100th Anniversary Sale
100th Anniversary Sale
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' lentera kaca 'Found 118 Related Products
By Nuha Yusuff
"Mujurlah Amani membesar dengan ayah dia, sebab itu dia boleh berjaya. Kalau kau yang besarkan dia Zahrah, dah tentulah jadi macam Dian ni, gelap masa depan!" Hamburan kata-kata itu membuat Dian nekad untuk mengeluarkan dirinya dan mama daripada penghinaan manusia. Dia percaya nilai dirinya hanya akan dihargai dan disanjungi tatkala dia meraih status sosial yang tinggi dimata orang lain. "...kau tahu kan sebenarnya, yang kau akan jumpa aku dekat sini." Hidup Dian menjadi h Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.00 (-0%)

By
High Score Girl 高分少女 JAP/ENG (E / C / M) The year is 1991 and 6th grader Yaguchi Haruo only has video games to live for. He's not popular in school and he's neither handsome, funny, nice nor even friendly. The only thing he has going for him is that he is good at video games. One day at the local arcade, he plays Oono Akira, a fellow classmate but who's popular, smart, pretty and a rich girl that absolutely destroys him at Street Fighter II. Not only does he lose Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 44.91 (-10%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By Artis Komik Kadokawa Gempak Starz
8 Penulis Selongkar Kisah Merinding! Adakah tangkal bakal menjadi penyelamat atau kacau-bilaukan hidup? Jom korek misteri dan rahsia tersembunyi. Karya seram artis komik ini bersedia untuk memasuki ruang kelam Dari Alam Angker... Piano Merah Bacalah Lagi Baran Lakonan Hidup Penangan Bawa Aku Balik! Hollow Seeker Keliru Lorong Bangunan Kotak Komplot Bala Penangkal Rumah Hantu Puan Rama-Rama Gambar Bilik 404 Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.00 (-0%)

By Azenan
Lelaki sering kali kelihatan kukuh, tenang dan tidak mudah tersentuh. Padahal, hakikatnya mereka juga manusia - punya hati dan juga perasaan. Azenan meluahkan rasa gundah, nostalgia, gusar, rindu dan bahagia dari kaca matanya dalam mengharungi hari demi hari. Hidup yang berat ini tidak cuma dijalani, tetapi dimaknai. Kerana Laki-laki Juga Punya Hati adalah himpunan perasaan seputar cinta akan manusia, cela yang muncul daripadanya dan kasih akan alam sekeliling kita. Suara y Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Aidil Ghazali
Mungkinkah kesakitan yang dilalui, membuahkan kebahagiaan suatu hari nanti “Eh, perempuan senget! Jangan kacau hidup aku boleh tak?” “Perempuan senget kau panggil aku?!!!” Ehsan memang pantang sekali apabila bertemu Dahlia; musuh sejatinya. Asal jumpa saja mesti bergaduh. Macam anjing dan kucing! Ehsan, seorang atlet Muay Thai bersungguh-sungguh berlatih agar dapat membanggakan ibunya. Namun, tragedi berlaku sehingga membuatkan hati Ehsan luluh — sinar hidupnya h Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Najmi Fetih
Sedang leka terbang tinggi melewati langit bahagia, tanpa sedar sayap sendiri patah tersadung batu percaya. Sehingga terlupa yang aku juga manusia biasa, yang layak untuk mengalirkan mutiara kaca yang bergelar air mata. Mungkin atas dasar terlalu lama tersenyum gembira, kali ini aku jatuh yang benar-benar jatuh. Untuk kau yang masih berduka atau yang sedang dihantui kesepian, aku hadiahkan "Patahnya Sayap Harapan". Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.00 (-0%)

By Nurul Syahida
Malam yang penuh acara di SMKA Kota Senja atau lebih dikenali sebagai SMAX. Di Dewan Besar, para pelajar baharu sedang melalui proses orientasi. Di kelas-kelas dalam bangunan sekolah, para pelajar lama sibuk dengan aktiviti masing-masing. Tapi nun di tingkat bawah, bertemankan malap lampu kalimantang dan tersorok di balik koperasi sekolah, seorang pemuda bernama Hadi dan seorang gadis yang mahu digelar Dot menghabiskan waktu prep malam mereka dengan kisah-kisah seram yang pe Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Asha Lim
Terlalu banyak soalan dan luahan yang tidak pernah terungkap dengan lisan. “Mak dengan Aunty Yana ingat nak satukan Fia dengan anak kedua dia.” Kacak, baik, sopan santun dan mempunyai kerja yang bagus. Itulah kata-kata ibunya, tapi bagi Aafia, lelaki yang mempunyai pakej lengkap sebegini kebiasaannya sudah berpunya. Bagi Aafia juga, mustahil untuk lelaki berpakej lengkap begitu adalah bujang dan jenis menurut aturan keluarga. Pasti lelaki itu mempunyai kekasih d Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Elyshakaman
Cukup dengan satu pertemuan, jantung Dhia Raihana berdegup kencang. Kacak! Cukup lengkap pakejnya! Itulah gambaran seorang Ehsan Eskandar di mata Dhia. Penampilan kawan baik abangnya itu buatkan perangai gatal seorang Dhia Raihana muncul. Dia mula mengejar lelaki itu. "Kau ni gila ke apa?” – Ehsan Eskandar. “Gilakan abang Ehsan.” – Dhia Raihana. “Boleh tak kau stop jadi budak-budak? Stop ganggu aku!"- Ehsan Eskandar. "Kalau Dhia ganggu juga? Apa abang Ehsan boleh Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.00 (-0%)

By Akmal Arsat
Jalan hidup kita berbeza. Ada yang maju ke hadapan, jauh meninggalkan. Ada yang tetap di titik yang sama, tidak sedikit juga yang ketinggalan. Perbezaan menyebabkan kita risau dan keliru. Lalu Alam Mengirim Kaca memberi ruang kepada kita untuk mengenal erti kekeliruan dalam dunia yang jarang sekali mengirim apa yang diidamkan. Sekalipun terhimpit, kita cuba melawan perasaan untuk menyalahkan Tuhan. Agar kita merasa damai dan tenang. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Nurshiemah Md Yasan
Tiga orang sahabat yang tinggal serumah mempunyai karakter yang berbeza. Masing-masing ada cerita tersendiri apabila memperkatakan tentang jodoh. NADIM, ada hati dengan anak tuan rumah. Malangnya sifat pemalu terlampau Nadim membuatkan dia mudah menggelabah. “Hei, Nadim. Kau ada kacau anak aku ke?” - Puan Asmidar “Mak ni garang sangatlah. Jangan asyik nak marah aje.” - Indah “Tak... puan. Err... saya nak pergi kerjalah ni.” - Nadim ARJUNA, dingin dengan Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 28.80 (-10%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Tadatada
MENJADI YANG TERBAIK! ALEX TAKKAN KORBANKAN RAKAN SEPASUKAN! Nacho kembali sebagai ejen Apep, Dewa Kekacauan yang memiliki kuasa dahsyat mengancam seluruh planet! Pakatan Global berkumpul untuk melindungi dan mempertahankan hidupan di bumi. Di samping itu, Alex dan rakan-rakan juga melakukan yang terbaik untuk mengalahkan Grease King... tetapi dia kalis senjata manusia! Mampukah mereka menentang musuh yang kebal ini? Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Ammar Solihin
Tragedi misteri 10 tahun lalu telah kembali menghantui Kampung Lambo. Dua kanak - kanak bernama Yon dan Chempaka menjadi saksi rakan sebayannya hilang beramai - ramai tanpa dikesan di kediaman mereka. Tok Malik sebagai ketua kampung cuba menyelesaikan misteri yang menimpa kampungnya itu lagi. Semua kekacaun ini berpunca daripada satu - satunya makluk dari alam ghaib yang bernama.. WEWE GOMBEL. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-0%)

By Hisa Kyomachi
Aku rasa, inilah cinta. Aku tak dapat kawal perasaan sendiri. Rei, putera kacak paling popular di sekolah. Dia bertemu Ema, rakan sekelasnya dan terjatuh hati. Dia rasa nak peluk, nak sayang Ema. Tapi malangnya, Ema dah ada boyfriend?!! Kisah cinta putera kacak yang tak kenal erti kalah! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Dreamer
Hari demi hari, jiwa dan perasaan Pear semakin pulih. Terima kasih kepada Mango yang menyediakan ‘pentas’ buat Pear, dia kini cukup dikenali. Kacak, bersuara merdu, pandai bermain gitar, ah... cukup berbakat! Keyakinannya makin meningkat dengan peluang serta sokongan Cherry dan Coco. Tapi… dari tiga gadis pujaan ni, siapa yang Pear akan pilih untuk menjadi suri di hati? Adakah jilid ke-6 bakal merungkai persoalan yang dinanti-nanti? ❤️ Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Suhailah Selamat
Meski terpisah ruang dan waktu, meski dihadang seribu halangan, akan kupertaruhkan segalanya demi melindungimu hingga ke akhir nafas. Hari yang dianggap cukup menenangkan telah menyaksikan sesuatu yang mengerikan yang tidak terjangkau dek akal. Bagaimana… bagaimana dia boleh menyaksikan keseluruhan adegan itu? Sedangkan skrin besar di hadapannya tidak memaparkan apa-apa langsung kecuali garisan berwarna gelap dan terputus- putus! Sejak dari awal lagi siarannya telah terput Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Zaza Qry
Tidak sempurna cinta ini tanpa dirimu... Ditolak cinta oleh ‘crush’ membuatkan Aqina Malisa terus menyendiri. Dia risau dia akan terluka lagi. Sehinggalah satu hari adiknya, Mardini, membawa pulang seorang lelaki berjambang. Aqina gelar lelaki itu Orang Utan, kerana jambangnya yang menutup mulut. Geli-geleman Aqina melihat lelaki tersebut. Keluarga Aqina mahu jodohkan dia dengan lelaki yang bernama Shiraz itu. Apa yang paling tak dapat Aqina terima, mereka hanya cerita Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.00 (-0%)

By Rose Harissa
Bila Haidar memutuskan hubungan dengan alasan tak sekufu, Amyra tak mahu bercinta lagi. Fokusnya hanya mahu membina perniagaan sendiri. Semua dah tak penting lagi hinggakan Zaim Armani, anak jutawan di depan mata dia pun Amyra buat derk saja. “Pernah dengar quotes ni? Lust starts with chemistry. Love starts with trust and respect.” –ZAIM. Bila tengah sibuk bekerja, Amyra bertembung pula dengan Leonard, pengusaha perabot pengukir kayu yang berdarah Jawa, ganteng dan ad Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.00 (-0%)

By Dynna Zain
Menjadi anak angkat membuatkan kehadiran Leif tidak disenangi oleh Alana. Namun, jangka masa 10 tahun sudah cukup memberi 1001 rasa dalam diri gadis itu. “I love you, Lana.” - Leif Namun, mereka terpisah selepas kejadian di hutan larangan. Alana nekad mahu mencari Leif dan keluarganya yang turut hilang semasa pencarian Leif. Pertemuan dengan Lucas telah mengubah perjalanan hidup seorang Alana. Hubungan mereka seperti bermain tarik tali. “Alana satu-satunya kawan per Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.00 (-0%)

By A. Darwisy
Rakaman orang minyak terbakar di Istana Budaya telah mencetuskan viral di media sosial. Sekaligus mengheret Ain dan Liana ke kancah sumpahan. Pertemuan dua gadis itu dengan Maya telah membuka satu episod baru yang lebih menakutkan. Sementara itu, Suraya dan Defi terus menjadi pelindung Maya sehingga nyawa mereka jadi pertaruhan. Siri kejadian rogol dan bunuh yang kembali menggemparkan negara, menguatkan hujah akan kemunculan semula Haris. Keprofesionalan Inspektor Intan sekal Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.00 (-0%)

By Violetfasha
Dia Mawarti. Pendiam, tak suka bergaul. Baginya yang penting, dia tak kacau hidup orang. Dia Arif. Peramah tak kena masa, ceria semedang dan bermulut manis. Kalau boleh, semua orang hendak ditegurnya. *** Rimas dengan sikap abang-abang yang over-protective, Mawarti memutuskan untuk berpindah rumah supaya hidupnya lebih aman. Arif pula, curiga apabila melihat ramai jejaka keluar masuk rumah jiran barunya—Sah, jirannya ada sugar-daddies! Sangkaan Arif meleset apabila Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 28.80 (-10%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Hannaz
Bila mama memilih untuk berkahwin dengan lelaki lain, ALEEYA FARISYA tahu lelaki itu ada agenda tersendiri. Merasa terancam, Aleeya pilih untuk belajar bertinju demi melindungi dirinya daripada FARIS. Dan yang menjadi pilihannya adalah jurulatih kacak berhoodie hitam yang ditemuinya di KFC dahulu, BADZRI MUJAHID. “Twenty grand per month for being my personal boxing trainer. You in?” – Aleeya Bagi Aleeya, apa sangatlah yang susah tentang boxing? Tapi, bila dapat jurulati Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.00 (-0%)

By
USUAL: RM31.90

NOW: RM 28.71 (-10%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By SYED SALAHUDDIN
Healing Dengan Doa adalah sebuah buku yang menghimpunkan doa-doa untuk sembuh, yang diajarkan oleh Nabi SAW di dalam hadith baginda yang agung. Doa adalah senjata orang beriman. Jika ada masalah, keresahan, kekacauan, ketakutan, kegelisahan, kesedihan, kemelutan, pergaduhan, hutang, kesempitan, kesakitan dan segala masalah kecil atau besar, ubatnya adalah doa pada Allah. Jangan pernah malu meminta kesembuhan dariNya. Bukankah kita ada Tuhan yang Maha Mendengar lagi Maha Memah Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.00 (-0%)

By Ariaseva
Harta, kuasa, darjat… semua berada di hujung jarinya. Nampak dingin dan kejam, tetapi akalnya non stop untuk mencari keseronokon dunia kerana itulah jiwanya. “I’m a killer. Of course my hobby is killing. Stay away from me if you want to stay alive.” – ARIQ FRANDY LOISE Hidup tanpa kehadiran seorang wanita adalah perkara biasa, yang luar biasa bila dia jatuh cinta dengan sekelip mata pada gadis yang telah menarik perhatiannya. Hatinya mula bersemi halus menatap pan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Xiao Jiangnan
Penduduk Botani mengalami krisis besar kerana terdapat sebuah planet kecil hampir berlanggar dengan Bumi. Maka, Limau Abung, Kacang Laser dan Blover pun pergi meninjau keadaan di sana dengan menaiki kapal angkasa bagi mencari penyelesaiannya. Tanpa tersangka kapal angkasa yang dinaiki mereka jatuh ke atas planet asing bernama Griffith. Malah terdapat juga dinosaur yang telah pupus tinggal di planet ini. Dengan bantuan dinosaur, Botani berjaya menghidupkan semula sebuah kapal Learn More
USUAL: RM17.50

NOW: RM 17.50 (-0%)

MEMBER: RM 17.50 (-0%)

By ANNA MILIA
Aku pernah menyesal dengan pertemuan ini, namun aku lebih menyesali perpisahan kita. Dia disuruh lari pada hari pernikahan. Namun, Airin memilih untuk menjadi isteri kepada Ilhan, the most eligible bachelor. Cukup dua tahun usia perkahwinan mereka, Airin membawa diri. Dia mahu membina hidup baru. Lama dia menyepi sebelum muncul tujuh tahun kemudian. Kenapa? Kerana dia perlukan wang Ilhan yang sudah berpangkat Dato’. Dengan pelan Dato’ Ilhan yang tersusun, mereka ke Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.00 (-0%)

By Xanseviera
Ada seorang pelajar baharu masuk kelas Zulaikha! Dahlah kacak, berkarisma, sangat berpengetahuan pula tu. Tapi pelajar ni menyimpan satu rahsia. Dia sebenarnya...makhluk asing?!! Ikuti Zulaikha dan kawan-kawan dalam jilid terbaharu ini untuk banyak lagi kisah menarik dan telatah mencuit hati. #Pelajarbaru #BudakKacak #SuperSentai #HeadphoneBaru #JagaTuturKata #MainPapanSalji #IlusiOptik #BestFriendsForever Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Namie Han
Hidup tanpamu tidak memberi apa-apa erti bagiku... Bagai belangkas. Jolokan yang sering digunakan untuk hubungan Ezran Hakimi dan Syafiena Amni ketika zaman persekolahan mereka. Namun, entah di mana silapnya, hubungan teman tapi mesra itu terputus begitu sahaja apabila Ezran Hakimi bertindak memusuhi gadis itu. Dan Syafiena tidak pernah mengetahui mengapa lelaki itu boleh berubah hingga begitu sekali. Sembilan tahun berlalu, takdir menemukan mereka kembali ketika reunion Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-0%)

By Sharaf
Kerana bukan semua cerita cinta berakhir dengan sempurna. Dosa yang dilakukan oleh Nawa Safiyya adalah satu sahaja iaitu jatuh cinta dengan Muhammad Feyzal Zavier. Dan lelaki itu, lelaki yang membuatkan Nawa takut untuk jatuh cinta, kembali semula ke dalam hidupnya. Dalam sebuah majlis perkahwinan aturan Butik Blue Tulip, Nawa bertemu dengan Feyzal. Pertemuan Feyzal dengan wanita yang menjelma secara mengejut dan menghilang seperti debu itu selalu bermain di ruang kepala. N Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-0%)

By Makoto Shinkai
Kebenaran di sebalik pintu... Gadis 17 tahun bernama Suzume tinggal bersama mak ciknya di bandar pelabuhan Kyushu yang terpencil. Suatu hari dalam perjalanan ke sekolah, dia terserempak dengan pemuda kacak yang berkata, "Aku tengah cari pintu". Suzume mengikut pemuda bernama Souta itu hingga ke lokasi terbiar dalam hutan. Tapi yang ada di situ cuma sebuah pintu putih lama di tengah-tengah runtuhan. Seakan terpanggil, Suzume memulas tombol pintu itu. Namun tiba-tiba kejadian Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-0%)

By DR. ALIZI ALIAS
Rasa macam baru semalam hari Jumaat, esok dah Isnin, kena masuk kerja semula. Sekali lagi perlu menempuh minggu yang panjang. Rupanya menjadi dewasa tidak mudah. Penat, emosi kacau dan adakalanya rasa hilang arah. Tenggelam dalam rutin harian sehingga kita sendiri tidak tahu, apakah makna semuanya lagi. Situasi ini sebenarnya sesuatu yang sangat normal masa kini. Keadaan di mana kita berada di tengah-tengah; tidak sepenuhnya merasakan kebahagiaan tetapi tidak pula sehingga Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By EIQBAL MOHAYDEEN
Pembukaan semula tanah belakang university yang ditutup sejak berpuluh tahun lamanya telah membebaskan seekor makhluk yang terpasung di situ. Malapetaka yang dahsyat meletus. Kejadian aneh dan menyeramkan mula menghantui seluruh pelosok universiti. Huru hara dan kacau bilau merasuk sehingga mengorbankan nyawa. Ramai mengatakan setiap yang mati menjadi mangsa amukan pocong! Aliya, Nadia dan Deena cuba merungkai misteri yang menyelubungi. Sehingga tersingkap kisah tarekat sesa Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.00 (-21%)

MEMBER: RM 23.00 (-21%)

By
JoJo's Bizarre Adventure JOJO的奇妙冒险 JAP(LIVE MOVIE) E / C / M Late 19th century. Young, handsome and wealthy English noble-man Jonathan Joestar seems to have everything people crave for. His lowly-born adopted brother Dio Brando. brought into the family by Jonathan's father George, is particularly jealous of Jonathan. When Jonathan found out Dio's horrible secret, he tried to use an stone mask that looks like a torture instrument to kill Jonathan. who's into archae Learn More
USUAL: RM139.90

NOW: RM 125.91 (-10%)

MEMBER: RM 111.92 (-20%)

By Liza Nur
Khadeeja, dibesarkan dalam keluarga yang penuh kacau-bilau. Sikap pilih kasih orang tuanya, menjadikan dia gadis yang suka memendam rasa. Diamnya selalu disalahtafsirkan. Senyumannya tak kena tempat dan masa. Kehadiran Adlyn sebagai sahabat memberi Khadeeja ruang untuk bernafas, tetapi insiden hitam telah berlaku sehingga menyebabkan dirinya dibenci. Ketika dia sedang lelah memikul tanggungjawab keluarga, Nufail datang memikat. Khadeeja cuba memujuk hatinya untuk menerima N Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 33.00 (-0%)

By Bunga Amani
Sayang Anum, gadis kampung nelayan yang bercita-cita mengakhiri zaman bujangnya dengan seorang pemuda alim bernama Mikail. Hajat dalam hati mahu dimiliki lelaki yang itu seusai tamat persekolahan. Namun impian hancur di tengah jalan takkala dirinya disunting satu keluarga kaya-raya dari bandar. Tak mungkin Sayang Anum terima lelaki lain selain Mikail. Demi Mikail, Sayang Anum tekad terima tawaran Ikhyal untuk bernikah dengan lelaki itu dan mengetepikan rancangan sebenar ibu b Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.00 (-0%)

By Black Ink Team
Adakah Manusia Haiwan Dapat Menyelesaikan Misinya? Neptune mendedahkan 'warna' sebenar apabila Dr. Darwin menolak permintaan mereka. Mengaku sebagai 'sahabat alam' tetapi Encik Lang terbukti ada banyak persamaan dengan 'tetamu' yang dipenjarakan wira kita! Kawanan burung camar hitam yang marah telah menghukum dunia, malah keluarga LeGume yang terkenal turut terlibat dalam kekacauan ini. Bagaimana Bean dan keluarganya dapat membantu meredakan konflik 'Sayap Amarah'? Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Candy Factory
Banteras Buli Ada seorang murid baru di akademi. Orangnya tinggi, kacak dan nampak bergaya, tetapi sebenarnya sangat penakut. Apabila hal ini diketahui, ketua kelas mula menyebarkan khabar angin dan mengusik untuk mewujudkan konflik antara murid itu dan Adam. Bagaimana Joni, Emilia dan Mia dapat membantu murid tersebut? Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Suri Ryana
Menjadi seorang Fatihah Nabila bukan mudah. Dicurangi Ayden Aqashah benar-benar memberi tamparan hebat dalam meniti usia dewasanya. Namun, siapa sangka di kala dia mahu menjauhi lelaki itu, takdir seakan menolaknya rapat pada Aidid Aqashah, kembar seiras Ayden pula. Bekerja sebagai caretaker mama Aidid dan Ayden, Datin Mahani benar-benar membuatkan hidupnya seperti menaiki roller coaster. Tunggang-langgang! Ayden sering merayu untuk kembali manakala Aidid sentiasa dingin Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 28.00 (-22%)

MEMBER: RM 28.00 (-22%)

By Hana Ilhami
Ana uhibbuki fillah (Aku mencintaimu kerana Allah) MUHAMMAD: Mempunyai ilmu agama yang tinggi, ditambah dengan 30 juzuk al-Quran di dalam dada, bukanlah bermakna dia tak boleh jatuh cinta. Cinta itu milik setiap insan. Apa yang penting, iman dan takwa dijadikan sempadan agar tidak tersasar. “Khadijah juga tak cantik.” – Zulaikha. “Mempunyai al-Quran dalam dada, merupakan satu kelebihan yang tiada tandingannya. Tentu saja Khadijah lebih cantik dari segala-galanya ma Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 33.00 (-0%)

By Najmu Fatihah
Hurmmmm... Eh, sejak bila pulak Cinderellah pakai kasut kanvas? Bukan ke Cinderellah selalu dikaitkan dengan kasut kaca? Tapi... Kasut kanvas ni bukan biasa-biasa. Sampai viral lah puteri Cinderellah kita yang seorang ni. Cuma, biasalah.. Bila dah viral, ada je nak dengki. Kasut kanvas Cinderellah menjadi rebutan, sampai mengancam nyawanya! Cinderellah perlu selesaikan sendiri. Walaupun tanpa bantuan putera kacak! Sekali lagi diingatkan, ini bukan kisah legenda Cinderellah di Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 10.90 (-0%)

By Oudra Aziz
ZAHARAH, seorang gadis Melayu yang sangat sederhana. Masih seorang pelajar dan punya kefahaman yang terlalu cetek tentang kehidupan. JULIEN, seorang lelaki Perancis yang sudah lebih dewasa, bekerjaya, cerdik dan berjaya, DAN sangat kacak. Dunia mereka bertembung pada satu pagi di pertengahan bulan Februari tahun 2004. Mata HITAM Zaharah bertaut dengan mata BIRU Julien dan hatinya berbisik... "Matanya sangat Biru seperti laut, seolah-olah aku boleh berenang di dalamnya..." Ci Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.00 (-0%)

By SYAUQIE MK
Pabila bisikannya disahut, segenap urat darahmu akan terhasut. Along sedar yang matanya tiada berhijab. Kesilapannya menegur seorang kanak-kanak perempuan di gigi jeram pada suatu senja telah menjerumuskan keluarga mereka dengan gangguan tanpa henti. “Budak perempuan tu... dia ikut kita balik, ayah. Dia ada kat luar tu..” “Lembaga tu selalu datang dalam mimpi Along. Dia kata dia Panglima Hitam.” - ALONG Aminuddin mula mengesyaki kejadian itu pasti ada kaitan deng Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.00 (-0%)

By Zhou Cha Yi
Keyna jatuh cinta pandang pertama dengan sepasang mata redup milik Alfie. Tapi nampaknya tak mudah dekati jejaka kacak yang menyimpan memori duka di jiwa. Namun sayang, tragedi hitam memadam cahaya tampan di wajahnya.Dalam diam Keyna cuba raih jiwa Alfie yang ditakdirkan duduk bersebelahannya dalam kelas. Dapatkan dia pecah tembok tinggi dan menyelami dasar hati si jejaka?Mungkinkah keikhlasan cinta Keyna mampu menyuluh cahaya buatku? - Alfie Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-0%)

By Yana Agasshi
Pilihanku hanyalah mencintaimu... Dia umpama cahaya dalam botol kaca. Meski sekelilingnya rapuh, dia sentiasa membuat orang lain bahagia. Tawanya didengar sampai kampung sebelah. Gila-gila tapi polos, sudah cukup untuk menggambarkan gadis itu. Kedatangan Amar Luthfi di kampungnya membuatkan dia bergelar 'stalker tegar'. "Dari hujung rambut sampai hujung kaki, abang memang idaman Ara. Ara yakin ada jodoh kita." NURUL ZAHRA. Ternyata Amar Luthfi juga menyimpan rasa special b Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-0%)

By Ramlee Awang Murshid
Dunia Anding Ayangan semakin kacau di bawah pemerintahan Raja Daulah. Sang penglipur lara ini mirip seorang penyihir yang sewenang-wenangnya melakukan sumpahan di sana sini. Dia sebagai seorang pemimpin ternyata lebih kejam berbanding raja-raja terdahulu. Untuk membanteras kejahatannya – maka Pa’tua dan Kalimambang telah menyokong Yungku Kelangar sebagai Raja Perempuan Bongsu dengan membantunya untuk merampas semula kerajaan yang digulingkan Raja Daulah. Mampukah merek Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.00 (-0%)

By Hannaz
Kerana hatinya yang terluka, juga berhak untuk berasa bahagia.... Dingin, dan garang. Bagi Hanim Izzati, itulah ciri-ciri lelaki kacak tapi, misteri itu. Izammil Ardhwan. Kehadirannya di syarikat keluarga mengejutkan semua. Kata orang, dia ‘anak kedua misteri’ yang tak bernama. Tak pernah nampak bayang tapi, tahu-tahu saja muncul sebagai CEO baru. Daripada hubungan bos dan pekerja, kepada anak mak cik sebelah rumah, kepada Hanim yang bergelar Kak Beauty Tiara, si cilik mi Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.00 (-0%)

By Sufea Hareez
SEKEJAP Laila, tak seperti selalu. Sepuluh minit dah beredar. Boleh jadi lagi sepuluh minit masa tambahan yang Laila perlukan. Dania tersenyum apabila tetamu Laila mula menilik jam di pergelangan tangan. Sebentar tadi sekadar menanti Laila muncul di luar rumah. Bila Laila ambil masa lebih dari sekejap, tetamunya akhirnya ambil tempat di sofa. “I think she’s a bit nervous.” Dania mulakan perbualan. “Freak out.” Sama seperti Dania, dia tersenyum. “You boleh tung Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.00 (-0%)

By Junko Ike
Di zaman kuasa magik dah berkurang ni, Akari yang bercita-cita nak jadi ahli sihir dianggap sebagai gadis pelik. Mujurlah ada Nagi. Kawan baiknya tu overprotective dan selalu jadikan hari-hari Akari penuh keceriaan.Suatu hari, Akari berjaya menyeru seekor merpati yang kacak (bila jadi manusia). untuk dijadikan suruhannya melalui jampi. Tiba-tiba Akari dapat tahu Nagi sebenarynya mengekori dia dan mungkin sedang buru...ahli sihir! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Zint
Keghairahan Alif pada racing semakin memuncak.Sehebat mana pun pencabarnya, kacang je Alif kalahkan diorang. Fuh, memang power!Tapi, selagi belum beradu kekuatan dengan Zikri, hidup Alif takkan tenang. Demi mengejar geleran nombor 1 yang diidamkan, dia sekali lagi mencabar Zikri.Adakah Zikri berjaya diumpan untuk terjebak sama dalam kancah perlumbaan ni?Jilid ke-3 lebih mantap + menguji emosi! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Momoka Kurousagi
Suatu hari, seorang gadis tokong bernama Mimiko terjumpa anak ayakashi*. Dia menjaga dan manjakan makhluk kecil tu sebab rupanya sangat comel!Tapi sekelip mata je dia membesar dan berubah jadi kacak. Bukan tu je, ayakashi tu luahkan perasaan kat Mimiko dan cuba rapat dengan dia pulak. Uwahh! Apa Mimiko nak buat ni?*sejenis makhluk ghaib Jepun Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Xeno
Serahkan pada yang terbaik! Itulah yang diberitahu pada Pasukan X-VENTURE sejurus sampai ke hampung Taz. Namun apa berlaku apabila yang terbaik daripada terbaik muncul? Siapakah manusia haiwan dan menjadi punca kekacauan dalam hutan? Taz di dalam dilema jika pilihannya akan dianggap pengkhianat! Bagaimana mereka menanganinya? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Lizanur
Kerna tiap pilihan akan membawa kita ke destinasi berbeza… Dalam rintis hujan, Mirza setia menanti wanita yang berjanji untuk memayungi dirinya dengan kasih sayang. Namun, hampa belaka. “… Mak dah janji nak ambik Mir! Mana mak Mir?” Saat dia dipertemukan semula dengan wanita kesayangannya, dia digesa memilih antara ‘emak’ dan ‘mama’. Namun, Mirza nekad tidak mahu melepaskan kedua-duanya. Dalam ribut permasalahan keluarga yang belum tenang, cinta si Hawa yang s Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.00 (-0%)

By Hannaz
Betul kata orang, cinta tak semestinya memiliki. Gadis yang sering berkaca mata itu tidak pernah membayangkan hidupnya akan berubah dalam sekelip mata. Itulah yang terjadi tatkala dia dalam buruan seorang lelaki yang mendendaminya berpuluh tahun lamanya. Yasmin jadi paranoid sehinggakan dia lebih gemar berada dalam dunianya sendiri tanpa mengetahui punca dia didendami Syed Amran. Namun, kehadiran Nash Dzulkarnain merubah segala-galanya. Ada saja lelaki itu di depan mata be Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-0%)

By Hitsuji Tsujinaga
Sudah lama si gadis Tsubame berhajat melakonkan watak putera dalam persembahan Prince Musical. Demi memenuhi impian, dia masuk sekolah drama berprestij tinggi.Masalahnya pelajar perempuan kat situ tak boleh masuk Kelab Drama. Satu lagi... ramai pula pelajar lelaki kacak yang sesuai dengan watak putera tu.Tercapaikah impian Tsubame? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By SisYoujae
“Allah tidak menurunkan sesuatu penyakit melainkan diturunkan bersamanya penawar.”(Hadis riwayat Bukhari)Didatangi UJIAN berdepan musim pandemik melakarkan 1001 kisah duka. Sebuah musibah yang tak mengecualikan sesiapa pun di atas muka bumi ini. Yang masih struggle, tertekan dan berasakan semuanya sangat membebankan... ketahuilah, anda tak berseorangan. Bangkit dan ubahlah langkah. #MoveOn Namun jika suasana ini dilihat dari sudut pandang HIKMAH, pasti lebih banyak nilai Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-0%)

By Nisaamuttalib
Emeer Isyraf –kacak dan berkarisma. Seorang yang gila kerja hingga tiada masa dan hati untuk bersosial. Dia juga buta tentang cinta. Wajahnya dingin dan beku – tidak bersahabat. Perempuan sebelah mata pun dia tak pandang apatah lagi mahu memberikan hati. Digelar 'Mr Heartless' kerana tidak mempunyai perasaan. Seluruh kehidupannya hanyalah di pejabat dan kerja 'kedua'nya itu... Nur Dania – wanita muda yang baru sahaja diceraikan oleh suami kerana fitnah. Kebahagiaan y Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.00 (-21%)

MEMBER: RM 22.00 (-21%)

By Clay
Apabila Shira terjumpa orang asing yang cedera, dia tidak menyangka tindakannya akan mengakibatkan ancaman mengerikan. Kedatangan pemburu naga memberikan harapan ketika keadaan kacau-bilau. Siapakah Morbis dan mengapa mencari darah naga? Wira-wira tertekan dengan misteri mempesonakan tetapi membawa bencana! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

Out of stock

By Redcode
Wabak virus yang mengancam telah menjerumuskan ke arah kekacauan!Sejauh mana Pasukan X-VENTURE mahu memastikan keadaan bandar yang terdesak untuk hidup tidak menuju ke arah kehancuran? Mereka perlu menyiasat saintis yang hilang dan vaksin yang dihasilkannya. Adakah rakan baharu mereka Luke dapat membantu untuk pulih dari epidemik ini? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Yaeko Kashi
Niko, gadis yang suka tipu diri sendiri supaya serasi dengan orang sekeliling. Baginya sikap terlalu jujur cuma wujud dalam drama. Tiba-tiba muncul Sugi, jejaka yang fobia dengan ‘penjelasan tak jelas’.Malangnya sikap Sugi yang suka persoalkan macam-macam menganggu ketenteraman hidup Niko. Sikap diorang sangat kontra.Kisah cinta dan persahabatan melibatkan hero dalam dunia penuh kekaburan ni! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

1-118 of 118

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top