0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' HANA 'Found 466 Related Products
By Ustaz Ghazali Ibrahim
"Di dalam bas, saya melihat kebanyakkan jemaah berkumat-kamit berdoa dan bertalbiah. Kemudian, saya mengalihkan pandangan ke arah luar. Kelihatan padang pasir terbentang luas. Subhanallah. Teringat ketika zaman sekolah, ustaz selalu menceritakan sejarah penghijrahan Nabi Muhammad. Dahulu, pada anggapan saya kota Madinah dan Mekah tidak jauh. Tetapi, apabila merasai sendiri rupanya perjalanan Madinah ke Mekah mengambil masa 8 jam lebih dengan menggunakan bas atau kereta. Saya Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ummu Hani Abu Hassan , Norhayati Abu Bakar , Hanafi Sarif , Ahmad Fouad
Buku ini mengungkapkan juzuk-juzuk pengalaman sekumpulan rakyat Malaysia yang pernah 'hinggap' di Korea Selatan. Kisah-kisah yang berlaku di Korea Selatan ini dikumpulkan bagi membenarkan tanggapan bahawa setiap peristiwa yang berlaku mempunyai hikmah dan manfaat. Perbezaan budaya, agama, pemikiran dan geografi adalah aset untuk dikongsikan dengan para pembaca di Malaysia khususnya tentang Korea Selatan. Menariknya, setiap penulis mengungkapkan variasi pengalaman dengan b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 室永供未 , 花形怜
也許你還不了解,何謂頂級的咖啡之道—— 《咖啡時光》原作者花形怜又一本格派咖啡漫畫! 每一杯的咖啡背後,都有一個感動的故事。   確定了父親的想法後,香樹在旅途中的一間咖啡吧工作,   在那邊香樹與許多人相遇,並找回了初心,決定再次面對咖啡。   分別了短暫的相遇之後,香樹有了一個奇妙的相遇。   本格派咖啡漫畫新章第8集開幕 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Aisya Sofia
Miera - Gadis biasa yang hidup serba sederhana. Ada rupa, ada pelajaran, ada cita-cita. Dalam menjalani kehidupan seharian, teman lelaki tidak pernah terlintas di fikiran. Sehinggalah dia dipaksa memikirkannya atau dia tiada pilihan! Rudi - Lelaki terpilih yang ingin digandingkan dengan Miera. Namun Miera tetap berkeras enggan berteman biarpun segunung harta dijanjikan untuknya. Musibah melanda. Sekelip mata, percutian Miera di bumi asing bertukar menjadi tragedi. Namu Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Que Lyana Shuhaimi
Siri Terima Kasih Allah ini memberi pendedahan awal sains kepada kanak-kanak tentang sains penciptaan dan kejadian. Beberapa tema yang telah dipilih iaitu deria, anggota badan, organ tubuh dan alam semesta merupakan aspek yang paling hampir dengan dunia kanak-kanak. Siri Terima Kasih Allah ini akan menunjukkan secara sederhana dan ringkas beberapa ciptaan yang Allah kurniakan kepada kita dalam bentuk cerita dan ilustrasi yang menarik agar mudah difahami. Selain menyediakan ba Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hananee Amir
Bertahun sudah berlalu, namun peristiwa pahit antara Qausar dan Raihana tidak akan dilupakan sampai bila-bila.“Kalau aku jadi Raihana… aku tampar kau balik macam mana kau tampar dia dulu.”Akibat daripada sikapnya yang kurang waras ketika itu menyebabkan Qausar kehilangan Raihana. Gadis itu akhirnya memilih orang lain.Lama selepas itu, Mejar Qausar bertemu kembali dengan Raihana dalam pertemuan yang tidak disangka. Kasihnya pada Raihana tidak pernah mati. Qausar kembali Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Anna Raihana
Mereka bukan Romeo & Juliet. Terang-terang bukan. Atia dan Nadhif memang tidak boleh bertemu. Di Kolej, Atia menjadi pelajar junior paling popular. Dialah satu-satunya yang berani melawan para senior yang diketuai oleh Nadhif. Tetapi, berani melawan tidak semestinya menang. Sengketa di koleh ini menulai ke kafe keluarga Atia. Atas hubungan orang tua, Nadhif meluaskan kuasanya di kafe itu. Angin Atia yang gilakan hot chocolate dan Nadhif yang ketagih cappucino sekali lagi bert Learn More
USUAL: RM18.50

NOW: RM 18.50 (-0%)

MEMBER: RM 16.65 (-10%)

By Phakinai
Ramai yang percaya bahawa orang yang mati akan dilahirkan semula, membawa semua kebaikan dan keburukan yang perlu dibalas, atau karma. Songkran, seorang jurugambar muda, ditugaskan untuk menulis rencana tentang sebuah penjara di Negara Udornpurak. Penjara yang dikenali sebagai Blok 14, sebuah penjara yang menyaksikan pembunuhan kejam ratusan orang daripada kaum Murraya, etnik kaum minoriti di Udornpurak. Sebaik dia melangkah ke penjara yang dianggap neraka itu, Songkran mul Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By 室永供未 , 花形怜
也許你還不了解,何謂頂級的咖啡之道—— 《咖啡時光》原作者花形怜又一本格派咖啡漫畫! 每一杯的咖啡背後,都有一個感動的故事。   香樹與長年找尋的父親偶然相遇,   但他之後卻突然無故離職,   就此消失了蹤影。   傷心欲絕的香樹過了一段流浪日子,   最後他所到達的地方是--?   歡迎來到令人陶然沉醉、甘美甜蜜的酒精世界 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Clive Gifford
"Wonston Churchill terbaring di bahagian bawah lombong syaf yang dalam dan berharap tiada tikus yang menghampirinya. Beberapa hari sebelum itu, beliau telah melompat melepasi pagar kem tahanan, berjalan di sepanjang landasan kereta api, melompat ke atas keretapi yang sedang bergerak dan menyorok di bawah timbunan karang batu arang yang sangat kotor untuk mengelakkan diri daripada ditangkap. Secara tidak sengaja beliau telah bertemu dengan seorang jurutera British yang menur Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Clive Gifford
“Winston Churchill terbaring di bahagian bawah lombong syaf yang dalam dan berharap tiada tikus yang menghampirinya. Beberapa hari sebelum itu, beliau telah melompat melepasi pagar kem tahanan, berjalan di sepanjang landasan kereta api, melompat ke atas kereta api yang sedang bergerak dan menyorok di bawah timbunan karung batu arang yang sangat kotor untuk mengelakkan diri daripada ditangkap. Secara tidak sengaja beliau telah bertemu dengan seorang jurutera British yan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By A.Darwisy
Nadia, satu-satunya konduktor bas di KL ini yang kalau dirapikan penampilannya, pakai cantik-cantik, agaknya berduyun-duyun lelaki yang jatuh cinta. Tetapi dalam kesederhanaannya itu jugalah, dia masih berjaya menambat hati dua orang jejaka. Seorang pemandu bas dan seorang lagi anak tengku. Bukan main lagi kan? Dia keliru. Hendak memilih cinta yang mana satu sedangkan hendak bercinta pun dia tidak tahu! Rostam, pemandu bas yang malu tapi mahu orangnya. Punyalah berat mulut Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By
With the appearance of a mysterious virus that kills everyone above the age of 13, mankind becomes enslaved by previously hidden, power-hungry vampires who emerge in order to subjugate society with the promise of protecting the survivors, in exchange for donations of their blood. Among these survivors are Yuuichirou and Mikaela Hyakuya, two young boys who are taken captive from an orphanage, along with other children whom they consider family. Discontent with being treated li Learn More
USUAL: RM33.90

NOW: RM 33.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.90 (-0%)

By Azura Rasiddin
“I nak you jadi teman lelaki upahan I. Just tell me what you want. I can give you everything. Kereta, rumah atau apa-apa saja. Just name it.” - KYRA LYDIA “I setuju jadi teman lelaki upahan you… Tapi I ada syarat.” - EL “Syarat? Syarat apa?” Syarat yang pertama, Kyra Lydia kena hormatkan EL. Kedua, Kyra Lydia kena dengar cakap EL, tak boleh lawan cakap EL. Ketiga, Kyra Lydia dilarang sama sekali menunjukkan wajah masam, wajah berlagak, wajah ego, wajah Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Umie Nadzimah
Syed Azeem lelaki yang dilukai pada hari perkahwinan. Lalu berhijrah membawa diri untuk mengubat hati. Bertahun berlalu, tiba-tiba terserempak bekas tunang, rindu bercambah kembali. Sayang sekali gadis itu bukan Sharifah Zalia. Gadis unik itu Lia Hana namanya. Mereka seiras! Mengenali Lia Hana, baru dia tahu yang watak mereka berbeza, bagai langit dengan bumi. Syed Azeem jatuh cinta sekali lagi. Kali ini sungguh-sungguh cinta! Dan sayangnya berbalas! Namun, impian untuk membi Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By 室永供未 , 花形怜
也許你還不了解,何謂頂級的咖啡之道—— 《咖啡時光》原作者花形怜又一本格派咖啡漫畫! 幸福的午後時光,從遇到一本好書以及一杯好咖啡開始。 帶領大家進入義式咖啡的新世界!   WBCC日本大會決賽主題為   「使用濃縮咖啡調製一杯創意飲品」。   香樹在無意之中得到了創作的靈感。   各有妙計的咖啡師們齊聚一堂,   決賽就此揭 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Ain Maisarah , Hazira Hanapi
Kegilaan remaja kini ~ budaya Korea yang rancak lagi popular! Apatah lagi ditambah dengan kacaknya Oppa Korea, ia mampu buatkan jantung berdegup kencang, mata sampai membuntang, urat muka pun jadi tegang! Memang gila bayang! Bertambah gila sekiranya ada pengumuman konsert jelajah di Malaysia. Automatik bagaikan ombak di lautan, peminat KPOP menunjukkan padunya sokongan! Syilala juga begitu... peminat BigBang paling fanatik tahap maksima! Berlainan personaliti dengan Ema Mo Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ain Maisarah , Haziq Ridzuan
Amira, pelajar baru Sekolah Sri Bangsar. Kehadirannya ke situ tidak dialu-alukan kerana orang kampung tidak layak bersekolah di kawasan elit lagi urban. Lebih malang, hari pertama sudah tersilap langkah. Terduduk di meja kantin yang dikhaskan untuk samseng sekolah bernama Rohana. Tambah sadis, Amira secara tidak sengaja tertumpahkan mi kari pada baju samseng menggerunkan itu. Apa lagi? Berlakulah adegan gasak-menggasak. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By H. Muhammad Nasir
Iman itu terdiri daripada dua bahagian; kesabaran dan kesyukuran. Sabar dan syukur merupakan bahagian dari sifat-sifat Allah Subhanahu wa Ta'ala dan dua nama di antara nama-nama-Nya yang indah, kerana Allah menyebut diri-Nya sebagai yang Maha Bersabar dan Maha Bersyukur. Iman muncul dari ilmu serta dari perbuatan-perbuatan baik seorang manusia. Amal manusia itu terbahagi kepada dua iaitu kemanfaatan kepada kehidupan dunia dan akhirat dan kemudaratannya kepada kedua kehidu Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ust. Mohd Zanzuari
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Muhammad Harun
"Sesungguhnya kiamat tidak akan terjadi sebelum kalian melihat 10 tanda-tanda yang mendahuluinya." Lalu baginda menyebutkan, "Keluarnya asap, Al-Masih Dajjal, binatang yang keluar dari perut bumi, terbitnya matahari dari arah terbenamnya, turunnya Isa Al-Masih bin Maryam, munculnya Yakjuj dan Makjuj serta terjadinya gerhana bulan selama tiga kali; gerhana yang berada di sebelah barat , sebelah timur dan gerhana di Jazirah Arab. Sedangkan yang terakhir adalah keluarnya api da Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Hana Ilhami
"Di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung Aku tak akan berganjak demi Dia yang Maha Agung..." BLURB Madrasah Darul Uloom Al-Haniffa semakin terkenal di bumi Swiss. Ustaz Naim menggalas tanggungjawab memperluaskan syiar Islam di sana. Segalanya berjalan lancar sehinggalah penemuan nota-nota di tembok batu di hadapan madrasah, menimbulkan pelbagai tanda tanya. Tanpa Ustaz Naim sedari, perkembangan Darul Uloom tidak disenangi oleh pihak tertentu. Kemunculan Miriam dan Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Syeikh Wahid Abdus Salam Bali
Sesungguhnya, masalah sihir termasuk masalah penting yang mesti diperhatikan oleh para ulama dengan melakukan perbincangan, pendalaman dan penulisan kerana ia termasuk masalah yang terjadi dan muncul di tengah masyarakat. Para tukang sihir bekerja siang malam untuk merosak dan menimbulkan kerosakan demi mendapatkan imbalan beberapa ringgit dari orang-orang yang lemah jiwa dan para penjahat yan mendengki saudara-saudara mereka dari kaum muslimin. Mereka merasa senang da Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Sha Hanim Ramli
"Pendatang, tetap pendatang. Mereka datang dan kemudian pergi setelah memerah segala hasil kita. Seperti penyamun. Mereka takkan sanggup bermandian darah demi tanah air dan bangsa lain." Malim dan Martin, dua insan serupa tapi tak sama yang merentasi dimensi alam, menyusur dari Kitab Hikayat Malim Deman. Dia dikembalikan ke zaman pemerintahan Inggeris dan Jepun yang dipenuhi derita. Lalu di situ, dia mencari jati dirinya. Mengenal dan melihat kekuatan bangsa sendiri demi s Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Sara Kyoko
Peluang itu harus ada.. Peluang itu... salahkah kalau meminta? Berdosakah kalau memberi? Ini bukan cerita kahwin paksa, kahwin kontrak, atau juga bukan cerita tentang wanita yang menderita kerana menjadi isteri kedua! Ini adalah cerita seorang wanita, Rose Raihanah yang telah berjaya menemui cinta pertamanya, Hud Daniel. Lelaki itu datang ke dalam hidupnya dengan seribu satu rasa berkait dengan cinta. Akan tetapi, cinta pertama itu datang dengan pakej harga yang sang Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Emma Mariam
Kerana takut kariernya sebagai wartawan musnah begitu sahaja, Yuhana tekad untuk menyamar sebagai orang gaji di rumah seorang lelaki misteri yang dia gelar Hakim di Bukit Impian. Hari pertamanya di Bukit Impian tidak seindah yang dia sangkakan. Demi laporannya yang belum menemukan noktah, Yuhana turutkan juga sikap dan perangai jelik Hakim Bukit Impian. Misinya untuk mengorek rahsia lelaki itu semakin sukar apabila Hakim menyukarkan keadaannya di sana. Sekali Yuhana memula Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Farrah Hana
Joana adalah puteri tunggal kepada Encik Zulkiflie dan Puan Emma. Kematian Encik Zulkiflie menyingkap rahsia keturunan Joana. Siapa sangka, dia benar-benar seorang puteri!Kedatangan Viola dan Cindy, dua pari-pari membawa misi menyelamatkan Carina daripada Si Melician yang jahat. Joana perlu membantu Viola dan Cindy menewaskan Melician sekali gus menunaikan hasrat terakhir ayahnya. Siapakah Melician sebenarnya? Adakah Joana dan kawan-kawannya berjaya menyelamatkan Carina? Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Ain Maisarah , Hazira Hanapi
Aku Mahu jadi Selfiestar merupakan sambungan kisah Airin dan Nur Haness iaitu watak utama dalam Siri Projek : Projek Fesyen Ain Maisarah. Dalam Projek Fesyen Ain Maisarah, Airin dan rakan-rakan telah banyak membantu Nur Haness dalam usaha meraih hadiah kemenangan penerbangan ke Dubai dalam Pertandingan Busana Muslimah sempena Minggu Kesenian dan Kebudayaan Islam peringkat Sekolah Sri Bangsar. Setelah Nur Haness pulang dari Dubai, gaya hidupnya semakin berubah. Nur Haness m Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Damya Hana
Bagai tidak terhitung penderitaan yang membelenggu hidup Najma Naqiah. Namun, dia terpaksa mengharunginya sendiri sejak ibu dan ayahnya pergi menghadap ILAHI. Kekosongan dan kesepian menjadi bayang-bayang hitam yang mengekori bila abangnya pula hilang bersama misteri. Selama ini, soal cinta bukan perkara utama dalam kamus hidupnya. Namun, kehadiran Arsyad mencoret sejarah baru. Insiden tertumpah air kopi menjadi detik pertemuan mereka. Malah, turut menjadi punca mereka ber Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Hana Ilhami
PEREMPUAN LINDUNGAN KAABAH. Itulah gelaran yang diberikan oleh orang di sekelilingnya kepada Hanan disebabkan sikapnya yang sempurna sebagai seorang Muslimah yang solehah. Kehadiran lelaki yang mendambakannya menjadi seorang isteri telah menyebabkan hati Hanan keliru untuk memilih di antara jasa dan rasa... “Hanan, selama ini saya mengetahui Islam dengan lebih mendalam dari awak. Itupun melalui e-mel atau telefon. Setiap kali saya nak ajak awak keluar, awak selalu m Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

Antologi Cerpen Layar Pena 2015 merupakan gabungan 20 buah cerpen yang dihasilkan oleh gabungan penulis lama dan penulis baru.Terim kasih kepada penulis -penulis,yang telah memberi kerjasama kepada Layar Pena .20 buah cerpen terbaik yang bertemakan cinta dan kehidupan ini mempunyai pelbagai kish yang berbeza ,pelbagai ini mempunyai pelbagai kisah yang berbeza , pelbagai situasi dan berlainan ,pelbagai encah dan rasa..telah kami pilih untuk menghiburkan anda.Di harap kisah-kis Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Wawa Taufik
Dia dan Hana mungkin berbeza.Mereka berbeza tingkah juga cara.Namun dia yakin perbezaan itu hanya akan dapat dirapatkan jurang apabila mereka disatukan. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Xiao Jiangnan
Plants vs Zombies 2: Robot (Kenapa Perlu Diadakan Kejohanan Pertarungan Robot?) Robot merupakan peralatan atau mesin yang boleh melakukan kerja secara automatik, boleh menyelaras atau menggantikan manusia untuk menyempurnakan tugas tertentu. Terdapat banyak jenis robot dengan fungsi yang berbeza, sesetengahnya pula dilengkapi dengan kecerdasan buatan dan merupakan pembantu manusia yang serba boleh. Buku ini memberi penerangan dengan memfokuskan kepada 38 butiran pengetahu Learn More
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 12.15 (-10%)

By Ruhana Zaki
ALLAH HIDUP MATIKU HANYA UNTUKMU Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Damya Hana
Tidak mahu jatuh cinta! Itu prinsip Isyatul kerana bukan mudah untuk dia menyerahkan hatinya kepada mana-mana lelaki, lebih-lebih lagi kepada Amrin yang sentiasa mengejarnya tanpa jemu. Entah kenapa prinsip itu terbang dibawa angin lalu apabila hatinya dapat menerima lelaki itu ke dalam hidupnya. Amrin membawa rombongan merisik. Isyatul dilamar sebagai bukti tahap keseriusan lelaki itu mencintainya. Namun, rombongan merisik pulang dalam kehampaan. Isyatul kecewa. Ada sesua Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Farrah Hana
Izara Ariesaya begitu meminati bidang fesyen. Rakan baiknya, Sofia dan Jeamy juga meminati fesyen, sama seperti Izara. Di kolej, mereka belajar bersama dan sentiasa menghasilkan rekaan-rekaan terkini. Namun, Wana dan Zizi, senring muncul bagi membuat onar dengan merosakkan rekaan-rekaan yang dihasilkan oleh Izara. Suatu hari, Izara, Jeamy, dan Sofia mendapat tawaran bagi mengikut projek Runaway yang dianjurkan din Korea. Mereka bertiga berasa sungguh gembira kerana terpili Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By 室永供未 , 花形怜
也許你還不了解,何謂頂級的咖啡之道—— 《咖啡時光》原作者花形怜又一本格派咖啡漫畫!   幸福的午後時光,從遇到一本好書以及一杯好咖啡開始。   讓你開啟義式咖啡的新世界!   所謂咖啡師,是能針對各式各樣客人的要求,製作出最美味咖啡的咖啡達人。   在義大利羅馬咖啡吧裡工作的日本咖啡師香樹,煮的每一杯咖啡都像一盞燈 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Fatimah Aznan
"Oh..tak seronok ke ? Kalau nak tambah hormat awak boleh panggil saya abang. Umur saya lebih tua daripada awak." - FARHAN SYAZWAN "Nanti apa pula orang kata. Lagipun saya rasa tak selesa dengan panggilan tu. Tak logik langsung!" - FARHANA SYAZWANI Farhan Syazwan tidak menduga adanya wajah yang seiras arwah adiknya, Fatimah Shuhada. Pertama kali bertentang mata dengan Farhana, bagai bermimpi. Adakah kemunculan Farhana sebagai ganti adiknya? Tapi hatinya bagai diusik bila Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Syuhada Safian
Siri Terima Kasih Allah ini memberi pendedahan awal sains kepada kanak-kanak tentang sains penciptaan dan kejadian. Beberapa tema yang telah dipilih iaitu deria, anggota badan, organ tubuh dan alam semesta merupakan aspek yang paling hampir dengan dunia kanak-kanak. Siri Terima Kasih Allah ini akan menunjukkan secara sederhana dan ringkas beberapa ciptaan yang Allah kurniakan kepada kita dalam bentuk cerita dan ilustrasi yang menarik agar mudah difahami. Selain menyediakan ba Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Intan Nurfarhana
Permusuhan antara Amanda dan Hafiza bermula sejak hari pertama Hafiza dipindahkan di sekolah Amanda. Amanda seorang pelajar cerdik dan sering mengharumkan nama sekolah. Namun, selepas kemunculan Hafiza, Amanda seakan tenggelam daripada populariti di sekolahnya. Amanda kemudian merancang beberapa strategi jahat bagi mengenakan Hafiza. Walau bagaimanapun, Hafiza tetap bersabar dengan segala tingkah laku Amanda dan tidak pernah sesekali menyerangnya. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Damya Hana
Fariz amat mencintai Vivianna, gadis sekolejnya yang berbangsa Cina tetapi hubungan mereka terhalang oleh kedua-dua keluarga. Pada masa yang sama, Shafika yang pernah meninggalkan Fariz hadir untuk menagih cinta lelaki itu. Terjadilah pelbagai konflik yang mencetuskan perasaan dan hati. Marah, geram dan gembira bercampur baur. Antara Shafika, Vivianna dan Siti Nur Ain... Fariz hanya mampu memilih satu. Namun, akan ada hati yang pasti terluka dengan keputusannya. Dia sek Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Prof. Madya Dr. Engku Ahmad Zaki Engku Alwi
Indahnya hidup ini jika berlandaskan Islam. Islam agama yang sempurna dan tidak pernah menyusahkan umatnya. Ia lebih indah jika dilaksanakan dengan sabar dan ikhlas. Meninjau senario umat Islam kini, rata-rata umat Islam kini ketandusan sifat ikhlas berdasarkan pelbagai krisis dan kemelut meruncing yang melingkari hidup mereka. Tidak cukup dengan krisis sosial, kelonggaran iman, pertelagahan sesama Islam, ditambah lagi dengan godaan pesona dunia yang semakin jauh menghanyutka Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Phidot
Niatnya hanya satu, mahu hidup berdikari tanpa pertolongan keluarga. Kehidupannya sebagai seorang kerani di Adam Group mula berubah huru-hara semenjak cucu Tengku Dahlia melanggar bahunya tanpa mahu meminta maaf. “Tadi encik keluar dari lif, encik ada terlanggar apa-apa tak? Contohnya, bahu orang.” “Ada rasanya. Tapi, benda remeh aje, kan? Kenapa ya? Boleh ringkaskan?” Sikap selamba Adam yang menyakitkan hati itu membuatkan Hana terus menggelar lelaki itu Mr. T Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Illa Shanahila
WANDA NURHANNAH. Seorang yang kalut, lurus dan tak capai apa-apa kejayaan yang membanggakan selain mendapat 5A dalam UPSR. Namun dia punya hati... Dia punya perasaan... Dan dia juga pernah dikecewakan. Akhirnya dia bangkit menjadi Wanda Nurhannah yang baru. NICK RAYYAN LEE. Dikenali dengan gahnya, disegani dengan kebijaksanaannya dan diidami wanita kerana ketampanannya. Tapi dia juga punya rahsia sendiri. Satu keinginan hati, dia hanya inginkan yang memahami dan yang tulus Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By 山內敏珠
內容簡介: 「在假日古市集漫遊,邂逅古道具與老茶屋,猶如掉入時光的縫隙,得享短暫的緩慢與安息,是現代生活中,難得的珍貴時光!」――李清志 商業周刊建築專欄作家 旅途中很喜歡逛市集,因為以為那?總有著一個「邂逅」在等待著自己。不是很多很多的邂逅,而是一個只屬於自己「命運的邂逅」在等待著。 &#8 Learn More
USUAL: RM45.80

NOW: RM 45.80 (-0%)

MEMBER: RM 41.22 (-10%)

By Al Ghazali
Novel ini mengisahkan hidup Vlad III Dracula, pemerintah Wallachia sejak dari kecil sampai beliau dewasa. Kisah bagaimana dia menjadi tahanan politik di istana Empayar Turki, dan kemudiannya dengan dendam membara, dia menjadi seorang yang kejam, terutamanya kepada orang Turki. Dia hauskan darah, dan kekejaman itu menjadikan inspirasi kepada kisah-kisah budaya popular Dracula. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Nur Farhanah Ishaq
Siri Kalimah Toyyibah ini, insya-Allah mampu untuk membimbing anak-anak belajar menyebut kalimah-kalimah yang baik yang sering digunakan dalam kehidupan seharian seorang Muslim. Penyampaian cerita dan ilustrasi yang menarik diharap dapat menimbulkan minat anak-anak untuk membaca selain mempraktikkan ucapan Kalimah Toyyibah dalam kehidupan mereka. Ibu bapa juga disarankan agar dapat menemani anak-anak ketika membaca buku ini. Mintalah anak untuk mengulangi menyebut sesuatu kal Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By Mazni Aznita
Anabella si gadis hipokrit bermata duitan. Kojie, si jejaka selekeh bergaya punk dan sukakan kesederhanaan. Kerana sebuah kereta, mereka dipertemukan dalam situasi aneh. Kojie ditugaskan menarik kereta Anabella yang banyak berhutang. Namun Anabella nekad melarikan keretanya kerana mengejar sebuah cinta. Dan kisah mereka tercipta di jalanan. Satu perjalanan yang penuh havoc dan peristiwa. Cinta Anabella pada Iqbal membawanya ke Cherating ditemani Kojie, si selekeh yang baik ha Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Nurul Farhana Zakaria
Sentapnya tuh di sini! "Hidup cuma sekali, jadi kita enjoy!" Alangkah lucunya manusia, tahu pula hidup hanya sekali, tetapi masih diisi dengan perkara yang sia-sia. Berbaloikah enjoy di dunia, tetapi sengsara di alam abadi? Berbaloikah kaya di dunia, tetapi papa kedana memohon mengemis di akhirat nanti? Kawan, masih muda tidak bermakna akan hidup lama, masih muda tidak bermakna kematian masih malu-malu mahu menjemput. Justeru, 28 coretan dalam buku ini mampu me Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By 中田桃子
在日本最南端,尋找海與島的寶物……海鹽、星砂御守、百年窯燒工藝、古早味零食……隨著車廂內的民謠哼哼唱唱,前往首里城輕啜一回茶香;踏上古意盎然的石疊道,感受時代更迭裡不變的人情。從本島、石垣島到竹富島,沿著廣闊的海岸線,收藏沖繩限定的樸實好味與伴手禮!◎沖繩傳統工房&博物館巡禮,領略海島大和文化精髓碧海藍天的沖繩位於日本 Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Nani Mohd Salleh
Siri Terima Kasih Allah ini memberi pendedahan awal sains kepada kanak-kanak tentang sains penciptaan dan kejadian. Beberapa tema yang telah dipilih iaitu deria, anggota badan, organ tubuh dan alam semesta merupakan aspek yang paling hampir dengan dunia kanak-kanak. Siri Terima Kasih Allah ini akan menunjukkan secara sederhana dan ringkas beberapa ciptaan yang Allah kurniakan kepada kita dalam bentuk cerita dan ilustrasi yang menarik agar mudah difahami. Selain menyediakan ba Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Saadah , Qurratul
Kisah tiga adik-beradik yatim yang tinggal di Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Darul Riayah. Demi meringankan penderitaan yang terpaksa ditanggung ibu lantaran bapa sudah tiada, Rohana, Ibrahim dan Luqman rela tinggal di Darul Riayah. Rohana; berumur 12 tahun. Merupakan kakak sulung. Sangat mengambil berat tentang adik-adiknya. Seorang yang penyabar, gigih berusaha dan tidak mudah putus asa. Ibrahim; berumur 10 tahun. Merupakan anak yang kedua. Seorang yang keras kepala dan su Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By 望月實 , 花房幸範 , 三木孝則
為什麼新聞說這家公司賺錢,其實是賠錢?為什麼新聞說這家公司賠錢,其實已經賺了錢?簡易財報分析術,投資人最想要,主管們更需要! 哲學是什麼?新力與松下電器的復活戰略又是什麼?專業會計師全方位解說「經營者腦袋的想法」與「企業的商業經營模式」,以案例研究的方式,來分析臉書、谷歌、蘋果等大公司的商業經營模式。分為以下7個章節進行 Learn More
USUAL: RM51.50

NOW: RM 51.50 (-0%)

MEMBER: RM 46.35 (-10%)

By Hanani Bahadin
Muhammad Akif Raihan, seorang pemuda yang tidak pernah mengenali Rana Fathiah a.k.a Thia. Namun, dia sering menjadi mangsa keganasan gadis berlesung pipit itu. Sesungguhnya dia berasa aneh dengan sikap Thia yang begitu sukar untuk diduga. Rana Fathiah, seorang gadis belasan tahun yang hidup tanpa adik-beradik dan dibesarkan oleh ibunya seorang diri. Sepanjang hayatnya, Thia tidak pernah berkawan dengan hamba ALLAH yang berlainan jantina daripadanya. Hal ini menjadikan Thia Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Elif Shafak
From award-winning writer Elif Shafak, the Orange Prize long-listed author of The Forty Rules of Love and The Architect's Apprentice, Honour is a tale of love, betrayal and clashing cultures.'A powerful book; thoughtful, provoking and compassionate' Joanne Harris, author of Chocolat'My mother died twice. I promised myself I would not let her story be forgotten . . .'Leaving her twin sister behind, P Learn More
USUAL: RM49.50

NOW: RM 49.50 (-0%)

MEMBER: RM 44.55 (-10%)

By Suhana Amiril
KERANA DIA TUHANKU Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 增田由希子
在網路相片社群Instagram的帳號@nonihana_擁有超高點閱率, 同時也經常出現於《花時間》的花藝創作家——増田由希子 所呈現的365日的美好花作,絕對是讓人想參考學習的優雅花藝設計。 翻開每一頁,輕鬆的畫面,記錄著花藝設計師每天的點點滴滴; 也許不是澎派華麗的大作,而是幾株花草就能構成的和諧自然; 順著時令,欣賞每個季節,由大自然所呈現的孕 Learn More
USUAL: RM34.30

NOW: RM 34.30 (-0%)

MEMBER: RM 30.87 (-10%)

By 山下
誰說旅行就只能省錢餓肚吃少少,汗流浹背髒兮兮?小資男女一起來,讓我們一起在曼谷把錢花得漂漂亮亮!對世界旅行充滿熱情的山下大叔,大方公開用超低價擁有超高C/P值的泰式行程,並獨家分享讓你眼睛一亮的私房景點!原價超過3000元的大城王朝遺跡之旅 & 水都舊時光之旅 & 私藏祕境天堂海灘……等精采行程,讓你等不及訂張機票,奔赴陽光南國!這才 Learn More
USUAL: RM37.20

NOW: RM 22.00 (-41%)

MEMBER: RM 22.00 (-41%)

By Annur Shanana
KAIRA, gadis malang yang menjadi mangsa hinaan penduduk kampung disebabkan fizikalnya yang cacat dan hodoh. Akibat perbuatan khianat Kalsum yang sekian lama menyimpan dendam terhadap keluarganya, rumahnya dibakar. Neneknya terbunuh dalam kejadian itu. Kaira yang terselamat dari bencana itu kini hilang tempat bergantung hidup. Dia membawa diri jauh dari kampung bersama segunung rasa sedih dan dendam yang berapi. Segalanya berubah apabila dia dihumban ke dalam sebuah perigi Learn More
USUAL: RM18.90

NOW: RM 18.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.01 (-10%)

By Damya Hana
DALAM satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai. Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zah Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

241-706 of 466

Page:
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7
*

Back to Top