0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Jordan B. Peterson 'Found 872 Related Products
By Rashid Trekker
Pengembaraan adalah sesuatu yang hebat kepada yang menguatkan hati dan mebuka mata hikmah. Rashid Trekker sekali lagi meneruskan pengembaraanya, dan kali ini ke tebing barat Jordan dan Palestine. banyak kenagan pahit manis semasa di dalam pengembaraan telah dicatatkan oleh penulis di dalam buku terbarunya ini. Semuanya telah dicatatkan oleh penulis di dalam jurnal travelog ini untuk tatapan semua. pengalaman bersusah payah untuk memasuki sempadan antara negara Jordan dan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Fauziah Ashari
JAD IZZUDDIN : Aku berhabis wang ringgit kerana dia. Isteri apakah dia jika menghilangkan diri tiba-tiba? Bukan sekejap tapi tujuh tahun! Isteri apakah dia yang berpeluk dengan macam-macam lelaki? Tidak Arumi, Tidak...aku tak akan lepaskan kau sampai bila-bila. Deritalah kau di sisi aku! BANIN ARUMI : Aku pergi kerana aku tidak kenal siapa dia. Aku perlu kejar cita-citaku. Nah, sekarang aku berjaya. Tapi, mengapa dia muncul di saat aku diambang kerjayaku. Dia jahat! Bekas ba Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
CINTA menuntut seluruh pengertian. Saifudin dan Ratna Sang Ratu Sulaman menyulam cinta dalam kancah pertempuran, permusuhan dan perjuangan. Cinta – tidak terlafaz dalam lisan. Hanya suara hati yang melagukannya biar dilandai krisis paling parah. Cinta – bakal diakhiri dengan peperangan. Mengorbankan insan tersayang. Apakah semua ini mahar untuk sebuah pernikahan? Wali Sufi – melarang cinta Saifudin dan Ratna Sang Ratu Sulaman atas alasan yang berbeza. Cintai Pencipt Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Nia Qurratun'Aini
Dinda Andria. Nama bukan main sedap, tapi dia suruh orang panggil dia D saja. “Jangan panggil saya dengan nama tu. Panggil saya D.” “Nama Dinda sesuai untuk awak. Awak pulak boleh panggil saya Qib. Tapi, kalau awak nak panggil saya kanda pun boleh. Dinda, kanda.” “Tunggu Malaysia turun salji kut baru saya panggil awak kanda.” Bagi Khairi Raqib, pencarian gadis misteri selama tiga tahun berakhir bila D muncul di hadapan matanya. Lidah jadi kelu, hati pula Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
Buku ini merupakan buku teks STPM yang disediakan mengikut sukatan pelajaran STPM terkini. Nota disusun mengikut urutan topik agar mudah difahami berserta rajah/jadual/gambar untuk meningkatkan pemahaman pelajar. Latihan disediakan pada akhir setiap bab. Pelbagai ciri yang menarik dimuatkan pada kolum sisi seperti Uji Minda, Info Dinamik, dan Info Grafik untuk tujuan pengayaan dan sumber rujukan tambahan. Bibliografi juga disediakan untuk rujukan pelajar. Companion Website ya Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Hamka
Tasfsir Al-Azhar adalah hasil karya terbesar ulama agung nusantara, Profesor Dr. Haji Abdul Malik Karim Amrullah, ataupun lebih dikenali sebagai HAMKA. HAMKA telah menggunakan beberapa metode dalam penyusunan tafsir ini, antaranya metode tahlili (analisis), tafsir Al-Quran dengan Al-Quran, tafsir Al-Quran dengan hadith, tafsir Al-Quran dengan pendapat sahabat dan tabi'in, dan tafsir Al-Quran dengan tafsir muktabar yang lain. Di samping itu, beliau juga mentafsirkan Al-Q Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Erin Lange
When Jordan Bishop set himself on fire at Haver High school as a result of internet bullying, it triggered a nationwide crackdown. New laws empower teachers to become cyber snoops in case of abuse on social media. For teen hacker, Eli Bennett, the laws put fundamental freedoms at risk. And he's not alone in thinking this. Approached by two mysterious hackers, Eli is recruited into a group that wants justice for Jordan the way Jordan would've wanted it. But what starts Learn More
USUAL: RM46.50

NOW: RM 46.50 (-0%)

MEMBER: RM 41.85 (-10%)

By Jamil Bin Dato'Tajuddin
Menghimpunkan zikir-zikir yang diambil daripada sumber yang jelas kesahihannya. Himpunan Zikir Muttaqin merangkumi Ratib al-Haddad, zikir pagi dan petang, zikir selepas solat fardu, selawat dan doa-doa mustajab. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 11.70 (-10%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Sesiapa memijak anak tangga misteri ke-13 akan hilang dan ghaib. Itu yang disebut dalam legenda 'sumpahan tangga'. Kononnya sumpahan itu yang boleh berpindah ke bangunan lain. Takutlah! Pada suatu hari ada murid Sekolah Rendah Asahi hilang manakala keadaan fizikal Hana-chan pula semakin teruk. Ada anasir jahat bertandang ke sekolah. Eh, entah-entah ia ada kaitan dengan sumpahan anak tangga ke-13? Apa sebenarnya yang Haru nampak bila dia cuba leraikan sumpahan bersama Do Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 13.50 (-10%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Prawan Prayoonhong
Dr. Franken dan Mun meneruskan pengembaraan mereka untuk memburu Belzeebub. Dalam perjalanan, mereka telah diserang oleh virus bawaan nyamuk. Siapakah dalang penyebaran virus tersebut? Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Shaikhul Hadith
Kitab Fadhail 'Amal (Fadhilat Amal) merupakan hasil karangan Sheikh Maulana Zakariya yang terkenal,ia adalah himpunan hadis-hadis. Ruang lingkup perbicaraannya merangkumi tujuh bahagian iaitu: a.kisah-kisah Para Nabi b.Fadhilat Al-Qur'an c.Fadhilat Solat d.Fadhilat Zikir e.Fadhilat Tabligh f.Kemunduran Umat Dan Penyelesaiannya g.Fadhilat Ramadhan Kitab ini juga merupakan salah satu kitab bacaan dan rujukan yang digunakan oleh Jemaah Tabligh. Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Ila Husna
Cintanya Mendalam… UIA menemukan Zakiah dengan : Balqis, jiran yang tidak senang dengan dirinya. Syazana, anak yang dahagakan kasih. Mary, seorang yang cintakan Bahasa Arab. Dan Marziah, gadis manis jurusan seni bina. Inilah kisah lima gadis yang akhirnya menemukan makna persahabatan. Ukhuwa kerana Allah yang tidak bersandar kepada materi namun pada tautan hati. Sesungguhnya Bersama kesusahan itu ada kemudahan. Itu janji Rabbul Izzati. Cintanya Mendalam… UIA menemukan Za Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By 威廉·史壯克
  恐怖小說大師Stephen King史蒂芬‧金、   奉為權威典範的英文寫作聖經!   經典兒童名著《夏綠蒂的網》作者E. B. White極致推崇!   橫跨兩世紀‧全球暢銷超過10,000,000冊   從哈佛、耶魯,到普林斯頓,霸佔全美高中、大學課堂的「英語寫作暢銷經典」!   ※【獨家收錄】25道作者精心規劃練習題   ※【獨家隨書贈】英文寫作必備‧實戰練 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By 伊琳娜·波斯里
提升IQ的關鍵就在邏輯推理能力! 25類題型,400+道邏輯遊戲,讓你變身超級金頭腦 輕鬆應付企業面試、學校智力測驗,享受別人崇拜的眼光!   思考縝密、推理嚴謹,德國人優秀的邏輯能力舉世聞名,其中的秘密就來自於他們日常的系統化訓練。   德國邏輯學家弗雷格更認為,所有的數學最終可以歸化為邏輯,數學是邏輯的一部分。邏輯能力強的人,面 Learn More
USUAL: RM44.65

NOW: RM 44.65 (-0%)

MEMBER: RM 40.19 (-10%)

By Chip Conley
Do you want to reinvent the second half of your career?'Learn how to cultivate a beginner's mind...and be the sage counselor' - from the foreword by Brian Chesky, cofounder and CEO of Airbnb. In our increasingly accelerated world that venerates the new, bright and shiny, many of us in mid-career sense that the ground is shifting beneath our feet, leaving us feeling invisible, undervalued and threatened by the 'digital n Learn More
USUAL: RM86.95

NOW: RM 86.95 (-0%)

MEMBER: RM 78.26 (-10%)

By Keith Rosen
"Coaching is the universal language of learning, development and change."Imagine a workplace without fear, stress or worry. Instead, you're acknowledged as a valued, contributing team player who doesn't sacrifice priorities, values, happiness or your life for your job. Sound ludicrous? Consider this is a reality in many thriving organizations.Most leadership books don't apply to sales leadership. Sales leaders are uniquely and indispensably special and need to be coached in a Learn More
USUAL: RM96.40

NOW: RM 96.40 (-0%)

MEMBER: RM 86.76 (-10%)

By Hamka
Tafsir Surah Al-Fatihah dan Juzuk 1 adalah sebahagian daripada Tafsir Al-Azhar. Ia adalah hasil karya terbesar ulama agung nusantara iaitu Profesor Dr. Haji Abdul Malik Karim Amrullah ataupun lebih dikenali sebagai HAMKA. HAMKA menggunakan beberapa metode dalam penyusunan tafsir ini antaranya adalah metode tahlili (analisis), tafsir Al-Quran dengan Al-Quran, Tafsir Al-Quran dengan hadith, tafsir Al-Quran dengan pendapat sahabat dan tabi'in, dan tafsir Al-Quran dengan tafsir m Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 珍·奧斯汀
  我們都想要「穩定交往中」!   暢銷兩百年,上自英國國王、下至平民大眾都能抱著讀的好男好女追婚故事:   在一起,這麼簡單的心願,   為什麼也這麼難達成?   ★愛情可能有的面貌,戀人可能遭遇的真實,她都寫過了:   認真評估彼此心意╳愛上了就義無反顧的追愛姊妹花(《理性與感性》)   傲嬌少爺╳小聰明小姐的二見鍾情( Learn More
USUAL: RM384.85

NOW: RM 384.85 (-0%)

MEMBER: RM 346.37 (-10%)

By Nur Hanan Mardhiah Ghazali
Perniagaan yang dijalankan Rasulullah s.a.w. atas dasar kejujuran dan reputasi akhlak yang mulia, ramai yang menjadikan baginda sebagai rakan kongsi dalam perniagaan termasuklah Khadijah binti Khuwailid, isteri baginda sendiri. Khadijah mengahwini Rasulullah s.a.w. juga kerana terpesona dengan akhlak yang mulia baginda ketika menjalankan perniagaan. Berbekalkan akhlak terpuji ketika berniaga, baginda menjadi usahawan yang berjaya dan disegani oleh masyarakat arab. Sesua Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 5.85 (-10%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Hj Muhammad Nasir
Dalam rangka itu pulatah, kami menterjemahkan buku mengenai masalah kesihatan dpengubatan dalam ajaran Islam. Buku tersebut adalah “ATH-THIBBUN NABawIY” yang merupakan hasil karya seorang ulama besar dan terkenal lbnul Oayyim Al-Jauziyah, dan katml terjemahkan dengan memakai judul “RASULULLAH IS MY DOCTOR” . Buku aslinya terdiri dart kumpulan fasal demi fasal tanpa ada pembahagian bab. Oleh sebab itu, agar lebih senang dibaca dan mudah difahami, maka dalam menterjemah Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By 奇普·希思 , 丹·希思
什么是行为设计? 斯坦福大学教授B. J. 福格提出的前沿心理学理论,创业圈、投资圈人士纷纷推崇,福格的多位学生更是用这套理念自主创业,成为了百万富翁。 行为设计基于对人类思维习惯的研究,间接地设计干扰,影响行为和决策。习惯改变、用户体验、广告创意、产品设计、员工管理……都离不开设计。 如何设计轻松而高效的改变? 《零成本改变》基 Learn More
USUAL: RM68.00

NOW: RM 68.00 (-0%)

MEMBER: RM 61.20 (-10%)

By P.Gunasegaram & Kinibiz
This book is a gripping account of the biggest, most audacious kleptocracy the world has ever known - over RM40 billion lost or stolen by a corrupt Malaysian government through 1Malaysia Development Berhad or 1MDB. It has all the elements of a Hollywood thriller with a cast featuring a sultan, a prime minister, his high-flying and even more high-spending wife, and a baby-faced whizz kid as the mastermind who was in his late twenties when it all started and who cavorted with a Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 54.00 (-10%)

By
PLEASE TAKE NOTE! 2 random version – BLUE or RED Customers who purchase this product/album will get random version (one of the versions). ……………………………………………………………………………………………………………………………………………… New Kids: Continue is the first extended play of South Korean boy band iKON. It is the second of the group's three-part album series that began with the single album New Kid Learn More
USUAL: RM126.85

NOW: RM 107.82 (-15%)

MEMBER: RM 107.82 (-15%)

By Aqma Dee
Haura Annisa, si gadis ‘gengster kilang’. Namun, siapa menduga kehidupannya terkongkong dan dikawal emaknya. Si emak nekad mahu menantu kaya! “Yang awak bertenggek macam hantu atas jendela tu dah kenapa?” “Saya ambil anginlah,” bohong Haura. “Atas jendela? Dengan pakai tudung ekstra selipar berbulu ni sekali? Unik cara awak bersantai,” sindir Ziyyad. ADUH! Tak dapat Haura bayangkan saat dia bergelar isteri kepada mamat ‘kayu cengal’ itu. Membosan Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ailah Diela
Cantik dan mempesonakan! Itulah yang membuatkan dirinya hanya nampak keindahan di dalam diri wanita itu. Tapi kenapa makin dikejar, makin jauh. Yang tambah peliknya, kenapa makin mahal semakin hati meronta ingin memiliki gadis itu. Maryam Sofea, nama itulah yang buatkan Farhad jatuh cinta berkali-kali. Dia bukannya tak ramai peminat, saban malam ada saja peneman di sampingnya. Tapi Maryam Sofea itu jugalah yang memaut hatinya. “You pun tahukan cara I. Jangan nak buat muka h Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Mohd Razali Kamarudin
Dengan izin Allah, Buku Mudah Ingat Makna Surah Ad-Dhuha hingga An-Nas : untuk bacaan dalam solat dapat membantu anda mencapai hasrat ini. . Menariknya, buku ini ditulis oleh seorang yang tiada asas Bahasa Arab. Menerusi buku ini, anda akan dipandu untuk memahami makna surah Al-Duha hingga surah Al-Nas dengan lima langkah mudah berikut : 1. Faham keunikan dan latar belakang surah. 2. Baca semua ayat dalam sesuatu surah beserta maknanya dan kaitkan dengan keunikan da Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 16.20 (-10%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By SYAFIQ NASRI PUBLICATION
Pertama: Seorang MUALLAF yang berkongsi cerita mengenai kesusahan hidupnya mencari hidayah Allah SWT. Kedua: Seorang pemuda yang menceritakan mengenai perbuatan khurafat yang berlaku dalam keluarganya sendiri. Menghancurkan silaturrahim keluarga yang terjalin dan merosakkan hubungan baik sesama sendiri. Penulis mengambil langkah untuk mengolah jalan cerita dan diselitkan dengan plot yang dicipta sendiri, penuh dengan sindiran dan pengajaran kepada pembaca. Menurut penulis, be Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Aku Takada Haru dari Kelas 5-1 ambil alih jawatan AJK Perkara Seram tahun ini daripada Senior Tomoka. Bila dewasa nanti, aku bercita-cita untuk jadi pelakon teater. Sila beri tunjuk ajar, ya! Tugas pertama aku adalah hentikan pergaduhan yang selalu berlaku di Sekolah Rendah Asahi. Menurut Kyouko, ini semua angkara dewa wabak. Baiklah, biar aku selesaikan masalah kali ini dengan cara aku sendiri. Tetapi sebelum itu, aku akan dedahkan wajah sebenar ahli-ahli Kelas Ghaib. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 13.50 (-10%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Katie Marsh
'I laughed, I identified, I shed a tear. A lovely story that deserves to fly. I loved it.' Amanda Jennings'Vividly written and packed with emotional punches The Rest Of Me is devastating yet uplifting.' Daily Express*******Alex Fox knows there are lots of things she should be. She should be the perfect wife to her chronically ill husband Sam, and the perfect mot Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Jim Barrett , Tom Barrett
Do you need to prepare for an aptitude test for an interview or selection process? Do you want to practise and improve your scores? Ultimate Aptitude Tests, now in its fourth edition and part of the best-selling Ultimate series, is the largest and most comprehensive book of its kind, boasting over 1000 varied practice aptitude questions with accompanying answers and explanations. In such a competitive job market, it's the perfect book to ensure you're entirely prepared to get Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By B.C.福布斯
《没伞的孩子要努力奔跑》是福布斯集团的缔造者B.C.福布斯所编著的激励年轻人的成功学励志读物。书中收集了上百位成功人士的经典案例,作者结合自身感悟对这些案例条分缕析,不仅细致诠释了人生的要义,还教给年轻人获得健康快乐心理的有效途径,以及面对生活的正确思维方式,鼓励年轻人不惧困难挫折,积极思考并勇于付诸行动,争取成为自己人生 Learn More
USUAL: RM39.80

NOW: RM 39.80 (-0%)

MEMBER: RM 35.82 (-10%)

By Marie Lu
From #1 New York Times bestselling author Marie Lu - when a game called Warcross takes the world by storm, one girl hacks her way into its dangerous depths.For the millions who log in every day, Warcross isn't just a game - it's a way of life. Struggling to make ends meet, teenage hacker Emika Chen works as a bounty hunter, tracking down players who bet on the game illegally.When Emika hacks into the game illegally, she's convinced s Learn More
USUAL: RM46.95

NOW: RM 46.95 (-0%)

MEMBER: RM 42.26 (-10%)

By 瑞克·彼得森 , 賈德·霍克斯卓
★《魔球》作者麥可.路易士(Michael Lewis)的盛情推薦 ★真實球場上的《魔球》主角比利.比恩(Billy Beane)為本書寫序 學會抗壓,《魔球》投手教練轉念心法! 「轉念」高壓處境,贏在決勝點!    在《Crunch Time》一書中,他聯同領導力專家Judd Hoekstra分享如何處理高壓力的處境,並獲得出色表現。 比利•比恩(Billy Beane),真實球場上的《魔球》主角 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By loco
有些交易經驗,真的不要賠過痛過才學到!   交易時怎麼躲過市場的唬弄?30年投資經歷的獨立操盤人loco 教你判斷股票漲跌真偽!      凡新書讀者憑書末點數登入聚財網,即可   1.免費報名講座(限時限量,額滿截止)   loco 【如何從股市賺生活費】講座: https://www.wearn.com/abd/a102   2.贈送loco自媒體訂閱一個月   (限時限量,請於七月底前登入帳 Learn More
USUAL: RM40.05

NOW: RM 40.05 (-0%)

MEMBER: RM 36.05 (-10%)

By 杜博依斯
  杜博依斯──二十世紀最偉大的非裔美國思想家   畢生獻身於提升黑人同胞的地位與福祉,被譽為現代社會學之父、泛非洲主義之父   成名作《黑人的靈魂》為美國文學史重要著作出版逾一世紀,繁體中文譯注版首度面世   其中預言:「二十世紀的問題乃是以膚色分界的問題」,一語道中歐美強權與第三世界之間的權力不對等關係,  至今仍廣 Learn More
USUAL: RM84.70

NOW: RM 84.70 (-0%)

MEMBER: RM 76.23 (-10%)

By
After a series of arduous training, Jordan finally becomes an astronaut as he has wished. Once while on the Moon, he made a mistake whichalmost caused his teammates their lives . Each time when Jordan and his teammates are on a mission, they face many challenges and prmblems. How will these astronauts react when they face a life-threatening crisis? Learn More
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 12.15 (-10%)

By Tilly Bagshawe
New York Times Bestselling Author Sweeping from Mexico City to the dark underbelly of LA, The Silent Widow has all the trademark glamour, suspense and unexpected twists of a classic Sidney Sheldon novel. A young American au pair, Charlotte Clancy, vanishes without a trace in Mexico City. The case is left cold, but its legacy will be devastating. A decade later Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Laydee Amarfi
Berkahwin dengan M. Nasir? Tengok nama yang tertulis, Amizatul Shima betul-betul terkejut. Ingatkan M.Nasir penyanyi tu datang merisik. Tapi rupanya Muhammad Nasir. Yang ni bukan penyanyi tapi mulutnya berat macam sauh kapal. Jenuh juga Zatul berusaha mengajak berbicara untuk saling kenal. Tapi Nasir ni bukan mulut saja berat. Jari pun macam kena ikat. Nak balas mesej saja seperti dipaksa pergi berperang! Zatul : Awak buat apa? Saya bosanlah duduk rumah. Nasir : Cuba baca b Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Marissa
“Wei!” Linda sahabat baik panggil aku di tempat ketibaan. “Sorrylah. Aku tak tahu handphone aku cicir kat mana.” “Memanglah. Aku telefon, mamat yang jawab. Dia cakap kau tertinggal handphone kat tempat duduk kau.” “Allah.” Aku pegang dahi. Rasanya sebab tu kut lelaki sebelah aku panggil aku. Salah dia jugaklah. Yang panggil aku sayang tu kenapa? Panggil saudari saja tak boleh ke? Kalau dia panggil aku kakak pun aku takkan marah punya. Ini siap panggil sayan Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Mohd.Razif Bin Hamzah
Alam ghaib dan alam nyata pada hakikatnya adalah satu. Tapi kedua-dua alam ini dipisahkan oleh pandangan mata! Apabila tersingkap pandangan, maka akan terbukalah di sisi anda hal-hal yang pelik, aneh dan ganjil berkaitan dengan soal-soal mistik dan kesaktian, oleh adanya manusia-manusia sakti dan makhluk-makhluk yang ghaib. Namun oleh terlalu kuatnya pengaruh falsafah kebendaan yang bersifat sekular semata-mata, maka masih ada saja yang menafikan keberadaannya. Bagi mereka, Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Maya Iris
Perlanggaran kecil menemukan Lutfi dengan Aria Natasha. Dalam masa yang pantas, mereka jatuh cinta. Namun, cinta mana yang tidak bergolak? Aria terpisah daripada Lutfi apabila dia hampir-hampir menjadi mangsa pemerdagangan manusia. ASP Hadid telah ditugaskan untuk melindungi Aria sementara pihak polis mencari dalang di sebalik penculikan Aria yang hanya dikenali sebagai Mr. Zed. Kes bertambah rumit apabila Mr. Zed menyenaraikan nama Aria dalam sistem bidaan penjenayah, The Da Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Benjam Xander
This small book carries the irresistible implicit promise that if you follow the morning routines of famous, important and successful people, you will become famous, important and successful yourself.' Financial Times How are you spending your most valuable hours? The first few choices you make each morning can unlock greater productivity, creativity, and calm - or bring out your worst self. Marie Kondo performs a quick tidying ritual to quiet her mind before leaving the ho Learn More
USUAL: RM61.50

NOW: RM 61.50 (-0%)

MEMBER: RM 55.35 (-10%)

By Melur Jelita
Sayang sayang sayang sayang sangat-sangat ~ HILMAN YONG "Adakah Tuan Hilman kembali kepada Islam seorang diri? Bagaimana dengan ibu bapa? Sebaiknya tuan dakwah mereka ke jalan Allah. Takkan tuan nak masuk syurga seorang diri? Atau dengan kata lain, hanya tuan yang mahu terselamat dari menjadi bahan bakar api neraka?" "Ustaz, bila balik ke Malaysia, senang-senang carilah saya. Banyak yang saya boleh belajar dari ustaz. Bagaimana metodologi dakwah? Uslub. Mantiq. Balagh Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By
Buku ini merupakan buku teks STPM yang disediakan mengikut sukatan pelajaran STPM terkini. Nota disusun mengikut urutan topik agar mudah difahami berserta rajah/jadual/gambar untuk meningkatkan pemahaman pelajar. Latihan disediakan pada akhir setiap bab. Pelbagai ciri yang menarik dimuatkan pada kolum sisi seperti Uji Minda, Info Dinamik, dan Info Grafik untuk tujuan pengayaan dan sumber rujukan tambahan. Bibliografi juga disediakan untuk rujukan pelajar. Companion Website ya Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Wan Mahani Wan Hassan
Perceraian Airil dan Fatihah menjadikan hidup Airil terumbang-ambing, tidak mampu menerima hakikat Fatihah bukan lagi isterinya dan berjauhan dengan Aleeya. Hidup Fatihah tidak aman apabila Airil terus mencampuri segala urusannya. Akhirnya Fatihah terpaksa membuat keputusan berpindah ke Terengganu membuatkan Airil hidup dalam memori. Fatihah didekati oleh dua lelaki lain, Nizam dan Hafiz membuatkan Airil berusaha mendapatkan rawatan bagi penyakit yang baru disedarinya. Dia ta Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By Tiffirah
" Aku sentiasa muncul dalam mimpinya. Dalam mimpi itu, kami sentiasa bersama. Apabila aku melihatnya seperti kanak-kanak yang naif, aku ketawa melihat kerenahnya tanpa sebab. Ikutkan hatiku, ingin sahaja aku menyatakan rasa cintaku kepadanya. Sayangnya apabila pagi muncul, dia takkan ingat apa yang berlaku. Aku khuatir yang dia akan melupakanku juga." - ISLAM "Terkadang, aku memikirkannya pada malam itu. Aku takut dia akan tahu perasaanku, jadi aku tutup pintu hatiku. Apakah Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Fahd Razy
Ikuti pengalaman menjadi budak medik yang berwarna-warni bukan sekadar merah darah dan putih white coat. Dunia budak medik tidak semuanya pelangi- bahkan lebig banyak guruh dan ribut. Keringat dan air mata. Hidup dan mati. Tanggungjawab. Kerja keras. Kegagalan. Ujian demi ujian. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ray D Bradbury
SOON TO BE AN HBO FILM STARRING MICHAEL B. JORDAN AND MICHAEL SHANNON Sixty years after its originally publication, Ray Bradbury's internationally acclaimed novel Fahrenheit 451 stands as a classic of world literature set in a bleak, dystopian future. Today its message has grown more relevant than ever before. Guy Montag is a fireman. His job is to destroy the most illegal of commodities, the printed book, along with the houses in which they are hidden. Montag never questions Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By H.H先生
★★2018 H.H先生帶著心機回來了,給你首次曝光的全本新創作★★ H.H先生「犀利異言堂」大開講! 揭開最讓人白眼和想偷學的50種心機女 自信的背後,女人們最辛辣的心事,H.H幫妳大膽說出來! 情場上→男友劈了妳閨蜜,閨蜜還裝傻陪妳大哭大罵…… 職場上→遇到會射飛刀的豬隊友,妳永遠不知她手上有幾把刀…… 社交上→許久沒見的朋友約妳喝咖 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By
▪ 20個著名案例:猴子會算數、海豚有喪親之慟、大象有社會行為,動物有多聰明?科學家已經找出數百種具有心智能力的動物,牠們聰明的程度令人吃驚! ▪ 五位最重要的智者:哲學家亞里斯多德(Aristotle)、達爾文、心理學家史金納(B. F. Skinner)、德國生物學家烏克斯庫爾(Jakob von Uexküll)、動物學家葛里芬(Donald Griffin) ▪ 七位提出關鍵理論的當代科 Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-0%)

By
The Shaping Maths Coursebook Level 3B, Third Edition brings students on an adventurous journey along with four friends. The concept explanations use many visual representations, which allow students to explore math in a progression from the concrete to the pictorial and finally to the abstract stage of learning. Using a thematic approach, this coursebook will help students connect everyday life experiences with math as they acquire values, skills, processing abilities, and co Learn More
USUAL: RM38.80

NOW: RM 38.80 (-0%)

MEMBER: RM 34.92 (-10%)

By 珍妮佛·碧絲·琳德
上了芳療課程,甚至考完證照了, 還是對自己調配的配方沒信心嗎? Jennifer博士帶領你破解學習芳療的各種關卡 一次學會8大流派芳療大師的調配祕技, 飽覽最令人激動的121種精油、21種原精和樹脂的科學實證療效   ★世界知名芳療大師聯手推薦──蓋布利爾.莫傑、羅伯.滴莎蘭德、芮安儂.哈里斯   ★本書由原流學堂教學顧問‧資深國際芳療教育專家 Learn More
USUAL: RM100.10

NOW: RM 80.08 (-20%)

MEMBER: RM 80.08 (-20%)

By Alice Pung
Lucy is a bit of a pushover, but she’s ambitious and smart, and she has just received the opportunity of a lifetime: a scholarship to a prestigious school, and a ticket out of her broken-down suburb. Though she’s worried she will stick out like badly cut bangs among the razor-straight students, she is soon welcomed into the Cabinet, the supremely popular trio who wield influence over classmates and teachers alike. Linh is blunt, strong-willed, and fearless—everything Learn More
USUAL: RM46.95

NOW: RM 46.95 (-0%)

MEMBER: RM 42.26 (-10%)

By FATIN NABILA
Tentang Najma Ameena, seorang gadis dalam usia 23 tahun. Seorang yang biasa-biasa saja. Bukanlah gadis yang cantik sangat pun. Tetapi, dia menjadi igauan beberapa lelaki yang hadir dalam hidupnya. Najma tinggal bersama-sama dengan ibunya, Bahiyah. Ayah Najma sudah lama meninggal dunia. Kakaknya, Farah Adira, bekerja di Singapore. Adira membawa diri ke sana setelah kecewa bercinta dengan Hanafee, rakan yang dikenali di kolej. Adiknya, Sarah Azalea atau Yaya, belajar di kolej. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Nani Yuhanna
Kerja apa saja asalkan halal, itu prinsip Nur Ainuha. Atas sebab itu, dia tak kisah menjadi pembantu rumah. Cuma yang dia kisah apabila hati terjatuh suka pada Tuan Dariss, si tuan rumah yang tak pernah memandang dirinya. Kemunculan Ammara dalam hidup Tuan Dariss mula memporak-perandakan perasaan Ainuha yang selama ini ditayang tenang. Kemesraan Tuan Dariss dan Ammara merobek hati Ainuha. Di saat Ainuha mula belajar menerima hakikat yang cinta Tuan Dariss bukanlah miliknya, Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
全世界流行的代表性的语言不是“英语”,而是“美语”!美语有美语的逻辑,英语有英语的逻辑,需要分开学。就这一本,让您拥有超强美语会话实力。这里有实用、简洁、生动的口语表达,随时都可以派上用场。每天10分钟,马上消除您对美语的恐惧! 本书是一张通向“美语王国”的入场券!所选语句均为美国人常挂在嘴边的地道本土口语,运用推理思维 Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By
Ini adalah buku rujukan menyeluruh yang berkesan berdasarkan Kurikulum Bersepadu Sekolah Menengah (Fizik Tingkatan 4 & 5). Buku ini menyediakan nota padat untuk setiap subtopik dan setiap bab. Penilaian berorientasikan peperiksaan yang meliputi soalan peperiksaan SPM klon sehingga tahun 2017 bertujuan menyediakan pelajar untuk kertas Fizik SPM. Kandungan buku ini berdasarkan Kurikulum Bersepadu Terkini untuk Sekolah Menengah (ICSS) dan memenuhi sukatan pelajaran terkini. Buku Learn More
USUAL: RM18.50

NOW: RM 18.50 (-0%)

MEMBER: RM 16.65 (-10%)

By Edgar Cantero
A nostalgic and subversive trip rife with sly nods to H. P. Lovecraft and pop culture, in the vein of It and Stranger Things. An exuberant and wickedly entertaining celebration of horror, love, friendship, and many-tentacled, interdimensional demon spawn. SUMMER 1977. The Blyton Summer Detective Club (of Blyton Hills, a small mining town in Oregon's Zoinx River Valley) solved their final mystery and unmasked the elusive Sleepy Lake monster-another low-life fortune hunter try Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By 約翰·B·雅頓
為什麼你有時候會感覺厭世? 天一亮就渾身充滿負能量? 總認為自己有顆過目就忘的金魚腦? 夜夜失眠只好上網逛市集? 這是因為腦袋裡的齒輪落鍊啦!   你認識自己的大腦嗎?   你知道大腦具有極大的潛能嗎?   自己的日常生活模式會讓大腦養成安於現狀的習慣,這樣好嗎?   其實,腦袋裡的結構就這樣,平常用到的部位也就這麼多,   但 Learn More
USUAL: RM61.60

NOW: RM 61.60 (-0%)

MEMBER: RM 55.44 (-10%)

By 林文月
◎2003誠品好讀出版人愛讀本 ◎誠品2003年度最滿意的出版及編輯作品   愛爾蘭詩人葉慈(W.B.Yeats)在他的詩作〈一九一六復活節〉中,將一些人的名字載記,如同鐫刻於金石,所有發生過的以及應該被記憶的,都因之而閃閃發光,不隨時間之落塵而髒污。   從一九九七至二○○三年,林文月陸續完成了散文多篇,追記自己與他人在生命行旅的際會因緣 Learn More
USUAL: RM38.50

NOW: RM 38.50 (-0%)

MEMBER: RM 34.65 (-10%)

121-992 of 872

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top