Comic Carnival
Comic Carnival
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' fizik 'Found 116 Related Products
By
The Quick Revision SPM series is equipped with brief and compact notes help students to revise and prepare for the SPM exam effectively. The practices provided in each chapter encourage students to apply the skills and knowlwdge they have learnt in each topic and achieve excellence in the SPM exam. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 15.00 (-25%)

MEMBER: RM 15.00 (-25%)

By
KEY FEATURES: • Consists of topical questions befitting SPM-style questions • Focuses on level-based questions ranging from easy to hard to efficiently track learning progress • Assisted by examples to refresh and guide students towards the pursued answer Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
KEY FEATURES: • Consists of topical questions befitting SPM-style questions • Focuses on level-based questions ranging from easy to hard to efficiently track learning progress • Assisted by examples to refresh and guide students towards the pursued answer Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Siri Gerak Gempur SPM ini diterbitkan mengikut topik dan aspek pentaksiran berdasarkan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia. Siri ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya sebelum menghadapi peperiksaan SPM yang sebenarnya. Dilengkapi dengan elemen berikut: -Penerapan KBAT -Pelbagai bentuk solan SPM Terkini -Latih Tubi Topikal -Jawapan Disediakan Pastinya, Gerak Gempur Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

Out of stock

By
Siri Gerak Gempur SPM ini diterbitkan mengikut topik dan aspek pentaksiran berdasarkan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia. Siri ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya sebelum menghadapi peperiksaan SPM yang sebenarnya. Dilengkapi dengan elemen berikut: -Penerapan KBAT -Pelbagai bentuk solan SPM Terkini -Latih Tubi Topikal -Jawapan Disediakan Pastinya, Gerak Gempur Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

Out of stock

By King Kong
Zack, seorang pelajar sekolah menengah dibuli oleh Simon dan gengnya kerana fizikalnya pendek. Pada suatu hari, gempa bumi secara tiba-tiba menggegarkan sekolah mereka. Zack dan rakan-rakan terperangkap dalam permainan ikhtiar hidup yang menyeksakan. Kini mereka terkandas di kawasan aneh dan penuh misteri. Mereka perlu berdepan tumbuhan yang melancarkan 'tembakan' dan bermacam kejadian ngeri lain. Apa sebenarnya yang berlaku di alam aneh mengerikan ini? Mampukah Zack bertahan Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Farid Al-Din Attar
Para Wali Allah tidak terkenal dengan kegagahan pada fizikal atau tubuh badan seperti ahli-ahli tinju dunia misalnya Mike Tyson atau Muhammad Ali ketika di zaman kegemilangan mereka. Tetapi para Wali Allah terkenal dengan kegagahan atau ketahanan pada hati mereka. Hati Wali-Wali Allah gagah dan tahan menanggung segala pukulan ribut taufan kerana kukuh akar tunjangnya. Segala musibah yang menggoncangkan hati orang awam tidak menjejaskan hati Wali-Wali Allah apabila ditimpa ke Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

By Muhd Kamil , Rakan-Rakan
Berbicara tentang rezeki, kebanyakan manusia hanya melihat dari sudut harta benda tanpa menyedari bahawa seluruh kehidupan itu sebenarnya adalah rezeki anugerah daripada Allah SWT. Ada rezeki yang berbentuk fizikal yang boleh dipegang dan dilihat seperti wang ringgit, dan ada rezeki yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar tetapi dapat dirasai dengan deria pancaindera seperti kesihatan, kepandaian dan peluang. Namun yang paling ajaibnya apabila rezeki muncul secara tidak di Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By
Siri Ranger SPM memudahkan murid membuat ulang kaji ekspres sebelum peperiksaan SPM. Kandungan buku ini berdasarkan DSKP Tingkatan 4 dan Tingkatan 5, buku teks, serta Format Pentaksiran SPM terkini. Bahan digital menarik disediakan untuk memperkukuh penguasaan subjek.​ Ciri- ciri Istimewa: 1) Kandungan Bab Menyenaraikan Standard Kandungan bagi setiap bab​. 2) Refleksi Bab Murid boleh mendengar rumusan pantas tentang bab secara audio 3) Peta Konsep Menunjukkan alira Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By
The Ranger SPM series allows students to do express revision before the SPM examination. The contents of this book is aligned with the Standard Curriculum for Secondary School (DSKP) for Form 4 and Form 5, textbooks, and the latest SPM assessment format. It also includes engaging digital resources to enhance understanding of the subject. Ciri- ciri Istimewa: 1) Kandungan Bab Menyenaraikan Standard Kandungan bagi setiap bab​. 2) Refleksi Bab Murid boleh mendengar rumus Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By
Praktis Topikal SPM KSSM Tingkatan 4 dan 5 diterbitkan khusus untuk membantu murid yang bakal menduduki peperiksaan SPM. Buku ini diolah 100 peratus berdasarkan format terkini peperiksaan SPM. Buku ini juga ditulis oleh guru-guru pakar terlibat di peringkat SPM. Susunan topik dalam buku ini adalah berdasarkan buku teks dan praktis merangkumi Kertas 1 dan Kertas 2. Murid-murid yang membuat latih tubi menggunakan buku ini diyakini akan cemerlang dalam peperiksaan kerana soalan- Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

Out of stock

By
Praktis Topikal SPM KSSM Tingkatan 4 dan 5 diterbitkan khusus untuk membantu murid yang bakal menduduki peperiksaan SPM. Buku ini diolah 100 peratus berdasarkan format terkini peperiksaan SPM. Buku ini juga ditulis oleh guru-guru pakar terlibat di peringkat SPM. Susunan topik dalam buku ini adalah berdasarkan buku teks dan praktis merangkumi Kertas 1 dan Kertas 2. Murid-murid yang membuat latih tubi menggunakan buku ini diyakini akan cemerlang dalam peperiksaan kerana soalan- Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

Out of stock

By
Jujutsu Kaisen 咒术回战 Season 1+2 JAP/ENG (E / C / M) In a world where demons feed on unsuspecting humans, fragments of the legendary and feared demon Ryoumen Sukuna were lost and scattered about. Should any demon consume Sukuna's body parts, the power they gain could destroy the world as we know it. Fortunately, there exists a mysterious school of Jujutsu Sorcerers who exist to protect the precarious existence of the living from the undead! Yuuji Itadori is high scho Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 62.91 (-10%)

MEMBER: RM 55.92 (-20%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
Real Exam Matriculation Biology is a comprehensive exam guide of cloned past year matriculation examination questions with solutions written for students studying Biology in matriculation courses. Based on the latest syllabus specified in the Matriculation Programme by the Matriculation Division, Ministry of Education. Cloned past year matriculation examination questions for students to assess themselves under simulated examination conditions. Fully worked solution for eac Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By
Praktis Topikal Hebat! SPM KSSM – siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini yang bertujuan untuk membiasakan murid dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Siri ini turut menerapkan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT). Dengan itu, murid akan dapat menempuh peperiksaan dengan lebih yakin. Ciri-ciri Buku: - Revisi Ekspres nota bergambar yang memfokuskan topik utama bab - Pr Learn More
USUAL: RM7.95

NOW: RM 7.95 (-0%)

MEMBER: RM 7.16 (-10%)

By
Praktis Topikal Hebat! SPM KSSM – siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini yang bertujuan untuk membiasakan murid dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Siri ini turut menerapkan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT). Dengan itu, murid akan dapat menempuh peperiksaan dengan lebih yakin. Ciri-ciri Buku: - Revisi Ekspres nota bergambar yang memfokuskan topik utama bab - Pr Learn More
USUAL: RM7.95

NOW: RM 7.95 (-0%)

MEMBER: RM 7.16 (-10%)

By
KUASAI PBD direncanakan dengan hasrat untuk melengkapi buku teks dan mempermudah Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) di sekolah. Siri ini juga dimodenkan dengan bahan-bahan digital yang mesra guru dan murid dalam proses pembelajaran dan pemudahcaraan (PdPc) secara dalam talian atau luar talian. Gabungan elemen terancang yang hebat ini semestinya dapat membantu murid memantapkan penguasaan setiap subjek secara tuntas. Ciri-ciri buku: - Nota Pintas disediakan pada setiap bab. Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By
KUASAI PBD direncanakan dengan hasrat untuk melengkapi buku teks dan mempermudah Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) di sekolah. Siri ini juga dimodenkan dengan bahan-bahan digital yang mesra guru dan murid dalam proses pembelajaran dan pemudahcaraan (PdPc) secara dalam talian atau luar talian. Gabungan elemen terancang yang hebat ini semestinya dapat membantu murid memantapkan penguasaan setiap subjek secara tuntas. Ciri-ciri buku: - Nota Pintas disediakan pada setiap bab. Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By
• Mempersiapkan murid dengan pelbagai praktis • Menerapkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) • Meningkatkan kemahiran murid untuk menjawab soalan peperiksaan Learn More
USUAL: RM8.50

NOW: RM 8.50 (-0%)

MEMBER: RM 7.65 (-10%)

By
• Mempersiapkan murid dengan pelbagai praktis • Menerapkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) • Meningkatkan kemahiran murid untuk menjawab soalan peperiksaan Learn More
USUAL: RM8.50

NOW: RM 8.50 (-0%)

MEMBER: RM 7.65 (-10%)

By Aisyahros
“Berhenti suruh aku buat benda yang boleh buat kau semua duduk depan pintu neraka. Cukup aku sorang aje yang rasa neraka tu dulu.” – Hugo Adriel JIBRIL LUTHFI, nama itu penuh dengan rahsia hitam. Menjadi ketua kumpulan kongsi gelap usai kematian ayahnya. Pilihan yang sepatutnya dihindari. Namun, kini dia bangkit semula dengan sebuah harapan baharu. HUGO ADRIEL, nama itu memberikan peluang kedua dalam hidupnya. Kali ini, dia bukan lagi Jibril Luthfi yang digeruni. Nam Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Elyshakaman
Cukup dengan satu pertemuan, jantung Dhia Raihana berdegup kencang. Kacak! Cukup lengkap pakejnya! Itulah gambaran seorang Ehsan Eskandar di mata Dhia. Penampilan kawan baik abangnya itu buatkan perangai gatal seorang Dhia Raihana muncul. Dia mula mengejar lelaki itu. "Kau ni gila ke apa?” – Ehsan Eskandar. “Gilakan abang Ehsan.” – Dhia Raihana. “Boleh tak kau stop jadi budak-budak? Stop ganggu aku!"- Ehsan Eskandar. "Kalau Dhia ganggu juga? Apa abang Ehsan boleh Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By
Modul & Aktiviti Superb 2.0 SBP Fizik (Dwibahasa) Tingkatan 4 Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By
Modul & Aktiviti Superb 2.0 SBP Fizik (Dwibahasa) Tingkatan 5 Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By
Skor A+ dengan Full Marks SPM! Siri wajib dimiliki oleh semua calon SPM untuk membantu anda mempersiapkan diri bagi menghadapi peperiksaan penting dalam hidup anda. Dapatkan siri ini yang dilengkapi dengan set soalan peperiksaan berpiawai SPM serta ulasan jawapan daripada guru pakar! Penerangan yang jelas soalan demi soalan, lengkap dengan info tambahan. Selain itu, skema pemarkahanan mirip SPM juga memberikan gambaran cara markah diberikan bagi setiap soalan. Diterbitkan den Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Koleksi Kertas Peperiksaan Akhir Sijil Pendidikan MRSM SPM Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By
BOT SPM Tingkatan 4 & 5 KSSM (Edisi 2024) Buku rujukan beraudio dengan saiz sederhana berdasarkan silibus dan format SPM terkini. Ciri dan keistimewaan BOT SPM KSSM: • Nota padat dan ringkas dalam bentuk poin • Praktis SPM dengan penerapan KBAT • Halaman 100% berwarna • Setiap poin penting dicetak tebal dan diwarnakan • Jawapan berkualiti dan lengkap BONUS DIGITAL •|Audio nota •|Bahan ekstra berbentuk contoh/praktis ekstra/kuiz Nota padat, praktis efektif! Learn More
USUAL: RM18.90

NOW: RM 18.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.01 (-10%)

By
Koleksi Soalan SPM Tingkatan 4 & 5 KSSM (Edisi 2023) Buat persediaan awal sebelum menghadapi peperiksaan SPM sebenar dengan buku Koleksi Soalan SPM ini. Buku ini diterbitkan khusus untuk semua calon SPM. Kandungannya: • Berdasarkan format dan penyoalan SPM terkini • Mengikut topik buku teks dan aspek peperiksaan • Didatangkan dengan pelbagai bentuk soalan berdasarkan Format Pentaksiran & Kertas SPM terkini Buku yang wajib dikerjakan segera sebelum 'EXAM'! Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By
Koleksi Kertas Peperiksaan Akhir Tahun Pra-SPM SBP Ting 4 Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By
Koleksi Kertas Percubaan SPM SBP Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By
Koleksi Kertas Percubaan SPM SBP Learn More
USUAL: RM8.50

NOW: RM 8.50 (-0%)

MEMBER: RM 7.65 (-10%)

By
Berdasarkan format & kertas SPM terkini. Mengandungi 3 Set Kertas Model bagi Pra-SPM dan SPM. - Analisis SPM terkini - Trek Audio Disediakan - Ulasan Soalan - Jawapan Lengkap & Berkualiti Setiap set kertas model memenuhi piawai dan standard SPM terkini daripada Lembaga Peperiksaan dan setiap set dapat dileraikan. Didatangkan dengan rupa bentuk, format, piawai soalan, dan jawapan berdasarkan keperluan SPM terkini. Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Samir Al-Qarni
Ketika ini ramai yang masih lena dibuai mimpi. Ada yang sibuk bersiap untuk bergegas ke tempat kerja, bagi anak-anak pula sibuk bersiap untuk ke sekolah. Leka dengan lena yang dibuai mimpi indah, sibuk dengan keperluan dan kehendak harian yang padat, subuh berlalu begitu sahaja. Berlalu dengan hikmah, keberkatan dan ganjaran yang tidak ternilai banyaknya. Setiap hari ia berlalu dan terlepas walaupun ia sudah berada di hadapan pintu rumah, yang hanya menunggu kita untuk membuk Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Aiman Azlan & Datuk Dr. Harlina Halizah Siraj
“Kenapa kita dah tak macam dulu lagi? Awak cuma ada secara fizikal, tapi emosi dan fikiran di tempat lain.” Orang cakap, makin lama berkahwin, kita makin kenal dan faham pasangan. Sepatutnya makin serasi. Tapi, kenapa ada hubungan yang terasa semakin hambar? Perbualan harian hanya sekitar perkara rutin. Ada waktunya, lebih banyak berselisih faham daripada bersefahaman. Adakah perhubungan dikira gagal apabila perasaan cinta dan kasih memudar? Hakikatnya, membangunkan sebua Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By
▪ 4-7 Sets Kertas Model mengikut subjek mata pelajaran ▪ Soalan mirip soalan SPM sebenar ▪ Format Peperiksaan SPM terkini ▪ Jadual analisis peperiksaan SPM ▪ Jawapan lengkap serta Skema Permarkahan Lengkap Learn More
USUAL: RM9.50

NOW: RM 9.50 (-0%)

MEMBER: RM 8.55 (-10%)

By Farhatul Fairuzah
Dalam dunia serba moden dan mencabar ini, hidup kita mudah tertekan dan terbeban dengan pelbagai masalah. Dugaan yang datang melanda, adakalanya tidak tertanggung rasanya, baik dari segi fizikal, koma, mental, mahupun spiritual. Fikiran buntu dan perasaan jadi tidak menentu. Pelbagai rasa; kecewa, marah, dendam, iri, sedih, pilu, putus asa dan sebagainya datang mengganggu. Apabila dugaan ini datang bertubi-tubi, semangat untuk terus hidup menjadi pudar dan hidup rasa koso Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Wan Nur Syakira
Tugas kita melindungi dan menjamin kesejahteraan hidup anak-anak. Ibu ayah mesti menjadi guru pertama yang mengajar sendiri anak-anak tentang seksualiti. Ibu ayah juga perlu meluruskan kefahaman anak-anak yang sedang membesar dan mengalami perubahan fizikal dan emosi. Terlebih dengan semangat ingin tahu yang tinggi. Ibu ayah harus membimbing anak-anak untuk memahami diri mereka sendiri. Anak-anak semakin ke hadapan pemikiran mereka hasil pendedahan kepada gajet, kawan-kawan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By
Siri Quick Revision SPM dilengkapi dengan nota ringkas yang efektif untuk pembelajaran kendiri murid sebagai persediaan sebelum menghadapi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Latihan yang disediakan dalam setiap bab direka khusus untuk menggalakkan murid mengaplikasikan topik atau tajuk yang telah dipelajari oleh mereka dan seterusnya mencapai kecemerlangan dalam SPM. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 15.00 (-25%)

MEMBER: RM 15.00 (-25%)

By
Berdasarkan format & kertas SPM terkini. Mengandungi 3 Set Kertas Model bagi Pra-SPM dan SPM. - Analisis SPM terkini - Trek Audio Disediakan - Ulasan Soalan - Jawapan Lengkap & Berkualiti Setiap set kertas model memenuhi piawai dan standard SPM terkini daripada Lembaga Peperiksaan dan setiap set dapat dileraikan. Didatangkan dengan rupa bentuk, format, piawai soalan, dan jawapan berdasarkan keperluan SPM terkini. Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By
Kertas Model Top Score SPM merupakan koleksi kertas soalan yang dihasilkan berdasarkan format pentaksiran SPM terkini. Koleksi ini disediakan untuk: • membiasakan murid dengan soalan dan format SPM sebenar • meningkatkan kemahiran murid menjawab soalan SPM • membolehkan murid menjawab soalan dengan lebih yakin Soalan dan jawapan setiap set dalam dwibahasa. Learn More
USUAL: RM8.50

NOW: RM 8.50 (-0%)

MEMBER: RM 7.65 (-10%)

By
KEY FEATURES: The book aims to achieve the following objectives: • Comprehensive notes that meet the latest DSKP Content and Learning Standards. • Step-by-step learning guide based on the DSKP content. • Objective and Subjective Questions in every chapter, including HOTS questions. • Frequently Asked Exam Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
KEY FEATURES: The book aims to achieve the following objectives: • Comprehensive notes that meet the latest DSKP Content and Learning Standards. • Step-by-step learning guide based on the DSKP content. • Objective and Subjective Questions in every chapter, including HOTS questions. • Frequently Asked Exam Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Ciri-Ciri Istimewa - Nota yang ringkas, tepat dan padat - Kod QR memuatkan maklumat tambahan - Praktis SPM berorientasikan soalan-soalan SPM - Soalan berasaskan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) merangsang pemikiran kritis dan kreatif - Jawapan untuk rujukan dan semakan Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.01 (-10%)

By
▪ Siri teks rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri▪ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. ▪ Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM) yang baharu serta mengintegrasikan keperluan ▪ Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid! ▪ Resos digital percuma disediakan. Learn More
USUAL: RM40.95

NOW: RM 40.95 (-0%)

MEMBER: RM 36.86 (-10%)

By
Q&A SPM Tingkatan 4 & 5 KSSM merupakan sebuah buku panduan menjawab soalan yang harus dimiliki oleh semua murid yang bakal menduduki peperiksaan SPM. Setiap topik dalam buku ini memuatkan soalan mirip soalan peperiksaan SPM sebenar yang disertakan dengan teknik menjawab yang betul dan tip yang berguna sebagai panduan agar murid akan lebih bersedia dan yakin menghadapi peperiksaan SPM kelak. Ciri-ciri eksklusif: - Berdasarkan format SPM terkini - Disusun mengikut komponen da Learn More
USUAL: RM14.50

NOW: RM 14.50 (-0%)

MEMBER: RM 13.05 (-10%)

By
Q&A SPM Tingkatan 4 & 5 KSSM merupakan sebuah buku panduan menjawab soalan yang harus dimiliki oleh semua murid yang bakal menduduki peperiksaan SPM. Setiap topik dalam buku ini memuatkan soalan mirip soalan peperiksaan SPM sebenar yang disertakan dengan teknik menjawab yang betul dan tip yang berguna sebagai panduan agar murid akan lebih bersedia dan yakin menghadapi peperiksaan SPM kelak. Ciri-ciri eksklusif: - Berdasarkan format SPM terkini - Disusun mengikut komponen da Learn More
USUAL: RM14.50

NOW: RM 14.50 (-0%)

MEMBER: RM 13.05 (-10%)

By HAJI ABU MAZAYA AL-HAFIZ
Persediaan yang lengkap adalah amat penting bagi semua bakal Haji dan Umrah sebelum menyahut panggilan Baitullah. Bukan sahaja dari segi fizikal, kesihatan dan kewangan, malah persediaan dari segi psikologi dan ilmu amat dituntut. Khas buat bakal tetamu Allah, risalah ini memuatkan Panduan Lengkap Haji, Umrah dan Ziarah yang merangkumi amalan rukun, wajib dan sunat yang dipersembahkan secara ringkas dan praktikal. Disertakan dengan doa-doa serta amalan-amalan yang boleh diama Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

Out of stock

By XIAO JIANGNAN
Adakah terdapat cahaya atau bunyi di sekeliling kita yang tidak dapat dilihat atau didengari? Mengapakah kita boleh minum air berkabornat dengan menggunakan penyedut? Mengapakah kayu penyepit yang dimasukkan ke dalam air kelihatan patah dua? Mengapakah badan terasa seperti dicucuk jarum sebaik sahaja kita menanggalkan sweater?   Buku komik ini menceritakan sebanyak 54 perkara mengenai fizik dengan penyampaian yang menyeronokkan. Pembaca cilik dapat sama-sama meneroka dunia d Learn More
USUAL: RM17.50

NOW: RM 17.50 (-0%)

MEMBER: RM 15.75 (-10%)

By RUBY ANNAS , DINI HANANI , MOHAMAD KAMAL
TAJAU - RUBY ANNAS Mengikut legenda Iban, antu pala berapi adalah paling digeruni. Setiapkali menjelang Gawai Hantu, upacara miring akan dilakukan. Namun, setiap 23 tahun juga, antu pala berapi akan berlegar-legar dan mengganggu penduduk kampung di sekitarnya. Pada keesokan harinya, pasti ada nyawa yang terkorban. Selang 23 tahun kemudian, satu pertelingkahan antara dua puak kaum Iban terjadi dalam merebut cinta seorang wanita bernama Ambon. Ambon telah memilih Sana iaitu seo Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

Out of stock

By
Success Plus SPM is a series of comprehensive, effective revision guides based on the new Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM). Success Physics SPM provides in-depth coverage of the learning standards outlined in the Forms 4 and 5 Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) and contains special features which have been carefully designed to enhance students’ understanding of each topic. Targeted SPM elements are integrated in the books to prepare students to ach Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 28.00 (-28%)

MEMBER: RM 28.00 (-28%)

By
*4 Set Kertas Model SPM *Set Dapat Dileraikan *Jawapan Berdasarkan Skema Pemarkahan Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
KERTAS SOALAN PEPERIKSAAN SEBENAR SPM 2021-2022 FIZIK Learn More
USUAL: RM16.95

NOW: RM 16.95 (-0%)

MEMBER: RM 15.26 (-10%)

By
Siri ini merangkumi set kertas model SPM berdasarkan format peperiksaan SPM terkini. Kandungannya yang lengkap dapat membantu murid membiasakan diri dengan bentuk soalan-soalan SPM sebenar sebagai persediaan mendudukan peperiksaanSPM sebenar. Learn More
USUAL: RM8.50

NOW: RM 8.50 (-0%)

MEMBER: RM 7.65 (-10%)

By
Set Kertas Model SPM Skor A+ berdasarkan format baharu SPM mulai 2021 Learn More
USUAL: RM8.65

NOW: RM 8.65 (-0%)

MEMBER: RM 7.79 (-10%)

By
• Simple, direct, clear and concise explanations presented in an accessible manner for easy learning. • Worked examples and problem solving techniques reinforce ideas and guide students in applying the new concepts learnt. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By SYAWANA AZIZ & AZIZAH AL-YAHYA
Kehamilan bukan hanya berlaku pada tubuh wanita,tetapi ia juga berlaku kepada seluruh keluarga itu sendiri sama ada isteri mahupun suami itu sendiri. Seorang wanita yang hamil akan mendapati terdapat perubahan bukan hanya pada fizikalnya sahaja bahkan perasaan dan emosinya. Dengan perubahan itu,ramai wanita hamil akan mendapati waktu mengandung bukanlah masa yang mudah bagi mereka. Mereka akan mudah merasa kecewa,sensitif dan mudah menangis kerana perubahan-perubahan hormone Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
Jujutsu Kaisen 咒术回战 JAP/ENG (E / C / M) In a world where demons feed on unsuspecting humans, fragments of the legendary and feared demon Ryoumen Sukuna were lost and scattered about. Should any demon consume Sukuna's body parts, the power they gain could destroy the world as we know it. Fortunately, there exists a mysterious school of Jujutsu Sorcerers who exist to protect the precarious existence of the living from the undead! Yuuji Itadori is high schooler who spend Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 44.91 (-10%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By
SIRI WOW GRAFIK SPM 2023 Siri ini diterbitkan khusus untuk membantu murid skor A+ dalam SPM! 1. Buku ulang kaji dengan pendekatan NOTA BERGRAFIK dan HALAMAN BERWARNA sepenuhnya. 2. Penggunaan PETA MINDA, i-THINK, JADUAL dan GRAFIK bagi keseluruhan buku. 3. Pendekatan GRAFIK dan DIAGRAMATIK memudahkan murid mengulang kaji pelajaran dengan cepat dan efektif. 4. Buku ulang kaji ini dapat merangsang daya ingatan murid sebelum menghadapi "Exam"! 5. Bonus: - Info Ekstra - WOW! Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

1-116 of 116

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top