0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Akma Saidon 'Found 26 Related Products
By Kino , Leo , Steven
Ray dan kawan-kawannya tidak sengaja masuk ke kapal selam yang disalah sangka sebagai makmal. Kini mereka bersama Dr.Michio menyisat naga laut di laut dalam. Secara kebetulan kesahihan kisah silam yang dicari Niler selama ini juga terungkai apabila bertembung dengan "mata merah". Bagaimana mereka berdepan makhluk legenda dalam keadaan gelap dan jauh di bawah air? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Muthanna Saari
Wacana Hak Asasi Manusia seyogia berakar dan terbangun sebagaimana hak-hak asasi tadi harus dipertahan dan diamalkan. Suatu kesegaran apabila Hak Asasi ini masuk dalam ranah imaginasi moral dan terungkap dalam bahasa pemikiran dan nilai kita. Buku kupasan Muthanna Saari adalah suatu sumbangan berharga, dalam konteks di mana kita sering mendapati keraguan tentang hak asasi ini atas alasan kita memiliki gagasan hak asasi yang lebih baik dari apa yang sedia ada. Soalnya bukan si Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Aida Adia , Naim Tamdjis , Akma Saidon
“Tiada hebatnya sesuatu itu jika tiada ‘kuasa’ bersamanya!” / CINCIN PUAKA ZAMRUD - Aida Adia Setelah kematian bapanya, Aryan sering didatangi mimpi pelik seolah-olah roh bapanya tidak tenteram di alam sana. Aryan mengesyaki peti kayu Jawa kuno warisan tinggalan nenek moyang yang disimpan oleh arwah bapanya itu pasti menyimpan suatu rahsia atau jawapan akan maksud mimpi-mimpinya itu. Namun, setelah berjaya membuka peti lama itu, bukan jawapan yang Aryan perolehi tet Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Candy Factory
Pertembungan Ghaib Joni, Emilia dan Mia terpaksa mengikuti perkhemahan sains selepas balang spesimen hilang dari makmal. Mujurlah Norman Dean dan Aaron juga turut serta. Gambar kenangan mereka bersama menjadi permulaan insiden menakutkan yang menimbulkan satu persoalan; adakah hantu betul-betul wujud? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Lyla , Lavender Biru , Rhea
“Aku tak nak rancangan kita gagal. Kau dah dapatkan patung dari dalam makmal dan pati sirap?” “Dah, beres.” Zahid menunjukkan segala barang yang Azali inginkan itu. Dia mengambil patung itu dari makmal sains secara curi-curi. Patung tersebut ditanggalkan kepalanya dan dipakaikan dengan baju putih. Siap disapu dengan warna merah pada bahu dan leher patung tersebut. “Bagus... bagus... macam inilah anak murid aku.” Azali menepuk-nepuk bahu Zahid. “Buatnya Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Rosa Nur
Diculik, dikurung dan diseksa oleh si bongkok kerana ingin melihat orang-orang seksaannya menderita seperti orang yang dicintainya sebelum ini. Antara yang menanggung akibat adalah RAYYAN FIRDAUS, HANNA HANANI dan beberapa orang lagi rakan mereka. Dan ini pula antara kata-kata dendam orang yang dicintai si bongkok... “Kau orang berdua nak tahu tak apa yang aku letak dalam keranda tu? Aku letak lipan. Aku letak kala jengking!” “Ala, tak payahlah nak merayu-rayu. Hati ak Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Yim Kang Jae
KOMIK DAN KISAH NGERI YANG MENYESAKKAN DADA Hantu yang Memakai Uniform Sekolah Dikatakan bahawa seekor hantu yang memakai uniform musim sejuk akan muncul jika ada orang bersendirian di sekolah. Khabarnya, orang yang bertembung dengan hantu tersebut akan mendapat nasib yang baik. April Fool Sempena hari April Fool, para pelajar telah memikirkan satu idea untuk memperolokkan guru mereka kecuali seorang pelajar yang bernama Ri Sun. Pada suatu hari, rakan sekelas Ri Sun d Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 9.68 (-25%)

MEMBER: RM 9.68 (-25%)

By Dr. Danial Zainal Abidin
Pernahkah kita terfikir bagaimana masyarakat Arab yang jahil dapat berubah menjadi bangsa yang hebat sehinggakmampu menguasai hampir seluruh pelusuk dunia? Bagaimana mereka berjaya mencapai kegemilangan itu dalam tempoh yang singkat? Apakah faktor yang mendorong mereka berubah dan berjaya? Apakah formula kecemerlangan mereka? 7 Formula Individu Cemerlang mempunyai jawapannya. Ia menjelaskan secara lengkap dan terperinci formula-formula motivasi terunggul sepanjang zaman. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Haris Hakimi
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Eobal Mohayadeen
Nombor Ekor: Eqbal Mohayadeen "Memuja jembalang mesti ada habuannya! Daging dan darah manusia yang diinginkan" Bangkit: Ninie Uthman "Aku bangkit setelah aku mati..." Deejay: Suzani Nadzir "Janji kau akan simpul hingga kematian menjemputmu!" Khianat: Akma Saidun "Aku diutus untuk sentiasa bersama dengan dirinya! Mengapa kalian mahu mengusirku!" Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ben Wong
Dr. Mingo mengarahkan Pen dan Guin untuk mencuri batu biru misteri dari Muzium Nasional. Chuck, Flick dan Wing berusaha untuk menghalang mereka, namun tidak berjaya. Bukan saja batu misteri itu berjaya dilarikan oelh Pen dan Guin, malah Flick turut ditawan. Dr. Mingo menggunakan kelengkapan di makmalnya untuk menukarkan batu misteri itu menjadi awan yang dapat dikawalnya. Pen dan Guin menjelajahi seluruh Tenggeran Rocky serta menggunakan pancaran kilat awan itu untuk melakuka Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

Tahukah anda bahawa Hospital (lama) Changi di Singapura, hospital Nocton Hall di England, hospital Universitario di Honduras, hospital (lunatic) Beechworth di Australia, dan sebuah hospital yang tidak diketahui namanya di Jepun telah tersenarai sebagai 5 buah hospital paling berhantu di dunia. Malah, carian di internet mencatatkan terdapat beratus-ratus lagi hospital di dunia pernah mengalami peristiwa-peristiwa misteri serta menyeramkan. "Makcik-makcik cleaner yang selalu j Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Muhd Iqbal Samsudin
Buku DIA BUKAN MALAIKAT, garapan oleh penulis Muhd Iqbal Samsudin. Beliau telah memilih genre cerpen untuk buku PURIS kali ini. Cerpencerpen olehnya itu merupakan hasil daripada mencabar diri sendiri untuk menulis secara serius, iaitu sekitar tahun 2010, seusai menduduki SPM. Masih kuat di ingatan beliau, cerpen pertama yang bertajuk Seronoknya Sedekah, telah mendapat maklum balas yang amat positif daripada segenap pelosok pembaca alam maya. Sebagai penulis hijau yang baharu Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Syaida Ilmuna , Akma Saidon , Saidee Nor Azam
GEGAR TANAH – SYAIDA ILMUNA ~Jangan biar kau terperangkap!~ Daniel dan Natasya ditimpa kemalangan teruk ketika melalui lebuh raya untuk ke Sungai Petani. Dalam keadaan nyawa-nyawa ikan, pasangan suami isteri ini didatangi makhluk berlidah panjang yang sedia untuk meragut nyawa. Tanpa diduga, datang seorang lelaki misteri yang membantu dan kemudian membawa mereka ke sebuah kampung yang terselindung dari pandangan orang biasa. Siapa Bidan Sufiah dan Khalif? Apa sengketa m Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Akma Saidon
BISIKAN PARANORMAL Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Eqbal Mohaydeen , Akma Saidon , Suzani Nadzir
EQBAL MOHAYDEN - MARIA LABO Hafiz, seorang pembunuh upahan merupakan satu-satunya mangsa yang terselamat dalam nahas letupan pesawat. Dia yang ditemui terdampar di pinggir sungai diselamatkan oleh sekumpulan penduduk kampung. Sepanjang berada di kampung itu, satu per satu keganjilan mula dirasainya. Struktur setiap rumah di kampung itu yang aneh. Penemuan mayat-mayat dengan tubuh terobek dan bercabik-cabik seperti dibaham binatang buas. Dan dia juga dilarang daripada berada Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Agus Susanto
Buku ini mengupas dengan terperinci hikmah di sebalik pengharaman dan larangan yang telah ditetapkan dalam agama Islam. Beberapa larangan, hikmahnya dipetik terus daripada al-Quran dan Hadis. Malah ada juga larangan yang telah dibuat kajian makmal dan sains terhadapnya dan nya benar kesan buruk yang akan dihadapi oleh mereka yang melanggar larangan itu. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Khairul Zaman Khobin
Pada tahun 2025, Malaysia dilanda pelbagai masalah. Penyakit ‘radang matahari’ berbahaya menular dengan pantas akibat daripada perubahan cuaca yang mendadak. Di seluruh dunia, ramai yang mati akibat daripada penyakit ini. Oleh itu, atas dasar utama untuk menjadi negara pertama mencipta vaksin penyakit ini, Dato’ Seri Aman Razali telah menubuhkan sebuah bandar yang dikenali sebagai Medjay ataupun Medical Jaya. Bandar ini merupakan bandar khas untuk segala fasiliti dan ub Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Akma Saidon , Aziah Zainal , Fazrin Fauzi
Jalan Kematian – Akma Saidon ~Pilihlah... aku beri kau dua pilihan~ Satu demi satu ahli kumpulan Geng Berlima ditemui mati di dalam tandas di Kem Serikandi. Semuanya terjadi apabila mereka menyumbat salah seorang serikandi Kem Serikandi di dalam tandas di kawasan larangan kem itu. Apa kaitannya kematian ahli Geng Berlima dengan serikandi yang menjadi mangsa kenakalan mereka? Mengapa kematiannya mesti berlaku di tandas? Seriau – Aziah Zainal ~ Jangan biar ia mengawas Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By 凯文·霍根 , 詹姆斯·斯皮克曼
  重构沟通与互动的场景体验让你坐享隐秘说服成功的红利   ◆谈判时,快速突破对手的心理防线后以□佳条件签约;   ◆求职时,立即触发面试者的好感,快速拿到向往已久的OFFER;   ◆求婚时,彻底击中女友的情感弱点,让“傲娇”的她毅然决然与你携手终生;   ◆升职时,完全超出老板的心理预期,让他乐于接受你的要求!   《场景说服 Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Saidee Nor Azam , Sufi Abqari , Ninie Othman , Akma Saidon
“Aku takut… aku masih belum mahu mati!” / JALAN TERAKHIR Perjalanan Razak sebagai penghantar barang ke Pantai Timur telah diganggu. Rakannya yang juga penemannya, Azhar telah hilang secara misteri. Siapakah Fatin yang sentiasa setia menemani Razak? Siapakah lelaki tua misteri yang dijumpai Razak di pinggir lebuh raya? Adakah nyawa Razak bakal terancam dengan gangguan makhluk halus sepanjang perjalanannya? Yang mati yang semestinya pergi. / GANGGUAN Tarmizi dan Naz Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Pitteriah Abdullah
Perkahwinan antara Zara Irdina dan Akmal terputus kerana Akmal tidak mahu Zara Irdina yang dilabelkan sebagai anak haram. Tengku Izraf Akif hanya mencintai Zara Irdina seorang, malangnya Zara Irdina menolak lamaran lelaki itu kerana dia hanya anak orang kebanyakan. Tengku Izraf Akif mengambil kesempatan untuk merebut kembali hati Zara Irdina supaya kembali ke pangkuannya. Demi menjaga kehormatan diri, Zara Irdina menerima lamaran Tengku Izraf Akif. Malangnya hubungan mereka Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Shamiel Fikri
Dunia penuh dengan kejahatan! Peragut! Perompak! Perang di sana sini tak henti-henti. Dunia seperti lupa adanya Tuhan. Nanti dulu! Kebaikan itu ada, jika kita masih percaya. Walaupun di sebalik asap letupan bom yang dirancang oleh pekerja Projek Manhattan. Ironinya dunia tanpa sengketa adalah impian pengumpul Uranium di makmal-makmal rahsia mereka. Jika kita masih percaya kebaikan itu ada walaupun pada senyuman si gila, atau huluran percuma seikat kangkun Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Cahaya Ainn
Bermula dengan misteri kewujudan bilik muzik di Sekolah Tinggi Swasta yang dikatakan sebagai kawasan larangan itu, Ariana dengan Akmal ditemukan. Ariana, guru muda yang baru sahaja melapor diri di sekolah swasta tersebut sentiasa ingin tahu kenapa bilik muzik yang dibina di dalam kawasan sekolah itu boleh jadi ' kawasan larangan ' bagi pelajar-pelajar dan guru-guru. Perasaan ingin tahu yang membuak-buak itu telah merubah nasib Ariana selamanya. Akmal, pelajar tingkatan enam Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Dr.Karim El-Shazli
Salah satu punca terjadinya perceraian adalah ketidakpuasan atau ketidakmampuan satu pihak dalam memenuhi hasrat pasangannya. Dengan alasan demikian, Dr. Karim El-Shazly mengajak anda untuk berlatih teknik membangkitkan hasrat pasangan anda secara fizikal, dan menjaga hasrat tersebut secara psikologis sampai pada usia senja anda. Dalam buku ini juga dilampirkan aneka makanan pembangkit ghairah dan penyembuh keluhan seksual. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Imelda Akmal
USUAL: RM202.80

NOW: RM 202.80 (-0%)

MEMBER: RM 182.52 (-10%)

26 Item(s)

*

Back to Top