Popular
Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Nor Zailina Bt Md Nordin 'Found 2629 Related Products
By 田尾典丈
  ★超人氣插畫家 梱枝りこ 負責插畫   眼裡浮現的藍色紋樣=我的老婆人選之一的憑證!?   相坐凪紗有項使命,就是在高中畢業前找到老婆並生下孩子!   相坐家具備「武士」的特異能力,並肩負封印鬼神的任務。如果沒在幾年內產下孩子來繼承力量,當鬼神復活之際,世界也會跟著毀滅。   拚命把妹找老婆的凪紗屢創敗績,直到某一天, Learn More
USUAL: RM28.60

NOW: RM 28.60 (-0%)

MEMBER: RM 25.74 (-10%)

By 松岡聰 , 田村裕希
★ 透過「五種視線」──「全景、瞬間視線、周邊視野、反透視、透視」,展開一場華麗的世界建築冒險 ★ 帶您品嚐25組頂尖設計師的經典作品,解讀現代都市的空間密碼 ★ 實踐大學建築設計系副教授 李清志監修/推薦 在當代建築設計中,簡單且直率地表現空間構造的手法逐漸成為主流,從透視性佳的室內設計到空間體驗的連續性等,「視覺」已經成為當今 Learn More
USUAL: RM68.60

NOW: RM 68.60 (-0%)

MEMBER: RM 61.74 (-10%)

By 楊莉莉
1990年代登場的法國舞臺劇導演,無論取材、詮釋、表演策略,乃至於面對觀眾的態度均迥異於上個世代的作風,大大開拓了戲劇表演的領域。這一批新世代的導演雖未經歷六八學潮與政爭的洗禮,卻遍覽意識型態分崩離析、共黨世界解體、世界末日預言、個人自由主義抬頭、媒體勢力無遠弗屆、全球化浪潮等現象,他們面對劇作不再強作解人,而是採取探索的 Learn More
USUAL: RM60.10

NOW: RM 60.10 (-0%)

MEMBER: RM 54.09 (-10%)

By 派崔克.奈斯
「噪反三部曲」、《怪物來敲門》作者 派崔克‧奈斯 2013年第21屆台北國際書展訪台貴賓 ※ ※ ※ ※ ※ ※ ※ ※ ※ ※ ※ ※ 最脆弱的人性,最殘酷的抉擇, 走向天堂或是煉獄,只在一念之間…… 陶德與薇拉,在這場毀滅性的激戰中將面對什麼樣的結局? 而鎮長、1017、柯爾夫人,誰將是新世界的勝利者? 新世紀青少年文學經典「噪反三部曲 Learn More
USUAL: RM68.60

NOW: RM 68.60 (-0%)

MEMBER: RM 61.74 (-10%)

By 楊國安 , 忻榕 , 弗沃德 , 劉勝軍
企業全球化,我們需要這本書 中歐國際工商學院教授群著作   近年來企業海外重大併購案頻繁,有歡喜臨門也有壯烈犧牲。透過不同國家混血聯姻,成功者突變刺激改良,成為市場強壯優良品,以數十倍數成長;失敗者壞事不斷內部文化衝突拉扯,沒升級還被消滅,最終不適者淘汰,時有所聞。   全球化顯然不能魯莽行事,必須練習保持耐性,接受循序 Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By
東販出品地鐵遊系列最新刊!本書除了收錄曼谷各區鉅細靡遺的詳盡地圖之外,更全面網羅知名景點&店家,分門別類加以介紹,將所有必遊去處、必吃美食與必買土產通通一網打盡!本書輕薄不厚重,便於旅途中隨身攜帶,只要按圖索驥,一書在手媲美擁有一位專屬個人的專業導遊。一手掌握與當地同步的最新資訊,吃喝玩樂在曼谷,就靠這一本! 在最熱門 Learn More
USUAL: RM31.50

NOW: RM 31.50 (-0%)

MEMBER: RM 28.35 (-10%)

By 吳靜雯
市面上賣得最好的「曼谷」書籍,就是此本! 讓旅遊作家吳靜雯再次帶你重新體驗曼谷魅力 本次重發,加料不加價 告訴你,一些便宜但是媲美東方文華的飯店到哪找 優閒享受的泰國早午餐、下午茶要到哪吃 新的sopping地 點在哪裡 新版的曼谷泰享受 帶你體驗更多、更全面、更豐富、更享樂的曼谷新風貌 當出國旅行成為年度的例行逃脫,你需要改變、提昇 Learn More
USUAL: RM54.30

NOW: RM 54.30 (-0%)

MEMBER: RM 48.87 (-10%)

By 諾拉.羅伯特
本書特色 ◎《紐約時報》暢銷書排行榜第一名 ◎榮登美國與英國亞瑪遜網路書店暢銷小說排行榜 ◎「都會浪漫小說天后」諾拉.羅伯特繼《白色約定》後第二波深情力作,愛情朵朵開! ◎《紐約客》譽為「美國人最喜歡的小說家」、時代雜誌百大最有影響力人物──諾拉.羅伯特最新冠軍力作 ◎《玫瑰花嫁》為「新娘四部曲」的第二集,四集分別 Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By 諾拉.羅伯特
十六歲的一見鍾情,多年後,能否延續成永恆?   馬里蘭州的布斯柏洛鎮有一棟古老的旅館,經歷過戰爭與和平、政權更迭、甚至充滿鬼影幢幢的傳說。現在,蒙格馬利家族的三兄弟──貝克特、萊德、歐文──他們要將這間舊旅館改造得讓人耳目一新。   貝克特是建築師,帶著家庭與個人的驕傲參與這項建案,為小鎮歷史締造重要的一頁。他忙得分身 Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By 珊卓拉·西斯奈洛斯
美國經典名著,中英對照全譯本呈現! 全臺高中老師強力推薦 全球狂銷六百多萬冊,十餘種譯本及有聲書面世 榮獲「Before Columbus Foundation」美國書卷獎 美國著名《Norton Anthology of American Literature》文學類教科書指定文章 ·中英對照,譯文優美。不論是英文學習或是中文賞析,都是最佳的上選好書! ·林為正教授精闢賞析導讀,從各種文學角度及翻譯手法,帶 Learn More
USUAL: RM38.60

NOW: RM 38.60 (-0%)

MEMBER: RM 34.74 (-10%)

By 麥克˙哈立克
揭開陽光賀爾蒙抗衰老祕方 就像陽光、空氣、水,一樣重要,維他命D是健康身體最基本所需。 維他命D之父,傾畢生心血教你的保健之道, 積極面對骨質疏鬆症、心臟病、癌症、自體免疫疾病、憂鬱症、 失眠、關節炎、糖尿病、慢性疼痛。 這些訊息可以拯救你的生命,真的。 ──克莉絲汀.諾瑟普(Christiane Northrup)醫學博士 《更年期的智慧:熟 Learn More
USUAL: RM51.50

NOW: RM 51.50 (-0%)

MEMBER: RM 46.35 (-10%)

By 莎拉.華特絲
《小陌生人》The Little Stranger 我有種感覺,好像花園裡有東西潛伏在我們身邊, 它正踩過清脆的白色雪地,躡手躡腳一步一步靠近我們。 最不妙的是,詭異的直覺告訴我, 無論這東西是什麼,它很可能是「舊識」, 它想接近卻感到羞怯,是因為它想「回來」了。   二戰後的一個夏天,鎮上的法拉第醫生在代班時,被請到偏遠的豪翠山莊出診,那裡自兩百年 Learn More
USUAL: RM48.60

NOW: RM 48.60 (-0%)

MEMBER: RM 43.74 (-10%)

By 邵康节原著 , 汤行易著
本书将告诉你:《易经》为六经之首,义理丰富而包蕴万千,历来从各个角度来解读它的著述层出不穷。北宋大儒邵康节穷究宇宙万物之数理关系,化繁复为简明,总结出了一套简单易行,灵活多变的易学预测法,俗称“梅花易数”。《梅花易数》一书蕴含了我国丰富的古代数学思想和科学的数学方法,因此也被学者称为“《易经》中的数学”。自宋代以来,这 Learn More
USUAL: RM68.00

NOW: RM 68.00 (-0%)

MEMBER: RM 61.20 (-10%)

By 兰妮·巴伦
真相只有一个,那便是“异型相吸”。在恋爱过程中。由于我们总是下意识地寻找自己所缺失的性格类型,因而不同性格类型的人往往更容易相互吸引。比如,一个生性腼腆的人往往更倾向于寻找社交面广泛的人生伴侣;而一个外向型性格的人。则更需要在人际交往方面不与其争宠的内向型伴侣。正是由于这种性格类型的差异,才使得情侣间的感情在不断的小摩 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 派崔克.奈斯
陶德與薇拉終於來到安城,卻被分隔,生死未卜。 陶德以為服從就能換得薇拉的安全,不料其實幕後有人操縱這一切。 他該聽從內心直覺,或相信現實的安排? 當忠誠與背叛模糊了界線、真相與謊言如此難辨, 如何才能確定自己是否站在真理這邊? 《噪反三部曲》之Ⅱ:問題與答案,緊張、震撼一觸即發,不可收拾! 無法停止翻閱的快感  讓人無法 Learn More
USUAL: RM60.10

NOW: RM 60.10 (-0%)

MEMBER: RM 54.09 (-10%)

By 伊恩.布朗
面對永遠只有三歲智商的兒子,父愛究竟能陪伴他多久? 一出生就殘缺不全的生命,是上天的禮物,還是命中的劫難? 「兒子彷彿來自月球。我的生命,因為他的到來而圓滿…」 繼風靡24國的法文小說《爸爸,我們去哪》的催淚神話之後,又一齣父子之間令人動容的真實困境── 榮獲四大國際文學獎項殊榮 加拿大最高國家文學獎「不列顛哥倫比亞非文學類 Learn More
USUAL: RM45.80

NOW: RM 45.80 (-0%)

MEMBER: RM 41.22 (-10%)

By 诺瓦尔.霍金斯
这是一种可以创造销售奇迹的方法。霍金斯用他所开创的“销售流程”方法,实现了福特“人人拥有一辆汽车”的梦想,造就了福特和通用两大汽车巨头。霍金斯方法的妙处在于,它对每个愿意实践这种方法的人,都同样会塑造奇迹。它本就是为培育销售天才和高手而量身打造的实用教程。 Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By 伊莎貝爾‧阿貝迪
  進入《蘿拉的異想世界》   一起享受創意變身   這一次,蘿拉成為馴獸師,   教野狼跳踢踏舞、教狐狸跳狐步舞、   還馴服野生獅子聽從她的命令追捕壞人!   沒想到,蘿拉的寵物小貓不願意讓她撫摸,還離家出走!   此時,附近來了一個馬戲團,那裡綁著一隻小山羊。   小山羊好可愛,喜歡被蘿拉撫摸,卻總是悲傷的咩咩叫著。    Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By 派翠西亞‧卡琳 , 達斯汀‧費斯梅哲
  無論是:   肥嘟嘟的紙箱控「maru」、   一臉傻像的諧星貓「白吉」、   白泡泡的公主貓「奶茶」、   合作無間跳恰恰的「黑白雙喵」、   還是跛腳仍英氣逼人的「橘王子」……   你是否曾經羨慕過這些網路超人氣貓,   並對著自家毛小孩搖頭怨嘆:「唉,你看你,只會吃和睡,也多學學人家嘛……」   現在,《喵星人搖錢術:只要按 Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By 西村則康
追求速效的菁英教育只會減低學習欲望, 讓孩子盡情體驗生活中的每一個細節, 維持挑戰未知的動機, 才是刺激大腦成長的不二法門。   跑得比別人快一定就會贏嗎?錯誤的菁英教育教出來的孩子,就如人工催熟的蔬菜,雖然一樣會長大,卻缺乏充實的內涵。   「理科腦」是孩子面對未來社會的最佳武器!   所謂「理科腦」,指的並不是擅長算數或 Learn More
USUAL: RM35.75

NOW: RM 35.75 (-0%)

MEMBER: RM 32.18 (-10%)

By 諾曼‧路易斯
 ★ 特色一:由IDEAS「主題概念」引導學習,字彙再也不只是字彙   本書的架構建立在兩個基本原則上:一、字彙是概念的字面象徵。二、一旦你熟悉越多概念,就能學會越多字彙。   因此,在每個章節的開頭,我們會先介紹一些 IDEAS「概念」——諸如說話習慣、事件發生、個人特質......等,並接著檢視十個關於此概念的核心字彙。   ★ 特色二:字 Learn More
USUAL: RM54.30

NOW: RM 54.30 (-0%)

MEMBER: RM 48.87 (-10%)

By 廣瀨統一
「核心肌群」是支撐身體一切的基石!   ●Who誰需要核心肌群?   女性的肌力比男性還要弱,而且為了因應生理期與懷孕的關係骨盆容易變形,因此女性更加需要腹部周圍的核心肌群肌肉。此外,如果核心肌群的肌肉無力就無法維持正確的姿勢,造成贅肉的囤積。所以說翹臀、細腰、豐胸等形塑出女性性感的身體曲線也是靠核心肌群肌肉。   ●How如何 Learn More
USUAL: RM45.80

NOW: RM 45.80 (-0%)

MEMBER: RM 41.22 (-10%)

By 增島實 , 桑野貴子 , 鈴木さちこ
*CP值最高住宿指南:房價27~100美金的泰國、峇里島、龍目島優質度假酒店,住宿費用節省了,讓預算花在更對的地方! *嚴選5大標準:住宿費用低於100美金、絕佳地理位置、乾淨舒適的室內環境、供應美味的早餐、高品質貼心服務,每家酒店都是物超所值的極上之選! *完整住宿&交通資訊:包含酒店聯絡資訊、前往方式、房價及設備、可收信用卡類別、 Learn More
USUAL: RM50.05

NOW: RM 50.05 (-0%)

MEMBER: RM 45.05 (-10%)

By 愛蓮娜·霍奇曼·波特
  ※20世紀美國最暢銷的童書之一,蟬聯80年童書暢銷榜   ■歐美家喻戶曉的青少年小說   ■上市一月內銷售百萬冊   ■翻譯成各國語言   ■迪士尼電影《快樂小天使》、日本動畫《小安娜》原著   ■英文字典收入原書名意為「樂觀」   ■心理學「波麗安娜效應」一詞由來        「每一件事都讓我開心、開心、好開心!」   波麗安 Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By 森江慧
讓人憧憬的少女偶像團體背後, 總是有著熱淚盈眶的愛與勇氣。   彷彿遺世獨立於池袋北口鬧區的劇場.North Gate Theater,   少女偶像團體「IKB13」便是以這裡為據點舉辦定期演出。   13位成員全被依照人氣排行,   而如此絕對又透明的排名也時時刻刻束縛著少女們。   這就是受到無形事物擺布的青春少女物語-- Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.00 (-0%)

By 田尾典丈
  ★超人氣插畫家 梱枝りこ 負責插畫   ★一個月內三刷的強檔作品   「其實我也好想跟哥哥在一起……」   凪紗與魅花、奈巳、凜凜三人的同居生活看似風平浪靜,魅花的樣子卻有些不對勁。他想重新確認魅花的心意,卻在此時得知打倒鬼神的方法——破壞只有鬼才能取出的「核心」。辦法雖然危險,若不消滅鬼神,凪紗與少女們都將繼續受宿命 Learn More
USUAL: RM30.80

NOW: RM 30.80 (-0%)

MEMBER: RM 27.72 (-10%)

By Norena Karim
AL-MATHURAT WAZIFAH KUBRA Learn More
USUAL: RM1.80

NOW: RM 1.80 (-0%)

MEMBER: RM 1.62 (-10%)

By Syed Mohd Norhisyam Tuan Padang
Kejahilan dan kedegilan mesti diperangi oleh senjata. Senjata itu ialah kasih sayang. Kasih sayang itulah inti pati akhlak yang menjadikan perjuangan Rasulullah dan para sahabat diterima dengan baik oleh manusia tanpa mengira warna kulit, masa dan tempat. Insyaallah kejayaan ini boleh diteladani dan diulang lagi pada masa kini jika kita berjaya menegakkan akhlak islamiah dalam diri,keluarga dan masyarakat. Karya ini juga merupakan sebahagian usaha meneruskan legasi ulama dal Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr Riduan Mohamad Nor
Bila kita beragama, dengan sendiri kita akan merasa bahawa di sisi kita ada malaikat yang memerhati, ada Allah SWT sedang memantau. Keyakinan ini merupakan satu brek untuk kita terus lakukan dosa, tanpa ada yakin seperti itu manusia akan hilang brek. Kalau kereta hilang brek, ia akan terjun ke gaung. Tapi kalau manusia hilang brek, dia akan terjun ke neraka. Almarhum Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr Riduan Mohamad Nor
Sabda Rasulullah: "Sebaik-baik teman adalah yang mengingatkan kita kepada Tuhan, Lisannya menambah ilmu dan yang amalannya mengingatkan kita akan akhirat." (Hadis Riwayat At-Thabrani) Ustaz Dato Abu Bakar Chik dan Ustaz Dato Harun Taib, dua insan yang tiada waktu rehat sepanjang perjuangan. Mereka telah mewakafkan diri untuk perjuangan. Bak kata Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, "Biarlah kita penat di dunia semoga di akhirat nanti kita akan rehat." Mereka berdua bak Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr. Riduan Mohamad Nor
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Umar Muhammad Nor
Buku Rasul mulia, umat mulia, akhlak mulia ini merupakan himpunan kisah dan riwayat hidup para ulama yang sangat kaya dengan pelbagai ilmu dan hikmah yang dapat diambil pengajaran daripadanya. Setiap ulasan diiringi dengan pelbagai nukilan daripada al-Quran, as-Sunnah dan ucapan para ulama, lalu mengaitkannya dengan realiti kehidupan kita pada hari ini. Kita dapat berkenalan, berziarah, dan belajar daripada ulama-ulama ini. Satu kaedah pendidikan akhlak yang menarik dan muda Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Norzilah Ibrahim
Doa Rezeki - Agar Hidup Dilimpahi Rezeki Yang Diberkati 1.Doa mohon rezeki yang tidak putus-putus 2. Doa mengatasi kesempitan rezeki 3. Doa mendapat peluang rezeki yang banyak 4. Doa agar dimudahkan membayar hutang 5. Doa menghadapi tekanan dan banyak lagi Learn More
USUAL: RM3.45

NOW: RM 3.45 (-0%)

MEMBER: RM 3.11 (-10%)

By Norzilah Ibrahim
Doa Harian - Agar Detik Hidup Sentiasa Diberkati 1. Doa masuk masjid 2. Doa keluar masjid 3. Doa ketika melihat cermin 4. Doa menaiki kenderaan 5. Doa apabila sakit/mengalami penderitaan dan banyak lagi.. Learn More
USUAL: RM3.45

NOW: RM 3.45 (-0%)

MEMBER: RM 3.11 (-10%)

By Norzilah Ibrahim
Doa Pelajar - Bekalan Buat Pelajar Cemerlang 1. Doa hendak tidur 2. Doa bangun tidur 3. Doa menghadapi kesukaran untuk tidur 4. Doa masuk tandas 5. Doa keluar tandas Dan banyak lagi Learn More
USUAL: RM3.45

NOW: RM 3.45 (-0%)

MEMBER: RM 3.11 (-10%)

By Norzilah Ibrahim
Doa Keluarga - Agar Keluarga Dilimpahi Rahmat dan Sentiasa Diberkati 1. Doa untuk pengantin baru 2. Doa agar mendapat anak yang sempurna/soleh 3. Doa ketika mengalami kesukaran bersalin 4. Doa anak baru lahir 5. Doa ibu bapa dan banyak lagi.. Learn More
USUAL: RM3.45

NOW: RM 3.45 (-0%)

MEMBER: RM 3.11 (-10%)

By Mejar (B) Mohammad Qayyum Bin Badaruddin
BUKU INI AKAN MEMBAWA ANDA MENELUSURI KEHIDUPAN DARI KACA MATA SEORANG AL-AKHDI ATAS JALAN DAKWAH INI ,MENGHARUNGI NORMA-NORMA KEHIDUPAN YANG PENUH DENGAN BERMACAM RAGAM MANUSIA, BUKU INI BERBICARA DARI SUDUT PANDANGAN SEORANG AL-AKH YANG SERING TERKESAN DAN TERGUGAH JIWANYA, DEK SENTUHAN JIWA IKHWAH DAN MANUSIA -MANUSIA DI LUAR SANA. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim & Fazimah Hayati
Penawar Kehidupan mengisahkan betapa manusia sentiasa diuji dan bagaimana manusia membuat pilihan bagi mencari jalan keluar. Ada yang semakin jauh tersasar dari Pencipta. Jalan lurus diketepikan. Mereka memilih laluan sukar kerana tidak mahu berfikir. Bagaimana manusia jahil boleh terjebak ke lembah maksiat dan melakukan syirik dan khurafat? Biar setinggi mana pun pelajaran, jika tanpa pertimbangan akal dan iman, seseorang itu akan mudah diseret syaitan untuk mengingkari p Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Fatin Nor Izzati
MAHAR SEBUAH SYURGA Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Muhammad Naim B Sadoon
Syukur? Adakah kita sudah menjadi sebahagian daripada hambaNya yang bersyukur? Jika mengakui pun, adakah lafaz itu juga terlahir dari hati yang ikhlas? Alhamdulillah, Alhmdulillah Alhamdulillah, tapi bagaimana dengan perbuatan? Tidak menunaikan solat, tidak berzakat, lalai beribadah? Itu bukanlah cara hamba yang pandai mensyukuri nikmat Allah.Sungguh syukur itu mulanya dari hati, lafaz dan perbuatan yang menjadi satu kewajipan setiap muslim sebagai tanda iman, ihsan dan Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.71 (-10%)

By Ahmad Damha
Jahanam Niat Mulia Timah Hamit cuti hari tu. Dia duduk saja-saja kat rumah. Badannya tak sihat, nak pergi kerja pun liat. Dah sangap tengok TV dari pagi, nak tidur pula awal lagi, dia pun pasang laptop, nak melayari Internet katanya. Dia buka blog-blog orang, dah bosan baca gosip-gosip artis dan sebagainya, dia pun buka Youtube pulak. Nak try dengar ceramah-ceramah agama niat asalnya. Kot-kot ada ilmu boleh dapat sebelum mengantuk matanya. Nak eja ‘ceramah’, dia pun ta Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dato' Siti Nor Bahyah Mahamood
”Amalan Murah Rezeki” ini ditulis untuk merungkai persoalan mengenai rezeki dan hutang yang sering bermain di minda masyarakat. Kebanyakkan mereka terjerat dengan masalah ini kerana terpaksa atas alasan yang pelbagai. Walau bagaimanapun, Islam telah menggariskan beberapa panduan agar kita tidak tergelincir dari landasan yang benar. Buku ini memberi petua bagaimana mendapatkan rezeki yang murah dan sekaligus turut membawakan sifat takwa yang perlu ada dalam diri kita sebag Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zulaikha Adam
"Setiap ujian yang Allah datangkan, Dia pasti akan memberikan jalan keluar dan rezeki yang kita tidak pernah jangka."- FAIQ Faiq Adnan, satu ketika dahulu nama inilah yang pernah menggemparkan tanah air dengan rekod hebat yang diciptanya sehingga mendapat pujian daripada Perdana Menteri dan Timbalan Menteri Malaysia. Tahukah anda di sebalik nama ini sebenarnya merupakan seorang insan kurang upaya yang mempunyai hati dan jiwa yang kental sehingga berjaya mencipta rekod demi Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ustz. Niraida Md Noor
319 TAFSIR TEMATIK-ISTIMEWA UNTUK MUSLIMAH Menampilkan keistimewaan seperti khat yang lebih besar agar lebih selesa dengan membacanya. Topik tambahan dengan kajian perspektif wanita berdasarkan tafsir dan hadis sahih, serta klasifikasi topik kajian. Kekemasan reka bentuk isi dan muka hadapan yang eksklusif. KATEGORI UTAMA Membahaskan 4 kategori utama Al-Quran: Hukum, Ibrah, Tokoh Wanita dan Akidah-Akhlak Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By Dr Hassan Noor
Al-Quran Al-Karim & Terjemahaan Ar-Rayyan dengan Panduan Waqaf & Ibtida'. Dilengkapi dengan nota kaki bagi menjelaskan makna-makna kalimah yang kabur dan ayat-ayat yang memerlukan penjelasan yang lebih mendalam. Bertematik  untuk membantu pemahaman ayat mengikut tajuk. Terjemahan kontemporari untuk pelbagai generasi. Keluaran eksklusif dengan adanya warna-warna yang menarik. Sesuai dijadikan hadiah kepada suami isteri, ibu ayah dan sahabat handai. Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

By
Al-Quran Al-Karim & Terjemahaan Al-Ghufran dengan Panduan Waqaf & Ibtida' yang pertama diterbitkan. Dilengkapi dengan nota kaki bagi menjelaskan makna-makna kalimah yang kabur dan ayat-ayat yang memerlukan penjelasan yang lebih mendalam. Bertematik untuk membantu pemahaman ayat mengikut tajuk. Terjemahan kontemporari untuk pelbagai generasi. Keluaran eksklusif dengan adanya warna-warna yang menarik. Sesuai dijadikan hadiah kepada suami isteri, ibu ayah dan sahabat handai. Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Mohd Solleh Bin Abdul Razak
Surah Yasin merupakan salah satu surah lazim yang sering diamalkan oleh masyarakat Islam bagi memohon hajat atau perlindungan daripada Allah SWT. Surah ini sentiasa meniti di bibir dan terpahat di hati masyarakat Islam sama ada dalam kalangan anak-anak kecil ataupun dewasa berbanding surah-surah yang lain. Surah Yasin juga sering dibaca dalam majlis-majlis kesyukuran, doa selamat, qiamullail, mahupun ketika ditimpa musibah seperti keuzuran atau kematian. Rasulullah SAW be Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Shamsul Mohd Nor
Sejarah Makkah Dan Madinah adalah sebuah buku yang mengungkap kembali sejarah peradaban manusia di dua kota suci, Makkah al-Mukarramah & Madinah al-Munawwarah. Ia disertakan dengan gambar & lakaran, rajah serta ilustrasi bagi memudahkan para pembaca mengenali, menghayati & merasai perjuangan insan kamil bernama Muhammad bersama para sahabat baginda dalam mengembangkan agama Allah. Sesungguhnya Islam itu benar, disampaikan oleh rasul yang benar, dari Tuhan Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

By Norman G
Apa itu Holocaust? Amnya, ‘Holocaust’ atau ‘Shoah’ yang bererti malapetaka, adalah peristiwa pemusnahan kaum Yahudi Eropah oleh Nazi Jerman dan sekutunya sewaktu Perang Dunia II (1941). Ketika itu jualah kemuncak bencinya Jerman terhadap bangsa berbahaya dan pengkhianat itu. Lalu hak kaum itu dicabut, harta benda dicabul, ‘Yahuda’ diusir dari Jerman. Nazi mulai membantai Yahudi dengan mengurung mereka bersama gas beracun, lalu matilah angka 5 juta kaum Yah Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 35.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.31 (-10%)

By Shamsul Mohd Nor
BUKU INI TELAH DISUSUSN KHUSUS BERTUJUAN MEMBIMBING DIRI SEBAGAI HAMBA YANG LEMAH KE ARAH KESEMPURNAAN SOLAT AGAR MENJADI UMAT ISLAM YANG DIREDHAI ALLAH DI DUNIA DAN MENDAPAT KEUNTUNGAN DI AKHIRAT Learn More
USUAL: RM68.00

NOW: RM 68.00 (-0%)

MEMBER: RM 61.20 (-10%)

By Farah Aisyah Ahmad , Abdul Hakim Othman
Ketahuilah bahawa wanita merupakan makhluk Allah yang sangat mulia. Wanita menjadi seindah-indah perhiasan dunia. Wanita pembawa bahagia, pendamai jiwa. Wanita pelengkap kepada dua jiwa; seorang jejaka maka seorang lagi wanita. Wanitalah tonggak penting dan watak signifikan yang rancak memacu kemajuan. Baik intelektual mahupun spiritual. Sudah terlalu banyak bukti ditonjolkan melalui cerminan zaman. Lantas ketahuilah bahawa Islam tidak sekali-kali merendahkan wanita. Islam d Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Norhadani
"Aku mencintai sahabat-sahabatku dengan segenap jiwa ragaku, seakan-akan aku mencintai sanak saudaraku. Sahabat yang baik adalah yang seiring sejalan denganku dan yang menjaga nama baikku ketika aku hidup ataupun setelah aku mati." (Imam Syafie) "Idah tak salah apa-apa. Begitu juga dengan Dania. Ana tak ambil hati pun dengan apa yang berlaku. Apa yang Ana mahu ialah kita semua berbaik-baik dan tolong-menolong. Di sini kita macam adik-beradik dan Ana sayang dengan semua adik-b Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Wan Norihan Wan Hussein , Anuar Abdul Halim
Kamus yang disusun khas untuk para pelajar terutama mereka yang belajar di peringkat rendah. Kamus yang komprehensif ini menyenaraikan perkataan-perkataan yang biasa digunakan di peringkat rendah berserta definisi yang jelas dan mudah difahami. la turut dilengkapi dengan kata terbitan sesuai dan berguna untuk para pelajar. Mengandungi Iebih 33, kata dasar dan kata terbitan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Nor Haslinda
USUAL: RM11.90

NOW: RM 11.90 (-0%)

MEMBER: RM 10.71 (-10%)

By Dayang Nor Azizah
USUAL: RM9.50

NOW: RM 9.50 (-0%)

MEMBER: RM 8.55 (-10%)

By Fuad Hj Sam , Noor Ashikin Mohd Yusop , Norazizah Abdul Rahman
70 MOTIVASI KEHIDUPAN Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 45.00 (-10%)

By Azharudin Mohamed Dali , Azalinariah Abdullah
ROHINGYA, barangkali tidak keterlaluan jika ia dianggap sebagai kaum yang paling malang dan dilupakan di planet ini. Berasal dari Myanmar, hidup secara diaspora selepas lari akibat ditindas dan diseksa oleh tentera yang memerintah. Bukan itu sahaja, sejarah yang mengaitkan mereka berasal dari Arakan, sebuah pusat penyebaran Islam suatu ketika dahulu, tidak membolehkan mereka mendapat kerakyatan di negara sendiri disebabkan penggubalan undang-undang berhubung kewarganegaraan. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr Riduan Mohamad Nor
Cinta adalah mandraguna alam. Memaksa kita menjadi buta dan tak mengerti akan kesakitan dan kejerihan. Cinta itu sangat tolol sekali kerana ia akan menjadikan kita lali. Dengan ujian yang menerjang. BIar langit bergoncang atau laut bergelora, petir sambar menyambar.. Ahh tetap tak peduli. Segalanya tertulis pada pahatan taqdir. Tiada jalan mudah dalam denai perjuangan dan Allah memberikan rasa kemanisan yang tak mampu untuk diungkapkan. Dalam pedih asap pemedih mata ada segu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Wannie Nordin
Zafri Hadif - Dia bukan lelaki yang mudah untuk mencintai seseorang. Tetapi kenapa bila dengan perempuan yang satu ini, tiba-tiba terasa seperti jatuh cinta pula? Pertemuan yang tak sampai 10 minit, perbualan yang tak sampai satu muka surat dan perkenalan yang langsung tak terjadi dalam suasana yang romantik. Tetapi, hanya berbekalkan satu senyuman, hati lelakinya sudah terusik? Dengan hanya bermodalkan lesung pipit di pipi, sudah membuatkan dia menjadi angau dan hanya kerana Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

1-2629 of 2629

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top