0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' SHUKRIAH MD 'Found 289 Related Products
By Susan Jeffers
What are you afraid of - and how is it holding you back? The phenomenal classic on moving from a place of paralysis, pain and indecision to one of energy, enthusiasm and action Whatever your anxieties, Feel the Fear and Do it Anyway (R) can teach you how to handle what life throws at you, allowing you to take control, move forwards and live the life you want. First published over 30 years ago, Susan Jeffers' phenomenal classic has helped change the lives of over two millio Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By Angela Duckworth
Talent is overrated - learn what truly makes you succeed Angela Duckworth's seminal work on why passion and perseverance matter more than anything Why do naturally talented people frequently fail to reach their potential while other far less gifted individuals go on to achieve amazing things? The secret to outstanding achievement is not talent, but a passionate persistence. In other words, grit. MacArthur Genius Award-winning psychologist Angela Duckworth shares fascinatin Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By David J Schwartz
Your go-to guide to a better life, starting with the way you think Join 6 million readers around the world who have capitalised on the power of now First published in 1959, David J Schwartz's classic teachings are as powerful today as they were then. Practical, empowering and hugely engaging, this book shows that the key to success is the way you think. Not only will this timeless classic inspire you, it will give you the tools to change your life for the better - starting Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By Dale Carnegie
Perfect your social skills and master any conversation The most famous confidence-boosting book ever published, with sales of over 16 million copies worldwide Millions of people around the world have improved their lives based on the teachings of Dale Carnegie. In How to Win Friends and Influence People, he offers practical advice and techniques, in his exuberant and conversational style, for how to get out of a mental rut and make life more rewarding. His advice has stood Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By Napoleon Hill
Discover the 13 powerful principles behind every great success story The timeless bestseller setting out Hills's formula for money-making success Napoleon Hill, America's most beloved motivational author, devoted 25 years to finding out how the wealthy became that way. After interviewing over 500 of the most affluent men and women of his time, he uncovered the secret to great wealth based on the notion that if we can learn to think like the rich, we can start to behave lik Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By Norshiemah Md Yasan
Hariz dan Hakeem, dua beradik yang berbeza prinsip hidup. Hariz, si teruna tampan yang sejuk beku tetapi penuh dengan kasih sayang dan cinta hanya untuk keluarga. Hakeem, si Romeo kampung yang kacak dan bermulut manis tetapi tidak serius dalam semua perkara. Tak cukup dua orang kekasih, ada hati nak tambah lagi. Tiba-tiba Pak Talib merancang nak jodohkan Raisya untuk Hariz. Macam cacing kepanasan si adik apabila buah hati nak kena pinang dengan abang sendiri. Puas Ha Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Aida Adia , Naim Tamdjis , Akma Saidon
“Tiada hebatnya sesuatu itu jika tiada ‘kuasa’ bersamanya!” / CINCIN PUAKA ZAMRUD - Aida Adia Setelah kematian bapanya, Aryan sering didatangi mimpi pelik seolah-olah roh bapanya tidak tenteram di alam sana. Aryan mengesyaki peti kayu Jawa kuno warisan tinggalan nenek moyang yang disimpan oleh arwah bapanya itu pasti menyimpan suatu rahsia atau jawapan akan maksud mimpi-mimpinya itu. Namun, setelah berjaya membuka peti lama itu, bukan jawapan yang Aryan perolehi tet Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Shukriah Rodzi
Nazman disahkan menghidap penyakit hypertrichosis melalui sudut perubatan moden. Tetapi, menurut Nek Mah, dia terkena sumpahan mawas yang diwarisi daripada datuknya. “Apa pantang larang yang atuk langgar?” “Atuk tertembak seekor ibu mawas yang sedang bunting hingga mati.” Beberapa orang model telah mati dibunuh dengan kejam. Sesuatu yang menjadi misteri ialah model yang dibunuh itu kesemuanya adalah duta iklan produk syampu. Kepala mereka dicukur hingga botak dan ra Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Priya Parker
I learned much from this book. Priya Parker has created both an art and a science to gathering in ways that can bring joy and fulfillment to any meeting.' - Deepak Chopra MD 'This is a must-read!' - Chris Anderson, owner and curator of TED 'A fantastic book' - Forbes 'Remarkable' - Bustle We spend our lives gathering - first in classrooms and then in meetings, weddings, conferences and away days. Yet so many of us spend this time in underwhelming moments that fail to enga Learn More
USUAL: RM57.95

NOW: RM 57.95 (-0%)

MEMBER: RM 46.36 (-20%)

By SK Planet
看過了景福宮、青瓦臺、清溪川,還想發現更有趣的首爾嗎? 這次旅行,讓我們循著在地人的日常,彎入首爾巷弄小路, 韓食餐館、奢華甜點、專屬香氛、韓流造型、復古家飾、限定版玩偶…… 走入偶像劇場景,在旅途中過上韓國人的潮流生活!   ●精選首爾12大區、27條街道、148個新潮小店與景點,漫步時光流轉的美麗巷弄   ☑洋溢全球化魅力的「江 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Shankaran Nambiar
Transformation without thought runs the risk of being short term or a kneejerk reaction to events. Shaping the future requires forethought, planning and informed decision making. Nambiar has made it his business to encourage us all to think, and provides us with some trenchant thoughts and ideas to help us along the way. Datuk Seri Anwar Ibrahim. President, Parti Keadilan Rakyat A must read if you want op-eds about key issues in the economy before and after a momentous ev Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By 洛塔·索妮南
★送給所有曾經懷恨在心並尋求安全出路的人★   ★來自芬蘭,已售出30國版權   ★手寫抒壓 X 負能量療癒   ★用20分鐘療癒你的壞心情   受夠正能量了嗎?   試試看相反的──   請盡情開怨!   這本書,由你來完成!   一本讓你盡情抱怨、保證抒壓的書!   你上班不開心嗎?   你對生活不滿意嗎?   你看什麼都不順眼嗎?   Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By HASEO
  ※ 人像攝影師必看的進階攝影、用光手法   ※ 徹底剖析8種臉型,幫助攝影師與模特兒迅速找出最棒的美女視角   ※ 彩妝、造型師也能受益的職人know-how滿載   ※ 令人驚訝的Before/After對照組,改造後美到根本不是同一個人   ※ 網美必看,人像名師HASEO教妳找到自己最亮眼吸睛的好角度   【學會如何判讀模特兒臉型,就能擴大影像創作的自由 Learn More
USUAL: RM69.30

NOW: RM 69.30 (-0%)

MEMBER: RM 62.37 (-10%)

By Abdul Muiez Ruslee
Baca tajuk LAYAN CK MEMBEBEL, rasa macam 'Dah, kenapa pula aku kena layan dia ni membebel? Bukannya dia artis atau DJ radio pun! Pakar motivasi pun tidak!' Tapi apabila mukasurat demi mukasurat mula diselak, alhamdulillah, fahamlah saya bahawa di sebalik celoteh sempoi dan 'leklek brader' yang digunakan oleh penulis, terkandung mesej demi mesej yang sangat penting. Sebagai seorang guru kaunseling, segala onar dan onak duri zaman remaja berada di dalam tangannya. Maka na Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By 麥克斯·盧加維爾 , 保羅·葛雷沃
  吃藥做不到的,讓食物來幫你!   腦霧、健忘、注意力不集中、憂鬱、失智、帕金森、ALS……   這些都是大腦發炎的症狀。現在起,你有機會自救。   根據最新科學研究,告訴你如何將大腦最佳化的完整指南   照著做,兩週就能明顯獲得改善   *紐約時報暢銷書*   *亞馬遜書店超過88%的讀者5顆星推薦*   ■有臨床實證的理論基礎 Learn More
USUAL: RM69.30

NOW: RM 69.30 (-0%)

MEMBER: RM 62.37 (-10%)

By Alwyn Hamilton
The breathless finale to the New York Times bestselling Rebel of the Sands series will have you on the edge of your seat until the dust from the final battle clears! When gunslinging Amani Al'Hiza escaped her dead-end town, she never imagined she'd join a revolution, let alone lead one. But after the bloodthirsty Sultan of Miraji imprisoned the Rebel Prince Ahmed in the mythical city of Eremot, she doesn't have a choice. Armed with only her revolver, her wits, and her untamea Learn More
USUAL: RM43.95

NOW: RM 32.96 (-25%)

MEMBER: RM 32.96 (-25%)

By Kak Amal , Kak Era
Assalamualaikum, semua! Mia nak ucapkan terima kasih kepada umi dan abah dan adik Mia, Muaz kerana sentiasa sayangkan Mia. Mia juga mahu ucapkan terima kasih kepada kawan-kawan kerana sentiasa gembirakan Mia. Hari-hari Mia sentiasa indah. Alhamdulillah! Jom kawan-kawan, ikut Mia untuk menyelami kehidupan Mia yang cukup istimewa. Pasti kawan-kawan akan seronok! Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.72 (-20%)

MEMBER: RM 8.72 (-20%)

By Naim Tamdjis
Raiqal, pengembara mistik berada di Stesen Kereta Api Dabong yang terbiar sejak pembinaan rel baru pada tahun 2030. Tujuannya hanyalah satu, menaiki Koc 13 yang akan membawa dia ke dunia lain. Pertemuan dengan Aiman Aklaken, penulis seram bestseller antarabangsa di stesen yang sama untuk menaiki Koc 13 membawa mereka mengembara ke dunia penuh misteri. Bermula dengan tiket bertulisan Jawi yang datangnya entah dari mana hinggalah kemunculan Koc 13 tepat pada waktunya menyebabk Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Siti Eshah Md Rejab
Formula Kekayaan - Buku ini mempunyai 1001 strategi dalam selok-belok perancangan kewangan di masa hadapan. Ia menyajikan tip-tip tentang amalan menjemput rezeki, bagaimana menjana pendapatan sampingan, cara mengubah gaya berbelanja, 20 kesilapan kewangan yang sering dilakukan dan banyak lagi topik menarik yang telah disajikan. Salah satu contoh topik seperti amalan menjemput rezeki telah dikupas dengan terperinci tentang petua bagaimana menjemput rezeki dalam kehidupan seseo Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Masley Steven Md
In this step-by-step guide to enhancing cognitive function and fighting--and even reversing--memory loss, Dr. Steven Masley (bestselling author of The 30-Day Heart Tune-Up) lays out a four-pillar diet-and-lifestyle approach to improving brain health, focusing on food, nutrients, exercise, and stress management. Based on more than a decade of clinical research, The Better Brain Solution provides the tools you need to fight back. Here, Dr. Masley explains exactly how changes in Learn More
USUAL: RM79.95

NOW: RM 79.95 (-0%)

MEMBER: RM 71.96 (-10%)

By 井上雄彥
【灌籃高手新裝再編版(01)-(20)】 青春的熱血,即將再次沸騰! ◆全套20集封面重新繪製。 ◆收錄每一話中間的小圈圈漫畫格。 ◆整體內容不變,劇情段落重新節錄並設定各集副標題。 ◆特別向日方申請原稿分色檔製作,細緻度更上一層樓。 ◆32K大小易於翻頁且畫面更舒適,閱讀體驗再升級。 Learn More
USUAL: RM480.00

NOW: RM 399.00 (-17%)

MEMBER: RM 399.00 (-17%)

By Rohamiah Muda
Relaks betul membaca naskhah ini! Rasa seperti menonton drama di televisyen. Boleh baca sambil makan bertih jagung. Pendekatan dakwah yang cukup santai dan bersahaja hingga kepala pun tak rasa berat mahu menghadam intipati mesejnya. Topik yang diketengahkan berkisar tentang isu biasa yang sentiasa berlegar-legar di sekeliling kita namun dikupas dengan ketinggian ilmu dan ketegasan penulisnya. Alhamdulillah, Berdamai Dengan Takdir adalah naskhah yang sangat sesuai untuk mereka Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Clare Rewcastle Brown
"Investigating the deforestation of Sarawak, Borneo, and the dispossession of its people, journalist Clare Rewcastle Brown followed a trail of corruption that led her to the heart of Malaysian politics and to Prime Minister Najib Razak himself. Determined that the public should know the truth, she started a blog, which became Malaysia's go-to news outlet for information that the government was trying to suppress – and whistleblowers wanted to get out. She was soon running a Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 64.00 (-20%)

MEMBER: RM 64.00 (-20%)

By Tom Wright , Bradley Hope
Buku dijangka siap pada 5 Dis 2018 - Tertakluk kepada kelewatan pembekal Tipu Helah Untuk Mencuri $5 Bilion Pada tahun 2009, ketika krisis kewangan belum benar-benar pulih, seorang graduan Wharton yang lembut orangnya melakukan penipuan yang amat besar yang belum pernah dilakukan sebelum ini - yang kemudian melambangkan ancaman yang seterusnya kepada sistem kewangan global. Nama lelaki itu ialah Jho Low, orang yang mempunyai perwatakan yang lu Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 56.00 (-20%)

MEMBER: RM 56.00 (-20%)

By 法蘭西斯·詹森 , 艾蜜·依莉絲·納特
★紐約時報第一名暢銷書!   一位神經科學家的青春期育兒求生寶典,獻給所有面臨孩子青春期,困惑、沮喪、憤怒、不知所措的父母們!   「他到底在想什麼?!」   所有經歷孩子青春期的家長,心中一定都有這樣的困惑與訝異。   然而,青少年絕對不是什麼外星生物,他們只是被誤解罷了。   情緒不穩、愛唱反調、常做蠢事、魯莽衝動,這 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By Azmar Prima
Alhamdulillah, dengan rahmat-Nya buku Siri Sahabat Rasulullah SAW ini dapat dihasilkan untuk tatapan anak-anak kita khususnya. Rasulullah SAW pernah bersabda yang bermaksud: "Sahabat-sahabatku umpama bintang-bintang di langit. Barang siapa mengikuti mereka, maka mereka akan beroleh petunjuk." Begitulah penghormatan yang diberikan oleh baginda kepada para sahabat baginda penghormatan ini berdasarkan kualiti hidup dan taqwa mereka yang patut dijadikan panduan untuk kebaikan b Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Shukriah Rodzi
"Mahu dirawat tidak bertemu lawanku, hidup terseksa hingga ke akhir hayatmu, aku tunaikan dendam daripada musuhmu, pecah perut, sampailah ajalmu!" Mariani berdendam dengan Rasyidah kerana adiknya itu bertunang dengan lelaki pujaan hatinya, Hafizul Asyraf. Rupa paras Mariani yang kurang menarik pula sentiasa menjadi umpatan dan cacian Rasyidah. "Aku dah kunci laluan anginnya dari atas dan bawah. Perutnya akan buncit menjadi seperti busung dan tidak akan surut-surut. Aku bua Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By 茱迪斯·歐洛芙
  生命充滿磨難,但不代表就該封閉自己的心。   探索帶來深度與悲憫心的特質,勇敢走進這個世界。   =高敏感族一學就會的生存法則=   ★紐時暢銷書《讓情緒自由》作者──茱迪斯.歐洛芙醫師最新力作!   協助你找出自己屬於哪一種共感人,以及你的共感強度。   協助你補充重要能量,避開感官超載、疲憊、成癮、愛心被消耗的問題 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Spencer Johnson
With over 2.5 million copies sold worldwide, Who Moved My Cheese? is a simple parable that reveals profound truths It is the amusing and enlightening story of four characters who live in a maze and look for cheese to nourish them and make them happy. Cheese is a metaphor for what you want to have in life, for example a good job, a loving relationship, money or possessions, health or spiritual peace of mind. The maze is where you look for what you want, perhaps the organisati Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Tom Wright
The definitive inside account of the 1MDB scandal, "a true life thriller" (Ben Mezrich) about a "modern Gatsby" who managed to swindle over $5 billion with the aid of Goldman Sachs and others, exposing the secret nexus of elite wealth, banking, Hollywood, and politics--from two award-winning Wall Street Journal reporters. In 2009, with the dust yet to settle on the financial crisis, a baby-faced, seemingly mild-mannered Wharton grad began setting in motion a fraud of unprec Learn More
USUAL: RM79.90

NOW: RM 63.92 (-20%)

MEMBER: RM 63.92 (-20%)

By 刘轩
积极心理学、认知心理学、前瞻心理学等重量级理论 审思自己与每一个现代人共同遇上的生存危机── 你,为了什么而活? 「《大脑冲浪》是写给以前的我自己,跟现在的你。」刘轩说。 ★ 新马版特别献词&作者序 ★25000人课堂见证,筛选近万则留言互动,全新内容优化 ★刘轩「积极心理学训练营」2.0版 ★脱胎换骨 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 36.00 (-33%)

MEMBER: RM 36.00 (-33%)

By Tim Misi
Menarik dalam buku ini: - Himpunan komik MISI 10A FINALE, MISI 4 FLAT, dan MISI x MAP - 100% berwarna - Tip dan teknik belajar berkesan - Komik bonus dan eksklusif daripada Tim Misi, MISI UPIH RIDER TESTIMONI PEMBACA KOMIK MISI: Terima kasih kerana menghasilkan bahan bacaan ringan yang sangat baik. Komik ini menjadi pemangkin semangat saya bagi mendapatkan anugerah dekan pada semester lepas, dan alhamdulillah, saya berjaya mendapatkannya. Banyak perkara baik yang saya pela Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sebut saja coklat, pasti ramai yang terliur. Ia kegemaran semua daripada kanak-kanak kepada orang dewasa dan orang-orang tua. Malah ia adalah cenderahati yang pasti membuat penerimanya tersenyum lebar. Jadi, bolehkah anda buat coklat sendiri? Jawabnya, ya! Pelajari aneka cara untuk menyediakan snek coklat lazat yang mudah dan menarik. Resipi yang ada memang sesuai bukan saja untuk sarapan, minum petang atau di majlis ulangtahun. Yang paling mustahak, anda perlu ikuti Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Riangkan hati orang tersayang dengan pelbagai resipi di dalam buku ini! Ia adalah cabaran untuk menghasilkan resipi kek kukus dari negara Barat. Bahan-bahan asas boleh dibeli di pasaraya atau kedai barangan bakeri. Antara bahan yang sering digunakan ialah keju, kopi, coklat untuk Kek Kopi Kit Kat, Kek Keju Browni atau Kek Cawan Mentega Keju. Nikmati rasa mewah Kek Susu Mexico atau Kek Pelangi (cuma guna putih telur). Pesonakan citarasa anda dengan keharuman lavender den Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Ingin menikmati manisan yang enak tetapi tidak memiliki ketuhar? Jangan risau! Buku masakan ini menyajikan 25 manisan lazat yang pasti akan membuat anda teruja. Anda akan mendapat pengalaman kaedah menyediakan manisan di atas dapur, kesemuanya dijelaskan bersama foto langkah-demi-langkah. Cubalah Halwa Badam atau Halwa Suji yang amat mudah. Kagumkan keluarga dan rakan taulan ketika makan malam dengan Tiramisu Buah-buahan atau Biskut Lasagne. Gemarkan Oreo? Anda boleh Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sudah ketandusan idea untuk memasak Mi, Kuetiau atau Mihun? Tidak lagi dengan pilihan 25 resipi di dalam buku ini. Dengan bahan-bahan yang mudah didapati dan kaedah memasak yang dilengkapi foto langkah-demi-langkah ini pasti menggembirakan sesiapa saja untuk mencubanya. Mi, Kuetiau atau Mihun memang pilihan di sebarang majlis. Ada di antara kita juga ingin sediakan sesuatu yang ringkas untuk keluarga terutama pada hujung minggu. Lazimnya hidangan nasi bersama pelbaga Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sejuk, nyaman dan sesuai membasahkan tekak selepas makanan utama. Ada orang memanggil pencuci mulut atau dessert sebagai puding, jeli atau agar-agar. Apakah pula perbezaannya? Agar-agar selalunya amat mudah. Bahan-bahan utama adalah serbuk agar-agar, air, gula dan pewarna atau perisa. Sementara jeli pula menggunakan serbuk gelatin, air, gula dan pewarna atau perisa. Ada juga jeli yang menggunakan serbuk jeli konnyaku. Terdapat jeli yang tidak perlu dimasak, cukup sekad Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Bau makanan yang baru dipanggang menggamit selera sesiapa saja. Campuran rempah-ratus bersama dedaun herba, aneka sos dan pelbagai ramuan lagi menjadikan sajian panggang sungguh istimewa. Memang tidak sukar menyediakan makanan berpanggang. Yang mustahak ia mesti diperap supaya bumbunya akan meresap ke dalam bahan utama seperti ayam, ikan, daging, makanan laut dan seumpamanya. Apabila memanggang, boleh pilih cara yang digemari. Misalnya, memanggang di atas bara api s Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Teringin menyediakan Ayam Belanda Panggang atau Paha Kambing Panggang dengan Sos Epal untuk sajian hari sabtu malam? Kini anda boleh! Senangkah membuatnya? Tentulah tidak dengan foto langkah demi langkah sebagai panduan. Kaedah membuatnya diringkaskan dan dijelaskan dengan terperinci bagi menghindarkan sesiapa yang membuatnya ‘sesat’ (tidak faham). Anda juga boleh sediakan juadah ringan seperti Sup Cendawan atau Salad Caesar. Kalau suka ubi kentang, anda boleh temu Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Kuih-muih sentiasa menjadi pilihan terutama waktu sarapan dan minum petang. Di merata tempat ada orang menjual kuih tetapi ada kalanya tidak menepati citarasa. Jadi, apa kata cuba 25 resipi di dalam buku ini dan anda boleh ubahsuai mengikut kesukaan, seperti mengurangkan gula atau garam, menambah kelapa atau membuat dalam jumlah yang banyak (namun tak mahal) untuk majlis meraikan sesuatu. Membuat Pulut Serawa Durian, Kuih Lopes atau Dodol Kentang memang mudah apabila Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By P.Gunasegaram & Kinibiz
This book is a gripping account of the biggest, most audacious kleptocracy the world has ever known - over RM40 billion lost or stolen by a corrupt Malaysian government through 1Malaysia Development Berhad or 1MDB. It has all the elements of a Hollywood thriller with a cast featuring a sultan, a prime minister, his high-flying and even more high-spending wife, and a baby-faced whizz kid as the mastermind who was in his late twenties when it all started and who cavorted with a Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 48.00 (-20%)

MEMBER: RM 48.00 (-20%)

By Norshiemah Md Yasan
Mamat jual burger kena jadi CEO? Biar betul! Hidup Hadif berubah 180 darjah apabila menerima wasiat daripada Tan Sri Hamdan. Masalahnya, tidak sampai sehari dia kenal lelaki itu. Oleh kerana mahu menyelamatkan pekerja Mentari Jingga, dia terima juga wasiat itu. Masalahnya, dia perlu berkahwin dengan Diana, anak Tan Sri Hamdan. Namun jika salah seorang berkahwin dengan orang lain, wasiat kedua akan dibacakan. “Hei! Aku pun tak hingin la nak kahwin dengan kau!” – Diana. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Mohd Razali Kamarudin
Dengan izin Allah, Buku Mudah Ingat Makna Surah Ad-Dhuha hingga An-Nas : untuk bacaan dalam solat dapat membantu anda mencapai hasrat ini. . Menariknya, buku ini ditulis oleh seorang yang tiada asas Bahasa Arab. Menerusi buku ini, anda akan dipandu untuk memahami makna surah Al-Duha hingga surah Al-Nas dengan lima langkah mudah berikut : 1. Faham keunikan dan latar belakang surah. 2. Baca semua ayat dalam sesuatu surah beserta maknanya dan kaitkan dengan keunikan da Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Ayam goreng sememangnya kegemaran ramai. Sudah bosan dengan resipi ayam goreng yang biasa? Cubalah 25 resipi ayam goreng yang pasti memikat selera, apatah lagi ia menjadi kegemaran di tempat berbeza di seluruh dunia. Buku ini membawa anda meneroka bukan sahaja resipi ayam goreng di Indonesia, Australia dan Eropah tetapi juga resipi yang berusia 300 tahun dari Amerika Syarikat! Nampaknya ayam goreng disukai ramai sejak dahulu kala. Untuk mendapatkan ayam goreng yang sed Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Selain ikan, ayam merupakan pilihan utama lauk-pauk terutama waktu makan tengah hari atau malam. Ia juga dimasukkan sebagai bumbu nasi atau mihun goreng. Pelbagai masakan ayam seperti Ayam Mustika, Ayam Kalio atau Ayam Kofta pasti menggamit selera mereka yang inginkan kelainan. Kebanyakan resipi ayam amat mudah disediakan. Kaedah memasak juga tidak rumit. Contohnya, ayam digoreng, dimasak berkuah atau berempah, dikukus atau dijadikan sup. Pendek kata, ayam sesuai untuk se Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Menggoreng adalah di antara teknik memasak yang boleh dikatakan paling mudah. Kesemua 25 resipi di dalam buku ini mampu memenuhi citarasa semua. Selain savuri seperti Rol Sardin, Kebab Kambing dan lain-lain, ada Aiskrim Goreng dan Oreo Goreng. Sungguh unik, bukan? Kebanyakan masakan untuk digoreng boleh disediakan terlebih dahulu. Ia boleh disimpan di dalam peti pembeku, dikeluarkan dan dicelup di dalam bater sebelum digoreng. Ada juga yang boleh digoreng sekejap (separuh Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sebagai orang Asia, nasi merupakan makanan ruji. Nasi amat popular sehingga ada yang menyajikannya untuk sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Malah ada orang tidak kenyang kalau tidak makan nasi. Begitulah besarnya pengaruh nasi. Pelbagai resipi nasi ada di dalam buku ini. Bagi peminat makanan Indonesia penyet, apa kata kita sediakan untuk keluarga (dengan harga yang berpatutan). Bukan itu saja, ada Nasi Luwet, Nasi Uduk dan Nasi Ambeng yang sudah sekian lama diper Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Robert Twigger
'Micromastery is a triumph. I read it with delight, and instantly vowed to put more conviction into the latest thing I'm trying, which is using a plectrum when I play the guitar'Philip PullmanWant to learn how to cook? Start by making an omelette.Want to be able to dance? First learn the Tango Walk.Want to be more creative, smarter and happier? Read this book.Micromastery is the Learn More
USUAL: RM59.95

NOW: RM 59.95 (-0%)

MEMBER: RM 53.96 (-10%)

By 萊恩·霍利得
★暢銷書《成長駭客行銷》作者最新著作 ★網路企業策略主管、時尚集團總監、傳奇樂團歌手、暢銷書作家等,各路長銷高手爭相推薦   潮流愈快速,愈需要持久的深度經營力   從核心出發,解析默默穩穩獲利的長銷秘密   既然都要嘔心瀝血,不只暢銷,更要長銷!   長銷的驚人力量!   .「星際大戰」系列自第一部電影問世至今,營收在四十 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By 珍·史考特 , 史蒂芬妮·藍德
  初次為人父母讓你崩潰又焦慮?別緊張,慢慢來!   來自全球化的教養觀點,診間臨床育兒現場經驗。   如何避免扁頭寶寶?改變孩子挑食習慣?正確的睡眠訓練?   讓珍醫師告訴你,最誠摯實用的各種育兒方法!   珍醫師自幼成長於肯亞,在自由快樂的環境中長大。之後移居英格蘭、愛爾蘭、澳洲,最後定居美國。在澳洲她經歷結婚生子、養 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By Naim Tamdjis , Julie Jasmin , Noorfadzillah
Ada misteri di sebalik lukisan. / ORKID - NAIM TAMDJIS Arman mula bekerja dengan Syarikat Faz & Chong Development, sebuah syarikat pembinaan terunggul di Lembah Klang. Memandangkan baru bekerja di situ, Arman perlu bekerja lebih masa untuk menyiapkan kerja-kerja perakaunan yang tertangguh. Bermula dengan pengawal tua yang pelik dijumpainya semasa pulang ke rumah lewat malam. Pelbagai kejadian pelik berlaku. Perkenalan dengan Kemboja dan Orkid yang tinggal di tingkat paling a Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By 周榮佳
「這本書不單是一本教人建立保險團隊的工具書,亦是一本營商秘笈和人生哲理的書,所以除了保險從業員之外,任何想在事業上闖出一番成就的人都應該閱讀。」 香港演藝學院校董會副主席 楊偉誠博士 BBS, MH, JP ★ 想投身保險的人必讀:想從事保險的人,如想知道業界的運作、實況,以及躋身這行的前景,以及必要條件,這本書相當值得一讀。 ★ 想成 Learn More
USUAL: RM83.20

NOW: RM 83.20 (-0%)

MEMBER: RM 74.88 (-10%)

By Faris Mubeen
Tak semua perkara kita buat disenangi orang lain. Tu perkara biasa. Perkara yang baik-baik ni seolah-olah KHAS atau HANYA atau LAYAK kepada orang yang betul-betul suci dan sudah terjamin ke syurga? Bila pemikiran sebegini ada pada kita semua maka percayalah dan yakinlah hidup kita takkan tenang hanya disebabkan su-u-zzon (sangka buruk) kita terhadap seseorang. Nampak orang buat baik, alhamdulillah! Nampak orang buat amal soleh, alhamdulillah! Nampak orang buat kebajikan, a Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Azhar Yahya & Fadilah Yaacob
Buku ini dihasilkan oleh pasangan yang diuji Allah SWT dengan dikurniakan penyakit meningitis, alhamdulillah kini dianugerah oleh Ilahi sihat sepenuhnya setelah menjalani pelbagai rawatan dan pembedahan. Setiap pengalaman dan ilmu yang diperoleh digarap dengan pedoman berasaskan hukum syarak, di samping memasukkan nilai tambah tentang kaedah-kaedah melaksanakan ibadah ketika menghadapi keuzuran khasnya buat pesakit. Penulis juga sedaya upaya mengambil pendapat terkuat serta Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Akhbar Satar
The author is a criminologist, crime analyst, and former graft-buster who highlights the evils of graft and crime, how to detect, deter and measure it, and offers solutions to curb and prevent it. Various criminological theories are discussed as we get introduced to, in an easy to understand and unbiased manner, the real situation of corruption and crime in Malaysia. Corruption and crime in Malaysia provides the glaring instances of corruption investigations and prosecutions Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By 中原尚志 , 麻衣
 日本電影票房突破27.5億 尚志和麻衣真人紀實原作 中文版奇蹟上市!   面對失去意識的戀人,你願意花多少年去等待呢?   一顆誠摯的真心以及眾人溫暖的扶持,   讓持續8年的不離不棄,喚來了不可思議的奇蹟……   搬上大螢幕,以電影呈現再次讓廣大觀眾感動落淚的   【真人真事原型】   真的發生了!降臨在你我身處世界的真實奇蹟   Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

Kru dari Langit adalah cerita-cerita dari petugas lapangan terbang, ikuti segala cabaran yang dihadapi oleh mereka. Bermula dari penjaga kaunter sehinggalah para juruterbang berkongsi cerita sisi lain yang anda tidak akan dengar melainkan dari kaca mata mereka yang bertugas. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Jamal Sifufbads
107 TIPS SALES SIFUFBADS. Ianya mengandungi tips2 yang digunakan untuk gandakan sales sehingga 7 angka. Ia juga turut kongsikan kepada pelajar-pelajar sifufbads. Alhamdulillah, sales mereka makin kencang! Order masuk tak henti2! Bisnes bertambah masyuk! Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Maria Kajiwa
TAJUK: TAKRUT Seutas tangkal yang dipanggil Takrut Agung menjadi rebutan dua buah negara. Tangkal yang telah mengubah sejarah peperangan dan mengorbankan ribuan nyawa. Menyedari betapa besarnya kuasa tangkal tersebut, seorang sami menguncinya dengan mantera bersama nyawanya sendiri. Masa berlalu, seorang pemuda bernama Wafiq dihantui penampakan yang menyerupai arwah ayahnya di mana-mana. Takut dan gelisah memaksa dia dan pembantu ayahnya mencari punca dan penyelesaian. Usah Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By 木下齊
「地方創生需要的不是錢本身,而是不斷賺錢的引擎。」 創業經營、地方再造 雙領域話題書      二○一四年,「地方消滅」論(地方人口持續漸少將造成多數鄉鎮消失)揭開日本積極投入地方創生的序幕。四年過去,縣市吉祥物大戰、追求農產品高附加價值的果園、興建大型綜合設施等,執行「常識作法」的典型結果是地方財政陷入危機,衰退加劇。四 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 44.36 (-20%)

MEMBER: RM 44.36 (-20%)

1-289 of 289

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top