Popular
Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Normah Omar 'Found 97 Related Products
By Zul Aimran Omar
Mukjizat ialah kejadian luar biasa yang dikurniakan oleh Allah SWT kepada para nabi untuk membuktikan kebenaran kerasulan mereka. Selain itu, mukjizat juga bagi memberi keyakinan kepada umat Islam supaya lebih meyakini dan mengagumi kuasa Allah SWT yang melangkaui sempadan logik manusia. Buku ini menghimpunkan antara kisah mukjizat Nabi Ibrahim AS, Nabi Ismail AS, Nabi Saleh AS, Nabi Isa AS, Nabi Musa AS, Nabi Sulaiman AS, Nabi Ayub AS dan Nabi Muhammad SAW. Nabi Sulaiman AS Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

Out of stock

By Zul Aimran Omar
Elemen utama yang menjadi tunjang Islam ialah solat. Allah SWT telah memberikan kemudahan kepada umat Islam untuk menghimpunkan dan memendekkan solat jika mereka berada dalam keadaan musafir. Buku ini memberi pencerahan tentang panduan menunaikan solat jamak dan qasar serta persoalan masyarakat mengenai solat musafir. Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Normah Omar , Muhd Kamil Ibrahim
Mengisahkan pengalaman bagaimana penulis berdepan dengan pelbagai liku kehidupan sebelum mencapai kejayaan dalam bidang akademik dan kerjaya. Malah puncak kejayaan tertinggi dalam bidang akademik dan kerjaya membawa penulis bergelar Profesor Emeritus dan juga Profesor Perakaunan. Setiap liku dihadapi dengan tabah dengan bersandarkan doa dan pertolongan Allah, justeru setiap kesusahan, Allah berikan jalan penyelesaian. Penulis mencatatkannya supaya menjadi inspirasi kepada ge Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Zul Aimran Omar
The Warriors - Perang-perang 4 khalifah mengetangahkan siri peperangan selepas kewafatan Rasulullah SAW yang berlaku pada zaman 4 khulafa ar-Rasyidin iaitu Sayidina Abu Bakar RA, Sayidina Umar RA, Sayidina Uthman RA dan Sayidina Ali RA. Meskipun pasukan tentera Islam mengalami serba kekurangan dari aspek bilangan tentera dan kelengkapan perang dalam kebanyakan perang yang disertai, namun ia bukan satu alasan untuk mereka mudah menyerah kalah. Ikuti babak strategi tentera Isla Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By
司清(卢洋洋饰)20岁生日时,花光了准备庆祝生日的所有积蓄,拍下了景琛(陈鑫海饰)的毕业作品“冬至”。只因“冬至”中父母相伴的烟火色,是她曾经作为留守儿童时最大的渴望。司清在充满虚荣和负能量的大都市打拼,而景琛在慢节奏的乡野为那些即将消逝的传统手工艺,寻求一条能适应这个时代的生存之路。两人的习惯、三观和追求都截然相反,最 Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By
Tate no Yuusha no Nariagari盾之勇者成名录Season 1-3 JAP/ENG (E / C / M) Stories of old tell of four otherworldly heroes—wielding the sword, spear, bow, and shield—who defended the land from wave after wave of calamity. With the fate of the world in balance, the kingdom of Melromarc summons these legendary figures; in modern-day Japan, the call is answered, and the unwitting heroes are transported to this fantasy universe. Thrust into Melromarc and given the titl Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 62.91 (-10%)

MEMBER: RM 55.92 (-20%)

By
Hikikomari Kyuuketsuki no Monmon 家里蹲吸血姬的郁闷 JAP (E / C) 穆露奈依特帝国的名门贵族加德斯布拉德家族的千金缇拉鞠•加德斯布拉德。明明是吸血鬼却因为“不能喝血”而无法成长饱受不能使用魔法、不能运动、不能长高的三重痛苦,备受烦恼,因此过了三年闭门不出的家里蹲生活。 但是,有一天,父亲给我找到了一个不可思议的工作,名叫『七天红大将军』! Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 23.31 (-10%)

MEMBER: RM 20.72 (-20%)

By
Kamonohashi Ron no Kindan Suiri 鸭乃桥论的禁忌推理 JAP (E / C) 世界最顶尖的侦探培育学校BLUE,以前曾经出过一位才华卓越,前途光明的天才,但是他作为侦探有一个致命的缺陷,导致他被赶出BLUE,禁止继续当侦探。五年后,一位警视厅搜查一课的刑警——单纯的傻瓜一色都都丸来找每天都过着失意与无聊生活的论,请他协助调查连环杀人案,让论原本静止的时间再度 Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 23.31 (-10%)

MEMBER: RM 20.72 (-20%)

By Zul Aimran Omar
The Empire – Perang-perang Rasulullah mengetengahkan siri peperangan Nabi Muhammad SAW dalam usaha mempertahankan Islam apabila digugat oleh pihak musuh. Setiap peperangan yang dihadapi oleh Baginda dirancang dengan teratur. Bagindalah sebenarnya yang terlebih dahulu menggunakan strategi-strategi terbaru dan terkini, sebelum ia ditiru oleh musuh-musuh Islam dengan menggunakan nama yang berbeza. Secara langsung, ia menjadi satu bukti bahawa umat Islam mampu menggegarkan duni Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Takashi Shiina , Rumiko Takahashi
Can the three teenage daughters of demon dog half-brothers Inuyasha and Sesshomaru save their parents, themselves, and both realms from the menace of the seven mystical Rainbow Pearls? Learn More
USUAL: RM48.30

NOW: RM 48.30 (-0%)

MEMBER: RM 43.47 (-10%)

By 羅傑.杜利
行銷只能在當下的一瞬間成功!   努力推銷≠銷售翻倍;投放更多廣告≠獲得更多青睞   當人們專注的時間愈來愈少,你該怎麼推銷自己的產品?   你知道嗎?當你努力向他人介紹產品時,對方的大腦早就做好決定了!   人類95%的想法、情緒,都是在無意識下發生的,   最厲害的行銷,就是激發這95%的潛意識,讓顧客為你推出的產品買單   Learn More
USUAL: RM80.10

NOW: RM 80.10 (-0%)

MEMBER: RM 72.09 (-10%)

By Takashi Shiina Rumiko Takahashi
Can the three teenage daughters of demon dog half-brothers Inuyasha and Sesshomaru save their parents, themselves, and both realms from the menace of the seven mystical Rainbow Pearls? Before the trio can continue their perilous journey to the west, they must first complete an all-important task—one way or another, Towa will get to enjoy a cushy heated bath! Then the girls are joined by Takechiyo, Riku, and Rion and head toward the town of Sakai. While facing off against t Learn More
USUAL: RM48.30

NOW: RM 48.30 (-0%)

MEMBER: RM 43.47 (-10%)

By Makoto Ojiro
Unable to sleep at night, Ganta Nakami is cranky and unpopular with his classmates. He discovers that the school observatory, once used by the now-defunct astronomy club, may be the perfect place for a nap—but he’s not alone. Fellow insomniac Isaki Magari is willing to share the observatory with Nakami, and a friendship between the two begins as they bond over the most unlikely things. The school forces the insomiacs’ newly re-formed astronomy club to operate as a pro Learn More
USUAL: RM48.30

NOW: RM 48.30 (-0%)

MEMBER: RM 43.47 (-10%)

By Zanib Mian
Meet Maysa and Musa Malik. They might be twins but they are total opposites. And together they make an unstoppable team, especially when trying to solve a mystery! Infectiously funny, and full of her trademark warmth, Meet the Maliks – Twin Detectives is the brand-new series from Zanib Mian. Perfect for fans of Planet Omar and Tom Gates. Maysa Malik just can’t seem to be good like her twin, Musa. So, when she isn’t allowed to go on a school trip, Maysa tries to change Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By 竹町
蛇」的惡夢尚未結束。 「燈火」用盡謀略,終於揪出CIM內的叛徒, 然而卻因此付出極大的代價。 不僅團隊半毀,莫妮卡也獨自負罪、安危不明。 在所有人都為此絕望狀況感到死心時,「燈火」的吊車尾——莎拉出聲了。 拯救同伴的唯一方法,是抓到一切的元凶也就是宿敵「白蜘蛛」。 明知此舉莽撞,和百合、席薇亞一同奔走的莎拉仍想出一個奇招。 那 Learn More
USUAL: RM38.50

NOW: RM 38.50 (-0%)

MEMBER: RM 34.65 (-10%)

By
USUAL: RM16.99

NOW: RM 16.99 (-0%)

MEMBER: RM 16.99 (-0%)

By Takashi Shiina , Rumiko Takahashi
Can the three teenage daughters of demon dog half-brothers Inuyasha and Sesshomaru save their parents, themselves, and both realms from the menace of the seven mystical Rainbow Pearls? First stop, Demon Slayers’ Village, where the trio joins forces with old friends and frenemies of Inuyasha—Kohaku, Sango, Miroku, and Koga! Plus, Miroku tells the tale of meeting Sesshomaru’s flunky Jaken after the fateful day when the twins were separated. Then, while Towa receives a sur Learn More
USUAL: RM48.30

NOW: RM 48.30 (-0%)

MEMBER: RM 43.47 (-10%)

By Takashi Shiina Rumiko Takahashi
Can the three teenage daughters of demon dog half-brothers Inuyasha and Sesshomaru save their parents, themselves, and both realms from the menace of the seven mystical Rainbow Pearls? Living in the present day isn’t easy for Sesshomaru’s daughter Towa. She can’t remember where she came from, must conceal her mysterious powers, and is either worshipped or feared by girls she just wants to befriend. But she has no way of returning to her own time…until the day a demon Learn More
USUAL: RM48.30

NOW: RM 48.30 (-0%)

MEMBER: RM 43.47 (-10%)

By
Menghimpunkan pelbagai aktiviti di dalam 1 buku bertemakan karakter pilihan Learn More
USUAL: RM16.99

NOW: RM 16.99 (-0%)

MEMBER: RM 16.99 (-0%)

By Ariffin Omar
The years immediately after the Second World War were critical in the remaking of Southeast Asian societies. 'Bangsa Melayu' is an innovative study of political ideology in two related but distinct Malay communities in peninsular Malaya and East Sumatra at this time of tremendous political ferment. Prior to this period the kerajaan – monarchies headed by the sultans – had been central to Malay political culture and identity. With the rise of nationalism, contestation over Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 36.00 (-20%)

MEMBER: RM 36.00 (-20%)

By Amir Muhammad
THE BIG BOOK OF MALAYSIAN HORROR STORIES takes us from terrors that are mythological and historical to contemporary and technological. The biggest Fixi Novo anthology yet is set in various states in Malaysia, but the most common states are Darul Distress and Negeri Scary. These brand-new stories are complemented by Chin Yew's equally spooky illustrations. Featuring the following writers: ATIKAH Wahid BISSME S. Adrian CHASE Joni CH'NG Eileyn CHUA CHUA Kok Yee HADI M. N Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 32.00 (-20%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By SHARINA ELISA
Sebaik sahaja urusan pengebumian Anuar selesai, Aisyah memperdaya Trisya ke sebuah masjid dan meninggalkan adiknya yang berusia lima tahun itu di situ. Seorang wanita mencecah usia emas yang dikenali sebagai Tok Wan menawarkan diri untuk menghantar Trisya pulang. Malangnya, mereka telah terdengar pertengkaran di antara Mahani dan Aisyah. Dari situ, mereka mendapat tahu bahawa Trisya adalah anak luar nikah di antara ibu dengan lelaki yang bukan ayahnya. Datin Paduka Dahlia yan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By 菲爾·休斯頓 , 麥克·弗洛伊 , 蘇珊·卡妮西羅 , 彼得·羅梅瑞
  「我不喜歡那個人,所以更要多了解他。」──美國總統林肯   「真誠與同理心,是讓對方坦白的關鍵要素。」──中情局測謊專家菲爾.休士頓   《紐約時報》暢銷經典!   有話想問清楚,對方總是逃避或冷處理?   大吵一架、嚴詞逼供、威脅利誘都無效?   CIA測謊專家25年來的套話寶典,   父母、老師、伴侶、管理者與商務人士都必 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By EZ Japan編輯部
來日本,怎能不去便利商店? 柚香口味炸雞君、喜多方拉麵飯糰、頂級抹茶瑞士捲…… 必敗的宵夜,旅途的小確幸。 日本特有的歲時演出、超越全球的多元服務、 登峰造極的便利美食、匠心獨具的和風設計。 流行與傳統的縮影,就在這裡。   「Nippon所藏」系列介紹:   專為邁向中高級或正在中高級(N3~N1)日語學習者打造,   閱讀日本,或語言、或 Learn More
USUAL: RM61.60

NOW: RM 61.60 (-0%)

MEMBER: RM 55.44 (-10%)

By Steven Pinker
NEW YORK TIMES BESTSELLER "In our uncertain age, which can so often feel so dark and disturbing, Steven Pinker has distinguished himself as a voice of positivity." - New York Times Can reading a book make you more rational? Can it help us understand why there is so much irrationality in the world? Steven Pinker, author of Enlightenment Now (Bill Gates's "new favorite book of all time") answers all the questions here Today humanity is reaching new heights of scientific unde Learn More
USUAL: RM69.95

NOW: RM 69.95 (-0%)

MEMBER: RM 62.96 (-10%)

By
Kamen Rider Drive 假面騎士 JAP (E / C / M) Shinnosuke Tomari seorang bekas polis elit yang "diturun" pangkat ke Bahagian Penyiasatan Khas, di mana situ bahagian yang menyiasat kejadian pelik terutamanya kejadian "Pecutan Berat" yang menyebabkan orang ramai tidak boleh bergerak. Bila dia dipilih oleh Drive Driver dan Tridoron, Shinnosuke berubah menjadi Kamen Rider Drive dan ditugas berlawan dengan Roidmude yang bercita-cita untuk menawan dunia dengan menghapuskan manusia Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 62.91 (-10%)

MEMBER: RM 55.92 (-20%)

By
Tate no Yuusha no Nariagari盾之勇者成名录 JAP/ENG (E / C / M) Stories of old tell of four otherworldly heroes—wielding the sword, spear, bow, and shield—who defended the land from wave after wave of calamity. With the fate of the world in balance, the kingdom of Melromarc summons these legendary figures; in modern-day Japan, the call is answered, and the unwitting heroes are transported to this fantasy universe. Thrust into Melromarc and given the title of "Shie Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 41.31 (-10%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By
Tate no Yuusha no Nariagari 盾之勇者成名錄 Season 2 JAP/ENG (E / C / M) With another Wave happening in a week, Naofumi Iwatani and his party have no time to waste. However, when bat familiars raid Lurolona Village and the Wave countdown comes to a halt, the Four Cardinal Heroes reconvene with the queen, Mirelia Q Melromarc, for a quick briefing. The queen presumes that the odd occurrences are linked to the Spirit Tortoise—a threatening creature that has awakened f Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 23.31 (-10%)

MEMBER: RM 20.72 (-20%)

By
HANYO NO YASHAHIME 半妖的夜叉姬 SEASON 2 JAP/ENG (E / C / M) Sesshomaru’s daughter, Towa Higurashi returned to ancient war era to search for Dreamy Butterfly and retrieved her twin sister, Setsuna’s memory. Moroha, Inushaya’s daughter, encountered the twins and befriended with them. Zero, Kirinmaru’s elder sister plans to defeat these three, as they’re predicted to defeat her brother, Kirinmaru. Setsuna get defeated during the fight with Kirinmaru. Then, Se Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 41.31 (-10%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By
USUAL: RM13.99

NOW: RM 13.99 (-0%)

MEMBER: RM 12.59 (-10%)

By
USUAL: RM13.99

NOW: RM 13.99 (-0%)

MEMBER: RM 12.59 (-10%)

By
USUAL: RM13.99

NOW: RM 13.99 (-0%)

MEMBER: RM 12.59 (-10%)

By Daisy Zahara , Hasreeyati Ramli , Nurul Omar
"KOLEJ MAHLIGAI Kaki yang pucat lesi itu terbuai-buai ke kiri dan kanan di depan mata Maya. Bagaikan terpukau, dia tetus memerhati kaki itu yang mengenai kea rah cabinet sebelum perlahan-lahan kaki itu terhenti. Dia ingin menjerit memeinta tolong, tapi mulutnya bagaikan digam, tidak dapat dibuka langsung. “Ma… ya… ak! Ak!” Susuk itu mula bersuara memanggil. “Tak! Kau dah mati! Dah mati!” – MAYA THE PANTRYGESIST “Kenapa kau usik cabinet tu?” - ALEX Ti Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.00 (-0%)

By Rumie , D. Rafael , Azmeer Shah , Zaifu Zaman Ahmad , Muhammad Fatrim
- Rumie Hayati yang kerasukan dibawa suaminya, Faris dan adiknya Ahmad untuk berubat di rumah Ustaz Omar. Malang apabila laluan biasa kesesakan hingga memaksa mereka menggunakan jalan lama. Detik pertama mereka mengharungi jalan tersebut, satu persatuigangguan yang menyeramkan melanda bingga kereta yang dinaiki terhumban Ice 'dalam curam. Masing-masing terperangkap tiada jalan "Ikeluar. Lebih menggerunkan sesuatu bersifat kejam sedang memburu nyawa mereka di situ! Siapa yang Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By PLUS JAPAN
•Refillable Type •Tape Width: 5mm •Tape Length: 6m •Mini roller head offers, consistent corrections Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By LYLA , NURUL OMAR , AIDA ANGGERIK
KEMBARA MISTIK 2.0: KERANDA Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.00 (-0%)

By LYLA , NURUL OMAR , AIDA ANGGERIK
KEMBARA MISTIK 2.0: KONDOMINIUM Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.00 (-0%)

By Ramadan Omar
Saiful manusia biasa yang dianugerahkan kelebihan luar biasa. Dia mampu melihat, mendengar dan merasai kewujudan makhluk ghaib yang tidak terlihat oleh manusia biasa. Kelebihan itu membuatkan dia selalu berdepan dengan makhluk-makhluk aneh dan gangguan ghaib. “Aku perlukan bantuan kau, Saif. Keadaan Azril semakin teruk. Siapa tahu dengan bantuan kau, kita boleh tahu apa sebenarnya yang terjadi kepada dia.” Misteri yang berlaku kepada Azril membuatkan bantuan Saiful dita Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Azimah Lily
“Cinta bertepuk sebelah tangan, kenapa nasib aku begini? ” “Abang long! Omar tu milik Husna. Tak ada siapa boleh rampas Omar dari Husna. Orang yang Omar cinta… Husna, bukan Mariam. Anak angkat tak guna tu ada hati nak ambik Omar dari Husna. Cermin diri tu dulu.” Bagi MARIAM, niatkan menggantikan tempat Husna semata-mata ingin menjaga hubungan semua pihak. Biarlah dirinya berkorban berkali-kali walaupun pengorbanannya sedikit pun tidak dipandang oleh Husna. Memang di Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By
Buku ini merupakan buku berkaitan sirah Nabi Ulul Azmi iaitu Nabi Nuh A.S. Mengandungi cerita berkenaan peristiwa banjir besar yang berlaku pada zaman Nabi Nuh. Kecekalan Nabi Nuh menerima setiap dugaan dalam menyebarkan ajaran agama Islam. Teks cerita adalah bersuku kata berwarna. Sesuai untuk anak-anak membaca dengan lebih jelas dan lancar. Turut dimuatkan aktiviti suai padan, perbezaan, warna, melukis dan sebagainya. Info-info berkenaan riwayat nabi berkenaan dan pelbag Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku belajar Alhamdulillah (AR) padat dengan cerita berkaitan sebutan Alhamdulillah. Ada aktiviti menarik, info dan lirik lagu Alhamdulillah. Jom belajar tentang Alhamdulillah bersama Omar & Hana! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku belajar Terima Kasih Cikgu (AR) padat dengan cerita berkaitan bagaimana cara untuk kita berterima kasih pada cikgu, ada aktiviti menarik, info, lirik lagu Terima Kasih Cikgu dan nilai murni yang perlu diamalkan apabila berhadapan dengan guru. Mari belajar bersama Omar Hana! Alhamdulillah! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku ini padat dengan cerita berkaitan sebutan Bismillah yang perlu diamalkan. Ada pelbagai aktiviti menarik, info, lirik lagu Bismillahirrahmanirrahim dan nilai murni yang perlu diamalkan. Seronoknya belajar bersama Omar dan Hana. Alhamdulillah. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Alisa Omar
Berkisar tentang pengembaraan Alisa Omar dalam menjejaki air terjun yang berusia 1.7 billion tahun di Guyana. Selain dari itu, beliau juga mengembara ke dua lagi negara eksotik di benua Amerika Selatan iaitu Suriname dan French Guiana. Di sepanjang perjalanannya, dia bertemu dengan pelbagai jenis lapisan masyarakat yang bagaikan menunggu kehadirannya untuk membongkar kisah-kisah kehidupan mereka. Antaranya, bagaimana rakyat bangkit selepas terkesan dari insiden berdarah gara Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By ISOMARS
•Professional grade technical drawing pen suitable for students and professional in Architecture, Drafting, Engineering and Designing fields •High-precision technical pen (size: 0.2) with refillable ink reservoir •Wear-resistant, hard chrome-plated thin tip and stainless steel nib allow exquisite detailed work •Includes a copy of user's manual and a plastic tube cover which covers the pen tip to prevent it from drying •Ink is not included Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By ISOMARS
•Professional grade technical drawing pen suitable for students and professional in Architecture,Drafting, Engineering and Designing fields •High-precision technical pen (size: 0.4) with refillable ink reservoir •Wear-resistant, hard chrome-plated thin tip and stainless steel nib allow exquisite detailed work •Includes a copy of user's manual and a plastic tube cover which covers the pen tip to prevent it from drying •Ink is not included Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By ISOMARS
•Professional grade technical drawing pen suitable for students and professional in Architecture, Drafting, Engineering and Designing fields •High-precision technical pen (size: 0.6) with refillable ink reservoir •Wear-resistant, hard chrome-plated thin tip and stainless steel nib allow exquisite detailed work •Includes a copy of user's manual and a plastic tube cover which covers the pen tip to prevent it from drying •Ink is not included Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By ISOMARS
•Colour: Black, Volume: 25ml •High quality waterproof drawing ink best to be used with Isomars Technical Drawing Pens •Easy-flowing, high opacity ink with excellent adhesion •Lightfast and suitable for all forms of reproduction •Specially formulated pigmented ink with high color purity and does not fade when exposed •Suitable for tracing paper, vellum, drawing paper and line board Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.71 (-10%)

By Hjh Siti Nadzrah Sheh Omar
Menjadi seorang ibu bukan tugas yang mudah. Dialah IBU, dialah ISTERI, dialah ANAK dan dia jualah ASET UMMAH. Melaksanakan tanggungjawab ini pastinya akan berhadapan dengan pelbagai ujian dan cabaran. Kadang-kadang mampu dihadapi, namun kadang-kadang terduduk menangis jua. Inilah sebuah motivasi buat para ibu yang sedang berjuang di medan realiti sebagai pembakar semangat untuk meneruskan misi melahirkan generasi terbaik yang menjadi harapan agama, bangsa dan negara. A Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Aku Takada Haru, AJK Perkara Seram tahun ini. Gara-gara kesilapan sendiri, aku jadi ketua Kelas 5 Ghaib. Walaupun Kyouko tiada, aku tetap berusaha melindungi sekolah ini dengan kerjasama Hana-chan dan Dokupan. Tetapi tempoh aku di sini semakin singkat. Perasaan gelisah pula semakin mendalam. Suatu hari, aku dapat satu petunjuk untuk ke Alam Cermin menerusi satu kes di luar jangkaan. Inilah peluang terakhir aku! Aku pasti akan bawa Kyouko kembali di sini semula. Jom kita be Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Alisa Omar
Ada kala aku ingin berheni berjalan.Cukup sudah pengembaraan selama ni - sejauh ini. Aku letih dan lelah .kaki ini telah penat melangkah .Namun,bagaimana boleh aku berhenti berjalan sedangkan hidup itu sendiri sebuah perjalanan Dengan kesedaran itu ,aku berjalan lagi - kali isi membelah lautan Hindi cuba untuk meneroka mistik dan pesona di sebuah tempat yang sungguh asing Mauritis, Reunion Island, madagascartelah membuka mataku lebih luas dalam mengenal erti kehidupan dan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ramadan Omar
“Aiman!” panggil Mokhtar. Dadanya berdebar. Peluh merenik di dahi. Rasa terkejut masih menguasai dirinya. “Kenapa pak cik? Aiman nak balik,” kata Aiman apabila Mokhtar menariknya. Moktar duduk melutut. Menjadikan dia separas dengan ketinggian Aiman sekarang. Kedua-dua tangannya memegang bahu Aiman. Dua matanya memandang ke dalam mata Aiman. “Itu ayah Aiman ke?” soal Mokhtar sambil mengunjuk kepada Hafizi di dalam kereta. Aiman bingung. Dia berkalih melihat Hafiz Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Omar Saif Ghobash
A powerful celebration of common humanity and compassion . . . deserves to be read widely by people of all faiths and none' - Sunday Times In a series of personal and insightful letters to his sons, Omar Saif Ghobash offers a vital manifesto that tackles the dilemmas facing not only young Muslims but everyone navigating the complexities of today's world. Full of wisdom and thoughtful reflections on faith, culture and society. This is a courageous and essential book that cel Learn More
USUAL: RM74.90

NOW: RM 74.90 (-0%)

MEMBER: RM 67.41 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Sesiapa memijak anak tangga misteri ke-13 akan hilang dan ghaib. Itu yang disebut dalam legenda 'sumpahan tangga'. Kononnya sumpahan itu yang boleh berpindah ke bangunan lain. Takutlah! Pada suatu hari ada murid Sekolah Rendah Asahi hilang manakala keadaan fizikal Hana-chan pula semakin teruk. Ada anasir jahat bertandang ke sekolah. Eh, entah-entah ia ada kaitan dengan sumpahan anak tangga ke-13? Apa sebenarnya yang Haru nampak bila dia cuba leraikan sumpahan bersama Do Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Aku Takada Haru dari Kelas 5-1 ambil alih jawatan AJK Perkara Seram tahun ini daripada Senior Tomoka. Bila dewasa nanti, aku bercita-cita untuk jadi pelakon teater. Sila beri tunjuk ajar, ya! Tugas pertama aku adalah hentikan pergaduhan yang selalu berlaku di Sekolah Rendah Asahi. Menurut Kyouko, ini semua angkara dewa wabak. Baiklah, biar aku selesaikan masalah kali ini dengan cara aku sendiri. Tetapi sebelum itu, aku akan dedahkan wajah sebenar ahli-ahli Kelas Ghaib. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Nama aku Tomoka. Pada musim bunga tahun ini, aku dengan rakan dari kelas 4 Ghaib sebelum ini sepatutnya tidak sekelas. Tetapi tidak sangka, kami bertemu kembali Tahun 5! Kali ini, aku menjadi Ahli Jawatankuasa (AJK) Perkara Seram yang uruskan masalah tentang makhluk ghaib di Sekolah Rendah Asahi melibatkan Hana-chan (roh zashiki-warashi), Kyouko (pari-pari cermin antik) dan Dokupan yang mementingkan glamore. Memandangkan ini tahun kedua, rasanya kami boleh atasi roh dan hant Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Fizo Omar
"Aku mulanya gentar di atas pentas berdepan ribuan manusia, tidak banyak yang aku tahu tentang orang lain selain kisah aku sendiri yang beberapa kali tersungkur dan bangkit untuk membina langkah baru" Ini kisah Fizo Omar di sebalik dunia glamor. Bangkit bila bankrap menggunakan penulisan sumber pertama (first person) untuk mendekatkan lagi pemahaman penulisan kepada pembacanya. Fizo Omar berkongsi bagaimana status muflis mampu dijadikan pembakar semangat dan butang tekanan Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Ustaz Ali Omar Al-Hafiz
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Akulah AJK Perkara Seram yang menjaga keamanan Sekolah Rendah Asahi dan ini tahun kedua aku menyandang jawatan itu. Dalam kelas aku ada musuh terkuat iaitu dewa maut perantis bernama MIAN. Aku tidak boleh leka dan perlu berhati-hati sebab dia sentiasa cuba tunaikan hasrat murid dan merampaskan roh mereka sebagai ganti. Suatu hari, MIAN tidak hadir. Dewa maut pun boleh demam ke? Atau ini semua konspirasi untuk perdaya aku?!! Hmm...tetapi aku risau. Jadi aku perlu melawat di Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Haszrul Azrie , Tengku Nurhusni , Nordianah
Lelaki ini dikatakan lelaki paling dikehendaki di Malaysia pada PRU14. Lelaki ini mengubat rindu rakyat Malaysia kepada almarhum ayahandanya; Tuan Guru Nik Abdul Aziz. Lelaki ini membawa auranya tersendiri, tenang, lembut, sentiasa tersenyum dan mudah didekati. Lelaki ini mendapat perhatian rakyat bukan Islam melalui ucapannya di himpunan rakyat di Putrajaya, Ramai yang mahu mengenalinya dengan lebih dekat. Pasti anda juga sebahagian daripada mereka! Terkini! Kami bawakan Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

1-97 of 97

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top