengendahkan kebersihan dan penjagaan alam sekitar. Tetapi segalanya berubah secara tiba-tiba apabila munculnya seorang adiwira Kapten Hijau yang mendidik serta menasihati Didi tentang penjagaan alam sekitar sehinggalah Didi berubah dari tabiat buruknya. Kemunculan Kapten Hijau adalah sangat istimewa kerana Didi seorang sahaja yang boleh melihat dan mampu berkomunikasi dengan Kapten Hijau. Kapten Hijau hanya wujud dalam imaginasi Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Black Ink
Apa lagi FWW mahukan? Tidak sudah-sudah mencetuskan masalah dan menimbulkan kemarahan "perwira semula jadi". Kini mereka mahu biri-biri menjadi pembuli? Sudah tiba masanya Pasukan X-VENTURE menamatkan semua ini. Mereka menggunakan setiap helahyang ada dan menyelinap ke kawasan FWW tetapi mungkinkah ia satu perangkap? Apakah agenda FWW dan dapatkan Pasukan X-VENTURE menghentikan semua ini sebelum terlambat? Learn More
USUAL: RM9.50

NOW: RM 9.50 (-0%)

MEMBER: RM 8.55 (-10%)

By Black Ink
Apa lagi FWW mahukan? Tidak sudah-sudah mencetuskan masalah dan menimbulkan kemarahan "perwira semula jadi". Kini mereka mahu biri-biri menjadi pembuli? Sudah tiba masanya Pasukan X-VENTURE menamatkan semua ini. Mereka menggunakan setiap helahyang ada dan menyelinap ke kawasan FWW tetapi mungkinkah ia satu perangkap? Apakah agenda FWW dan dapatkan Pasukan X-VENTURE menghentikan semua ini sebelum terlambat? Learn More
USUAL: RM9.50

NOW: RM 9.50 (-0%)

MEMBER: RM 8.55 (-10%)

By Ash Kun
Kuasa yang hebat harus disertai dengan tanggungjawab yang berat. Itulah yang dialami oleh Adi selepas secara tidak sengaja menyerap aura bola kuasa. Sebagai Adiwira, Adi perlu berhadapan dengan musuh-musuh yang mengancam serta menggugat keselamatan bumi seperti Baroro dan Devo. Kini muncul pula beberapa musuh baru yang bersekongkol dengan mereka demi menumpaskan Adiwira. Mampukah Adiwira menghadapi semua ini? Sedangkan beliau hanya kanak-kanak yang juga perlu ke sekolah, ambi Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.21 (-10%)

By Ash Kun
Adi dalam bahaya! Selagi aura bola kuasa masih tersimpan di dalam badan Adi, selagi itulah musuh-musuh tidak akan berdiam diri. Kali ini, Adi perlu berhadapan dengan Titan Zombie yang luar biasa sekali saiz fizikal dan kekuatannya. Robowira? Adiwira versi robot pula? Ataupun satu lagi versi Adiwira apabila meningkat kuasa? Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Artis-Artis Komik-M
Antologi komik superhero oleh artis-artis Komik-M: 1. Silat Boy oleh Ben Wong 2. Ultra Tuah oleh Bophairy 3. Wirawan Sebenar oleh Froggypapa 4. Superlang oleh Kaher 5. One Punchline Man oleh Froggypapa 6. Ka Cha oleh Ahmad Ezaddin 7. Detektif Yaya oleh Reja & Timie Zafira Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Makoto Haruno
Konoha ialah rubah liar yang jatuh cinta dengan pekerja kedai serbaneka bernama Mizuno. Dia menjelma sebagai manusia (berekor) demi cintanya itu. Namun ia membuatkan Kureha, kawan baiknya risau…? Kisah cinta pertama rubah naif yang sangat manis berlatarbelakangkan ketenangan bandar berbukit. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ash Kun
Berangkat ke ruang galaksi! Selepas berjaya menumpaskan Baroro dan konconya, Black Ghost, Aroro dengan segera membuat persiapan untuk pergi ke Planet Xenova. Apakah pula bahaya yang akan menanti mereka di sana? Bagaimana pula dengan Adi? Apa yang akan dia beritahu kepada ibu dan ayahnya jika mahu keluar dari Bumi untuk menuju ke ruang galaksi? Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Yudhy Wiraksona
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Ash Kun
ADOIWIRA Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ash Kun
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Kk Ng
Robot Terracotta, robot angkasa lepas yang ditemui di China telah hidup semula dan bergerak menuju ke Pulau Gergasi untuk merampas batu bertenaga milik Gergasi Bimbo dan menceroboh Istana Tuan Saadon merampas batu permata yang dinamakan ' Mata Elpis'. Pada masa yang sama, Adi bermimpi sahabatnya, Robot Dream mengetuai bala tentera robot untuk menyerang bandar. Bagaimanakah Robot dapat hidup kembali? Adakah mimpi Adi petanda kemusnahan alam manusia? Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Kk Ng
Setelah peristiwa ' Xenogenetuk', Professor Tanaka berusaha untuk mengembalikan rupa beberapa mahasiswa kepada rupa manusia semula. Namun salah seorang mahasiswa bernama Mike telah melarikan diri ! Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Kk Ng
Di alam selari, batu yang membekalkan tenaga kepada robot untuk menerukan hidup semakin berkurangan dan mengakibatkan alam robot mula mengalami kehancuran. Apakah misi yang dibawa oleh Robot I yang ditemukan oleh Professor Charles ? Adakah tentera - tentera robot akan menahluki bumi? Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Kk Ng
2000 tahun dahulu, semasa Putera Zheng melarikan diri daripada musuh, muncul 1 robot dihadapannya. Robot berjanji membantu baginda menakluki negeri - negeri China dengan bantuan 12 Robot Emas. Selepas zaman berubah 12 robot emas itu lenyap begitu sahaja dan pada masa yang sama seorang pakar arkeologi menemukan 12 objek berbentuk sfera. Beliau mengajak Professor IQ untuk membuat kajian. Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Kk Ng
Beribu - ribu tahun yang lalu, tamadin Mesir Purba yang gilang - gemilang telah runtuh hanya dalam satu malam akibat ribut pasir misteri. Adakah peristiwa runtuhan tersebut ada kaitan dengan mumia hidup. Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Kk Ng
Sejak dahulu lagi, para saintis mencari jawapan mengenai rahsia kawasan larangan, Belantara Hitam. Namun mereka gagal. Malah sesetengah daripada mereka terus hilang di alam belantara itu. Beberapa bulan yang lalu, beberapa mahasiswa telah mengembara ke piggiran Belantara hitam tetapi mereka tiba - tiba hilang pada waktu malam. Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Kk Ng
Segi Tiga Bermuda, kawasan lautan penuh misteri yang mengerikan. Banyak kapal & pesawat yang melalui kawasan ini akan hilang dan lenyap tanpa dikesan Ada berpendapat kawasan ini mempunyai medan magnet yang luar biasa. Untuk membongkar misteri Segi Tiga Bermuda, Detektif Han dan Professor IQ pergi ke sana untuk tujuan penyelidikan. Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Kk Ng
Professor Jack hidup kembali, namun dia telah berubah menjadi mahluk ' Frankenstein' yang mempunyai kuasa luar biasa selain bertukar menjadi raksasa yang menggerunkan. Dengan kasih sayang dan harapan yang masih ada dalam sanubari Professor Jack, dapatkan beliau mengatasi segala masalah? Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Andika , Syurahbil
Komik Tuah yang menggabungkan unsur-unsur aksi, adiwira, mistik dan komedi diharapkan dapat menarik pihak golongan muda untuk mengikuti perjalanan hidup pelajar bernama Khai dari seorang remaja biasa hingga menjadi seorang adiwira. Idea untuk komik ini adalah berdasarkan pahlawan lagenda Hang Tuah. Contohi sifat Hang Tuah seperti pahlawan yang berani, gagah, jujur dan setia dapat dijadikan panduan untuk golongan muda kini. Kata-kata misteri dari Hang Tuah: 'Pada tahun ce Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Andika , Syurahbil
Komik Tuah yang menggabungkan unsur-unsur aksi, adiwira, mistik dan komedi diharapkan dapat menarik pihak golongan muda untuk mengikuti perjalanan hidup pelajar bernama Khai dari seorang remaja biasa hingga menjadi seorang adiwira. Idea untuk komik ini adalah berdasarkan pahlawan lagenda Hang Tuah. Contohi sifat Hang Tuah seperti pahlawan yang berani, gagah, jujur dan setia dapat dijadikan panduan untuk golongan muda kini. Kata-kata misteri dari Hang Tuah: 'Pada tahun ce Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Andika , Syurahbil
Komik Tuah yang menggabungkan unsur-unsur aksi, adiwira, mistik dan komedi diharapkan dapat menarik pihak golongan muda untuk mengikuti perjalanan hidup pelajar bernama Khai dari seorang remaja biasa hingga menjadi seorang adiwira. Idea untuk komik ini adalah berdasarkan pahlawan lagenda Hang Tuah. Contohi sifat Hang Tuah seperti pahlawan yang berani, gagah, jujur dan setia dapat dijadikan panduan untuk golongan muda kini. Kata-kata misteri dari Hang Tuah: 'Pada tahun ce Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Hashim Musa , Rohaidah Kamaruddin , Shamshull Kamar Ahmad
Buku ini adalah kesinambungan buku Hang Tuah: Catatan Okinawa bagi membuktikan kewujudan watak Hang Tuah dalam sejarah Melayu Nusantara. Bagi membuktikan lagi kewujudan watak laksamana Melaka ini, penulis telah ke Vijayanagara, India seperti yang tercatat dalam buku Hikayat Hang Tuah. Hikayat Hang Tuah mencatatkan bahawa Laksamana telah ke Vijayanagara untuk berkhidmat di bawah Maharaja India di jajahan Vijayanagara. Semoga dengan penulisan ini menambah kukuhnya dapatan adiwi Learn More
USUAL: RM54.00

NOW: RM 54.00 (-0%)

MEMBER: RM 48.60 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
Pilu hati saat dikhabarkan suaminya gugur di medan perang, Catalina rebah tidak sedarkan diri. Sebaik terjaga, dia membicarakan hajatnya ke Hulu Melaka. Ingin mencari 'lelaki bertanduk dua'. Tanpa diduga, takdir menentukan Laksamana Sunan lelaki yang dicari Catalina. Malangnya, Laksamana Sunan bukan lagi wirawan. Kudratnya lenyap dan ditawan penjajah yang menakluk Melaka. Hampir dibunuh musuh, dia diselamatkan oleh cinta yang dipendam Luna. Laksamana Sunan, Catalina dan Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Khairul Abdullah
Bukan semua hero perlu pakai kostum adiwira, boleh terbang tinggi ke langit, lari laju mengalahkan kilat, atau tembak laser dari tangan sambil pakai sut berapi-api yang power kemain. Itu semua dalam movie. Ya, dalam movie, di mana manusia boleh berimaginasi apa sahaja, cipta apa sahaja karakter yang tak mungkin wujud di alam nyata. Dalam dunia realiti, superhero sebenar selalunya tak didendang. Contohnya spesies ‘superdaddy’, yang boleh dikatakan dah nak hampir pupus Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Acik Lana
Putri - Gelaran seperti Ratu Kelam Kabut, Minah Clumsy sudah cukup sinonim dengan dirinya sejak kecil lagi. Habis semua tiang dan dinding dia langgar, malah sudah banyak kali dia jatuh tertonggeng ke dalam longkang. Bernasib malang atau dia memang punya masalah koordinasi fizikal tak balance? . Namun beberapa siri kejadian malang tiba-tiba berubah dengan kemunculan seorang jejaka misteri yang sering menyelamatkannya. Tak sempat mencium tanah, tubuh dia sudah disambut. Tak s Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Dr.Khalid Muhammad Khalid
Buku ini adalah terjemahan dari karya agung "Rijal Haula Ar-Rasul" oleh Dr.Khalid Muhammad Khalid yang mengandungi sejarah 6 sahabat Rasulullah s.a.w. clan diberi tambahan sehingga 133 Sahabat Rasulullah s.a.w. Terbilang. Sesungguhnya sejarah mereka dipenuhi dengan nilai-nilai suci dan luhur yang patut dijadikan teladan bagi umat Islam. Hati mereka yang kuat dalam memegang iman sehinnga tidak tergoyahkan oleh sebarang pujukan dan tipu daya kaum kafir, roh clan semangat jihad Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Nur Shamsiah On
Bola sepak merupakan sebahagian daripada hidup Wira, Bob, Guna, Along dan Joe. Mereka bersahabat baik dan bekerjasama dalam satu pasukan. Mereka juga mempelajari sesuatu yang berharga dalam hidup mereka daripada sukan yang digemari seantero dunia ini. Walaupun berhadapan dengan pelbagai ranjau, rintangan dan dugaan, mereka tetap utuh bersama di bawah kendalian abang Bard. Tetapi adakah semua ini kekal sehingga ke akhirnya? Macam Bagus Je... Hari itu, benar-benar menggembira Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Ummi Umairah Alias
Setelah mengharungi jalan yang sukar, akhirnya mereka tiba di sebuah kawasan yang agak sunyi. “Okey, kita dah sampai!” kata abang Remy sambil membukakan pintu van. Sebaik sahaja mereka turun dan barang-barang dikeluarkan, Pak Mat terus berlalu meninggalkan mereka. Dalam masa beberapa minit sahaja, van berwarna kelabu itu sudah tidak kelihatan. Wira dan kawan-kawannya sudah mula gelisah dan risau. “Abang Remy, betul ke ni tempatnya? Takkan kami kena training kat Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nursuhada Sayuti
Bola sepak merupakan sebahagian daripada hidup Wira, Bob, Guna, Along dan Joe. Mereka bersahabat baik dan bekerjasama dalam satu pasukan. Mereka juga mempelajari sesuatu yang berharga dalam hidup mereka daripada sukan yang digemari seantero dunia ini. Walaupun berhadapan dengan pelbagai ranjau, rintangan dan dugaan, mereka tetap utuh bersama di bawah kendalian abang Bard. Tetapi adakah semua ini kekal sehingga ke akhirnya? Game Over! “Kenapa abang Bard?” soal Aqim, tida Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Afifah Jamal
Atok tengok, bahagian defend kamu okey tapi macam kurang berkomunikasi. Kamu tahu tak, pemain pertahanan kadang kala  boleh menjadi posisi paling memenatkan dalam permainan bola sepak? Terutamanya apabila striker lawan menyerang bagai nak rak. Lagi-lagi pula kena counter attack. Kalau tak pun, mesti midfielders tak buat kerja... Senang cerita mereka ni memang pemalas... Atau mereka ni langsung tak berfungsi nak sweep serangan lawan. Paling tak guna, bila mereka tak boleh c Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By J. K. Rowling
Apabila perlawanan Quidditch Piala Dunia dicemari oleh insiden amuk para penyokong Voldemort serta kemunculan Tanda Kuasa Jahat, jelas yang Voldemort bukan semakin lemah tetapi sebaliknya! Tanda-tanda penting kebangkitan semula Raja Kuasa Jahat ke dunia ajaib menjadi alamat bagi kecundangnya satu-satunya manusia yang terselamat daripada sumpahan maut Raja Kuasa Jahat itu, Harry Potter. Jadi, apabila nama Harry Potter tersenarai sebagai wira Kejohanan Ahli Sihir Trio yang sang Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By Datin Wira Dr. Hajah Siti Hawa Mohd
Mengapa Bayar Lebih? Belilah Dengan Harga Borong! Berjimat cermat adalah menjadi amalan kebanyakan usahawan yang berjaya. Secara logiknya, Tuan Mydin boleh mendapatkan pekerjaan dengan mudah iaitu dengan bekerja dengan bapanya. Tetapi ini bermakna kebolehan Tuan Mydin tidak akan diuji dan diketahui. Oleh yang demikian, Tuan Gulam (ayahanda Tuan Mydin) telah mengaturkan supaya anaknya Tuan Mydin bekerja di kedai kawannya. Tidak lama selepas itu, Tuan Mydin bekerja pula d Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Sabarudin Hussein
Tun M : Inilah Perjuangan adalah catatan peribadi penulis mengenai idea dan pemikiran tokoh dan negarawan terkemuka Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad. Pengkisahan ini bermula daripada pertemuan dengan budayawan dan tokoh bahasa Tan Sri Datuk Wira Haji Abdul Aziz Tapa dari Kampung Rim, Jasin, Melaka yang mendorong permulaan usaha menerbitkan sebuah buku mengenai sejarah perjuangan orang Melayu membina negara bangsa Tanah Melayu dan seterusnya Malaysia; berjudul Selagi Hayat D Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hashim Muda , Rohaidah Kamaruddin
Hang Tuah: Catatan Okinawa terbitan UPM Press adalah sebagai bukti bahawa Hang Tuah sebagai wira melayu bukan hanya cerita dongeng. Learn More
USUAL: RM58.00

NOW: RM 58.00 (-0%)

MEMBER: RM 52.20 (-10%)

By Ezdiani Abd Rahman
Bercinta bersama, tetapi berkahwin dengan wanita lain. Airis Auni kecewa dengan keputusan kekasih hatinya, Affan, bila dia berkahwin dengan pilihan keluarganya. Kerana duka itu, dia tekad untuk melupakan segalanya. “Airis, kita kahwin! Jadi isteri kedua Fa'an.” - Affan Airis Auni ada harga diri! Dia tidak mahu dituduh orang ketiga! Pintu hatinya sudah tertutup untuk menyambung kembali cinta itu. Dia bukan perampas! “Dia ni bakal isteri aku. Mestilah aku kisah k Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Umie Nadzimah
Puteri Nur Aina, tidak pernah mengharapkan kehidupan indah di atas pernikahan terpaksanya dengan Iskandar hafiz. Baginya perkahwinan ini adalah penyelamat kepada dirinya yang derita dan dikongkong oleh keluarga angkatnya. Takdir telah menentukan mereka suami isteri telah jatuh cinta dan melalui fasa bahagia alam rumah tangga. Namun, episod gembira cinta mereka tidak disenangi oleh beberapa pihak yang menyebabkan Iskandar Hafiz amat tertekan. Lalu keputusan yang diambilnya Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Ain Kamalia
Pertemuan Yana dan Ben di sebuah kedai makan telah mencipta sebuah permulaan kisah yang berbunga-bunga dalam hati mereka. ... “Mata tu tak payahlah pandang tempat lain, pandang pinggan nasi aje boleh tak? Ataupun kalau teringin sangat nak pandang orang, you pandang I aje… sebab I pun orang.” –Ben Di situ bermulanya hubungan teman tapi mesra mereka. Semuanya mereka lakukan bersama, hampir seminggu tujuh hari. “Kenapa you letak nama I Ben 10?” “Ben 10 tu Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By
Apabila pelumba terkenal dunia, Dusty Crophopper mendapat tahu yang dia tidak boleh menyertai perlumbaan lagi, dia pergi ke piston Peak untuk menjalani latihan sebagai ahli bomba. Adakah Dusty akan dapat menerima kehidupan tanpa perlumbaan dan menjadi seorang wira yang diperlukan kawan-kawannya? Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Rahimidin Zahari
Kemunculan Gergasi di rimba tempat tinggal pelbagai haiwan telah menimbulkan kerisauan mereka. Gajah, Seladang, Monyet, Rusa dan semuanya sepakat menemui Sang Kancil untuk menyelesaikan masalah tersebut. Kancil membuat helah dengan menggunakan rotan yang diberi oleh Raja Sulaiman untuk mengubat sakit di badan. Gergasi ingin mengubati sakitnya, dan Kancil telah melilit Gergasi sekuatnya. Dengan lilitan itu, Gergasi akhirnya mati. Kancil disanjung sebagai wira, kecuali Harimau Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Black Ink
Ada Yang peru berkorban? Kebijaksanaan menentang keberanian adalah keputusan terburu-buru yang menyebabkan wira X-VENTURE tumbang. Mereka perlu menerima kenyataan ini disebabkan satu kesilapan! Kejadian menimpa Kwame telah membuktikan kumpulan mereka tidak sehaluan lagi. Louis kecewa lalu meninggalkan pasukan. Ketika berehat di kampung, Kwame diserang lagi! Mampukahh Pasukan X-VENTURE hadapi tekanan ini? Learn More
USUAL: RM9.50

NOW: RM 9.50 (-0%)

MEMBER: RM 8.55 (-10%)

By Air Team
Pasukan X_VENTURE muncul di Zaman Karbon dengan semangat tinggi. Namun di pertengahan jalan Remy, Shah dan Jumbo merasakan perubahan pada diri kerana didominasi parasit purba yang juga menguji persahabatan mereka. Sementara itu, Jake dan Louis bertemu Taz yang selama ini menghilangkan diri. Bagaimanakah perjalanan wira cilik ini seterusnya? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Santa Fung
Pasukan bola sepak kebangsaan layak ke Olimpik buat pertama kali dalam sejarah semasa Sukan Olimpik Munich 1972 lalu diangkat sebagai wira oleh seluruh rakyat Malaysia. Namun kebanyakan pemain mula alpa akibat kemasyhuran dan kemewahan yang dikecapi secar mendadak. Malah ada pemain berhajat menarik diri dari pasukan negara setelah tersingkir perlawanan kelayakan Piala Dunia. Untuk menghadapi Independent Cup, jurulatih memilih beberapa pemain muda berpotensi menyertai pasukan Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim Al-Bidany
Sewaktu dakwah Islam bermula, golongan muda turut terlibat dan sama-sama menghadapi penyeksaan dan penindasan oleh kafir Quraisy. Namun semua itu tidak pernah mematahkan semangat dan cinta mereka kepada Rasulullah SAW dan agama Islam yang bagaikan cahaya dalam kehidupan mereka. Cahaya itulah yang menjadi jihad mereka untuk disebarkan ke segenap dunia. Membesar dengan asuhan dan didikan Rasulullah, merekalah antara pemuda yang dibanggakan Baginda sebagai generasi terbaik. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Myra Ameer
HAKIM, hidupnya dari mula lagi tidak sesempurna mana. Lahirnya tanpa dia sendiri ketahui dari mana asal usulnya. Kehilangan ibu kandung ketika dia baru berusia 16 tahun membuat dia terpaksa berjerih untuk meneruskan hidup. BALQIS, hidupnya juga jauh dari sempurna. Dia keseorangan. Dibesarkan oleh lelaki yang tidak jelas ikatan mereka malah terlibat dengan dunia hitam membuatkan hidupnya terkongkong dan tidak pernah aman. Disebabkan satu kesilapan, Balqis diburu. Pelariann Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Gol!! Sepakan kencang pihak lawan bolos lagi! Rajawali FC mula hilang rentak! Apa dah jadi ni? Wira selaku kapten pasukan harus bertindak ! Jurulatih khas perlu dicari. Tapi bukan jurulatih ni yang mereka mahukan! Mampukan mereka beroleh kemenangan jika jurulatih mereka seorang perempuan. Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By J.K. Rowling
Apabila perlawanan Quidditch Piala Dunia dicemari oleh insiden amuk para penyokong Voldemort serta kemunculan Tanda Kuasa Jahat, jelas yang Voldemort bukan semakin lemah tetapi sebaliknya! Tanda-tanda penting kebangkitan semula Raja Kuasa Jahat ke dunia ajaib menjadi alamat bagi kecundangnya satu-satunya manusia yang terselamat daripada sumpahan maut Raja Kuasa Jahat itu, Harry Potter. Jadi, apabila nama Harry Potter tersenarai sebagai wira Kejohanan Ahli Sihir Trio yang s Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 43.90 (-0%)

MEMBER: RM 39.51 (-10%)

By
USJ KOMSAS merupakan buku rujukan komprehensif yang disediakan untuk murid-murid di Tingkatan 4. Buku ini menyediakan nota dalam bentuk jadual dan ringkasan yang mudah difahami. Latihan yang disediakan dapat menguji pemahaman murid dalam aspek KOMSAS di sekolah. Murid akan diuji dengan soalan kemahiran berfikir aras tinggi dan latihan KOMSAS yang berTingkatanat SPM. Jawapan disediakan untuk memudahkan murid membuat rujukan. Learn More
USUAL: RM8.40

NOW: RM 8.40 (-0%)

MEMBER: RM 7.56 (-10%)

By
SELANGOR,WILAYAH PERSEKUTUAN,PYJ, N. SEMBILAN Learn More
USUAL: RM18.90

NOW: RM 18.90 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-0%)

By Zulkifli Che Noh , Zairoslina Ismail
Menjadi seorang anggota bomba memang sangat mengujakan. Semangat yang berkobar-kobar untuk melaksanakan tugas tidak terbendung. Setiap panggilan kecemasan umpama hadiah yang sangat bernilai. Apa tidaknya, umpama seorang adiwira yang dinanti-nantikan kemunculannya sebagai wira penyelamat. Kehadirannya bisa meredakan hati yang gundah, memberikan ketenangan dan membenihkan harapan. Sebab itulah, pakaian celoreng bomba dicipta menggunakan warna yang terang supaya mudah dilihat Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Duk! Sepakan kencang Wira berjaya ditanduk oleh pasukan lawan. Bola demi bola bolos di gawang Rajawali FC. Apa dah jadi dengan Rajawali FC?! Adakah kegemilangan pasukan ini boleh terkubur? Mampukah mereka menebus kekalahan? Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

1-99 of 99

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top