Popular
Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' imam nawawi 'Found 76 Related Products
By
LOOP 7-KAIME NO AKUYAKU REIJOU WA, MOTO TEKIKOKU DE JIYUU KIMAMA NA HANAYOME SEIKATSU WO MANKITSU SURU 輪迴七次的惡役千金,在前敵國享受隨心所欲的新婚生活 VOL.1-12 END JAP (E / C) The duke’s daughter, Rishe Irmgard Weitzner, has a secret. That is, “if she lost her life at the age of 20, she would return to the moment of the annulment of her engagement five years ago.” She has enjoyed various lifestyles to her heart’s content, such as being a Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Imam Al-Qurtubi
Dalam buku ini Imam Al-Qurtubi telah menjelaskan kepada kita tentang hal-ehwal yang berkaitan dengan kematian, bermula dari hakikat kehidupan, hakikat kematian, bagaimanakah keadaan orang yang mati, pengurusan jenazah, adab-adab semasa di tanah perkuburan, azab dan kenikmatan di alam kubur atau alam barzakh, padang mahsyar, Al-Mizan, As-Sirat, Syurga, Neraka dan seterusnya. Kupasan yang padat dikemukan oleh Imam Al-Qurtubi begitu mendalam diperkuatkan lagi dengan dalil-dalil Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Zaifu Zaman Ahmad
Mira tak pernah merancangnya! Malah, bukan pelan Mira langsung untuk melakukannya! Mana mungkin dia ada pelan untuk menamatwatkan riwayat pembantu rumahnya sendiri, Sumi, yang dipercayai semenjak dulu lagi? Namun, hal itu tetap berlaku. Mira telah membunuh Sumi tanpa niat! “Sumi dah mati, bang.” - Mira “Mati?” - Nawawi “Macam mana dia boleh...” - Mira “Mira tak sengaja.” - Nawawi Nawawi terkejut bila tahu apa yang telah Mira lakukan. Malah, lebih mengejutk Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Imam Al-Qurtubi
Syurga merupakan tempat pembalasan nikmat yang dikurniakan Allah SWT kepada hamba-Nya yang sentiasa taat dan patuh dalam melaksanakan perintah-Nya dan meninggalkan segala larangan-Nya. Kewujudan syurga wajib diimani dan dipercayai oleh seluruh umat Islam kerana ia adalah satu kebenaran yang tidak ada keraguan mengenainya. Di dalam Al-Quran dan Hadis banyak penjelasan mengenai nikmat syurga dipaparkan. Bagaimana untuk kita mengetahui mengenai kewujudan syurga dan perkara ya Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Imam Al-Ghazali
Setiap makhluk yang bernyawa pasti merasai mati. Itu adalah satu kepastian dan wajib kita percayai sebagai seorang hamba Allah yang beriman. Hanya saat kematian itu sahaja yang kita tidak pasti bila, bagaimana dan di mana. Sabda Rasulullah SAW, "Kematian adalah hadiah yang sangat berharga bagi orang yang beriman." Alangkah indahnya kerana bagi orang yang beriman kematian merupakan hadiah bagi mereka kerana mereka telah melengkapkan persiapan untuk menghadapi kematian menuju Learn More
USUAL: RM44.00

NOW: RM 44.00 (-0%)

MEMBER: RM 39.60 (-10%)

By Al-Imam Adz-Dzahabi
perkara yang dilarang akan diberikan ganjaran pahala yang tidak terkira nikmatnya sebalik jika melakukan perkara yang dilarang maka seorang hamba itu dikira telah melakukan dosa dan akan dibalas dengan siksaan yang pedih di akhirat kelak. Allah SWT memberi jaminan bagi sesiapa sahaja yang menjauhi dosa-dosa dan perkara-perkara yang diharamkan akan diampuni semua dosa-dosa kecil yang dilakukannya. Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By Mia Azwari
Pertama kali Hasnan menjejakkan kaki ke bumi Sarawak, jantungnya berdebar saat dia bertemu dengan Zaton. Pertemuan demi pertemuan membuatkan mereka saling mencintai. Zaton akui, jatuh cinta pandang pertama terhadap Hasnan. Namun, tidak mudah untuk dia menjalinkan hubungan dengan lelaki itu disebabkan hidupnya terikat di tangan Mak Mon. Terpaksalah mereka menjalinkan hubungan secara rahsia tanpa pengetahuan keluarga. Saat Hasnan nekad melamar Zaton, dirinya menerima kata-kata Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By ABDUL LATIP TALIB
USUAL: RM27.90

NOW: RM 25.11 (-10%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By ABDUL LATIP TALIB
USUAL: RM27.90

NOW: RM 25.11 (-10%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By ABDUL LATIP TALIB
USUAL: RM27.90

NOW: RM 25.11 (-10%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By ABDUL LATIP TALIB
USUAL: RM27.90

NOW: RM 25.11 (-10%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By Hasrizal Abdul Jamil
Di Hamparan Shamrock Kuseru Nama-Mu berkongsi cerita, rasa dalam tawa dan air mata, perjalanan kehidupan penulis semasa di London, Belfast, Galway, dan seluruh pelosok United Kingdom. Jauh di kampung halaman, kelana sering dilanda payah dan derita. Nostalgia itulah yang memperkenalkan beliau kepada erti sebuah kehidupan sebagai seorang pelajar, imam, anak dan juga suami. Ia sebuah Travelog Tarbiah yang berani menulis tentang kelemahan diri dan menayangkan segala kehidupan sec Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

Out of stock

By Affieyza Ishak , Hafizuddin Ghazali , Iza Iman
SINOPSIS : BELENGGU - AFFIEYZA ISAHAK Mawarni, anak kepada pasangan Darus dan juga Manis. Dia anak kesayangan dalam keluarga. Suatu hari, ketika dia bersama abangnya Abey Luqman mengikut ayah mereka pergi mengail ikan ketutu, berlaku satu peristiwa yang merubah kehidupan mereka. Mawarni yang latah orangnya telah terjatuh ke sungai dan dibawa arus menghilang ke pusaran air di Lubuk Sireh. Dia yang dikejutkan oleh abangnya ketika sedang menjamah kuih dangai hasil air tangan si Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Hasrizal Abdul Jamil
Lahirnya sejarah untuk diperingati agar bermanfaat kepada manusia masa kini. Tanpanya, manusia meraba di lembah kegelapan dalam mencari erti jati diri. Kesedaran terhadapnya melahirkan suatu rasa asyik yang tidak terperi, malah membentuk suatu keinsafan pada diri. Di atas dasar ini, manusia berusaha untuk menyingkap tabir rahsia masa lalu melalui cara yang setepatnya demi menggapai kebenaran akan kesedarannya itu. Setiap helaian dan lenbaran kertas diselidikinya, setiap temp Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By PANEL EDITOR
Adab dari segi bahasa bermaksud santun dan sopan. Menurut Imam al - Nawani, adab ialah akhlak yang baik. Kita mestilah beradab baik mendapat pahala. Beradap baik amalan mulia. Kelebihan buku ini : BIMBINGAN - Sebaik-baiknya aktiviti buku ini di bawah bimbingan dan pantauan ibu bapa atau guru • PENERANGAN - Ibu bapa atau guru perlu memberikan penerangan sebelum memulakan aktiviti. • PILIHAN - Aktiviti boleh dipilih secara rawak untuk dilakukan tanpa perlu mengikut turuta Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By BONDA NOR
Novel ini berkenaan seorang ustazah yang menjadikan kitab Bidayatul Hidayah sebagai bahan pengajarannya. Bidayatul Hidayah bermaksud Permulaan Taqwa. Ia diambil bersempena nama sebuah kitab karangan Imam Al-Ghazali. Menerusi novel ini, kisah mujahadah menepis cinta ini bermula gara-gara penglibatan kedua-dua watak utama dalam penganjuran satu seminar yang dipanggil SEMINAR BIDAYATUL HIDAYAH. Kitab Bidayatul Hidayah umpama satu manual harian seorang mukmin yang menyentuh Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 63.00 (-10%)

By SYAIKH ABI AL-FADAA' , ABDILLAH AL-QARI
Sesungguhnya berubat dengan Al-Quran itu merupakan suatu perkara yang wujud dalam syariat Islam. Al-Quran ialah penyembuh dan pemberi rahmat kepada siapa yang mengimaninya dan melaksanakan ajarannya. Ayat-ayat (yang tertentu) dibaca atau digunakan untuk menyembuh dengan penuh keyakinan bahawa Allah Maha Pengasih dengan Al-Quran untuk memberi kesembuhan kepada orang-orang yang beriman. Justeru itu, kita mendapati para As-Salaf Ash-Shaalih (Generasi Awalan Orang Islam) adalah Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Cuplikan bab penting dan istimewa tentang kesempurnaan kehidupan, keperibadian dan akhlak Baginda Nabi SAW daripada kitab Sairus Salikin ila ibadati Rabbil ‘alamin. Mengandungi 12 Fasal (Bab) yang menyentuh secara terperinci dan mendalam tentang Rasulullah SAW melalui periwayatan Hujjatul Islam al-Imam al-Ghazali rahimahullahu Taala. Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By 奇瑪曼達·恩格茲·阿迪契
歐巴馬夏季推薦選書 美國國家書評人協會小說獎(2013) 女性小說獎決選(2014) 《紐約時報》年度十大好書(2013) 《時代》雜誌十大好書(2010-2020年代) 《時代》雜誌百大影響人物、麥克阿瑟基金會「天才獎」得主 阿迪契首部繁體中文版史詩級長篇小說   「無畏地將我們這個時代令人不安的現實揭露在眼前。」──《紐約時報》書評   一部敢於冒 Learn More
USUAL: RM80.10

NOW: RM 80.10 (-0%)

MEMBER: RM 72.09 (-10%)

By Imam 'Izzuddin Ibnu Jama'Ah
Menyingkap maklumat tentang para petugas dan penjawat lantikan Nabi SAW dalam urusan rasmi dan urusan harian. Di samping turut menyatakan perincian peribadi termasuklah dari segi pemakaian, peralatan dan aksesori yang digunakan, binatang tunggangan serta ternakan Baginda yang mungkin tidak diketahui oleh segelintir daripada kita. Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Natsuko Imamura
The Woman in the Purple Skirt is being watched. Someone is following her, always perched just out of sight, monitoring which buses she takes; what she eats; whom she speaks to. But this invisible observer isn't a stalker—it's much more complicated than that. clever, bewildering and darkly comic, The Woman in the Purple Skirt is the story of two women whose lives are set to become terribly entwined. Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By 奇瑪曼達·恩格茲·阿迪契
EVERYBODY GO & FIGHT! 性別平權從來就不是一場只屬於女性的抗爭 「至今我讀過對女性主義最準確、最簡單、最清晰的描述。」 ★歐美學校指定教學用書,瑞典發放給全國16歲高中生每人一冊 ★改編自TEDx talk知名演講,Youtube瀏覽次數超過700萬 ★《紐約時報》暢銷書、翻譯超過三十多種語言,好評再刷不斷 你們真的了解什麼是女性主義嗎?   「當我十六歲時 Learn More
USUAL: RM40.05

NOW: RM 40.05 (-0%)

MEMBER: RM 36.05 (-10%)

By Norhafsah Hamid
Hassan sat down next to his mom and dad as he stared vacantly at the grave. He felt numb. His other siblings were behind him, sobbing quietly. The imam began his sermon. Hassan’s mind started drifting off. He wondered if the body inside the grave will be okay. Will he be lonely? Will he be afraid? He wondered if the body can still hear them. Hassan’s own tears rolled down his cheeks. He felt a lump in his throat. The tragedy has shreds the heart to pieces. Hassan never k Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

Ensiklopedia ini menggabungkan empat buah buku soal jawab remeh-temeh agama yang merangkumi puasa, zakat, munakahat dan seks, lantas menjadi sebuah buku besar yang dikenali sebagai ensiklopedia. Susunan bab dan soal jawab disusun dengan sistematik, kemas dan mudah dirujuk selain terdapat juga penelitian terhadap hadis-hadis yang dibentangkan dalam satu bab dan menisbahkan kepada perawinya semampu boleh seperti Imam al-Bukhari, Muslim dan lain-lain. Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 69.00 (-0%)

MEMBER: RM 62.10 (-10%)

By Zaifu Zaman Ahmad , Eb Feeza , Asraff Shaari
"SEMBANG KARI Gadis itu mula megesot cuba untuk menghampiri Harun, Tangannya mula menolak tubuhnya sendiri. Kepalanya masih lagi ditundukkan. Seolah-olah berat untuk diangkat. Harun terus kaku. “Mak! Hantu!!!” Melengking suara Harun menjerit cuba mengatasi bunyi deru hujan yang turun. Serentak dengan itu dia mengorak Langkah seribu, Tidak peduli pada simen licin, Harun mahu menyelamatkan dirinya, Terpekik-terlolong dia menjerit. SANG KEKASIH “Sayangku… Kau dan a Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.00 (-0%)

By A.Helwa
The Secrets of Divine Love Journal is based on the award-winning book, Secrets of Divine Love: A Spiritual Journey into the Heart of Islam. Through heart-centered reflections, insightful prompts, and thought-provoking questions, Secrets of Divine Love Journal can help you foster a deeper relationship with Allah by connecting you with the heart of your faith in a more intimate and inspiring way. The Secrets of Divine Love Journal will Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 54.00 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
Dunia Anding Ayangan semakin kacau di bawah pemerintahan Raja Daulah. Sang penglipur lara ini mirip seorang penyihir yang sewenang-wenangnya melakukan sumpahan di sana sini. Dia sebagai seorang pemimpin ternyata lebih kejam berbanding raja-raja terdahulu. Untuk membanteras kejahatannya – maka Pa’tua dan Kalimambang telah menyokong Yungku Kelangar sebagai Raja Perempuan Bongsu dengan membantunya untuk merampas semula kerajaan yang digulingkan Raja Daulah. Mampukah merek Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Nisaamuttalib
Emeer Isyraf –kacak dan berkarisma. Seorang yang gila kerja hingga tiada masa dan hati untuk bersosial. Dia juga buta tentang cinta. Wajahnya dingin dan beku – tidak bersahabat. Perempuan sebelah mata pun dia tak pandang apatah lagi mahu memberikan hati. Digelar 'Mr Heartless' kerana tidak mempunyai perasaan. Seluruh kehidupannya hanyalah di pejabat dan kerja 'kedua'nya itu... Nur Dania – wanita muda yang baru sahaja diceraikan oleh suami kerana fitnah. Kebahagiaan y Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.00 (-21%)

MEMBER: RM 22.00 (-21%)

By East Diani
Akibat tersilap langkah mengatur jalan hidup, rosak masa depan Alisya. Kerana seorang lelaki harga diri yang dijaganya musnah. Hidupnya musnah dan masa depannya hancur. Saat dia rebah Haikal Mikail hadir bagaikan seorang penyelamat waklaupun hubungan mereka bagaikan anjing dan kucing yang selalu bercakaran. Abang teman baiknya itu ada sebab mengapa dia ingin membantu. Semuanya kerana maruah seorang wanita. "Hah, sebab sayang habis semua maruah diri digadaikan. Masa nak buat Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Mia Azwari
Hanya dia… imamku sampai ke jannah “Perampas”... Perkataan yang paling dibenci dalam hidup Adiba Riana. Disebabkan kisah silam keluarganya, dia sering dikaitkan dengan perkataan itu. Bukan mudah dibesarkan oleh keluarga yang pernah mempunyai sejarah hitam atas perbuatan arwah ibunya. Dalam diam, Adiba menaruh perasaan terhadap abang tirinya, Naim Aswad. Puas dia cuba mengambil hati, tetapi lelaki itu semakin membencinya. “Suatu hari nanti Abang Im akan jadi husband D Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

Out of stock

By Pynat Mouri
Kalau ada jodoh go on, tapi kalau ditakdirkan tak ada jodoh, aku akan move on! Bagi AZREEN SHARMIN, orang yang paling dia benci semasa balik kampung pastilah terserempak dengan Azamuddin. Budak lelaki yang suka mengejek-ejek dan jadikan dirinya sebagai bahan lawak bodoh dia. Badak, gemuk, tembun, gajah… Semua lengkap dijadikan bahan sindiran. Dan selayaknya hanya jelingan saja yang dihadiahkan untuk lelaki yang dah serupa setan. “ Amboi, cenge sungguh. Alang-alang tok im Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Khairul Nizam Khairani
Beberapa tahun lalu, tujuh orang kanak-kanak telah hilang entah ke mana. Usaha mencari mereka, menemui kegagalan. Siasatan yang dijalankan pihak polis hanya menemui jalan buntu. Akhirnya ia terkubur begitu sahaja. Namun, insiden itu berulang kembali apabila beberapa orang kanak-kanak hilang tanpa dapat dikesan lagi. Ternyata rahsia hitam yang menghantui penduduk kawasan perumahan Taman Balqis berulang kembali. “Benda tu tak mengacau, cuma dia suka tunjukkan diri. Itu har Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By DR. ZULKIFLI MOHAMAD AL-BAKRI
Buku ini memaparkan sejarah hidup empat Imam yang terkenal di dalam Islam. Mereka sangat masyhur kepada seluruh umat dari zaman lalu hingga sekarang. Merekalah imam-imam bagi empat mazhab yang berkembang dalam Islam, yang terus kekal dan dipegang oleh kebanyakan umat Islam seluruh dunia iaitu Imam Abu Hanifah (Mazhab Hanafi), Imam Malik (Mazhab Maliki), Imam al-Syafi'e (Mazhab Syafi'e) dan Imam Ahmad bin Hanbal (Mazhab Hanbali). Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By UMIE NADZIMAH
Hidup Cahaya Malaika yang bahagia dan ceria bertukar rentak selepas rahsia identitinya terbongkar. Dia bukan anak kandung Encik Firdaus yang penyayang itu. Lalu pertunangannya dengan Nik Safri diputuskan dan dia dihina sebagai anak tak sah taraf! Apakah dosanya? Kenapa dia yang harus menanggung akibat atas khilaf orang lain? Tiba-tiba ibu Dean Ilyas bereya-eya hendak jadikan Cahaya sebagai menantu. Nak cepat pula tu langsungnya. Malah majlis besar-besaran sudah dirancang Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By
Himpunan Tulisan Beliau Dari Tahun 1933 HIngga 1948 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By D. Rafael , Syasya E Luna , Del
D. RAFAEL (JALAN KUBUR LAMA) - "Untuk malam ini, aku nasihatkan kepada semua yang ada di sini. Seandainya kamu semua terdengar suara-suara orang mengelur dari luar rumah, jangan sesekali bukakan pintu rumah kamu semua. Aku tak mahu ada sesiapa yang terpukau oleh benda itu lagi." Pesan Imam Ismail. Kesemua yang berada di situ mendengar dan mengangguk hampir serentak. "Ingat pesan aku. Benda itu mungkin boleh menyerupai sesiapa sahaja. Termasuk diri kita. Jangan sesekali kita t Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.00 (-0%)

By Hessa Widad
“Doktor Para ni maksudnya doktor yang terlatih dengan kemahiran skil penerjunan dan ketenteraan sama macam anggota elit yang lain. Sama-sama turun operasi.” - KAPTEN DOKTOR HAZIM Masing-masing mempunyai ‘rasa’ antara satu sama lain. Namun, rasa itu tak terluah dan terbiar sepi dimamah masa. Pertemuan di majlis perkahwinan abang Oshin, Sharimin, meyakinkan Hazim untuk membuat keputusan. Pinangan Hazim dirasakan sebagai ancaman besar yang mengganggu-gugat usahanya men Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Nia Afeerah
Sara Aryana gadis manja dan periang yang tidak pernah mengenal erti cinta menjadi keliru pada saat rasa itu mula mengetuk pintu hatinya. Berulang kali cuba dinafikan perasaan cinta yang mula berputik untuk Haqimie. Bagi Yana, Haqimie hanya dianggap seperti abangnya sendiri. Mengalah dengan mudah bukan salah satu prinsip dalam hidup Zacqryl Haqimie. Dua kali ditolak oleh Yana tidak menjadikan dia berputus asa untuk memperjuangkan cintanya. “Cinta ni hadir tanpa abang sed Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Inteam Publishing
“Setiap manusia menjadi musuh kepada perkara yang tidak diketahuinya” Atas perinsip ini, Inteam Publishing menerbitkan buku ringkas ini untuk membantu muslimin dan muslimat dalam mendapatkan panduan asas dalam beberapa amalan harian seperti yang dicontohkan Baginda Nabi S.A.W. 100 Amalan Doa & Zikir Rasulullah s.a.w adalah kompilasi amalan Nabi Muhammad dalam kehidupan harian Baginda.Dipetik dari hadith-hadith yang terkandung dalam kitab Al-Azkar -keagungan Zikir & Doa Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Puaka Bersekutu
APA ADA DENGAN 13? Sebahagian penduduk dunia mengimani bahawa angka 13 dikatakan membawa sial, nasib malang, malah sering juga dikaitkan dengan kisah-kisah hantu jembalang. Kalau kau gementar dengan angka 13, itu tandanya kau menghidap triskaidekaphobia, sejenis ketakutan kepada apa sahaja yang berangka 13. Naskhah Puaka 13 yang kau pegang ini pula merupakan variasi kisah berpuaka, misteri, kejam, tragis dan absurd yang pastinya membuat jiwa kau perlahan-lahan dim Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Jika mengikut perkiraan kronologi yang berlaku, benarkah kita sudah berada di era permulaan kebangkitan Imam Al Mahdi? Bibit-bibit kemunculannya dilihat semakin kencang? Apakah kita sedar bahawa Tentera Dajjal seramai 70,000 itu telah bersiap siaga menanti penzahirannya? Fenomena dahsyat kemarau yang berpanjangan, mengikut telahan hampir berlaku ini bakal membawa dunia kepada kebangkitan Dajjal. Persiapan demi persiapan, segala isyarat dan lentera akhir zaman sudah dinyalaka Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By 肆一
「想念的盡頭,是遺忘嗎?」 等待四年,肆一全新愛情散文。 這本書寫給心裡曾經深深住了個人的你, 無論 正單身, 或, 已非單身。 在你的心裡是否也住了那樣一個人? 默不出聲卻震耳欲聾、亟欲逃脫卻割捨不了。 每當記憶起他時,你就回到當時的自己, 而你擁有的,僅只剩下小心翼翼的想念。 肆一:「想念沒有保存期限,但是眼淚有。 Learn More
USUAL: RM52.35

NOW: RM 52.35 (-0%)

MEMBER: RM 47.12 (-10%)

By Ustaz Fauwaz Fadzil Noor
Usul fiqh ialah pintu kepada ilmu fatwa dan tarjih atau ijtihad. Ia juga medan yang sangat mencabar kerana berkaitan dengan hukum Allah yang berhajat kepada amanah dan kelayakan untuk menjadi rujukan orang ramai dalam mengeluarkan hukum-hakam. Buku ini mengandungi soal jawab usul fiqh, daripada mukadimah usul fiqh sehinggalah bab ijtihad. Kemudian, diikuti dengan perbahasan takhril, seterusnya ditutup dengan adaptasi kitab yang agung, iaitu al-Waraqat oleh Imam al-Haramain. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Sejarah empayar purba nusantara yang dibina, bukanlah siap hanya beberapa hari, ia menyaksikan bagaimana pemimpin Melayu yang hebat ketika itu mampu mengemudi bahtera kerajaannya sehingga sukar dikalahkan musuh. Pelbagai keagungan dan kehebatan yang perna diraih akhirnya lenyap dan dipadam oleh mereka yang menang. Namun, penjajah tidak mampu melenyapkan semua debu-debu keagungan yang mereka percaya bakal bangkit di akhir zaman ini. Mereka sedar di kalangan bangsa itu akan Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Tahukah kita bahawa sebelum kemunculan Dajjal, akan datang kira-kira 30 dajjal? Mereka inilah dajjal sebelum Dajjal Hakiki. Sama ada kita sedar ataupun tidak, para dajjal telah wujud di dunia ini sejak zaman dahulu sehingga kini. Apabila semua dajjal itu telah muncul, maka muncullah Dajjal Hakiki yang kelak akan diperangi oleh Imam Mahdi bersama kumpulan Panji-panji Hitam Islam yang sejati. Kemuncak peperangan ialah apabila Nabi Isa AS turun di Masjid Menara Putih di Damsyi Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Dr Abdul Latif
Menurut Imam Al-Ghazali, rawatan hati sangat penting dalam merawat tubuh yang sakit. Tambahan pula manusia sering diuji dengan pelbagai cara, daripada seringan - ringan hinggalah seberat - berat ujian. Kegagalan menguruskan ujian menyebabkan ramai terdedah kepada masalah mental. Oleh itu, Dr. Abdul Latif Abdul Razak tampil mengetengahkan satu pendekatan yang mampu memberikan kaedah perubatan psikologi dan psikoterapi yang islamik, seimbang dan menyeluruh dikenali sebagai Tera Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Mohd Razali Kamarudin
Dengan izin Allah, Buku Mudah Ingat Makna Surah Ad-Dhuha hingga An-Nas : untuk bacaan dalam solat dapat membantu anda mencapai hasrat ini. . Menariknya, buku ini ditulis oleh seorang yang tiada asas Bahasa Arab. Menerusi buku ini, anda akan dipandu untuk memahami makna surah Al-Duha hingga surah Al-Nas dengan lima langkah mudah berikut : 1. Faham keunikan dan latar belakang surah. 2. Baca semua ayat dalam sesuatu surah beserta maknanya dan kaitkan dengan keunikan da Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Wan Nur Najihah
Pertunangan harus membawa kepada perkahwinan! Tapi keadaan itu tidak memihak kepada Dina. Kerana reunion sekolah itu semua berubah. "Kalau awak fikir Nazim baik, dia akan layan saya ke? Dia sedar dia dah bertunang, kenapa dia mesti layan saya kalau dia betul-betul sayangkan awak?" -Lisa "Awak perempuan, sanggup awak lukakan hati kaum awak? Awak tak rasa bersalah ke? Kalau Nazim boleh sayangkan awak, masa bertunang dengan saya. Awak tak rasa ke dia akan sayang perempuan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Cik Tet
Pertama kali bertentang mata, ada rasa aneh menjengah hati kedua-duanya. Namun rasa yang terbit terpaksa disembunyikan di sudut hati yang paling dalam kerana si dia itu bakal menjadi milik orang. Tiga tahun berlalu, kedua-dua hati itu ditemukan kembali. Masing-masing dengan lara di hati lantaran kesakitan yang ditinggalkan insan tersayang. Cinta kembali mengetuk hati kedua-duanya. Bagi Diyana Aqilah, rasa cinta itu perlu dilawan. Bimbang kalau hati bakal dilukai lagi. Nam Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku Al-Kafi dan Tatmim Al-Kafi syarah Hadis 40 oleh Imam Al-Nawawi dan Ibn Rajab Al-Hanbali. Kitab ini merangkumi 50 hadis yang terdiri daripada 42 Hadis oleh Imam Nawawi dan 8 Hadis oleh Ibn Rajab Al-Hanbali. Gabungan dua kitab memberikan satu kesempurnaan dalam kehidupan manusia yang merangkumi setiap aspek. Bermula dengan hadis berkaitan Niat oleh Amirul Mukminin Abi Hafs Umar bin Al-Khattab R.A dan berakhir dengan hadis Zikir Kepada Allah SWT. Daripada Abdullah Bin Busr Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 63.00 (-10%)

By 今村曜子 , 星光辉
《从毛衣到包包,密实的钩织设计》收录了使用12种立体钩织技巧钩编而成的26款钩针编织作品,不同于以往常见的钩针编织衣物,本书中的每个钩织的花样都立体、紧密且厚重,如同棒针编织出来的一样,即便是冬天也能很好的御寒。每个作品都十分精美独特,是一本小而精的棒针编织书。 Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By Mejar (B) Mohammad Qayyum
Kenapa aku masih berusrah, padahal aku ni bukannya sempurna. Kenapa aku masih berusrah, padahal aku bukannya orang alim. Kenapa aku masih berusrah, padahal jasad aku ni masih berlumuran maksiat. Dari segi bahasa, usrah adalah keluarga. Delegasi usrah abad ke 20 ini telah di popularkan oleh Imam Hassan Al- Banna sebagai satu unit kecil untuk membentuk individu muslim (rujuk marothib amal). la adalah tempat top-up iman. Dalam usrah lah, dapat menjamin kita untuk menatap, me Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Khairy Tajudin
Anekdot kisah pemuda sengal yang dipenuhi humor dan dakwah. Dalam usaha mencari bakal isteri, Daim telah melalui beberapa babak lucu, sedih, kecewa dan akhirnya membawa dia ke jalan hidayat. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Fadhli Nuruddin
WASIAT IMAM GHAZALI Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Sha Hanim Ramli
Kisah seorang KEYBOARD WARRIOR yang menyelusuri dimensi-dimensi perang dalam angkatan Tentera British berserta 13 Mei sehingga menjadikan diri taksub dengan kelebihan diri lalu mengaku diri sebagai Al-Mahdi. Namun tanpa sedar, pengakuan itu berserta teori-teori konspirasi yang telah dilakukan kini mula memerangkap diri. Imam Mahdi itu wujudkah? \"Kau tak suka orang geledah hidup kau. Tapi dengan apa yang kau buat sekarang ini, sebenarnya dah memancing satu duni Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Imam Muda Asyraf
"Yang terbaik diantara kamu sekalian ialah yang terbaik perlakuannya." Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini memberi motivasi kepada penghafaz al-Quran, mengemukakan pelbagai teknik hafazan al-Quran, menyelesaikan hukum berkaitan dengan hafazan al-Quran dan memberi kesedaran betapa perlunya menghafaz al-Quran. Keistimewaan buku ini: • Memberi motivasi kepada penghafaz al-Quran. • Mengemukakan pelbagai teknik hafazan al-Quran. • Menyelesaikan pelbagai hukum berkaitan hafazan al-Quran. • Memberi kesedaran betapa perlunya hafazan al-Quran. Buku ini amat bergu Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Syeikh Ahmad Bin Hussain
Imam As-Syafie adalah ulama' terkemuka di seluruh dunia Islam. Beliau merupakan salah seorang imam mazhab yang paling popular dan menjadi mazhab yang paling banyak diikuti oleh umat Islam. Kewibawaan dan kepakarannya dalam menganalisis, menghurai dan mengistinbat hukum-hakam fiqh melalui nas-nas Al-Quran dan hadis telah diakui oleh ramai ulama-ulama besar termasuklah imam-imam mazhab yang lain. Buku di tangan anda ini adalah himpunan hukum-hakam yang sangat berkait dengan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Imam Az-Zahabi
Ada manusia yang terpesong akidah dan imannya kerana meraka tidak memahami hakikat sebenar pekara itu.Mereka sesat kerana menyembah jin , syaitan dan iblis. Mereka mengamalkan ilmu sihir dan ilmu hitam yang berkaitan dengan jin , syaitan dan iblis sehingga syirik kepada Allah.Semoga buku ini memberi kefahaman yang bermanfaat berkaitan sihir kepada kita semua.. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Chimamanda Ngozi Adichie
WINNER OF THE BAILEYS PRIZE BEST OF THE BESTWinner of the Orange Broadband Prize for Fiction 2007, this is a heartbreaking, exquisitely written literary masterpiece. Now a major film starring Thandie Newton and Chiwetel Ejiofor, due for release in 2014In 1960s Nigeria, Ugwu, a boy from a poor village, goes to work for Odenigbo, a radical university professor. Soon they are joined by Olanna, a young woman who has abandoned a life of privilege to live with her Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

1-76 of 76

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top